|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
Cytat:
Pewnie niedobory w ciąży są normalne, na przykład niższy poziom hemoglobiny, nie ma co tym się zadręczać. Ja z uwagi na słabe włosy się trochę interesowałam suplementacją w tabletkach, w ciąży jeszcze też doczytałam i przyznam, że jestem sceptycznie nastawiona. Polecam od czasu do czasu kupić sobie tradycyjną mieszankę studencką z Felixa, bo orzechy są ogólnie bardzo wartościowe i zjadać ze dwie garści dziennie. Gdzieś też przeczytałam, ze kwasy omega z tabletek są bezwartościowe. Teraz jest sezon na jabłka, marchewki i z tego korzystać. Mój lekarz nie jest specjalnie zwolennikiem sztucznych witamin, niczego mi nie zalecał. Jak powiedziałam, że biorę Pharmaton Matruelle, ale mam wątpliwości, ile z tego się faktycznie przyswaja, to tylko powiedział, że "COŚ TAM pewnie się przyswaja". Znajoma farmaceutka też się dość sceptycznie odnosi do tych witamin, że generalnie większość z tego wysikujemy ![]() ![]() ![]() Także uznałam, że codziennie tabletek witaminowych brać nie będę, tylko co dwa dni, a w te dni, w które nie biorę tabletek, łykam magnez, i właśnie idę sobie po jabłko ![]() Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2011-10-09 o 17:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3092 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3093 |
Zakorzenienie
|
Dodałam focię do klubu
![]()
#3094 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Bambusiek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolor wyszedł trochę przekłamany, bo zdjęcie telefonem robione :/ Ale jest czerwony ![]() Martuniunia, fajna spódniczka ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-10-09 o 17:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3096 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() dziewczyny co myślicie o tym: http://allegro.pl/hit-spray-do-noska...844164122.html ?? bo ja osobiście kupuję aspirator i nie wiem czy taki spray się wtedy przyda ![]() i podgrzewacz http://allegro.pl/podgrzewacz-do-but...845717531.html dobry czy nie? Jak myślicie? Zmieściłyby się butelki aventu? ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-10-09 o 18:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A podgrzewcz to raczej typowo avent do butelek avent , a Tt do TT, bo napewno maja inne srednice czy cos Obraczka sie nie znalazła ![]() ![]() ![]() ![]() Zrobimy nową, bo sobie nie wyobrazam zeby juz do konca zycia mial nie miec obraczki, ale to juz nie bedzie ta sama ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3098 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() może ta historia AUTENTYK Cię trochę pocieszy, albo się chociaż uśmiechniesz ![]() Babcia mi opowiedziała jak jej druga synowa ok 30 lat temu krochmaliła pieluchy, po czym wylała tą wodę z krochmalem na ogródek- rzecz działa się w październiku. Okazało się ze przy tym krochmaleniu spadła jej z palca obrączka, szukała biedna, też rozpaczała,ale obrączki nie znalazła. Na wiosne jak to zwykle bywa ogródek został przekopany, i zasiane były rożne warzywa , no i jakaż była radość , kiedy pewnego dnia latem obrączką znalazła się ...... wrosła w marchewkę Także głowa do góry, może jeszcze znajdziecie.
![]() |
#3099 |
Wtajemniczenie
|
cześć laski dodałam w klubie foto po zmianie kolorku
![]() co do podgrzewacza ja nie kupuję bo to nie potrzebne do tego najlepiej się sprawdza mikrofala nawet mój brat z żoną się o tym przekonali bo też kupili podgrzewacz i na końcu było tak że mała aż sie dusiła płaczem bo zanim się mleko podgrzało to ona już strasznei płakała z głodu bo taka jest prawda że tak malutkie dziecko nie umie czekać nie wie nawet co to jest "czekanie", wtedy koleżanka bratowej powiedziała jej z eona podgrzewa w mikrofali i od tego czasu podgrzewacz powędrował do kartonika dużo moich koleżanek ktore mają dzieci używają tylko mikrofali dla mnei podgrzewacz to kolejny nie potrzebny bubel ale to moje zdanie każdy będzie używać to co mu pasuje jak się dziś w ogóle czujecie mi się wlecze ta niedziela strasznei spać mi sie chce i nudno jakoś jutro idę odebrać wyniki a w czwartek do lekarza
#3100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3101 |
Zadomowienie
|
wrocilam ze szkoly, i znowu padam nadrobilam ale cytowac ni mam sil
![]() jutro z wami popisze ![]() dobranoc
![]() |
#3102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też nie inwestuje w podgrzewacz.
![]() |
#3103 |
Zakorzenienie
|
Aga mi tysz się podobuje Twoj płaszczyk!!!!!!!!!!
HAnia przykro mi z powodu obrączki!!! coś dzisiaj weny nie mam ![]() ![]() ![]() a miłość do słodyczy to moja wada wrodzona ![]() ![]() ale tak będzie zdrowiej ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekuje wam dziewuszki za otuche. Mała mnie wlasnie skopała wiec juz sie nie moge smucić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lecę obejrzeć ![]() Goście już pojechali, było bardzo miło ![]()
![]() |
#3106 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() to ja tez juz jestem w IIItrymestrze!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() nie bój się UP będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() doszłam do wniosku że wolę brac niz nie barc bo wiadomo nie zawsze wszystko dostaniemy w sklepie co zaspokoi potrzeby a mogę nie miec "na magazynie" w organizmie i dzidzia nie dostanie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
idę wziąc prysznic i oglądac wyniki ![]() ![]() aaaa wiem co jeszcze chciałam napisać Agatku i Pearl nie wiem czy zauważyłyście ale piszecie o waszych dzieciach "on" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haniula, przykro mi że się nie znalazła ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]() A ja właśnie wcinam słodkie ostatnio i jeszcze jak TZ colę do domu przyniesie, to się czasem napiję, a co ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3109 |
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że czasem lepiej zgrzeszyć szklanką coli czy jakimś innym niezdrowym jedzeniem, niż non stop o tym rozmyślać. Ważne, żeby reszta diety była OK, przecież dzieciak się tym nie zatruje, pobierze to, co najlepsze. Ważniejsze jest, żeby potem, jak dziecko przyjdzie na świat, nie przyzwyczajać go do czipsów, chrupek, danonkow, słodyczy, niezdrowych napojów, bo w dzieciństwie zwykle kształtuje się nawyki na całe życie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się wychowałam w latach 80. gdzie w sklepach jak wiadomo nie było nic... a tym bardziej słodyczy do wyboru do koloru a teraz mogłabym żyć jedząc tylko czekoladę ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- a i w dzieciństwie nie lubiłam warzyw ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mąfta decyzja jeśli chodzi o urodzenie- dziecko nie jest niczemu winne a dzieci to cuda - czujmy się wyjątkowe, że możemy w tym cudzie uczestniczyć ![]() Trzymam kciuki za wszystkie mamucie które idą w tym tygodniu do lekarza... itp. aby było wszystko ok. Ja na połówkowe w czwartek idę i szczerze to chciałabym już jutro... bo jestem już niecierpliwa. A mam dopiero na 18.00 w ten czwartek - tyle czasu będę mysleć w czwartek czy wszystko ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale teraz jest o wiele więcej możliwości i często będzie trzeba dziecku odmawiać, dla jego własnego dobra, bo coraz więcej dzieci jest otyłych. Ale co się dziwić, kiedy często widzę taki obrazek: dzieciak w wózku na zakupach, rodzic kupuje bakusie, jupik, chrupki, a przecież tyle warzyw i owoców jest, zwłaszcza teraz. To jak te dzieci mają być zdrowe i szczupłe ![]() ![]() Polecam swój własny wątek na podobny temat, całkiem ciekawa dyskusja się rozwinęła: Nutella, Danonki i woda z mózgu. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=453004 ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Owszem, ale te chciane. Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2011-10-09 o 21:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3113 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, uciekam spać
![]() Dobranoc i do jutra ![]()
![]() |
#3114 |
Zakorzenienie
|
Ja też mykam spać.
No i zaczęły się wyprzedaże, nie wiem, jesienne ![]() ale kupiłam dla małego jedne body (takie jak Polo) i koszulkę polo z długim ![]() ![]() MartuNiunia87 super spódnica, jak dojdzie pochwal się koniecznie zdjęciem, bo będę na nią czyhać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3115 |
Wtajemniczenie
|
Grzecznie nadrobiłam wszystko bo nie lubię zaległości
![]() agawoo super płaszczyk sama takiego szukam żeby guziczki kończyły się wyżej ale nigdzie nie ma ![]() ![]()
#3116 |
Wtajemniczenie
|
Ufff, ja tez "juz" nadrobilam,bo grzeczna dziewczynka ze mnie.
Haniula, Vixen dobrze napisala, ze to tylko rzecz nabyta i nie ma co sie tak do niej przyzywczajac. Najwazniejsze jest to, co Was laczy. Poza tym mam jakies takie przeswiadczenie, ze jeszcze sie znajdzie i zrobi Wam wielka niespodzianke ![]() Renatko, ja mowie "on",bo odmieniam caly czas do Nietoperka. Juz wszyscy sie smieja, ze z okna bede wolac "Nieeetopeeerek, kolacja", a tam z piaskownicy bedzie wstawala dziewczynka z kucykami i biegla do domu ![]() ![]() Agatku, no to jestescie para istnie z XXI wieku - komputer,internet,chat ![]() Miedzy moim a mna sa 3 lata i dziwnie mi czasem, bo moi byli byli starsi ode mnie jeden 6 drugi 8 lat i 3 to tak malutko mi sie wydaje. Zawsze wolalam starszych,bardziej doswiadczonych i wlasciwie to sama nie wiem,jak to sie stalo, ze wyladowalam z takim gowniarzem ![]() Ach...az zatesknilam za tym "smarkaczem" ![]() Aaaa...musze go pochwalic. Mial dzisiaj zawody na celnosc ladowania i na 36 pilotow byl 5 ![]() ![]() Vixen, Ty to chyba fajna babka jestes. Podoba mi sie to co piszesz w postach. Co do tabletek i nawykow zgadzam sie w 100 procentach i chyba tez zaczne rzadziej lykac te tabletki i zmusze sie do orzechow i innych zdrowotnosci. Dla dzieciaka. Agawoo, a ten plaszczyk jest typowo ciazowy czy normalny,ale nadaje sie na ciaze? Bo w drugim przypadku ciekawe czy nie bedzie duzej roznicy miedzy tylem a przodem i czy nie bedzie sie "rozkloszowywal" i czy nie bedzie podwiewalo brzunia? Kasik, czekalam na Dextera i dopiero pozniej sobie przypomnialam o roznej strefie czasowej ![]() Moj Dzikus znowu harcuje jak oszalaly i czasami mam wrazenie, ze zaraz mi z brzucha wyskoczy. Czasami chcialabym,zeby jeszcze tam troche posiedzial, bo nie mam ani wyprawki, ani imienia dla dziewczynki, ani niczego...ale czasem nachodzi mnie taka nieodparta pokusa przytulenia go, ze jak o tym pomysle, az mi sie goraco w brzuszku robi i wydaje mi sie, ze nie dam rady dluzej czekac... ![]()
#3117 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() 'Wychodząc ze szpitala dostałam rozpiskę odnośnie karmienia piersią i oddciądania pokarmu, wyraźnie jest napisane: Nie używac kuchenek mikrofalowych!!!-zmieniają konfigurację białek mleka, mleka przechowywanego nie należy gotować, bowiem traci swoje właściwości ochronne i odżywcze. Przed podaniem dziecku pokarmu, mleko wystarczy lekko podgrzac.' Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No i witam kolejną w 3 trymku! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Czasem tż się zapomni i mówi on to go poprawiam zaraz, że może ONA! I ma się nie nastawiać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3118 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Też marzę o tym 21 letnim A. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mój ma 16 października 28 urodziny a Twój? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny czy Was też dzieciaczki łaskoczą?? Jak leżę na lewym lub prawym boku, to maluch najpierw się przetransportuje na stronę i zaczyna kopać i wypychać w najbardziej wysuniętym kącie i mnie to łaskocze ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz robi za galaretę i kopie wszystkim co możliwe chyba ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-10-09 o 23:40 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3119 |
Zadomowienie
|
dzien dobry mamuśki dwupakowe
![]() Pearl Agatek pamietam że marzycie o chłopaczkach ![]() ja siedze nadal; u mamy i już sie nie moge doczekac aż wrócę na górę, a pewnie najwczesniej w piatek ![]() ![]() miłego dzionka ![]()
#3120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak tak na niego patrzę na tym wieszaku, to przód ma delikatnie dłuższy, więc akurat z brzuszkiem ładnie się obie strony wyrównają.Ale wydaje mi się, że bez brzuszka też się będzie ładnie układał ![]() ![]() A co do dzidzi, też mam takie same odczucia - z jednej strony chciałabym ją mieć już przy sobie, a z drugiej nic jeszcze nie mam, więc muszę sobie poczekać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.