|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
ano własnie.. o ile prościej byłoby gdyby dzieci od początku umiały mówić
) oby dzisiejszej nocy Majka spała spokojniej![]() Mój własnie miał drzemkę.. nie spał od 12.40 usnął o 16.10 a o 16.40 wstał.. masakra:P |
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
aguchaw to dużo pospał ;P
moja to czasem robi sobie drzemki 10-cio minutowe! szaleństwo
|
|
#3303 |
|
Wtajemniczenie
|
Anessa,mordka,Castia,Natk a,kwartalinka,aguchaw Lilcia dziękuje ciocim wiza,zowym za życzenia
kwartalinka wszystkiego co najlepszego dla Łucji z okazji skończenia 7 miesięcy!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#3304 |
|
Raczkowanie
|
Czarna ehhehe no to też szaleje:PP normalnie więcej zachodu u mnie jest z usypianiem czasami niż samego spania
A Tak w ogóle dziewczyny powiedzcie o której Wasze dzieci rano wstają po nocy??? |
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kwartalinka- najlepszego ![]() coraldy- szczescia
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Człowiek czasem nie zdąży pójść do ubikacji i z powrotem
![]() U mnie zwykle o 6.00 ,chociaz ostatnio kilka razy obudziła mi się po 4.00 ;]
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
tajka dla mnie też,ale co ja mogę? tylko ponarzekać ;]
|
|
#3309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A o której kładziesz ją spać? Widzę, że ona tak samo mało snu potrzebuje jak i mój Ty to się wyśpisz dziewczyno
|
|
|
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak zasypia o 22 wstaje ok 9-10---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- narzekaj ile sie da
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
aguchaw Tż pracuje na nocki,także do 16.00 jestem z Mają sama...czasem mnie to już wkurza :[
a kładę małą po 19.00,zwykle już o 19.30 nyna
|
|
#3312 |
|
Wtajemniczenie
|
Tajka buziak od Lili
Ja tez kładę Lilke ok.19:30-20-tej i głównie budzi sie ok.7 tak na stałe,ale bawimy sie w łózku,ja czytam ksiązkę i jak robi się znów senna(po 1h albo dłuzej)zasypiamy razem i wstajemy ok.9:30.Od jakiś 2 tygodni tak jest,ale jak wiadomo czesto to sie zmienia
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#3313 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
kwartalinka wszystkiego najlepszego dla Łucji
![]() Dziewczyny pytacie czemu Leoś tak nie lubi wózka....żebym to ja wiedziała. Nie mam żadnych podejrzanych, może się nudzi, nie mam pojęcia...
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zadomowienie
|
A my byłyśmy na dworzu, Maja pospała sobie trochę. Nie wyobrażam sobie tej zimy
przy ubieraniu kurteczki marudziła, że szok a w wózku w ogóle się nie ruszała bo ruchy miała ograniczone a co dopiero jak wsadzę ją w kombinezon? Podejrzewam, że masakra będzie Cytat:
Dziś też dałam i jak będę miała powtórkę z rozrywki to wtedy będę wiedziała, że na 100% to zupka.Kwartalinka gratulacje dla Łucji i wszystkiego naj Ja kładę maję ok 20.30 a zasypia o 21. Rano budzi się o 6.20 a potrafi zrobić sobie przerwę półtoragodzinną w spaniu
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
o wow
normalnie szał
|
|
|
|
#3317 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Oby Majeczka dobrze zareagowała dziś na zupkę, a z tymi pobudkami to nie zazdroszczę naprawde
|
|||
|
|
|
#3318 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dla Lucji!! Cytat:
A juz na powitanie dnia to budzi sie ostatnio o 7 lub 7.30. Zalezy od ilosci pobudek i od dlugosci snu po ostatniej. Jak sie budzi o 5 to godzinke szaleje a pozniej jeszcze 2h pospi, wiec wstajemy o 8.Ale teraz przy chorobie zupelnie inaczej nam sie poprzestawial rytm nocny, zreszta dzienny tez, bo dzis mi pospal 2x po 2h ![]() Cytat:
![]() W kazdym razie to spory problem i dla was i dla niego Nie mam zielonego pojecia co zjesc. dla siebie samej mi sie gotowac nie chce a niestety gotowcow brak![]() Kurcze mam problem z pupcia Nina, bo bardzo sie odparzyla i nie mam zielonego pojecia od czego? ![]() Mam dwie idee: 1. przy braniu antybiotyku skora bardziej wrazliwa i tak reaguje, moze siuski bardziej kwasne albo kupka? ![]() 2. TZ kupil inne pieluszki niz zwykle - ja uzywam pampers Activ a on kupil pampers super dry czy jakos tak Nie wiem, czy to moze byc tego przyczyna ![]() Na szczescie mam jeszcze kilka tych Activ, wiec pouzywam i zobacze czy jest poprawa a poki co smaruje linomagiem z cynkiem. Oby pomoglo, bo synus strasznie cierpi
|
|
#3319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Myślę, że nie spał tyle dziś dlatego, że zimno, bo u Nas też zimno a od 12.40 mój książę spał do 20 tylko pół h:PP w pewnym momencie myślałam, że mi głowa pęknie od jego pisku skubaniec się nauczył i mu się to chyba bardzo podoba![]() Co do odparzeń to moze i jedno i drugie ma wpływ.. nie wiem czy u Was tam są takie same leki, ale ja smaruje TORMENTALUM (nie mylić z tormentiolem) i odparzeń nigdy nie mieliśmy.. także może spróbuj tej maści.. |
|
|
|
|
#3320 | ||||
|
Raczkowanie
|
cora gratulacje dla Lili
Cytat:
Cytat:
tez myslalam o takich zajęciach dla mam z dziecmi, tylko nie wiem jak moje dziecko by zareagowało, ostatnio nie jest zbyt towarszyski, a na ręce nie chce isc do nikogo oprocz mnie i tz ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3321 |
|
Zadomowienie
|
Hello
kochane ale mam dziś masakryczny dzień dodatkowo w Kappalu kupiłam Kali za małe buty i teraz nie wiem ile jest czasu na wymianęaguchaw1 moja zasypia 21-21.30, budzi się ok.24 potem o 4 i o 7. Potem jeszcze zasypia i wstaje o 9 agaaga89 przy tej 3- dniówce była bardzo marudna na dodatek szły jej zęby, wiec płacz i stękanie trwało kilka dni. Wysypka pojawiła się nagle i zniknęła 3 dnia
|
|
#3322 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej,
długo mnie nie było, ale na swoje usprawiedliwienie mam 6 zębów, w tym dwie górne dwójki i wychodzą prawdopodobnie dwie górne jedynki, plus skok rozwojowy, czyli mamo nie wychodź z pokoju i nie zostawiaj mnie samego także komputer tylko wcześnie rano albo wieczorami, a często nie mam siły nic pisać...W dodatku za tydzień TŻ jedzie w delegację, już drżę ze strachu na myśl o tym, że o 18-tej nikt mnie nie będzie od mojego szczęścia uwalniał na godzinkę ![]() STO LAT DLA ŁUCJII I LILI!!! STO LAT DLA NINO! ![]() Castia współczuję tych nocek, to jest okropne... ja tego doświadczam przy zębach, wyżywam się potem na otoczeniu czyli najczęściej na TŻ... maggol, kasiuni_a, ja bym obstawiała u Was skok rozwojowy, u nas to samo, oby szybko się skończyło! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja podobnie jak kasienkakg nie przypinam Krzysia pasami, obraca się na brzuszek jak ma ochotę, jeśli chce by go odwrócić, zaczyna marudzić a i tak ostatnio ma focha na wózek znowu...Cytat:
ja Cię przepraszam, że nie odpisałam i nic na forum nie napisałam, podczytałam że już jesteś ale jak pisałam wyżej, ostatnio czasem nie wiem, na jakim świecie żyję przez te zęby Cytat:
Cytat:
Cytat:
)Cytat:
dobra, nadrobiłam Was, uff, a teraz lecę spać bo spodziewam się, że noc pełna atrakcji mnie czeka... |
|||||||
|
|
|
#3323 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ehh..zdałam sobie dziś sprawę jak ten czas szybko leci ![]() Łucja niedawno przyszła na świat, a to niedawno to już 7 miesięcy temu! powspominałam sobie trochę tą moją kruszynkę, efekt w albumie ![]() Cytat:
![]() uwielbiam jak wstaje o 8 ![]() cieszę się jak obudzi się o 7 ![]() z bólem otwieram oczy jak zaczyna mruczeć o 6 ![]() a jak godzina jest wcześniejsza to ![]() najczęściej jednak między 6 a 7 ![]() Cytat:
skorzystam któregoś pięknego dnia, zobaczymy czy się uda utrzymać ją w łóżku przez tyle czasu Cytat:
Cytat:
najwyżej będę ćwiczyć na luzie czyli tylko trochę lecę spać kobietki, miłej nocy dla wszystkich
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-10-09 o 00:12 |
||||||
|
|
|
#3324 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny padam ze zmeczenia, jeszcze nie wszystko mi sie zacytowalo, wiec odpowiem tylko na część
Cytat:
Jak chce sobie pogryźć, to dostaje gryzaka, duży plaster twardego jablka (żeby ledwo miescil się do buzi) lub w takiej specjalnej siateczce kilka owoców np. kawałek banana + borówki amerykanskie albo np. malina, jeżyna, jagoda. Jak chce ssać to dostaje smoka. Ale nie ma mamlania w wózku. Żóltko dostała 2 razy, ale nie smakowalo jej i miala odruch wymiotny na sam zapach, a jak wlozylam jej do buzi jedzonko , to zwymiotowala. Wiec na razie nie bede jej meczyc nawet mi nie mówcie, bo mnie trafia jak to widzę. A mamy jeszcze baaaaardzo duzo zabawek innych firm . Chcecie recenzji Cytat:
20:00 kąpiel 20:30 śpi po zjedzeniu jak dla niej bardzo dużo z kaszką manną, bo czasami daje radę 150 2:30 - 3:30 pobudka na jedzenie zazwyczaj ok.100 6:00 wyjątkowo 6:10 wstaje rześka i promienna, zwarta i gotowa do zabawy i jedzenia , tu je zawsze 150 Ale ja mam dobrze z TŻ, bo on zajmuje się sam Lilą w nocy. Sam ją karmi, lula, odbekuje, itd. Jak wstaje o tej 6:00 to nakarmi ją i bierze na spacer do 9:30 i wtedy mnie budzą pyyyyszną kawą z Costy ![]() czarna - nie wiem czy wsylac Ci pw, ale jak juz pisze, to zapytam tutaj - wzielas juz moze od health visitor maternity card ? - i co sądzisz o play groupach? Bedziesz chodzic? Albo na jakies inne zajecia do baby center? Idę spac! Ach i fajna jest ta kula pełzak. Kupilabym, tylko gdzie ja to bede trzymac. Kupilam jej uciekającego kotka, ale nie podoba jej się i ani mysli go gonic. Podoba jej się tylko jego świecący nosek http:// http://www.vtechkids.com/product/det...Catch-Me-Kitty http:// www.youtube.com/watch?v=-sqnqM6rRuw |
||
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja dzisiaj pierwsza
Zaraz jedziemy na zjazd. Noc znowu do Do wieczora Miłej niedzieli.
|
|
|
|
#3326 |
|
Rozeznanie
|
witam. mam chwilke to posze. u nas noc maly zasnal o 20:30 i obudzil sie o 5, zjadl pozniej o 6 i 7 musialam go obkrecac bo nabrzuchu ladowal. a w nocy zauwazylam ze spi nawet na brzuszku
niektore widzialy juz pewnie, zrobilam sobie jednak pasemka blond mi sie tam podoba pogoda ladna u nas ale zimno strasznie |
|
|
|
#3327 | ||
|
Rozeznanie
|
tak w skrocie bo maly marudzi: gratyluje kolejnych miesiecy, zabkow, zycze zdrowka wszystkim maliszkom, ta pogoda jest straszna, i jakies chorubsko wisi w powietrzu. my na szczescie zdrowi.
izunia233- swietna ta czapeczka, slicznie wyglada. ja nie bede kupowac krzeselka do karmienia raczej. izunia233- banana mozesz podac, tylko z mojego doswiadczenia lepiej przez siteczko male mo jak ja malemu zgniotlam to te pesteczki male tez zjadl to pozniej byly w kupie takie ciemne kreseczki od tego, a jak robie przez sitko to nie ma ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- co do wagi to je tez chetnie przygarne kilka kilogramow ! naprawde niewiem jak to zrobic zeby troszke przytyc, a i tak duzo jem ,ale fakt ze maly bardzo duzo wyciaga ze mniea ja waze chyba 46 jak ostatnio sie wazylam. masakra!! my baby jednak jestesmy marudne haha ciezko nam dogodzic, tak zle i tak nie dobrze hehe---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- z tego co widze to wy szalejecie z tymi zabawkami dla maluchow a my nic takiego nie kupilismy ze wzgledu pieniedzy ze bylo ich brak troche dzxiwnie mi z tym moze namowie tzta jak wyplate dostanie to sie cos kupi---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
Edytowane przez gosiawolna Czas edycji: 2011-10-09 o 08:19 |
||
|
|
|
#3328 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale wyobrażam sobie marudzenie, i nie zazdroszczę.. a TŻ na długo jedzie? Może do tego czasu KRzysiowi minie skok i będzie grzecznym aniołkiemm![]() Cytat:
czemu taki podział ? sam zaproponował czy to Twoja inicjatywa była?:PP Cytat:
pasują Ci!! A co do zabawek, to uważam, że nie masz co się tym przejmować, bo to nie jest najważniejsze. Najważniejsze jest to, że Krystian ma kochającą mamusie i na pewno dla niego również to liczy się najbardziej, a zabawki to rzecz nabyta.. miłości natomiast kupić nie można U NAs noc dziwna;/ pierwszy raz obudził się na jedzenie już przed 1, poźniej przed 4 i o 5.50 wstał gotowy do zabawy |
||||
|
|
|
#3329 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ale co zrobic dziekuje za opinie co do wloskow |
|
|
|
|
#3330 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W nocy zrobil mi 3 kupska i masakra byla z czysczeniem pupki ![]() Cytat:
To jeszcze tylko 14 i kaplet mleczakow jest![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() ![]() Bardzo ladnie choc ja wole ciensze pasemka Czesc babeczki... Noc fatalna. I to nie z Nino ale ze mna... Znow mnie cos bierze i tym razem to chyba grypsko, bo w nocy tak mnie bolaly wszystkie miesnie, bylo mi lodowato, a rozpalona bylam a rano 38*c i nadal bol miesni... Gardlo czuje, ze zawalone na maksa, funkcjonuje jak po przejechaniu walcem... ![]() Na dodatek Nino ma dziwny kaszel ale humor ok i bez goraczki, chociaz to dobre ![]() Powinnam pojechac do miasta kupic miod Manuka ale boje sie o synka, ze go przewieje albo cos jeszcze innego... Ech... To wam ponarzekalam...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

) oby dzisiejszej nocy Majka spała spokojniej

klask i:
przy ubieraniu kurteczki marudziła, że szok a w wózku w ogóle się nie ruszała bo ruchy miała ograniczone a co dopiero jak wsadzę ją w kombinezon? Podejrzewam, że masakra będzie 
dla siebie samej mi sie gotowac nie chce a niestety gotowcow brak

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
kochane ale mam dziś masakryczny dzień
dodatkowo w Kappalu kupiłam Kali za małe buty i teraz nie wiem ile jest czasu na wymianę
mi.. mi.. mi.. daj...
moze namowie tzta jak wyplate dostanie to sie cos kupi