|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Hejka, Krejzolki
![]() No i znowu jestem zombie. Niby spalam, ale budzilam sie co chwila i znowu jestem ledwo zywa :/ Cytat:
hehe, fajnie ![]() no wiec moj mial wczoraj miesiaczke doslownie i w przenosni ![]() Mam nadzieje, ze poducha i mata beda super i ze bedziesz zadowolona. Oczywiscie daj znac ![]() Cytat:
![]() ![]() co do cycochow, to ja ostatnio zobaczylam, ze jeden zrobil mi sie wiekszy od drugiego ![]() ![]() Cytat:
ja wlasnie kupilam sobie jeden taki luzny, co w sumie nie wiem nawet,czy cokolwiek podtrzymuje, ale spie w nim... mam tez juz jeden do karmienia - prezent od tz firmy naturana i jestem bardzo zadowolona z niego, chyba kolejny tez kupie tej firmy Cytat:
łuuuuuhuuuuuu!!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() noooo, od razu razniej i weselej sie zrobilo ![]() to co, Dziewczynki, po maluchu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to pewnie, spaluj ich tam i niech ruszaja zadki ! powiem Wam, ze serniczek jak przestygl to jest pycha, tylko trzeba polowe dna odkroic... ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-10-09 o 11:45 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3032 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
pearl w klubie dodałam zdjecie spodni
![]() ![]() I nasz dzisiejszy brzuś , bo dzis zaczynamy 24tc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do męża... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3034 | |||
Raczkowanie
|
No to będzie Konradów dwóch na forum
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() --------------- Już kupujecie staniki do karmienia? Nie boicie się, że piersi Wam jeszcze urosną? ![]() Dziewczynki ja znowu z pytaniem ![]() Laktator kupię chyba wcześniej, razem z wyprawką na all, zawsze to nawet o ok 30 zł taniej niż w sklepie. Jak nie skorzystam (a mam nadzieję, że nie będzie takiej opcji bo ogromnie chcę karmić piersią przynajmniej do ok roku) to sprzedam jako nieużywany ![]() Straszna jestem, ale nie lubię nic zostawiać na ostaniom chwilę ![]() Jutro idę do fryzjera - na żywioł, zakupiłam grupon na strzyżenie i stylizację, do tego dokupię farbę i będzie git (mam nadzieję bo cała oddaję się w ręce fryzjera). Zapuściłam się ostatnio straszliwie to czas zaszaleć, mam nadzieję, że małż mnie wpuści do domu bo strasznie nie lubi jak włosy obcinam ![]() ![]() Wczoraj zakupiliśmy dla synka komodę w Ikei (o matko dzikie tłumy w sobotę w szoku byłam!) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/75305709/. Pomalujemy ją bezbarwnym lakierem, ozdobimy naklejkami by nawiązywały do motywu który będzie na łóżeczkiem i myślę, że będzie ok ![]() ![]() o rety się rozpisałam chyba troszkę...
![]() |
#3035 | ||
Wtajemniczenie
|
to na bank krasnoludki
a krasnoludki sie nie ujawniaja zwyklym smiertelnikom i nie bedzie ich widac na filmie ![]() Cytat:
![]() AgaMili, nie smutaj sie. Moze troszke wymyslasz i podswiadomosc dziala i odbija sie to takimi dziwnymi snami? Cytat:
![]() i ![]()
![]() |
#3036 |
Raczkowanie
|
Czesć dziewczyny, widzę że wesoło tu u was, ja dzis kończę 20 tydzień czyli półmetek , jestem z warszawy a ciąża nie była planowana , powiem nawet że mój tz i jego matka próbowali mnie nakłonić do usunięcia ale ja się zdecydowałam że nie mam sumienia tym bardziej że to drugie dziecko mojego męża bo tych dwóch starszych mam z pierwszego małżeństwa i podswiadomie czulam że to będzie córeczka gdyż została poczęta jakies 6 dni przed owulacją , czego nawet się nie spodziewałam a teraz mój tz mało sie interesuje bo ciągle jest w pracy a pozatym nie jest zbyt uczuciowy ale jak dowiedział się że tym razem to córcia to jednak się cieszy bo będzie parka , tylko ja chciałabym Amelkę a on się zaparł że brzydkie i nie , że może Nikola, napiszcie może na kiedy macie terminy porodu bo jestem ciekawa czy ja najmłodsza na 26 luty, i chciałabym znać wasze zdanie na temat wózków , co polecacie - x landera xa czy espiro enzo evo , oczywiscie chcę kupić używany a mam na to jeszcze 4,5 m-ca
|
![]() ![]() |
![]() |
#3037 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3038 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
też zacznę spać z wkładkami, bo strasznie brudzę koszulki- tzn prawy cyc mi robi takie jajca i co chwila czuję 'że mi mokro' ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3039 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dolores, na pierwszej stronie masz informacje o terminach, mozesz sobie sprawdzic
![]() Brdzo dobrze,ze sie zdecydowalas na dzidziusia. Tz i tesciowka chyba sie troche zagalopowali... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() no, ale suma sumarum to w sumie fajnie, ze sie nie poddal ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
po prostu wydaje mi sie, ze rozciagaja mi sie te cycochy, dlatego staram sie je trzymac w kupie ![]()
![]() |
#3040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwaga, spróbuję wrzucić zdjęcie płaszczyka/kurteczki (na razie na wieszaku) ![]() Udało się ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3041 |
Wtajemniczenie
|
Jaka bedziesz kolorowa wesola mamusia !!!!!! O jaaaaa, jaki ladny. Ja tez chce, ja tez chce!!!
A cieply?
#3042 | |||||
Zakorzenienie
|
A ja złapałam jakiegoś powera, umyłam podłogi, ogarnęłam kuchnię. Zrobiłam sobie chwilę przerwy bo mi brzuch jakoś na dół leci przy sprzątaniu, i idę zetrzeć kurze i posprzątać łazienkę. Jak mi się chce to muszę korzystać, bo u mnie to rzadkość
kasiahexe no przecież, że nie masz dużego brzuchola ![]() cześć Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tż, kurde, rozmawiacie o tym? Bo straszne, że tak się męczysz. Mam nadzieję, że jakoś dojdziecie do porozumienia ![]() Cytat:
![]() a staniki, niestety, raz kupiłam dobry mi rozmiarowo i nie potrafię chodzić w innych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() stanik kupiłam jeden, drugi kupię w grudniu. butelki, smoczki... nie mam pojęcia jakie kupić, chyba trzeba po prostu zdecydować się na jakąś firmę, bo nie ma jednych 'najlepszych dla wszystkich' i potem zobaczyć czy małemu będzie odpowiadać super komoda, a jak jakościowo, stabilna? głęboka? śpiworek też super ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- jaki kolor ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3044 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrze zeTy okazałas sie modrzejsza ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- czuje sie lepeij ale u nas tak zimno ze nie zdziwie sie ja zaraz mnie znowu dopadnie :/
![]() |
#3045 |
Zakorzenienie
|
annyone ja mam dwie butelki z tomee tippee, tak na czarną godzine jakbym nie miala pokarmu
![]() ![]() agawooo super płaszczyk ![]() ![]() A staniczek to chyba mimo wszystko sie przyda, bo normalnie tez mozna nosic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie chce jej się pewnie... w zimę nie będzie co pół godziny się ubierac i wychodzic i marznąć, więc to norma.. ![]() Dolores straszne jest to co piszesz ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3047 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() poszukam tej bavarii ale się będę dziwnie czuła w ciąży z piwem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jak przyjda te cuda to się pochwal zdjęciami ![]() a co do laktatora to masz racje też się wstrzymam bo jeszcze się okaże że pokarmu nie ma...oby był ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A powiem Wam, że nawet cieplutki ![]() ![]() ![]() A kupiłam go u nas na bazarze ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3049 | |||
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() My z Milenką skończyłyśmy dzisiaj 28tc, 7miesiąc czas zacząc ![]() I według mojego kalendarza III trymestr ![]() Ide zrobic szarlotke bo po południu goście na kawke wpadną. A na obiad dzisiaj zgapiony od Agawoo (smaka mi wczoraj narobiła) placek po wgiersku ![]() Cytat:
![]() No chyba że to przypomnienie dla innych to wybaczam ![]() W przydatnych informacjach na pierwszej stronie na samym końcu już kilka jest sprzedawców. Czekam na wiecej!! (ps.dzisiaj Dexter ![]() Agatek a ten sprzedawca u którego zamawiasz jest godny polecenia, czy dopiero pierwszy raz zamawiasz?? Mam go doda?? Cytat:
Moja siostra narazie go pożyczyła kolezance bo ona miała problem, zanikał jej pokarm i nie mogła sobie poradzi z recznym, za dużo roboty i ją już reka bolała. Pewnie nie ma reguły ale wydaje mi sie że jednak elektryczny lepszy. Cytat:
Kochana na pierwszej stronie jest lista. Zapraszam do poczytania, no i daj też swoje dane to Ci dopisze. I chyba Ci nie witałam jeszcze, wiec witaj ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-10-09 o 12:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3050 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Porozmawiaj z nim może o swoich obawach? A łóżeczko dla Milenki śliczne ![]() Matko, idę przewrócić frytki i zajrzeć do mięska i nadrabiam dalej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3051 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zrezygnuj z jednych, najlepiej i tak przyswajają się te zawarte w pożywieniu i nie ma co specjalnie szprycować się sztucznymi, bo nie dość, że słabo się zwykle przyswajają, to jeszcze powodują zaparcia i inne problemy żołądkowo-jelitowe. Co do nienasyconych kwasów tłuszczowych to najlepszym ich źródłem są orzechy, ryby i warto wprowadzić je do diety, bo tabletka wszystkiego nie załatwi. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3052 |
Zadomowienie
|
u mnie na szczęście już wszystko ok
![]() plamienie przeszło wczoraj jeszcze przed południem ale i tak jutro pędzę do lekarza bo niby co to miało być??? dziękuję za troskę ![]()
#3053 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Przykro mi że TZ się tak mało interesuje ![]() ![]() ![]() A z wózkiem nie pomogę, bo żadnego z tych pod uwagę nie brałam i nie czytałam o nich zbyt wiele ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3054 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3055 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3056 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3057 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tesciem sie nie przejmuje ![]() Cytat:
![]() Co do diety, to niestety nie wychodzi mi jesc tak,jakbym chciala, bo na niektore rzeczy - ryby i orzechy nie mam po prostu najmniejszej ochoty, no, moze oprocz sledzia ![]() Agawoo, plaszczyk jest rewelacyjny i zazdroszcze,ze masz tez zakup za soba. Ja wlasnie wyszukuje czegos na necie i na razie jestem na etapie bon prix, bo ceny nie sa jakies zastraszajace,chociaz szkoda mi kupowac plaszczyk czy kurtke tylko na kilka miesiecy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() nastepna mnie leje bez powodu ja chcialam dziewczynom przypomniec, zeby dodaly !!! Cytat:
ale zlac zlala :P Cytat:
juz czekam ![]() Powiem Wam, ze z dzieciuchowych rzeczy, to najbardziej meczacy dla mnie jest wybor wozka, a z mamuchowych to wlasnie plaszcz/kurtka na zime ![]() ![]() ![]() Pocieszam sie tym, ze podobno zimowe dzieci rosna zdrowsze,silniejsze i madrzejsze,wiec warto sie przemeczyc ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-10-09 o 13:58 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3058 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My już po obiadku, nażarliśmy się jak smoki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3060 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą najlepszy laktator jakiego używałam to był ten w szpitalu firmy Medela (dokładnie taki jak w tej wypożyczalni ten Medela Lactina http://www.wypozyczalnia-laktatorow.pl/laktator.html) - był idealny, zasysał pokarm podobnie jak robi to dziecko, nie za szybko i naprawdę potrafiłam wtedy idealnie ściągnąć tyle mleka ile potrzebowało moje dziecko. Tyle, że dostępny był jedynie w szpitalu, w wypożyczalni, a jak już kiedyś udało mi się go znaleźć do kupienia to cena zwalała z nóg ![]() Cierpię dziś bardzo... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.