Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1454 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-07, 19:50   #43591
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Chatul, tutaj jest film, który dobrze wszystko tłumaczy:
http://www.youtube.com/watch?v=aWaH8GIbLrM

Sama robię ta, że najpierw gotuję wodę (garnek jest przykryty) i do wrzącej wody wrzucam ziarenka. Gotuję różną ilość czasu, z reguły ok. 10 min (od zagotowania się wody z ziarenkami). Obserwuję konsystencję żelu - żeby za bardzo nie zgęstniał.
I ważna rzecz - trzeba odcedzić ciepły żel lniany, bo im bardziej wystygnie, tym zrobi się gęstszy
Zauważyłam... Ale ciepłego nie umiem przecedzić.

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
I nadprodukcja sebum na skórze głowy... Czyżby dążenie do równowagi?
To chyba jedyne wytłumaczenie

Cytat:
Gotujesz w zwykłym garnku? Mam rondelek z długą rączką, więc nie mam problemów z przelewaniem (sitko ustawiam na miseczce, nalewam porcję, odstawiam rondelek na maleńki płomień i w tym czasie mieszam łyżką to, co winno się odcedzić. Tak aż do odcedzenia całości. Czasem dolewam nieco wody do rondelka, bo część odparowuje podczas przecedzania).
Ostatnio mi nie chciał ten glut przelecieć przez sitko. Ani trochę. Więc ostatecznie go przecisnęłam przez gazę Też chyba dobra metoda
Stary 2011-10-07, 19:53   #43592
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
OK, będę harmonijkować, ale przy harmonijkowaniu muszą same wyschnąć, czy można podsuszyć?? Bo moje jak schną, to ciągnie je w dół i klapią... czy mam je tak harmonijkować z głową w dół aż do wyschnięcia??
Sprawdź nahpierw, czy faktycznie im to coś pomoże w skręcie, ale koniecznie przedtem b/s i żel (lub płukanka lniana, a po niej b/s). Jeśli coś pomoże, to wtedy warto zainwestować w dyfuzor i próbować suszyć z dyfuzorem głową w dół. Mnie wystarcza ugniatanie głową w dół, potem wyprost, trochę"uładzam", co poplątane, przekładam, co nie na swoją stronę poszło, nakładam jeszcze porcję zelu na końcówki, ugniatam ponownie boki i suszę z dyfuzorem już wyprostowana. A jeśli Tobie klapią, to może właśnie suszenie głową w dół byłoby rozwiązaniem albo podpinanie spinkami u nasady( pisalyśmy o tym parę stron wcześniej).
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 19:58   #43593
Volyova
Rozeznanie

Myszko, jakie piękne, błyszczące fale

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
ale niestety cena powala-70-76zł plus przesyłka 10-13zł. Stacjonarnie chociaż przesyłka by odeszla.
faktycznie, ciutkę sporo

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 20:03   #43594
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Hyhy, dla mnie to dziwne. To znaczy u mnie śmiesznie wygląda.
Ja też nie przepadam za takim efektem, staram się ignorować stronę lewą i udaję, że jest fajnie
Cytat:
Szkoda Trzeba było się podszyć
E tam, jak mam być bardzo ładną ale łajzą włażącą na ludzi to dziękuję
Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Nie mówiłam, bo jeszcze mnie ukamienują albo spalą na stosie

No właśnie ja teraz robię za coś w rodzaju grupowego wariata, bo nie dośc że te włosy, to jeszcze staniki nosi 65F, a przecież ewidentnie nie ma więcej niż 75B, do tego zdrowo je i w ogóle co to ma byc
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
heheh no ja mam to samo hehehe tylko teraz mam jzu nie 65F a E. no i włosy i paznokcie.
Hehe Na mnie jak na wariatkę patrzono jak o stanikach gadałam,żadna nie mogła haczyka połknąć. Ale teraz jak się rok zaczął dużo dziewczyn zauważa, że jakoś włosy mi się bardziej kręcą, oczywiście wszystkie zaraz chcą wiedzieć jak to robię i zainteresowanie rośnie
Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
składałam wniosek o nowy dowód osobisty i trzeba 2 zdjęć i musiałam zrobić, a całkiem zapomniałam, a tak wyszły całkiem fajnie na dowodowym zdjęciu
Wyszły bardzo fajnie! Zdjęcie w całości bardzo udane, a fotografom rzadko się to zdarza
Zresztą, polecam trochę pokombinować i robić sobie zdjęcia do dokumentów w domu, taniej wychodzi a można próbować i sto razy
Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
Otóz, jakie mam własciwie włosy? Sama nie wiem. Myślę, za na zaszczytne miano 'kręconych' nie zasługują.
Przecież Ty tam masz conajmniej jednego rasowego loka! Reszta też wygląda jakby chciała a nie mogła, pewnie po odpowiedniej pielęgnacji się ślicznie skręcą

Cytat:
Gotuję pokrzywę, skrzyp, korę dębu i len w garze, na płukankę po jutrzejszym myciu Cel jest taki żeby przyciemniła (kora dębu i pokrzywa) i nawilżyła (len), albo przynajmniej nie wysuszyła. Dorzuciłam też sezam, bo akuat stał obok, a może akurat coś dobrego się wygotuje
Ciekawe jaką wartość odżywczą to będzie miało, może jak nie do włosów to do zjedzenia się nada
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 20:10   #43595
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
problem w tym, że nie stosuję jednej metody... kombinuję strasznie, i co mycie praktycznie co innego robię, sprawdzam, od czego zaczną się kręcić... Jak coś się sprawdzi, będę to stosować...;/
jak coś się sprawdzi to już nie będziesz potrzebowała naszej rady
dlatego proponuję napisz, to może coś zauważymy, co można poprawić, zrobić inaczej itp.

trzymam kciuki za owocne poszukiwania wiem jakie to trudne i że wymaga masy cierpliwości - kosmetyk spuszający w jednej kombinacji, w drugiej może działać świetnie. Albo spuszenie wynika tak naprawdę z czegoś co nałożyłaś poprzednio (chociaż Ty nie myjesz odzywką, więc raczej za każdym razem oczyszczasz w pełni włosy). Albo nie jest winą produktu, ale pogody
pozostaje tylko próbować, próbować, próbować

Dumna fala (klik)

Stary 2011-10-07, 20:19   #43596
mayletka
Rozeznanie

GG do mayletka

Ag Rafko, proszę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włossy.jpg (57,8 KB, 61 załadowań)

Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i
wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski.

instagram||blog
mayletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 20:29   #43597
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Ja popatrzyłam na pierwszą lepszą rzecz z tej firmy na kwc:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,40728,john-masters-organics-citrus-neroli-detangler.html
o matko, ile dobra
ale nie za tą cenę

Dumna fala (klik)

Stary 2011-10-07, 20:34   #43598
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Sprawdź nahpierw, czy faktycznie im to coś pomoże w skręcie, ale koniecznie przedtem b/s i żel (lub płukanka lniana, a po niej b/s). Jeśli coś pomoże, to wtedy warto zainwestować w dyfuzor i próbować suszyć z dyfuzorem głową w dół. Mnie wystarcza ugniatanie głową w dół, potem wyprost, trochę"uładzam", co poplątane, przekładam, co nie na swoją stronę poszło, nakładam jeszcze porcję zelu na końcówki, ugniatam ponownie boki i suszę z dyfuzorem już wyprostowana. A jeśli Tobie klapią, to może właśnie suszenie głową w dół byłoby rozwiązaniem albo podpinanie spinkami u nasady( pisalyśmy o tym parę stron wcześniej).
dobrze, będę próbować wedle rady... a ta płukanka lniana to z siemienia lnianego, czy z czegoś innego??

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
jak coś się sprawdzi to już nie będziesz potrzebowała naszej rady
dlatego proponuję napisz, to może coś zauważymy, co można poprawić, zrobić inaczej itp.

trzymam kciuki za owocne poszukiwania wiem jakie to trudne i że wymaga masy cierpliwości - kosmetyk spuszający w jednej kombinacji, w drugiej może działać świetnie. Albo spuszenie wynika tak naprawdę z czegoś co nałożyłaś poprzednio (chociaż Ty nie myjesz odzywką, więc raczej za każdym razem oczyszczasz w pełni włosy). Albo nie jest winą produktu, ale pogody
pozostaje tylko próbować, próbować, próbować
ok,
Tak myślę, że pogody, bo umyłam głowę i było ok, ale wyszłam na deszcz i wszystko się zszopowało;/ Moje włosy już tak mają... nawet jak używam silikonów to co najwyżej tylko zmniejszają efekt tego, ale puch zawsze jest na deszcz;/ ;(
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 23:03   #43599
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
A co to za cudo? Możecie coś napisać?
Jeszcze tu znajdziesz coś o Johnie Mastersie. Tylko faktycznie, cena bardzo wysoka.
Ale mam ochotę na coś stylizacyjnego i odżywkę ds. Choć produkty do stylizacji same w sobie są odżywcze. No nic, zobaczę

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 08:36   #43600
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Ciekawe jaką wartość odżywczą to będzie miało, może jak nie do włosów to do zjedzenia się nada
Zaraz myję włosy, to zobaczymy

Dobra, wiem że moje niezdecydowanie w tej kwestii poraża, ale zastanawiam się nad zapuszczaniem swojego naturalnego koloru włosów. To znaczy najpierw zapuszczę trochę odrostu, żeby zobaczyc jaki on w ogóle jest i czy mi pasuje, a potem zobaczymy. A naszło mnie dlatego, że tak dzisiaj kontemplowałam te marne 0,5cm odrostów które mam i wydaje mi się że mój naturalny trochę się ocieplił... To w ogóle możliwe? No a poza tym za każdym razem jak pofarbuję to jestem zadowolona przez jakiś... tydzień. Nie wiem co prawda jak byłabym w stanie wytrzymac parę lat z odrostem na pół głowy, ale może jakoś to będzie

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 08:44   #43601
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
problem w tym, że nie stosuję jednej metody... kombinuję strasznie, i co mycie praktycznie co innego robię, sprawdzam, od czego zaczną się kręcić... Jak coś się sprawdzi, będę to stosować...;/
Zapisuj sobie czego użyłaś przy jednej okazji i jaki był efekt, łatwiej obserwować i wyciągać wnioski z taką ściągą
Cytat:
Otóz, jakie mam własciwie włosy? Sama nie wiem. Myślę, za na zaszczytne miano 'kręconych' nie zasługują.
A tam Rulony jak się patrzy Witaj
Cytat:
Czego używam? Rzepy z Joanny i odżywki z Biovaxa (która swoją drogą w ogóle mi nie służy ), zdarza się,
że nałożę maskę, staram się zawsze nakładać na końcówki jedwab,
ale zamierzam zabrać się za to na poważnie
Zaraz doczytasz się że ten zestaw to mało
Napisz coś więcej o Twoich włosach, czy są suche, sztywne, miękkie, łatwo się puszą, ile czasu schną, jaka jest skóra, czy włoski są zniszczone itd. Znajdziemy Ci jakąś głowę do naśladowania na dobry początek
Cytat:
Hiper-mini i Twoje nogi to rewelacyjne połączenie Kuś, kuś tą kusą.

Cytat:
SUPER pomysł, jako fala jak najbardziej popieram!
Niech się tylko doba rozciągnie bo w tej chwili nie mam czasu ;P
Cytat:
Dziękuję, zadzwonię tam i dowiem się co i jak Przyznaję szczerze, Twoje nogi są mega zachętą, bo to akurat ta częśc ciała która przyprawia mnie o największe kompleksy.
Miło mi A taniec polecam bo daje taaaką satysfakcję Najbardziej kocham step i że mogę się wyżyć jak jestem wściekła ;] A im bardziej jestem wściekła tym lepiej tańczę :P
Cytat:
Zachęcona opiniami o lnianej płukance warzę sobie właśnie mieszankę wybuchową Gotuję pokrzywę, skrzyp, korę dębu i len w garze, na płukankę po jutrzejszym myciu Cel jest taki żeby przyciemniła (kora dębu i pokrzywa) i nawilżyła (len), albo przynajmniej nie wysuszyła. Dorzuciłam też sezam, bo akuat stał obok, a może akurat coś dobrego się wygotuje
Malinka czytaj up!
Fajna mieszanka Z sezamu wygotuje Ci się odrobina oleju sezamowego plus ciut ekstraktu

Cytat:
dobrze, będę próbować wedle rady... a ta płukanka lniana to z siemienia lnianego, czy z czegoś innego??

Tak

Oj kochane, muszę się Wam pożalić, taka zła jestem! Wczoraj koło 16 szef oznajmił, że dzisiaj pracujemy ;] A miałam tyle planów! Impreza, nocne pogaduchy z koleżankami, dzień pełnego grzesznego relaksu... A tak to znowu dupa, kolejny dzień w biegu, do fryzjera nie mam kiedy pójść. W ogóle zdrówko mi siada, babskie sprawy, cykl mi się kompletnie rozregulował, mam drugi a może trzeci okres w ciągu miesiąca ;] Byłam u lekarza (ryczałam pielęgniarce aż mnie przyjął świetny gość), wszystko pod kontrolą ale ile tygodni można krwawić!? Mam odpoczywać, nie jeść nic ostrego, nie pić gorącego, nawet prysznica ciepłego nie mogę brać :/ A tu taka sobotnia niespodzianka :/ I to za fri :/

Kończę śniadanie i idę do pracy W czwartodniowych włosach bo nie mam kiedy umyć ;]
I w mini :P Mam weekend, mogę wyglądać jak mi się podoba

Jestem oazą spokoju, zaglebiście zrelaksowanym kwiatem lotosu leżącym na piełdolonej tafli jeziora ;]

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 10:00   #43602
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Wiecie co siostra zmierzyła mi wczoraj włosy po 3 tygodniowej kuracji Jantarem i urosły mi o 4 cm( z kilkoma milimetrami) : jupi::j upi: musiała to zrobić z dziesięć razy bo nie wierzyłam dziś rano jeszcze raz zmierzyłam sama i się zgadza
gratulacje! wczoraj w Leclercu kupiłam Jantar zainspirowana tym postem (nie chciałam mężowi zabierać, bo wcześniej kupiłam dla niego)
Stary 2011-10-08, 10:04   #43603
ewcia1807
Zakorzenienie

milena798 wspaniały efekt !

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 10:07   #43604
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
O kurczę ale fajnie!! A ja zrezygnowałam z zamawiania Jantara tylko dlatego, że wkurzyła mnie ta minimalna wartość zamówienia..
a we Wro jest Leclerc? jak tak, to poszukaj tam na dziale aptecznym, ja w 3mieście tam wczoraj znalazłam
Stary 2011-10-08, 10:11   #43605
mimi91
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było, bo jestem strasznie zabiegana :/
Dbam o włoski, wydaje mi się, że znalazłam optymalną pielęgnację dla nich, na razie już niczego nie kupuję bo jestem spłukana :P
Ale przejdźmy do konkretów, mam problem bo wczoraj zgłupiałam ...

Zanim przeszłam na CG, włosy od wilgoci zaczynały mi się jeszcze bardziej kręcić i było OK, nie narzekałam na to jakoś bardzo.
A wczoraj rano umyłam włosy, wyszłam na miasto coś załatwić dosłownie na pół godziny (tak, tak już z suchymi), było brzydko, kropił deszcz, wracam do domu z myślą, że w lustrze zobaczę jeszcze lepszą burzę loczków niż po myciu, a tu szok! Napuszone, rozprostowane i brzydkie A przecież teraz taka pogoda będzie codziennością, więc co robić?
Mogłybyście na szybko polecić mi jakiś produkt, który zapobiegnie temu "zjawisku"?

Będę wdzięczna
A jak tylko znajdę chwilę czasu to pokażę jaka zmiana u mnie nastąpiła

3majcie się Kręciołki!

mimi91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 10:39   #43606
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
To znowu ja Stałam się dziś fanką płukanki lnianej. Włosy superowe, nie rozleciały się przez cały dzień
Byłam szukać promotora. Potem była u niego moja znajoma, i mówi do mnie, że doktor rzekł, że drugą licencjalistką jest "ta... no kurcze, imienia teraz nie pamiętam. Ale ma takie piękne kręcone włosy"
płukanki lnianej muszę spróbować przy następnym myciu
a komplement cudny

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Chwalę się postępami. Pierwsze zdjęcie z sierpnia, dwa kolejne z wczoraj.
fajny postęp, coraz bardziej pamiętają swój kształt

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Albo zapomniały, sama używałam przecież
Na melodię jakiejś ludowizny:

Płukanka lniaaaaana, płukanka lniaaaaaana
Leje się, leje się, od samego raaaaana
Falki lejąąąące, loczki L-y-śniąąąące
Włosiska, włosiska w oczach piękniejąąąące

teraz keratyna, teraz karetyyyyna
i tak się i tak się nałogi zaczyyyyna

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Malinko a może jakaś płukanka fioletowa?
fioletowa podbije trochę jeszcze rudości, lepiej niebieska lub srebrna

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Jantar5

Jantar u mnie się sprawdza w każdej sytuacji. szczególnie fajny jest przy reanimacji, ale jeśli myję rano, to nie żałuję go na noc na skalp. Nie używam codziennie, bo mam jeszcze wodę brzozową, ale generalnie nie zauważyłam, żeby przeciążał lub szkodził.
a mogłabyś opisać krok po kroku jak wygląda taka reanimacja Jantarem?

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Zapisuj sobie czego użyłaś przy jednej okazji i jaki był efekt, łatwiej obserwować i wyciągać wnioski z taką ściągą

A tam Rulony jak się patrzy Witaj

Zaraz doczytasz się że ten zestaw to mało
Napisz coś więcej o Twoich włosach, czy są suche, sztywne, miękkie, łatwo się puszą, ile czasu schną, jaka jest skóra, czy włoski są zniszczone itd. Znajdziemy Ci jakąś głowę do naśladowania na dobry początek

Niech się tylko doba rozciągnie bo w tej chwili nie mam czasu ;P

Miło mi A taniec polecam bo daje taaaką satysfakcję Najbardziej kocham step i że mogę się wyżyć jak jestem wściekła ;] A im bardziej jestem wściekła tym lepiej tańczę :P

Malinka czytaj up!
Fajna mieszanka Z sezamu wygotuje Ci się odrobina oleju sezamowego plus ciut ekstraktu

Tak
[/COLOR][/COLOR]
Oj kochane, muszę się Wam pożalić, taka zła jestem! Wczoraj koło 16 szef oznajmił, że dzisiaj pracujemy ;] A miałam tyle planów! Impreza, nocne pogaduchy z koleżankami, dzień pełnego grzesznego relaksu... A tak to znowu dupa, kolejny dzień w biegu, do fryzjera nie mam kiedy pójść. W ogóle zdrówko mi siada, babskie sprawy, cykl mi się kompletnie rozregulował, mam drugi a może trzeci okres w ciągu miesiąca ;] Byłam u lekarza (ryczałam pielęgniarce aż mnie przyjął świetny gość), wszystko pod kontrolą ale ile tygodni można krwawić!? Mam odpoczywać, nie jeść nic ostrego, nie pić gorącego, nawet prysznica ciepłego nie mogę brać :/ A tu taka sobotnia niespodzianka :/ I to za fri :/

Kończę śniadanie i idę do pracy W czwartodniowych włosach bo nie mam kiedy umyć ;]

Jestem oazą spokoju, zaglebiście zrelaksowanym kwiatem lotosu leżącym na piełdolonej tafli jeziora ;]
ojojoj współczuję dystans dystans i dystans
Stary 2011-10-08, 10:55   #43607
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
zazdroszczę objętości i tych spiralek nie wiem co poradzić na puch...może więcej produktów, skoro taka burza włosów? kurcze, nie mam pojęcia...
Spiralek można zazdrościć, ale objętości to współczuć!
Mówiąc więcej produktów masz na myśli większe ilości, czy większą różnorodność, czy co właściwie? Bo jeśli chodzi o samą ilość produktów do włosów to i tak jest ogromna

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Czekałam na zdjecia tych pięknych loków.... i warto było są piękne jak zawsze
Nie nie, czasami bywają jednak piękniejsze -> jak nie ma takiego puchu ale dziękuję

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Widać puszek, ale i tak loczki są urocze.
U mnie na puch pomaga częstsze mycie i nakładanie mocnych, emolientowych odżywek. O jakiegoś miesiąca mam już względny spokój, nawet jak loki są zmierzwione to ogólnie fryzura nadaje się do ludzi po lekkiej reanimacji - widocznie porowatość się zmniejszyła.
dziękuję
U mnie częstotliwość mycia nie ma wpływu na puch (tak mi się wydaje). Nie wiem, może odstawię narazie joaśke z lnem i rumiankiem, może to jej wina (a może sugeruję się tym, że zaczyna mnie drażnić jej zapach )
a jakich dokładnie odżywek używasz?
Cytat:
Ja też się chętnie z Tobą zamienię Kocham takie sprężyny
Nava też narzekała na puch. To się z czasem użytkowania olejów i b/s normuje, ale... taka już cecha naszych włosów.
Przeanalizuj jeszcze swoją pielęgnację, sprawdź, czego używałaś ostatnio. Możliwe, ze coś działa puchogennie. Co nakładałaś?
No ja kupiłam sobie niedawno olej kokosowy z parachute i jak narazie zachwycam się jego zapachem zobaczymy jakie da efekty Co do kosmetyków, których ostatnio używałam to odstawię narazie joaśkę o której już wyżej wspomniałam i Isanę z proteinami. W sumie to ostatnio kupiłam też balsam różowy z hegronu, może to on mi nie służy?
Cytat:
I co, i co?
I barana rzeczywiście strasznego nie było, nawet ich rano nie reanimowałam już (trzeba było tylko odgnieść po były sztywne), poszłam z takimi do szkoły i jakoś przeżyłam cały dzień.
Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
nusia, Ty wariatko , lokasy masz przepiękne, a puchem się nie przejmuj. MASZ CUDNE SPIRALKI
Dziękuję bardzo ale puch nie daje mi się cieszyć spiralkami

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
ja bym wzieła ten skręt nawet z puchem... w zasadzie potrafię miec podobnie bez tego cudownego skrętu...
Oddałabym gdybym mogła

Cytat:
Nie umiem pomóc, ale się chociaż poślinię
Haha, wariatka
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
oj tam puch, ale jakie piękne loki, jaka objętość, zapraszam do haremu pomiziaj...
kolejna wariatka

A teraz coś o Isankach kupionych ostatnio w promocji STRASZNIE ROZWODNIONE nigdy jeszcze takich nie miałam

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 11:19   #43608
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Dobra, wczoraj upichcone mazidło sprawdzone

Włosy mi usztywniło, nabłyszyło, objętośc mam jak nigdy, ale jednocześnie są proste jak nigdy Ale i tak efekt mi się podoba

Stary 2011-10-08, 11:20   #43609
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
a we Wro jest Leclerc? jak tak, to poszukaj tam na dziale aptecznym, ja w 3mieście tam wczoraj znalazłam
Jest, wyjątkowo nie po drodze, ale może kiedyś przy nadmiarze czasu się skuszę. Nie wiedziałam nawet, że w Leclercu można go kupić, dzięki
Cytat:
A naszło mnie dlatego, że tak dzisiaj kontemplowałam te marne 0,5cm odrostów które mam i wydaje mi się że mój naturalny trochę się ocieplił... To w ogóle możliwe?
Może tym razem zafarbowałaś na chłodniejszy odcień niż zwykle i dlatego Twoje naturalne wydają się cieplejsze?
Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
A teraz coś o Isankach kupionych ostatnio w promocji STRASZNIE ROZWODNIONE nigdy jeszcze takich nie miałam
Właśnie! Kupiłam z babassu i przy każdym użyciu zastanawiam się, czy się skład przypadkiem nie zmienił(ale zapominam sprawdzić) albo co...

Mam ochotę się pochwalić Po ostatnim myciu 3 dni temu kiedy to ładnie skręciła mi się ta współpracująca połowa łaziłam pół dnia po dworze na mocnym wietrze, z rozpuszczonymi włosami iiii nic się im nie stało Spałam też z rozpuszczonymi i nie było już takiej tragedii jak wcześniej. A wczoraj nakładałam maskę Bingo na noc i nawet po rozczesaniu te moje dwa loki z powrotem odbijały w swoją stronę
Stary 2011-10-08, 11:28   #43610
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Może tym razem zafarbowałaś na chłodniejszy odcień niż zwykle i dlatego Twoje naturalne wydają się cieplejsze?
Mam ochotę się pochwalić Po ostatnim myciu 3 dni temu kiedy to ładnie skręciła mi się ta współpracująca połowa łaziłam pół dnia po dworze na mocnym wietrze, z rozpuszczonymi włosami iiii nic się im nie stało Spałam też z rozpuszczonymi i nie było już takiej tragedii jak wcześniej. A wczoraj nakładałam maskę Bingo na noc i nawet po rozczesaniu te moje dwa loki z powrotem odbijały w swoją stronę
Nie, nie, farbowany kolor mam bardzo ciepły, jest dużo cieplejszy niż odrost. Mam wrażenie że to co odrasta jest dużo mniej szare niż kiedyś.

Zazdroszczę, ja po wyjściu na wiatr wyglądam jak Wodecki, a po spaniu jak młody Einstein

Stary 2011-10-08, 11:58   #43611
yarrowia
Zadomowienie

Tzn jeśli się nie mylę wcześniej farbowałaś na rudo, a teraz trochę ciemniej, z domieszką indygo? Chodziło mi o to, że może ten ciemny jest ciut chłodniejszy i odrosty nie wydają się aż tak "szare" jak przy mocno nasyconym rudym?
Z drugiej strony naturalny kolor też chyba potrafi się delikatnie zmienić, np. dużo blondynek mówi, że po rozjaśnianiu mają ciemniejsze odrosty niż miały(?)

Dzisiaj chyba będzie próba deszczowa
Stary 2011-10-08, 12:15   #43612
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Ag Rafko, proszę
Dzięki. Pewnie wyjdę na marudę, ale albo wzrok mi słabnie na starosc, albo nadal ciemno i niewiele widzę. Tu przypominają troszeczkę włoski piechniak. Ale mogę się mylić. A spiralki te dolne to zniknęły po wycieniowaniu? Bo tu ich nie widać. Ale skoro były, muszą wrócić. Poczytałaś już FAQ i Pigułkę? (linki na 1 stronie tego wątku) Powoli przywrócimy ruloniki wspólnymi siłami. Tylko zacznij wprowadzać zmiany, opisuj je i obserwuj, co się dzieje.

Cytat:

Ajrisz, współczuję, nie cierpię pracujacych sobót, głownie ze względu na niemożnośc pospania rano. A jak jeszcze miałaś zarąbiaste plany i szlag je trafił, to złość zrozumiała. Ale zielone zdanie mnie rozwaliło

Mimi91(tak nawiasem mówiąc Wasze roczniki mnie dołują, jedna Eloe jakoś bliżej mnie-nie wypominając), czekamy na zdjęcia.

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Spiralek można zazdrościć, ale objętości to współczuć!
Mówiąc więcej produktów masz na myśli większe ilości, czy większą różnorodność, czy co właściwie? Bo jeśli chodzi o samą ilość produktów do włosów to i tak jest ogromna
Może ma na myśli nakładanie jednorazowo większej ilości danego produktu. Przy takiej objętości może produkt nie dociera do tych spodnich warstw(a tam puch największy z tego co pamiętam). Ja nie mam jakieś wybujałej objętości, umiarkowanie geste są, ale wiem , jak się muszę namęczyć przy nakładaniu oleju, żeby pokryć wszystkie. I dość sporo mi go wychodzi (dziewczyny na olejowym dają mniej więcej łyżkę, mnie tam łyżka ledwo na czubek starcza). I nakładam po kolei na pojedyncze "chude" pasma, inaczej mam wrażenie,że wszyskim sie nie dostało równo.
Jak Ty nakładasz? Może tylko na wierzchnie warstwy?
Daj znać jak po parachute, mój czeka nieotwarty, bo muszę vatikę wykończyć.

Dziś dałam drugą szansę lnianemu, ostatnio użylam go pierwszy raz akurat podczas kryzysu i było strasznie. Dziś nie wychodzę, wiec druga próba. Zrobiłam też dwie płukanki:najpierw z octem jabłkowym zakwasiłam, potem lniana. Mam nadzieję,że druga nie zniweluje efektu pierwszej, bo skoro zakwaszająca zamknęła łuski, a lnianą lałam zimną, to chyba sie nie odchyliły z powrotem (tak sobie na chłopski rozum tłumaczę). Póki co dosycham po dyfuzorze.

Miss, świetnie,ze płukanka fajnie zadziałąła. Wiem, ze czekasz na fale, ale tak piekne lśniace proste jak Twoje, to tylko pozazdroscić. moze dlatego, ze mimo iż już lubię moje fale i wciaz staram się je pokochać, nadal mam sentyment do prostych (zresztą zniszczone kręcone nadal kojarzą mi się z kiczem i tandeta, dlatego tak mnie denerwowały moje na początku, kiedy ich nie czesałam, a one potargane jak u piosenkarek z lat 80.).
A naturalki są fajne. Sama długo takie nosiłam(z jednym epizodem niby hennowym w liceum-w rzeczywistposci nie mam pojęcia co to było:w papierowej torebce i miało po rosyjsku napis chna) chyba do 26 roku życia juz nie farbowalam. A potem po śmierci mamy pojawiły się siwki... i odtąd non stop farba... od lipca dopiero cudowna henna.
A moze to henna Ci prostuje? Podobno moze tak działać. Ja u siebie nie zaobserwowałam, ale dopiero dwa razy hennowałam(wciaż czekam na trzeci, nie mogę sie zgrać z koleżanką od nakładania)
Się rozpisałam, przepraszam...
Stary 2011-10-08, 12:17   #43613
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimi91 Pokaż wiadomość
Napuszone, rozprostowane i brzydkie A przecież teraz taka pogoda będzie codziennością, więc co robić?
Mogłybyście na szybko polecić mi jakiś produkt, który zapobiegnie temu "zjawisku"?
Dobra b/s, żel naturalny (cóż, albo pomoże albo pogorszy...) bądź sklepowy, oleje i silikony, maski z shea, raczej unikać humektantów
Cytat:
Dobra, wczoraj upichcone mazidło sprawdzone

Włosy mi usztywniło, nabłyszyło, objętośc mam jak nigdy, ale jednocześnie są proste jak nigdy Ale i tak efekt mi się podoba
Do listy zdrowych prostowaczy

A ja se wczoraj kupiłam na odreagowanie odżywkę z Hegrona ale w ciemnej butelce, miałyście? Podoba mi się skład jako do mycia, nie ma soli jak siostry w białych butelkach

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 12:29   #43614
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
piekne lśniace proste jak Twoje, to tylko pozazdroscić. moze dlatego, ze mimo iż już lubię moje fale i wciaz staram się je pokochać, nadal mam sentyment do prostych
Ja też..gdyby w czasach zwykłego mycia włosów i ich niezdecydowania ktoś dał mi wybór idealnie proste czy super kręcone to wybrałabym proste. Może to herezje tutaj, ale od zawsze mi się bardziej podobały proste..

W ogóle dziś dość mocno eksperymentalny zestaw (na noc trochę maski Bingo z shea i algami, do mycia żel Intimelle, Alterra z morelą i płukanka lniana...to pewnie przez nią), więc nie wiem co pomogło, ale ta uparta strona zaczęła współpracować Aż muszę to pokazać, jakkolwiek

Ajrisz, pocieszam, też lecę dzisiaj do roboty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzis.jpg (50,6 KB, 74 załadowań)
Stary 2011-10-08, 12:46   #43615
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Ja też..gdyby w czasach zwykłego mycia włosów i ich niezdecydowania ktoś dał mi wybór idealnie proste czy super kręcone to wybrałabym proste. Może to herezje tutaj, ale od zawsze mi się bardziej podobały proste..

W ogóle dziś dość mocno eksperymentalny zestaw (na noc trochę maski Bingo z shea i algami, do mycia żel Intimelle, Alterra z morelą i płukanka lniana...to pewnie przez nią), więc nie wiem co pomogło, ale ta uparta strona zaczęła współpracować Aż muszę to pokazać, jakkolwiek
No właśnie czasmi też się czuje jak heretyczka głoszac taki opinie. Ale wiem,że zadbane kręcone i fale mogą być naprawdę piekne-przekonało mnie o tym to, co widzę tutaj-na naszym wątku, dlatego uwielbiam oglądać Wasze zdjęcia-takie jak Twoje np.
Wprost cudnie jest!!!! Zaczynają przypominać włosy Volyovej, podobny skręt się robi.
Stary 2011-10-08, 12:48   #43616
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:

Tak
Ok, powiem, że nie będę na razie myła głowy, bo włosy dzisiaj się zrobiły nawet ładne, i zaczęły się trochę zawijać Jak się przetłuszczą to umyję Taka zaleta, bo po silikonach to bardzo mi się włosy przetłuszczały, a teraz jest spoko I nawet nie odstają problem jest z elektryzowaniem się, bo jak się uczeszę to latają w koło głowy;/
Stary 2011-10-08, 13:05   #43617
sailormaary
Zadomowienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00140.jpg (97,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00136.jpg (100,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00137.jpg (118,3 KB, 24 załadowań)
Stary 2011-10-08, 13:31   #43618
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Może ma na myśli nakładanie jednorazowo większej ilości danego produktu. Przy takiej objętości może produkt nie dociera do tych spodnich warstw(a tam puch największy z tego co pamiętam). Ja nie mam jakieś wybujałej objętości, umiarkowanie geste są, ale wiem , jak się muszę namęczyć przy nakładaniu oleju, żeby pokryć wszystkie. I dość sporo mi go wychodzi (dziewczyny na olejowym dają mniej więcej łyżkę, mnie tam łyżka ledwo na czubek starcza). I nakładam po kolei na pojedyncze "chude" pasma, inaczej mam wrażenie,że wszyskim sie nie dostało równo.
Jak Ty nakładasz? Może tylko na wierzchnie warstwy?
Daj znać jak po parachute, mój czeka nieotwarty, bo muszę vatikę wykończyć.
Nie no staram się właśnie nakładać sporo i dokładnie. Zawsze jak nakładam odżywkę z głową w dół, to potem jeszcze koszulka na ramiona żeby nie moczyć ubrać, głowa do góry i nakładanie od góry. Jak nakładam maskę to też górną część włosów związuję gumką i nakładam na dolne pasma, a potem góra.
Wczoraj wymieszałam różową isanę z tym olejem i na całą noc zostawiłam na włosach, rano to zmyłam i nałożyłam jeszcze na 30min kolejną maseczkę. Teraz schnę, zobaczymy jak efekty

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 15:23   #43619
Maliniarka
Zakorzenienie

Dziewczyny naprawdę dziękuję Wam za ciepłe słowa i wszelkie rady jesteście nieocenione

Ja teraz jestem na huśtawce: raz sobie myślę, ee tam nie jest tak źle, a potem patrzę w lustro i słabo mi się robi jak widzę ten rudy czubek
ale na uczelni nic nie powiedzieli (nawet jak zauważyli), koleżanka spytała wczoraj czy kręcę włosy na lokówkę
a jakiś obcy facet, na oko ze dwa razy starszy ode mnie wypalił do mnie na przystanku: ale pani pięknie wygląda!
z kolei drugi, młody, ustąpił mi miejsca w autobusie (tak staro wyglądam? )
więc może naprawdę nie ma co się przejmować

robiłam już raz po swojemu, trochę kluchy wyszły ale nie ma tragedii:
KLIK!

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
wpadam z obiecanymi fotkami
piekna kobieta i piękne włosy,czego chcieć więcej
Cytat:
wyszły całkiem fajnie na dowodowym zdjęciu
śliczna jesteś i włoski kochane

Miss Ti my tu chyba wszystkie za wariatki możemy uchodzić na różnych polach (jak proszę o lakier holograficzny to też babeczki na mnie patrzą jak na ufo i wciskają jakieś brokaty )

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Tak więc, jeśli pozwolicie,
pognębię was swoją obecnością, a teraz - zabieram się do czytania i robienia listy zakupów
pigułka faw 10 razy i do dzieła
Cytat:
Malinko. Tragedii nie ma, nie jest zachwycajaco, ale do przeżycia. Przy skórze różowawo- aż tak podrazniona, czy tam taki kolor?
no właśnie skóra nie jest ani trochę różowa, wręcz bielsza niż zawsze (może to przez kontrast z pomarańczką )
Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Przekazalam kocicy pochwaly - mruczy z zadowoleniem.
moja dzisiaj upolowała w domu mysz w nocy pierwszy raz biedna myszka
Cytat:
mayletka[/B], witamy. Toż to spiralki na końcach widać przed cieniowaniem. Na tym drugim zaś niewiele widać ogólnie. Mozesz dać wyraźniejsze?
dołączam się do prośby i opinii
Cytat:
Zachęcona opiniami o lnianej płukance warzę sobie właśnie mieszankę wybuchową Gotuję pokrzywę, skrzyp, korę dębu i len w garze, na płukankę po jutrzejszym myciu Cel jest taki żeby przyciemniła (kora dębu i pokrzywa) i nawilżyła (len), albo przynajmniej nie wysuszyła. Dorzuciłam też sezam, bo akuat stał obok, a może akurat coś dobrego się wygotuje

A, i mam nadzieję że te wszystkie składniki nie przeszkadzają sobie nawzajem i że nie wyłysięję.
kurczę zainteresowałaś mnie napisz jak efekty!
ile czego dałaś?
Cytat:
o matko, ile dobra
ale nie za tą cenę
no właśnie :x
Cytat:
zgadzam się
włoski
i jak ja mam sie pogodzić z tym rudym paskudstwem jak widzę coś takiego!

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
problem jest z elektryzowaniem się, bo jak się uczeszę to latają w koło głowy;/
większość odżywek zawiera składniki antystatyczne chyba, może warto nakładać więcej

może dziewczyny podpowiedzą za czym się rozglądać
ugniatasz włosy?

Ag Rafko zdjęcia w codzienniku
na miejscu Twojego TŻa chyba bym nie mogła rąk oderwać i bym głaskała i głaskała
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-10-08 o 14:42
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 15:26   #43620
Ag Rafka
Rozeznanie

Malinko, bardzo ładnie w codzienniku, widać, że mocno nie ucierpiały(pokłony dla pielęgnacji), skręt śliczny. Kolor nie jest idealny, bo wygląda trochę jak wyblakły(choć pewnie w rzeczywistości też inaczej to wychodzi), ale niektóre farbują celowo na taki kolor, nazywając go bursztynem lub karmelem, widziałam farby, które obiecywały podobny kolor na pudełku, więc na pewno "na ulicy" nie razi. Zresztą komplementy od "obcych"(nie mylić z kosmitami) to najlepszy dowód!!!
Moje dzisiejsze-wróciły do normy sprzed kryzysu, jeszcze trochę nawilżenia brak, ale pogoda pewnie też robi swoje (leje u mnie), mimo ze siedzę w domu, wilgoć czuć. No i wołają"Dajcie kolor!", muszą poczekać do poniedziałku.
Cytat:
Napisane przez nusia114
Nie no staram się właśnie nakładać sporo i dokładnie. Zawsze jak nakładam odżywkę z głową w dół, to potem jeszcze koszulka na ramiona żeby nie moczyć ubrać, głowa do góry i nakładanie od góry. Jak nakładam maskę to też górną część włosów związuję gumką i nakładam na dolne pasma, a potem góra.
Wczoraj wymieszałam różową isanę z tym olejem i na całą noc zostawiłam na włosach, rano to zmyłam i nałożyłam jeszcze na 30min kolejną maseczkę. Teraz schnę, zobaczymy jak efekty Dzisiaj 13:05
No to nie wiem, co poradzić. Dobrze, ze choć nie zawsze ten puch jest. I pokaż efekt po oleju koniecznie. Choć kokos może puszyć, jeśli porowatość wysoka(ponoć jeden ze sposobów rozpoznawania porowatosci). Chociaż wydaje mi sie, ża ja mam wysoką porowatosć (sądząc po zniszczeniach jakie przeżyły moje włosy w ciągu 7 lat-dwie trwałe prostujaca i prostownica po każdym myciu, potem codziennie), a kokos jakoś specjalnie mi nie spusza, przynajmniej nie bardziej niż wszystko inne. W ogóle ja nie umiem dostrzec róznicy w działaniu poszczególnych olejów, a kilka już wypróbowałam.

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2011-10-08 o 16:20
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości