Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-08, 21:21   #4411
ggoraa
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
ggora, przykro mi.

Z drugiej strony niestety jest u nas tak, ze przedsiebiorcy sa zawsze bee, i oni ponosza najwieksze koszty zwiazane z tym, ze zatrudniaja ciezarne. Wiem, bo moi rodzice sa przedsiebiorcami i wiem ile kasy zawsze wydaja na dziewczyny, ktore sa w ciazy. Mimo wszystko nie zwalniaja ich i daja zgode na wychowawczy, ale za te kase mogliby zatrudnic kogos, kto by pracowal. taka polityka w Polsce, zreszta, co tu duzo gadac, popatrz na truskafke, za 20 dni L4 dostala z ZUS-u 200 PLN, bo jest przedsiebiorca, daje prace innym, czyli wedlug nich ma mnostwo kasy, i te kase robi nawet jak jest chora, masakra jakas....
A pozniej sie dziwia, ze nikt nie chce zatrudniac na umowy na czas nieokreslony....
Dzieki dziewczyny za slowa wsparcia . Pracowalam w wielkiej sieci, wiec im wsio ryba tak naprawde jesli chodzi o oplaty za mnie, ale taka jest polityka tej firmy i do tego dochodzi brak ukladow/ukladzikow i klops... ale nie jest zle. Do konca marca mam macierzynskie, do konca wrzesnia kuroniowke , akurat dzidzia bedzie ''odcycowana'', Filipcio do przedszkola- wiec moze tak mialo byc? Najwazniejsze, ze zawsze jakis tam pieniadz bedzie.
Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
słuchaj, przysługuje, ale niekoniecznie trzeba być wtedy zatrudnionym

niektóre kobiety mają zatrudnienie tylko do czasu porodu (np gdy są chyba czasowo zatrudnione, termin przypada na ciążę i maja przedłużone do czasu porodu zatrudnienie), a potem kwestie macierzyńskiego przejmuje ZUS

tylko wydaje mi się, że wtedy macierzyński jest do jakiejś kwoty - jeśli wcześniej się zarabiało np 2 średnie krajowe, to i tak nie dostaniesz tyle na macierzyńskim ZUSowskim

sprawdźcie to. Mam nadzieję, że nie zamotałam za bardzo.
Dobrze mowisz posiedzialam na necie i poczytalam i tak walsnie jest. Ja pracowalam na 3/4 etatu, brutto 1350, wiec dostane tyle samo z Zusu co z pracy mi dawali.

Byli u mnie tescie, a teraz walcze z Filipem by usnal.
Stary 2011-10-08, 21:41   #4412
nikaa2
Wtajemniczenie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

a nie może tż donieśĆ tej torby na salę? a ze sobą malutką z koszulą,ciapciami i szlafrokiem? wtedy niczego nei trzeba dźwigaĆ

buziaki dobranoc

p.s. napisze do dalii
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 21:49   #4413
Seona
Zakorzenienie

Czy bóle krzyżowe (jak nazwa wskazuje) zawsze występują w krzyżu? Czy może gdzie indziej? Bo aż leżeć, ani chodzić, ani stać nie mogę, ale od bólu pleców w odcinku piersiowym Dosłownie jakby mi ktoś jakimś łomem przywalił.

Ggora
, no niefajnie wyszło z tą pracą Ja miałam takie szczęście, że mi przedłużono. Umowa kończyła się jakoś dosłownie tuż po porodzie pierwszej córki i nie musieli mi przedłużać - koniec i do widzenia, nie mieli obowiązku. A jednak przedłużyli i to na stałe! Nawet nie kazali przyjeżdżać, tylko zaproponowali mężowi aby wziął mi do domu i żebym podpisała i on żeby przywiózł z powrotem. I takie powinno być podejście Później po 6 m-cach wychowawczego (po macierzyńskim) jak mała skończyła rok wróciłam sobie na 1/2 etatu w ramach urlopu wychowawczego i pracowałam tak rok i zaszłam znowu w ciążę Ale nic nie mówili, bo na pewno tego się spodziewali i myślę, że wolą, że odbębnię dzieci a później wrócę już na stałe

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 21:51   #4414
nikaa2
Wtajemniczenie

nie martw się mol_aa to była ona(Dalia), ale ma ograniczony dostęp i nei zdąrzyła odpisaĆ nam.Czeka z wytęsknieniem na pon. pozdrawia Was wszystkie. Dostaje sterydy na rozwój płucek małej i leży pod kroplówką, ale skurcze minęły )))))

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-10-08 o 21:52
Stary 2011-10-08, 22:03   #4415
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

nie martw się mol_aa to była ona(Dalia), ale ma ograniczony dostęp i nei zdąrzyła odpisaĆ nam.Czeka z wytęsknieniem na pon. pozdrawia Was wszystkie. Dostaje sterydy na rozwój płucek małej i leży pod kroplówką, ale skurcze minęły )))))
całe szczęscie

GGORAA strasznie mi przykro, ale mam nadzieję wszystko się ułoży...

TRUSCAFKA te zastrzyki w ogóle nie bolą, miałam nie raz
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 22:14   #4416
Seona
Zakorzenienie

Ok, wzięłam ciepły prysznic i te bóle trochę minęły i rwanie w szyjce (chyba) też przeszło. To chyba jakieś przepowiadacze dziwaczne

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-10-09, 01:06   #4417
muffinka90
Zakorzenienie

Seonko to dobrze, ze sie uspokoilo

a u mnie dalej maluja, a ja juz zasypiam na siedzaco:ziewa:

moje dziecko mnie dzisiaj straszy, prawie sie nie rusza, nawet jak go zaczepiam to jakos tak niemrawo, slyszalam, ze pod koniec ciazy dzieci sa bardziej ospale, ale do mojego synka to niepodobne...

p.s. jak smiesznie widziec na pasku tylko 2 osoby hej ggoraa, czemu nie spisz?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 06:50   #4418
tuszka
Raczkowanie

Godzina 6.32... gdybym musiała wstać o tej porze, to ni chu ja, ale że nie muszę, to zasnąć nie mogę. Zasnęłam przed tv, obudziłam się po 3.00 i dupa... Już za oknami się przejaśnia, może pójdę pierwsza na wybory?

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
wróciłam umęcozna i zła.w cubusie dziś jest na wszystko -30%
nie wszytskie ubranka sa dobrej jakości-wg mnie niektóre to taaakie sztuczne...niestety nic nei kupiłam bo nie wiedziałam co kupić,a potem kolejka byal długa,było gorąco więc wyszłam wkurzona do n-tej potęgi

ja już po obiadku i chyba na poprawę zrobię sobie tą moją pyzną kawkę

poszukuje jeszcze jakiegos koca,żemy móc przykryć córcię jak bedziemy ze szpitala wychodzić no i wogóle jakiegos takeigo cieplejszego.widziałyście może gdzieś jakieś fajne na allegro???
Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Dygotko, byłam w pt. w sklepie Calineczka przy Grochowskiej 178 (tuż przed Wiatraczną) i obkupiłam Maluszka. Kupiłam 3 koce:
- jeden błękitny, gruby, milutki, wielki i drogi strasznie, ale gatunkowo super
- dzianinowy z motherhood
- cienki bawełniany

Ekspedientka nie polecała mikrofibry dla noworodka, ze względu na to, że jest sztuczna.

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny! Jak będę miała chwilkę to nadrobię te 3 strony, ale na razie padam z nóg

jestem po wizycie
wszystko ok, szyjka ok i zamknięta.
ze względu na 3 krotne przekroczone d-dimery dostałam do końca ciąży zastrzyki (jeden dziennie) przeciwzakrzepowe, robi się je samemu w fałd skórny.... ciekawe kto mi to będzie robił bo sama na pewno sobie tego nie zrobie, mam te zastrzyki brać później przez 6 tygodni połogu....czyli muszę ich trochę wybrać

w poniedziałek będę mieć robiony wymaz na tego paciorkowca

za dwa tygodnie mam przyjśc do Pani dr i będziemy wyznaczać termin cesarki w kolejnym tygodniu

czyli za niecałe 20 dni zobaczę swojego maluszka
Truscafko, ale szybko!! Ale będziemy Ci zazdrościły, że już tulisz MAluszka

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Hej mamusie!

Dalia nadal w szpitalu, o Ani cisza tez widze...

No wiec oglaszam wszem i wobec , ze oficjalnie z dniem porodu bede osoba BEZROBOTNA... uczucia nadal mieszane. Niby sie spodziewalam, ze tak bedzie, ale jakos mialam nadzieje, ze cos sie w tym kraju zmienilo.... niby taka propaganda, zeby rodzic dzieci, bo niz demograficzny a tu prosze- macierzynskie, pozniej kuroniowka i co dalej? radz se sama z dwojka dzieci... zenada roku. Taka kara chyba, jak smialam zajsc w ciaze...troche mi smutno

Z tych emocji nie moglam zasnac do 2-ej, Filip wstal o 8-ej, wiec oczekuje tylko godziny az pojde spac.

Musze poczytac teraz co i jak z tym macierzynskim i wychowaczym u mnie.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Nikomu nie zycze krzyzowych!!!! lapaly mnie jak szlam do kibelka- wychodzilam na czworaka , tak bolalo. To takie wrazenie, jakby ktos stara pila chcial cie przepilowac na pol ( scena z horroru jak najbardziej dopasowana). No dobra, moze zycze mojemu kierownikowi rejonowemu za ta umowe o prace
Gora
o to Polska właśnie!! Proszę rodzić i wychować za 1000 zł miesięcznie.

A z newsów, to szykuj się powoli na samotne macierzyństwo. Dobrze, że rodzinę mam kilka przecznic stąd. Ale to może szerzej w klubie opiszę, bo może to ja mam jakieś problemy hormonalne ze sobą, choć nie wydaje mi się.

Miłego dnia!

Dalia - zaciskaj krocze
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 07:54   #4419
nikaa2
Wtajemniczenie

tuszka
a idź pierwsza na wybory, po spaceerku pewnie padniesz
a z czego jest ten gruby pwielki koc który zakupiłaŚ?

ja się obudziłam bo w brzuchu mi burczało, zjadłam twarożek+dźem jagodowy, wezmę a/biotyk i Mg i pójde jeszcze z godzinkę poleżeĆ. Bo dzisiaj mam urodziny szwagra, to trzeba się zacząĆ szykowaĆ z domu ok 9tej

i nie kupiłam tych promocyjnych chusteczek Huggiesa bo w Łodzi ich nei znalazłam w Tescach ale za to kupiłam za 88,9 dwupak Jumbo 2x Pampersów dwójekx94szt
dzisiaj spotykam sie z babcią, któa ma mieĆ dla mnie ciuszki (tzn. dla juniora) w różnych rozmiarach ale ejstem ciekawa co ona tam ma

Miłej bezsukrczowej niedzieli Wam życzę

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

taki znalazłam kombinezon, za śmeiszne pieniądze, pisałam do właścicielki, pisała, ze jej maluch w takim całą zimę przejeździł a pod spód ubierałą tak jak my zamierzamy na wyjście ze szpitala...
moze sie którejś przyda- sama miałam kupiĆ ale mam obiecany

http://allegro.pl/kombinezon-renifer...849620577.html
Stary 2011-10-09, 08:06   #4420
Ona231
Zadomowienie

Dobry

Ggora przykro, że tak wyszło, ale spokojnie masz macierzyński, do tego dodatkowego macierzyńskiego 4 tygodnie. Także nie jest tak źle. Chociaż wiadomo, że przykro

Cytat:
Napisane przez pluusia21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam Was zapytać w jakie torby pakujecie się do szpitala? W sumie mam jeszcze dużo czasu ale już się rozglądam bo nic takiego większego nie mam.

Podoba mi się ta:
http://allegro.pl/duza-torba-na-kolk...840564677.html

ale nie wiem czy nie przesadzam,
no bo taka sportowa to chyba za mała:
http://allegro.pl/torba-treningowa-sportowa-puma-team-medium-r-m-i1844876477.html

Proszę doradźcie mi coś, żebym się nie wygłupiła i jak wezmę tą z kółkami żeby nikt się nie śmiał że na wczasy przyjechałam
Plusiu nikt się z Ciebie śmiał nie będzie, raczej większość kobiet ma spore torby. Najlepiej brać na kółkach bo wygodna do noszenia.

Aniu nie dołuj się mała niedługo zmuszona będzie do wyjścia. Spokojnie już tuż, tuż
Po za tym już parę z nas Ci się w kolejkę wpychało A i tak czekamy na Ciebie i małą

Tuszka to śmigaj na wybory Też się później wybieram

Goldika wydaję mi się, że lepiej w klinice, ale to tylko moje zdanie

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-10-09 o 08:11
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 08:20   #4421
ania21_21
Zadomowienie

hej mamuśki

dzisiaj już od 5 nie śpię mieliśmy jechać na car boot ale deszcz pada i

dziewczyny a co z nowym wątkiem bym musiała go założyć we wtorek bo później nie wiadomo jak z czasem

moja prpozycja najprostsza żeby znowu się nie bawić w sondę
mamusie listopad/grudzień 2011 cz.VI
Stary 2011-10-09, 09:08   #4422
Seona
Zakorzenienie

Ranne ptaszki, idźcie na wybory

Aniu, qrcze, weszłam z myślą, że coś się zaczęło u Ciebie
Już nawet teraz załóż nowy wątek a zaczniemy w nim pisać jak ten skończymy. A nóż widelec rozpakujesz się wcześniej a wątku nie będzie? A jak już się ogarniesz z małą to wrócisz i będziesz dopisywać zmiany: mam nadzieję, że żadna tuż po Tobie się nie rozpakuje i dadzą Ci czas na zapoznanie się z córeczką

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Nikaa, śliczny ten kombinezon.

Pluusia, torby fajne, ale ja się zapakowałam w reklamówkę z Media Markt

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Muffinka, moje też wczoraj bardzo spokojne było. Dzisiaj też nie lepiej, ale ruchy są więc nie wpadam w panikęRuchy takie rozciągliwe i leniwe, nie kopniaki i nie takie szybkie.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-10-09, 09:10   #4423
dygotka8
Zakorzenienie

tuszka-cos mi się obiła nazwa tego sklepu,może na allegro widziałam??
a jakie wymiary tego koca dużego i ile za niego zapłaciłaś?no i z czeo jest,jaki ma skład?

pozdrawiam i do jutra

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 09:11   #4424
OlusiaS
Wtajemniczenie

Witam niedzielnie .Ale jesien rozkrecila sie na calego.
Ggora niefajnie wyszlo :/.Ale dobrze,ze ten macierzynski masz.
Aniu akurat w srode jest pelnia,moze obejdzie sie bez cesarki
Jak dla mnie taki tytul moze byc.Jesli nadal chcesz prowadzic watek,to zaloz go teraz,bo w kazdej chwili mozesz sie rozpakowac .

A moje brzucho tanczy we wszystkie strony i od kilku dni dzidzia wystawia dupke,najczesciej z lewej strony .Torbe na wszelki wypadek spakowalam,tylko szczoteczke bede musiala dorzucic
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 09:30   #4425
lina84
Rozeznanie

dzień doberek
Trzeba jakieś śniadanko zrobić zaraz -a potem na wybory -na szczęście daleko nie mam .
Uwielbiam spędzać weekend z moim tz -tak na luzie jest- a tak normalnie to sie tylko mijamy w tygodniu,ale jeszcze troche bede siedzieć w domciu z malutkim.

Nikaa -zgadzam się sliczny kombinezon

Aniu -jestem za prostą nazwa wątku
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 09:43   #4426
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

kurcze muffinka widzisz, gdyby mi kolezanka oddala to bym ci wyslala ale nie wiem czy odda do tego czasu;/ bo ja mam 2 jeden maxi cosi a drugi jakies innej firmy....dostalam od siostry ciotecznej.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 09:53   #4427
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Dzień dobry.
Wczoraj ledwo chodziłam tak mnie kość łonowa zaczęła boleć. Całą noc ja czułam - dobrze, że przeszło. I zaplam nowego schiza, że jakby przyszło jechać do szpitala to ja nie jestem spakowana, a żeby sie spakować to mi brakuje jeszcze trochę rzeczy Muszę sie wybrać na zakupy, spakować torbę i odzyskać spokój ducha.
Nie wiem czemu bałam się o torbę, anie o to że na poród to jeszcze za wcześnie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Chawa ja czekam na te zdjecia!
ostatnio widzialam jamnika w butach to kosmicznie wygladal
Najlepszy byłby film i to z pierwszej przymiarki Mój pies też będzie wyglądać kosmicznie, a jak sie będą ludziska na wsi gapić

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
czyli za niecałe 20 dni zobaczę swojego maluszka
Ależ Ci fajnie.

ggoraa doskonale Cię rozumiem, mi jak nie przydużyli umowy czułam się podobnie, wiedziałam, że nie przydużą ale tliła się nadzieja, a potem to ogromnie rozczarowanie, złość i smutek.
Taka jest właśnie polityka w naszym kraju, bardzo bardzo pro rodzinna. Ja już złamanego grosza nie dostane, bo żeby dostać musiałabym urodzić do 15 października.
Czyli po dochowaniu maluchów obydwie będziemy szukać nowego zatrudnienia.

Ania współczuję Ci tej zwłoki. Szczerze mówią myślałam, że przegapię Twój poród. W najgorszym wypadku zostało Ci jeszcze kilka dni

pluusia ja pożyczyłam torbę - coś w stylu tych co podałaś w linkach.

Mam nadzieję że Dalia ma sie dobrze i jej mała jeszcze troszkę w brzuchu posiedzi. Szkoda mi dziewczyny bo tyle przeszła, ale kto wie czy to nie wynik tych przejść. Oby sie wszystko dobrze skończyło.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 09:53   #4428
Myszeczka86
Zakorzenienie

Witajcie niedzielnie

Ja dzis jakaś taka z bólem głowy wstałam
Co do tytułu to mi to rybka ale można go założyć dopiero jak ten skończymy i moze załozyc ktoś inny bo Ty Aniu nie będziesz póżniej już tak często :roll eyes:

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 10:01   #4429
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

ggoraa dobrze, ze przynajmniej tyle, że nie zostaniesz bez grosza przy duszy.

Dobrze, że Dalii skurcze przeszły. Trzyma sieę dzielnie dziewczyna.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 10:29   #4430
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie .Ale jesien rozkrecila sie na calego.
Ggora niefajnie wyszlo :/.Ale dobrze,ze ten macierzynski masz.
Aniu akurat w srode jest pelnia,moze obejdzie sie bez cesarki
Jak dla mnie taki tytul moze byc.Jesli nadal chcesz prowadzic watek,to zaloz go teraz,bo w kazdej chwili mozesz sie rozpakowac .

A moje brzucho tanczy we wszystkie strony i od kilku dni dzidzia wystawia dupke,najczesciej z lewej strony .Torbe na wszelki wypadek spakowalam,tylko szczoteczke bede musiala dorzucic
a ja nie spakowana nic! a skurcze mam takie... jak na okres ale mijaja... jak poloze sie ;] w tej chwili też mam. moja mała nie leniwa, dokazuje w brzuszku ze az bolą te kopniaki

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 10:38   #4431
basiula19
Zadomowienie

witam niedzilenie

zaraz zmykam do kościółka..........ale miałam wczoraj tragiczne popołudnie myślałam, że sie skończe...........dostała m jakiegoś zatrucia pokarmowego.....zaczoł mnie troche boleć brzuch i twardniec późneij zrobiło mi sie niedobrze no i w końcu 3x zaczeły mi sie skurcze kur*a jak bolałomąż zadzwonił do gina bo sama nie dałam rady normalnie mokra byłam jak mysz....kazał mi wziąść 2 nospy i czekać a jak nie przejdzie to dzwonić i przyjeżdżać na szpital bo "możliwe, że sie poród zaczoł" jak to powiedział ale nic zjadłam te nospy położyłam sie a tu skurcze co 20 min później co 15 i co 10 i po jakiejś 1,20 h sie uspokoiło........ja sobie nie wyobrażam porodu boziu jak bolało jak ten skurcz naszedł to sie wiłam z bólu nijak nie było mi dobrze.......a później po jakiejś godzinie od ustania skurczy jeszcze mnie sranko ścigło trzy razy.....masakra jednym słowem.......mąż mi mówi, że robiłam sie na zmiane blada jak ściana a jak skurcz był to strasznie czerwona znowu i tak co chwile zmiana.......oj mamuśki ja to sie boje

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 11:30   #4432
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Część zdjęć z pokoju Olivci Na komodzie jeszcze trochę bałaganu,bo układamy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cats.jpg (24,2 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PA090021.jpg (38,6 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PA090014.jpg (36,0 KB, 56 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png

Edytowane przez joamic1
Czas edycji: 2011-10-09 o 11:35
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 11:41   #4433
pluusia21
Raczkowanie

Cześć dziewczyny my już po wyborach i kościółku. Nareszcie będę mieć więcej czasu bo od poniedziałku idę na zwolnienie lekarskie i tak do końca
Joamic widzę że w 32 tyg. twoja mała miała prawie 2kg - mam ogromna nadzieję że moja niuńka też już jest taka duża.

Ale Wam dziewczyny malutko zostało i już niedługo dobre nowinki i zdjęcia będziemy maluszków oglądać

P.S. Dziękuję za rady na temat torby...

21 tydzień - 422 g.

32 tydzień - 1968 g.

36 tydzień - 2550 g.
40 tydzień - 2890g.

uwielbiam czuć twój każdy ruch

jeszcze Cię nie znam a już Cię kocham

pluusia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 11:48   #4434
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez pluusia21 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny my już po wyborach i kościółku. Nareszcie będę mieć więcej czasu bo od poniedziałku idę na zwolnienie lekarskie i tak do końca
Joamic widzę że w 32 tyg. twoja mała miała prawie 2kg - mam ogromna nadzieję że moja niuńka też już jest taka duża.
No mieściła się w normie. A mi już zostało do TP 5 tygodni

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

Stary 2011-10-09, 11:53   #4435
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Joamic duzo swiatla daje to sloneczko?
bo chyba tez chce kupic taka lampke.

A te ksiezyce na sciane to widzialam, ze sa podlaczane do kontaktu, zgadza sie??
Da sie je przerobic na zwykly kinkiet?
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 11:57   #4436
Myszeczka86
Zakorzenienie

Basiula współczuje przeżycia ale ty juz w sumie możesz rodzic

Joamic śliczny kącik

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 12:03   #4437
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
p.s. jak smiesznie widziec na pasku tylko 2 osoby hej ggoraa, czemu nie spisz?
Zostawila strone na laptopie i sie ulotnilam

Witam niedzielnie.
Dzis juz w lepszym nastroju jestem. Czuje sie jakos wolna hehehe.

Brzuchol tanczy od rana, musze jakos uspokoic tego mojego malego mieszkanca, bo mi flaki przesunie pod gardlo heheh.

Ide ogarnac domek i wciagne paroweczki
Stary 2011-10-09, 12:20   #4438
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo ładnie pokoik wygląda

Basiula podejrzewam, że też o torbie bym najpierw pomyślała Chyba nie ma się co ociągać i w końcu kupić wszystko

Aniu spokojnie może któraś z nas wątek założy, bo potem trzeba będzie aktualizować częściej i inne takie. A Ty raczej czasu mieć nie będziesz
Stary 2011-10-09, 12:27   #4439
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Joamic duzo swiatla daje to sloneczko?
bo chyba tez chce kupic taka lampke.

A te ksiezyce na sciane to widzialam, ze sa podlaczane do kontaktu, zgadza sie??
Da sie je przerobic na zwykly kinkiet?
Do niej można max.40 W i my tyle daliśmy ale za bardzo mocno świeci i zmieniamy na 25W. Tylko on jest bardzo duży na kinkiet za wielki

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość

Joamic śliczny kącik
Ma cały pokój a nie tylko kącik

Stary 2011-10-09, 12:33   #4440
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Do niej można max.40 W i my tyle daliśmy ale za bardzo mocno świeci i zmieniamy na 25W. Tylko on jest bardzo duży na kinkiet za wielki

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Ma cały pokój a nie tylko kącik
Ale my nie chcemy slonca jako kinkiet

Pytalam o ten kinkiet ksiezyc. Czy musi byc podlaczony do kontaktu czy mozna zamontowac go na kablu idacym ze sciany?
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości