|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
![]() jak pojade na uczelnie to sobie mężuś poradzi i bez podgrzewacza - mleko można wstawić na 2 -3 minuty do kąpieli wodnej i bedzie git ![]() ![]() nic mi się dziś nie chce , chyba się ulokuje pod kocykiem z książką i tylko troche ogarne w mieszkaniu. Ależ leń ![]()
40 42 44 46 .... 64 ![]() ![]() zapuszczam włosy Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł Edytowane przez pozycja77 Czas edycji: 2011-10-10 o 07:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Lecę umyć głowę i pranie zrobić
![]() Mam dzisiaj urlop, więc ponadrabiam domowe zaległości ![]()
![]() |
#3123 |
Rozeznanie
|
Witajcie ! Znowu poniedziałek, mam nadzieje, ze tydzień szybko zleci mi samej w domu. Dostałam kombinezony dla dzidzi, mam dwa cienkie polarkowe na rozmiar 74 i zimowy na 12 miesięcy, ale nie szkodzi, dzidzi będzie troszkę luźniej, chyba, że trafi mi sie jeszcze jakiś mniejszy
![]() miłego dnia ![]()
#3124 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja właśnie po śniadanku. Zjadłam dwie bułki, bo tak mi zasmakowały z wczorajszym twarogiem ![]() no i byłam w biedronce. Kupiłam proszek Lovella (1,8kg) + płyn do płukania(750ml) za 16,99. Nie wiem czy zrobiłam interes życia, ile ten proszek normalnie kosztuje??? jak warto to pójdę i dokupię jeszcze jeden, bo kupiłam do kolorów, a były też do białych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Coraz częściej zaczynam się martwić czy wszystko w porządku ze mną i małym ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Chyba warto kupić tę Lovellę w Biedronce, bo znalazłam w gazetce Tesco w 'promocji' za 18,99 sam proszek 1,8kg ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chyba wyślę tż po ten proszek co prawda wcześniej kupiłam dzidziusia ale od przybytku głowa nie boli ![]() kurcze też muszę poszukać jakiejś kurtki miałam nadzieję przesunąć guziki w starej ale w ciągu tygodnia tak mi urósł brzusio że się prawie w nic nie mieszcze ;/ dziś zaczynamy 23 tc ![]() ![]() ![]()
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2011-10-10 o 08:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3126 |
Zakorzenienie
|
Hi
![]() Mąż mi pojechał na wycieczkę z uczniami... pobudka o 4:15... ![]() a teraz przed 9 był pan od liczników prądu - mamy do zapłacenia za 2 miesiące tylko 14 zł ![]() ![]() mamy szczęście, bo pewnie zużywamy tego prądu dość sporo ![]() Za to gaz teraz musimy płacić 400 zł/2 m-ce ![]() ![]() dobra, biorę się za nadrabianie ![]()
#3127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wydaje mi się ze dobra promocja chyba też specjalnie pojadę. Dzieciątko u mnie też wierzga i skacze ![]() Na pewno wszystko jest w porządku, może Olek ( mam nadzieje ze nie pomyliłam imion ![]() ![]()
40 42 44 46 .... 64 ![]() ![]() zapuszczam włosy Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł Edytowane przez pozycja77 Czas edycji: 2011-10-10 o 08:36 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3128 |
Raczkowanie
|
inutil
"Kurde, tu chudzinka jesteś, niespodzianka malutka a czujesz ją tak dokładnie, mój jest wielkolud a ja nie czuję go jakoś bardzo ![]() Coraz częściej zaczynam się martwić czy wszystko w porządku ze mną i małym ![]() ![]() ![]() Nie martw się- WSZYSTKO JEST DOBRZE> nie wolno się niepotrzebnie martwić bo dziecko też odczuwa ten lęk. Ja też czasem tak myślę, że może dzidzia jest za mała... bo ja 20tydzień i 4 dni a rano to brzucha nie mam prawie wcale. Potem popołudniu jak już jestem najedzona to do wieczora coś już fajnie widać. Tzn. ja widzę różnice jak z przed ciąży i rano ,ale jak ktoś nie wie... to nie powie ,że w ciąży jestem. Cieszę się tylko bo od wtorku czuje delikatne ruchy- ale moja dzidzia jest nisko w brzuchu i często bardziej po lewej stronie, a Wy gdzie czujcie? ja jak przykładam rękę - np. gdy coś oglądam albo czytam..to wtedy czasem zdarzy się ,że poczuje w rękę dokładnie . Zjadłam teraz śniadanko w łóżku i jakoś nie chce mi się z niego ruszać tak tu cieplutko. Nie mam dzisiaj planów na dzień jeszcze. Na uczelni dzisiaj mam wyjątkowo wolne wiec powinnam wykorzystywać ten czas dobrze... a ja leniuchuje. Hania - obrączka się znajdzie ![]() ![]() Wasza też się znajdzie. św.Antoni może pomóc poproś go. miłego dnia dziewczyny, |
![]() ![]() |
![]() |
#3129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się ogólnie lubię powymądrzać na forach, w końcu od tego one są, żeby się opiniami wymieniać i korygować swoje. Grunt, żeby się nie obrażać, bo ktoś inaczej myśli czy ma inne podejście do jakiegoś tematu. Cytat:
![]() A co do prania, to mam zamiar zrobić je pod koniec zbiorów, na razie mam jakieś 5 ciuszków ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3130 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to fajny kupiłaś ten płaszczyk ![]() ![]() ![]() Agacia_cz gratuluję kolejnego tygodnia ![]() Umówiłam się z siostrą, że za 2 tyg. jak jej mąż pójdzie do pracy w sobotę, to urządzimy sobie babskie spotkanie i wyciągniemy rzeczy po jej córce i będę sobie mogła wziąć, co mi się spodoba ![]() Dodatkowo rozmawiała z koleżanką i pod koniec października mój Mąż ma do niej podjechać po np. laktator ![]() ![]() Vixen też łykam witaminy co drugi dzień. Wyniki mam bardzo dobre, więc chyba jest ok ![]() Co do podgrzewania jedzenia w mikrofali, to ja jestem na nie. Używam jej tylko w wyjątkowych okolicznościach. Już zapowiedziałam Mężowi, że ma nie podgrzewać dziecku jedzenia w mikrofalówce. Jakoś mam wrażenie, że jedzenie traci dobre wartości po takim podgrzaniu a Agatka mnie tylko w tym utwierdziła ![]() ![]() Edytowane przez kropeczka1984 Czas edycji: 2011-10-10 o 08:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | ||
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, ale ja dzisiaj mam 27t3d i myślałam, że już w tym czasie to mały będzie szalony.
A może rzeczywiście jest spokojnym dzieckiem i nie chce mamy bić ![]() Za tydzień idę do lekarza to się zapytam... są dni, że czuję go często i dość mocno, a są takie, że ledwo, ledwo ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3132 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-10-10 o 09:14 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Zadomowienie
|
hej hej lasunie
![]() melduję się, ze wróciłam z wypadu ![]() ![]() ![]() także fajnie było, odpoczęłam, naładowałam akumulatory, a Iga miała mega rodoche bo oprócz piachu na plazy było mnóstwo kamyszków, muszelek i pojawiły się meduzy.... ![]() Maja kręci się niemiłosiernie i kopie aż mnie czasem boli....a jutro idę ją podejrzeć do gina ![]() nie nadarabiaam Was, bo nie jestem w stanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Zakorzenienie
|
Inutil, sprawdziłam na stronie producenta- u nich jest podana cena rekomendowana 21,99 za 1,8 kg proszku
![]() ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-10-10 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3135 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja w weekend tylko widziałam na mega Smyku 75% - byliśmy tam ale dla chłopców bylo mało i rozm. jakich potrzebuję prawie nie było ![]() ![]() ![]() ![]() No i w H&M na niektórych ciuchach były przywieszki - np. znalazłam super elegancką bluzkę ciążową tzw. żorżetową czy jak się mówi, za 30zł, z krótkim rękawem, kremową - była też różowa dla zainteresowanych. Kupiłam ją na swoją sesję ciążową (idziemy 31.10 ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Całość teraz robicie? Łazienki już za wami czy nie musieliście ich robić? Fajnie że możecie mieszkać w domu, zawsze to jest kawałek działki wokół, brak sąsiadów nad wami ![]() tego mi najbardziej brakuje w mieszkaniu w bloku, choć tu gdzie mieszkamy nie mogę narzekać bo wokół jest b. zielono, jest park itp. ale nasi sąsiedzi mają wkur%%$#@ córeczkę kilkuletnią, która bez przerwy lata jak opętana po swoim pokoju, który jest centralnie nad naszym salonem okropnie tupiąc - kiedyś kozłowała piłkę czy coś takiego, normalnie nerwa mam na nią i kiedyś im zwrócę uwagę. No sorry, wczoraj bez przerwy świrowała tak na podłodze od 16 do 20 tupiąc, biegając - a ja chcę miec spokoju trochę, chyba można przejść się a nie lecieć jak szalona po podłodze wrrrr ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Rozeznanie
|
Dzień Dobry Kochane Mamusie
![]() W końcu Was nadrobiłam..uffff....po weekendzie nazbierało się tego trochę ![]() Udało nam się wynająć mieszkanie ![]() ![]() Tż wysyła mnie na "wczasy" do siostry i ma to ogarnąć ![]() Teraz tradycyjnie siedzę i się byczę ![]() ![]() Miłeg dnia kochane ![]()
#3138 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do kurtki, to ja co tydzień przymierzałam dwie i w jednej co miała spory luz, wczoraj aż się guziki rozłaziły ![]() Ale u rodziców wyszperałam taką jesienną na polarze (noszona nawet ciepłą zimą), co ją średnio lubiłam bo wolę rzeczy bliżej ciała ![]()
![]() |
#3139 | ||||
Zakorzenienie
|
czesc kochane
![]() a ja od rana latalam pomimo, iz powinnam lezec. moja corka w tyg. przebywala u swojego taty, poniewaz mysmy rok temu sie przeprowadzily a szkoly jej nie zmienialam. dopoki moglam ja wozic wozilam, ale jak poszlam do szpitala, a moj TZ pracowal to jej ojciec zaproponowal ze w tyg moze byc u niego, ale sluchajcie tak zawalila szkole ze nie rozumie nic z matematyki z przerobionego przez te 3 tygodnie materialu. Ona robila lekcje, on niby jej sprawdzal, ja wzielam zeszyt, a tam polowa zle, wiec niestety mimo iz jest juz w 6 klasie zmienilam jej szkole, od poniedzialku idzie do nowej. szkoda mi jej strasznie, wspieram ją i pocieszam, wynajdujac to rozne plusy tej sytuacji, ale zdaje sobie sprawe jak sie czuje. z drugiej strony nie moge jako matka pozwolic na to by zawalila rok, bo tatus ma wazniejsze sprawy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://allegro.pl/butelka-150-ml-dis...850143427.html http://allegro.pl/nuk-disney-butelka...814703652.html Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3140 |
Raczkowanie
|
Witam mamusie!
No i dziś znowu poniedziałek i znowu praca. Weekend tak szybko mija. My dziś zaczynamy 20 tg ![]() Widziałam fajny płaszczyk w orsay'u nawet przymierzałam i nawet mi się podobał. Myślę czy go nie kupić, cały czas chodzę w jednej bluzie , bo tylko ona się zasuwa w brzuszku JESZCZE ale już chyba nie długo. A zimno jak nic na dworze. Nie wiem co to będzie jak śnieg spadnie. Mój synuś miał w sobotę spać u dziadka, wychodzimy i na schodach się poślizgnął, za szybko schodził bo tak się cieszył, że będzie u dziadka spał. Najgorsze jest to ,że buzią zjechał przez dwa schodki. Oko go bolało, powieka górna i dolna troszkę obtarta i nosek. Oczko na drugi dzień spuchło. No i nie mogłam się zgodzić na spanie u dziadka bo musiałam dziecko obserwować, a tak to nie mogłabym spać w nocy , bo bym się martwiła. Na szczęście nic mu się nie stało. Tylko się na mnie pogniewał, że go do dziadka nie zawiozłam. Ale za to niedziela rano 7,30 puka mnie w ramie i mam go do dziadka zwieść. Cóż trzeba było wstać i zawiść. Dziadka kocha ponad wszystko. Miłego dnia życzę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Zakorzenienie
|
dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3142 |
Zadomowienie
|
MissZuzia koniecznie wklej fotki z swoich zakupów!
#3143 |
Zadomowienie
|
czesc mamunie
![]() ja troszke ogarnelam w domku i myslalam ze dzis poleniuchuje... a przypomnialo mi sie ze na 13 mam do lekarza;/ wiec zaraz szybciutko sie myc i lece ![]() co do proszku to mi wlasnie dzis biedronke na tydzienn zamkneli ![]() ale zwolalam cala rodzine i kazdy ma po pravcy pojsc do biedronki ktora ma najblizej i sprawdziuc ![]()
#3144 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziecka niestety, choćbyś chciała - nie przywiążesz do jednego miejsca - musi się wyskakać. Ja też mam na górze sąsiadów z dzieckiem - codziennie ano pobudka bo się tłucze, szura czymś, biega ![]() ![]() No ale co mam zrobić? Nie chcę zaczynać, bo potem moje dziecko zapłacze i ktoś będzie mi wyrzuty robił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam Biedronkę naprzeciwko przychodni, do której dzisiaj idę, to po drodzę mogę wstąpić ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-10-10 o 10:03 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3145 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3146 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja coraz bardziejjestem przekonana do dziewczynki, byleby mi zdrowiutka rosla i silna Tak sobie pomyslalam, ze fajie byloby miec mikro-Pearl w domu ![]() ![]() Co prawda wkurza mnie ten roz, ale za to jak fajnie bedzie gadac o chlopakach i milostkach ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do czasow, to rzeczywiscie jak sobie popatrze na ta mlodziesz,to mnie troche strach oblatuje. Nie wiem,czego sie bardziej boje - tego ze w gimnazjum bedzie moje dziecko krylo sie po parkach i pilo winiacze i papierochy, czy w pelnym makijazu i minispodniczkach paradowalo po dyskotekach,kiedy ja bede przeswiadczona,ze spi u kolezanki ![]() Cytat:
![]() ja juz od roku mu powtarzam,ze jest pod trzydziestke i niech lepiej sie zaopatrzy w szampon przeciw wypadaniu wlosow ![]() Czasami przylapuje go na wyrywaniu pojedynczych siwych wloskow i jakos mnie to rozczula ![]() ![]() Cytat:
![]() ale to nie takie zawody na tych zawodach maja dlugi pas startowy i zaznaczone biala krecha, w ktorym miejscu dokladnie maja wyladowac wcale nie taka prosta sprawa Cytat:
![]() ![]() Cytat:
na poczatku bylam mega zdziwiona i nawet przestraszona ![]() Cytat:
w takim razie ponownie zazdroszcze ![]() no i czekam na zdjecie tzta w plaszczyku ![]() Cytat:
nawet moj tz jak zobaczyl, ze raz od niechcenia podgrzalam sobie mleko na kakao w mikrofali, to wstal, wylal to mleko i podgrzal mi nowe w rondelku, mikrofale pozbawiaja zywnosc wszelkich wartosci Cytat:
![]() ![]() Slyszalam tez, ze dziewczynki sa bardziej aktywne w brzuchach niz chlopcy i to mnie jeszcze bardziej utwierdza w przekonaniu, ze mam pimpuche w brzuchu ![]() ![]() Dziewczyny, musze sie zajac swoja obrona - nauka i poprawa pracy magisterskiej, wiec od dzisiaj zakladam,ze nie zagladam tu czesciej niz 2...no 3 ![]() Milego dnia i buziaki w brzunia ![]()
![]() |
#3147 |
Wtajemniczenie
|
Jeju, osiol ze mnie, nawet sie nie przywitalam,a juz sie zdazylam pozegnac
![]() Dzien dobry, Mamunie! i milego dnia, Mamunie ![]()
#3148 |
Raczkowanie
|
No strachu się najadłam i to dużo. To oko najważniejsze. Narzekał, że go boli. Wróciliśmy z klatki i lodem mu przykładałam. Od tego płaczu i bólu to usnął w 5 min. To już była w sumie prawie 21.00 to poszedł spać na noc. Spałam z nim i co trochę się budziłam czy oddycha, czy nie wymiotuje przypadkiem , czy bardzo mu oko puchnie. On taki prędki właśnie jest. Nie patrzy pod nogi i nie czeka na mamę,żeby dać rękę. Dziś poszedł do przedszkola ciekawe co sobie te babeczki tam pomyślą. Dziecka nie było tydzień w przedszkolu (chory był) i wraca z fioletowym nosem. :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3149 | ||
Zadomowienie
|
dzien doberek
![]() ja juz byłam 2 godzinki w pracy a reszte dnia mam wolne ![]() Wczoraj to chyba sie przeciwiczłam ![]() ![]() Wogóle moja Livka wczoraj to dawala taki popis ze szok szkoda ze nie nagrałam bo brzuch to mi skakał na prawo i lewo ![]() a mezulek jaki zadowolony bo w koncu mogl sie nacieszyc kopniakami do woli ![]() Cytat:
![]() ja mam podgrzewacz z aventa i wyglada na troche mniejszy niz ten ![]() Cytat:
![]() i jaaaaaaaaaaaa teżżż ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3150 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co oprócz mleka można podawać maluszkowi od urodzenia (jeśli się karmie mlekiem z proszku) ?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.