|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja sie melduje i moge oficjalnie stwierdzic ze moje dziecię pierwszy raz mialo dzisiaj kolke, szal i dramat, krzyk i placz-nie wiedzialam jak mu pomoc, jestem cala podrapana, pokopana po brzuchu, teraz dostal papu i jakos zasnal a meczyl sie biedny pare godzin.. i szybkie pytanie do mamusiek-dziewczyny dzisiaj odpadl Mikiemu pepuszek i co teraz? pielegnowac pepek czy po prostu mozna juz normalnie kapac????
|
|
|
#1502 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
i współczuję tych wszystkich nerwówCytat:
ale niestety tak to jest, że małe dzieciątko wzbudza mnóstwo pozytywnych emocji u innych i każdy chciałby wziąć na ręce, trochę poprzytulać i się napatrzećCytat:
żeby mała zdecydowała się wyjść jednak szybciej![]() słodziak i jaki duży Cytat:
![]() a skurczy szczerze współczuję ![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
współczuję tych kolek oby to takie jednorazowe i szybciutko przeszło![]() a Ty jak się czujesz? jak tam rana po cc??boli? ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- nikogo nie ma to się odmelduję przespanych nocek życzę
|
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja ranka super tylko czuje takie jakby delikatne odretwienie w dole brzucha, ale poza tym luz, jedyne co to nadal te sucharki ale nic nie zrobie z moim ukladem pokarmowym, ktory nic innego nie przyjmuje jedyne co czuje teraz to mega niewyspanie ale poczekam jeszcze bo maluszek zasnal a chce byc w gotowosci jak cos sie bedzie dzialo. i dziekuje ze pytasz
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
lula a jak wyglda pepek? U nas jak odpadł to się trochę paprał i do dzisiaj psiurkamy octaniseptem
|
|
|
|
#1505 |
|
Rozeznanie
|
jejku dziewczyny jak widzę tą moją maluśką mordziuńkę wykrzywioną w płaczu w podkówkę to aż mnie serce boli...
teraz to wiem że on płacze bo głodny itp ale jakby ktoś spowodował u niego płacz i tą minkę to chyba bym zabiła bez ostrzeżenia
|
|
|
|
#1506 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I jak - w końcu obie łydki wydepilowane? ![]() Cytat:
![]() A co do bóli - ja mam to samo. Nagle pojawia się ból krzyża, ale raczej jednostajny, czasem jakieś bóle jakby jajników (ale przecież one są podobno wysoko) a potem magicznie to mija.... Wysiaduję tą głupią piłkę, na spacery chodzę do centrum handlowego (po na zewnątrz pada) i się denerwuję, że i tak nic sobie nie mogę kupić A tż ma wyrzuty sumienia, że jak był ostatnim razem, to nie chciał pomóc swoimi naturalnymi proglandynami i teraz będę musiała dostać obce syntetyczne ![]() Cytat:
hahahaha Właśnie ostatnio moja ciężarna koleżanka opowiadała, że jej mąż stwierdził, że nie może oglądać tej reklamy, bo się za bardzo podnieca Reklama jak dla mnie super (ale ja patrzę raczej z punktu marketingowego ) Mmadziaa pamiętaj, że ta modelka na pewno jest głupia Przecież aż takiej niesprawiedliwości nie może być
|
|||
|
|
|
#1507 |
|
Wtajemniczenie
|
Malamutka widze ze pelnisz nocna warte
moja ksiezniczka wlasnie wcina mleko a ja usypiam prawie. Co do reklamy to tez mnie wkurza szczegolnie jeszcze jak leci w TV gdy obok jest TZ Mieli dzisiaj przyjechac znajomi ale kumpela zadzwonila ze jej TZ sie rozchorowal. Poki co ona sie czuje ok wiec sama przyjedzie. No chyba ze sie cos zmieni. Milo ze poinformowali o tym. Szkoda ze siostra TZ-a tak nie pomyslala. Ale czego sie mozna spodziewac po lasce ktora 3 lata romansuje z zonatym 46-latkiem ![]() Lepiej niech mi nie demoralizuje mojej ksiezniczki ![]() Jeju jak moja walczy przy tej butli. Kopie nozkami na wszystkie strony
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-10-09 o 05:46 |
|
|
|
#1508 |
|
Zadomowienie
|
Lullaby my też jeszcze przemywamy spirytusikiem, bo ma jeszcze lekko zaczerwieniony ten pępuszek. Ale przy kąpieli już tak bardzo nie uważamy. Ważne, żeby potem dobrze osuszyć i "pomaziać" spirytusikiem.
Moje dziecię jest najgrzeczniejsze na świecie przy gościach... jak tylko usłyszy nowe głosy tak od razu zapada w sen i nie ma go przez kilka godzin . A i najlepiej mu się śpi w dzień właśnie jak słyszy rozmowy (wczoraj 3 godziny przespał przy antyradiu i kolejne 3 przy gościach )Miłej niedzieli brzuchatkom, mamusiom i dzieciaczkom A i jeszcze jedno.... Agnysko z przyjemnością "przebrnęłam" przez opis porodu (teraz mogę napisać, bo wszystko się dobrze skończyło)... musiałaś swoje przeżyć kochana, ale za to nagroda jest WIELKAEdytowane przez SONIA004 Czas edycji: 2011-10-09 o 08:00 |
|
|
|
#1509 |
|
Zadomowienie
|
bruma gratulacje
|
|
|
|
#1510 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiejsza noc spokojniejsza, ale za to od 6 już spania nie było ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A maść chyba rzeczywiście zacznę używać- jesteś kolejną mamusią, która stosowała ją już przed porodem i mówi że pomaga Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
![]() I prawie się popłakałam pod koniec. Nic dziwnego ze miałaś schiza, skoro nie widziałaś Benia od razu ani tym bardziej nie usłyszałaś. Stresa miałaś niezłego, ale najważniejsze, że wszystko dla Was dobrze się skończyło |
|||||
|
|
|
#1511 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
ale za to w nocy pobudka co godzinę![]() Cytat:
Cytat:
Już wiem, że można altacetem![]() Dziękujemy Cytat:
ale gorsza jest ta nowa reklama wkładek bella "moje ulubione, 100% bawełny"Nic nie szkodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha no reklama okrtutna dla nas ciężarówek i mamusiek
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa dziewczyny, rozmawialam z Archi i moja prosba-prosze o wysylanie pozytywnych fluidkow dla Niej i Piotrulka
mam nadz ze jutro juz ordynator podejmie jakas decyzje bo sie biedna tam wykonczy, szpitale sa okropne a niektorzy ludzie niestety zamiast sie zamknac to pieprza glupoty i nakrecaja jeszcze innych takze sisku dla Ciebie
|
|
#1515 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszego synka chrzciłam jak miał 6 tygodni (22.11.2009), dzielnie to zniósł - takie małe dzieci przeważnie przesypiają mszę i imprezy, więc są zalety Cytat:
Cytat:
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście działa espumisan i debridat ale nie wiem czy wasz Miki może to stosować czy nie jest za malutki jeszcze ![]() Archi |
|
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak czyszcze pepuszek to patyczek jest czerwony,ale ogolnie wylada ok i pediatra tez nic doniego nie miala.
|
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
więc teraz Zuzia sobie smacznie śpi a mama wynajduje nowe ładne kołysanki i sobie podśpiewuje.Co do kolek, podaję małej sab simplex już od 11 dni i nie widzę żadnej poprawy ![]() poradzicie???/
|
|
|
|
#1519 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ładnie opisany poród, dzieki AgnyskoCytat:
za szybki powrót z maluszkiem trzymaj sie kochana i czekamy na radosne wieściCytat:
|
|
#1520 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry Mamuśki
ale dziś zimno brrCytat:
dobrze, chociaz że Tobie się wszystko ładnie goi![]() ![]() i udanej wizyty u teściowej, oby była mniej stresująca niż ostatnio ![]() Cytat:
Irmith już na oddziale, ale dziś nic nie robią, więc się tylko wyleży biedna. I przesyła całuski dla wszystkich Archi tak jak pisała Lullka czeka na decyzję co i jak jutro. Bo jutro będzie ordynator. I się biedna stresuje Też wszystkie pozdrawia.Mnóstwo dla niejA ja dziś na obiadek do teściowej, później na kawkę do rodziców ![]() Może to już ostatni taki wyjazd w dwupaku
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie czytam o skazie bialkowej i tam jest tez o sapce
Cytat:
|
|
|
|
|
#1522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Porownalam sklady obu lekow i oba maja simetikon 40 mg/ml....wiec chyba nie ma roznicy, ktory kupisz.... ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- A Olivka konczy dzisiaj miesiac
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-10-09 o 11:41 |
|
|
|
|
#1523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to taki sam organizm jak my, tylko malutki
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#1524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Infacol to w zasadzie to samo co espumisan - dzisiaj właśnie zgłębiałam ten temat. Różni się to czasem od kiedy można podawać (espumisan po 1 mc, infacol po 2 mc), dawką (espumisan 2x 10 kropel, infacol 10 kropel przed każdym posiłkiem) no i cena (espumisan ok 25 zł/30ml, infacol 17zł/50 ml) więc ja bym radziła na początek espumisan, a po 2 mc w razie czego infacol![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1525 |
|
Zadomowienie
|
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#1526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Natka u nas mozna stosowac Infacol od urodzenia....Napisalas ze podaje sie go po 10 kropli przed kazdym posilkiem...???Z tego co wiem to daje sie 0.5 ml przed kazdym jedzeniem ale max 6 razy na dobe....ew mozna zwiekszyc do 1 ml
|
|
#1527 |
|
Zadomowienie
|
oj żartowałam
|
|
|
|
#1529 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry mówi wyspana do 8:30 mamusia. dziecko pojadło i od 10ej dalej śpi
![]() Cytat:
Cytat:
nadal nie wiem - może listopad? jak nie to dopiero na wiosnę.nadal Cytat:
![]() Cytat:
strachu było sporo, ale "Romek" miał się dobrze Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. no te babcie to mnie rozwalają na łopaty..... umyśliłaś se cc babci na złość. bo wiesz przez tyle wieków kobiety naturalnie rodziły, nie? współczucie....Cytat:
Cytat:
dla Oliveczki
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-10-09 o 12:56 |
|||||||||
|
|
|
#1530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie chce nikogo w błąd wprowadzić no ale skoro można u was od urodzenia ten infacol to ja bym go brała |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

Dłuższego opisu chyba nie było 
), mała ilość wód, a badanie na samolocie, że mam szyjkę i rozwarcie ledwo na palec (lekarz badający: "dziś ani jutro na pewno pani nie urodzi" - a jednak urodziłam dzień później). Na noc dostałam zastrzyk, w nocy kolejny, rano trzeci, niestety nie pamiętam nazwy, ale miało to spowodować skurcze i rozwieranie szyjki - skurcze jakieś tam miałam, ale szybko mijały. Następnego dnia badanie przez ordynatora: "niech się pani pakuje i na porodówkę" 
). Położna mnie wygoliła (bo ja byłam goła tylko na dole - w końcu szłam na poród sn
(po badaniach okazało się, że Benuś ma grupę krwi po tacie i rzeczywiście mamy konflikt serologiczy). Potem wyjęli dziecko, a lekarz tylko powiedział "wielokrotnie owinięty pępowiną, węzeł prawdziwy na pępowinie" i tyle. Nie pokazali mi go, nie słyszałam żadnego dźwięku. Zaczęłam się trząść i płakać, bo myślałam o najgorszym, tak to dziwnie brzmiało. Anestezjolog zapytała dlaczego płaczę, a ja tylko spytałam czy wszystko z dzieckiem w porządku. Wtedy Benek zapłakał, a ona powiedziała, że to moje dziecko i że oczywiście że jest w porządku. Nie mogłam się uspokoić, ona mnie głaskała po głowie. Potem przyszedł pediatra stary jak Matuzalem 

ale niestety tak to jest, że małe dzieciątko wzbudza mnóstwo pozytywnych emocji u innych i każdy chciałby wziąć na ręce, trochę poprzytulać i się napatrzeć
żeby mała zdecydowała się wyjść jednak szybciej

moja ranka super tylko czuje takie jakby delikatne odretwienie w dole brzucha, ale poza tym luz, jedyne co to nadal te sucharki ale nic nie zrobie z moim ukladem pokarmowym, ktory nic innego nie przyjmuje
napewno do 13 nie urodzę więc niech się Piotruś pakuje i wychodzi ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

gratulacje
później jak wstał to przysypiał na cyckach do tego stopnia, że karmiłam go 3 godziny i jeszcze by to potrwało, ale przyszła koleżanka, brała małego na ręce i jakoś tak wyszło, że się zaaferował i zapomniał, że nie skończył :posiłku: