|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
ano własnie.. o ile prościej byłoby gdyby dzieci od początku umiały mówić
![]() ![]() Mój własnie miał drzemkę.. nie spał od 12.40 usnął o 16.10 a o 16.40 wstał.. masakra:P |
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Zakorzenienie
|
aguchaw to dużo pospał ;P
moja to czasem robi sobie drzemki 10-cio minutowe! szaleństwo ![]()
![]() |
#3303 |
Wtajemniczenie
|
Anessa,mordka,Castia,Natk a,kwartalinka,aguchaw Lilcia dziękuje ciocim wiza,zowym za życzenia
![]() ![]() kwartalinka wszystkiego co najlepszego dla Łucji z okazji skończenia 7 miesięcy! ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#3304 |
Raczkowanie
|
Czarna ehhehe no to też szaleje:PP normalnie więcej zachodu u mnie jest z usypianiem czasami niż samego spania
![]() A Tak w ogóle dziewczyny powiedzcie o której Wasze dzieci rano wstają po nocy??? |
![]() ![]() |
![]() |
#3305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kwartalinka- najlepszego ![]() coraldy- szczescia ![]()
![]() |
#3306 |
Zakorzenienie
|
Człowiek czasem nie zdąży pójść do ubikacji i z powrotem
![]() U mnie zwykle o 6.00 ,chociaz ostatnio kilka razy obudziła mi się po 4.00 ;]
![]() |
#3307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3308 |
Zakorzenienie
|
tajka dla mnie też,ale co ja mogę? tylko ponarzekać ;]
![]() |
#3309 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A o której kładziesz ją spać? Widzę, że ona tak samo mało snu potrzebuje jak i mój ![]() ![]() Ty to się wyśpisz dziewczyno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- narzekaj ile sie da ![]()
![]() |
#3311 |
Zakorzenienie
|
aguchaw Tż pracuje na nocki,także do 16.00 jestem z Mają sama...czasem mnie to już wkurza :[
a kładę małą po 19.00,zwykle już o 19.30 nyna ![]()
![]() |
#3312 |
Wtajemniczenie
|
Tajka buziak od Lili
![]() Ja tez kładę Lilke ok.19:30-20-tej i głównie budzi sie ok.7 tak na stałe,ale bawimy sie w łózku,ja czytam ksiązkę i jak robi się znów senna(po 1h albo dłuzej)zasypiamy razem i wstajemy ok.9:30.Od jakiś 2 tygodni tak jest,ale jak wiadomo czesto to sie zmienia ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#3313 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3314 |
Zakorzenienie
|
kwartalinka wszystkiego najlepszego dla Łucji
![]() ![]() Dziewczyny pytacie czemu Leoś tak nie lubi wózka....żebym to ja wiedziała. Nie mam żadnych podejrzanych, może się nudzi, nie mam pojęcia... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | |
Zadomowienie
|
A my byłyśmy na dworzu, Maja pospała sobie trochę. Nie wyobrażam sobie tej zimy
![]() ![]() Cytat:
![]() Kwartalinka gratulacje dla Łucji i wszystkiego naj ![]() Ja kładę maję ok 20.30 a zasypia o 21. Rano budzi się o 6.20 a potrafi zrobić sobie przerwę półtoragodzinną w spaniu ![]()
![]() |
#3316 |
Zakorzenienie
|
o wow
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oby Majeczka dobrze zareagowała dziś na zupkę, a z tymi pobudkami to nie zazdroszczę naprawde ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3318 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale teraz przy chorobie zupelnie inaczej nam sie poprzestawial rytm nocny, zreszta dzienny tez, bo dzis mi pospal 2x po 2h ![]() ![]() Cytat:
![]() W kazdym razie to spory problem i dla was i dla niego ![]() Nie mam zielonego pojecia co zjesc. ![]() ![]() Kurcze mam problem z pupcia Nina, bo bardzo sie odparzyla i nie mam zielonego pojecia od czego? ![]() Mam dwie idee: 1. przy braniu antybiotyku skora bardziej wrazliwa i tak reaguje, moze siuski bardziej kwasne albo kupka? ![]() 2. TZ kupil inne pieluszki niz zwykle - ja uzywam pampers Activ a on kupil pampers super dry czy jakos tak ![]() ![]() Na szczescie mam jeszcze kilka tych Activ, wiec pouzywam i zobacze czy jest poprawa a poki co smaruje linomagiem z cynkiem. Oby pomoglo, bo synus strasznie cierpi ![]()
![]() |
#3319 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Myślę, że nie spał tyle dziś dlatego, że zimno, bo u Nas też zimno a od 12.40 mój książę spał do 20 tylko pół h:PP w pewnym momencie myślałam, że mi głowa pęknie od jego pisku ![]() ![]() Co do odparzeń to moze i jedno i drugie ma wpływ.. nie wiem czy u Was tam są takie same leki, ale ja smaruje TORMENTALUM (nie mylić z tormentiolem) i odparzeń nigdy nie mieliśmy.. także może spróbuj tej maści.. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3320 | ||||
Raczkowanie
|
cora gratulacje dla Lili
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() tez myslalam o takich zajęciach dla mam z dziecmi, tylko nie wiem jak moje dziecko by zareagowało, ostatnio nie jest zbyt towarszyski, a na ręce nie chce isc do nikogo oprocz mnie i tz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3321 |
Zadomowienie
|
Hello
![]() ![]() ![]() ![]() aguchaw1 moja zasypia 21-21.30, budzi się ok.24 potem o 4 i o 7. Potem jeszcze zasypia i wstaje o 9 agaaga89 przy tej 3- dniówce była bardzo marudna na dodatek szły jej zęby, wiec płacz i stękanie trwało kilka dni. Wysypka pojawiła się nagle i zniknęła 3 dnia ![]()
![]() |
#3322 | |||||||
Wtajemniczenie
|
hej,
długo mnie nie było, ale na swoje usprawiedliwienie mam 6 zębów, w tym dwie górne dwójki i wychodzą prawdopodobnie dwie górne jedynki, plus skok rozwojowy, czyli mamo nie wychodź z pokoju i nie zostawiaj mnie samego ![]() W dodatku za tydzień TŻ jedzie w delegację, już drżę ze strachu na myśl o tym, że o 18-tej nikt mnie nie będzie od mojego szczęścia uwalniał na godzinkę ![]() STO LAT DLA ŁUCJII I LILI!!! ![]() ![]() STO LAT DLA NINO! ![]() Castia współczuję tych nocek, to jest okropne... ja tego doświadczam przy zębach, wyżywam się potem na otoczeniu czyli najczęściej na TŻ... maggol, kasiuni_a, ja bym obstawiała u Was skok rozwojowy, u nas to samo, oby szybko się skończyło! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja podobnie jak kasienkakg nie przypinam Krzysia pasami, obraca się na brzuszek jak ma ochotę, jeśli chce by go odwrócić, zaczyna marudzić ![]() Cytat:
ja Cię przepraszam, że nie odpisałam i nic na forum nie napisałam, podczytałam że już jesteś ale jak pisałam wyżej, ostatnio czasem nie wiem, na jakim świecie żyję przez te zęby ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dobra, nadrobiłam Was, uff, a teraz lecę spać bo spodziewam się, że noc pełna atrakcji mnie czeka... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ehh..zdałam sobie dziś sprawę jak ten czas szybko leci ![]() Łucja niedawno przyszła na świat, a to niedawno to już 7 miesięcy temu! powspominałam sobie trochę tą moją kruszynkę, efekt w albumie ![]() Cytat:
![]() uwielbiam jak wstaje o 8 ![]() cieszę się jak obudzi się o 7 ![]() z bólem otwieram oczy jak zaczyna mruczeć o 6 ![]() a jak godzina jest wcześniejsza to ![]() najczęściej jednak między 6 a 7 ![]() Cytat:
skorzystam któregoś pięknego dnia, zobaczymy czy się uda utrzymać ją w łóżku przez tyle czasu Cytat:
Cytat:
najwyżej będę ćwiczyć na luzie czyli tylko trochę ![]() lecę spać kobietki, miłej nocy dla wszystkich ![]()
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-10-08 o 23:12 |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3324 | ||
Zadomowienie
|
Dziewczyny padam ze zmeczenia, jeszcze nie wszystko mi sie zacytowalo, wiec odpowiem tylko na część
Cytat:
Jak chce sobie pogryźć, to dostaje gryzaka, duży plaster twardego jablka (żeby ledwo miescil się do buzi) lub w takiej specjalnej siateczce kilka owoców np. kawałek banana + borówki amerykanskie albo np. malina, jeżyna, jagoda. Jak chce ssać to dostaje smoka. Ale nie ma mamlania w wózku. Żóltko dostała 2 razy, ale nie smakowalo jej i miala odruch wymiotny na sam zapach, a jak wlozylam jej do buzi jedzonko , to zwymiotowala. Wiec na razie nie bede jej meczyc nawet mi nie mówcie, bo mnie trafia jak to widzę. A mamy jeszcze baaaaardzo duzo zabawek innych firm . Chcecie recenzji ![]() Cytat:
20:00 kąpiel 20:30 śpi po zjedzeniu jak dla niej bardzo dużo z kaszką manną, bo czasami daje radę 150 2:30 - 3:30 pobudka na jedzenie zazwyczaj ok.100 6:00 wyjątkowo 6:10 wstaje rześka i promienna, zwarta i gotowa do zabawy i jedzenia , tu je zawsze 150 Ale ja mam dobrze z TŻ, bo on zajmuje się sam Lilą w nocy. Sam ją karmi, lula, odbekuje, itd. Jak wstaje o tej 6:00 to nakarmi ją i bierze na spacer do 9:30 i wtedy mnie budzą pyyyyszną kawą z Costy ![]() czarna - nie wiem czy wsylac Ci pw, ale jak juz pisze, to zapytam tutaj - wzielas juz moze od health visitor maternity card ? - i co sądzisz o play groupach? Bedziesz chodzic? Albo na jakies inne zajecia do baby center? Idę spac! Ach i fajna jest ta kula pełzak. Kupilabym, tylko gdzie ja to bede trzymac. Kupilam jej uciekającego kotka, ale nie podoba jej się i ani mysli go gonic. Podoba jej się tylko jego świecący nosek http:// http://www.vtechkids.com/product/det...Catch-Me-Kitty http:// www.youtube.com/watch?v=-sqnqM6rRuw |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3325 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja dzisiaj pierwsza
![]() ![]() ![]() Do wieczora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3326 |
Rozeznanie
|
witam. mam chwilke to posze. u nas noc maly zasnal o 20:30 i obudzil sie o 5, zjadl pozniej o 6 i 7 musialam go obkrecac bo nabrzuchu ladowal. a w nocy zauwazylam ze spi nawet na brzuszku
![]() ![]() |
![]() |
#3327 | ||
Rozeznanie
|
tak w skrocie bo maly marudzi: gratyluje kolejnych miesiecy, zabkow, zycze zdrowka wszystkim maliszkom, ta pogoda jest straszna, i jakies chorubsko wisi w powietrzu. my na szczescie zdrowi.
izunia233- swietna ta czapeczka, slicznie wyglada. ja nie bede kupowac krzeselka do karmienia raczej. izunia233- banana mozesz podac, tylko z mojego doswiadczenia lepiej przez siteczko male mo jak ja malemu zgniotlam to te pesteczki male tez zjadl to pozniej byly w kupie takie ciemne kreseczki od tego, a jak robie przez sitko to nie ma ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- co do wagi to je tez chetnie przygarne kilka kilogramow ! ![]() ![]() a ja waze chyba 46 jak ostatnio sie wazylam. masakra!! my baby jednak jestesmy marudne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- z tego co widze to wy szalejecie z tymi zabawkami dla maluchow a my nic takiego nie kupilismy ze wzgledu pieniedzy ze bylo ich brak troche dzxiwnie mi z tym ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez gosiawolna Czas edycji: 2011-10-09 o 07:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3328 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do zabawek, to uważam, że nie masz co się tym przejmować, bo to nie jest najważniejsze. Najważniejsze jest to, że Krystian ma kochającą mamusie i na pewno dla niego również to liczy się najbardziej, a zabawki to rzecz nabyta.. miłości natomiast kupić nie można ![]() U NAs noc dziwna;/ pierwszy raz obudził się na jedzenie już przed 1, poźniej przed 4 i o 5.50 wstał gotowy do zabawy ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3329 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3330 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W nocy zrobil mi 3 kupska i masakra byla z czysczeniem pupki ![]() Cytat:
![]() ![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() ![]() Bardzo ladnie choc ja wole ciensze pasemka ![]() Czesc babeczki... Noc fatalna. I to nie z Nino ale ze mna... Znow mnie cos bierze i tym razem to chyba grypsko, bo w nocy tak mnie bolaly wszystkie miesnie, bylo mi lodowato, a rozpalona bylam a rano 38*c i nadal bol miesni... Gardlo czuje, ze zawalone na maksa, funkcjonuje jak po przejechaniu walcem... ![]() Na dodatek Nino ma dziwny kaszel ale humor ok i bez goraczki, chociaz to dobre ![]() Powinnam pojechac do miasta kupic miod Manuka ale boje sie o synka, ze go przewieje albo cos jeszcze innego... Ech... To wam ponarzekalam... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.