|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na pierwsze II kreski czekamy, 30+ mamy
Camilla - to idziemy łeb w łeb - mnie też wczoraj @ zaatakowała :/
|
|
|
|
|
#632 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cycki zachowuja sie mi ciazowo od kilku dni i choc wiem, ze to moze byc sciema, to gdzies tam z tylu tkwi nadzieja Jestesmy biedne z naszymi problemami i nikt tak tego nie zrozumie jak my kamratki z watku
|
|
|
#633 |
|
Raczkowanie
|
Maa taki mikroskop firmy donna - nadaje się tylko do wyrzucenia do kosza, ja na nim nie widzę żadnej róznicy między śliną w dniach płodnych a w innych dniach. Szkoda pieniedzy.Lepiej kup normalny mikroskop - na allegro sa juz od 90zł nie wiem jednak czy się sprawdzają - ten Donna ma bodajże przybliżenie 70x i uwierz mi ja żadnych liści paproci tam nie widzę. Szkoda pieniędzy. Lepsze sa normlane testy (paskowe) owulacyjne)
|
|
|
|
|
#634 |
|
Raczkowanie
|
Na mnie owulacyjne dziala , czyli zgodnie z prawda nei pokazywaly owulacji, gdyz jej nie bylo.
moja kolezanka natomiast dzieki nim zaszla w ciaze, wstrzelila sie perfekcyjnie. zatem probujcie i cena nie wygorowana. |
|
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie mimo owu testy nie wychodziły wcale
|
|
|
|
|
#636 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie staraczki 30+, tu Nue
W styczniu tego roku skończyłam trzydziestkę...We wrześniu wyszłam za mąż i od razu postanowiliśmy wziąć się za powiększanie rodziny. W połowie września odstawiłam pigułki (brałam 4 lata z jedną półroczną przerwą) i... jedziemy z koksem Co do robienia przerwy po odstawieniu pigułek - tyle zdań, ilu lekarzy. Mój ginekolog twierdzi, że po pigułkach, które brałam (Jeanine), nie ma potrzeby robić przerw, co więcej, tuż po odstawieniu jest większa szansa na zajście w ciążę, ponieważ często występuje tzw. efekt odbicia i czasem wręcz przepisuje się starającym pigułki na 2-3 miesiące ze względu na ten efekt właśnie. To mój 22 dzień cyklu, obserwacja śluzu podobno nie ma sensu tuż po odstawieniu pigułek, nie wiem, czy w tym cyklu owulacja w ogóle wystąpiła. Od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze i piersi... Zapewne na zbliżający się okres, ale rozkoszuję się myślą, jak fajnie by było zaciążyć w pierwszym cyklu starań ...Wszystkim starajacym przyszłym mamusiom życzę powodzenia! |
|
|
|
|
#637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kaskaderka, testowalas s piatek? |
|
|
|
|
|
#638 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() powinnam dostać kolejną @ przedwczoraj(wtorek) ,ale od kilku dni czułam się dziwnie...w ostatnią sobotę zaczęłam mieć bóle do złudzenia przypominające menstruacyjne,do tego było jakieś plamienie,wtedy byłam pewna na 100% ,że będzie @. Ale @ się nie pojawiła i zaczęłam czuć takie dziwne "kłócie"w podbrzuszu,plamienie ustąpiło,doszła bolesność i nabrzmienie piersi i taka dziwna pewność i świadomość ciąży(nie potrafię tego wytłumaczyć,ale czułam to,naprawdę)Mój TŻ od tygodnia kilka razy zwrócił uwagę na to ,że mam niesamowicie błyszczące oczy,ja tego nie zauważyłam.O ciąży jeszcze wtedy nie rozmawialiśmy.Jedyny temat pojawił się dwa tyg.temu gdy brat przywiózł mu z Egiptu "Bożka płodności" A wczoraj ot tak zrobiłam test i wyszły dwie kreski ))Ahh,chciałam jeszcze powiedzieć,że bardzo pomógł nam test owulacyjny!!! ))Polecam te testy.
|
|
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
pam, no to super
![]() gratulacje
|
|
|
|
|
#640 |
|
Raczkowanie
|
Swietna wiadomosc, gratuluje!!
![]() a w ktorym cyklu wam sie udalo? |
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
pam gratki, super wiadomość
|
|
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#643 |
|
Wtajemniczenie
|
pam gratulacje
ja dzis zrobilam test owu i wyszedl pozytywny, wiec moze moze sie uda... pecherzyki mam na stałym monitoringu trzymajcie kciuki i 2 tygodnie nerwów
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wewnetrznego spokoju w oczekiwaniu na.... życzę |
|
|
|
|
|
#645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#646 |
|
Raczkowanie
|
gospella trzymam kciuki i atakujcie!
jak nie masz pregnylu to mozesz zatestowac nawet 12 dni wczesniej , sa ponoc testy clear blue co do kilku dni przed miesiaczka mozna uzyc. powodzenia! wandaweranda, mam nadzieje ze dzoana i felusia sie odezwa jak najszybciej raczac nas dobrymi wiesciami. wiem z autopsji ze ciezko sie udzielac kiedy wszystko idzie nie po naszej mysli. BTW, a jak sie czujecie? |
|
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w miare ok, jak na razie maluch mi jeszcze nie dokucza
|
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
a to prawda z tym milczeniem na forum, sama spraktykowałam.
dzięki temu łatwiej mi było złapac dystans i się wyciszyć. A czuję się w porzadku, trochę rwa kulszowa dolega, bo jakiś ucisk jest. Dzidzia coraz większa, mama też ![]() a Ty giovannina, jak sie czujesz? minęły Ci choróbska? |
|
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Jak do tej pory miałam dystans - to teraz się zaczęłam nakręcać.. Niesamowite.
|
|
|
|
|
#650 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jutro zaczynam 12 tydzien wiec sie ciesze
|
|
|
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#652 |
|
Raczkowanie
|
dzieki kochana! za tydzien usg z przeziernoscia i doktor powie mi czy moge jechac do PL w 2 trymestrze, jak wszystko wyjdzie ok t9o bede niezmiernie happy!
Gospella - 3mam kciuki nadal!! Agnes - dobrze ze nei dokucza, ale pewni ruchow sie juz nei mozesz doczekac, taki fajny alienik w srodku bedzie kopal
|
|
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
no troszke bym juz chciała poczuć malucha, choc pewnie potem bede miała dosyc jego kopniaków
|
|
|
|
|
#654 |
|
Zadomowienie
|
agnes ja do końca nie miałam dość kopniaczków dzidziusia, chociaż czasem, trzeba przyznać, były konkretne
![]() nawet teraz czasem mi ich brakuje ![]() Kiedyś koleżanka powiedziała mi, że to najwspanialsze dwa uczucia...kopniaczki maleństwa i karmienie piersią. Ja karmię już prawie miesiąc (jak to zleciało )ale kopniaczków nic nie przebiło![]() Pozdrawiam Was bardzo serdecznie |
|
|
|
|
#655 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki kochane z akciuki, czekamy nadal., dzis ma jakies klucia z praqej strony brzcuha, a dzien cyklu to 19, wiec wiem, ze to jescze nic nie znaczy
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem w 15 dniu cyklu i mam mdłości (ale nie wiem - brałam antybiotyk - erytromycynę, więc może to być powodem) i kompletny brak apetytu - zmuszam się by jeść cokolwiek - a wcześniej nie miałam z tym problemu. Kilka razy zakręciło mi się w głowie. Myślę, że to niemożliwe, żeby to było już to. Sex w tym cyklu był tylko raz - w 10 dniu - od tego czasu pobolewają mnie jajniki (wcześniej to mi się tak nie zdarzało). Strasznie się już nakręcam i boję się rozczarowania - kupiłam test, ale za wcześnie jeszcze by go robić (czułość 20 mIU). Spróbuję może w sobotę jeden zrobić. Eh.. to błby cud.
|
|
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
halwaya a ilu dniowe masz cykle? Na test to chyba troszkę za wcześnie.
Mi się 2 dni temu zaczął piękny śluz, wczoraj było przytulanko, dzisiaj c.d wzorcowego śluzu(jest go znacznie więcej), chciałabym dzisiaj znowu spróbować, ale nie wiem czy dam rade bo mnie przeziębienie dopadło
|
|
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam cykle przeważnie 27-28 dniowe (ale zdarzają się niekiedy nieco dłuższe - do 32 dni). Liczę dni płodne jednak jakby to były 28 dni - sex był z początkiem pojawienia się śluzu. W ulotce mojego testu była inforacja, że test wykrywa po 6 dniach od zapłodnienia - ale niekiedy już nawet po 3-4 dniach była widoczna kreska u pewnych pacjentek - dlatego korci mnie spróbować jak najwcześniej).. idealnie byłoby poczekać jeszcze co najmniej tydzień.. eh - a ja do cierpliwych nie należę
|
|
|
|
|
#659 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wlasnie tez mam ten probelm
nie moge sie doczekac testowania ale od stosunku do zapłodnienia moze minac nawet 7 dni, a do zagniezdzenia od owulacji do 12 dni, wiec wczesniejsze testowanie nie ma sensu, oczywiscie ja tez nie mogę się doczekać i chetnie bym tesotwąła jutro mimo ze nie am to sensu
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie było inaczej, bo ja miałam po zabiegu odczekać 3 cykle i jeszcze raz sprawdzać hormony, więc sie w ogóle nie nakręcałam, choc test czekał na swoja wielką chwilę w apteczce domowej
poza tym nie wiedziałam, czy mi sie cykle nie rozjadą, ale jak mi się @ 7 dni spóźniała, to postanowiłam sikać... no i proszę 21 tydz. w toku czego Wam wszystkim życzę |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.

Cycki zachowuja sie mi ciazowo od kilku dni i choc wiem, ze to moze byc sciema, to gdzies tam z tylu tkwi nadzieja

...

)ale kopniaczków nic nie przebiło