|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.X
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#872 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim przyszłym Żonkom
) Mam pytanko, wiecie może coś o Zajeździe Borek??? Tylko nie mylić z Sasem bo to całkiem co innego!!
|
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam za złe moim że sie wtrącają bo dużo mi pomagają, ale dopóki sie nie zaręczylismy to tata narzekał, że za długo czekamy ze ślubem Ale nie narzekam bo i teściowa i rodzice dużo nam podpowiedzieli albo załatwili i bez nich byłoby ciężko |
|
|
|
|
#874 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczęta, dziękuję za wszystkie pomysły!
Po długim namyśle i rozważeniu wszystkich za i przeciw, już prawie zdecydowaliśmy się na Zajazd pod Gwiazdami. I teraz moje kolejne pytanie - czy któraś z Was orgaznizowała tam wesele, lub była gościem na weselu w tym miejscu? Opinii o "Gwiazdach" jest na forum niewiele, wiec wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane
|
|
|
|
#875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I czy ja jestem przewrażliwiona? |
|
|
|
|
#877 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#878 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bylo chyba 7 ciepłych dań i 15 przystawek, wszystko smaczne. Kelnerzy jak mróweczki donosili napoje i wódkę, nie było pustych buelek na stole- wielkie brawa dla nich, bo w porównaniu z innymi lokalami w których byłam w tym sezonie- w tym w Akropolu ( o który awantury widzialam że były) to niebo a ziemia. Plusem był też całkowicie zamykany parking. Toalety czyste ale w trakcie wesela mogłoby być lepiej.Jedyny minus- śliska podłoga, ale rade dawała. Gdybym robila male(do 120) wesele i chcialabym by bylo eleganckie z klasą to wybrałabym właśnie ten lokal.
|
|
|
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety jeżeli będziesz zwracała uwagę na wszystkich wokół a nie będziesz patrzeć na to czego Ty i TŻ chcecie to nigdy nie wezmiecie ślubu i nie zrobicie wesela, bo jak wiadomo nigdy wszystkim nie da się dogodzić Tak więc głowa do góry i zabierajcie się za planowanie
|
|
|
|
|
#880 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co prawda nie byłam tam nigdy na weselu, ale wszystkie opinie jakie słyszałam o tym lokalu były bardzo pozytywne
|
|
|
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za wsparcie.. Przestaje się patrzeć na innych i teraz tylko ja się liczę
A co!Dziś jest wielki dzień.. Moi rodzice poznają rodziców TŻeta. Jedziemy im pokazać salę Ciekawe jak to wyjdzie.... Denerwuję się trochę, więc trzymajcie kciuki ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
I pewnie drogę dojazdową na następny rok zrobią..
Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2011-10-12 o 08:25 |
|
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Myska0 to powodzenia, żeby spotkanie się udało
![]() Ja dzięki Bogu miałam ten problem z głowy, bo chodziliśmy z TŻtem do jednej klasy w liceum i nasze mamy poznały się na wywiadówce :P heheh ale dzięki temu obyło się bez oficjalnego spotkania i poznawania
|
|
|
|
#883 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A Ty jaką salę wybrałaś, że jest więcej w tej samej cenie? |
|
|
|
|
#884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wybraliśmy Impressę w Niedrzwicy ![]() Mam nadzieję, że dziś rodzicom spodoba się sala i będziemy mieli 100% pewności ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
Nie mówię już o tym, że moi rodzice raczej nam zaręczyn nie podarują.. Także dobrze, że się spotkają najpierw na neutralnym gruncie
|
||
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Myskao widzę, że zdecydowaliście się na moje rejony (Niedrzwica)
|
|
|
|
#886 |
|
Raczkowanie
|
Pod Gwiazdami miała moja siostra wesele i ogólnie byli zadowoleni, tyle że było 160 os i ciasnawo troche na tyle gości. Niby mówią właściciele, że i 200 os może być, ale wtedy wogóle nie ma miejsca na tańczenie! I moja dobra rada: od razu spisywać umowę! bo u mojej siostry podwyższyli się o 10 zł od osoby tydzień przed weselem!
A w Impressie bardzo fajny właściciel jest, mojego Tż znajomy. Też myśleliśmy robić tam wesele, ale wolimy bliżej LBn.
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie tak
![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
A właściciel Impressy na pierwszy rzut w porządku.. Mam nadzieję, że wszystko przebiegnie bez komplikacji I bardzo mi odpowiada to, że mamy dużo w cenie sali
|
|
|
|
|
#888 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie jaki jest koszt organizacji wesela w Gościniec Horyzont na osobę?
|
|
|
|
#889 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak już się znalazła osoba, która może mi coś o Gwiazdach powiedzieć, to trochę Cię jeszcze pomęczę ![]() Dawno Twoja siostra miała wesele? Którą wersję menu wybrała? Jak tam z jedzeniem (ilością i jakością)? Będę wdzięczna za wszelkie informacje! Myska0 - cena rzeczywiscie okazyjna, ale Niedrzwica to dla nas za daleko. A w Lublinie ciężko znaleźć taką ofertę ;/ |
|
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na rok 2012: Cena od czerwca do września 180 zł/osobę (minimalna ilość osób dorosłych 170) kwiecień, maj, październik 170/osobę (minimalna ilość osób dorosłych 140) Justyna_b3 - Mój TŻ jest z Kraśnika, więc chcieliśmy coś w połowie drogi Powiem Wam, że spotkanie moich rodziców z mamą TŻeta nie było takie straszne Sala im się spodobała, podpisaliśmy umowę i zapłaciliśmy zadatek Tak więc data naszego ślubu: 19.05.2012
|
|
|
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz wszystko nabiera tempa, więc na przyszłość nie panikować proszę |
|
|
|
|
#892 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak z innej beczki to pierwsze się załatwia kościół czy sale na wesele? |
|
|
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A TŻ czekał nie wiadomo na co.. ![]() Oczywiście zaczęliśmy szukać sali.. A moi rodzice (nauczeni przygotowaniem do ślubu mojej starszej siostry) przyzwyczajeni byli do tego, że jeździli z nimi i wybierali.. U nas to my się tym zajęliśmy.. I oczywiście było gadania, że wszystko my załatwiamy, że oni nic o tym nie wiedzą.. I takie tam.. Przestałam się już tym przejmować.. Przed nami jeszcze oficjalne zaręczyny.. Bo moi rodzice nie darują.. Może na święta coś wymyślimy.. A jeśli chodzi co pierwsze załatwiać.. To chyba salę.. My od tego zaczęliśmy, bo mamy już termin ustalony i wiemy co w Kościele mamy mówić I w weekend do proboszcza biegniemy
|
|
|
|
|
#894 |
|
Rozeznanie
|
spotkanie rodzinne raczej w przyszłym tygodniu będzie , ale mama mojego TŻ mówi że pierwsze kościół załatwić a dopiero później sale , nie chciałam żeby zrobiło jej się przykro to nie mówiłam że ślub jest planowany od czasu zaręczyn- w styczniu minie 2 lata to nie moja wina ze jej syn ma takie podejście do życia i jej nic nie powiedział wcześniej. poza tym sala jest już wstępnie zamówiona i orkiestra od 2 miesięcy i pewnie jakbym się przez przypadek nie wygadała to pewnie dowiedziała by się o ślubie przy wręczaniu zaproszenia. Ogólnie jest jedno wielkie zamieszanie.
|
|
|
|
#895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też wkurzało, że mój TŻ nie mówił rodzicom, że się zaręczyliśmy.. Ale wszystko w swoim czasie.. Nie omieszkałam parę razy powiedzieć co o tym myślę i jakoś poszło.. To nie Twoja wina, że TŻ tak się zachowuje..Moi rodzice mówili, że my chyba weźmiemy ślub cichaczem i dowiedzą się o tym po fakcie.. A jak zaproponowaliśmy im, żeby przyjechali zobaczyć salę i ewentualnie podpisać umowę to byli zachwyceni ![]() Zobaczyli, że nie wybieramy byle czego (bo już może myśleli, że my sali nie potrafimy ładnej znaleźć) i jakoś nam zaufali.. Wiem, że takie niedomówienia są nieprzyjemne, ale to jest do przeżycia. Głowa do góry.... ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
Postaram się Ale nie wiem jak mi to wyjdzie..Fajnie mieć już coś pewnego Na weekendzie idziemy załatwiać Kościół
|
||
|
|
|
#896 |
|
Rozeznanie
|
zobaczymy jak to pójdzie mam nadzieje że dobrze i obejdzie się bez nieporozumień...
|
|
|
|
#897 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy widziałyście w którymś z lubelskich salonów takie lub bardzo podobne suknie?
|
|
|
|
#898 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#899 |
|
Raczkowanie
|
askasid widzę, ze mamy podobny gust
![]() 3 i 4 są boskie! Ja sie jeszcze nie rozglądałam za suknią, więc nie wiem jak wygląda sytuacja w lubelskich salonach. |
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem jeszcze "przed" zwiedzaniem lubelskich salonów, ale suknie piękne..też szukam cos podobnego
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

ale ten czas leci, najpierw przygotowania do ślubu, wesela, podróż poślubna a teraz codzienność
Szczęśliwa Żonka

Widzisz wszystko nabiera tempa, więc na przyszłość nie panikować proszę