|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
Cytat:
|
|
#3092 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jej, podziwiam Cię, że to wszystko dalas rade zmiescic
|
|
|
|
|
#3093 |
|
Zadomowienie
|
U:
1. jaglanka (4 łyżki) z jabłkiem, pistacjami, gorzką czekoladą i mlekiem sojowym. 2. 2 kromki żytniego 100% na zakwasie z masłem, twarogiem i dżemem kaktusowym; papryka (rozłożone na dwie przerwy). 3. wielki kawał szynki pieczonej (z 200-300g było na bank ), ziemniaki tłuczone, pomidory z jogurtem i ziołami. w międzyczasie wpadły 2 mini-rurki z kremem waniliowym (te dawane do kawy). 4. jajecznica z jednego jajka i kilku białek (nie pytać skąd ich tyle mam bo mam całe pudełko) na maśle z polędwicą drobiową, papryką, pomidorem i pieczarkami, kromka (50g) słonecznikowego razowca z serkiem. po: może wpadnie trochę fistaszków, marchewek i jakaś herba .
|
#3094 |
|
Raczkowanie
|
Widocznie dla mnie to za mało bo i tak nie mogę utyć.
ja wstaję o świcie-godzina 5 Kładę się po północy, i naprawdę mam wyczerpujący tryb życia. Prosiłam raczej o ocenę wartości odżyczych niż o ilość, ale dziękuję.
|
#3095 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
na skladnikach odzywczych sie az tak nie znam, ale chyba jest ok. masz i orzechy,ktoe sa bardzo wazne białko też jest takze wydaje sie jak najbardziej ok
|
|
|
|
|
#3096 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak trzymaj! A ja trzymam kciuki żeby pare kg wleciało
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#3097 |
|
Raczkowanie
|
u mnie dziś kompletnie zawalone R
![]() ś: pół bułki ziarnistej z twarogiem, jajecznica z 3 małych jaj z krakowską sucha, pomidorki godzina siowych 15min stepper o: bardzo wczesny jak 2 śniadanie : 3 małe gołąbki nazwijmy to podwieczorek choć w czasie obiadu: 2 krakuski, dużo ogórka, pół suchej bułki k: mały mielony, pare frytek i troche szejka z mcdonalda od córki maleńki wafelek z czekoladą taki na 2 kęsy duży plaster sera a teraz winko.... potrzebuje bata!
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3099 |
|
Wtajemniczenie
|
Ocenicie? U:
1. jogurt ananas-papaja 350g, 3 łyżki owsianych, 3 łyżki słonecznika, jabłko małe jabłko wieeelkie 2. 2 domowe kotlety sojowe (nie z paczki tylko z soji), parę łyżek surówki koperkowej 3. paluch pełnoziarnisty, pół z jajecznicą, pół z kotletem z obiadu i pomidorem |
|
|
|
#3100 |
|
Zadomowienie
|
U
mam wrażenie,że dzisiaj jest dobrze ![]() ![]()
|
|
|
|
#3101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-10-07 o 21:00 |
|
|
|
|
#3102 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3103 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() a mnie ciekawi ta malinowa pianka do kawy. sama robilas? |
|
|
|
|
#3104 |
|
Konto usunięte
|
P
I sn: jogurt kozi o smaku owoców leśnych wymieszany z:
IIsn: 2 kromki chleba razowego na zakwasie z masłem i pasztetem sojowy z obkładem z papryki zielonej i sałaty + kawa z mlekiem sojowym w międzyczasie: kilka cukierków marcepanków w czekoladzie, jedno ciastko w czekoladzie z migdałami i mgdałowym nadzieniem Ob: kawałek fileta z indyka (1/5 z 1,5 kilogramowej piersi) obtaczany w papryce słodkiej i sosie worcestershire smażony na oliwie z pieczarkami i ryżem dzikim z oliwą i bazylią deser: mus czekoladowy z Lidla Pod: jogurt kozi o smaku jagód wymieszany z:
Kolacja (w planach): rybka z puszki z ośćmi (sardynki, albo szprotki) w oleju, papryka, pomidor, sałata, oliwki, herbata z cukrem Większość przepisów made by dietetyk, wykonanie własne ![]() Nie jem: wieprzowiny wołowiny nabiału krowiego (łącznie z serami) |
|
|
|
#3105 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=pozytywna-wariatka;29836183]Erka!
1śn - dwa jajka na twardo, pół mozzarelli light, pomidor, bazylia, oliwa. nie jesz węgli do śniadania na r czy taki kaprys dzisiaj?Ale w zasadzie ładnie 2śn - pół puszki tuńczyka wsw, dwie łyżki brązowego ryżu. tutaj brakuje mi owocu albo warzywa obiad - dwa kawałki domowej pełnoziarnistej pizzy z mozzarellą, pomidorami, kurczakiem. ok 1 h siłownia po - garść rodzynek kolacja - dwie łyżki brązowego ryżu, 150g piersi kurczaka.warzywo?[/QUOTE] ogólnie źle nie jest,ale brakuje mi tutaj warzyw i owoców,ale z tego co pamiętam to masz jakiś problem chyba z nimi?Wzdęcia? ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
hehe oczywiście żartuję bardzo ładne U!![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Mój dzisiejszy jadłospis, który ma podchodzić pod super delikatne U i bardziej w stronę R I: owsianka (3 łyżki) z: 1/2 gruszki, kilku suszonych jabłek i garści rodzynek, 1/2 wieśniaka ćwiczenia z hantelkami, ćwiczenia na pupę (5 minutowy filmik),abs na brzuch, 30 minut biegu II: pierogi ze sera (skład: twaróg,jajko,pół szklanki mąki orkiszowej) z: resztą gruszki, garścią żurawiny i polane troche jogobella light truskawkową dojedzona reszta jogurtu długa przerwa w posiłku bo byłam na zakupach i tutaj w międzyczasie wpadł jogurt pitny śliwkowy i pare kęsów jakiegoś chleba miodowego III: wędzony łosoś, jajko na półtwardo, pomidor z cebulką abs na brzuch PYTANIE z ciekawości: czy na R kolacje mogą być tłuszczowo białkowe? Czy tłuszcz z białkiem lepiej pchać na podwieczorek?
Edytowane przez karola11 Czas edycji: 2011-10-07 o 22:03 |
|||
|
|
|
#3106 |
|
Zadomowienie
|
Karola, nie wiem jaki jest ze mną problem ale ostatnimi dniami zauważyłam, że po zjedzeniu węgli na śniadanie - w jakiejkolwiek formie, może być owsianka, pełnoziarnisty chleb - chodzę głodna. Zjadam wielką michę owsianki i natychmiast mam ochotę na wielką czekoladę.
Dlatego testuję teraz opcję bezwęglowodanową. a warzywa ta... zabijające bóle brzucha i wzdęcia.
|
#3107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() białko z tłuszczami jak najbardziej jest ok na kolację, właśnie taki łososiek czy makrela wędzona z warzywami są świetne
|
|
#3108 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
ta jogobella już tyle przeleżała w lodówce,że czas było ją zjeść,po wielu jogurtach mam straszne wzdęcia i źle się czuję a po jogobelli nic mi nigdy nie jest. A śniadanie objętościowo wyszło naprawdę duuuże
|
|
#3109 |
|
Zadomowienie
|
A wstawię planowane na jutro, bo dzisiejsze zepsułam - zestresowałam się na zajęciach i skutkiem było spooooro nutelli - niestety. No ale tak mam, trzeba iść dalej
. Erka! 1śn - koktajl białkowy z mlekiem 1 h siłowni 2śn - od razu po - garść rodzynek, po - resztka brązowego ryżu, dwa jajka sadzone na teflonie, marchewka z groszkiem na parze. 3śn - twaróg, jogurt, garść laskowych. obiad - dwa kawałki pizzy pełnoziarnistej jak z kurczakiem, warzywami, mozzarellą. kolacja - tuńczyk wsw / łosoś wędzony? ( ale coś mi się ostatnio przejadł. )
|
#3110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziewczyny a co myślicie o takim sosie jogurtowo-musztardowym z cebulką świeżą i ziołami do jajek na kolacje ? wiem, że to wągle więc może lepiej nie ? ale znów jak dam po łyżeczce tego i tego to może nie będzie źle ? sos jest z diety dunkana, jajca z warzywami zaczynają mi się nudzić... później wstawie moją erkę na dziś, nie wiem jeszcze co na obiad będzie, mam ochotę na pizzę oczywiście z mąki pełnoziarnistej i lekkich dodatków jak to jest u Was ? wspiera Was ktoś w diecie ? ja co wieczór lekka, białkowa kolacja, kubek herbaty a TŻ ? szkoda gadać, piwsko i chrupki a później zdziwiony, że mu brzuch rośnie
|
|
#3111 |
|
Raczkowanie
|
Utrzymanie;
Śniadanie; owsianka ( 5 łyżek płatków owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, szklanka mleka, duże jabłko) + łycha słonecznika; 2 chrupkie, żytnie pieczywka do pochrupania. 50 minut steppera. Obiad; 1,5 placka drożdżowego z kapustą włoską na żeberkach przepisu mojej prababci( jeden placek ma wymiary około 20x10x5). <3 ; kubek barszczu czerwonego. 15 minut twistera. Podwieczorek; seruś wiśniowy ; duże jabłko. Kolacja; 3 kromki chleba ' polskie zboża' z serkiem wiejskim. Po; serek wiejski truskawkowy na pół z TŻ. Edytowane przez daria715 Czas edycji: 2011-10-08 o 12:44 |
|
|
|
#3112 | ||
|
Przyczajenie
|
wczorajsze U:
I. owsianka z 4 łyżek na mleku z 2 garściami migdałów i suszonej żurawiny II. bułka z pestkami dyni z masłem, serem, kiełbasą i pomidorem III. mały jogurt gruszkowy; jabłko IV. połowa woreczka ryżu z warzywami (brokuły, groszek, fasolka szparagowa, marchewka, trochę papryki i kukurydzy) V. 2 kromki chleba z masłem i miodem/ serem i ogórkiem; marchewki ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
tylko skąd ty masz ten dżem kaktusowy? Dobry jest? Cytat:
|
||
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
dodam wczorajsze (nieidealne) U do wglądu
1. owsianka z jabłkiem, śliwką, suszoną żurawiną, orzechami włoskimi i jogurtem; kawa z mlekiem i cynamonem; 2. 2 grube,wieloziarniste wafle, z twarożkiem, szynką drobiową, pomidorem i papryką, herbata 3. pełnoziarniste świdry z sosem pomidorowym i mięsem z kurczaka posypane tartym parmezanem 4. kawa z mlekiem, kilka herbatników Desperados, kieliszek wódki, 0,4 l sok
Rozsunąć suwak, by Zdjąć skafander ciała Zapomnieć Wejść w nowe życie W zwiewnej sukience Edytowane przez Phynn Czas edycji: 2011-10-08 o 12:14 |
|
|
|
#3116 |
|
Zadomowienie
|
nie mam fejsa, ale ... <lubię to! >
|
#3117 |
|
Rozeznanie
|
taaa kto zagłodzi się pierwszy
|
#3118 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dżemik mam z Tunezji, jest pyszny, tylko strasznie słodki szukając powodu doczytałam, że 40% to cuker, ale... nie szkodzi, smakuje mi ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- też się nad tym zastanawiam. ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
ale nie szkodzi, zdarza się, ja dziś wstałam późno i też czuję, że wyjdą mi 3 posiłki + przekąska pomimo tego, że dziś dzień treningu
|
|
#3119 |
|
Raczkowanie
|
lej ile wlezie aż do skutku
![]() a to dzisiejsza R znowu jakaś nietypowa ale siedze z chorym dzieckiem i nie mam jak skoczyć po zakupy wiec kombinuje z tego co mam późne ś: pół bułki ziarnistej z serkiem kanapkowym ze szczypiorkiem, 2 sadzone na szynce z plastrem sera (tłuszcz mi nie szkodzi pod warunkiem że uważam z węglami i takie śniadanie mnie syci na długo) 30min siłowo 45min steper o:warzywa na patelnie, 2 małe mielone z chudego mięsa, 1 nugets z kurczaka p o ile bede głodna: mielony przekrojony na pół posmarowany serkiem kanapkowym, ogórek (wiem jestem szurnięta ale lubie dziwne mixy k: tu se już wyjde kupić wiejski lekki i papryka do pochrupania no i tak by to wyglądało wczoraj miałam od rana mega głoda którego nie mogłam opanować pare minut po posiłku już mnie ssało myślałam że zjem lodówke z kablem. dziś na szczęście przeszło nawet zabardzo nie mam apetytu i takie pytanko przy okazji: czy kawa ma wpływ na odchudzanie? ostatnio zdarza mi sie pić nawet 3
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

)
ale w sumie to nie było tak źle
) z prawdziwkami, zielonym groszkiem, szpinakiem i kaszkawałem ważne, ze było zjadliwe

)
), ziemniaki tłuczone, pomidory z jogurtem i ziołami. 

pyszności. tylko ta jogobella light mi się nie widzi