|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#43591 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
To chyba jedyne wytłumaczenie ![]() Cytat:
|
|
#43592 |
|
Rozeznanie
|
Sprawdź nahpierw, czy faktycznie im to coś pomoże w skręcie, ale koniecznie przedtem b/s i żel (lub płukanka lniana, a po niej b/s). Jeśli coś pomoże, to wtedy warto zainwestować w dyfuzor i próbować suszyć z dyfuzorem głową w dół. Mnie wystarcza ugniatanie głową w dół, potem wyprost, trochę"uładzam", co poplątane, przekładam, co nie na swoją stronę poszło, nakładam jeszcze porcję zelu na końcówki, ugniatam ponownie boki i suszę z dyfuzorem już wyprostowana. A jeśli Tobie klapią, to może właśnie suszenie głową w dół byłoby rozwiązaniem albo podpinanie spinkami u nasady( pisalyśmy o tym parę stron wcześniej).
|
#43593 | |
|
Rozeznanie
|
Myszko, jakie piękne, błyszczące fale
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
faktycznie, ciutkę sporo
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#43594 | |||||
|
Zadomowienie
|
Ja też nie przepadam za takim efektem, staram się ignorować stronę lewą i udaję, że jest fajnie
![]() E tam, jak mam być bardzo ładną ale łajzą włażącą na ludzi to dziękuję Cytat:
Cytat:
Na mnie jak na wariatkę patrzono jak o stanikach gadałam,żadna nie mogła haczyka połknąć. Ale teraz jak się rok zaczął dużo dziewczyn zauważa, że jakoś włosy mi się bardziej kręcą, oczywiście wszystkie zaraz chcą wiedzieć jak to robię i zainteresowanie rośnie ![]() Cytat:
Zresztą, polecam trochę pokombinować i robić sobie zdjęcia do dokumentów w domu, taniej wychodzi a można próbować i sto razy Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#43595 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dlatego proponuję napisz, to może coś zauważymy, co można poprawić, zrobić inaczej itp. trzymam kciuki za owocne poszukiwania wiem jakie to trudne i że wymaga masy cierpliwości - kosmetyk spuszający w jednej kombinacji, w drugiej może działać świetnie. Albo spuszenie wynika tak naprawdę z czegoś co nałożyłaś poprzednio (chociaż Ty nie myjesz odzywką, więc raczej za każdym razem oczyszczasz w pełni włosy). Albo nie jest winą produktu, ale pogody pozostaje tylko próbować, próbować, próbować
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#43597 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale nie za tą cenę
|
|
|
|
#43598 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
Tak myślę, że pogody, bo umyłam głowę i było ok, ale wyszłam na deszcz i wszystko się zszopowało;/ Moje włosy już tak mają... nawet jak używam silikonów to co najwyżej tylko zmniejszają efekt tego, ale puch zawsze jest na deszcz;/ ;( |
||
|
|
|
#43599 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Jeszcze tu znajdziesz coś o Johnie Mastersie. Tylko faktycznie, cena bardzo wysoka.
Ale mam ochotę na coś stylizacyjnego i odżywkę ds. Choć produkty do stylizacji same w sobie są odżywcze. No nic, zobaczę
|
|
|
|
#43600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobra, wiem że moje niezdecydowanie w tej kwestii poraża, ale zastanawiam się nad zapuszczaniem swojego naturalnego koloru włosów. To znaczy najpierw zapuszczę trochę odrostu, żeby zobaczyc jaki on w ogóle jest i czy mi pasuje, a potem zobaczymy. A naszło mnie dlatego, że tak dzisiaj kontemplowałam te marne 0,5cm odrostów które mam i wydaje mi się że mój naturalny trochę się ocieplił... To w ogóle możliwe? No a poza tym za każdym razem jak pofarbuję to jestem zadowolona przez jakiś... tydzień. Nie wiem co prawda jak byłabym w stanie wytrzymac parę lat z odrostem na pół głowy, ale może jakoś to będzie
|
|
#43601 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Rulony jak się patrzy Witaj ![]() Cytat:
![]() Napisz coś więcej o Twoich włosach, czy są suche, sztywne, miękkie, łatwo się puszą, ile czasu schną, jaka jest skóra, czy włoski są zniszczone itd. Znajdziemy Ci jakąś głowę do naśladowania na dobry początek ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A taniec polecam bo daje taaaką satysfakcję Najbardziej kocham step i że mogę się wyżyć jak jestem wściekła ;] A im bardziej jestem wściekła tym lepiej tańczę :PCytat:
Fajna mieszanka Z sezamu wygotuje Ci się odrobina oleju sezamowego plus ciut ekstraktu ![]() Cytat:
Tak Oj kochane, muszę się Wam pożalić, taka zła jestem! Wczoraj koło 16 szef oznajmił, że dzisiaj pracujemy ;] A miałam tyle planów! Impreza, nocne pogaduchy z koleżankami, dzień pełnego grzesznego relaksu... A tak to znowu dupa, kolejny dzień w biegu, do fryzjera nie mam kiedy pójść. W ogóle zdrówko mi siada, babskie sprawy, cykl mi się kompletnie rozregulował, mam drugi a może trzeci okres w ciągu miesiąca ;] Byłam u lekarza (ryczałam pielęgniarce aż mnie przyjął świetny gość), wszystko pod kontrolą ale ile tygodni można krwawić!? Mam odpoczywać, nie jeść nic ostrego, nie pić gorącego, nawet prysznica ciepłego nie mogę brać :/ A tu taka sobotnia niespodzianka :/ I to za fri :/Kończę śniadanie i idę do pracy I w mini :P Mam weekend, mogę wyglądać jak mi się podoba ![]() Jestem oazą spokoju, zaglebiście zrelaksowanym kwiatem lotosu leżącym na piełdolonej tafli jeziora ;] |
|||||||
|
|
|
#43602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj w Leclercu kupiłam Jantar zainspirowana tym postem (nie chciałam mężowi zabierać, bo wcześniej kupiłam dla niego)
|
|
|
|
|
#43603 |
|
Zakorzenienie
|
milena798 wspaniały efekt !
|
#43604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#43605 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było, bo jestem strasznie zabiegana :/
Dbam o włoski, wydaje mi się, że znalazłam optymalną pielęgnację dla nich, na razie już niczego nie kupuję bo jestem spłukana :PAle przejdźmy do konkretów, mam problem bo wczoraj zgłupiałam ... Zanim przeszłam na CG, włosy od wilgoci zaczynały mi się jeszcze bardziej kręcić i było OK, nie narzekałam na to jakoś bardzo. A wczoraj rano umyłam włosy, wyszłam na miasto coś załatwić dosłownie na pół godziny (tak, tak już z suchymi), było brzydko, kropił deszcz, wracam do domu z myślą, że w lustrze zobaczę jeszcze lepszą burzę loczków niż po myciu, a tu szok! Napuszone, rozprostowane i brzydkie A przecież teraz taka pogoda będzie codziennością, więc co robić? Mogłybyście na szybko polecić mi jakiś produkt, który zapobiegnie temu "zjawisku"? Będę wdzięczna ![]() A jak tylko znajdę chwilę czasu to pokażę jaka zmiana u mnie nastąpiła 3majcie się Kręciołki!
|
#43606 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a komplement cudny ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- fioletowa podbije trochę jeszcze rudości, lepiej niebieska lub srebrna ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#43607 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówiąc więcej produktów masz na myśli większe ilości, czy większą różnorodność, czy co właściwie? Bo jeśli chodzi o samą ilość produktów do włosów to i tak jest ogromna ![]() Cytat:
ale dziękuję Cytat:
U mnie częstotliwość mycia nie ma wpływu na puch (tak mi się wydaje). Nie wiem, może odstawię narazie joaśke z lnem i rumiankiem, może to jej wina (a może sugeruję się tym, że zaczyna mnie drażnić jej zapach ) a jakich dokładnie odżywek używasz? ![]() Cytat:
Co do kosmetyków, których ostatnio używałam to odstawię narazie joaśkę o której już wyżej wspomniałam i Isanę z proteinami. W sumie to ostatnio kupiłam też balsam różowy z hegronu, może to on mi nie służy? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Haha, wariatka Cytat:
![]() A teraz coś o Isankach kupionych ostatnio w promocji STRASZNIE ROZWODNIONE nigdy jeszcze takich nie miałam
|
|
|
#43608 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, wczoraj upichcone mazidło sprawdzone
![]() Włosy mi usztywniło, nabłyszyło, objętośc mam jak nigdy, ale jednocześnie są proste jak nigdy
|
#43609 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kupiłam z babassu i przy każdym użyciu zastanawiam się, czy się skład przypadkiem nie zmienił(ale zapominam sprawdzić) albo co... Mam ochotę się pochwalić Po ostatnim myciu 3 dni temu kiedy to ładnie skręciła mi się ta współpracująca połowa łaziłam pół dnia po dworze na mocnym wietrze, z rozpuszczonymi włosami iiii nic się im nie stało Spałam też z rozpuszczonymi i nie było już takiej tragedii jak wcześniej. A wczoraj nakładałam maskę Bingo na noc i nawet po rozczesaniu te moje dwa loki z powrotem odbijały w swoją stronę |
|||
|
|
|
#43610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazdroszczę, ja po wyjściu na wiatr wyglądam jak Wodecki, a po spaniu jak młody Einstein
|
|
#43611 |
|
Zadomowienie
|
Tzn jeśli się nie mylę wcześniej farbowałaś na rudo, a teraz trochę ciemniej, z domieszką indygo? Chodziło mi o to, że może ten ciemny jest ciut chłodniejszy i odrosty nie wydają się aż tak "szare" jak przy mocno nasyconym rudym?
Z drugiej strony naturalny kolor też chyba potrafi się delikatnie zmienić, np. dużo blondynek mówi, że po rozjaśnianiu mają ciemniejsze odrosty niż miały(?) Dzisiaj chyba będzie próba deszczowa
|
|
|
|
#43612 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzięki. Pewnie wyjdę na marudę, ale albo wzrok mi słabnie na starosc, albo nadal ciemno i niewiele widzę. Tu przypominają troszeczkę włoski piechniak. Ale mogę się mylić. A spiralki te dolne to zniknęły po wycieniowaniu? Bo tu ich nie widać. Ale skoro były, muszą wrócić. Poczytałaś już FAQ i Pigułkę? (linki na 1 stronie tego wątku) Powoli przywrócimy ruloniki wspólnymi siłami. Tylko zacznij wprowadzać zmiany, opisuj je i obserwuj, co się dzieje.
Cytat:
, współczuję, nie cierpię pracujacych sobót, głownie ze względu na niemożnośc pospania rano. A jak jeszcze miałaś zarąbiaste plany i szlag je trafił, to złość zrozumiała. Ale zielone zdanie mnie rozwaliłoMimi91(tak nawiasem mówiąc Wasze roczniki mnie dołują , jedna Eloe jakoś bliżej mnie-nie wypominając ), czekamy na zdjęcia.Cytat:
Jak Ty nakładasz? Może tylko na wierzchnie warstwy? Daj znać jak po parachute, mój czeka nieotwarty, bo muszę vatikę wykończyć. Dziś dałam drugą szansę lnianemu, ostatnio użylam go pierwszy raz akurat podczas kryzysu i było strasznie. Dziś nie wychodzę, wiec druga próba. Zrobiłam też dwie płukanki:najpierw z octem jabłkowym zakwasiłam, potem lniana. Mam nadzieję,że druga nie zniweluje efektu pierwszej, bo skoro zakwaszająca zamknęła łuski, a lnianą lałam zimną, to chyba sie nie odchyliły z powrotem (tak sobie na chłopski rozum tłumaczę). Póki co dosycham po dyfuzorze. Miss, świetnie,ze płukanka fajnie zadziałąła. Wiem, ze czekasz na fale, ale tak piekne lśniace proste jak Twoje, to tylko pozazdroscić. moze dlatego, ze mimo iż już lubię moje fale i wciaz staram się je pokochać, nadal mam sentyment do prostych (zresztą zniszczone kręcone nadal kojarzą mi się z kiczem i tandeta, dlatego tak mnie denerwowały moje na początku, kiedy ich nie czesałam, a one potargane jak u piosenkarek z lat 80.). A naturalki są fajne. Sama długo takie nosiłam(z jednym epizodem niby hennowym w liceum-w rzeczywistposci nie mam pojęcia co to było:w papierowej torebce i miało po rosyjsku napis chna) chyba do 26 roku życia juz nie farbowalam. A potem po śmierci mamy pojawiły się siwki... i odtąd non stop farba... od lipca dopiero cudowna henna. A moze to henna Ci prostuje? Podobno moze tak działać. Ja u siebie nie zaobserwowałam, ale dopiero dwa razy hennowałam(wciaż czekam na trzeci, nie mogę sie zgrać z koleżanką od nakładania) Się rozpisałam, przepraszam...
|
|
#43613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja se wczoraj kupiłam na odreagowanie odżywkę z Hegrona ale w ciemnej butelce, miałyście? Podoba mi się skład jako do mycia, nie ma soli jak siostry w białych butelkach
|
||
|
|
|
#43614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle dziś dość mocno eksperymentalny zestaw (na noc trochę maski Bingo z shea i algami, do mycia żel Intimelle, Alterra z morelą i płukanka lniana...to pewnie przez nią ), więc nie wiem co pomogło, ale ta uparta strona zaczęła współpracować ![]() Ajrisz, pocieszam, też lecę dzisiaj do roboty
|
|
|
|
|
#43615 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wprost cudnie jest
|
|
#43616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak się przetłuszczą to umyję Taka zaleta, bo po silikonach to bardzo mi się włosy przetłuszczały, a teraz jest spoko I nawet nie odstają problem jest z elektryzowaniem się, bo jak się uczeszę to latają w koło głowy;/
|
|
|
|
|
#43617 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#43618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj wymieszałam różową isanę z tym olejem i na całą noc zostawiłam na włosach, rano to zmyłam i nałożyłam jeszcze na 30min kolejną maseczkę. Teraz schnę, zobaczymy jak efekty
|
|
|
#43619 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny naprawdę dziękuję Wam za ciepłe słowa i wszelkie rady
jesteście nieocenione Ja teraz jestem na huśtawce: raz sobie myślę, ee tam nie jest tak źle, a potem patrzę w lustro i słabo mi się robi jak widzę ten rudy czubek ale na uczelni nic nie powiedzieli (nawet jak zauważyli), koleżanka spytała wczoraj czy kręcę włosy na lokówkę ![]() a jakiś obcy facet, na oko ze dwa razy starszy ode mnie wypalił do mnie na przystanku: ale pani pięknie wygląda! z kolei drugi, młody, ustąpił mi miejsca w autobusie (tak staro wyglądam? więc może naprawdę nie ma co się przejmować robiłam już raz po swojemu, trochę kluchy wyszły ale nie ma tragedii:KLIK! piekna kobieta i piękne włosy,czego chcieć więcej ![]() śliczna jesteś i włoski kochane Miss Ti my tu chyba wszystkie za wariatki możemy uchodzić ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
)moja dzisiaj upolowała w domu mysz w nocy pierwszy raz biedna myszka ![]() Cytat:
Cytat:
napisz jak efekty!ile czego dałaś? Cytat:
włoski i jak ja mam sie pogodzić z tym rudym paskudstwem jak widzę coś takiego! ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
może dziewczyny podpowiedzą za czym się rozglądać ugniatasz włosy? Ag Rafko zdjęcia w codzienniku ![]() na miejscu Twojego TŻa chyba bym nie mogła rąk oderwać i bym głaskała i głaskała
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-10-08 o 14:42 |
||||||
|
|
|
#43620 | |
|
Rozeznanie
|
Malinko, bardzo ładnie w codzienniku, widać, że mocno nie ucierpiały(pokłony dla pielęgnacji), skręt śliczny. Kolor nie jest idealny, bo wygląda trochę jak wyblakły(choć pewnie w rzeczywistości też inaczej to wychodzi), ale niektóre farbują celowo na taki kolor, nazywając go bursztynem lub karmelem, widziałam farby, które obiecywały podobny kolor na pudełku, więc na pewno "na ulicy" nie razi. Zresztą komplementy od "obcych"(nie mylić z kosmitami
) to najlepszy dowód!!!Moje dzisiejsze-wróciły do normy sprzed kryzysu, jeszcze trochę nawilżenia brak, ale pogoda pewnie też robi swoje (leje u mnie), mimo ze siedzę w domu, wilgoć czuć. No i wołają"Dajcie kolor!", muszą poczekać do poniedziałku. Cytat:
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-10-08 o 16:20 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

faktycznie, ciutkę sporo

Na mnie jak na wariatkę patrzono jak o stanikach gadałam,żadna nie mogła haczyka połknąć. Ale teraz jak się rok zaczął dużo dziewczyn zauważa, że jakoś włosy mi się bardziej kręcą, oczywiście wszystkie zaraz chcą wiedzieć jak to robię i zainteresowanie rośnie

No a poza tym za każdym razem jak pofarbuję to jestem zadowolona przez jakiś... tydzień. Nie wiem co prawda jak byłabym w stanie wytrzymac parę lat z odrostem na pół głowy, ale może jakoś to będzie
), zdarza się,
Gotuję pokrzywę, skrzyp, korę dębu i len w garze, na płukankę po jutrzejszym myciu 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie wiem co poradzić na puch...może więcej produktów, skoro taka burza włosów?
ale dziękuję
, współczuję, nie cierpię pracujacych sobót, głownie ze względu na niemożnośc pospania rano. A jak jeszcze miałaś zarąbiaste plany i szlag je trafił, to złość zrozumiała. Ale zielone zdanie mnie rozwaliło