|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
ja zamówiłam na allegro laktator z avent -kosztował jakies 75 zł - natomiast w sklepiej okolo 150zł,zamówiłam też podgrzewacz tyle ,że innej firmy tańszej za 45zł.Mam nadzieje ,że jutro paczka dotrze do mnie
![]() Dzisiaj mam straszna zgage- mykam do apteki po cos bo juz niedaję rady... Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2011-10-09 o 15:33 |
|
|
|
#3062 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Szarlotka za 10 minut wychodzi z pieca
Cytat:
Każdy po 3 miechy. No ale nie ważne, tak czy siak jestem w III trym.
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-10-09 o 15:39 |
|
|
|
|
#3063 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1. Ja nie kupuję jeszcze, Pani w ciążowym mi powiedziała, że tak w połowie 8 miesiąca najlepiej kupować - jeśli moje jeszcze urosną to sobie chyba kupię namiot 2 osobowy i będę nosić ![]() 2. Dla synka miałam butelki NUK te z szerokim otworem i synek od początku do końca tolerował tylko smoczki lateksowe (http://allegro.pl/smoczek-lateksowy-...848757779.html) podobnie ze smoczkiem uspokajającym tylko NUK i tylko lateks - tyle, że synek był dzieckiem wyłącznie butelkowym. Córeczkę mam w planie karmić piersią, tym razem nie dam się zniechęcić obojętnością położnych i będę tak długo próbowac, aż się uda więc jeśli będzie potrzebna butelka do karmienia małej np. podczas mojej nieobecności czy przy odstawianiu jej od piersi chyba zdecyduję się na butelkę Lovi Medical + smoczek który w niej jest, nie jest taki miękki i nie leci mleko z niego "samo" tylko dziecko musi ssać i pracować tak samo jak przy piersi... zresztą ponoć jej polecana przy łączeniu karmienia piersią z butelkowym (http://lovi.pl/aktualnosci,butelka_lovi_medical.html)
|
|
|
#3064 |
|
Zadomowienie
|
|
#3065 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
... my z TŻem mieszkaliśmy całe życie klatkę obok siebie tyle, że on jest 10 lat starszy ode mnie no więc w pewnym wieku to raczej nie zwracał na mnie uwagi , później zaczęło się tylko zwykłe "cześć" jak to z kimś z bloku... jakoś tak przed moimi 19 urodzinami nas połączył przypadek.. a pierwszy pocałunek? - to ja go pocałowałam (dobra widziałam, że się chłopak czai i zamierza no to mu pomogłam:P) to jakoś 3-4 dni po tym jak żeśmy tak zaczęli przebywać ze sobą a potem już poszło szybko.. (właściwie nie całe 1,5 roku później) urodził się nasz synek jak byłam w ciąży zamieszkaliśmy razem, a w tym roku wzięliśmy ślub o miesięcznicach... to chyba już nie przypominamy sobie :P
|
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z chrostką współczuję Mi też kiedyś takie paskudztwo wyszło, to jak mi się ocierało o zęby to nawet mówić nie mogłam Jeść i pić też nie oczywiście :/
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
dziewuchy jestem załamana
siedze i rycze Caly dzien cos robi na ogrodzie z moim tata - kladli kostke wycinali drzewko i ogolnie porzadki. tz przyszedl na obiad, myje rece i krzyczy ze zgubil obraczke Poszlismy szukac, w 4 osoby przelecielismy ogród i nie ma nigdzie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3068 | |
|
Zadomowienie
|
Dzieki
Cytat:
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3070 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
laktator ewentualnie jak będzie potrzebny, też aventCytat:
dobrze, że wszystko się rozwiązało.Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja nawet jeszcze nie zaczęłam robić
|
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale grunt, że wiadomo gdzie się zgubiła, może się jeszcze znajdzie .. W przyrodzie nic nie ginie Ja kiedyś w sklepie ogrodniczym przy paletach z ziemią zgubiłam kolczyka (od kompletu, kolczyk mały) - prezent od TZta Ja się poryczałam, on był trochę zły, nigdzie nie mogliśmy znaleźć - w końcu pojechaliśmy pod ten sklep (był oczywiście zamknięty, ogrodzony i już było ciemno bo to zima, a za bramą wielki pies) ... Ale mimo tego, że byłam bez okularów, wypatrzyłam coś błyszcząćego przy tych paletach, zadzwoniłam do właścicielki i poprosiłam ją, żeby zeszła i zobaczyła czy to mój kolczyk ... i to był on Także uszy do góry, może obrączka też się znajdzie ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Dziękuję A butelki i smoczki to też Aventa będę miała
|
|
|
#3072 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moj mąz zgubil obraczke w Tureckim morzu w podróży poślubnej ![]() przezyla to strasznie bo to było 2 tygodnie po ślubie ![]() jak wrócililmy to szybko zamowiliśmy nowa wiemy ze to nie to samo ale co mieliśmy zrobić
|
|
|
#3073 |
|
Rozeznanie
|
poszłam teraz na żywioł miałam ochotę zrobić coś dla siebie i kupić sobie coś na brzuszek
właśnie kupiłam http://moda.allegro.pl/50-spodnica-c...848256592.html
|
|
#3074 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() _________________________ _______ Hi ![]() Byliśmy najpierw na Mszy, potem jedno i drugie głosowanie + obiad u moich rodziców, a potem pojechaliśmy do lasu, bo mi się marzył. Mąż zrobił nam: mi i brzusiowi sesję foto szok jak zobaczyłam, że mam brzuch sporo wystający ponad linię biustu![]() Potem wkleję kilka zdjęć do klubu
|
|
#3075 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no ale najważniejsze że przeszło![]() Cytat:
haha pewnie wszędzie inaczej![]() kochana ale jak miałaś 85B to chyba schudłaś bardzo w obwodzie żeby miec teraz 75C ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a butelka fajna tez się musze rozglądnąc ![]() Cytat:
|
|
#3076 | |
|
Zadomowienie
|
Haniula przykro mi, ale niestety takie rzeczy się zdarzają
Mój szwagier też zgubił obrączkę a ja kiedyś tak niefortunnie zahaczyłam pierścionkiem zaręczynowym, nie dosć ze mało palca nie złamałam to pierścionek pokieraszowany i niestety do dziś nie wygląda tak jak powinien choć złotnik starał sie naprawić. Cytat:
|
|
#3077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 24 tc. Mój suwaczek dziś wskazuje 29tc powoli mnie strach oblatuje
|
|
|
|
|
#3078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja internet miałam założony w 2004 roku i założyłam sobie 'spika' (podobne do gg, tylko tamto miało czat
i se tak pisaliśmy na czacie (miałam wtedy 16 lat " normalnie szok istna telenowela zmusiłam go do spotkania, bo ten sie bał, że 'da ciała' mi się strasznie nie podobał ze zdjęcia- masakra jakaś ale zaryzykowałam! bo najpierw pokochałam jego osobowość, to jaki jest, mądry się wydawał, poważny itp itd, a potem dopiero mi się spodobał z wyglądu ahh i to całe 7 lat temu się wydarzyło... Cytat:
szybko też Ci poszło bo faceci się wstydzą kobiet ja mojemu na 1 randce powiedziałam, ze nie umie się całować i go naumiałam 10 lat to dużo kurczę Cytat:
Haniula- o jaaaaaaaa teść mój też zgubił w Hamburgu gdzieś i nie nosi już... ja bym chyba po jakimś czasie dokupiła mężowi ![]() bo się chłopak rozochoci i zapomni i co
|
|
#3079 |
|
Zadomowienie
|
Agatek staniki mam podobne do tych Twoich też biały i czarny,ale one sa po siostrze i nie wiem czy będą dobre.Z tego co czytałam na necie to pisza tak jak kasikzaki że III trym zaczyna się w 28 tygodniu ,więc chyba coś sobie przyspieszyłaś
Agawo płaszczyk śliczny Haniula twój płacz juz tu w niczym nie pomoze i córeczka będzie smutna ,a złoto ma to do siebie że lubi sie chować.Moja mama zgubiła obrączce na działce i znalazła sie dopiero po kilkunastu latach.Mam nadzieję że się znajdzie szybciej.A jesteś może chrześcijanka bo ja jak cos zgubiłam to modliłam sie do św Antoniego i naprawdę znajdywałam zgubę Laktator już mam canpolu po siostrze ,ale ona nie była za bardzo z niego zadowolona.Dziś byłam u rodziców na obiedzie pobawiłam się z chrześniakiem ,dostałam wałóweczkę pyszne ciasto drożdżowe z jagodami i będę zaraz wcinać.Wogóle mąż mnie odwiedził u rodziców bo miał służbę niedaleko ich domu A całowaliśmy sie pierwszy raz tydzień czasu od pierwszego poznania
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2011-10-09 o 17:11 |
|
|
|
#3080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc nie psuj mi nastroju!! ![]() Jak to schudłam? jak to tak? 85 B jest za ciasny właśnie, boli mnie cały pas z tyłu co się zapina tam no ten wiesz o co kaman nie? i na ost zapięciu zapinam i ciasno jak cholerka 8 kg mam na plusie ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
1 miesiąc: 1-4 tydz. 2 miesiąc: 5-8 tydz. 3 miesiąc: 9-13 tydz. 4 miesiąc: 14-17 tydz. 5 miesiąc: 18-22 tydz. 6 miesiąc: 23-27 tydz. 7 miesiąc: 28-31 tydz. 8 miesiąc: 32-35 tydz. 9 miesiąc: 36-40 tydz. A trymestr patrzę z pampersa- http://www.pampers.pl/pl_PL/Pregnancy i tu jest od 26 tyg to już III trymestr ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-10-09 o 17:15 |
||
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie... dziś zaczynamy 24 tydzień
czyli już 6 miesiąc leci
|
#3083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 28tc. A ja też mogę wpaść na kawkę skoro takie pyszne ciacho robisz![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Agatku podobno piwo bezalkoholowe jest też dobre na laktacje. |
|
|
|
|
#3084 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie rozumiem dlaczego miały by sie szybciej zaczynać, miesiąc ciąży to miesiąc a wiadomo ze nie każdy jest równy(niektóry ma 5 a niektóry 4 tyg). http://trymestr.pl/trymestr3.html http://www.ciazowy.pl/ albo "Podział ciąży na trymestry. Ciąża trwa 10 miesięcy księżycowych, około 9 miesięcy kalendarzowych. W tradycyjnym podziale ciąży na równe trzymiesięczne trymestry, uwzględniony został rozwój płodu i stopień przygotowania organizmu matki do porodu. Podział na trymestry służy raczej orientacji przyszłej mamy niż lekarzom. Każdy z nich charakteryzuje się np. innym zestawem badań kobiety i płodu. Dla lekarza istotny jest podział na mniejsze odcinki czasu. Pozwala to mu lepiej kontrolować rozwój płodu oraz przebieg zmian ciążowych u kobiety. Medyczny podział ciąży to numeracja tygodni od poczęcia. " Jeszcze tylko dodam ze broń Boże nie chce sie kłócić.....nie jest to tego warte
|
|
#3085 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, ale u mnie brzydko, ale to chyba wszedzie tak.
Wyżarłam same orzeszki z czekolady nussbeiser, hehe, tak mnie napadło. Jutro mam wizyte w UP, boję sie strasznie, chociaz to nie ja powinnam się bać. Śpiewacie do swoich brzuszków? Ja chyba zaczne? Tą samą co kiedyś mama mi śpiewała Ach,śpij kochanie
Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-10-09 o 17:52 |
|
|
|
#3086 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
|
|
#3087 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
ot taki zabobon gdzieś zasłyszany![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3088 |
|
Rozeznanie
|
hehe dużo i nie dużo
![]() tak jak się mówi komuś to wydaje się dużo "10 lat- jak to brzmi" a w codzienności tego nie czuję w ogóle. Na wygląd też nie widać, każdy tak ocenia różnicę wieku na 5 lat około . Ja mam 24, TŻ 34 a Tomeczek nasz 4 latka - i teraz będzie córeczka... a razem jesteśmy w sumie to już 6 lat, granice początku bycia ze sobą ciężko określić![]() TŻ zawsze mówi, że nie 10 lat tylko 9 lat, 11 miesięcy i 21 dni :P się odmłodzić chce :PKurcze z tym moim językiem... o pleśniawce nie pomyślałam... a Aftin daje się też niemowlaczką, więc może i w ciąży można... chyba jutro podskoczę do apteki albo położnej bo to nadal boli....
|
|
#3089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
w ostatnich 3 dniach wypiłam prawie 1 litr tego niby piwa niemieckiego, może dlatego siara mi ciągle leci
![]() Kasikzaki każda uważa podział na swój sposób, ja się pampersa trzymam, bo co tydzień czytam co się dzieje w danym tygodniu a np. na http://www.dzidziol.pl/ciaza/kalendarz_ciazy.php nie wierzę, bo piszą o 26 tyg, że dziecko ma 23 cm i waży 910 gramów poza tym gin wpisuje zawsze w karcie o tydzień szybciej więc... ![]() Zjadłam obiad, masakra, zaraz pęknę!! śledzie w śmietanie...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

Każdy po 3 miechy. No ale nie ważne, tak czy siak jestem w III trym.
ciekawe czy 12 października pamięta jak się poznaliśmy 1 raz i całowaliśmy
tyle, że on jest 10 lat starszy ode mnie no więc w pewnym wieku to raczej nie zwracał na mnie uwagi
, później zaczęło się tylko zwykłe "cześć" jak to z kimś z bloku... jakoś tak przed moimi 19 urodzinami nas połączył przypadek.. a pierwszy pocałunek? - to ja go pocałowałam (dobra widziałam, że się chłopak czai i zamierza no to mu pomogłam:P) to jakoś 3-4 dni po tym jak żeśmy tak zaczęli przebywać ze sobą a potem już poszło szybko.. (właściwie nie całe 1,5 roku później) urodził się nasz synek jak byłam w ciąży zamieszkaliśmy razem, a w tym roku wzięliśmy ślub
na moim języku po prawej stronie wyrosła ogromna biała "krosta", do okoła niej język jest taki zaczerwieniony i mam takie wrażenie jak po opażeniu języka (taki cierpki, nie czuję po tej stronie smaku na nim), teraz zamiast być coraz lepiej to zaczął mnie już boleć policzek i gardło (tylko po tej stronie co to dziadostwo jest) i ucho środkowe!!!! nie wiem co z tym zrobić - jeść nie mogę, pić ledwo co i masakra!!
Mi też kiedyś takie paskudztwo wyszło, to jak mi się ocierało o zęby to nawet mówić nie mogłam

klask i:
musi być 60
Ja się poryczałam, on był trochę zły, nigdzie nie mogliśmy znaleźć - w końcu pojechaliśmy pod ten sklep (był oczywiście zamknięty, ogrodzony i już było ciemno bo to zima, a za bramą wielki pies) ... Ale mimo tego, że byłam bez okularów, wypatrzyłam coś błyszcząćego przy tych paletach, zadzwoniłam do właścicielki i poprosiłam ją, żeby zeszła i zobaczyła czy to mój kolczyk ... i to był on 

jesli nadal jesteś zainteresowana
mi się strasznie nie podobał ze zdjęcia- masakra jakaś
ale zaryzykowałam!
i go naumiałam