|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
, ew. lasagne - w Wenecji jadłam najlepszą lasagne pod słońcem Natomiast nie wiem jakie pizze w Hiszpanii robią..tikki myślę, że jeśli czujesz teraz jakiś dyskomfort to lepiej szybko zareagować zanim się rozwinie na dobre, bo im później zaczniesz leczenie, tym trudniej z tego cholerstwa wyjść. |
|
|
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogłam oczywiście zasnąc i przewracałam się z boku na bok postękując. Obudziłam męża - chciał zrobic miętkę, ale stwierdziłam że nie ma sensu bo potem będę się budzic na siusiu co chwila... eh
|
|
|
|
|
#4083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4084 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A propos pizzy, na początku ciąży, zachciało mi się pizzy ale z Pizza Hut. Zwykle zjada się środek, no bo są te składniki. Ale wtedy jak już zafasolkowałam, koniecznie chciałam do Pizzy Hut - powyjadać BRZEGI pizzy, które zarąbiście mi smakowały . W dodatku wzięłam wegetariańską, a do tamtego czasu brałam zawsze z mięchem jakimś. Tż nie mógł się nadziwić takiej mojej zmiany, no i grzecznie zjadł środek pizzy. Wtedy TŻ po raz pierwszy odczuł, że jesteśmy w ciąży ![]() tikkiTrzymam kciuki, żeby Cię wcześniej przyjęli. |
|
|
|
|
#4085 |
|
Raczkowanie
|
Ja na śniadanko jem od kilku dni chleb razowy z grubym kawałkiem białego serka Capri posmarowanego żurawiną i popijam Earl Gray z łyżką żurawiny
![]() Dziś mam długo wyczekiwany wolny dzień i właśnie zbieram się aby iść do fryzjera podciąć włosy. W taki zimny jesienny dzień marzy mi się jeszcze relaksacyjny masaż w wykonaniu milczącego masażysty, ale żałuję pieniędzy na samorozpieszczanie |
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
juliczka, mój odczuł ciążę jak codziennie w hurtowej ilości kupowałam pomidory i nektarynki. No i codziennie lekka sałatka warzywna była.
|
#4087 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry mamusie!
Ja nie moge powiedziec co zjadlam na sniadanie bo anagat bedzie zla na mnie znowu Ale bylo dobre![]() Witam nowe dziewczyny i graytuluje! Pizze z pizza hut tez by, zjadla, ale robiccie apetyt, ale tutaj jeszcze nie widzialam ![]() Ale jest duzo wloskich knajp gdzie mozna pyszna piize zjesc ![]() Tikki ja tez bym nie czekala tylko szla do lekarza, tez mysle ze im predzej tym szybciej da sie wyleczyc! A dlaczego bedzie nowa czesc naszego watku? ![]() Tytul , ktory proponuje gucia jest zarabisty, bardzo mi sie podoba! Ja w nocy jeszcze na jedzenie nie wstawlam ale czuje szybko po wstaniu rano ze jestem glodna, a przed ciaza moglam z 3 godziny po przebudzeniu dopiero jesc. Ja o ciazy bylam w pewien sposob zmuszona powiedziec poniewaz palilam wczesniej namietnie to bylo mega dziwne ze nagle przestalam palic, wiec nie dalabym rady ukryc dlaczego tak czy siak!
|
#4088 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewuszki...
gucia fajny tytul na kolejna czesc ![]() czesc Furczak ![]() spalam dobrze w nocy, na siusiu dopiero o 6 i przy okazji wypuscilam psa na dwor, a o 7 musialam i tak wstac bo na 8 rano (w sobote!!!! Tz sie ze mnie wczoraj smial, ze sobie umowilam godzine na szczepionke przeciwko grypie, jednak sie zdecydowalam i zobacze co z tego bedzie, za kilka dni moga wystapic symptomy grypowe - jak tak - to mam wziac paracetamol, a narazie powoli zaczyna bolec mnie ramie. pozniej pojechalam na zakupy, bo jutro zapraszamy znajomych na obiadek, Tz mial robic sushi, ale stwierdzilismy ze ja nie moge jesc surowej ryby, wedzonej juz tez sama nie wiem, wiec ja muze gotowac i zrobie ''chicken pie'' wg Jamiego Oliviera do tego marchewki male z maselkiem, pieprzem i cukrem i apple crumble , troche po angielsku ugotuje, znajomi sa tutaj dopiero 3 miesiace wiec przyda im sie troche angielskiej kuchni.jedziemy dzis do takiego duzego sklepu gdzie sa uzywane meble i mam nadzieje ze znajde jakas niedroga uzywana komode. Milego dzionka, do pozniej
|
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
Desia, bo wątki mogą mieć tylko 5000 postów
, stąd nowa część wątku
|
|
|
|
#4090 |
|
Wtajemniczenie
|
A to nie wiedzialam, ale teraz mi sie przypomina ze mi chyba karolcia cos pisala ze jak mi sie tak dobrze Was czytalo to moge sobie poprzednie 5000 postow przeczytac
![]() A jaki mialyscie wtedy tytul? Jak bede miala chwile to chetnie spojrze
|
#4091 |
|
Zadomowienie
|
Haha.. Desia, co tam jadłaś??
Ja zjadłam filety w sosie pomidorowym z lidla plus chrupki chlebek Było najszybciej, bo w kuchni zimno jak w psiarni.. Muszę jechać na zakupy, jak tylko się zwlokę z wyra..Chcę jakąś pyszną zupkę na obiad Może znow ogórkowa?A nowy wątek trzeba zacząć, jak się przekroczy jakąś tam liczbę postów A że my gadolimy, to jeszcze nas duuużo wymyślania tytułów czeka![]() Wiecie , co ja wymyśliłam na dyżurze? Poszłam na lunch i wzięłam sobie ryż z jakimś wegetariańskim sosem.. Jak zjadłam(cały ogromny talerz), to dalej byłam głodna, bo mięsa w daniu nei było, a ja mięsolubna wyjątkowo jestem.. No i za 3 godziny skoczyłam znowu do kantyny i wzięłam fryty plus uwaga.. kurczaka w sosie curry.. Facet co mi to nakładał, patrzył na mnie jak na nienormalną.. Bo oni tu do frytek zawsze coś w panierce biorę- rybę lub kuraka Żarcie podzieliłam sobie na 3 części i jadłam przez cały wieczór.. a jaka szczęśliwa byłam..hehe... A poza tym, mój mężuś kochany kończy dziś 31 lat No i znowu oddzielnie jesteśmy .. Kurcze, oby to już ostatni raz.. Pojechał sobie w góry z piesem, pobyc trochę w samotności.Ciekawe czy w kwietniu będę w totalnej mniejszości- 3 faetów i ja, czy się wyrówna i będzie 2 na 2?? ![]() Jeszcze 5/6 tygodni i się w Polsce dowiem.. Moja dzidzia na razie jak żaba w tym USG nogi rozwala, więc powinno być widać
Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-10-08 o 12:03 |
|
|
|
#4092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale zobacz jak sie zemscilas bo na sama mysl o ogorkowej slinka mi cieknie
|
|
#4093 |
|
Zadomowienie
|
Haha Desia, żeby zrobić tę ogórkową, to muszę kilka sklepów zaliczyć.. To duuuże wyzwanie
![]() Ale wstępnie umówiłam sie z koleżanką z pracy, więc jak da mi znać, że jest gotowa, to sie będę musiała zmobilizować. Oj do zjedzenia ogórkowej jeszcze duuuużo wysiłku potrzeba ![]() A mi naleśniczki już odeszły.. Chociaż z twarożkiem , to bym zjadła, ale po twaróg to pewnie jeszcze do kilku innych sklepów będę musiała zawitaćl;/ ooo albo krokiety z mięsem ![]() ...Ważyłam się znowu.. i dalej 65.7 kg. Czyli nie przytyłam nic. Któraś z Was zaczęła już chodzić na basen? Ja chyba w następnym tygodniu zacznę.. |
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś mam zupkę jarzynową z brokułami
. Ostatnio brokuł jadłabym codziennie .
|
|
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Witaj Furczak ![]() Ja na śniadanko kabanosek z chlebkiem i majonezem, jogurt bananowy i muffinka Na obiad robię zupę pomidorową na życzenie męża, w sumie chętnie i ja zjem, ale wolałabym jakąś gęstszą i kwaśną, np kapuśniak albo też ogórkową, ale to może jutro ![]() Ja dziś zaczynam 18tc |
|
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zimno i brzydko na zewnątrz. W mieszkaniu też się chłodno zrobiło. Zjadłam trzecie śniadanie, wypiłam herbatkę koperkową. Dalej nic mi się nie chce
|
|
#4097 | |
|
Wtajemniczenie
|
ak
Cytat:
|
|
|
|
|
#4098 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skoro mi konno nie wolno jeździć, to muszę zmienić sport na jakiś czas już tęsknie za konikami ![]() Jutro na obiadek sobie zrobię naleśniczki z serem, bo samej dużego obiadu nie chce mi się robić, Tż jutro w trasę jedzie. A dziś u mnie na obiad gotowana fasolka z bułką tartą, pierś z kurczaka i ziemniaczki. I jeszcze news dnia brat cioteczny mojego TŻ podaruje nam wózek głęboki i spacerówkę Maxi Cosi po swojej córeczce. Ale jesteśmy happy, jeden wydatek mniej.. tyle, że musimy do Holandii pojechać po ten wózek więc czeka nas wycieczka
|
|
|
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawierają kwas foliowy.Ja mam wzdęcia po kalafiorze, ale po brokule (dobrze odmieniłam?? .
|
|
|
|
|
#4100 |
|
Wtajemniczenie
|
o wlasnie - herbatke koperkowa musze zakupic, ale musze jechac 25km w jedna strone do polskiego sklepu w ktorym ta herbatke maja, w koncu musze sie zebrac i tam pojechac.
|
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też polski sklep mam z 25km od domu
.
|
|
|
|
#4102 | |
|
Wtajemniczenie
|
a
Cytat:
wczoraj sie dowiedzialam jaka mam grupe krwi, nie ma to jak sie dowiedziec po 29 latach i zaczelam szperac i czytac i swojej grupie, i powiem Wam ze jesli chodzi o diete - co powinnam jsc a czego nie - to w duzej mierze sie to zgadza. bede sie do tego stopniowo stosowac. nie chodzi mi o wage, chodzi o samopoczucie i to co dla mnie wskazane a co nie.
|
|
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() U mnie wyszło słonko ale za to zimno. Zaledwie 13 stopni. Chyba zadbam o facjatę i zrobię sobie jakąś maseczkę a potem może spacerek
|
|
|
|
#4104 |
|
Zadomowienie
|
To fajno Karolka, będziemy na basenik chodzić
![]() Julliczka, jak Ty byłaś bardzo usportowiona przed ciążą, to jeśli wszystko jest OK, zumba i rumba też będą OK Mojej mamy kumpela w ciąży trenowała gimnastykę artystyczną do 6 miesiąca Była super wysporowana przed ciążą i miała bardzo łatwy poród. Jarzynową bym sobie zjadła.. oj tak.. ale brokuły tutaj hmm.. no nie wyglądają najlepiej.. Ooo a może sałatkę warzywną sobie też zrobię? ![]() Spadam na zakupy, kumpela zadzwoniła.. Boję się tylko ,że mi po 10 min przejdzie ochota na zakupy.. grrrr Buziaczki , do później !
|
|
|
|
#4105 |
|
Wtajemniczenie
|
Anagat, ja o takich niektorych typowo polskich zupkach moge pomarzyc! Sklepik wprawdzie polski jakis tutaj jest, ale zaopatrzenie to tragedia
Wiec niestety takie zupki jak zurek, ogorkowa to moge zapomniec! Albo np sledzie w smietanie , ktore kocham - nie maja tutaj sledzi w occie! ![]() Piszecie o pogodzie ze brzydko, jak ja bym chciala tak do kocyka sie przytulic z kubkiem czegos cieplego wieczorkem i posluchac szumu deszczu za oknem , niestety chyba bym potem splynela pod tym kocem. Mamy 27 stopni codziennie i powiem wam ze zaczyna mi sie to juz nudzic Z tego wynika ze ciezko czlowiekowi dogodzic i zawsze chcemy odwrotnie niz mamy ![]() Planow obiadowych nie mam zadnych, dzisiaj mamy przyplyw gosci i dlatego wychodzimy do knajpy bo stwierdzilam ze dla 6 osob to mi sie przy tej pogodzie nie chce w kuchni pocic ![]() A potem sprzatac, zmywac (nie dorobilismy sie tutaj jeszcze zmywarki), ble
|
#4106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja potwierdziłam (w sensie, że mam teraz dokument) swoją grupę krwi
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak wygląda
|
|
#4110 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nic się nie chce, ja się ogarnęłam z grubsza i ciągle w łóżeczku z laptopem, a to jakieś stronki przeglądam, a to troszkę na studia coś patrzę i tak leci ![]() A żurawina jest dla nas bardzo wskazana W ogóle jakie witaminki lub suplementy diety bierzecie? Ja oprócz właśnie urinalu codziennie łykam mumomega, magne b6, rutinoscorbin i do skończenia listka co dwa dni folik, bo już go wycofuję powoli od 12 tc. Cytat:
mój musiał codziennie mi kupować napój jabłkowo-miętowy, bo piłam go litrami, a jak byliśmy w górach (już wiedzieliśmy że jestem w ciąży) to codziennie na śniadanie bułka i kabanos - taką miałam ochotę ![]() Cytat:
).A jak smakuje ta herbatka? Ja jeszcze nie próbowałam, ale boję się, że jej smak mnie pokona. Nie wiem, takie jakieś mam wyobrażenia o niej <--- no już się dowiedziałam, doczytałam dopiero po dodaniu posta
Razem, 19.12.04 Zaręczona, 1.01.11 Córeczka Laura, ur. 22.03.12 ![]() Będziemy ślubować 31.08.13 ![]() Edytowane przez evvcia_ Czas edycji: 2011-10-08 o 13:16 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

. Ja wczoraj miałam wycieczkowy dzień. Było chłodniej więc chodziłam sobie ze szwagierką i jej facetem po Barcelonie, a wieczorem byliśmy na pizzy, bo mnie naszła ochota
.
, ew. lasagne - w Wenecji jadłam najlepszą lasagne pod słońcem 
nie mogłam oczywiście zasnąc i przewracałam się z boku na bok postękując. Obudziłam męża - chciał zrobic miętkę, ale stwierdziłam że nie ma sensu bo potem będę się budzic na siusiu co chwila... eh

.

więc czeka nas wycieczka