Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-08, 13:15   #1441
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

Monia...a ile Olivka straciła w tych pierwszych dniach? może teraz po zmianie mleka jej się to unormuje.. jak dla mnie nie jest źle.przybiera-nie traci. więc raczej nie masz powodów do zmaartwień

a moja Gwiazda od wczoraj zaczęła spać na brzuchu... wczoraj ją położyłam tak na brzuszku..troszkę boczkiem... a ta się pookręcała..podkurczyła nogi (śmiejemy się,że już szykuje się do raczkowania...bo tak się nimi siłuje) i tak usnęła

Urodzila sie z waga 4190 i potem spadla na 4130.....Przed chwila zjadla 100 ml mleka i mamusia jest dumna....

Stokrotko ale ta Twoja Sara slicznie ubrana........i widze ze ze smoczkiem spi.....moja jakos nie potrzyma pare sekund i wypluwa....
Ale mialam juz raz taka akcje w nocy ze z boczku znalazla sie na brzuszku.....dobrze ze cos mnie tknelo i sie zbudzilam....
A w nocy jej tak pozwalasz spac??

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2011-10-08 o 13:32
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 13:42   #1442
malamutka
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki

Dziś ostatni dzień w domu i jakoś zupełnie nie wiem za co się zabrać

Za to wiem jedno, faceci to jakiś inny podgatunek mój mąż postanowił wziąć urlop odrazu jak pójdę na patologię a ma urlopu tylko 2 tygodnie więc jak wrócę z kruszynką do domu zostanę odrazu sama na wywołanie napewno mnie odrazu nie dadzą tylko przetrzymają jeszcze ten tydzień... ja go dziś zabiję chyba

Lecę na zakupy, pojawię się napewno jeszcze
Dzień dybry
Ja oczywiście nadal 2 w 1 i też powoli przygotowywuję się na poniedziałkową patologię... Dziś byłam w myjni by mi samochód wyszorowali - niech stoi na parkingu i się świeci

A Ty Irmith nie miałaś iść na patologię razem ze mną w poniedziałek?
A co do urlopu to ja odwrotnie Zażądałam od tża by przyjechał i mnie na tej patologii wspierał Ale on ma duuuużo urlopu no i po porodzie to ja potem jeszcze miesiąc z rodzicami zostanę, a on będzie musiał wracać do pracy.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Bruma napisała :
Po 24 godzinnych zmaganiach na świat przyszedł Błażejek:-D
Waży 3505 i mierzy 56cm. Rodzice przeszczęśliwi zwłaszcza ja dla której poród był bardzo trudny.

I załączam zdjęcie małego przystojniaczka

Załącznik 4269773
: jupi:
GRATULACJE

Cytat:
I caroline napisała, że mały ma żółtaczkę i jest na naświetlaniu
Widzę że przechodzi to samo, czyli lekkie załamanie.
Biedna
Ojej
W takim razie mocno by żółtaczka poszła sobie jak najszybciej

Cytat:

kochana...ja rodziłam naturalnie... ale...w piątek-na dwa dni przed porodem miałam rozwarcie 0 i szyjkę koło 2 cm...

jak rano w niedzielę zaczęły mi wody odchodzić... w szpitalu ginekologicznie zbadali koło 15 chyba? to rozwarcie 0 i szyjka długa jeszcze nie zgładzona... a potem poszło naturalnie

Dzięki za pocieszenie, ale w moim przypadku to chyba byłby już cud...

Martusia za kciukasy Na pewno się przydadzą

Spray przekaż Archi gorące kciukasy za szybki rozwój sytuacji - oby skończyło się jak u Stokrotki Ale ja wiem, że Archi czeka na mnie i na Irmith - w końcu umówiłyśmy się że razem będziemy rodzić Ale możesz jej napisać, że my się nie obrazimy i niech Piotruś na nas nie czeka (przynajmniej na moją Zuzię) bo to uparte babsko będzie (po mamusi i tatusiu) więc znając życie wykluje się tak późno jak jej na to lekarze pozwolą

Mmadziaa to twoje golenie to mi się w nocy śniło A dokładnie po twoim poście miałam sen, że mam włochy strasznie długie na nogach. No i przerażenie, bo przecież depilowałam 3 dni temu. No i dotarło do mnie, że w tej ciąży to ja następnego dnia po depilacji już mam 1cm włosy na nogach. Ale to był koszmar Na szczęście rano jak sprawdziłam - włochów brak

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Zapomniałam napisać Stokrotko, że Sara cudnie wygląda w tej pozycji Poza jak z kartek Anne Geddes No i chyba smoczka ma pod kolor koszulki
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 14:29   #1443
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Nasza Archinta dalej w dwupaku, biedactwo. Napisała, że po weekendzie spróbują indukować poród, a jeśli to nic nie da to ok. czwartku cc..

Rany, się namęczy dziewczyna.

Ta biogaia to rodzaj probiotyku, działa na florę bakteryjną żołądka. W każdym razie od czwartku (pierwsza aplikacja) synek nie miał ani jednego ataku.
A w jakiej to proporcji podajesz? Ile kropli na dobę, po karmieniu przed karmieniem? Z tego co się orientowałam to jest to malutka buteleczka i troszkę kosztuje

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 14:49   #1444
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
Bruma napisała :

Waży 3505 i mierzy 56cm. Rodzice przeszczęśliwi zwłaszcza ja dla której poród był bardzo trudny.

BRUMA GRATULACJE I WITAMY KOLEJNEGO DZIECIACZKA:j upi:
Na pewno było ciężko, współczuję...ja już po swoich 10 godzinach myślałam, że ducha wyzionę...a tu 24! Brawa dla dzielnej mamusi: oklaski:klaski :
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 14:50   #1445
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
No wlasnie nie probowalam tej soli jeszcze, ale chyba wysle jutro Ł do apteki bo ten nosek spedza mi sen z powiek-doslownie, wlasnie czuwam Ty to masz masakre z tymi cyckami
koniecznie uzyj tej soli, serio

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość

Jejku, rzeczywiście pozmieniałyście avatarki i choć są cudowne, to ja się gubię Ja jako bezdzietna (póki co) wszędzie widzę to samo dziecko

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość

Mmmadzia tak to ja nie lubie jesiennej wilgoci, bo moje włosy źle na nia reagują jak wyprostuje to sie robi masakra, a po porodzie jakos nie chcą się krecić
i jak łydka?

ostatnio widziałam pieluszki dady2 78szt za 28zł
dzięki gerda
wiesz, ja mam ten sam problem z włosami jesienią

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy sie juz ten skok skonczyl u mojej malej czy to ta zabawka zadzialala bo po karmieniu usnela i spi juz godzine...
chybacoś przeoczyłam, JAKA ZABAWKA ??

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość

W podpisie po prawej są książki do ściągnięcia - koleżanka polecała mi tą pierwszą, podobno nauczyła się z niej rozpoznawać dlaczego płacze jej mała. Kiedy siusiu, kiedy jeść itp.
mój tata chwalił się że mnie i brata sam kąpał, opiekował się ble ble a Bartka się bał wziąć na ręce

Cytat:
Bruma napisała :

Załącznik 4269773
ojjj Bruma gratulejszyn napewno byłaś dzielna, Błażejek jak malowany

Cytat:
a moja Gwiazda od wczoraj zaczęła spać na brzuchu... wczoraj ją położyłam tak na brzuszku..troszkę boczkiem... a ta się pookręcała..podkurczyła nogi (śmiejemy się,że już szykuje się do raczkowania...bo tak się nimi siłuje) i tak usnęła
łłoooo jeeejjjjjjj jakii cukiereczek słodziutki, jak slicznie ubrana, mój Bartek to w takich podomowych zwykle galotach śmiga , no przeuroczo wygląda Twoja perełeczka

Cytat:
Mmadziaa to twoje golenie to mi się w nocy śniło A dokładnie po twoim poście miałam sen, że mam włochy strasznie długie na nogach. No i przerażenie, bo przecież depilowałam 3 dni temu. No i dotarło do mnie, że w tej ciąży to ja następnego dnia po depilacji już mam 1cm włosy na nogach. Ale to był koszmar Na szczęście rano jak sprawdziłam - włochów brak

jezzuuu kochana przepraszam rany boskie przeze mnie ciężarna takie koszmary przechodzi
a ja się nagadałam i łydki nie ogoliłam w końcu żenada normalnie nie moge patrzeć na tą nogę może dziś się za nią wezmę

a i przypomniało mi się dziś na zakupach Agnyska Ty pytałas czy z Bartkiem tylko dermatologiczne problemy są - no w sumie tak, ale wiesz, jak nie katar który mnie zeschizował i biegłam do lekarza, to na kolntroli bioderek okazało się że musimy go pieluchować szeroko / podobno wiele dzieci tak ma ale nie widziałam by dotyczyło to któregoś z waszych dzieciaczków ?? no to z tą główka z krwiaczkami byliśmy na kontroli i za dwa tyg dopiero zrobia mu usg i w sumie się nic nie dowiedziałam bo ci lekarze wszyscy są lewi, dalej znowu ten naczyniak za uszkiem, mamy jeszcze jedną wizytę - konsultację a potem za kilka dni zamrazanie

agnieszka0605 przy okazji dziękuję za linka do pieluszek do pieluchowania wiesz że prawdopodobnie tylko ta jedna babka to sprzedaje na all, a rzeczywiście jest to duze ułatwienie niż zabawa z tetrową lub szycie tego samemu
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 14:53   #1446
MoniaZ82
Wtajemniczenie

mmadzia kupilam mojej malej owieczke w bijacym serduszkiem....Nie wiem czy podzialala ale mala spi od rana...a ostatnie 3 dni wogole nie spala.....nie wiem czy jej ten skok minal czy to moze ta owieczka....
Stary 2011-10-08, 14:57   #1447
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

jakie cudosło dziutko śpi
Cytat:
mmadzia kupilam mojej malej owieczke w bijacym serduszkiem....Nie wiem czy podzialala ale mala spi od rana...a ostatnie 3 dni wogole nie spala.....nie wiem czy jej ten skok minal czy to moze ta owieczka....

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 14:58   #1448
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć mamuśki

Za to wiem jedno, faceci to jakiś inny podgatunek mój mąż postanowił wziąć urlop odrazu jak pójdę na patologię a ma urlopu tylko 2 tygodnie więc jak wrócę z kruszynką do domu zostanę odrazu sama na wywołanie napewno mnie odrazu nie dadzą tylko przetrzymają jeszcze ten tydzień... ja go dziś zabiję chyba

Trzymam kciuki zeby sie wszystko szybciutko potoczylo jak lezalam w szpitalu poltorej tyg przed porodem byla dziewczyna w 42 tyg ciazy, przyszla dzien wczesniej ode mnie i akurat w nocy zaczela plamic i zaczely jej sie skurcze, mam nadz ze u Ciebie wszystko pojdzie szybciutko.

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamuśki
Ja dzis jakąś kiepska noc miałam, nie mogłam wogóle zasnąć więc chyba pomału zaczynam się stresować i przeżywać kiedy nastąpi ten magiczny dzień

żeby akcja się szybko rozwineła

Irmith to jutro idziesz do szpitala czy w poniedziałek??
A czemu cały tydzień by mieli Cie przetrzymać. W końcu termin miałaś na 1 października do maks 14 powinnaś urodzić

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

no i widzę, że nasze Mamuśki pełniły nocną wartę
No stres Martus pelnily, pelnily i padly po 4:30 nad ranem

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Mamusie stosujecie pas/gorset wyszczuplający??Jest jakiś efekt??
Ćwiczy juz któraś???
Waga mi stoi od 2 tygodni w miejscu
Nie stosuje zadnego gorsetu, naczytalam sie roznych rzeczy i stwierdzilam ze sprobuje sama cwiczyc miesnie brzucha, chociaz jest mnostwo kobiet ktore sobie chwala taki gorset mi niestety waga leci na leb na szyje od dwoch tyg i nie potrafie tego zachamowac, a to tez nie jest dobrze po tym jak sie przytylo ponad 20 kg. waga Ci zejdzie, masz na to jeszcze troche czasu, ze spokojem

Cytat:
Miałyście po cc od razu maluszki przy sobie?
Chodzi mi np o pierwszą noc po cc
Ja ma wyznaczoną 10:30 na cięcie, więc wieczorem już będę mogła się ruszać ale postanowiłam, że jak będzie wolna sala 1os to wykupię na pierwsze 24h, żeby mąż mógł z nami zostać w nocy. A w dzień będzie mąż i pewnie siostra z tatą, to przynajmniej nie będą przeszkadzać innym pacjentkom, jak by dłużej byli. Już widzę jak się nie mogą wszyscy doczekać Tata wydzwania codziennie, jak się czuję.

Ja się nie przejmuje - nie mam czym. Bardziej spanikowana jest moja mama, że nie będzie mi mogła pomóc jak by chciała.
Ja niestety mialam cc w trybie natychmiastowym po 7 cm rozwarcia i dwa razy probowali mi sie wkuć w kregoslup zebym miala znieczulenie tylko od pasa w dol ale sie nie dalo z cewnikiem i z wygieciem moich plecow bo bol byl niesamowity, trzeba bylo szybko wyciagnac maluszka i na szybko dano mi znieczulenie ogolne i swojego synka zobaczylam dopiero na drugi dzien poznym popoludniem, jedynie moj Ł po cc przyszedl ze zdjeciem w kom i w ten sposob moglam zobaczyc swoe dziecie. Nie wiem czy tak od razu wieczorem dasz rade sie ruszac, ciezko jest naprawde, ja mialam cc ok 20, Miki przyszedl na swiat o 20:23 a ja zaczelam dopiero stawiac kroki na drugi dzien ok 10-11 rano i bylo ciezko a lezaly kobiety po 2-3 dobach ktore nie byly w stanie sie ruszac, jednak rana ciagnie na poczatku, ale zycze Ci zebys szybko wstala na nogi

Cytat:
Bruma napisała :

Załącznik 4269773
Gratulacje Brumek!!!!!!!!!!!!!klas ki:
Stary 2011-10-08, 15:02   #1449
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
kochana...ja rodziłam naturalnie... ale...w piątek-na dwa dni przed porodem miałam rozwarcie 0 i szyjkę koło 2 cm...
O ja tak miałam w środę na badaniu

Mój mąż się w duchu podśmiewa, że ja do tej cesarki nie donoszę, przy moich skurczach, ale dziś jak siedzę w domu i nic nie robię to od rana ich nie miałam. Pojawiają się na razie tylko jak jestem za aktywna.
Idę odkurzać. Wyszło słońce, to może i okna zacznę myć, choć za bardzo mi się nie chce

Cytat:
ooo o tym wogóle nie słyszalam..ale samemu ten dla dzieci czy dorosłych??
Napisałam do niej na face, jak odpowie to dam znać, bo szczerze nie pamiętam, chyba tego mi nie mówiła. Wiem tylko, że jej tak poradzili jeszcze w szpitalu.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 15:03   #1450
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
koniecznie uzyj tej soli, serio
a i przypomniało mi się dziś na zakupach Agnyska Ty pytałas czy z Bartkiem tylko dermatologiczne problemy są - no w sumie tak, ale wiesz, jak nie katar który mnie zeschizował i biegłam do lekarza, to na kolntroli bioderek okazało się że musimy go pieluchować szeroko / podobno wiele dzieci tak ma ale nie widziałam by dotyczyło to któregoś z waszych dzieciaczków ?? no to z tą główka z krwiaczkami byliśmy na kontroli i za dwa tyg dopiero zrobia mu usg i w sumie się nic nie dowiedziałam bo ci lekarze wszyscy są lewi, dalej znowu ten naczyniak za uszkiem, mamy jeszcze jedną wizytę - konsultację a potem za kilka dni zamrazanie
Nam tez polozna kazala pieluchowac malucha od samego poczatku i od paru dni wkladamy mu na pampersa pieluszke tetrowa zeby nozki byly szeroko rozstawione co do krwiaczkow..nasz maluszek mial male niedotlenienie i musimy profilaktycznie zrobic jeszcze usg przeciemieniowe glowki, mam nadz ze wszystko bedzie dobrze bo sie schizuje tym jak nie wiem..no i ten katarek, masakra jakas; dzisiaj ok 3 jeszcze smarowalam maluszka mascia majerankowa i wydaje mi sie ze jakby troszke lepiej oddycha, zobaczymy co bedzie wieczorem.
Stary 2011-10-08, 15:25   #1451
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Ja niestety mialam cc w trybie natychmiastowym po 7 cm rozwarcia i dwa razy probowali mi sie wkuć w kregoslup zebym miala znieczulenie tylko od pasa w dol ale sie nie dalo z cewnikiem i z wygieciem moich plecow bo bol byl niesamowity, trzeba bylo szybko wyciagnac maluszka i na szybko dano mi znieczulenie ogolne i swojego synka zobaczylam dopiero na drugi dzien poznym popoludniem, jedynie moj Ł po cc przyszedl ze zdjeciem w kom i w ten sposob moglam zobaczyc swoe dziecie. Nie wiem czy tak od razu wieczorem dasz rade sie ruszac, ciezko jest naprawde, ja mialam cc ok 20, Miki przyszedl na swiat o 20:23 a ja zaczelam dopiero stawiac kroki na drugi dzien ok 10-11 rano i bylo ciezko a lezaly kobiety po 2-3 dobach ktore nie byly w stanie sie ruszac, jednak rana ciagnie na poczatku, ale zycze Ci zebys szybko wstala na nogi
To absolutnie nie jest tak, że ja chce czy planuje, tylko słyszałam, że w tym szpitalu po 8h pomagają wstać po woli, żeby trochę pochodzić, żeby się zakrzepy nie robiły. Dlatego wydaje mi się, że już przed wieczorem mnie ruszą z łóżka.

Wczoraj byłam w Smyku i strasznie spodobał mi się ręczniczek dla dzidzi z myjka w komplecie - cena jak dla mnie powalająca 59zł Jest bawełniany, niesamowicie gruby, dwuwarstwowy - na wierzchu frote a w środku jak by jakiś miś. Z powodzeniem może robić za kocyk, albo po zawinieciu maleństwa za rożek. No i się waham

I tyle było by z mojego słońca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image_2305.jpg (43,7 KB, 24 załadowań)
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Stary 2011-10-08, 15:28   #1452
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
To absolutnie nie jest tak, że ja chce czy planuje, tylko słyszałam, że w tym szpitalu po 8h pomagają wstać po woli, żeby trochę pochodzić, żeby się zakrzepy nie robiły. Dlatego wydaje mi się, że już przed wieczorem mnie ruszą z łóżka.

Wczoraj byłam w Smyku i strasznie spodobał mi się ręczniczek dla dzidzi z myjka w komplecie - cena jak dla mnie powalająca 59zł Jest bawełniany, niesamowicie gruby, dwuwarstwowy - na wierzchu frote a w środku jak by jakiś miś. Z powodzeniem może robić za kocyk, albo po zawinieciu maleństwa za rożek. No i się waham

I tyle było by z mojego słońca
Tak, bardzo wazne jest zeby sie zaczac ruszac, lekarze tez do tego namawiaja, mowie tylko jak to wyglada od strony technicznej
Stary 2011-10-08, 15:55   #1453
danika
Zakorzenienie

hej ja na moment dzis

dziekujemy z Olgunią za komplementy

młoda na razie ładnie je z piersi - wczoraj cały dzien tylko piersią karmiłam, niestety nad ranem braklo juz pokarmu i wsunęła 30 MM z wielkim smakiem dzis tez na cycu jedziemy

dziewczyny, czy to jest norma, ze ona po każdym karmieniu strzela kupsko? bo juz mamusia panikara sie martwi

Cytat:
i za poród. A ty Danika miałaś przed porodem twardą szyjkę i zamkniętą czy jak? Ja już wiem, że jak trafię na patologię to będą mi najpierw podawać prostaglandyny...

Do mamusiek, które miały wywoływany poród no właśnie - z jaką szyjką pojechałyście na tą patologię? Co wam najpierw podawali i jak szybko pomogło? Jejku ale się zaczęłam stresować
ja mialam rozwarcie na 1,5 cm i szyjke całkiem skróconą. Miałam zakładany na szyjke tzw balonik czyli cewnik folleya, ale do tego musi byc rozwarcie min na 1 cm. Dlatego jak nie masz to ci dadzą prostaglandyny na zmiękczenie szyjki. Bardzo możliwe ze to wystarczy

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Po czym to stwierdzasz że pomaga na kolki? Mi to poleciła kuzynka ale na kupki ale jak może pomóc mojej myszce na kolki to lecę do apteki

Właśnie mi od godziny płacze na rękach
o to ja moze kupie na zaś...

Cytat:
Nasza Archinta dalej w dwupaku, biedactwo. Napisała, że po weekendzie spróbują indukować poród, a jeśli to nic nie da to ok. czwartku cc..
o biedna...ale ją przetrzymają...

ale u nas w szpitalu tez jest straszne oblężenie. Na salach pełno i na patologii i na położnictwie.

Cytat:
Bruma napisała :

Załącznik 4269773
GRATULACJE

bidula...24 h...współczuję bardzo - ale na szczescie masz to juz za sobą a maluch jest cudny

Cytat:
Biedna
ojej...oby szybko przeszło

Cytat:
Tak, bardzo wazne jest zeby sie zaczac ruszac, lekarze tez do tego namawiaja, mowie tylko jak to wyglada od strony technicznej
Lulka twój młody w avatarku jest przeuroczy takie ciacho
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 15:57   #1454
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
aaa no rzeczywiście Monia pisaaś o tym kiedyś, ja tez mam ta owcę

Cytat:
Nam tez polozna kazala pieluchowac malucha od samego poczatku i od paru dni wkladamy mu na pampersa pieluszke tetrowa zeby nozki byly szeroko rozstawione co do krwiaczkow..nasz maluszek mial male niedotlenienie i musimy profilaktycznie zrobic jeszcze usg przeciemieniowe glowki, mam nadz ze wszystko bedzie dobrze bo sie schizuje tym jak nie wiem..no i ten katarek, masakra jakas; dzisiaj ok 3 jeszcze smarowalam maluszka mascia majerankowa i wydaje mi sie ze jakby troszke lepiej oddycha, zobaczymy co bedzie wieczorem.
no i jak ci się "sprawuje" ta tetra ?? ja w nocy się wkurzałam bo się to fitoliło albo ja nieudolna jestem po dwóch dniach chyba zamówiłam to takie coś uszyte co poleciła mi Aga i jest luzik.
Lulla trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, my matki się napewno niepotrzebnie schizujemy ale tak już chyba mamy we krwi

co do katarku mojemu najbardziej ze wszystkiego pomógł chyba oxycort maść na zapalenie spojówek którą pediatra kazał smarować w nosku. ale to jest chyba tylko na recepte
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 16:06   #1455
agnyska81
Zakorzenienie

Spray - przekaż Archincie, że o niej myślimy i życzymy jej jak najlepszego i najszybszego porodu

Cytat:
Agnyska-pisałas,że masz siniaki na brzuchu, jak one wyglądaja?Może głupie pytanie, ale chyba miałam podobnie.
Mam takiego sporego zielonego siniaka, a już prawie 4 tygodnie po.

Cytat:
Monia- a odczuwasz jeszcze ból brzucha ??,bo mnie boli poniżej pepka jeszcze jak dotykam, a już mi mija 5 tydzień od cc.Z brzuszkami chyba jeszcze się wstrzymam z miesiac, a zaczne chyba od takich na całe ciałko.
Ja nie Monia, ale mnie boli w okolicach rany (nie samo cięcie, raczej nad i obok) przy dotyku. Też na razie nic nie ćwiczę, tym bardziej, że jeszcze od czasu do czasu zakrwawię mocniej.

Cytat:
Ja miałam cc po południu i w moim szpitalu każą leżeć plackiem 24 h po znieczuleniu podpajęczynówkowym. Nie miałam szans nawet dosięgnąć ręką dziecka w tym szpitalnym wózeczku, a co dopiero się nim zajmować. I serio, po cc można sobie planować szybkie wstawanie, ale w rzeczywistości może być różnie. Ja też byłam kozak, zacisnęłam zęby, a potem mdłałam pod prysznicem taka byłam słaba.

Cytat:
Bruma napisała :

Bruma, jesteś dzielna! Gratuluję narodzin Błażejka i dużo zdrowia dla Was

Cytat:
Biedna
Cotka, przekaż Caroline, że życzymy prędkiego wyjścia do domu

Cytat:
To spora kumulacja A te krwiaczki to po porodzie?

Cytat:
nasz maluszek mial male niedotlenienie i musimy profilaktycznie zrobic jeszcze usg przeciemieniowe glowki, mam nadz ze wszystko bedzie dobrze bo sie schizuje tym jak nie wiem..
za to badanie. Kiedy macie?

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy to jest norma, ze ona po każdym karmieniu strzela kupsko? bo juz mamusia panikara sie martwi
Przy karmieniu piersią normalne jak najbardziej
Się nie martw tylko pytaj

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 16:06   #1456
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:

Dziś w szpitalu na badaniach trafiłam na rzeźnika

Do mamusiek, które miały wywoływany poród no właśnie - z jaką szyjką pojechałyście na tą patologię? Co wam najpierw podawali i jak szybko pomogło? Jejku ale się zaczęłam stresować
1. Kotuś - badania w szpitalu na tym etapie ciąży są już niestety bardzo bolesne...
2. moja szyja była skrócona, ale TWARDA jak cholerka, rozwarcie na 3 cm. Po kroplówce wszystko ruszyło.

Bruma serdeczne gratulacje, Błażej śliczny!
Caroline - przytulam ogromnie! I trzymam kciuki za szybki powrót do domu

Mamuśki:
1. Co robią Wasze maluchy jak nie śpią? Bo moja panna toleruje tylko noszenie na rękach...
A najlepsze jest to, że jest marudna, a zadzwoni mąż, że zaraz wraca z pracy i ona zasypia... Więc jak wraca mąż to tak jakby dziecka nie było w domu
2. Kiedy robicie chrzciny?
Bo teraz póki jeszcze nie jest aż tak zimno - to te nasze maluszki jeszcze takie małe i nie wiem czy to tak dobrze organizować imprezy (a u nas chrzciny raczej będą na dużo osób), potem zima i mrozy, a na wiosnę to już spore bobaski będą. I nie wiem co robić??

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 16:09   #1457
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Bo teraz póki jeszcze nie jest aż tak zimno - to te nasze maluszki jeszcze takie małe i nie wiem czy to tak dobrze organizować imprezy (a u nas chrzciny raczej będą na dużo osób), potem zima i mrozy, a na wiosnę to już spore bobaski będą. I nie wiem co robić?? [/LEFT]
my chyba bedziemy chrzcic pod koniec listopada, ale tez jeszcze sama nie wiem :/ boje sie troche ze zimno bedzie w kościele...

dzięki Agnysko
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 16:13   #1458
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Bruma napisała :

Załącznik 4269773
Bruma gratulacje ogromne!!!! Błażejek jest śliczny Witamy go na świecie
Cytat:
hello

słodziutko wygląda z tą wypiętą pupką
Stary 2011-10-08, 16:15   #1459
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
agnieszka0605 przy okazji dziękuję za linka do pieluszek do pieluchowania wiesz że prawdopodobnie tylko ta jedna babka to sprzedaje na all, a rzeczywiście jest to duze ułatwienie niż zabawa z tetrową lub szycie tego samemu
do usług
link podpatrzyłam na lipcówkach kiedyś i sobie zapisałam w razie W. Cieszę się, że mogłam pomóc

Cytat:

luluś - widzę, ze kiepsko zniosłaś cc i tak późno dali Ci Mikiego... biedna
jak ja leżałam z dzieczyną na sali po cc - to rodziła podobnie jak Ty, najpierw sn a potem ostatecznie cc o godz. 12.40 i jak ja byłam na sali od 18.00 to ona już śmigała i opiekowała się dzieckiem, miała je cały czas przy sobie. Więc u każdej kobiety widać to wygląda inaczej.

Stary 2011-10-08, 16:15   #1460
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

Rany, się namęczy dziewczyna.

Ta biogaia to rodzaj probiotyku, działa na florę bakteryjną żołądka. W każdym razie od czwartku (pierwsza aplikacja) synek nie miał ani jednego ataku.
O kurde, ale masakra :/
Ja nie wiem na co oni czekają. I ciekawe czemu nie działają w weekendy. Przecież porody normalnie przyjmują to mogliby już zrobić co trzeba i nie trzymać biednej. Biedna do czwartku będzie się schizować. Oby dzisiaj poszło samoistnie naturalnie

Spray a twój synek faktycznie malutki skoro 50cm miał
Ale wagą to chyba podobny do mojego niedokarmionego widzę bo mój 3800, wygląda tragicznie w porównaniu z wagą z którą się urodził, ale dużo spadł w szpitalu już.

Cytat:
Cześć mamuśki

EEEE może się okazać, że raz raz wywołają. W tym szpitalu co ja byłam to nie czekali niewiadomo ile.

Cytat:
Ja ma wyznaczoną 10:30 na cięcie, więc wieczorem już będę mogła się ruszać ale postanowiłam, że jak będzie wolna sala 1os to wykupię na pierwsze 24h, żeby mąż mógł z nami zostać w nocy. A w dzień będzie mąż i pewnie siostra z tatą, to przynajmniej nie będą przeszkadzać innym pacjentkom, jak by dłużej byli. Już widzę jak się nie mogą wszyscy doczekać Tata wydzwania codziennie, jak się czuję.

Ja się nie przejmuje - nie mam czym. Bardziej spanikowana jest moja mama, że nie będzie mi mogła pomóc jak by chciała.
Może dojdziesz do siebie do wieczora. Chociaż z tego co ja widziałam, dziewczyny bardzo często długo do siebie dochodziły i ledwo co dały radę robić cokolwiek nawet dzień po. I jak sobie przypomnę jak biedne po tym chodziły po korytarzach. Ja leżałam z jedną po cc to prawie nic nie była w stanie zrobić przy małej w drugim dniu. Jak miała iść wkład zmienić to wieki jej zajmowało wstanie z łóżka. Jak jej spadł telefon to ja jej podnosiłam bo nie była w stanie. I dziecko na noc oddała do sali bo można było na pierwszą noc, żeby odpocząć- później już nie pozwalali, bo wiedziała, że jak w nocy się popłacze maluszek to nie będzie w stanie wstać i ogarnąć.

Cytat:
A to ma takie przeznaczenie? Tzn usypianie? Muszę zerknąć na necie na to.

Dzisiaj stwierdziłam, że mój mały ma chyba nadal tę żółtaczkę i już się trochę łamię bo możliwe, że wyślą nas na naświetlanie jeszcze
Tak mi się wydaje bo w nocy dzisiaj spał- aż nie powiem ile , bo wstyd. Wstał po 3 godzinach od ost. karmienia ok 4-5 , więc wzieliśmy do siebie, ja się zbierałam żeby wstać nakarmić i zasnęłam a ten nic nie pisnął przez kilka kolejnych h później jak wstał to przysypiał na cyckach do tego stopnia, że karmiłam go 3 godziny i jeszcze by to potrwało, ale przyszła koleżanka, brała małego na ręce i jakoś tak wyszło, że się zaaferował i zapomniał, że nie skończył :posiłku:
a teraz znowu spi na klacie taty. I wiem, że się nie najadł, bo normalnie chce jeszcze po 2 cyckach i 60ml mm a u ledwo dwa cycki opróżnił. Biedny padł z głodu czy co

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-10-08 o 16:17
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 16:17   #1461
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
my chyba bedziemy chrzcic pod koniec listopada, ale tez jeszcze sama nie wiem :/ boje sie troche ze zimno bedzie w kościele...
no ja się obawiam właśnie, że będzie zimno, a dwa że tyle gości będzie przy małej...
A z tymi kupkami - to po cycu może być ich dużo

Stary 2011-10-08, 16:22   #1462
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
jak ja leżałam z dzieczyną na sali po cc - to rodziła podobnie jak Ty, najpierw sn a potem ostatecznie cc o godz. 12.40 i jak ja byłam na sali od 18.00 to ona już śmigała i opiekowała się dzieckiem, miała je cały czas przy sobie. Więc u każdej kobiety widać to wygląda inaczej.
Toż to terminatorka jakaś
Ja jeszcze po powrocie do domu spałam na siedząco, bo nie byłam w stanie ogarnąć mięśni brzucha, nie chciały współpracować. W szpitalu to miałyśmy łóżka na pilota, luksusowo

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 16:30   #1463
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Irmith to jutro idziesz do szpitala czy w poniedziałek??
A czemu cały tydzień by mieli Cie przetrzymać. W końcu termin miałaś na 1 października do maks 14 powinnaś urodzić

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

no i widzę, że nasze Mamuśki pełniły nocną wartę
Idę jutro choć skierowanie mam na dziś

Cytat:
Fakt chyba trochę za wcześnie wziął ten urlop - na patologii i tak ci nie pomoże.

Moja koleżanka się ostatnio dziwiła, że siedzę sama na IP, a nie z mężem.
No kurcze przecież pojechałam tylko na KTG i zapisać się na cc - nie będę go wyciągać z pracy w ciągu dnia, jak nie wiadomi ile to potrwa, a on do tego wtedy był 1 dzień w nowej pracy. Gotowa była sama przyjechać z 2 końca miasta, ale jej wyjaśniłam niech przestanie siać panikę, jeszcze nie rodzę.

Ja mężowi postawiłam szlaban na urlop, ze względu na tą nowa pracę. No może ze 2 dni jak będę w szpitalu, to mu dadzą. Mama zajmuje się babcią, to też mi nie pomoże. Ale ściągnę siostrę - niech się wykaże, bo podobno po cc to kiepsko z dźwiganiem a w ostateczności tatę - podobno mną zajmował się super
Mój początkowo też miał mieć dużo urlopu tym bardziej że letni urlop mu skrócili o tydzień. Ale on dziwnie pracuje bo ma własną działalność niby a do firmy lata od poniedziałku do piątku więc ta ilość urlopu to chyba jakaś ruchoma jest mówiłam mu że to bez sensu że teraz już weźmie urlop ale on się uparł że niby zmęczony itp w cholere z nim, jakoś sobie poradzę sama

Cytat:
Bruma napisała :

Załącznik 4269773

Brawa dla mamusi i maluszka

Cytat:
to ja się też moze do kina wybioręmoże to zadziała
U mnie nic nie dało jedyne co to plecy mnie bolały i pęcherz ledwo dał radę

Cytat:

kochana do 14 dni musisz urodzić... a faceci...no niestety..mój ten urlopował..a ja z brzuchem chodziłam a nie może przesunąć chociaż o 2-3 dni ?

No właśnie koleżanka która też leżała na pato w moim szpitalu mówiła że laska która miała termin na 21.09 do wczoraj jeszcze nie urodziła jak to możliwe??

słodziutka kruszynka

Cytat:
A Ty Irmith nie miałaś iść na patologię razem ze mną w poniedziałek?
A co do urlopu to ja odwrotnie Zażądałam od tża by przyjechał i mnie na tej patologii wspierał Ale on ma duuuużo urlopu no i po porodzie to ja potem jeszcze miesiąc z rodzicami zostanę, a on będzie musiał wracać do pracy.

Nie kochana ja miałam tam być już dziś tylko doszłam do wniosku że pójdę jutro i też będzie dobrze
Ja też nie mam nic przeciwko żeby mój był przy mnie na pato tylko on ma tego urlopu za mało na to poza tym pewnie i tak do końca tygodnia nic sie nie będzie działo, napewno mi nie wywołają porodu. Będę latać na ktg i gnić w łóżku niestety

Spray przekaż Archi gorące kciukasy za szybki rozwój sytuacji - oby skończyło się jak u Stokrotki Ale ja wiem, że Archi czeka na mnie i na Irmith - w końcu umówiłyśmy się że razem będziemy rodzić Ale możesz jej napisać, że my się nie obrazimy i niech Piotruś na nas nie czeka (przynajmniej na moją Zuzię) bo to uparte babsko będzie (po mamusi i tatusiu) więc znając życie wykluje się tak późno jak jej na to lekarze pozwolą
Taa na mnie też nie ma co czekać, u mnie pojawiają się bóle "okresowe" albo takie urocze ciągnięcie krzyża ale wszystko magicznie przechodzi napewno do 13 nie urodzę więc niech się Piotruś pakuje i wychodzi

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 16:52   #1464
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Może dojdziesz do siebie do wieczora. Chociaż z tego co ja widziałam, dziewczyny bardzo często długo do siebie dochodziły i ledwo co dały radę robić cokolwiek nawet dzień po.
To nawet nie chodzi o to żeby coś robić przy małej, bo pewnie i ja nie będę miała siły. Tylko wiem, że kiedyś zabierali dzieci po cc i byłam ciekawa jak było u was. Akurat w tym przypadku nie zamierzam kozakować. Nie chciała bym pozrywać szwów i zostać potem z blizną po cięciu. Wiadomo, że zagoić może się różnie, ale trzeba o siebie zadbać, żeby było jak najładniej.
Moja mama do dziś dnia ubolewa, że dawniej kroili w pionie cały brzuch i ma ślad - pionowo zapadnięty brzuch.

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Bo teraz póki jeszcze nie jest aż tak zimno - to te nasze maluszki jeszcze takie małe i nie wiem czy to tak dobrze organizować imprezy (a u nas chrzciny raczej będą na dużo osób), potem zima i mrozy, a na wiosnę to już spore bobaski będą. I nie wiem co robić??
mu dopiero wiosną lub latem, jak będzie ciepło
i co z tego, że niunia będzie już duża
koleżanka ostatnio chrzciła córcię 2 letnią - jakoś wcześniej nie mieli czasu
Stary 2011-10-08, 17:02   #1465
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Bruma napisała :

Załącznik 4269773
klask i:

Cytat:

U nas Tomcio codziennie w dzień po kilka razy śpi na brzuchu i bardzo lubi

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 17:47   #1466
SONIA004
Zadomowienie

My planujemy na początku listopada chrzest, bo u nas w parafii chrzczą dzieci w pierwszą niedzielę każdego miesiąca. Tylko tak trochę godzina nam nie bardzo pasuje...15.00. I potem co?? Obiad, kolacja??

Kurcze dziewczyny też tak macie, że wieczorami dzieciaczki są bardziej marudne? I w zasadzie nic nie pomaga na uspokojenie....jedynie cyc. Mogę nosić, tulić, przemawiać, kołysać....a dziubek zwinięty wiecznie w "rureczkę" i głowa odchylona do tyłu. Smoczek jest "fe" tylko cyc w dziubku jest ok. Za chwilę już tam nic nie będzie

Moje dziecię nie lubi na brzuszku leżeć. To mnie też "dobija"... Nie dość, że prawie wcale nie odbija po jedzeniu, to jeszcze nie lubi tych brzuszkowych pozycji

Nadal nie mam opracowanej "instrukcji obsługi" małego terrorysty
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 18:01   #1467
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
hej ja na moment dzis

dziekujemy z Olgunią za komplementy

młoda na razie ładnie je z piersi - wczoraj cały dzien tylko piersią karmiłam, niestety nad ranem braklo juz pokarmu i wsunęła 30 MM z wielkim smakiem dzis tez na cycu jedziemy

ja mialam rozwarcie na 1,5 cm i szyjke całkiem skróconą. Miałam zakładany na szyjke tzw balonik czyli cewnik folleya, ale do tego musi byc rozwarcie min na 1 cm. Dlatego jak nie masz to ci dadzą prostaglandyny na zmiękczenie szyjki. Bardzo możliwe ze to wystarczy
Lulka twój młody w avatarku jest przeuroczy takie ciacho
Dziekuje bardzo

Cytat:
aaa no rzeczywiście Monia pisaaś o tym kiedyś, ja tez mam ta owcę

no i jak ci się "sprawuje" ta tetra ?? ja w nocy się wkurzałam bo się to fitoliło albo ja nieudolna jestem po dwóch dniach chyba zamówiłam to takie coś uszyte co poleciła mi Aga i jest luzik.
Lulla trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, my matki się napewno niepotrzebnie schizujemy ale tak już chyba mamy we krwi

co do katarku mojemu najbardziej ze wszystkiego pomógł chyba oxycort maść na zapalenie spojówek którą pediatra kazał smarować w nosku. ale to jest chyba tylko na recepte
Ta tetra na pampersa to jakas masakra bo Miki wyglada jak kaczuszka i widze ze jemu tez tak srednio to odpowiada bo ma skrepowane ruchy, ale zakladamy; ja skladam ja na pare polowek zeby byla waska i podłużna a schizolem jestem strasznym, zero podejscia pedagogicznego, mam fiola na jego punkcie i lecialabym do lekarza z kazda ✂✂✂✂✂✂✂a to musze podpytac o ta masc tez; a powiedz mi-ta zasapka u Twojego synka pojawia sie o okreslonych porach albo w okreslonych pozycjach??? bo zauwazylam ze jak malec lezy bokiem to troszke lepiej oddycha

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Spray - przekaż Archincie, że o niej myślimy i życzymy jej jak najlepszego i najszybszego porodu

Mam takiego sporego zielonego siniaka, a już prawie 4 tygodnie po.

Ja nie Monia, ale mnie boli w okolicach rany (nie samo cięcie, raczej nad i obok) przy dotyku. Też na razie nic nie ćwiczę, tym bardziej, że jeszcze od czasu do czasu zakrwawię mocniej.

Ja miałam cc po południu i w moim szpitalu każą leżeć plackiem 24 h po znieczuleniu podpajęczynówkowym. Nie miałam szans nawet dosięgnąć ręką dziecka w tym szpitalnym wózeczku, a co dopiero się nim zajmować. I serio, po cc można sobie planować szybkie wstawanie, ale w rzeczywistości może być różnie. Ja też byłam kozak, zacisnęłam zęby, a potem mdłałam pod prysznicem taka byłam słaba.

Bruma, jesteś dzielna! Gratuluję narodzin Błażejka i dużo zdrowia dla Was

Cotka, przekaż Caroline, że życzymy prędkiego wyjścia do domu

To spora kumulacja A te krwiaczki to po porodzie?

za to badanie. Kiedy macie?

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Przy karmieniu piersią normalne jak najbardziej
Się nie martw tylko pytaj
dziekuje za kciuki Mamy je zrobic po skonczeniu 1 mc czyli za chwile praktycznie.

Cytat:
do usług
link podpatrzyłam na lipcówkach kiedyś i sobie zapisałam w razie W. Cieszę się, że mogłam pomóc

luluś - widzę, ze kiepsko zniosłaś cc i tak późno dali Ci Mikiego... biedna
Eee, cc bylo ok, na drugi dzien rano juz chodzilam zeby rozchodzic to wszystko i sie nawet jakos wyprysznicowalam, ale wiadomo-czlowiek nie mogl sie wyprostowac bo rana rwala, heh naprawde nie znioslam tego tak zle jak niektore kobiety, po prostu droga do cc byla ciezka
ale nie moge sobie wybaczyc ze Mikiego zobaczylam nie jako pierwsza tylko jako ostatnia bo wszyscy sie nim zachwycali a ja widzialam go wtedy tylko na zdjeciu. pewnie dlatego jestem tak zeschizowana na jego punkcie i odbijam sobie kazda chwile z nim
Stary 2011-10-08, 18:22   #1468
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

Mamuśki:
1. Co robią Wasze maluchy jak nie śpią? Bo moja panna toleruje tylko noszenie na rękach...
A najlepsze jest to, że jest marudna, a zadzwoni mąż, że zaraz wraca z pracy i ona zasypia... Więc jak wraca mąż to tak jakby dziecka nie było w domu

1. Moja jak nie spi to polezy sobie sama w lozeczku ale tylko przez chwile....a tak to tez lubi na rekach.... W sumie nie da sie nijak zabawic takie malenstwo
2. Jak sie nam uda to chcemy zrobic w drugi dzien Swiat Bozego Narodzenia w PL

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość

Nadal nie mam opracowanej "instrukcji obsługi" małego terrorysty

Cytat:

Eee, cc bylo ok, na drugi dzien rano juz chodzilam zeby rozchodzic to wszystko i sie nawet jakos wyprysznicowalam, ale wiadomo-czlowiek nie mogl sie wyprostowac bo rana rwala, heh naprawde nie znioslam tego tak zle jak niektore kobiety, po prostu droga do cc byla ciezka
ale nie moge sobie wybaczyc ze Mikiego zobaczylam nie jako pierwsza tylko jako ostatnia bo wszyscy sie nim zachwycali a ja widzialam go wtedy tylko na zdjeciu. pewnie dlatego jestem tak zeschizowana na jego punkcie i odbijam sobie kazda chwile z nim

Ja mialam cc w piatek o 1 w nocy i wstalam dopiero w sobote rano a to dlatego ze jak mnie badali w pt wieczorem to nie moglam zbytnio ruszyc prawa noga ale nie ukrywam ze pierwsze ruchy byly ciezkie nie mowiac o schylaniu....ale malutka od razu moglam podnosic....
Stary 2011-10-08, 18:26   #1469
aa2
Zakorzenienie

heja
melduje sie nadal 2 w 1
Bruma gratuluje no i buziaki dla was
Sonia ja własnie popatrzyłam na chrzty u mnie w kosciele i mam tez 1 niesziela i godz15-masakra, albo jakakolwiek niedziela po Mszach o 9:00 bądź 16:30-godziny normalnie beznadziewjne
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 18:34   #1470
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

gratulacje dla nowych, rozpakowanych mamuś

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości