|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
A jak o księżyc to da się spokojnie. My właśnie go przerobiliśmy. Tam max.25W można ładnie świeci delikatnym światłem
#4442 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cześć !!!
Ale dzisiaj mam leniwą niedzielę ![]() ![]() Dziewczyny coś Wam powiem - tylko się nie śmiejcie! Bo ja mam 3 sutki.... ![]() Ale do czego zmierzam - mam wrażenie że on się w rakcie ciąży jakby uaktywnił ![]() Byłam kiedyś z tym u 2 dermatologów, aby stwierdzili co z tym zrobić - byli zaskoczeni bo stwierdzili że to się zdarza niezwykle rzadko, świadczy o b. dużej płodności i częstym występowaniu ciąż bliźniaczych ![]() ![]() Jak byłam mała (a ten lewy był jeszcze w miarę widoczny) to pytałam się mamy czy będę miała 4 balony ? ![]() ![]()
#4443 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Zadomowienie
|
polecam bo są fajne
![]()
9 miesięcy z OliV ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png Edytowane przez joamic1 Czas edycji: 2011-10-09 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Zadomowienie
|
witam niedzielnie
![]() Dziś leniwy dzień ![]() ![]() ![]() Coś mnie jakieś zaziębienie dopadło ![]() ![]() Miłego dnia życze ![]()
#4446 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że przeziębienia nas nie opuszczają.
Dzisiaj miałam mieć taki fajny dzień wycieczkowy z Maćkiem, taki nasz ostatni przed pojawieniem się maluszka, mieliśmy gdzieś jechać. Taka mała rekompensata, za to, że praktycznie cały tydzień non stop pracwał i słabo się widzieliśmy, a tu klops...;/ Masakra jakaś, leżę w wyrku,pocę się jak nie powiem kto. .. ![]() no i ten katar.... ![]() Nawet na głupią wieś nie pojechałam, sam zajedzie nakarmić ptaki. Z 2str są plusy przezębienia - teściowa robi cały obiad ![]() ![]() No ale tż pojedzie odebrać pościel i kocyki, którą zamówiła nam kuzynka. Już nie mogę się doczekać kiedy ją założę ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-10-09 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Truskafka wiesz oglądam czasem rózne programy i to naprawde rzadko sie zdarza raz kobieta to niewiedziała że to jest 3 sutek dopiero lekarz jej to powiedział. Jesteś jedyna z niewielu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4448 | |
Zakorzenienie
|
ja już po spacerku rodzinnym do urny wyborczej
![]() synek położony na drzemkę, a na płycie gotuje się zupka na króliku ![]() Cytat:
![]() ja np mam taki gruczoł, który ciągnie się jeszcze do dołu pachowego i jak karmiłam piersią, szczególnie w okresie nawału musiałam bardzo pilnować, by biustonosz nie uciskał mi z górnego-boku piersi, bo inaczej robił mi się tam zastój raz nawet miałam temperaturę z tego powodu każda z nas ma piersi ze swoim urokiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Zakorzenienie
|
Aż sama sobie pooglądałam moje brzoskwinki
![]() I kurcze też nie są gładkie... Przy sutku, na tym ciemniejszym kolorze mam takie jakby brodaweczki. Na lewym 2, na prawym jedna ![]() Sądzę, że to taka głuopia natura, bo jak lekarz oglądał mi biuścik do niczego się nie przyczepił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Kombinezon fajny, ale szukam takiego, który jest rozpinany w dół nogawek, by tych nóżek nie wciskać. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Zamiast pójść do urny, to tak się zmęczyłam tym pisaniem, że po 8.00 zasnęłam. Obudziłam się przed 12.00. Zaraz jadę do rodziców i zagłosować |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() nareszcie widac koniec malowania ![]() ![]() ![]() nika slodki ten kombinezon ![]() Aniu tytul jak najbardziej mi pasuje ![]() ![]() Seonko moj synio juz na szczescie znowu ma dobry humor, pewnie go te malarskie wonie wczoraj przymulily ![]() Darusia dziekuje ![]() ![]() basiula to niezla wprawke porodowa mialas, nie powiem ![]() joamic sliczne sa te motylki kolo komody ![]() Bahamadia tez mam takie jakby brodawki, pojawiaja sie na kilka dni i zinkaja i tak w kolko, przed ciaza czegos takiego nie mialam ![]() co do schiz ciazowych, to wczoraj mnie tez dorwaly. Pojechalam do tej babki po chuste, dzwonie domofonem, ona ''zapraszam na 9 pietro'', ja do windy, a ona wyglada, jakby miala sie zaraz rozleciec, do tego malenka taka i sobie mysle ''a jak stanie i zaczne rodzic i nikt nie bedzie wiedzial, zasieg ''sie skonczy'', itd itp...'' i wlazlam na te dziewiate pietro piechota ![]() ![]() ![]() p.s. na dol zjechala ze mna, zebym znowu nie lazla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4452 |
Zadomowienie
|
My będziemy spać z nią u niej w pokoju.
#4453 |
Zakorzenienie
|
u nas mały miał od początku swój pokój, ale skończyło się spaniem we trójkę w naszej sypialni
czasem po wieczornym karmieniu udawało się go przenieść bez protestów do jego pokoiku, ale po następnym nocnym karmieniu zostawał w naszym łóżku, bo przysypialiśmy oboje w trakcie karmienia |
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
Zakorzenienie
|
Muffinko
Mi to wyszło i nie znika... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja mialam miec leniwa niedziele i nic z tego nie wyszlo.... maly zasnal a ja do roboty- wyszorowalam lozeczko, wymylam podlogi i uprasowalam 2 pralki, rosol ugotowalm.... no i teraz musze posiedziec, bo mnie znow biodra bola- jakby mi sie mialy rozejsc na boki ![]() Pozniej bede robic krupnik... a tymczasem pare chwil spokoju.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4456 |
Raczkowanie
|
Kurcze a ja dziś znowu miałam bóle podbrzusza jak na okres. Trochę się wystraszyłam bo bolało nawet mocno, ale na szczęście minęło po ok 20 min. Do tego trochę krzyż znowu bolał. Gdzieś wyczytałam że jak boli też w krzyżu to poród może być wcześniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja 35tc i poza twardnieniami brzucha nic się nie dzieje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Truskafka- współczuje zastrzyków, no ale jak mus, to mus, dasz rade! Cytat:
![]() A ja szukam jakiejś małej lampki dającej taki półmrok, ale nie koniecznie "dziecięcą", bo wolałabym w bieli, no i żyrandol też bym chciała zmienić, ale nie mogę wypatrzeć nic co by mi odpowiadało... Co do kocyków, to mam 2, jeden taki puchaty mięcitki (nie wiem z czego), drugi polarowy, ale właśnie też muszę dokupić taki "normalny" ciepły, żeby choćby w foteliku na wyjście ze szpitala dzidzie przykryć... Ja też nadal przeziębiona, uszy bolą i gardło i z nosa cieknie, nie mam siły się ruszać... mufinko! 9 piętro z buta!!!?? O masakra ![]()
![]() |
#4459 |
Zadomowienie
|
Wskoczyłam na forum się przywitać
![]() Leniwie dziś, jedyne co to do rodziców na kawkę wyskoczyliśmy. Zimno dziś, fajnie bo mi jakoś ciągle duszno ![]() Widzę ze łapią was już skurcze porodowe, a Ty Basiula ło matko ![]() ![]() . Coś jeszcze miałam skrobnąć ale ta skleroza ![]() Aaaaaa, ggora ja mam jak Ty umowę do tp, a potem macierzyński a potem u mnie ma być kuroniówka przez rok, prawdopodobnie, a u Ciebie tylko pół roku? Truskafka fajnie Ci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4460 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Tak po łebkach przeczytałam co naskrobałyście w ciagu tygodnia.Byłam u mamy i znowu nakupowałam ciuszków dla małej i 3 pary bodziaków w Lidlu.Nadal nie mam kombinezonu na wyjscie, ale jeszcze kupie.O wyprawce jeszcze jakoś nie mysle.W środe dopiero 30tc się zacznie wiec mam czas. |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Raczkowanie
|
Ja w 1 ciąży nie miałam żadnych tego typu bóli, dopiero jak mi wody odeszły to po ok 4 godz pojawiły się skurcze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Zadomowienie
|
qrcze, znaczy może dopaść znienacka...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Raczkowanie
|
No mnie dopadło znienacka, bo nic tego nie zapowiadało, choć urodziłam po terminie. Pamiętam jak rozmawiałam z mamą i ona zawsze pytała się czy coś się dzieję a ja zawsze mówiłam że nie. Aż pewnego dnia się zaczęło...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tincia Ja kupiłam fajna lampkę w biedronce taka co swieci w 3 odcieniach od najciemniejszego do najjaśniejszego i jest bardzo fajna taka dotykowa. Wypróbujemy przy Julci ją. Ja dzis przywiozłam łóżeczko turystyczne od siostry bo muszę go jeszcze rozkręcić i ten materiał wyprać ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Ja tez w poprzedniej ciazy nie wiedziałam ze bede mieć krzyżowe, a teraz często odczuwam ból w krzyżach :/
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do nowego wątku, to jestem za tym prostym tytułem. A jeśli chodzi o prowadzącą, to wydaje mi się, że Ani zależy na tym żeby to kontynuować (chyba że coś się zmieniło) ale można by mianować zastępczynię, która wpisałaby się jako druga na wątku i pod ewentualną nieobecność Ani w swoim wpisie zastępca dodawałby aktualne wiadomości. Tak bodajże miały wrześniówki. Jak prowadząca poszła na porodówkę, to ta druga dziewczyna dodawała nowe wiadomości (a w ich przypadku to były kolejne rozpakowane mamusie).
![]() |
#4466 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry. Nie mogę sobie znaleźć miejsca w łóżku, choć spać mi się chce nieprzeciętnie. Chciałabym spać tak twardo jak tż - pewnie jak dziecko będzie w domu to sie uda.
Ja wczoraj na wyborach nie byłam - łono tak mnie bolało, że ledwo chodziłam. Mam nadzieję, ze dziś będzie lepiej. Wypij herbatę i mam nadzieję że uda mi się jeszcze kimnąć. |
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Raczkowanie
|
Mnie też się wydaje że Ani zależy na prowadzeniu wątku, a spisuje sie świetnie, więc tak jak ROJKU jestem za tym by dalej go prowadziła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Wtajemniczenie
|
Witam po weekendzie
![]() życzę szybkich powrotów do zdrówka tym, które chorują ![]() to ja już zgłupiałam jaki koc kupiĆ czy ten z mikrofibry czy ten akrylowy ![]() wczoraj na urodzinach szwagra zajadałam się tortem czekoladowym Marcello ![]() ![]() ![]() dzisiaj jestem sama bez tżta, ogarnąĆ muszę mieszkanie, bo jakiś mega burdel sie zrobił]wczoraj od babci przywiozłam 2 reklamówki ciuszków, głónie pajace i ciuszki od pół roku(koszule, ogrodniczki,skarpetki) takze body i koszulkę taką bawełnianą muszę dokupiĆ i moze komplet na wyjście ze szpitala ![]() powiem Wam, że kupiłam na all paczkę wyprawkową ale zaznaczyłam paczkę ekonomiczną(czy nawet list ekonomiczny ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- p.s. jestem za tym aby Ania założyła nowy wątek(zastępczyni też może byC) bo teraz nei będzie miała czasu, ale my sobie spokojnie dobijemy ten a potem zanim dobijemy kolejne 5tysiecy postów, to akurat MY będziemy zajęte aby ewentualnie go prowadziĆ, a ONA(czyt. Ania) wreszcie będzie miała więcej czasu bo akurat laktacja się ustabilizuje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() U nas jeszcze godzinę temu piękne słoneczko było i obłędny wschód słońca, niestety już chmury całe niebo zakryły... Zaglądałam do Was przez weekend, ale jakoś nie miałam weny do pisania. Najpierw w sobotę rano wkurzył mnie pan, który stawia ścianki działowe - umówił sie na 8, zadzwonił po 9 czy ktoś jest w domu ![]() ![]() ![]() A wczoraj moi znajomi - mieli przyjechać ok 15, ale wcześniej zadzwonić że wyjeżdżają, bo zazwyczaj ciężko im się zebrać na czas. O 16:30 w końcu zadzwoniłam do nich, czy już się wybierają, to się okazało że jednak NIE. I zapomnieli uprzedzić ![]() A tak poza tym to OPADŁ MI BRZUCH w sobotę ![]() Gdzie jesteście? Śpicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Wtajemniczenie
|
p.s.2 Aniu u mnie możesz wpisaĆ wózek- TAKO NIX
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Rudominka gratuluję łatwiejszego oddychania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.