Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-09, 11:44   #3031
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Hejka, Krejzolki

No i znowu jestem zombie. Niby spalam, ale budzilam sie co chwila i znowu jestem ledwo zywa :/
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
jak mój tż mówił na początku związku... "a wiesz, że dzisiaj mamy miesiączkę????"

hehe, fajnie
no wiec moj mial wczoraj miesiaczke doslownie i w przenosni

Mam nadzieje, ze poducha i mata beda super i ze bedziesz zadowolona. Oczywiscie daj znac

Cytat:
Napisane przez Agatek
A co do tycia- hmm, ja nigdy w życiu nie tyłam ogólnie... moja waga od liceum była 52-53 a teraz od 2 lat z 55-56 max no a teraz 64 to szok, ale cieszę się, bo cyc urósł chociaż tzn niby obwód i takie 'pełniejsze' się zrobiły mężulek nie narzeka zobaczymy u gina we wtorek/środę na wizycie czy coś przez te 1,5 tyg urósł...
trzymam kciuki za Zajaczka, zeby w koncu nadgonil i zabral z matki co trzeba tesciowie przestali jarac w domu???
co do cycochow, to ja ostatnio zobaczylam, ze jeden zrobil mi sie wiekszy od drugiego mam nadzieje, ze albo lewy wroci do prawego, albo prawy nadgoni lewego
Cytat:
Napisane przez Agatek
I stanik na mus muszę zakupić, bo prawy cyc mnie denerwuje i co chwila mi wypływa siara wkładki laktacyjne kupiłam i dają radę, ale stanik do karmienia na mus, taki luźny i chyba zacznę spać w nich, bo cycki to umiaru nie znają widzę

ja wlasnie kupilam sobie jeden taki luzny, co w sumie nie wiem nawet,czy cokolwiek podtrzymuje, ale spie w nim...
mam tez juz jeden do karmienia - prezent od tz firmy naturana i jestem bardzo zadowolona z niego, chyba kolejny tez kupie tej firmy
Cytat:
Napisane przez Agatek
Zaczynamy dziś z moim zajączkiem 26 tydzień!!! czyli III trymestr!... a za 2 tyg 7 miesiąc

łuuuuuhuuuuuu!!!!
Cytat:
Napisane przez Agatek
i gdzie moja wspólniczka Pearl?? poszła spać bez zapowiedzi!! już ja se to zapamiętam!!
se lepiej czytaj dokladniej posty, zanim wychloszczesz moj tylek i zdzielisz pala

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
pearpearl ja tez pojdę sie smażyc z Toba
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
dolączam się do klubu
noooo, od razu razniej i weselej sie zrobilo
to co, Dziewczynki, po maluchu ???
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
ale fantastycznie!! ja tez chce piwo bezalkoholowe a tu w pl nie mabuuu daj troszkę!!
mnie tez smaka narobilas, Agatku-gagatku, dobrze, ze chyba niedlugo Tato bedzie jechal do siostry do Stuttgartu, to ja namowie,zeby zrobila mi maly zapasik
Cytat:
Napisane przez renata
wiesz że jeszcze ich nie dostaliśmy? jutro tam ide i zrobie rozróbe bo już3tyg a tu ani słychu ani widu
olaboga
to pewnie, spaluj ich tam i niech ruszaja zadki !

powiem Wam, ze serniczek jak przestygl to jest pycha, tylko trzeba polowe dna odkroic...

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-10-09 o 11:45
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 11:46   #3032
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

pearl w klubie dodałam zdjecie spodni jesli nadal jesteś zainteresowana

I nasz dzisiejszy brzuś , bo dzis zaczynamy 24tc
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 11:49   #3033
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Ale mam dzis lenia. W domu syf , trzeba posprzatac lazienke, odkurzyc, pomyc naczynia, posprzatac ubrania z podlogi a ja pije kawe i siedze na kanapie. Tz w pracy. Jakos nam sie ostatnio nie uklada, tzn. on sie stara, wczoraj kupil mi spodnie ciazowe i wieczorem zrobil kolacje do lozka ale ja mam zle przeczucia i jakos sadze ze nie jest ze mn a szczery. Drazni mnie juz, nienawidze klamstwa. Jeszcze mialam zly sen ze mnie zdradza. I jak sie obudzilam to taki bol czulam jakby to bylo na prawde.

Z milych rzeczy to w srode przychodzi nam nowe lozko dla Milenki, wczoraj zamowilam i jestem super zadawolona o takie:
http://www.next.co.uk/x484164s1 . A dzis ide kupic jej zaslony z ksiezniczkami
Komodo-łóżko super! bardzo mi się podoba

A co do męża... może troszkę przesadzasz?? A hormony biją górę? mi też się co chwila śni, że A. mnie zdradza to chyba u mnie norma bo jestem gruba, urosła to mnie zostawi dla szczuplejszej a, że w DE prostytucja to normalka to jeszcze gorsze mam myśli wyluzuj, pamiętaj, że masz Milenkę i synka pod serduszkiem dla kogo musisz żyć i warto! Bo dziecko to skarb jak się stara to nie posądzaj go, a szczerze porozmawiaj, sama do niego idź... Trzymam kciuki aby było wszystko ok!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 11:51   #3034
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
no i tż dzisiaj wymyślił że może jednak będzie Konrad :roll eyes:
No to będzie Konradów dwóch na forum

Cytat:
Dziewczynki proszę o pomoc!

Co lepiej:

nowy kojec z 3 gratisami 119 zł- przesyłka gratis
używany kojec za 70 zł + 15 zł przesyłka ??

używany wygląda ładnie, co Wy na to??
Używacie poduchy codziennie? Wygodnie się śpi??
Moim zdaniem nową Agatku, wiem jak bardzo eksploatuje moją i to nie tylko do spania ale i usiąść sobie z książką lub przed TV w fotelu na niej lubię - super podparcie dla pleców więc pewnie za kilka miesięcy będzie już wyleżana i "wyrobiona" a tak będziesz miała nową, puchatą i dopasujesz ją do swoich potrzeb

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Agatku, jak najbardziej kupuj i to nowa, a nie jakas uzywana, wypierdziana przez kogos innego. Ja uzywam codziennie, prawie non stop. Jest super, pomaga na plecki, pozniej bedzie bombowa przy karmieniu. Ja bym sie nie zastanawiala na Twoim miejscu. Ja sie zakochalam w tej poduszce, a moj tz jej nienawidzi, bo mowi, ze mu "waz" w parade wchodzi i za kazdym razem chce mi ja wypierniczac z lozka
A mój małż bezczelnie przywłaszcza ją sobie kiedy tylko może, najchętniej zagarnął by ją dla siebie na stałe

Cytat:

Z milych rzeczy to w srode przychodzi nam nowe lozko dla Milenki, wczoraj zamowilam i jestem super zadawolona o takie:
http://www.next.co.uk/x484164s1 .
Rewelacyjne łóżeczko

---------------

Już kupujecie staniki do karmienia? Nie boicie się, że piersi Wam jeszcze urosną?

Dziewczynki ja znowu z pytaniem Jakiej firmy kupujecie butelki, smoczki itp. Jak zerknęłam na net to jest tego ogrom a każda z dzieciatych koleżanek poleca inne...

Laktator kupię chyba wcześniej, razem z wyprawką na all, zawsze to nawet o ok 30 zł taniej niż w sklepie. Jak nie skorzystam (a mam nadzieję, że nie będzie takiej opcji bo ogromnie chcę karmić piersią przynajmniej do ok roku) to sprzedam jako nieużywany
Straszna jestem, ale nie lubię nic zostawiać na ostaniom chwilę

Jutro idę do fryzjera - na żywioł, zakupiłam grupon na strzyżenie i stylizację, do tego dokupię farbę i będzie git (mam nadzieję bo cała oddaję się w ręce fryzjera). Zapuściłam się ostatnio straszliwie to czas zaszaleć, mam nadzieję, że małż mnie wpuści do domu bo strasznie nie lubi jak włosy obcinam I do tego upatrzyłam sobie botki w Daichman'ie a co jak szaleć to szaleć

Wczoraj zakupiliśmy dla synka komodę w Ikei (o matko dzikie tłumy w sobotę w szoku byłam!) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/75305709/. Pomalujemy ją bezbarwnym lakierem, ozdobimy naklejkami by nawiązywały do motywu który będzie na łóżeczkiem i myślę, że będzie ok Mam też kilka wylicytowanych drobiazgów: http://allegro.pl/spiworek-do-spania...852063969.html i http://allegro.pl/3-x-polspiochy-ide...852064511.html. A dzisiaj znowu poluję

o rety się rozpisałam chyba troszkę...
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 11:56   #3035
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
hihihi, może nastaw jakąś kamerkę na noc, zagadka się rozwiąże
to na bank krasnoludki
a krasnoludki sie nie ujawniaja zwyklym smiertelnikom i nie bedzie ich widac na filmie

Cytat:
Napisane przez Inutil
ja też biorę co 2-3 dzień witaminy. Wyniki mi się poprawiły, więc spokojnie będę to kontrolować
a jakie bierzesz? Zastanawiam sie,czy jak biore femibion natal 2, to czy te z kwasami tez brac co drugi dzien czy codziennie

AgaMili, nie smutaj sie. Moze troszke wymyslasz i podswiadomosc dziala i odbija sie to takimi dziwnymi snami?

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

lece sprawdzic

i dla brzusia !!!

Stary 2011-10-09, 11:57   #3036
dolores181
Raczkowanie

Czesć dziewczyny, widzę że wesoło tu u was, ja dzis kończę 20 tydzień czyli półmetek , jestem z warszawy a ciąża nie była planowana , powiem nawet że mój tz i jego matka próbowali mnie nakłonić do usunięcia ale ja się zdecydowałam że nie mam sumienia tym bardziej że to drugie dziecko mojego męża bo tych dwóch starszych mam z pierwszego małżeństwa i podswiadomie czulam że to będzie córeczka gdyż została poczęta jakies 6 dni przed owulacją , czego nawet się nie spodziewałam a teraz mój tz mało sie interesuje bo ciągle jest w pracy a pozatym nie jest zbyt uczuciowy ale jak dowiedział się że tym razem to córcia to jednak się cieszy bo będzie parka , tylko ja chciałabym Amelkę a on się zaparł że brzydkie i nie , że może Nikola, napiszcie może na kiedy macie terminy porodu bo jestem ciekawa czy ja najmłodsza na 26 luty, i chciałabym znać wasze zdanie na temat wózków , co polecacie - x landera xa czy espiro enzo evo , oczywiscie chcę kupić używany a mam na to jeszcze 4,5 m-ca
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 12:01   #3037
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
A mój małż bezczelnie przywłaszcza ją sobie kiedy tylko może, najchętniej zagarnął by ją dla siebie na stałe
moj kilka razy tez sprobowal mi podebrac, jak np wczesniej byl w lozku, bo ja jeszcze mylam zeby czy sie kremowalam, ale nie konczylo sie to najlepiej dla niego
Cytat:
Napisane przez anyone
Jutro idę do fryzjera - na żywioł, zakupiłam grupon na strzyżenie i stylizację, do tego dokupię farbę i będzie git (mam nadzieję bo cała oddaję się w ręce fryzjera). Zapuściłam się ostatnio straszliwie to czas zaszaleć, mam nadzieję, że małż mnie wpuści do domu bo strasznie nie lubi jak włosy obcinam I do tego upatrzyłam sobie botki w Daichman'ie a co jak szaleć to szaleć
uuuuuu, no szalenstwo pelna para - super !!!!! mam nadzieje, ze bedzie szal

Stary 2011-10-09, 12:02   #3038
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

hehe, fajnie
no wiec moj mial wczoraj miesiaczke doslownie i w przenosni

Mam nadzieje, ze poducha i mata beda super i ze bedziesz zadowolona. Oczywiscie daj znac
hihihi, my już 'miesiączek' nie obchodzimy, nawet nie pamięta ciekawe czy 12 października pamięta jak się poznaliśmy 1 raz i całowaliśmy ze mną to szybka piłka była

Cytat:
trzymam kciuki za Zajaczka, zeby w koncu nadgonil i zabral z matki co trzeba tesciowie przestali jarac w domu???
oo tak, niech zajczyk 'zbierze plony' ze mnie a teścia ni ma, teściowa zawsze paliła w kuchni, ale ogranicza i jak jużpali to tam nie wchodzę
Cytat:
co do cycochow, to ja ostatnio zobaczylam, ze jeden zrobil mi sie wiekszy od drugiego mam nadzieje, ze albo lewy wroci do prawego, albo prawy nadgoni lewego
Ty to jesteś udana pisałam to samo wczoraj na innym wątku że mam jeden mniejszy od drugiego ale ja tak zawsze miałam i tż przyznał racje
Cytat:
ja wlasnie kupilam sobie jeden taki luzny, co w sumie nie wiem nawet,czy cokolwiek podtrzymuje, ale spie w nim...

też zacznę spać z wkładkami, bo strasznie brudzę koszulki- tzn prawy cyc mi robi takie jajca i co chwila czuję 'że mi mokro' lewy się powstrzymuje, czasem w staniku nabroi
Cytat:
se lepiej czytaj dokladniej posty, zanim wychloszczesz moj tylek i zdzielisz pala
soryy, to ten czosnek pewnie zaćmił mi oczy

Cytat:
mnie tez smaka narobilas, Agatku-gagatku, dobrze, ze chyba niedlugo Tato bedzie jechal do siostry do Stuttgartu, to ja namowie,zeby zrobila mi maly zapasik

Stary 2011-10-09, 12:13   #3039
pearpearl
Wtajemniczenie

Dolores, na pierwszej stronie masz informacje o terminach, mozesz sobie sprawdzic
Brdzo dobrze,ze sie zdecydowalas na dzidziusia. Tz i tesciowka chyba sie troche zagalopowali... Dobrze, ze bylas madrzejsza i dzieki temu bedziesz miala mala pannice Przykre troche, ze tz sie nie interesuje, ale juz byla tutaj mowa o tym,ze kazdy facet inaczej reaguje i moze jeszcze potrzebuje czasu i oszaleje na punkcie malej po urodzeniu? Trzymam za to kciuki.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
hihihi, my już 'miesiączek' nie obchodzimy, nawet nie pamięta ciekawe czy 12 października pamięta jak się poznaliśmy 1 raz i całowaliśmy ze mną to szybka piłka była
my sie znalismy dwa dni przed pierwszym pocalunkiem, ale ten wystapil oczywiscie po pijaku i w ogole na poczatku moj mi sie nie podobal i caly czas musialam sie od niego odganiac... nawet zaczynalo mnie juz irytowac, ze byl taki nachalny
no, ale suma sumarum to w sumie fajnie, ze sie nie poddal
Cytat:
Napisane przez Agatek
oo tak, niech zajczyk 'zbierze plony' ze mnie a teścia ni ma, teściowa zawsze paliła w kuchni, ale ogranicza i jak jużpali to tam nie wchodzę
nie rozumiem, jaki problem jest wyjsc przed dom?
Cytat:
Napisane przez Agatek
Ty to jesteś udana pisałam to samo wczoraj na innym wątku że mam jeden mniejszy od drugiego ale ja tak zawsze miałam i tż przyznał racje
u mnie koledzy zawsze byli rowni, a teraz jeden wsytapil przed szereg nie podoba mi sie to tztowi nic nie powiem, to moze nie zauwazy

Cytat:
Napisane przez Agatek
też zacznę spać z wkładkami, bo strasznie brudzę koszulki- tzn prawy cyc mi robi takie jajca i co chwila czuję 'że mi mokro' lewy się powstrzymuje, czasem w staniku nabroi
a nie, nie... ja nie spie z wkladkami, bo jeszcze na szczescie nic mi nie cieknie
po prostu wydaje mi sie, ze rozciagaja mi sie te cycochy, dlatego staram sie je trzymac w kupie

Stary 2011-10-09, 12:17   #3040
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

w takim razie czekamy
a gdzie dorwalas taki plaszczyk?
a plackow to zazdroszcze
ale jutro moze sobie zalatwie...kto wie
no tak ale dzisiaj jedna z zagadek zostala nierozwiazana...Zostawila m sobie na noc wode z miodem, zeby sie rozpuscil i chcialam rano na czczo wypic, schowalam tak z boczku,zeby nikomu nie wadzila, no i schodze rano, chce sie napic a tam nic...ani wody, ani kubeczka, nic... Pytam sie Taty, a ten odpowiada, ze pewnie Mama wypila. Pytam sie Mamy, a ona odpowiada, ze to na pewno Ojciec Jak nic mamy krasonludki w domu,ktore w nocy oprozniaja kubeczki
Hahaha, oj to śledztwo trzeba przeprowadzić .... Może to mrówki
Uwaga, spróbuję wrzucić zdjęcie płaszczyka/kurteczki (na razie na wieszaku)

Udało się Później poproszę TZta, to zrobi zdjęcie na mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0019.jpg (89,7 KB, 31 załadowań)

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 12:19   #3041
pearpearl
Wtajemniczenie

Jaka bedziesz kolorowa wesola mamusia !!!!!! O jaaaaa, jaki ladny. Ja tez chce, ja tez chce!!!
A cieply?

Stary 2011-10-09, 12:22   #3042
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

A ja złapałam jakiegoś powera, umyłam podłogi, ogarnęłam kuchnię. Zrobiłam sobie chwilę przerwy bo mi brzuch jakoś na dół leci przy sprzątaniu, i idę zetrzeć kurze i posprzątać łazienkę. Jak mi się chce to muszę korzystać, bo u mnie to rzadkość

kasiahexe no przecież, że nie masz dużego brzuchola jak się czujesz? choróbsko przeszło? bo jakoś nie ogarniam wszystkich wpisów
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc baby
cześć
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Witajcie
nie nadrabiam, bo nie mam za dużo czasu, ale wpadłam tylko z takim pytaniem. Macie może jakieś pomysły co można kupić dla dziecka na chrzciny, bo moja mama została zaproszona, ale do rodziny z którą w sumie większego kontaktu nie mamy. Nie jest chrzestną ani nic takiego i tak się głowimy co można by kupić, bo kasy woli nie dawać. Dziecko ma 4,5 miesiąca
ja nie mam pojęcia, sama mam problem co kupić dzieciom jak gdzieś jedziemy
Cytat:
Ale mam dzis lenia. W domu syf , trzeba posprzatac lazienke, odkurzyc, pomyc naczynia, posprzatac ubrania z podlogi a ja pije kawe i siedze na kanapie. Tz w pracy. Jakos nam sie ostatnio nie uklada, tzn. on sie stara, wczoraj kupil mi spodnie ciazowe i wieczorem zrobil kolacje do lozka ale ja mam zle przeczucia i jakos sadze ze nie jest ze mn a szczery. Drazni mnie juz, nienawidze klamstwa. Jeszcze mialam zly sen ze mnie zdradza. I jak sie obudzilam to taki bol czulam jakby to bylo na prawde.

łóżeczko super, sama bym chciała na takim spać
A tż, kurde, rozmawiacie o tym? Bo straszne, że tak się męczysz. Mam nadzieję, że jakoś dojdziecie do porozumienia
Cytat:
a ja właśie staniki zawsze kupowałam z rynku i w takim staniku chodzę max 2-3 lata aż się zniszczy

baby to masz w nosie!
nie baby tylko babole
a staniki, niestety, raz kupiłam dobry mi rozmiarowo i nie potrafię chodzić w innych
Cytat:

lecę oglądać
Cytat:

Już kupujecie staniki do karmienia? Nie boicie się, że piersi Wam jeszcze urosną?

Dziewczynki ja znowu z pytaniem Jakiej firmy kupujecie butelki, smoczki itp. Jak zerknęłam na net to jest tego ogrom a każda z dzieciatych koleżanek poleca inne...

Wczoraj zakupiliśmy dla synka komodę w Ikei (o matko dzikie tłumy w sobotę w szoku byłam!) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/75305709/. Pomalujemy ją bezbarwnym lakierem, ozdobimy naklejkami by nawiązywały do motywu który będzie na łóżeczkiem i myślę, że będzie ok Mam też kilka wylicytowanych drobiazgów: http://allegro.pl/spiworek-do-spania...852063969.html i http://allegro.pl/3-x-polspiochy-ide...852064511.html. A dzisiaj znowu poluję
ee, u nas imię się jeszcze może milion razy zmienić
stanik kupiłam jeden, drugi kupię w grudniu. butelki, smoczki... nie mam pojęcia jakie kupić, chyba trzeba po prostu zdecydować się na jakąś firmę, bo nie ma jednych 'najlepszych dla wszystkich' i potem zobaczyć czy małemu będzie odpowiadać

super komoda, a jak jakościowo, stabilna? głęboka? śpiworek też super

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Udało się Później poproszę TZta, to zrobi zdjęcie na mnie
jaki kolor śliczna
Stary 2011-10-09, 12:23   #3043
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
jak Kondziu z Niani Frani

Ja planuje sobie kupic biustonosz taki - http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...856705975.html

Nie jest tani, ale mi sie straaaasznie nie podobaja te bawełniane zwyczajne i bym sie zle czula. ALe to blizej porodu, bo w zasadzie kompletnie nie wiem jak z rozmiarem Obwód sie pewnie jeszcze zmieni, miseczka tez, a jak juz bedzie pokarm to w ogole te piersi beda wieksze nie?

Planujecie kupic laktator? bo ja sie zastanawiam czy kupowac przed porodem czy dopiero po, jak bedzie wiadomo czy sie w ogole przyda
Haniula, bardzo ładne te biustonosze Już sobie zapisałam stronkę, i też sobie coś wybiorę, ale to dopiwro jak dzidzuś się urodzi Bo skoro nie wiem, czy będę karmić, to po co mi taki biustonosz?

Stary 2011-10-09, 12:25   #3044
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:

A co do męża... może troszkę przesadzasz?? A hormony biją górę? mi też się co chwila śni, że A. mnie zdradza to chyba u mnie norma bo jestem gruba, urosła to mnie zostawi dla szczuplejszej a, że w DE prostytucja to normalka to jeszcze gorsze mam myśli wyluzuj, pamiętaj, że masz Milenkę i synka pod serduszkiem dla kogo musisz żyć i warto! Bo dziecko to skarb jak się stara to nie posądzaj go, a szczerze porozmawiaj, sama do niego idź... Trzymam kciuki aby było wszystko ok!
Aga popieram Agatke musisz trosze wychill outowac bo zameczasz tyko siebie nie potrzebnie mi tez sie czesto sni ze maż mnie zdradza a to nie ma nic wspólnego z prawda moze sataraj sie tłumaczyc sny na odwrot

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
Czesć dziewczyny, widzę że wesoło tu u was, ja dzis kończę 20 tydzień czyli półmetek , jestem z warszawy a ciąża nie była planowana , powiem nawet że mój tz i jego matka próbowali mnie nakłonić do usunięcia ale ja się zdecydowałam że nie mam sumienia tym bardziej że to drugie dziecko mojego męża bo tych dwóch starszych mam z pierwszego małżeństwa i podswiadomie czulam że to będzie córeczka gdyż została poczęta jakies 6 dni przed owulacją , czego nawet się nie spodziewałam a teraz mój tz mało sie interesuje bo ciągle jest w pracy a pozatym nie jest zbyt uczuciowy ale jak dowiedział się że tym razem to córcia to jednak się cieszy bo będzie parka , tylko ja chciałabym Amelkę a on się zaparł że brzydkie i nie , że może Nikola, napiszcie może na kiedy macie terminy porodu bo jestem ciekawa czy ja najmłodsza na 26 luty, i chciałabym znać wasze zdanie na temat wózków , co polecacie - x landera xa czy espiro enzo evo , oczywiscie chcę kupić używany a mam na to jeszcze 4,5 m-ca
Kochanie przepraszam ze to powiem ale jak bym mnie facet namawiał do usuniecia dzidzi to bym go powiesiła za jaja
Dobrze zeTy okazałas sie modrzejsza zycze duzo szczescia

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:

kasiahexe no przecież, że nie masz dużego brzuchola jak się czujesz? choróbsko przeszło? bo jakoś nie ogarniam wszystkich wpisów
czuje sie lepeij ale u nas tak zimno ze nie zdziwie sie ja zaraz mnie znowu dopadnie :/

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 12:27   #3045
Haniula
Zakorzenienie

annyone ja mam dwie butelki z tomee tippee, tak na czarną godzine jakbym nie miala pokarmu smoczki mam z avent i jeden z canpolu, jesli bede karmic to planuje kupic tez laktator TT

agawooo super płaszczyk i jaki ładny kolor
A staniczek to chyba mimo wszystko sie przyda, bo normalnie tez mozna nosic a mysle ze lepiej miec juz w szpitalu zeby tam z całym gołym cycem nie paradowac
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 12:28   #3046
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
my sie znalismy dwa dni przed pierwszym pocalunkiem, ale ten wystapil oczywiscie po pijaku i w ogole na poczatku moj mi sie nie podobal i caly czas musialam sie od niego odganiac... nawet zaczynalo mnie juz irytowac, ze byl taki nachalny
my się to poznaliśmy przez internet i tak ja byłam nachalna na spotkanie (bo podobal mi sie charakter i poglady zyciowe) i po 2 mies sie spotkalismy i od razu go zmusilam do całowania na 1 randce a wiesz... on mi się też nie podobał... ale jego charakterek, kurka... potem się zakochałam w nim

Cytat:
nie rozumiem, jaki problem jest wyjsc przed dom?
nie chce jej się pewnie... w zimę nie będzie co pół godziny się ubierac i wychodzic i marznąć, więc to norma.. ja już nic nie mówię, po tym jakie przykre słowa powiedział teść ostatnio...

Dolores straszne jest to co piszesz tacy ludzie się nie zmieniają... zabolały by mnie takie słowa i chyba bym fagasa rzuciła wszystko masz na 1 stronie wątku- zapraszamy do czytania

Stary 2011-10-09, 12:28   #3047
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Nie no, chodziło mi o mnie, a nie o Ciebie, że ja nie mam powodów do dramatyzowania, że ojciec dziecka raz czy dwa razy w tygodniu zajmie się sam dzieckiem
jeśli ma taka możliwość to pewniefajnie masz o ja bym się najlepiej czuła jakby córcia mogła zostać z tatą a nie z jakąs obcą kobieta
Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
dzien doberek a ja mam dzisia wolne
a pogoda jak zwykle tragiczna :/
zjadłam juz platki wypilam kawke z czekolada i ogdNEŁAM nowe 9210 i Gotowe na Wszystko
A teraz czas wziąsc dupe w troki i zabrac sie za sprzatnie hihi
Wczoraj byliśmy odwiedzic znajomych i kolezanka jest tez w ciazy troszke młodszej odemnie ale jaki ona ma brzuch to jest masakra :/ fak jest taki ze ona miała spory brzuszek jak zaszła ale ja taki to chyba bede miŁA na koncu ciazy hihi wogóle po ostaiej wizycie na uSG stwierdzam ze mam mały brzuszek bo te wszystkie baby co tam siedziały to miały sporowieksze odemnie

widze ze wpadlas w szal zakupow hih
ja mam w ksztalcie litery U i napoczatku uwazałam ja za rewelacyjna a teraz to juz sama nie wiem :/
cały czas lezy na łozku ale czasami jej porostu nie uzywam :/

Wydaje mi sie ze Bavaria piwo jest w PL musisz dobrze popatrzec

Co do laktatorow ja mam elektryczny

zreszta do konca wyprawki brakuje nam naprawde nie wielu rzeczy a ja dopiero jestem w połowie ciazy hihi
i juz sie nie moge doczekac światecznych Wyprzedazy
ja moją poduchę nawet przytargałam do mamy(chociaż tutaj tylko tydzien będę to naprawde mi się świetnie na niej spia tż juz planuje że jak jej nie będę potrzebować to on taką chce
poszukam tej bavarii ale się będę dziwnie czuła w ciąży z piwemhaha

Cytat:

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

ślicze lóżeczko!! no a co do tż to pewnie ci hormony buzują dba o was i jest troskliwy nic tylko się cieszyć
Cytat:
już leję już prosiłam mężusia żeby mi w listopadzie dwie zgrzeweczki przywiózł 6x 0,5 l za aż 1,5 eu czyli 6 zł jeszcze lepszy jest fakt, że... buteki zwrotne! 0,25 eu hihi tam to się interesy kręcą

tak sobie właśnie myślałam o laktatorze wczoraj i stwierdziłam, że lepiej odłożyć pieniążki 'i niech czekają' no bo fakt faktem- nie wiadomo jak to będzie z pokarmem więc ja zamierzam po porodzie "w razie co"

a ja właśie staniki zawsze kupowałam z rynku i w takim staniku chodzę max 2-3 lata aż się zniszczy

dziś pani odpisała mi na gg, że poduchy używała tylko 2 miesiące, bo miała problem z miednicą i przestała, więc nówka tak samo z matą- jej córka wolała szarpać za pałąki i była na tej macie max z 10 razy więc udało mi się co do ciuchów- racja, w lumpie są ładne, niezniszczone i za śmieszną kasę ale ja już nie kupuję, bo dostałam od bratowej tyle, że mi starczy na najbliższy rok chyba

uuu to się opijeszhihi
jak przyjda te cuda to się pochwal zdjęciami
a co do laktatora to masz racje też się wstrzymam bo jeszcze się okaże że pokarmu nie ma...oby był

Cytat:

a jakie bierzesz? Zastanawiam sie,czy jak biore femibion natal 2, to czy te z kwasami tez brac co drugi dzien czy codziennie
ja biore codziennie
Cytat:
ale niefajnie tż z teściową ale na szczęście ty jesteś mądra kobietka i będziesz miała swoją księżniczkę

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 12:32   #3048
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka bedziesz kolorowa wesola mamusia !!!!!! O jaaaaa, jaki ladny. Ja tez chce, ja tez chce!!!
A cieply?
Cytat:

jaki kolor śliczna
Dziękuję, cieszę się, że Wam się podoba
A powiem Wam, że nawet cieplutki Nie typowo zimowy, grubaśny, ale ma troszkę watolinki w srodku Te guziczki kończą się akurat pod biustem, więc jest miejsce na brzuszek

A kupiłam go u nas na bazarze Przez przypadek, bo szukałyśmy z mamą kurtki dla niej, a tu akurat te płaszczyki się pokazały po raz pierwszy i były jeszcze wszystkie rozmiary i kolory (czarne, beżowe, dwa odcienie różowego, fioletowe, chabrowe i ten czerwony, który ja kupiłam) Naprawdę, było w czym wybierać

Stary 2011-10-09, 12:36   #3049
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamuśki

My z Milenką skończyłyśmy dzisiaj 28tc, 7miesiąc czas zacząc
I według mojego kalendarza III trymestr

Ide zrobic szarlotke bo po południu goście na kawke wpadną.
A na obiad dzisiaj zgapiony od Agawoo (smaka mi wczoraj narobiła) placek po wgiersku
Cytat:
Dziewczynki, proponuje dodac polecanych sprzedawcow do pierwszej strony, bo wtedy bedzie kazdej latwo skorzystac w razio co.
No ładnie....a to si nie czyta pierwszej strony??
No chyba że to przypomnienie dla innych to wybaczam

W przydatnych informacjach na pierwszej stronie na samym końcu już kilka jest sprzedawców. Czekam na wiecej!!

(ps.dzisiaj Dexter )

Agatek a ten sprzedawca u którego zamawiasz jest godny polecenia, czy dopiero pierwszy raz zamawiasz?? Mam go doda??
Cytat:
Ja chyba laktatora nie kupuję przed porodem, nie wiadomo jak to będzie. Wybiorę sobie model, zapiszę i w razie w. tż kupi nie chcę wydawać bez sensu pieniędzy. I na pewno ręczny kupię. Podobno Avent są dobre.
Ja sie też zastanawiałam jaki lepszy ale dostane elektryczny od siostry to mam problem z głowy.
Moja siostra narazie go pożyczyła kolezance bo ona miała problem, zanikał jej pokarm i nie mogła sobie poradzi z recznym, za dużo roboty i ją już reka bolała. Pewnie nie ma reguły ale wydaje mi sie że jednak elektryczny lepszy.
Cytat:
Witajcie
nie nadrabiam, bo nie mam za dużo czasu, ale wpadłam tylko z takim pytaniem. Macie może jakieś pomysły co można kupić dla dziecka na chrzciny, bo moja mama została zaproszona, ale do rodziny z którą w sumie większego kontaktu nie mamy. Nie jest chrzestną ani nic takiego i tak się głowimy co można by kupić, bo kasy woli nie dawać. Dziecko ma 4,5 miesiąca
Moja mama jak szła na chrzciny mojego chrześniaka to kupiła ładny ciuszek wyjściowy.

Cytat:
napiszcie może na kiedy macie terminy porodu
Kochana na pierwszej stronie jest lista. Zapraszam do poczytania, no i daj też swoje dane to Ci dopisze.
I chyba Ci nie witałam jeszcze, wiec witaj

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2011-10-09 o 12:38
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 12:48   #3050
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie
Ja bym na miejscu Twojej mamy wykręciła się jakoś i nie poszła (oczywiście, jeżeli taki sobie macie kontakt z tą rodziną). A pomysłów na prezent nigdy nie mam :/

Cytat:

Aga, przykro mi, że znowu się coś sypie Ale może sobie wyolbrzymiasz wszystko?Skąd pomysł, że on Cię zdradza? Kiedy?
Porozmawiaj z nim może o swoich obawach?
A łóżeczko dla Milenki śliczne

Matko, idę przewrócić frytki i zajrzeć do mięska i nadrabiam dalej

Stary 2011-10-09, 13:28   #3051
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma sensu moim zdaniem kupować, naprawdę ze sklepów wszystkiego nie wywieje, lepiej jeszcze kilka tygodni poczekać, po co się męczyć w za ciasnym/małym staniku?

Cytat:
A nie za dużo tych witamin?
Zrezygnuj z jednych, najlepiej i tak przyswajają się te zawarte w pożywieniu i nie ma co specjalnie szprycować się sztucznymi, bo nie dość, że słabo się zwykle przyswajają, to jeszcze powodują zaparcia i inne problemy żołądkowo-jelitowe.
Co do nienasyconych kwasów tłuszczowych to najlepszym ich źródłem są orzechy, ryby i warto wprowadzić je do diety, bo tabletka wszystkiego nie załatwi.

Cytat:
jeśli ma taka możliwość to pewniefajnie masz o ja bym się najlepiej czuła jakby córcia mogła zostać z tatą a nie z jakąs obcą kobieta
Wiem, ale myślę, że to zawsze jest dość trudne pod względem emocjonalnym przede wszystkim dla matki zostawienie malutkiego dziecka choćby na kilka godzin. Bo też nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, żeby TŻ dzwonił co chwilę z jakąś pierdołą, a znam ze słyszenia takie sytuacje, to się chyba można psychicznie wykończyć. Trzeba to wszystko dokładnie przemyśleć, omówić i się odpowiednio nastawić
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 13:29   #3052
agacia_cz
Zadomowienie

u mnie na szczęście już wszystko ok
plamienie przeszło wczoraj jeszcze przed południem ale i tak jutro pędzę do lekarza bo niby co to miało być???
dziękuję za troskę
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 13:35   #3053
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Dolores, podjęłaś dobrą decyzję Oczywiście nie wiem jakie było podłoże tego namawianie do usunięcia ciąży (finansowe, czy inne), ale myślę, że dzieci to sama radość, więc dobra decyzja Tym bardziej, że w końcu dziewczynka
Przykro mi że TZ się tak mało interesuje Ale może to daletgo, że jeszcze się nie przyzwyczaił do myśli, że będzie miał maluszka w domu Na pewno zakocha się w córci jak się urodzi
A z wózkiem nie pomogę, bo żadnego z tych pod uwagę nie brałam i nie czytałam o nich zbyt wiele

Cytat:
agawooo super płaszczyk i jaki ładny kolor
A staniczek to chyba mimo wszystko sie przyda, bo normalnie tez mozna nosic a mysle ze lepiej miec juz w szpitalu zeby tam z całym gołym cycem nie paradowac
Dziekuję A ze stanikiem chyba masz racje, ale i tak kupię pod koniec ciąży, bo nie wiem jaki rozmiar

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
plamienie przeszło wczoraj jeszcze przed południem ale i tak jutro pędzę do lekarza bo niby co to miało być???
dziękuję za troskę
Agacia, to dobrze, że już lepiej Ale zapytaj jutro lekarza co to moglo być

Stary 2011-10-09, 13:36   #3054
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
dziękuję za troskę
ciesze sie ze przeszło, i dobrze ze jutro do lekarza. Trzymam kciuki i wszystko bedzie ok

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 13:37   #3055
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
uuu to się opijeszhihi
jak przyjda te cuda to się pochwal zdjęciami
a co do laktatora to masz racje też się wstrzymam bo jeszcze się okaże że pokarmu nie ma...oby był
ok, porobię zdjęcia jak dojdzie- zamawiam jakoś w przyszłym tyg wszystko, kiedy tż coś kasy dorzuci
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
no ja za 2 tyg 7 msc zaczynam, a 3 trymestr zaczyna się od 26 tygodnia

Cytat:
Agatek a ten sprzedawca u którego zamawiasz jest godny polecenia, czy dopiero pierwszy raz zamawiasz?? Mam go doda??
dodaj go, pewnie ma bdb komentarze, 1 raz będę zamawiała u niego
Cytat:
Nie ma sensu moim zdaniem kupować, naprawdę ze sklepów wszystkiego nie wywieje, lepiej jeszcze kilka tygodni poczekać, po co się męczyć w za ciasnym/małym staniku?
no ja mam już za ciasny stanik, ale mam taki z grubą poduszeczką (ale to nie push up) kupiłam go z 2 miesiące temu i jest ciasny już, zapinam na ostatnim i jak za długo chodzę w nim to mnie boli klata normalnie a muszę kupić teraz sobie, bo plamię i brudzę ten stanik, a mi go szkoda... no i od razu bym wzięła 2 za 25 zł do karmienia- wątpię, że mi urosną jeszcze bo aż z 85 B podskoczyło do małego 75 C cyc nie urósł, ale obwód pod cycem tak

Stary 2011-10-09, 13:38   #3056
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Hej mamuśki

kasik gratulacje

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 13:56   #3057
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
my się to poznaliśmy przez internet i tak ja byłam nachalna na spotkanie (bo podobal mi sie charakter i poglady zyciowe) i po 2 mies sie spotkalismy i od razu go zmusilam do całowania na 1 randce a wiesz... on mi się też nie podobał... ale jego charakterek, kurka... potem się zakochałam w nim
ooooo, jak to przez internet? opowiadaj :czeka.z.zaciekawieniem :
Cytat:
Napisane przez Agatek
nie chce jej się pewnie... w zimę nie będzie co pół godziny się ubierac i wychodzic i marznąć, więc to norma.. ja już nic nie mówię, po tym jakie przykre słowa powiedział teść ostatnio...
to ci lachudra ruszyla by d.upe, to by jej tylko na zdrowie wyszlo
tesciem sie nie przejmuje

Cytat:
ja biore codziennie
Cytat:
A nie za dużo tych witamin?
Zrezygnuj z jednych, najlepiej i tak przyswajają się te zawarte w pożywieniu i nie ma co specjalnie szprycować się sztucznymi, bo nie dość, że słabo się zwykle przyswajają, to jeszcze powodują zaparcia i inne problemy żołądkowo-jelitowe.
Co do nienasyconych kwasów tłuszczowych to najlepszym ich źródłem są orzechy, ryby i warto wprowadzić je do diety, bo tabletka wszystkiego nie załatwi.
Wlasnie nie wiem, czy za duzo. Biore raz dziennie femibion natal 2 ktory sklada sie z jednej kapsulki witamin + 1kapsulki kwasow i tak sie zastanawiam,czy nie zaczac brac co drugi dzien, bo faktycznie moze te dzieci jakos szybciej rosna przez te sztuczne witaminy?
Co do diety, to niestety nie wychodzi mi jesc tak,jakbym chciala, bo na niektore rzeczy - ryby i orzechy nie mam po prostu najmniejszej ochoty, no, moze oprocz sledzia
Agawoo, plaszczyk jest rewelacyjny i zazdroszcze,ze masz tez zakup za soba. Ja wlasnie wyszukuje czegos na necie i na razie jestem na etapie bon prix, bo ceny nie sa jakies zastraszajace,chociaz szkoda mi kupowac plaszczyk czy kurtke tylko na kilka miesiecy

Cytat:
klask i:

Cytat:
Napisane przez Kasik
No ładnie....a to si nie czyta pierwszej strony??
auuaaaaa
nastepna mnie leje bez powodu
ja chcialam dziewczynom przypomniec, zeby dodaly !!!
Cytat:
Napisane przez Kasik
No chyba że to przypomnienie dla innych to wybaczam
tera to wybacza
ale zlac zlala :P
Cytat:
Napisane przez Kasik
(ps.dzisiaj Dexter )
wiem,wiem
juz czekam

Powiem Wam, ze z dzieciuchowych rzeczy, to najbardziej meczacy dla mnie jest wybor wozka, a z mamuchowych to wlasnie plaszcz/kurtka na zime
Pocieszam sie tym, ze podobno zimowe dzieci rosna zdrowsze,silniejsze i madrzejsze,wiec warto sie przemeczyc

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-10-09 o 13:58
Stary 2011-10-09, 14:13   #3058
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Aga jak masz lenia to siedź i odpoczywaj Łóżeczko Mili bardzo ładne

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:

Moim zdaniem nową Agatku, wiem jak bardzo eksploatuje moją i to nie tylko do spania ale i usiąść sobie z książką lub przed TV w fotelu na niej lubię - super podparcie dla pleców więc pewnie za kilka miesięcy będzie już wyleżana i "wyrobiona" a tak będziesz miała nową, puchatą i dopasujesz ją do swoich potrzeb

Rewelacyjne łóżeczko

---------------

Laktator kupię chyba wcześniej, razem z wyprawką na all, zawsze to nawet o ok 30 zł taniej niż w sklepie. Jak nie skorzystam (a mam nadzieję, że nie będzie takiej opcji bo ogromnie chcę karmić piersią przynajmniej do ok roku) to sprzedam jako nieużywany
Straszna jestem, ale nie lubię nic zostawiać na ostaniom chwilę

o rety się rozpisałam chyba troszkę...
No to się odpicujesz annyonne, fajowo, koniecznie pochwal się fotkami nowej fryzurki. Sama chciałabym coś zmienić z moimi włosami, ale tak żeby to byla przemiana o 180st, ale nie mam odwagi.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 14:16   #3059
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Agawoo, plaszczyk jest rewelacyjny i zazdroszcze,ze masz tez zakup za soba. Ja wlasnie wyszukuje czegos na necie i na razie jestem na etapie bon prix, bo ceny nie sa jakies zastraszajace,chociaz szkoda mi kupowac plaszczyk czy kurtke tylko na kilka miesiecy
Pearl, no ten mój jest super pod tym względem, że po ciąży też będę mogła go nosić, bo krój ma fajny i bez brzuszka też się będzie ładnie układał

My już po obiadku, nażarliśmy się jak smoki

Stary 2011-10-09, 14:27   #3060
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
tak sobie właśnie myślałam o laktatorze wczoraj i stwierdziłam, że lepiej odłożyć pieniążki 'i niech czekają' no bo fakt faktem- nie wiadomo jak to będzie z pokarmem więc ja zamierzam po porodzie "w razie co"
ja mam w domku laktator http://allegro.pl/laktator-elektrycz...854579264.html taki z NUKa, kupiony 4 lata temu jak urodził się mój synek ( nie karmiłam go z piersi, jedynie moim pokarmem butelki) tylko, że mój miał jeszcze w komplecie gratis butelkę 250ml i 2 smoczki do butelki) wtedy kosztował 199,99zł i powiem wam, że był dobry wszytko ok, ale używałam go może z 2-3 tygodnie... bardzo szybko okazało się, że mało mam pokarmu i w koncu brakło mi go dla synka ( prawdopodobnie właśnie przez odciąganie) inaczej jest jak odciąga się sporadycznie a wiecej dziecko samo ssie. Później używała go troszkę szwagierka gdy jej 1 synek leżał w szpitalu, teraz w lipcu urodziła drugiego i ani razu go nie potrzebowała - ciągle karmi go bezpośrednio z piersi. Obecnie czasy są takie, że laktator można dostać bez niczego więc ja bym wstrzymała się z kupnem do póki dzidzia się nie urodzi a sprawa karmienia nie rozjaśni w praktyce

Swoją drogą najlepszy laktator jakiego używałam to był ten w szpitalu firmy Medela (dokładnie taki jak w tej wypożyczalni ten Medela Lactina http://www.wypozyczalnia-laktatorow.pl/laktator.html) - był idealny, zasysał pokarm podobnie jak robi to dziecko, nie za szybko i naprawdę potrafiłam wtedy idealnie ściągnąć tyle mleka ile potrzebowało moje dziecko. Tyle, że dostępny był jedynie w szpitalu, w wypożyczalni, a jak już kiedyś udało mi się go znaleźć do kupienia to cena zwalała z nóg

Cierpię dziś bardzo... na moim języku po prawej stronie wyrosła ogromna biała "krosta", do okoła niej język jest taki zaczerwieniony i mam takie wrażenie jak po opażeniu języka (taki cierpki, nie czuję po tej stronie smaku na nim), teraz zamiast być coraz lepiej to zaczął mnie już boleć policzek i gardło (tylko po tej stronie co to dziadostwo jest) i ucho środkowe!!!! nie wiem co z tym zrobić - jeść nie mogę, pić ledwo co i masakra!!
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości