|
|
#781 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: TVP a Religia
I to może być najbardziej niebezpieczne bo pamiętaj, że Hitler wygrał demokratyczne wybory - znaczy się ludzie go lubili, robił na nich dobre wrażenie. Hitler całował kobiety z kurtuazją po rękach, był szarmancki, czarujący. Hodował psy, ba miał kilka i uwielbiał je. Miał rozległą wiedzę historyczną - co nie zmienia faktu, że wywierał zły wpływ. I w tym sensie uważam, że podsumowanie sformułowane przez Marcina Mellera w stosunku do Nergala było adekwatne.
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy Ty w ogóle wiesz, że jedną z cech charakterystycznych tego gatunku muzycznego jest taki właśnie a nie inny język? Twoim zdaniem on ma śpiewać o ptaszkach i motylkach i miłości do bliźniego? jak mnie to śmieszy... kolo od 20 lat śpiewa takie kawałki, a w ludziach teraz nagle obudzili się wielcy moralizatorzy. w filmach akcji, horrorach mnóstwo jest takich tekstów. a jakoś nie widzę, żeby Kościół czy okazjonalni moralizatorzy bulwersowali się z ich powodu tak głośno, jak z powodu Nergala. najlepsze jest to, że możecie sobie dalej krzyczeć, dalej się bulwersować, a prawda jest taka, że jeden sąd już Darskiego uniewinnił, kontrakt z TVP ma dość żelazny i nie jest na tyle głupi, żeby zrobić coś, przez co TVP by go wyrzuciła. nie możecie zrobić nic oprócz machania rączkami i tupania nóżkami nie szkoda Wam waszych nerwów? |
|
|
|
|
|
#783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Poza tym nie tylko sataniści z magii korzystają...a on nie korzysta z tekstów zwolennika La Veya a Crowleya, który miał inny pogląd na satanizm Cytat:
Poza tym sama nie wykazałaś sie tolerancją gdy inni mówili o sataniżmie, więc nie dziw się,że inni tak jak Ty bronią swoich wyznań |
||
|
|
|
|
#784 |
|
jestę wieszczę
|
Im więcej się oburzają ludzie na osobę Nergala, tym bardziej mam ochotę sprawdzić, o co im chodzi
. Taki odnosicie skutek. Po co kościół i katolicy to rozdmuchują? Tylko jest wkoło tego gościa coraz większy szum. Ja sama nabrałam ochoty, żeby sprawdzić o co się ludzie tak pieklą, a do tej pory traktowałam Nergala jak powietrze
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może spróbuj spojrzeć na to jako tekst literacki, a nie prześladowania kogokolwiek. Nie wiem, może ja taka niewrażliwa, ale jak to czytam [bo słuchanie nie na moje nerwy, kakofonia dla moich uszu] to nie widzę w tym nic strasznego, ba, ma to nawet jakiś polot, nikły bo nikły.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym jednego chlopa wyrzucili bo w młodości był nacjonalistą
|
|
|
|
|
|
#787 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeżeli już mowimy o tekstach piosenek, przypomniało mi się to : " As we kill them all so god will know his own The innocents died for the pope on his throne Catholic greed and its paranoid zeal Curse of the grail and the blood of the cross" czyli: "Jak zabijemy ich wszystkich więc Bóg będzie znał swoją własność Niewinni zginęli dla papieża na jego tronie Katolicka zachłanność i ich paranoidalna zagorzałość Klątwa Graala i krew krzyża". Tekst zespołu Iron Maiden o masakrze wykonanej na rozkaz papieża Innocentego III na katarach. To też rozumiem jest obrażanie uczuć religijnych. |
|
|
|
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) znęcałyście to też zaczęlam się nim interesować a wcześniej nie słyszałam
|
|
|
|
|
|
#789 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko,że jak ja dawałam przyklady satanistów to twierdziłaś,że to pseudosataniści, więc ja mogę (mimo,że katoliczką nie jestem) powiedzieć,ze to pseudokatolicy bo w biblii nawołuje się do nadstawienia drugiego policzka i miłości a papież Innocenty nie realizował głownych zamierzeń
|
|
|
|
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
to prawda, ostatnio znajomym puściłam
tyle,że ktoś może se jego wypowiedzi wziąć do bani, więc w tvp nie powinien być
|
|
|
|
|
#793 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=EIobDWK40JA
|
|
|
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
to może niech zatytułuje pseudochrześcijanie do lwów
![]() A może Cejrowki nie mówi o tych prawdziwych gejach, tylko tych , którzy się stylizują na emo, gejów bo to modne ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
edit whatever jest najlepsze:PPP
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-10-07 o 20:41 |
|
|
|
|
|
#795 |
|
jestę wieszczę
|
to nie tekst, tylko 9 minutowy filmik
|
|
|
|
|
#796 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Crowley jest twórcą Thelemy, nie jest to odłam satanizmu. Z kolei satanizm teistyczny kojarzy się raczej ze Świątynią Setha. To tak g'woli ścisłości. Zespół Behemoth korzysta chyba ze spuścizny każdego z tych ruchów oraz wielu innych, próżno szukać w tym jakiejś spójności. A tak w ogóle, do tych, co deklarują, że nic Behemotha nie słyszały - nie widziałyście słynnej Kaki Demona? ![]() (Można klikać spokojnie, to filmik z cyklu missheard lyrics) Edytowane przez soulsweeper Czas edycji: 2011-10-07 o 20:36 |
|
|
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
jak już isałam, whatever jest najlepsze
![]() Cytat:
ja nie mówię,że chłop ma zniknąć z powierzchni ziemi, ale jeśli innych oceniamy to mierzmy jedną miarą
|
|
|
|
|
|
#799 |
|
Konto usunięte
|
Jak to nie ma? W Jakiej to melodii grają jej piosenki, w Bitwie na głosy też były. Fizycznie jej nie może być, ale koncert w Polsce dała. Tak samo jak cytowany przeze mnie Iron Maiden, i wiele innych wykonawców krytykujących kościół. Przecież Nergal nawet słowa o religii w VOP nie powiedział, więc o co chodzi?
|
|
|
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"chrześcijanie do lwów" to to samo co "Żydzi do gazu"
|
|
|
|
|
|
#801 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
a kto pierwsy powiedział,że gejów należy tępić albo Żydzi do gazu? Trzeba być prekursorem,zeby kogoś obrazić?
![]() edit : Rozumiem,że Ci kibole są ok skoro nie oni to hasło wymyślili http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1...ia_kibice.html
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-10-07 o 21:31 |
|
|
|
|
#803 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A, i jeszcze poprosiłabym o link, gdzie Nergal mówi to zdanie. Edytowane przez 201801022117 Czas edycji: 2011-10-07 o 21:33 |
|
|
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żydzi do gazu? Nie będę linków zapodawać bo to tytu jego piosenki , który linaewen zacytowała nie chce mi się powtarzać bo jest piątek wieczor ...a to wszystko już było
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-10-07 o 21:52 |
|
|
|
|
|
#805 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiesz, jeżeli masz problem z odróznieniem tytułu piosenki, który jak sama widzisz, jest zaczerpnięty z książki, od nazistowskiego "Żydzi do gazu", to jest słabo... |
|
|
|
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to może z mein kampf zaczniemy czerpać fragmenty i używać jako tytułów piosenek?
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-10-07 o 22:18 |
|
|
|
|
|
#807 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z Mein Kampf znów nie trafiłaś, ale myślę, że to przez to, że nie chcesz zrozumieć o czym ja mówię. |
|
|
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie twierdzę,ze nie czytalaś, ale chyba kontekstu nie zrozumialaś skoro pewien tekst przywołujesz![]() To tak jakbym napisała "Żydzi do gazu"- jedyny sposób na wyplewienie ich lub "Żydzi do gazu" - podłe hasło przywołujące na myśl III Rzeszę Widzisz różnicę? PS poza tym jak do tej pory to Ty wierdzisz,że jedyny słuszny satanizm to ten wykreowany przez La Veya
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-10-07 o 22:35 |
|
|
|
|
|
#809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#810 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Różnicę widzę... Tak samo jak widzę, o co chodzi w tekście utworu "Chrześcijanie do lwów"... O satanizmie wiem niewątpliwe więcej niż Ty, i tak naprawdę, nie rozumiem dlaczego teraz wywołałaś ten argument, skoro nie rozmawialyśmy o satanizmie. Ale rozumiem, że to Ty musisz mieć rację. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.

A mnie się wydawało zawsze, że satanizm La Veya uwzględnia magię...
poza tym jednego chlopa wyrzucili bo w młodości był nacjonalistą

) znęcałyście to też zaczęlam się nim interesować

ja nie mówię,że chłop ma zniknąć z powierzchni ziemi, ale jeśli innych oceniamy to mierzmy jedną miarą