|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#43681 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
A ta pani Basia to droga jest czy w granicach rozsądku?Cytat:
Cytat:
Zawsze jest tak że jak już coś mamy to chcemy więcej i lepiej ![]() Też nie lubię być przylizana... mam niby ten puder z Got2be dodający objętości ale pewnie skład woła o pomstę do nieba ![]() Silikony od czasu do czasu są fajne. Ja myślę że nie ma sensu całkowicie odstawiać składników. Póki jest fajnie, to fajnie a jak zacznie się dziać źle to umyjesz slsem i będzie ok. Niektórym silikony przecież służą, może zaliczasz się do tego grona. Mam wrażenie że mamy bardzo podobne włosy Cytat:
Pięknie się dziś ułożyły. A jaki masz żel? Cytat:
Oj, czyli szukamy mężczyzny? Pani Basia byłaby niepocieszona
|
|
#43682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- ![]()
|
|
|
|
|
#43683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już wysyłam na PWCytat:
![]() Maary - to może przesuń naftę do odżywki po myciu? Powinna zabezpieczać przed puszeniem. Zacznij od odrobiny, zamień z połową rycyny czy coś Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-10-09 o 19:16 |
||
|
|
|
#43685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Problem w tym, że właściwie nie wiem co tak wpłynęło na moje włosy. Na noc nałożyłam Isanę różową pomieszaną z olejem kokosowym, rano zmyłam ciepłą wodą i nałożyłam na 30min maseczkę: nafta+rycyna+alterra morelowa no i potem tradycyjne mycie (nie pamiętam już czym dokładnie
|
|
|
#43686 |
|
Zadomowienie
|
spróbuję...
|
|
|
|
#43687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obawiałam się że skład tragiczny a tu okazuje się że nie jest tak źle
|
|
#43688 |
|
Zadomowienie
|
Miałam kiedyś zestaw małego chemika i to była jedna z moich ukochanych zabawek
![]() Piękne masz te falki. Szkoda że moje się tak na krótkich nie rozwinęły ![]() Ajrisz, dzięki za zdjęcie. Nigdzie u mnie tego Hegrona nie widziałam. Do czego fryzjer? Nie jest źle ![]() Wypłukałam dzisiaj włosy kawą i pachną tak że mam ochotę je zjeśc
|
#43689 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zdjęcia w codzienniku i te które dodałaś na wątku bardzo mi się podobają Masz śliczne włoski, taki zdrowe pomimo ostatnich zabiegów i zawsze Ci się pięknie układają A i mimowolnie mój wzrok kieruje się w stronę zwierzątka![]() Cytat:
Właśnie ten puch mnie najbardziej przeszkadzał. I on nawet nie jest na całości, tylko na wierzchniej warstwie. Kiedy nie jest wilgotno, mgliście ani deszczowo to włoski reagują dobrze ale kiedy tylko pojawią się wyżej wymienione zjawiska to niestety jest kiepsko. Próbowałam i oleju na suche i dodawać do odzywki bs, próbowałam garniera na suche ale nic z tego nie sprostało postawionemu im zadaniu. Dlatego dziś postanowiłam użyć silikonu. Nie miałam innej odżywki, tylko właśnie pantene dlatego użyłam jej. Może kiedyś jak zdecyduję się kupić jakiś zabezpieczacz to postaram się o lżejsze silikony. Tylko najpierw muszę się zorientować jaki to może być produkt ![]() I mam pytanie, wiem że już ono padło ale niestety nie zakodowałam sobie odpowiedzi na nie a też coś nie mogę go znaleźć. Czy jeśli użyję czasem odżywki z silikonem i przy nastęnym myciu będę chciała nałożyć olej to silikon uniemożliwi wniknięcie składników odżywczych? Podejrzewam, że w jakiś sposób tak. Lepiej będzie najpierw zmyć silikony a dopiero później aplikować dobrodziejstwa włosowe? Wyszły dwa pytania ![]() Cytat:
I wcale nie są krzyweCytat:
![]() Cytat:
Ale gdy będą długie to będę zadowolona zarówno z fal jak i z loków Końcówki się lubią kręcić ale czy będą się kręcić mocniej jak podrosną? Byłoby ekstra ale jeśli będę miała fale to rownież będę bardzo zadowolona Fale są przepiękne![]() Cytat:
![]() Może rzeczywiście silikony nie wyrządzają/wyrządzą mi strasznej krzywdy a wręcz przeciwnie, pomagają przy takiej wilgotnej pogodzie. Co prawda mówię na razie o jednym przypadku - dzisiejszym, ale kiedy znów będzie nieprzyjemnie na dworze, spróbuję użyć silikonu ponownie ![]() Chyba rzeczywiście mamy podobne Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-10-09 o 20:07 |
||||||
|
|
|
#43690 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo jak tu nie wypić jak zaparzona Może kiedyś zaparzę dzbanek to nie wypiję wszystkiego ![]() Cytat:
![]() Wierzch, eh wierzch ;] też spód mam lepszy ;] Jak u większości ![]() Cytat:
Cytat:
), ale z każdą następną warstwą silikonu bez zmycia SLS wchłanianie oleju będzie gorsze. Acz - film tworzą też oleje i proteiny więc one też jakby utrudniają wchłanianie kolejnych porcji dobroci, w innej skali ale zawsze.Podpatrz u Cascady bo ona praktykuje silikony i oleje, pewnie ma opracowany dobry cykl pielęgnacji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I tak długo, normalnie krótkie podcinam co miesiąc Potrzebuję tego psychicznie ;]Powtórzę się ale wiecie co dokładnie jest prezentem aloesowym za zakupy w ZSK? |
|||||||
|
|
|
#43691 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() (co najlepsze to była masakryczna tania kawa, wcale nie smaczna, ale jak już pachniało to nie mogłam się powstrzymac Nie wiem jak z aloesem w ZSK, może napisz do nich maila, będzie najpewniej
|
|
#43692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bede miala pretekst do sprawienia sobie maski witaminowej o ktorej wiem, ze ma amodimethicone a w dodatku znalazlam szampon Melvity do suchych wlosow - bez SLS, mial wlasnie betaine, coco-betaine i cos tam jeszcze - lawenda, gliceryna i ekstrakty. Beda nowe zakupy. Ale dopiero w listopadzie. Teraz zapowiada mi sie straszny tydzien Co ktora z Was sie uskarza na problemy ze skalpem, na przyklad, jak Ajrisz, czy to przetluszczanie u Chatul, to automatycznie mysle - moze ''ten'' szampon by pomogl... i to mnie utwierdza jeszcze bardziej w przekonaniu, ze powinnam Wam udostepnic co nieco z dunskiej produkcji
|
|
|
|
|
#43693 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ostatnio byłam w Leclercu i oczywiście skupiłam się na odzywkach
No i rzuciła mi się w oczy taka jedna z keratyną z Forte Sweden. Nie kupiłam, stwierdziłam że zobaczę w analizowym i jak będzie z nią wszystko ok to dopiero kupię Ale jej nigdzie nie ma, nawet jak patrzę w grafice w google to nie widzę To było takie proste opakowanie, trochę staroświeckie, za ok 4 zł chyba. Ma ktoś? Jeśli tak to prosiłabym o skład, może jedna z naszych ekspertek by go przeanalizowała A i dodam że nie chodzi mi o żadne odżywka Mrs Potter's
|
|
|
|
#43694 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiedyś używałam kremu z biedronki i nawet na początku mi pasował ale potem niestety przetłuszczał. Jednak spróbuje jeszcze raz go użyć i wtedy się dowiem czy przy takiej pogodzie się nada czy nie ![]() Jakoś pół butki użyłam Żartuję oczywiście Nałożyłam porcję wielkości pestki śliwki. Plus garnier avokado![]() Pomyślałam właśnie o Caskadzie i znalazłam jej wpis w dzienniku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#43695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To może się udać?? Ja nie mam kasy na fryzjera obecnie, a poza tym jak zawsze fryzjerki kopią moje włosy... Tylko raz w całym życiu byłam zadowolona w 100% z fryzury... Dodam, że kiedyś byłam u fryzjerki i ona ścina moje włosy i w pewnym momencie mówi (z takim obrzydzeniem) "Ale ci się TEE włosy kręcą..." fryzjerki nie znoszą kręconych włosów, i zawsze mi je traktują prostownicą... a Ja tego nie na widzę, bo moje włosy potem długo dochodzą do siebie po takim zabiegu...
Edytowane przez sailormaary Czas edycji: 2011-10-09 o 20:54 |
|
|
|
|
#43696 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aparat dorwę jak pojadę w listopadzie do domu, ale wtedy pewnie nie będzie mi się chciało taszczyć wszystkich odżywek ze sobą, zastosuję pielęgnację minimum i wyjdzie kupa Chyba im ten aparat zwinę później ![]() żywię się takimi od 2 tygodni ![]() Kurczę jak Ci się włosy błyszczą w każdej wrzutce, wydają się takie mięciutkie i gładziutkie.. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Śmiali się ze mnie, że skończę jako chemik i właściwie studia mam poniekąd chemiczne ![]() Oświećcie mnie, jak ten krem z biedronki się nazywa, wygląda, cokolwiek? Nigdy tam na kosmetyki nie zaglądałam i nie mam pojęcia o który chodzi
|
||||
|
|
|
#43697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ten krem to taki w zielonej tubce, ochronny
|
|
#43698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
klik
|
|
|
|
|
#43699 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ![]() Cytat:
![]() Korzystaj że jestem W tygodniu jestem wypluta intelektualnie ;]Cytat:
Cytat:
A nie wolno mi! Muszę być sprawna, skupiona, morowa i rumiana ![]() Szykuje mi się paskudny tydzień :/ Już miałam pogadankę z szefem, że nie jest zadowolony z tempa mojej pracy. A kończy się okres próbny :/ Ciekawa jestem, czy ma osobę na moje miejsce. Z jednej strony nie chciałabym stracić tej roboty, ale z drugiej nie jestem jakoś srrasznie zadowolona - śmiem zaryzykować, że szef ma wygórowane nierealne wymagania; nie ma pojęcia o tym jak wygląda moja praca, ile czasu coś trwa itd, tylko wymyśla sobie że mieć na już i tyle ;] W innych biurach ponoć jest z tym ciut lepiej lepiej. Plan na jutro brzmi tak, że zostanę dłużej (za darmo oczywiście) jeśli pozwoli mi zrobić przerwę na obiad. Amen. |
||||
|
|
|
#43700 |
|
Rozeznanie
|
ja tylko na chwilę, od czwartku jestem w stanie agonalnym i ledwo dowlokłam się do kompa... nadrobię , jak oprztomniję. mam tylko pytanie: jak prry każdej chorobie lecą mi włosy na potęgę, jakaś wcierka bez alkoholu i nie dla włosów tłustych? wiem o seboradinie, ale on na nafcie , nie wiem, czy mi nafta podpasuje, a teraz nie mogę sobie pozwplić na mycie głowy bo mam taką gorączkę, że ho... i chyba nie jantar bo terapię jantarem skończyłam miesiąc temu, więc chyba za wcześnie ponawiać...pomóżcie bo czuję się fatalnie i bez łysienia...
![]() ![]() ![]() napiszcie jakieś propozycje to TŻ pojedzie i mi kupi...
|
|
|
|
#43701 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczynom za namiar na krem i idę paść na twarz
|
|
|
|
#43702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Albo żel aloesowy. A ile trwała ta Twoja kuracja Jantarem? Miesiąc to chyba już dobra przerwa ;] Hurra moje pierwsze zamówienie ZSK poszło Ojej czego ja nie zamówiłam O jak się będę cieszyć jak przyjdzie
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-10-09 o 21:59 |
||
|
|
|
#43703 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedna rada: tnij po odrobince, żeby nie przesadzić, mimo wszystko ja się zanadto rozpędziłam ![]() Znaczy się - może się udać, a gdzieś w tym wątku nawet było info o nożyczkach, które np. możesz kupić nawet w Rossmannie. Bosz, o co chodzi z kawą na włosy??? I ja też kupię sobie pierdonkowy kremik. A dziś nałożyłam Nivea FC z dimethicone, ale coś wcale nie jestem uszczęśliwiona, bo jestem nieco mechata, no ale tutaj chyba bardziej zawiniła zbyt wodnista płukanka lniana. No trudno, przyliżę się czymś o poranku
|
|
|
|
|
#43704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie umiar, dużo kucyków, dobre nożyczki, nie więcej niż kilka cm i musi się udać ![]() ![]() Cytat:
Może lekko przyciemniać, poza tym nabłyszcza, wygładza i robi dobrze Plus kofeina ma przyspieszyć porost i wzmocnić cebulki. W przeciwieństwie do ziołowych/herbacianych ma nie podsuszać włosów czy skóry.
|
||
|
|
|
#43705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A już myślałam, że kilka pieczeni przy jednym ogniu załatwię (picie, płukanie i peeling)
|
|
|
|
|
#43706 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Chociaż nie wiem jak droga byłaby przesyłka...Cytat:
|
|
#43707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się kojarzy z przyciemnianiem bo jest ciemna :P
|
|
|
|
|
#43708 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#43709 |
|
Raczkowanie
|
Witam wizażanki!
![]() To mój pierwszy dzień na tym forum i jeszcze nie za bardzo to wszystko ogarniam, a więc z góry proszę o wyrozumiałość ![]() Poniżej przedstawiam Wam moje włosy (ani to proste, anie kręcone, ani falowane). Końcówki są bardzo suche, mniej więcej od ucha w dół mają tendencję do puszenia i generalnie są bardzo trudne do ogarnięcia macie może dla mnie jakieś rady by nico je ujarzmić? Czy olejowanie (rozpoczynam od środy), nakładanie odżywek, masek (do tej pory robiłam to może raz w miesiącu) po każdym myciu coś pomoże?? A może macie jakieś "sekretne" sprawdzone triki jak wydobyć z nich naturalne piękno??Generalnie to bardzo chciałabym je ściąć, ale mój mąż uwielbia długie włosy i póki co żadna diametralna zmiana nie wchodzi w grę
|
|
|
|
#43710 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pamiętam ze z Artiste byłam mega zadowolona na początku... teraz może trochę mniej, ale samam nie wiem...Cytat:
nigdzie takiego nie widziałam cudaka ![]() Nie wiem czym będę ratowac włosy jutro.... chyba lnianym spróbuję nagotowalam przez przypadek podwójna porcę... jakoś szybko myślałam i wlalam 2 szkl wody... i wsypałam 2 lyzki siemienia... i gapnęłam się ze coś nie tak... no to dosypałam następne dwie... ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:20 ---------- Cytat:
Cytat:
no bedzie sie tu działo mam wrażenie. Czytałas FAQ i Pigułkę z początku wątku?? Tam jest dużo podstawowych informacji na temat pielegnacji. Kazda z nas tutaj walczy o skret, fale ale przede wszystkim o zdrowe włosy, prawdziwie zdrowe a nie wykreowane przez silikony i inne niepotrzebne produkty w kosmetykach. Czego dokładnie używasz? Bo zakupy zapewne cię nie ominą. Co do olejów to na początek możesz zacząć od oliwy z oliwek, może masz w domu pod ręką. Albo z pestek winogron? Co do reszty może dziewczyny podpowiedzą, bo ja to swiezynka w stosunku do naszych guru
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.

Do demakijażu zużywam nielubiane kremy :P

;/ kręcą się tylko te krótkie a te długie nie... i na dodatek ten puch...

Mama przyznała za to, że z dzisiejszymi włosami mogę śmiało być żywą reklamą świadomej pielęgnacji i naturalnych sposobów
Byłoby ekstra ale jeśli będę miała fale to rownież będę bardzo zadowolona