Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-10, 07:51   #3121
pozycja77
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
PODGRZEWANE MLEKO w mikrofali traci przeciwciała... Mikrofala owszem- szybko i łatwo, ale co, nie chce się komuś czy jak? Mleko z proszku- proszę bardzo można do bólu w mikrofali robić, ale nie mleko matczyne- moim zdaniem of kors podgrzewacz do ustalonej temp nagrzewa się aż 2 minuty, 2-3 min potrzebuje takie mleko aby się nagrzało do właściwej temp(podgrzewałam chrześniaczce jak była mała) i nie było pisku ani nic. Cierpliwości nauczyć, lub zająć dziecko czymś, lub tatuś niech interweniuje

'Wychodząc ze szpitala dostałam rozpiskę odnośnie karmienia piersią i
oddciądania pokarmu, wyraźnie jest napisane: Nie używac kuchenek
mikrofalowych!!!
-zmieniają konfigurację białek mleka, mleka
przechowywanego nie należy gotować, bowiem traci swoje właściwości
ochronne i odżywcze. Przed podaniem dziecku pokarmu, mleko wystarczy
lekko podgrzac.'

ale to pogmatwane ja pójdę lepiej do sklepu, bo do ładu sama ze sobą nie mogę dojść hihi dziś mi wyszło 75 D więc tym bardziej
No i witam kolejną w 3 trymku!

yy... no ja się staram mówić ONO, ale coś mi nie idzie widać my z Pearl marzymy o chłopczyku no ale jak już będzie dziewuszka to trudno- nauczymy się chociaż kucyki robić i dobieranego pleść tyle plusów jak narazie
Czasem tż się zapomni i mówi on to go poprawiam zaraz, że może ONA! I ma się nie nastawiać oby zdrowe, zależy mi na tym, aby dzieciak w końcu powiększył sobie obwód brzuszka chciałam do niego dziś wpaść z miarką jak se mierzyłam cycuchy ale nie dałam rady wejść teraz wpieprzam dużo, dlatego tak tyje ale zależy mi aby w końcu dzieciaczek nadrobił zaległości i w końcu był 'ok' bo zawsze jest nie tak coś trudno, mi dupsko urosło, chodzę jak kaczka, ale oby był cały i zdrowy dzidziuś i nie urodził się przedwcześnie
ja pisałam wlasnie o mleku modyfikowanym i mikrofali. A mleko własne zazwyczaj bede miała podgrzane
jak pojade na uczelnie to sobie mężuś poradzi i bez podgrzewacza - mleko można wstawić na 2 -3 minuty do kąpieli wodnej i bedzie git po drugim trzecim 'grzaniu mlesia' się chłopak nauczy ile minut trzeba zeby Dzidzi było super. Ale to oczywiście moje zdanie, każdy robi jak mu wygodnie

nic mi się dziś nie chce , chyba się ulokuje pod kocykiem z książką i tylko troche ogarne w mieszkaniu. Ależ leń

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2011-10-10 o 07:55
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 07:52   #3122
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Lecę umyć głowę i pranie zrobić
Mam dzisiaj urlop, więc ponadrabiam domowe zaległości

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 08:17   #3123
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Witajcie ! Znowu poniedziałek, mam nadzieje, ze tydzień szybko zleci mi samej w domu. Dostałam kombinezony dla dzidzi, mam dwa cienkie polarkowe na rozmiar 74 i zimowy na 12 miesięcy, ale nie szkodzi, dzidzi będzie troszkę luźniej, chyba, że trafi mi sie jeszcze jakiś mniejszy

miłego dnia

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 08:30   #3124
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry

Ja właśnie po śniadanku. Zjadłam dwie bułki, bo tak mi zasmakowały z wczorajszym twarogiem

no i byłam w biedronce. Kupiłam proszek Lovella (1,8kg) + płyn do płukania(750ml) za 16,99. Nie wiem czy zrobiłam interes życia, ile ten proszek normalnie kosztuje???
jak warto to pójdę i dokupię jeszcze jeden, bo kupiłam do kolorów, a były też do białych

Cytat:
Czasem tż się zapomni i mówi on to go poprawiam zaraz, że może ONA! I ma się nie nastawiać oby zdrowe, zależy mi na tym, aby dzieciak w końcu powiększył sobie obwód brzuszka chciałam do niego dziś wpaść z miarką jak se mierzyłam cycuchy ale nie dałam rady wejść teraz wpieprzam dużo, dlatego tak tyje ale zależy mi aby w końcu dzieciaczek nadrobił zaległości i w końcu był 'ok' bo zawsze jest nie tak coś trudno, mi dupsko urosło, chodzę jak kaczka, ale oby był cały i zdrowy dzidziuś i nie urodził się przedwcześnie
A może powinnaś mieć jakąś dietę specjalną? A nie jeść więcej??

Cytat:

Dziewczyny czy Was też dzieciaczki łaskoczą?? Jak leżę na lewym lub prawym boku, to maluch najpierw się przetransportuje na stronę i zaczyna kopać i wypychać w najbardziej wysuniętym kącie i mnie to łaskocze najgorsze jest to, że nic nie mogę zrobić ale jak tylko wyjdzie z brzuszka, to już wyłaskoczę za wszystkie czasy

Teraz robi za galaretę i kopie wszystkim co możliwe chyba
Kurde, tu chudzinka jesteś, niespodzianka malutka a czujesz ją tak dokładnie, mój jest wielkolud a ja nie czuję go jakoś bardzo delikatnie i chyba cały czas śpi.

Coraz częściej zaczynam się martwić czy wszystko w porządku ze mną i małym

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Chyba warto kupić tę Lovellę w Biedronce, bo znalazłam w gazetce Tesco w 'promocji' za 18,99 sam proszek 1,8kg
Stary 2011-10-10, 08:33   #3125
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja właśnie po śniadanku. Zjadłam dwie bułki, bo tak mi zasmakowały z wczorajszym twarogiem

no i byłam w biedronce. Kupiłam proszek Lovella (1,8kg) + płyn do płukania(750ml) za 16,99. Nie wiem czy zrobiłam interes życia, ile ten proszek normalnie kosztuje???
jak warto to pójdę i dokupię jeszcze jeden, bo kupiłam do kolorów, a były też do białych

Kurde, tu chudzinka jesteś, niespodzianka malutka a czujesz ją tak dokładnie, mój jest wielkolud a ja nie czuję go jakoś bardzo delikatnie i chyba cały czas śpi.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Chyba warto kupić tę Lovellę w Biedronce, bo znalazłam w gazetce Tesco w 'promocji' za 18,99 sam proszek 1,8kg
moje dziecko też jest dość duże a ledwo go czuję ale skoro jest nas więcej to już się tak nie martwię
chyba wyślę tż po ten proszek co prawda wcześniej kupiłam dzidziusia ale od przybytku głowa nie boli

kurcze też muszę poszukać jakiejś kurtki miałam nadzieję przesunąć guziki w starej ale w ciągu tygodnia tak mi urósł brzusio że się prawie w nic nie mieszcze ;/

dziś zaczynamy 23 tc

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2011-10-10 o 08:36
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 08:34   #3126
bambusiek
Zakorzenienie

Hi

Mąż mi pojechał na wycieczkę z uczniami... pobudka o 4:15...

a teraz przed 9 był pan od liczników prądu - mamy do zapłacenia za 2 miesiące tylko 14 zł bo w zeszłym miesiącu była jakaś nadpłata, a wcześniej spalił się licznik i zapłaciliśmy 100 zł za przeszło 4 miesiące
mamy szczęście, bo pewnie zużywamy tego prądu dość sporo

Za to gaz teraz musimy płacić 400 zł/2 m-ce zaliczkowo do rozliczenia końcem kwietnia

dobra, biorę się za nadrabianie
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 08:34   #3127
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

W rossmanie ma być promocja na lovelle za 19.99 za taką pojemność a Ty za mniej jeszcze płyn. jak pachnie płyn, czy wcale nie pachnie ??
wydaje mi się ze dobra promocja chyba też specjalnie pojadę.
Dzieciątko u mnie też wierzga i skacze tez mam mały brzuch a waga Maleństwa w 20tc4 - 318g, więc chyba też nie aż tak dużo????
Na pewno wszystko jest w porządku, może Olek ( mam nadzieje ze nie pomyliłam imion ) jest z tych grzeczniutkich i spokojnych dzieci które dużo spią! Ma spokojny charakter i tyle

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2011-10-10 o 08:36
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 08:36   #3128
Anulka_86
Raczkowanie

inutil
"Kurde, tu chudzinka jesteś, niespodzianka malutka a czujesz ją tak dokładnie, mój jest wielkolud a ja nie czuję go jakoś bardzo delikatnie i chyba cały czas śpi.

Coraz częściej zaczynam się martwić czy wszystko w porządku ze mną i małym "

Nie martw się- WSZYSTKO JEST DOBRZE> nie wolno się niepotrzebnie martwić bo dziecko też odczuwa ten lęk.
Ja też czasem tak myślę, że może dzidzia jest za mała... bo ja 20tydzień i 4 dni a rano to brzucha nie mam prawie wcale. Potem popołudniu jak już jestem najedzona to do wieczora coś już fajnie widać.
Tzn. ja widzę różnice jak z przed ciąży i rano ,ale jak ktoś nie wie... to nie powie ,że w ciąży jestem.
Cieszę się tylko bo od wtorku czuje delikatne ruchy- ale moja dzidzia jest nisko w brzuchu i często bardziej po lewej stronie, a Wy gdzie czujcie? ja jak przykładam rękę - np. gdy coś oglądam albo czytam..to wtedy czasem zdarzy się ,że poczuje w rękę dokładnie .

Zjadłam teraz śniadanko w łóżku i jakoś nie chce mi się z niego ruszać tak tu cieplutko. Nie mam dzisiaj planów na dzień jeszcze. Na uczelni dzisiaj mam wyjątkowo wolne wiec powinnam wykorzystywać ten czas dobrze... a ja leniuchuje.

Hania - obrączka się znajdzie wczoraj mama mi opowiadała ,że tacy znajomi - facet zgubił po ślubie jak był na polu i po 25 latach wyorał i teraz znowu ma....super.
Wasza też się znajdzie. św.Antoni może pomóc poproś go.

miłego dnia dziewczyny,
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 08:46   #3129
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Vixen, Ty to chyba fajna babka jestes. Podoba mi sie to co piszesz w postach.
Co do tabletek i nawykow zgadzam sie w 100 procentach i chyba tez zaczne rzadziej lykac te tabletki i zmusze sie do orzechow i innych zdrowotnosci. Dla dzieciaka.
Dzięki

Ja się ogólnie lubię powymądrzać na forach, w końcu od tego one są, żeby się opiniami wymieniać i korygować swoje.
Grunt, żeby się nie obrażać, bo ktoś inaczej myśli czy ma inne podejście do jakiegoś tematu.

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
A co do dzidzi, też mam takie same odczucia - z jednej strony chciałabym ją mieć już przy sobie, a z drugiej nic jeszcze nie mam, więc muszę sobie poczekać
Moja mama kazała mi się cieszyć ostatnimi chwilami wolności, więc niech tam sobie dzieciak jeszcze w brzuchu spokojnie siedzi.

A co do prania, to mam zamiar zrobić je pod koniec zbiorów, na razie mam jakieś 5 ciuszków I kupię też te specjalne chusteczki, które wrzuca się do pralki, żeby pranie nie zafarbowało.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 08:47   #3130
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Ja już głowę myłam o 7.30 Sąsiad nam wczoraj "doniósł", że może u nas nie być prądu od godz. 8, to się zmobilizowałam A że prąd jest, to też pranie robię, bo w weekend nas nie było. Już jedno się suszy na dworze
A tak w ogóle to fajny kupiłaś ten płaszczyk Muszę się przejść na bazarek, bo może u nas też takie fajne są Miałam upatrzony płaszczyk na allegro, ale już go nie ma... Nie kupiłam go wcześniej, bo liczyłam na to, że może przeszyję guziki w starym. A tutaj okazuje się, że nawet jak przeszyję te guziki, to i tak będzie na styk

Agacia_cz gratuluję kolejnego tygodnia

Umówiłam się z siostrą, że za 2 tyg. jak jej mąż pójdzie do pracy w sobotę, to urządzimy sobie babskie spotkanie i wyciągniemy rzeczy po jej córce i będę sobie mogła wziąć, co mi się spodoba
Dodatkowo rozmawiała z koleżanką i pod koniec października mój Mąż ma do niej podjechać po np. laktator Fajnie, że coś w końcu będziemy mieli

Vixen też łykam witaminy co drugi dzień. Wyniki mam bardzo dobre, więc chyba jest ok

Co do podgrzewania jedzenia w mikrofali, to ja jestem na nie. Używam jej tylko w wyjątkowych okolicznościach. Już zapowiedziałam Mężowi, że ma nie podgrzewać dziecku jedzenia w mikrofalówce. Jakoś mam wrażenie, że jedzenie traci dobre wartości po takim podgrzaniu a Agatka mnie tylko w tym utwierdziła Pomijam fakt, że mi smakuje inaczej

Edytowane przez kropeczka1984
Czas edycji: 2011-10-10 o 08:50
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 09:00   #3131
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzięki dziewczyny, ale ja dzisiaj mam 27t3d i myślałam, że już w tym czasie to mały będzie szalony.

A może rzeczywiście jest spokojnym dzieckiem i nie chce mamy bić
Za tydzień idę do lekarza to się zapytam...

są dni, że czuję go często i dość mocno, a są takie, że ledwo, ledwo

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
moje dziecko też jest dość duże a ledwo go czuję ale skoro jest nas więcej to już się tak nie martwię
chyba wyślę tż po ten proszek co prawda wcześniej kupiłam dzidziusia ale od przybytku głowa nie boli
dziś zaczynamy 23 tc
no to za wszystkie rozpoczęte tygodnie
Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
W rossmanie ma być promocja na lovelle za 19.99 za taką pojemność a Ty za mniej jeszcze płyn. jak pachnie płyn, czy wcale nie pachnie ??
wydaje mi się ze dobra promocja chyba też specjalnie pojadę.
Dzieciątko u mnie też wierzga i skacze tez mam mały brzuch a waga Maleństwa w 20tc4 - 318g, więc chyba też nie aż tak dużo????
Na pewno wszystko jest w porządku, może Olek ( mam nadzieje ze nie pomyliłam imion ) jest z tych grzeczniutkich i spokojnych dzieci które dużo spią! Ma spokojny charakter i tyle
czyli dobrze, że kupiłam, Musze potem jeszcze iść po ten do białych mam nadziej, że jeszcze będzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 09:08   #3132
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

[...]

Ja planowałam kupić proszek Dzidziuś, ale chyba dobra promocja w tej biedronce, to może się przejadę

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Hi

Mąż mi pojechał na wycieczkę z uczniami... pobudka o 4:15...

a teraz przed 9 był pan od liczników prądu - mamy do zapłacenia za 2 miesiące tylko 14 zł bo w zeszłym miesiącu była jakaś nadpłata, a wcześniej spalił się licznik i zapłaciliśmy 100 zł za przeszło 4 miesiące
mamy szczęście, bo pewnie zużywamy tego prądu dość sporo

Za to gaz teraz musimy płacić 400 zł/2 m-ce zaliczkowo do rozliczenia końcem kwietnia

dobra, biorę się za nadrabianie
Koszmarne te rachunki :/ Fajnie, że Wam tak mało teraz za prąd wyszło, zawsze to jakieś odciążenie budżetu

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Moja mama kazała mi się cieszyć ostatnimi chwilami wolności, więc niech tam sobie dzieciak jeszcze w brzuchu spokojnie siedzi.

A co do prania, to mam zamiar zrobić je pod koniec zbiorów, na razie mam jakieś 5 ciuszków I kupię też te specjalne chusteczki, które wrzuca się do pralki, żeby pranie nie zafarbowało.
Ja też pranie będę dopiero koło grudna robić, bo na razie jeszcze nie mam co prać Ani nie mam gdzie tego po wypraniu schować Muszę się zastanowić nad mebelkami dla dzidzi i przemeblowaniem pokoju

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Ja już głowę myłam o 7.30 Sąsiad nam wczoraj "doniósł", że może u nas nie być prądu od godz. 8, to się zmobilizowałam A że prąd jest, to też pranie robię, bo w weekend nas nie było. Już jedno się suszy na dworze
A tak w ogóle to fajny kupiłaś ten płaszczyk Muszę się przejść na bazarek, bo może u nas też takie fajne są Miałam upatrzony płaszczyk na allegro, ale już go nie ma... Nie kupiłam go wcześniej, bo liczyłam na to, że może przeszyję guziki w starym. A tutaj okazuje się, że nawet jak przeszyję te guziki, to i tak będzie na styk
Dziękuję Przejdź się, może akurat coś będzie Ja trafiłam przez przypadek, bo nawet nie szukałam nic dla siebie - teściowa ma mi skrócić stary płaszcz zimowy (chociaż jak tak patrzę na ten nowy płaszczyk, to nie wiem, który cieplejszy ), więc nie planowałam takiego zakupu

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-10-10 o 09:14
Stary 2011-10-10, 09:13   #3133
mala_stopka
Zadomowienie

hej hej lasunie

melduję się, ze wróciłam z wypadu pogoda nawet nam dopisała, dość wietrznie było, no ale jak nad morzem nie wieje, to aż dziwne he he a padac zaczęło dopiero jak wyjeżdżaliśmy
także fajnie było, odpoczęłam, naładowałam akumulatory, a Iga miała mega rodoche bo oprócz piachu na plazy było mnóstwo kamyszków, muszelek i pojawiły się meduzy....

Maja kręci się niemiłosiernie i kopie aż mnie czasem boli....a jutro idę ją podejrzeć do gina

nie nadarabiaam Was, bo nie jestem w stanie tyle naskrobałyście, ze do końca dnia chyba bym się nie wyrobiła, a muszę się ogarnąć po wyjeździe i jeszcze odpicować auto, bo mężuś przed chwilą dzwonił, że przyjedzie po pracy z kolegą, który jest zainteresowany kupnem....
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 09:16   #3134
agawoo
Zakorzenienie

Inutil, sprawdziłam na stronie producenta- u nich jest podana cena rekomendowana 21,99 za 1,8 kg proszku Więc chyba się opłaca w tej Biedronce

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-10-10 o 09:21
Stary 2011-10-10, 09:16   #3135
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Ja też mykam spać.

No i zaczęły się wyprzedaże, nie wiem, jesienne

ale kupiłam dla małego jedne body (takie jak Polo) i koszulkę polo z długim hihi, po 10zł/ szt.

MartuNiunia87
super spódnica, jak dojdzie pochwal się koniecznie zdjęciem, bo będę na nią czyhać
gdzie w jakich sklepach?
Ja w weekend tylko widziałam na mega Smyku 75% - byliśmy tam ale dla chłopców bylo mało i rozm. jakich potrzebuję prawie nie było nie miałam z czego wybrać. Dla dziewczynek bardzo dużo, co za dyskryminacja Polowałam na piękny kombinezon, odwiedziłam już dwa smyki ale nie ma rozmiaru. Kosztuje 89,99zł więc chyba ok. Myślałam, że znajdę go w tym Mega storze na przecenie, owszem jakieś były ale nie takie jak chcę - po 45zł więc cena spoko, jakby ktoś był zainteresowany, tylko nie wiem czy były rozmiary
No i w H&M na niektórych ciuchach były przywieszki - np. znalazłam super elegancką bluzkę ciążową tzw. żorżetową czy jak się mówi, za 30zł, z krótkim rękawem, kremową - była też różowa dla zainteresowanych. Kupiłam ją na swoją sesję ciążową (idziemy 31.10 ) do studia bo nie mam ładnej eleganckiej bluzki, same z długim rękawem a mi ostatnio ciągle gorąąąąącooo. Na plener na dworze już mam sukienko-sweter wściekle czerwony co by się odróżniać od jesiennych liści Cieszę się, że tak tanio coś znalazłam bo już byłam przygotowana na większy wydatek a tu niespodzianka

Cytat:

Dziewczyny czy Was też dzieciaczki łaskoczą?? Jak leżę na lewym lub prawym boku, to maluch najpierw się przetransportuje na stronę i zaczyna kopać i wypychać w najbardziej wysuniętym kącie i mnie to łaskocze najgorsze jest to, że nic nie mogę zrobić ale jak tylko wyjdzie z brzuszka, to już wyłaskoczę za wszystkie czasy
mi robi takie motylki po dwóch stronach brzuszka czasem, to jest takie słodkie lekkie łaskotanie, takie delikatne

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość

ja siedze nadal; u mamy i już sie nie moge doczekac aż wrócę na górę, a pewnie najwczesniej w piatek. dzisiaj bedą malowac sciany i jeszcze kończyc parkiet...a jak juz sie wprowadze to jade do kuzynek po akcesoria dla małej(5pudeł) i wreszcie bedę mogła prac prasowac segregowac robić listy i dokupowac co trzeba tak to nawet nie wiem co tam jest : na pewno ciuszki i kołyska i łóżeczko i karuzelka ale co jeszcze to nie wiem no i wózek ale wózek chcemy nowy
miłego dzionka
na górę to znaczy że będziecie mieszkać z twoim rodzicami, ale na oddzielnej kondygnacji
Całość teraz robicie? Łazienki już za wami czy nie musieliście ich robić? Fajnie że możecie mieszkać w domu, zawsze to jest kawałek działki wokół, brak sąsiadów nad wami
tego mi najbardziej brakuje w mieszkaniu w bloku, choć tu gdzie mieszkamy nie mogę narzekać bo wokół jest b. zielono, jest park itp. ale nasi sąsiedzi mają wkur%%$#@ córeczkę kilkuletnią, która bez przerwy lata jak opętana po swoim pokoju, który jest centralnie nad naszym salonem okropnie tupiąc - kiedyś kozłowała piłkę czy coś takiego, normalnie nerwa mam na nią i kiedyś im zwrócę uwagę. No sorry, wczoraj bez przerwy świrowała tak na podłodze od 16 do 20 tupiąc, biegając - a ja chcę miec spokoju trochę, chyba można przejść się a nie lecieć jak szalona po podłodze wrrrr

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
ja pisałam wlasnie o mleku modyfikowanym i mikrofali. A mleko własne zazwyczaj bede miała podgrzane
jak pojade na uczelnie to sobie mężuś poradzi i bez podgrzewacza - mleko można wstawić na 2 -3 minuty do kąpieli wodnej i bedzie git po drugim trzecim 'grzaniu mlesia' się chłopak nauczy ile minut trzeba zeby Dzidzi było super. Ale to oczywiście moje zdanie, każdy robi jak mu wygodnie

nic mi się dziś nie chce , chyba się ulokuje pod kocykiem z książką i tylko troche ogarne w mieszkaniu. Ależ leń
też mam dzien lenia hi hi

Cytat:
to odpocznij chwilę kochana, korzystaj z okazji
Cytat:
Dzień dobry

a ten płyn to też taki dzidziusiowy??? chyba zajadę w takim razie, kupię na zaś bo niby mam już co prać ale gdzie składać nie mam - nie mamy jeszcze mebli

Cytat:

Agacia_cz gratuluję kolejnego tygodnia

Umówiłam się z siostrą, że za 2 tyg. jak jej mąż pójdzie do pracy w sobotę, to urządzimy sobie babskie spotkanie i wyciągniemy rzeczy po jej córce i będę sobie mogła wziąć, co mi się spodoba
Dodatkowo rozmawiała z koleżanką i pod koniec października mój Mąż ma do niej podjechać po np. laktator Fajnie, że coś w końcu będziemy mieli

Vixen też łykam witaminy co drugi dzień. Wyniki mam bardzo dobre, więc chyba jest ok

Co do podgrzewania jedzenia w mikrofali, to ja jestem na nie. Używam jej tylko w wyjątkowych okolicznościach. Już zapowiedziałam Mężowi, że ma nie podgrzewać dziecku jedzenia w mikrofalówce. Jakoś mam wrażenie, że jedzenie traci dobre wartości po takim podgrzaniu a Agatka mnie tylko w tym utwierdziła Pomijam fakt, że mi smakuje inaczej
ja też chyba jestem na nie, jeszcze poczytam o tym, bo nie mam się kogo spytać. Sama mikrofali używam tylko do podgrzewania mleka rano do płatków, czasem jakieś mięsko darowane podgrzewamy do obiadu i tyle.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 09:21   #3136
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też pranie będę dopiero koło grudna robić, bo na razie jeszcze nie mam co prać Ani nie mam gdzie tego po wypraniu schować Muszę się zastanowić nad mebelkami dla dzidzi i przemeblowaniem pokoju
Ja to zapewne na początku lutego pralkę uruchomię, żeby jednego dnia wszystko wyprać, a potem wyprasować, chyba że mnie jakoś wcześniej wena zlapie na to Bo aż tak mnie do tego prania, a zwłaszcza prasowania nie ciagnie, muszę się relaksować przed wysiłkiem opieki nad noworodkiem Schować też nie mam gdzie, za jakieś dwa miesiace pewnie pojedziemy do Ikei po te białe meble do pokoju dla dzieci, które już sobie upatrzyłam. Nie lubię pospiechu, wolę wszystko na spokojnie robić.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 09:29   #3137
Mijus
Rozeznanie

Dzień Dobry Kochane Mamusie
W końcu Was nadrobiłam..uffff....po weekendzie nazbierało się tego trochę
Udało nam się wynająć mieszkaniecieszę się bardzo bo obawiałam się, że zostaniemy na bruku Musimy pomalować pokoje tylko bo kolory są masakryczne, zresztą ja wogóle nie lubię kolorowych ścian.
Tż wysyła mnie na "wczasy" do siostry i ma to ogarnąć
Teraz tradycyjnie siedzę i się byczę Pogoda masakryczna, ale zaczeli właśnie grzaćW końcu! Juupii!!
Miłeg dnia kochane
Stary 2011-10-10, 09:36   #3138
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny
Kolor wyszedł trochę przekłamany, bo zdjęcie telefonem robione :/ Ale jest czerwony
Jak czerwony, to tym bardziej super

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Obraczka sie nie znalazła A mi głowa peka od płaczu. Ale nic, swiat sie nie skonczyl nie ma co rozpaczac. Tż tez jest smutno, chodzi jak snieta ryba i najbardziej mu szkoda ze nasze obraczki są zrobione z obraczki jego śp taty i mojej babci Taka pamiatka miala być, i co i nie ma Juz pol roku po ślubie

Zrobimy nową, bo sobie nie wyobrazam zeby juz do konca zycia mial nie miec obraczki, ale to juz nie bedzie ta sama
Mam nadzieję, że jednak się do tej pory znajdzie

Cytat:
kurcze też muszę poszukać jakiejś kurtki miałam nadzieję przesunąć guziki w starej ale w ciągu tygodnia tak mi urósł brzusio że się prawie w nic nie mieszcze ;/

dziś zaczynamy 23 tc
za tygodnie

co do kurtki, to ja co tydzień przymierzałam dwie i w jednej co miała spory luz, wczoraj aż się guziki rozłaziły
Ale u rodziców wyszperałam taką jesienną na polarze (noszona nawet ciepłą zimą), co ją średnio lubiłam bo wolę rzeczy bliżej ciała
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 09:36   #3139
kamciurka
Zakorzenienie

czesc kochane
a ja od rana latalam pomimo, iz powinnam lezec. moja corka w tyg. przebywala u swojego taty, poniewaz mysmy rok temu sie przeprowadzily a szkoly jej nie zmienialam. dopoki moglam ja wozic wozilam, ale jak poszlam do szpitala, a moj TZ pracowal to jej ojciec zaproponowal ze w tyg moze byc u niego, ale sluchajcie tak zawalila szkole ze nie rozumie nic z matematyki z przerobionego przez te 3 tygodnie materialu. Ona robila lekcje, on niby jej sprawdzal, ja wzielam zeszyt, a tam polowa zle, wiec niestety mimo iz jest juz w 6 klasie zmienilam jej szkole, od poniedzialku idzie do nowej. szkoda mi jej strasznie, wspieram ją i pocieszam, wynajdujac to rozne plusy tej sytuacji, ale zdaje sobie sprawe jak sie czuje. z drugiej strony nie moge jako matka pozwolic na to by zawalila rok, bo tatus ma wazniejsze sprawy
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

noooo, od razu razniej i weselej sie zrobilo
to co, Dziewczynki, po maluchu ???
zdrowko
Cytat:
u mnie na szczęście już wszystko ok
plamienie przeszło wczoraj jeszcze przed południem ale i tak jutro pędzę do lekarza bo niby co to miało być???
dziękuję za troskę
cale szczescie, ale idz do lekarza, niech sprawdzi czy wszystko ok
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
2. Dla synka miałam butelki NUK te z szerokim otworem i synek od początku do końca tolerował tylko smoczki lateksowe (http://allegro.pl/smoczek-lateksowy-...848757779.html) podobnie ze smoczkiem uspokajającym tylko NUK i tylko lateks - tyle, że synek był dzieckiem wyłącznie butelkowym.
ja wlasnie tez na NUKa sie chyba zdecyduje. Corke od trzeciego tygodnia karmilam Nukiem lub Aventem i Nuka wolala poza tym strasznie podobaja mi sie ich butelki
http://allegro.pl/butelka-150-ml-dis...850143427.html
http://allegro.pl/nuk-disney-butelka...814703652.html

Cytat:

Kasikzaki każda uważa podział na swój sposób, ja się pampersa trzymam, bo co tydzień czytam co się dzieje w danym tygodniu a np. na http://www.dzidziol.pl/ciaza/kalendarz_ciazy.php nie wierzę, bo piszą o 26 tyg, że dziecko ma 23 cm i waży 910 gramów także wiesz poza tym gin wpisuje zawsze w karcie o tydzień szybciej więc...
ale w 26 tyg. waga 900 g jest prawidlowa, jak bylam w szpitalu to byla wlasnie dziewczyna w takiej ciazy i tyle dziecko wazylo, a druga z ktora lezalam byla w 29-30 i dzidzia wazyla 1200 g

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 09:37   #3140
Angelika_26
Raczkowanie

Witam mamusie!
No i dziś znowu poniedziałek i znowu praca. Weekend tak szybko mija. My dziś zaczynamy 20 tg

Widziałam fajny płaszczyk w orsay'u nawet przymierzałam i nawet mi się podobał. Myślę czy go nie kupić, cały czas chodzę w jednej bluzie , bo tylko ona się zasuwa w brzuszku JESZCZE ale już chyba nie długo. A zimno jak nic na dworze. Nie wiem co to będzie jak śnieg spadnie.

Mój synuś miał w sobotę spać u dziadka, wychodzimy i na schodach się poślizgnął, za szybko schodził bo tak się cieszył, że będzie u dziadka spał. Najgorsze jest to ,że buzią zjechał przez dwa schodki. Oko go bolało, powieka górna i dolna troszkę obtarta i nosek. Oczko na drugi dzień spuchło. No i nie mogłam się zgodzić na spanie u dziadka bo musiałam dziecko obserwować, a tak to nie mogłabym spać w nocy , bo bym się martwiła. Na szczęście nic mu się nie stało. Tylko się na mnie pogniewał, że go do dziadka nie zawiozłam. Ale za to niedziela rano 7,30 puka mnie w ramie i mam go do dziadka zwieść. Cóż trzeba było wstać i zawiść. Dziadka kocha ponad wszystko.

Miłego dnia życzę. Trzymajcie się cieplutko.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 09:38   #3141
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dobry
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 09:55   #3142
agacia_cz
Zadomowienie

MissZuzia koniecznie wklej fotki z swoich zakupów!
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 09:57   #3143
uska000
Zadomowienie

czesc mamunie
ja troszke ogarnelam w domku i myslalam ze dzis poleniuchuje... a przypomnialo mi sie ze na 13 mam do lekarza;/ wiec zaraz szybciutko sie myc i lece choc bylam w srode u innego i dzis mi sie nie chce no ale zwolnienie sie konczy trza isc;p

co do proszku to mi wlasnie dzis biedronke na tydzienn zamkneli
ale zwolalam cala rodzine i kazdy ma po pravcy pojsc do biedronki ktora ma najblizej i sprawdziuc

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 09:59   #3144
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
na górę to znaczy że będziecie mieszkać z twoim rodzicami, ale na oddzielnej kondygnacji
Całość teraz robicie? Łazienki już za wami czy nie musieliście ich robić? Fajnie że możecie mieszkać w domu, zawsze to jest kawałek działki wokół, brak sąsiadów nad wami
tego mi najbardziej brakuje w mieszkaniu w bloku, choć tu gdzie mieszkamy nie mogę narzekać bo wokół jest b. zielono, jest park itp. ale nasi sąsiedzi mają wkur%%$#@ córeczkę kilkuletnią, która bez przerwy lata jak opętana po swoim pokoju, który jest centralnie nad naszym salonem okropnie tupiąc - kiedyś kozłowała piłkę czy coś takiego, normalnie nerwa mam na nią i kiedyś im zwrócę uwagę. No sorry, wczoraj bez przerwy świrowała tak na podłodze od 16 do 20 tupiąc, biegając - a ja chcę miec spokoju trochę, chyba można przejść się a nie lecieć jak szalona po podłodze wrrrr
Zuzia, no takie niestety uroki mieszkania w bloku :/ O ile nie mieszkasz na ostatnim piętrze, zawsze ktoś nad Tobą będzie (albo pod Tobą, jeśli nie mieszkasz na parterze) ..
A dziecka niestety, choćbyś chciała - nie przywiążesz do jednego miejsca - musi się wyskakać.
Ja też mam na górze sąsiadów z dzieckiem - codziennie ano pobudka bo się tłucze, szura czymś, biega A wieczorem włącza syrenę i wyje
No ale co mam zrobić? Nie chcę zaczynać, bo potem moje dziecko zapłacze i ktoś będzie mi wyrzuty robił

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Kochane Mamusie
W końcu Was nadrobiłam..uffff....po weekendzie nazbierało się tego trochę
Udało nam się wynająć mieszkaniecieszę się bardzo bo obawiałam się, że zostaniemy na bruku Musimy pomalować pokoje tylko bo kolory są masakryczne, zresztą ja wogóle nie lubię kolorowych ścian.
Tż wysyła mnie na "wczasy" do siostry i ma to ogarnąć
Teraz tradycyjnie siedzę i się byczę Pogoda masakryczna, ale zaczeli właśnie grzaćW końcu! Juupii!!
Miłeg dnia kochane
Super, że udało się wynająć mieszkanie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
czesc kochane
a ja od rana latalam pomimo, iz powinnam lezec. moja corka w tyg. przebywala u swojego taty, poniewaz mysmy rok temu sie przeprowadzily a szkoly jej nie zmienialam. dopoki moglam ja wozic wozilam, ale jak poszlam do szpitala, a moj TZ pracowal to jej ojciec zaproponowal ze w tyg moze byc u niego, ale sluchajcie tak zawalila szkole ze nie rozumie nic z matematyki z przerobionego przez te 3 tygodnie materialu. Ona robila lekcje, on niby jej sprawdzal, ja wzielam zeszyt, a tam polowa zle, wiec niestety mimo iz jest juz w 6 klasie zmienilam jej szkole, od poniedzialku idzie do nowej. szkoda mi jej strasznie, wspieram ją i pocieszam, wynajdujac to rozne plusy tej sytuacji, ale zdaje sobie sprawe jak sie czuje. z drugiej strony nie moge jako matka pozwolic na to by zawalila rok, bo tatus ma wazniejsze sprawy
Kamciurka, ojej, to córcia pewnie przeżywa to mocno W ostatniej klasie zmiana szkoły to nie lada przeżycie Oby się zaklimatyzowała szybko, w sumie to poczatek roku dopiero Ale nie szło jej bo tata nie umiał wytłumaczyć czy jak? Jak do tej pory radziła sobie z matematyką? Może po prostu materiał jest trudniejszy? Z innych przedmiotów sie nie opuściła?

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Witam mamusie!
No i dziś znowu poniedziałek i znowu praca. Weekend tak szybko mija. My dziś zaczynamy 20 tg

Widziałam fajny płaszczyk w orsay'u nawet przymierzałam i nawet mi się podobał. Myślę czy go nie kupić, cały czas chodzę w jednej bluzie , bo tylko ona się zasuwa w brzuszku JESZCZE ale już chyba nie długo. A zimno jak nic na dworze. Nie wiem co to będzie jak śnieg spadnie.

Mój synuś miał w sobotę spać u dziadka, wychodzimy i na schodach się poślizgnął, za szybko schodził bo tak się cieszył, że będzie u dziadka spał. Najgorsze jest to ,że buzią zjechał przez dwa schodki. Oko go bolało, powieka górna i dolna troszkę obtarta i nosek. Oczko na drugi dzień spuchło. No i nie mogłam się zgodzić na spanie u dziadka bo musiałam dziecko obserwować, a tak to nie mogłabym spać w nocy , bo bym się martwiła. Na szczęście nic mu się nie stało. Tylko się na mnie pogniewał, że go do dziadka nie zawiozłam. Ale za to niedziela rano 7,30 puka mnie w ramie i mam go do dziadka zwieść. Cóż trzeba było wstać i zawiść. Dziadka kocha ponad wszystko.

Angelika, dobrze, że nic poważnego się nie stało

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc mamunie
ja troszke ogarnelam w domku i myslalam ze dzis poleniuchuje... a przypomnialo mi sie ze na 13 mam do lekarza;/ wiec zaraz szybciutko sie myc i lece choc bylam w srode u innego i dzis mi sie nie chce no ale zwolnienie sie konczy trza isc;p

co do proszku to mi wlasnie dzis biedronke na tydzienn zamkneli
ale zwolalam cala rodzine i kazdy ma po pravcy pojsc do biedronki ktora ma najblizej i sprawdziuc
Uska, matko, niezłe pospolite ruszenie zorganizowałaś
Ja mam Biedronkę naprzeciwko przychodni, do której dzisiaj idę, to po drodzę mogę wstąpić

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-10-10 o 10:03
Stary 2011-10-10, 10:01   #3145
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
czesc kochane
zdrowko
Ja zmieniałam szkołę też w 6 klasie, pamiętam tylko, że strach miał wielkie oczy i pierwsze kilka godzin było stresujące, a później już było tylko fajnie...nowe koleżanki i wogóle wszystko super Do dziś jestem wdzięczna mamie za tą decyzję

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość

Oj bidulek! Pewnie się strachu najadłaś!! Współczuję! Dobrze, że nic poważnego się nie stało
Stary 2011-10-10, 10:02   #3146
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
yy... no ja się staram mówić ONO, ale coś mi nie idzie widać
my z Pearl marzymy o chłopczyku no ale jak już będzie dziewuszka to trudno- nauczymy się chociaż kucyki robić i dobieranego pleść tyle plusów jak narazie
oj tam,oj tam
ja coraz bardziejjestem przekonana do dziewczynki, byleby mi zdrowiutka rosla i silna
Tak sobie pomyslalam, ze fajie byloby miec mikro-Pearl w domu Bedzie latwiej utworzyc koalicje przeciwko tztowi, jakby co. Chodzi mi tu np. o namawianie na zakupy ciuchowe. Dwoch bab to nie przegada
Co prawda wkurza mnie ten roz, ale za to jak fajnie bedzie gadac o chlopakach i milostkach Z chlopa to raczej za duzo nie wyciagniesz, a dziewczynce to jeszcze doradze, jak testowac tych chlopakow-bydlakow
Cytat:
noo istne jajca wtedy były... inne lata, inna młodzież.. a teraz- 10 latki się malują! 14-15 latki z brzuchami jeden wielki cyrk!
Też marzę o tym 21 letnim A. takie to gówniarze byliśmy, ahh... super czasy... zero problemów, kasy brak, szkoła, nauka... a teraz- praca, kredyty, problemy finansowe, brak czasu a ja chciałam 'szybko dorosnąć' jak ja tego żałuję!!
Agatku, zle mnie zrozumialas. Ja nie marze o moim gowniarzu z kiedys, tylko z teraz Dla mnie to dalej smarkacz w porownaniu do bylych. No ale wszyscy moi kumple powtarzaja,ze w koncu wzielam sobie jakiegos mlodego, a nie samych dziadow
Co do czasow, to rzeczywiscie jak sobie popatrze na ta mlodziesz,to mnie troche strach oblatuje. Nie wiem,czego sie bardziej boje - tego ze w gimnazjum bedzie moje dziecko krylo sie po parkach i pilo winiacze i papierochy, czy w pelnym makijazu i minispodniczkach paradowalo po dyskotekach,kiedy ja bede przeswiadczona,ze spi u kolezanki No, ale pocieszam sie,ze moi rodzice tez tak mysleli, a jednak na jakiegos tam ludzia wyroslam.
Cytat:
Napisane przez Agatek
Mój ma 16 października 28 urodziny a Twój? i czasem mówię, że niedługo 30stka- 'kochanie, ale ludzie tyle nie żyją... ' to się obraża hihihihi i mu tak dokuczam
moj 25-go pazdziernika - kasliwy skorpion
ja juz od roku mu powtarzam,ze jest pod trzydziestke i niech lepiej sie zaopatrzy w szampon przeciw wypadaniu wlosow
Czasami przylapuje go na wyrywaniu pojedynczych siwych wloskow i jakos mnie to rozczula A jak chce mu dokuczyc, to radze mu sie zastanowic, czy chce siwy, czy zaden wlos
Cytat:
Napisane przez Agatek
już sobie to wyobraziłam, że leci pilot, przed sobą stery i ... strzela jak w jakiejś grze
fajnie by bylo !!!
ale to nie takie zawody
na tych zawodach maja dlugi pas startowy i zaznaczone biala krecha, w ktorym miejscu dokladnie maja wyladowac
wcale nie taka prosta sprawa
Cytat:
Napisane przez Agatek
ojj nie ładnie! Musisz się zabrać do siebie, zacząć coś działać! U mnie zostały niby 3,5 miesiąca, ale z racji, że mały jest za mały to grozi przedwczesny poród i się wystrachałam troszkę, więc wolę do grudnia mieć wszystko a w połowie dopiero ostatnie czyli: łóżeczko + dodatki i wózek 2 w1 a zakupy są mega!!!!!!!! polecam! ta ekscytacja podliczaniem, co ile, gdzie...
Taaak, tylko ze jak chce sie za cos zabrac, to slysze od rodzicow, ze spooookojnie, ze jeszcze tyyyyyyle czasu, ze nie ma co sie spieszyc, ze jeszcze nic nas nie goni. Niestety, na razie jestem zdana na ich laske, wiec musze sie dostosowac. Nie mam swojej kasy Jak mnie to irytuje...ze dzieciaka zrobilam,a nie mam za co go ubrac Nic to, pocieszam sie, ze predzej czy pozniej sie odkuje i jak sie da, to zwroce im czesc kosztow.
Cytat:
Napisane przez Agatek
Dziewczyny czy Was też dzieciaczki łaskoczą?? Jak leżę na lewym lub prawym boku, to maluch najpierw się przetransportuje na stronę i zaczyna kopać i wypychać w najbardziej wysuniętym kącie i mnie to łaskocze
od kilku dni mam dokladnie to samo
na poczatku bylam mega zdziwiona i nawet przestraszona, bo to takie dziwne uczucie...normalnie czulam,jakby ktos mnie paluszkami w sam boczek laskotal !!!
Cytat:
Pearl, w sumie to nie wiem
Jak tak na niego patrzę na tym wieszaku, to przód ma delikatnie dłuższy, więc akurat z brzuszkiem ładnie się obie strony wyrównają.Ale wydaje mi się, że bez brzuszka też się będzie ładnie układał Muszę na TZta ubrać i zobaczę wtedy
a to powinien byc dobry
w takim razie ponownie zazdroszcze
no i czekam na zdjecie tzta w plaszczyku

Cytat:
jestem dokladnie tego samego zdania
nawet moj tz jak zobaczyl, ze raz od niechcenia podgrzalam sobie mleko na kakao w mikrofali, to wstal, wylal to mleko i podgrzal mi nowe w rondelku, mikrofale pozbawiaja zywnosc wszelkich wartosci
Cytat:
Dzięki dziewczyny, ale ja dzisiaj mam 27t3d i myślałam, że już w tym czasie to mały będzie szalony.
Inutil, dzieci jak ludzie (bo to w koncu tez ludzie ) maja swoje charaktery i temperamenty i byc moze jestes szczesliwa posiadaczka spokojnego, grzecznego chlopczyka i chociaz teraz sie martwisz,to po urodzeniu my bedziemy gubic nogi w probach nadazenia za swoimi, a Ty bedziesz siedziec, popijac kawke i czytac gazetke

Slyszalam tez, ze dziewczynki sa bardziej aktywne w brzuchach niz chlopcy i to mnie jeszcze bardziej utwierdza w przekonaniu, ze mam pimpuche w brzuchu Agatku, Zajaczek tez ruchliwy,co?

Dziewczyny, musze sie zajac swoja obrona - nauka i poprawa pracy magisterskiej, wiec od dzisiaj zakladam,ze nie zagladam tu czesciej niz 2...no 3 razy dziennie. Jak mnie ktoras zobaczy czesciej, to prosze na wielkich kopac wyrzucic do nauki !!!

Milego dnia i buziaki w brzunia

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:07   #3147
pearpearl
Wtajemniczenie

Jeju, osiol ze mnie, nawet sie nie przywitalam,a juz sie zdazylam pozegnac

Dzien dobry, Mamunie!

i milego dnia, Mamunie

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:13   #3148
Angelika_26
Raczkowanie

No strachu się najadłam i to dużo. To oko najważniejsze. Narzekał, że go boli. Wróciliśmy z klatki i lodem mu przykładałam. Od tego płaczu i bólu to usnął w 5 min. To już była w sumie prawie 21.00 to poszedł spać na noc. Spałam z nim i co trochę się budziłam czy oddycha, czy nie wymiotuje przypadkiem , czy bardzo mu oko puchnie. On taki prędki właśnie jest. Nie patrzy pod nogi i nie czeka na mamę,żeby dać rękę. Dziś poszedł do przedszkola ciekawe co sobie te babeczki tam pomyślą. Dziecka nie było tydzień w przedszkolu (chory był) i wraca z fioletowym nosem. :/
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:18   #3149
kasiahexe
Zadomowienie

dzien doberek

ja juz byłam 2 godzinki w pracy a reszte dnia mam wolne pije kawke i zjadłam serek biały z pomidorami i cebulka hihi

Wczoraj to chyba sie przeciwiczłam bo tak mnie tragicznie plecy w nocy bolaly ze musialam wzias połowke paracetamolu

Wogóle moja Livka wczoraj to dawala taki popis ze szok szkoda ze nie nagrałam bo brzuch to mi skakał na prawo i lewo
a mezulek jaki zadowolony bo w koncu mogl sie nacieszyc kopniakami do woli

Cytat:
po trupach do celu

dziewczyny co myślicie o tym: http://allegro.pl/hit-spray-do-noska...844164122.html ?? bo ja osobiście kupuję aspirator i nie wiem czy taki spray się wtedy przyda

i podgrzewacz http://allegro.pl/podgrzewacz-do-but...845717531.html dobry czy nie? Jak myślicie? Zmieściłyby się butelki aventu?
mi sie wydaje ze te buteki z TT maja wieszy obwód niz z aventa a wiec napewno aventowskie sie zmieszcza
ja mam podgrzewacz z aventa i wyglada na troche mniejszy niz ten

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Ja myślę, że czasem lepiej zgrzeszyć szklanką coli czy jakimś innym niezdrowym jedzeniem, niż non stop o tym rozmyślać. Ważne, żeby reszta diety była OK, przecież dzieciak się tym nie zatruje, pobierze to, co najlepsze. Ważniejsze jest, żeby potem, jak dziecko przyjdzie na świat, nie przyzwyczajać go do czipsów, chrupek, danonkow, słodyczy, niezdrowych napojów, bo w dzieciństwie zwykle kształtuje się nawyki na całe życie.
racja racja ale dupka po slodyczach rosnie

Cytat:
dziś zaczynamy 23 tc
i jaaaaaaaaaaaa teżżż ))))))))))kl aski:

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:18   #3150
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:

ja wlasnie tez na NUKa sie chyba zdecyduje. Corke od trzeciego tygodnia karmilam Nukiem lub Aventem i Nuka wolala poza tym strasznie podobaja mi sie ich butelki
http://allegro.pl/butelka-150-ml-dis...850143427.html
http://allegro.pl/nuk-disney-butelka...814703652.html

Kochana, a czy to są buteleczki tylko do mleka, czy do herbatki też?
Co oprócz mleka można podawać maluszkowi od urodzenia (jeśli się karmie mlekiem z proszku) ?

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości