|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
http://vod.onet.pl/zycie-przed-zyciem,5782,film.html a ja dzisiaj na śniadanko mam ochotke na bułeczkę z białym serkiem a na to majonezik ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() milej edukacji ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2943 | ||
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki! Co za noc! Połowa nie przespana, a druga połowa z koszmarami
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
Wtajemniczenie
|
O kurde nawojka wspólczuję, ci polscy nibyrobotnicy to pożal się... Ale żeby chować coś przed Wami? Katastrofa
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() Mi sie teraz taka sytuacja przypomniala. Jechałam kiedys autobusem bez portfela, bo go zawieruszyłam. Stwierdziłam, że nie bede kupowała biletu, bo mam miesieczny, niestety nie przy sobie. Kobuch mnie zatrzymał, wypisywał mandat, a ,ze nie mialam nawet dokumentów przy sobie to mu moje dane dyktowałam, ale w autobusie był taki szum, taki rumor, ze nie słyszał co do niego mówię i ze złości narysował szlaczki , takie jak w podstawówce ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Rozeznanie
|
właśnie zamawiam kolejne ciuszki dla mojego Synusia.
http://allegro.onet.pl/listing.php/s...&change_view=1 u mnie również dzisiejsza nocka nie przespana,bolały mnie plecy i niemogłam uleżec |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2948 |
Zakorzenienie
|
dobry
![]() Agatek nie nerwuj się juz!! ważne, że bez mandatu! ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- ja wczoraj tez zamówiłam jeszcze niedrapki dla juniora, skarpetusie, rajstopki, otulaczek kąpielowy, 2 pary body i pajaca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Zadomowienie
|
AgaMili super zdjęcia. Dopiero dziś znalazłam chwilkę żeby pooglądać. Mili jest przesłodka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Olałam zakupy dzisiejsze ![]() ![]() ![]()
#2951 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2952 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widziałam w DDTVN reportaż o pani która urodziła pod urzędem gminy Bemowo synusia. Cała się zryczałam ![]() ![]() Nad Mamą i Maleństwem jakiś Anioł Stróż czuwał. ![]()
![]() |
#2953 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
od innych niezle doja, to takich "swoich" moga oszczedzic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Agatku, mam nadzieje, ze dzisiaj sie obudzisz i juz bedziesz tryskala humorkiem. Nie przejmuj sie takimi ✂✂✂✂✂✂✂ami. Zaraz bedziesz mamusia i dopiero zobaczysz, co to prawdziwy stres. A swoja droga to panowie tez troche nieczuli, zeby tak sie czepiac kobiety w ciazy ![]() Chyba naprawde wysle Tobie tego knoppersa ![]() Co do lozeczka, to ja wlasnie poki co obstawiam coneco, bo bylam w dwoch sklepach i w dwoch sklepach macalam rozne rozniaste lozka i zawsze, jak mi sie ktores spodobalo, to okazywalo sie coneco. Powiem Ci, ze w porownaniu do innych bylo mocniejsze, stabilniejsze i porzadniej wykonane. Do tego przewijak wydawal sie stabilny,czym bylam zdziwiona,bo myslalam, ze to taka improwizorka. Swiatelko,muzyczke i wibracje ma, a karuzelke zawsze mozna dokupic. Na moje plozy sa zbedne. W koncu bedzie bujany w wozeczku i na raczkach, to lozeczko niech ma juz stabilne. Dolaczam sie do zle spiacych. Teraz chodze i wygladam jak zombie. Na szczescie zombie zjadl sniadanie, zapil kako, wiec pewnie zaraz usnie i obudzi sie Pearl ![]()
![]() |
#2954 |
Zadomowienie
|
a ja dzisiaj zauważyłam że mam przybrudzony śluz ;( taki jak przeed okresem czy też po ależ się boję lekarz dopiero od poniedziałku chyba umrę ;(
#2955 |
Rozeznanie
|
uska ja miałam cesarkę z pierwszym dzieckiem. U mnie to byla szybka akcja, mimo iż cesarka byla planowana ze względu na miednicowe ułożenie córci. W szpitalu nagle odeszły mi wody i rozwarcie postępowalo tempem blyskawicy (doslownie pół godziny), więc jak mnie wzięli w końcu na stół to dostałam narkozę calkowitą, bo na to znieczulenie do kręgosłupa trzeba czekać ok 20 min na efekt, a u mnie nie było czasu. Wcześnie leżałam podpieta pod ktg i polożna wtedy założyła mi cewnik (nie bolało).
Obudziłam się jakieś 2h później. Oprócz cewnika masz też zalożony dren do rany po cięciu (pod skórą przez całą szerokosć cięcia jest taka rurka i konczy się to takim samym workiem jak ma cewnik i do tego spływa sobie krew i jakieś tam jeszcze wydzieliny). Także przy łóżku wiszą ci dwa woreczki. Cewnik mialam następną całą dobę po cc i dopiero następnego dnia w południe mi ściągnęli (potem sikanie trochę boli). Ten drugi woreczek ściągają jak mało tej krwi tam spływa (mi ściągnęli razem z cewnikiem). Nie jest to zbyt przyjemne, bo przechodzi przez całą długość rany, ale to tylko chwilka. Oprócz tego na wizytach lekarzy macanie brzucha i uciskanie w celu sprawdzenia jak się kurczy macica (też niezbyt przyjemne). No i po cc bankowo dostaniesz kroplówkę z oksy (we mnie wlali chyba z 1,5l), no i środek przeciwbólowy jak będziesz potrzebować. No i tyle. Ja po 9 dniach mialam się zglosić na zdjęcie szwu (raz dwa, bo jest tylko jeden szew taki dłuugi). W szpitalu z niedogodności to pamiętam, że ciężko ogólnie się podnieść z lóżka, bo są za wysokie. A i zpionizowana zostalam 12h po cc, to byla masakra, ciśnienie mi tak spadło, ciemno przed oczmi że musialam z powrotem usiaść. Stalam w kałuży krwi, potem musiałam się umyć w asyście położnej. Ten pierwszy moment wspominam najgorzej. No i to że dziecko mi przynieśli dopiero po 10h...... i to dosłownie na 5 minutek. Jeszcze co do materaca, to moja Emi w łóżeczku ma gryka pianka kokos i śpi na tym twardym kokosie, bo zwyczajnie mnie nie stać na nowy materac (Fifi też bedzie na tym spal). Teraz w nowym łózku ma materac sprężynowy. Co do piankowego materaca, to jeszcze raz powtarzam ja też nie zdecydowałabym się na sam materacyk piankowy ale na kombinację z pianką, żeby pianka była na wierzchu (takie materace są średnio twarde). Co do odczuwania wygody to jestem pewna że nawet noworodek wie, że jest mu wygodnie czy niewygodnie. poza tym kiedyś całe rzesze maluchów spały na zwykłych gąbkowych materacach bo innych nie było, i jakoś nie mamy armii krzywych kręgosłupów. Nie należy przesadzać. Moja Emi w łóżeczku turystcznym ma własnie taki stary zwykły materacyk gąbkowy używany przez 3 dzieci. |
![]() ![]() |
![]() |
#2956 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No i nie martw się - a może to wynik jakiegoś otarcia po figlach z Tż? Trzymajcie się z Maleństwem.
![]() |
#2958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a o otarciach nie ma mowy bo pościliśmy mam zerowe libido ![]() nic obserwuję i jak co to na pogotowie ;(
![]() |
#2959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ma się dzieckiem kto zająć, to uważam, że nie ma co z pewnych rzeczy rezygnować, a tym sposobem także ojciec nawiąże lepszą wieź z dzieckiem. Tyle dziewczyn ma dzieci na studiach dziennych i dobrze sobie radzą, a dzieci na slrzywdzone nie wyglądają. Poza tym takie wyjścia mobilizują, nie tracisz kontaktu z ludźmi, nauką, musisz się jakoś prezentować, wyrywasz się z tego domowego kieratu. Spójrz na to w ten sposób, bo ja tak staram się patrzeć, chociaż wiadomo, że łatwo nie będzie. Ale takie jest życie, trzeba pogodzić ze sobą wiele spraw. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2960 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, któraś umieszczała tu takie fajny tort z pieluszek ![]() ![]() ![]() ![]() Pozycja gratuluję dziewczynki ![]() Agatek, skąd znam takie nerwy, jak mnie policja zatrzymuję chociażby dla kontroli, to nawet gaśnicy nie mogę znaleźć ![]()
![]() |
#2961 |
Wtajemniczenie
|
Maga dawaj zdjecie, bo jestem aż ciekawa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cały weekend spędzę sama w domu do południa bo mąż dziś na dodatkowej służbie i jutro tez bo wybory.Pojechała bym do rodziców ale mąż zabrał samochód więc nici z tego,ale może to lepiej bo oczywiście zaczyna mnie coś brać głowa boli,katar.Chyba będę musiała kupic sobie ten syrop prenalen. Mamusie poradzcie mi co mam zrobić.Mam koleżankę ze szkoły średniej ,która mieszka niedaleko nas z mężem.Spotykaliśmy się kilka razy w czwórkę na posiadówce domowej,ale to za każdym razem było u nas.U nich byliśmy tylko 2 razy.Ostatnio spotykałyśmy się też oczywiscie u mnie.Kilka dni temu napisała mi czy może sie spotkamy wszyscy to by przyszli do nas.Napisałam ,ze nie da rady bo mąż teraz pracuje ale wkurza mnie to strasznie ,ze potrafi być taka bezczelna.Wiadomo ,że jak by mieli przyjsc to trzeba kupić i zrobić cos do jedzenia jakies piwko ,a oni jak robili imprę to prawie nic na stół nie kładli,ale my nie umiemy tak prostacko sie zachować .Jak myślicie powiedzieć jej coś i jak ,bo ręcę normalnie opadają.Wiedza ,ze jestem w ciąży i nie mam siły to chyba wiadomo,ze nie będę pichcić i szykowac.
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
Coś takie mi wyszło
![]() ![]()
#2964 |
Wtajemniczenie
|
Śliczny taki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tort wyszedł ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2966 | |||||||
Zakorzenienie
|
dzien doberek
![]() ja pije sobie poranna kawke Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poszukam jeszcze na torrentach. Cytat:
No właśnie wiedzą ze jesteś w ciąży ale wydaje mi sie ze niektórzy ludzie takich rzeczy nie kumają ![]() Musiała byś postawić sprawę jasno albo w ogóle się nie umawiać...bo prawdopodobnie to sie nie skończy. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Nawojka ale wam sie fachowcy trafili ![]()
![]() |
#2968 |
Zadomowienie
|
Zosia z Polski tylko na wygnaniu niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zadomowienie
|
O matko zapomniałam sie przywitać......
Cześć mamuśki ![]()
#2970 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.