|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
Urodzila sie z waga 4190 i potem spadla na 4130.....Przed chwila zjadla 100 ml mleka Stokrotko ale ta Twoja Sara slicznie ubrana.... ![]() Ale mialam juz raz taka akcje w nocy ze z boczku znalazla sie na brzuszku.....dobrze ze cos mnie tknelo i sie zbudzilam.... A w nocy jej tak pozwalasz spac??
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-10-08 o 13:32 |
|
|
|
|
#1442 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
Ja oczywiście nadal 2 w 1 i też powoli przygotowywuję się na poniedziałkową patologię... Dziś byłam w myjni by mi samochód wyszorowali - niech stoi na parkingu i się świeci ![]() A Ty Irmith nie miałaś iść na patologię razem ze mną w poniedziałek? A co do urlopu to ja odwrotnie Zażądałam od tża by przyjechał i mnie na tej patologii wspierał Ale on ma duuuużo urlopu no i po porodzie to ja potem jeszcze miesiąc z rodzicami zostanę, a on będzie musiał wracać do pracy.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
W takim razie mocno by żółtaczka poszła sobie jak najszybciej Cytat:
Martusia Spray przekaż Archi gorące kciukasy za szybki rozwój sytuacji - oby skończyło się jak u Stokrotki Ale ja wiem, że Archi czeka na mnie i na Irmith - w końcu umówiłyśmy się że razem będziemy rodzić Ale możesz jej napisać, że my się nie obrazimy i niech Piotruś na nas nie czeka (przynajmniej na moją Zuzię) bo to uparte babsko będzie (po mamusi i tatusiu) więc znając życie wykluje się tak późno jak jej na to lekarze pozwolą ![]() Mmadziaa to twoje golenie to mi się w nocy śniło A dokładnie po twoim poście miałam sen, że mam włochy strasznie długie na nogach. No i przerażenie, bo przecież depilowałam 3 dni temu. No i dotarło do mnie, że w tej ciąży to ja następnego dnia po depilacji już mam 1cm włosy na nogach. Ale to był koszmar Na szczęście rano jak sprawdziłam - włochów brak ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Zapomniałam napisać Stokrotko, że Sara cudnie wygląda w tej pozycji Poza jak z kartek Anne Geddes No i chyba smoczka ma pod kolor koszulki
|
||||
|
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
BRUMA GRATULACJE I WITAMY KOLEJNEGO DZIECIACZKA Na pewno było ciężko, współczuję...ja już po swoich 10 godzinach myślałam, że ducha wyzionę...a tu 24! Brawa dla dzielnej mamusi ![]() : oklaski:![]() klaski :
|
|
|
|
|
#1445 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() wiesz, ja mam ten sam problem z włosami jesienią Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
napewno byłaś dzielna, Błażejek jak malowany ![]() Cytat:
jakii cukiereczek słodziutki, jak slicznie ubrana, mój Bartek to w takich podomowych zwykle galotach śmiga , no przeuroczo wygląda Twoja perełeczka ![]() Cytat:
jezzuuu kochana przepraszam rany boskie przeze mnie ciężarna takie koszmary przechodzi ![]() a ja się nagadałam i łydki nie ogoliłam w końcu może dziś się za nią wezmę ![]() a i przypomniało mi się dziś na zakupach Agnyska Ty pytałas czy z Bartkiem tylko dermatologiczne problemy są - no w sumie tak, ale wiesz, jak nie katar który mnie zeschizował i biegłam do lekarza, to na kolntroli bioderek okazało się że musimy go pieluchować szeroko / podobno wiele dzieci tak ma ale nie widziałam by dotyczyło to któregoś z waszych dzieciaczków ?? no to z tą główka z krwiaczkami byliśmy na kontroli i za dwa tyg dopiero zrobia mu usg i w sumie się nic nie dowiedziałam bo ci lekarze wszyscy są lewi, dalej znowu ten naczyniak za uszkiem, mamy jeszcze jedną wizytę - konsultację a potem za kilka dni zamrazanie agnieszka0605 przy okazji dziękuję za linka do pieluszek do pieluchowania |
||||||||
|
|
|
#1446 |
|
Wtajemniczenie
|
mmadzia kupilam mojej malej owieczke w bijacym serduszkiem....Nie wiem czy podzialala ale mala spi od rana...a ostatnie 3 dni wogole nie spala.....nie wiem czy jej ten skok minal czy to moze ta owieczka....
|
#1447 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#1448 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
klas ki:
|
|
|
#1449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż się w duchu podśmiewa, że ja do tej cesarki nie donoszę, przy moich skurczach, ale dziś jak siedzę w domu i nic nie robię to od rana ich nie miałam. Pojawiają się na razie tylko jak jestem za aktywna. Idę odkurzać. Wyszło słońce, to może i okna zacznę myć, choć za bardzo mi się nie chce ![]() Napisałam do niej na face, jak odpowie to dam znać, bo szczerze nie pamiętam, chyba tego mi nie mówiła. Wiem tylko, że jej tak poradzili jeszcze w szpitalu.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj byłam w Smyku i strasznie spodobał mi się ręczniczek dla dzidzi z myjka w komplecie - cena jak dla mnie powalająca 59zł Jest bawełniany, niesamowicie gruby, dwuwarstwowy - na wierzchu frote a w środku jak by jakiś miś. Z powodzeniem może robić za kocyk, albo po zawinieciu maleństwa za rożek. No i się waham ![]() I tyle było by z mojego słońca
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1453 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
ja na moment dzis ![]() dziekujemy z Olgunią za komplementy młoda na razie ładnie je z piersi - wczoraj cały dzien tylko piersią karmiłam, niestety nad ranem braklo juz pokarmu i wsunęła 30 MM z wielkim smakiem dzis tez na cycu jedziemydziewczyny, czy to jest norma, ze ona po każdym karmieniu strzela kupsko? bo juz mamusia panikara sie martwi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale u nas w szpitalu tez jest straszne oblężenie. Na salach pełno i na patologii i na położnictwie. Cytat:
![]() bidula...24 h...współczuję bardzo - ale na szczescie masz to juz za sobą a maluch jest cudny Cytat:
![]() Cytat:
takie ciacho |
||||||
|
|
|
#1454 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
po dwóch dniach chyba zamówiłam to takie coś uszyte co poleciła mi Aga i jest luzik.Lulla trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, my matki się napewno niepotrzebnie schizujemy ale tak już chyba mamy we krwi co do katarku mojemu najbardziej ze wszystkiego pomógł chyba oxycort maść na zapalenie spojówek którą pediatra kazał smarować w nosku. ale to jest chyba tylko na recepte |
||
|
|
|
#1455 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Spray - przekaż Archincie, że o niej myślimy i życzymy jej jak najlepszego i najszybszego porodu
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bruma, jesteś dzielna! Gratuluję narodzin Błażejka i dużo zdrowia dla Was Cytat:
Cytat:
Cytat:
za to badanie. Kiedy macie?---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
Się nie martw tylko pytaj
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. moja szyja była skrócona, ale TWARDA jak cholerka, rozwarcie na 3 cm. Po kroplówce wszystko ruszyło. Bruma serdeczne gratulacje, Błażej śliczny! Caroline - przytulam ogromnie! I trzymam kciuki za szybki powrót do domu
Mamuśki: 1. Co robią Wasze maluchy jak nie śpią? Bo moja panna toleruje tylko noszenie na rękach... A najlepsze jest to, że jest marudna, a zadzwoni mąż, że zaraz wraca z pracy i ona zasypia... Więc jak wraca mąż to tak jakby dziecka nie było w domu ![]() 2. Kiedy robicie chrzciny? Bo teraz póki jeszcze nie jest aż tak zimno - to te nasze maluszki jeszcze takie małe i nie wiem czy to tak dobrze organizować imprezy (a u nas chrzciny raczej będą na dużo osób), potem zima i mrozy, a na wiosnę to już spore bobaski będą. I nie wiem co robić?? ![]() |
|
|
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki Agnysko
|
|
|
|
|
#1458 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() link podpatrzyłam na lipcówkach kiedyś i sobie zapisałam w razie W. Cieszę się, że mogłam pomóc Cytat:
jak ja leżałam z dzieczyną na sali po cc - to rodziła podobnie jak Ty, najpierw sn a potem ostatecznie cc o godz. 12.40 i jak ja byłam na sali od 18.00 to ona już śmigała i opiekowała się dzieckiem, miała je cały czas przy sobie. Więc u każdej kobiety widać to wygląda inaczej. |
||
|
|
|
#1460 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem na co oni czekają. I ciekawe czemu nie działają w weekendy. Przecież porody normalnie przyjmują to mogliby już zrobić co trzeba i nie trzymać biednej. Biedna do czwartku będzie się schizować. Oby dzisiaj poszło samoistnie naturalnie ![]() Spray a twój synek faktycznie malutki skoro 50cm miał ![]() Ale wagą to chyba podobny do mojego niedokarmionego widzę Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj stwierdziłam, że mój mały ma chyba nadal tę żółtaczkę i już się trochę łamię bo możliwe, że wyślą nas na naświetlanie jeszcze ![]() Tak mi się wydaje bo w nocy dzisiaj spał- aż nie powiem ile , bo wstyd. Wstał po 3 godzinach od ost. karmienia ok 4-5 , więc wzieliśmy do siebie, ja się zbierałam żeby wstać nakarmić i zasnęłam a ten nic nie pisnął przez kilka kolejnych h później jak wstał to przysypiał na cyckach do tego stopnia, że karmiłam go 3 godziny i jeszcze by to potrwało, ale przyszła koleżanka, brała małego na ręce i jakoś tak wyszło, że się zaaferował i zapomniał, że nie skończył :posiłku: ![]() a teraz znowu spi na klacie taty. I wiem, że się nie najadł, bo normalnie chce jeszcze po 2 cyckach i 60ml mm a u ledwo dwa cycki opróżnił. Biedny padł z głodu czy co
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-08 o 16:17 |
||||
|
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tymi kupkami - to po cycu może być ich dużo |
|
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze po powrocie do domu spałam na siedząco, bo nie byłam w stanie ogarnąć mięśni brzucha, nie chciały współpracować. W szpitalu to miałyśmy łóżka na pilota, luksusowo
|
|
#1463 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mówiłam mu że to bez sensu że teraz już weźmie urlop ale on się uparł że niby zmęczony itp Cytat:
![]() ![]() U mnie nic nie dało jedyne co to plecy mnie bolały i pęcherz ledwo dał radę ![]() Cytat:
Cytat:
napewno do 13 nie urodzę więc niech się Piotruś pakuje i wychodzi
|
|
#1464 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja mama do dziś dnia ubolewa, że dawniej kroili w pionie cały brzuch i ma ślad - pionowo zapadnięty brzuch. ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
i co z tego, że niunia będzie już duża koleżanka ostatnio chrzciła córcię 2 letnią - jakoś wcześniej nie mieli czasu
|
||
|
|
|
#1465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() Cytat:
|
|
#1466 |
|
Zadomowienie
|
My planujemy na początku listopada chrzest, bo u nas w parafii chrzczą dzieci w pierwszą niedzielę każdego miesiąca. Tylko tak trochę godzina nam nie bardzo pasuje...15.00
. I potem co?? Obiad, kolacja??Kurcze dziewczyny też tak macie, że wieczorami dzieciaczki są bardziej marudne? I w zasadzie nic nie pomaga na uspokojenie....jedynie cyc. Mogę nosić, tulić, przemawiać, kołysać....a dziubek zwinięty wiecznie w "rureczkę" i głowa odchylona do tyłu. Smoczek jest "fe" tylko cyc w dziubku jest ok. Za chwilę już tam nic nie będzie ![]() Moje dziecię nie lubi na brzuszku leżeć. To mnie też "dobija"... Nie dość, że prawie wcale nie odbija po jedzeniu, to jeszcze nie lubi tych brzuszkowych pozycji ![]() Nadal nie mam opracowanej "instrukcji obsługi" małego terrorysty
|
|
|
|
#1467 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to musze podpytac o ta masc tez; a powiedz mi-ta zasapka u Twojego synka pojawia sie o okreslonych porach albo w okreslonych pozycjach??? bo zauwazylam ze jak malec lezy bokiem to troszke lepiej oddychaCytat:
Cytat:
naprawde nie znioslam tego tak zle jak niektore kobiety, po prostu droga do cc byla ciezka ale nie moge sobie wybaczyc ze Mikiego zobaczylam nie jako pierwsza tylko jako ostatnia bo wszyscy sie nim zachwycali a ja widzialam go wtedy tylko na zdjeciu. pewnie dlatego jestem tak zeschizowana na jego punkcie i odbijam sobie kazda chwile z nim ![]()
|
|
|
#1468 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. Moja jak nie spi to polezy sobie sama w lozeczku ale tylko przez chwile....a tak to tez lubi na rekach.... W sumie nie da sie nijak zabawic takie malenstwo2. Jak sie nam uda to chcemy zrobic w drugi dzien Swiat Bozego Narodzenia w PL ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
Ja mialam cc w piatek o 1 w nocy i wstalam dopiero w sobote rano a to dlatego ze jak mnie badali w pt wieczorem to nie moglam zbytnio ruszyc prawa noga ale nie ukrywam ze pierwsze ruchy byly ciezkie nie mowiac o schylaniu....ale malutka od razu moglam podnosic....
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
heja
melduje sie nadal 2 w 1 ![]() Bruma gratuluje no i buziaki dla was![]() Sonia ja własnie popatrzyłam na chrzty u mnie w kosciele i mam tez 1 niesziela i godz15-masakra, albo jakakolwiek niedziela po Mszach o 9:00 bądź 16:30-godziny normalnie beznadziewjne |
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje dla nowych, rozpakowanych mamuś
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

a ma urlopu tylko 2 tygodnie więc jak wrócę z kruszynką do domu zostanę odrazu sama
Ale on ma duuuużo urlopu no i po porodzie to ja potem jeszcze miesiąc z rodzicami zostanę, a on będzie musiał wracać do pracy.

by żółtaczka poszła sobie jak najszybciej
Na szczęście rano jak sprawdziłam - włochów brak
klaski :
rany boskie przeze mnie ciężarna takie koszmary przechodzi 

później jak wstał to przysypiał na cyckach do tego stopnia, że karmiłam go 3 godziny i jeszcze by to potrwało, ale przyszła koleżanka, brała małego na ręce i jakoś tak wyszło, że się zaaferował i zapomniał, że nie skończył :posiłku:
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)