|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cytat:
Cytat:
posiedzialam na necie i poczytalam i tak walsnie jest. Ja pracowalam na 3/4 etatu, brutto 1350, wiec dostane tyle samo z Zusu co z pracy mi dawali.Byli u mnie tescie, a teraz walcze z Filipem by usnal.
|
|
#4412 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
a nie może tż donieśĆ tej torby na salę?
a ze sobą malutką z koszulą,ciapciami i szlafrokiem? wtedy niczego nei trzeba dźwigaĆ![]() buziaki dobranoc p.s. napisze do dalii |
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
Czy bóle krzyżowe (jak nazwa wskazuje
) zawsze występują w krzyżu? Czy może gdzie indziej? Bo aż leżeć, ani chodzić, ani stać nie mogę, ale od bólu pleców w odcinku piersiowym Dosłownie jakby mi ktoś jakimś łomem przywalił. Ggora, no niefajnie wyszło z tą pracą Ja miałam takie szczęście, że mi przedłużono. Umowa kończyła się jakoś dosłownie tuż po porodzie pierwszej córki i nie musieli mi przedłużać - koniec i do widzenia, nie mieli obowiązku. A jednak przedłużyli i to na stałe! Później po 6 m-cach wychowawczego (po macierzyńskim) jak mała skończyła rok wróciłam sobie na 1/2 etatu w ramach urlopu wychowawczego i pracowałam tak rok i zaszłam znowu w ciążę Ale nic nie mówili, bo na pewno tego się spodziewali i myślę, że wolą, że odbębnię dzieci a później wrócę już na stałe
|
|
|
|
#4414 |
|
Wtajemniczenie
|
nie martw się mol_aa to była ona(Dalia), ale ma ograniczony dostęp i nei zdąrzyła odpisaĆ nam.Czeka z wytęsknieniem na pon. pozdrawia Was wszystkie. Dostaje sterydy na rozwój płucek małej i leży pod kroplówką, ale skurcze minęły )))))Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-10-08 o 21:52 |
|
|
|
#4415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GGORAA strasznie mi przykro, ale mam nadzieję wszystko się ułoży... TRUSCAFKA te zastrzyki w ogóle nie bolą, miałam nie raz |
|
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, wzięłam ciepły prysznic i te bóle trochę minęły i rwanie w szyjce (chyba
) też przeszło. To chyba jakieś przepowiadacze dziwaczne
|
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
Seonko to dobrze, ze sie uspokoilo
![]() a u mnie dalej maluja, a ja juz zasypiam na siedzaco:ziewa: moje dziecko mnie dzisiaj straszy, prawie sie nie rusza, nawet jak go zaczepiam to jakos tak niemrawo, slyszalam, ze pod koniec ciazy dzieci sa bardziej ospale, ale do mojego synka to niepodobne... p.s. jak smiesznie widziec na pasku tylko 2 osoby hej ggoraa, czemu nie spisz? |
|
|
|
#4418 | ||||
|
Raczkowanie
|
Godzina 6.32... gdybym musiała wstać o tej porze, to ni chu ja, ale że nie muszę, to zasnąć nie mogę. Zasnęłam przed tv, obudziłam się po 3.00 i dupa... Już za oknami się przejaśnia, może pójdę pierwsza na wybory?
Cytat:
Cytat:
- jeden błękitny, gruby, milutki, wielki i drogi strasznie, ale gatunkowo super - dzianinowy z motherhood - cienki bawełniany Ekspedientka nie polecała mikrofibry dla noworodka, ze względu na to, że jest sztuczna. Cytat:
Cytat:
o to Polska właśnie!! Proszę rodzić i wychować za 1000 zł miesięcznie. A z newsów, to szykuj się powoli na samotne macierzyństwo. Dobrze, że rodzinę mam kilka przecznic stąd. Ale to może szerzej w klubie opiszę, bo może to ja mam jakieś problemy hormonalne ze sobą, choć nie wydaje mi się. Miłego dnia! Dalia - zaciskaj krocze |
||||
|
|
|
#4419 |
|
Wtajemniczenie
|
tuszka
a idź pierwsza na wybory, po spaceerku pewnie padniesz a z czego jest ten gruby pwielki koc który zakupiłaŚ? ![]() ja się obudziłam bo w brzuchu mi burczało, zjadłam twarożek+dźem jagodowy, wezmę a/biotyk i Mg i pójde jeszcze z godzinkę poleżeĆ. Bo dzisiaj mam urodziny szwagra, to trzeba się zacząĆ szykowaĆ z domu ok 9tej ![]() i nie kupiłam tych promocyjnych chusteczek Huggiesa bo w Łodzi ich nei znalazłam w Tescach ale za to kupiłam za 88,9 dwupak Jumbo 2x Pampersów dwójekx94szt dzisiaj spotykam sie z babcią, któa ma mieĆ dla mnie ciuszki (tzn. dla juniora) w różnych rozmiarach ![]() Miłej bezsukrczowej niedzieli Wam życzę ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- taki znalazłam kombinezon, za śmeiszne pieniądze, pisałam do właścicielki, pisała, ze jej maluch w takim całą zimę przejeździł a pod spód ubierałą tak jak my zamierzamy na wyjście ze szpitala... moze sie którejś przyda- sama miałam kupiĆ ale mam obiecany http://allegro.pl/kombinezon-renifer...849620577.html |
|
|
|
#4420 | |
|
Zadomowienie
|
Dobry
![]() Ggora przykro, że tak wyszło, ale spokojnie masz macierzyński, do tego dodatkowego macierzyńskiego 4 tygodnie. Także nie jest tak źle. Chociaż wiadomo, że przykro ![]() Cytat:
Aniu nie dołuj się mała niedługo zmuszona będzie do wyjścia. Spokojnie już tuż, tuż Po za tym już parę z nas Ci się w kolejkę wpychało A i tak czekamy na Ciebie i małą ![]() Tuszka to śmigaj na wybory Też się później wybieram ![]() Goldika wydaję mi się, że lepiej w klinice, ale to tylko moje zdanie
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-10-09 o 08:11 |
|
|
|
|
#4421 |
|
Zadomowienie
|
hej mamuśki
dzisiaj już od 5 nie śpię dziewczyny a co z nowym wątkiem bym musiała go założyć we wtorek bo później nie wiadomo jak z czasem![]() moja prpozycja najprostsza żeby znowu się nie bawić w sondę mamusie listopad/grudzień 2011 cz.VI |
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Ranne ptaszki, idźcie na wybory Aniu, qrcze, weszłam z myślą, że coś się zaczęło u Ciebie Już nawet teraz załóż nowy wątek a zaczniemy w nim pisać jak ten skończymy. A nóż widelec rozpakujesz się wcześniej a wątku nie będzie? A jak już się ogarniesz z małą to wrócisz i będziesz dopisywać zmiany: mam nadzieję, że żadna tuż po Tobie się nie rozpakuje i dadzą Ci czas na zapoznanie się z córeczką![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Nikaa, śliczny ten kombinezon. Pluusia, torby fajne, ale ja się zapakowałam w reklamówkę z Media Markt ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Muffinka, moje też wczoraj bardzo spokojne było. Dzisiaj też nie lepiej, ale ruchy są więc nie wpadam w panikę Ruchy takie rozciągliwe i leniwe, nie kopniaki i nie takie szybkie.
|
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
tuszka-cos mi się obiła nazwa tego sklepu,może na allegro widziałam??
a jakie wymiary tego koca dużego i ile za niego zapłaciłaś?no i z czeo jest,jaki ma skład? pozdrawiam i do jutra
|
#4424 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam niedzielnie
.Ale jesien rozkrecila sie na calego.Ggora niefajnie wyszlo :/.Ale dobrze,ze ten macierzynski masz. Aniu akurat w srode jest pelnia,moze obejdzie sie bez cesarki ![]() Jak dla mnie taki tytul moze byc.Jesli nadal chcesz prowadzic watek,to zaloz go teraz,bo w kazdej chwili mozesz sie rozpakowac .A moje brzucho tanczy we wszystkie strony i od kilku dni dzidzia wystawia dupke,najczesciej z lewej strony .Torbe na wszelki wypadek spakowalam,tylko szczoteczke bede musiala dorzucic
|
|
|
|
#4425 |
|
Rozeznanie
|
dzień doberek
![]() Trzeba jakieś śniadanko zrobić zaraz -a potem na wybory -na szczęście daleko nie mam . Uwielbiam spędzać weekend z moim tz -tak na luzie jest- a tak normalnie to sie tylko mijamy w tygodniu,ale jeszcze troche bede siedzieć w domciu z malutkim. Nikaa -zgadzam się sliczny kombinezon Aniu -jestem za prostą nazwa wątku
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze muffinka widzisz, gdyby mi kolezanka oddala to bym ci wyslala ale nie wiem czy odda do tego czasu;/ bo ja mam 2 jeden maxi cosi a drugi jakies innej firmy....dostalam od siostry ciotecznej.
|
|
#4427 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Wczoraj ledwo chodziłam tak mnie kość łonowa zaczęła boleć. Całą noc ja czułam - dobrze, że przeszło. I zaplam nowego schiza, że jakby przyszło jechać do szpitala to ja nie jestem spakowana, a żeby sie spakować to mi brakuje jeszcze trochę rzeczy Nie wiem czemu bałam się o torbę, anie o to że na poród to jeszcze za wcześnie ![]() Cytat:
Mój pies też będzie wyglądać kosmicznie, a jak sie będą ludziska na wsi gapićAleż Ci fajnie. ggoraa doskonale Cię rozumiem, mi jak nie przydużyli umowy czułam się podobnie, wiedziałam, że nie przydużą ale tliła się nadzieja, a potem to ogromnie rozczarowanie, złość i smutek. Taka jest właśnie polityka w naszym kraju, bardzo bardzo pro rodzinna. Ja już złamanego grosza nie dostane, bo żeby dostać musiałabym urodzić do 15 października. Czyli po dochowaniu maluchów obydwie będziemy szukać nowego zatrudnienia. Ania współczuję Ci tej zwłoki. Szczerze mówią myślałam, że przegapię Twój poród. W najgorszym wypadku zostało Ci jeszcze kilka dni pluusia ja pożyczyłam torbę - coś w stylu tych co podałaś w linkach. Mam nadzieję że Dalia ma sie dobrze i jej mała jeszcze troszkę w brzuchu posiedzi. Szkoda mi dziewczyny bo tyle przeszła, ale kto wie czy to nie wynik tych przejść. Oby sie wszystko dobrze skończyło. |
|
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie niedzielnie
![]() Ja dzis jakaś taka z bólem głowy wstałam ![]() ![]() Co do tytułu to mi to rybka ale można go założyć dopiero jak ten skończymy i moze załozyc ktoś inny bo Ty Aniu nie będziesz póżniej już tak często ![]() :roll eyes:
|
|
#4429 |
|
Zadomowienie
|
ggoraa dobrze, ze przynajmniej tyle, że nie zostaniesz bez grosza przy duszy.
Dobrze, że Dalii skurcze przeszły. Trzyma sieę dzielnie dziewczyna. |
|
|
|
#4430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4431 |
|
Zadomowienie
|
witam niedzilenie
![]() zaraz zmykam do kościółka..........ale miałam wczoraj tragiczne popołudnie myślałam, że sie skończe...........dostała m jakiegoś zatrucia pokarmowego.....zaczoł mnie troche boleć brzuch i twardniec późneij zrobiło mi sie niedobrze no i w końcu 3x zaczeły mi sie skurcze kur*a jak bolało mąż zadzwonił do gina bo sama nie dałam rady normalnie mokra byłam jak mysz....kazał mi wziąść 2 nospy i czekać a jak nie przejdzie to dzwonić i przyjeżdżać na szpital bo "możliwe, że sie poród zaczoł" jak to powiedział ale nic zjadłam te nospy położyłam sie a tu skurcze co 20 min później co 15 i co 10 i po jakiejś 1,20 h sie uspokoiło........ja sobie nie wyobrażam porodu boziu jak bolało jak ten skurcz naszedł to sie wiłam z bólu nijak nie było mi dobrze.......a później po jakiejś godzinie od ustania skurczy jeszcze mnie sranko ścigło trzy razy.....masakra jednym słowem.......mąż mi mówi, że robiłam sie na zmiane blada jak ściana a jak skurcz był to strasznie czerwona znowu i tak co chwile zmiana.......oj mamuśki ja to sie boje
|
#4432 |
|
Zadomowienie
|
Część zdjęć z pokoju Olivci
Na komodzie jeszcze trochę bałaganu,bo układamy
9 miesięcy z OliV http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png Edytowane przez joamic1 Czas edycji: 2011-10-09 o 11:35 |
|
|
|
#4433 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny my już po wyborach i kościółku. Nareszcie będę mieć więcej czasu bo od poniedziałku idę na zwolnienie lekarskie i tak do końca
Joamic widzę że w 32 tyg. twoja mała miała prawie 2kg - mam ogromna nadzieję że moja niuńka też już jest taka duża. Ale Wam dziewczyny malutko zostało i już niedługo dobre nowinki i zdjęcia będziemy maluszków oglądać ![]() P.S. Dziękuję za rady na temat torby...
|
#4434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo chyba tez chce kupic taka lampke. A te ksiezyce na sciane to widzialam, ze sa podlaczane do kontaktu, zgadza sie?? Da sie je przerobic na zwykly kinkiet? |
|
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Basiula współczuje przeżycia
ale ty juz w sumie możesz rodzic ![]() ![]() Joamic śliczny kącik
|
|
#4437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam niedzielnie. Dzis juz w lepszym nastroju jestem. Czuje sie jakos wolna hehehe. Brzuchol tanczy od rana, musze jakos uspokoic tego mojego malego mieszkanca, bo mi flaki przesunie pod gardlo heheh. Ide ogarnac domek i wciagne paroweczki
|
|
#4438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Basiula podejrzewam, że też o torbie bym najpierw pomyślała Chyba nie ma się co ociągać i w końcu kupić wszystko ![]() Aniu spokojnie może któraś z nas wątek założy, bo potem trzeba będzie aktualizować częściej i inne takie. A Ty raczej czasu mieć nie będziesz
|
|
|
#4439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Ma cały pokój a nie tylko kącik
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pytalam o ten kinkiet ksiezyc. Czy musi byc podlaczony do kontaktu czy mozna zamontowac go na kablu idacym ze sciany? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

posiedzialam na necie i poczytalam i tak walsnie jest. Ja pracowalam na 3/4 etatu, brutto 1350, wiec dostane tyle samo z Zusu co z pracy mi dawali.
a ze sobą malutką z koszulą,ciapciami
i szlafrokiem? wtedy niczego nei trzeba dźwigaĆ
) zawsze występują w krzyżu?
Czy może gdzie indziej? Bo aż leżeć, ani chodzić, ani stać nie mogę, ale od bólu pleców w odcinku piersiowym
Ja miałam takie szczęście, że mi przedłużono. Umowa kończyła się jakoś dosłownie tuż po porodzie pierwszej córki i nie musieli mi przedłużać - koniec i do widzenia, nie mieli obowiązku. A jednak przedłużyli i to na stałe!

ale za to kupiłam za 88,9 dwupak Jumbo 2x Pampersów dwójekx94szt
bym musiała go założyć we wtorek bo później nie wiadomo jak z czasem

zaczeły mi sie skurcze kur*a jak bolało
mąż zadzwonił do gina bo sama nie dałam rady normalnie mokra byłam jak mysz....kazał mi wziąść 2 nospy i czekać a jak nie przejdzie to dzwonić i przyjeżdżać na szpital bo "możliwe, że sie poród zaczoł" jak to powiedział ale nic zjadłam te nospy położyłam sie a tu skurcze co 20 min później co 15 i co 10 i po jakiejś 1,20 h sie uspokoiło........ja sobie nie wyobrażam porodu boziu jak bolało jak ten skurcz naszedł to sie wiłam z bólu nijak nie było mi dobrze.......a później po jakiejś godzinie od ustania skurczy jeszcze mnie sranko ścigło trzy razy.....masakra jednym słowem.......mąż mi mówi, że robiłam sie na zmiane blada jak ściana a jak skurcz był to strasznie czerwona znowu i tak co chwile zmiana.......oj mamuśki ja to sie boje