Już 9 wątek zaczynamy - ważnych spraw moc omawiamy - Panny Młode Kielce - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-10, 10:33   #4171
Martensja21
Przyczajenie

GG do Martensja21
Dot.: Już 9 wątek zaczynamy - ważnych spraw moc omawiamy - Panny Młode Kielce

a tak wogóle to kiedy są te targi???
Stary 2011-10-10, 10:35   #4172
paulinaa8989
Raczkowanie

4-6 listopad
paulinaa8989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:37   #4173
ania838
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martensja21 Pokaż wiadomość
a tak wogóle to kiedy są te targi???
Od 4-6 listopada
Przejdę się może będzie coś ciekawego - nie byłam nigdy
Ślub: 06.06.2012 kościół św. Józefa Robotnika g.17
ania838 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:45   #4174
black_daisy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kawuszkaa Pokaż wiadomość
Witam, mamy ślub tego samego dnia
My też przymierzamy się do złotnika, macie jakiegoś sprawdzonego, poleconego? My przymierzamy się do Green'a na ul. Winnickiej. Zbieramy swoje złoto, tylko jakoś się to zatrzymało i nie ma skąd przypływać i chyba będziemy musieli dopłacić, aby w naszym imieniu kupił złom.

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Gdzie konkretniej przy Silnicy? Jaka ulica? Zbieram info, ponieważ też chcemy "przyatakować" złotnika

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Madziuniusia do mnie również nie przemawiają, przede wszystkim ceną. Nie mówię, że nie ma ładnych obrączek, Apart, Rubin, Kruk, ale jednak płaci się drugie tyle za markę, a złotnik naprawdę potrafi zrobić solidnie obrączki. Wystarczy znaleźć co nas interesuje i Pan Złotnik zrobi co trzeba

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Ile mniej więcej potrzebowaliście złomu? Zbieramy i mamy na obecną chwilę bardzo mało ponieważ 3 gramy i tak jakoś się zatrzymało, ale jeszcze ciocia mi obiecała jakiś domowy złom, też gdzieś w domowych skarbach mamy taki właśnie ruski pierścień wpadający w czerwień Jednak złotnik powiedział, że po odpowiedniej obróbce itd... wszystko pięknie wyjdzie

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Oczywiście, że zdradzę tajemnicę Zespół z Krk to Brooklyn Band. A przymierzaliśmy się do super zespołu Razem, dużo tańszy, ale naprawdę super ! Nie mieli już terminu A taki w jeszcze który braliśmy pod uwagę to Mix Music Band, jednak nie było jak dla mnie szału Oczywiście to tylko moja krytyczna opinia

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Bardzo ładna Witam kolejną PM-kę 2012 posiadającą suknię Czas leci, coraz więcej przygotowane. Zostało już 10 miesięcy...a niedawno u mnie był ponad rok !
Nam pani powiedziała, że na jedną obrączkę trzeba około 6g wiec w sumie 12g. My mieliśmy 15,5g wiec resztę możemy zabrać lub przeliczyć na robociznę, ale babka mówiła, że lepiej zabrać bo złoto drożeje.

Cytat:
Napisane przez ania838 Pokaż wiadomość
Ja się muszę też wybrać na nauki ale nie wiem czy już w tym miesiącu . Ja też ze względu na mojego TŻ muszę zrobić kurs na Karczówce

Dziewczyny!!!
Jak Was czytam to zaczynam wpadać w panikę!!!
Suknie macie kupione, kursy porobion, kupujecie obrączki a ja ma wesele w czerwcu i jeszcze nie mam zespołu

Wybieracie się na targi slubne?

Macie juz zaproszenia?
A kiedy są targi? Jeśli będę w ten weekend w domu to może się wybierzemy.
A zaproszenia i tym podobne rzeczy robimy sami, już mamy prototyp i niektóre elementy, np kokardki robiłam w wakacje bo w roku akademickim nie bardzo mam na to czas.

Cytat:
Witam,
ja mam ślub 18 sierpnia 2012r. Załatwione sprawy to sala, kucharki, dj, nauki.
Ale suknia, obrączki? jejku ja nawet jeszcze o tym nie myślałam, muszę się ogarnąć)
A alkohol Drogie Panie kupujecie jeszcze w tym roku kalendarzowym ( słyszałam że ceny mają wzrosnąć znacząco)??
My chcemy po prostu rozłożyć sobie koszty w czasie nad alkoholem też już myślimy z tego samego względu

Cytat:
Napisane przez Talaaa87 Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się ja tez jeszcze nie mam nic... i wogóle nie mam koncepcji na siebie w ten dzień... wiem tylko że chce mieć fioletowe buty.... a co do alkoholu to TŻ mi powiedział żebym się tym nie interesowała bo on ma jakiegoś znajomego w hurtowni z alkoholami i załatwi... a co do cen to jak mu mówiłam że podobna ma być drożej to on stwierdził że cena sie nie zmieni....

Ja tez musze pomyśleć nad zaproszeniami... obecnie mysle nad takimi http://moda.allegro.pl/wyjatkowe-zap...844256639.html co o nich sądzicie??
Też sobie wymyśliłam fioletowe dodatki ale nie będę się upierać przy jednym odcieniu, u mnie będzie w połączeniu z ecru, gdzie nie gdzie może trochę zieleni, np w bukiecie.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaa8989 Pokaż wiadomość
4-6 listopad
Więc raczej się nie pojawię
Stary 2011-10-10, 10:47   #4175
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez black_daisy Pokaż wiadomość
Też sobie wymyśliłam fioletowe dodatki ale nie będę się upierać przy jednym odcieniu, u mnie będzie w połączeniu z ecru, gdzie nie gdzie może trochę zieleni, np w bukiecie
Ja tez nie upieram się przy jednym odcieniu...chce tylko żeby to mniej więcej pasowalo do siebie ja mam sale w kolorze zielonym, także fiolet będzie pasował

Pani Mgr
Talaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:55   #4176
black_daisy
Raczkowanie

Cytat:
Ja tez nie upieram się przy jednym odcieniu...chce tylko żeby to mniej więcej pasowalo do siebie ja mam sale w kolorze zielonym, także fiolet będzie pasował
Właśnie ja też mam dodatki na sali zielone i chcę żeby to jakoś współgrało
Stary 2011-10-10, 10:59   #4177
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
Wydaje mi się że właśnie fioletowy najbardziej współgra... oczywiście są też inne kolory ale jakoś tak osobiście to ten fiolet najbardziej pasuje mi do zieleni...

Pani Mgr
Stary 2011-10-10, 11:00   #4178
ania838
Raczkowanie

Cytat:
U mnie sala jest na kremowo-pomarańczowo tak więc wydaje mi się że łososiowe winietki będą pasowały
Ślub: 06.06.2012 kościół św. Józefa Robotnika g.17
ania838 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 11:01   #4179
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
U mnie sala jest na kremowo-pomarańczowo tak więc wydaje mi się że łososiowe winietki będą pasowały
Powinny pasować

Pani Mgr
Stary 2011-10-10, 11:59   #4180
_agata
Zakorzenienie

Dziewczyny, z wódką i innymi alkoholami nie ma co szaleć. Co roku mówi się, ze podrożeje nie wiadomo o ile, a wystarczy zerknąć w poprzednie wątki ile płaciłyśmy za alkohol. Nic nie drożeje, a nawet jeśli to nie są to skoki, które uzasadniają kupowanie alkoholu już teraz i trzymanie przez pół roku czy więcej do przyjęcia.

Co do złota, to teraz stoi przecież dość wysoko i szaleństwem byłoby porywanie się na kupno obrączek teraz. Ja bym czekała, aż ceny spadną.

Z zaproszeniami tez uważajcie, na te najtańsze zwłaszcza. Zaproszenia w okolicach 1-2 zł to często tak chała, że za darmo bym nie chciała. Już niejedna się na takich "tanich" przejechała. Celowo pisze w cudzysłowie, bo tanie one były tylko pozornie, jak się okazało, że trzeba później porządne kupić.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 12:36   #4181
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Dziewczyny, z wódką i innymi alkoholami nie ma co szaleć. Co roku mówi się, ze podrożeje nie wiadomo o ile, a wystarczy zerknąć w poprzednie wątki ile płaciłyśmy za alkohol. Nic nie drożeje, a nawet jeśli to nie są to skoki, które uzasadniają kupowanie alkoholu już teraz i trzymanie przez pół roku czy więcej do przyjęcia.

Co do złota, to teraz stoi przecież dość wysoko i szaleństwem byłoby porywanie się na kupno obrączek teraz. Ja bym czekała, aż ceny spadną.

Z zaproszeniami tez uważajcie, na te najtańsze zwłaszcza. Zaproszenia w okolicach 1-2 zł to często tak chała, że za darmo bym nie chciała. Już niejedna się na takich "tanich" przejechała. Celowo pisze w cudzysłowie, bo tanie one były tylko pozornie, jak się okazało, że trzeba później porządne kupić.
ojj co do zaproszeń to się zgodzę... Ja na jedno tegoroczne wesele dostałam tak cieniutkie zaproszenie, że wstyd. Widać było, że zamawiane na allegro w ciemno.
Stary 2011-10-10, 14:12   #4182
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Ja też nie będę mieć jednego koloru wszędzie, bo na sali mam dekorację. Dekoracja jest w odcieniu zieleni to fioletowy jak najbardziej będzie pasował.
Bukiet będę mieć z fioletowych i śmietankowych kwiatów wstawkami zielonymi, niebieskimi. To moje przemyślenia po obejrzeniu wielu bukietów, ale to jeszcze może się zmienić .
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 14:27   #4183
Madziuniusia
Zakorzenienie

A ja nie wiem jakim kolorem mogłabym połączyć moją salę, która jest w odcieniach takiego złotego beżu, hehe dekoracji samochodu, który jest bordowy a w ogóle bukiet do sukni to mi się wydaje fiolet/ róż... nie ma to jak sobie komplikować życie;P stwierdziłam, że nie chcę go sobie komplikować. Znam swoich gości i nawet nie zwrócą uwagi na to, że wszystko współgra kolorystycznie
Stary 2011-10-10, 14:48   #4184
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Bukiet będę mieć z fioletowych i śmietankowych kwiatów wstawkami zielonymi, niebieskimi. To moje przemyślenia po obejrzeniu wielu bukietów, ale to jeszcze może się zmienić .
To widze że Ty już masz dokładnie sprecyzowane wymagania co do bukietu ja wiem tylko tyle że ma być w odcieniach fioletu i niec poza tym... jakos jeszcze nie mam do tego głowy...

Pani Mgr
Stary 2011-10-10, 15:44   #4185
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
To widze że Ty już masz dokładnie sprecyzowane wymagania co do bukietu ja wiem tylko tyle że ma być w odcieniach fioletu i niec poza tym... jakos jeszcze nie mam do tego głowy...
Ja ostatnio się za to wzięłam. Ty masz 2 miesiące więcej czasu niż ja, więc spokojnie

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2011-10-10, 15:50   #4186
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
Ja ostatnio się za to wzięłam. Ty masz 2 miesiące więcej czasu niż ja, więc spokojnie
A masz jakieś zdjęcia swoich inspiracji ślubnych?? jak tak to pokaż

Pani Mgr
Stary 2011-10-10, 16:25   #4187
Izaura15
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kawuszkaa Pokaż wiadomość
Witam, mamy ślub tego samego dnia
My też przymierzamy się do złotnika, macie jakiegoś sprawdzonego, poleconego? My przymierzamy się do Green'a na ul. Winnickiej. Zbieramy swoje złoto, tylko jakoś się to zatrzymało i nie ma skąd przypływać i chyba będziemy musieli dopłacić, aby w naszym imieniu kupił złom.

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Gdzie konkretniej przy Silnicy? Jaka ulica? Zbieram info, ponieważ też chcemy "przyatakować" złotnika

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Madziuniusia do mnie również nie przemawiają, przede wszystkim ceną. Nie mówię, że nie ma ładnych obrączek, Apart, Rubin, Kruk, ale jednak płaci się drugie tyle za markę, a złotnik naprawdę potrafi zrobić solidnie obrączki. Wystarczy znaleźć co nas interesuje i Pan Złotnik zrobi co trzeba

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Ile mniej więcej potrzebowaliście złomu? Zbieramy i mamy na obecną chwilę bardzo mało ponieważ 3 gramy i tak jakoś się zatrzymało, ale jeszcze ciocia mi obiecała jakiś domowy złom, też gdzieś w domowych skarbach mamy taki właśnie ruski pierścień wpadający w czerwień Jednak złotnik powiedział, że po odpowiedniej obróbce itd... wszystko pięknie wyjdzie

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Oczywiście, że zdradzę tajemnicę Zespół z Krk to Brooklyn Band. A przymierzaliśmy się do super zespołu Razem, dużo tańszy, ale naprawdę super ! Nie mieli już terminu A taki w jeszcze który braliśmy pod uwagę to Mix Music Band, jednak nie było jak dla mnie szału Oczywiście to tylko moja krytyczna opinia

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Bardzo ładna Witam kolejną PM-kę 2012 posiadającą suknię Czas leci, coraz więcej przygotowane. Zostało już 10 miesięcy...a niedawno u mnie był ponad rok !
Nasz sygnet ważył 15 g, więc spokojnie nam starczyło, a było nawet za dużo, więc doradzili nam, żeby zrobić je grubsze, zostało jeszcze i starczy na pierścionek Jeśli uzbieracie do 10g spokojnie możecie zrobić piękne obrączki. Nawet jeśli będziecie mieć mniej to oni mogą Wam dołożyć, tylko wtedy cena będzie inna. My zapłaciliśmy za samą robociznę 550zł (plus 300 za moje brylanciki), więc jest ogromna różnica w cenie obrączek w porównaniu do znanych jubilerów.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Polecam Wam hurtownię zabawek "Danda" tam jest spory wybór zaproszeń (od 70gr za szt), podziękowania dla rodziców, poduszeczki na obrączki, kieliszki na szampana, materiały do dekoracji, balony itp spory wybór rzeczy przydatnych i nie trzeba mieć NIP-u, na kupno związane ze ślubem.
Co do alkoholu, w tym roku spore powodzenie ma Żubrówka Biała... Przynajmniej głowa nie boli
Ehhh ja chcę jeszcze raz to przeżyć
Stary 2011-10-10, 16:42   #4188
aniakub
Raczkowanie

To ja tez się dołączę
Ślub 17.08.2012 w kościele Miłosierdzia Bożego w Kielcach
Wesele w Hotelu Łysogóry
DJ wstępnie zarezerwowany, co prawda z Poznania, bo tu mieszkamy, ale zastanawiamy sie czy nie poszukać kogoś z Kielc, bo osobiście go nie znamy tylko znajomi polecili, więc może bez sensu ciągnąć go przez pół Polski skoro wielkiej różnicy w cenie z "kieleckimi" nie ma
Fotograf - w trakcie negocjacji z TŻtem

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaa8989 Pokaż wiadomość
teraz na spokojnie trzeba porozglądac się za zaproszeniami, obrączkami i ewentualnie wódka. i póki co z tym mamy największy problem. liczyłam, że może pojawi się na rynku nowa wódka gdyz taka jest dobra, "niepopsuta" a im dłużej dana wódka jest w obiegu tym gorsza jej jakosć tak jak np STOCK każdy sie nim zachwycał, do czasu.... a jaką wy bierzecie pod uwage?

na targi się wybieram. mój dj ma się wystawiać
też tak sobie wymyśliłam, że jak wychodzi nowa wódka to musi być dobrej jakości
znajomi, którzy brali ślub w zeszłym roku, uczulali nas, żeby kupić wódkę, z tej samej rozlewni z której była ta którą próbowaliśmy przed zakupem
Co do smaku wódki to kwestia gustu, Krupnik czysty wg mnie ochyda, ale mój szwagier zachwycony, więc w 100% gości nie trafisz

Edytowane przez aniakub
Czas edycji: 2011-10-10 o 16:43
aniakub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 16:42   #4189
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniakub Pokaż wiadomość
To ja tez się dołączę
Wesele w Hotelu Łysogóry
DJ wstępnie zarezerwowany, co prawda z Poznania, bo tu mieszkamy, ale zastanawiamy sie czy nie poszukać kogoś z Kielc, bo osobiście go nie znamy tylko znajomi polecili, więc może bez sensu ciągnąć go przez pół Polski skoro wielkiej różnicy w cenie z "kieleckimi" nie ma
Witaj opowiadaj o Was, o zareczynach i pokazuj pierscionek

Pani Mgr
Stary 2011-10-10, 17:08   #4190
arasik357
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniakub Pokaż wiadomość
To ja tez się dołączę
Wesele w Hotelu Łysogóry

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

też tak sobie wymyśliłam, że jak wychodzi nowa wódka to musi być dobrej jakości
znajomi, którzy brali ślub w zeszłym roku, uczulali nas, żeby kupić wódkę, z tej samej rozlewni z której była ta którą próbowaliśmy przed zakupem
Co do smaku wódki to kwestia gustu, Krupnik czysty wg mnie ochyda, ale mój szwagier zachwycony, więc w 100% gości nie trafisz
Mnie bardzo smakuje Krupnik i wielu naszym znajomym również uważam ze jest to bardzo dobra wódka co ja nie przepadam za czystą.
Ja miałam ją na weselu i była bardzo dobra. Tylko my kupowaliśmy ja w zeszłym roku i jeszcze nie było podróbek bo dopiero wchodził na rynek Krupnik, a teraz to nie wiem jak to z nimi jest

Edytowane przez arasik357
Czas edycji: 2011-10-10 o 17:13
arasik357 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 17:26   #4191
senna87
Raczkowanie

Czesc dziewczyny.

Z tydzień mnie nie było, a postów tyyyyyyyyle przybyło, widzę że się rozkręcamy, chyba sezon ślubny 2012 rozpoczyna się na dobreFajnie, bo ostatnio strasznie pusto tu było.

Dziewczyny co do zaproszeń z allegro to koniecznie trzeba brać jedno na próbe, bo często się okazuje że na zdjęciu super, a papier lub wykonanie beznadziejne.

Edytowane przez senna87
Czas edycji: 2011-10-10 o 17:27
senna87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 17:54   #4192
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Dziewczyny suknia zamówiona!9511_nrvM.jpgHERMS - BARBIELLE.jpg

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 18:33   #4193
black_daisy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny suknia zamówiona!Załącznik 4275157Załącznik 4275158
Śliczna jest ta suknia! też szukam czegoś w tym stylu, tylko ja chce mieć z przedłużonym stanem, ale tez takie koronki gdzie zakupiłaś?
Stary 2011-10-10, 18:38   #4194
alicja_8_8
Raczkowanie

[QUOTE=Kawuszkaa;29877733]Witam, mamy ślub tego samego dnia

BRON CIE PANIE BOZE!!! tylko nie u GREENA!! My tam robilismy obraczki, po prostu porazkaaaaaa!!!! Zanim je odebralismy bylismy u niego...uwaga uwaga.... jedenascie razy!! Bo ciagle bylo cos nie tak, ciagle wyskakiwal na nich zielony pasek, mowil ze to miejsce "spawania" zlota i tak juz jest i nic z tym nie zrobi. Obraczki byly nie okrągle tylko takie tu ciensze, tu grubsze... cos okropnego. Poza tym moje diamenty mialy byc obok siebie tak zeby nie bylo milimetra wolnego miejsca miedzy nimi to powiedzial ze tak zrobi a w koncu zrobil tak ze jest odstep miedzy brylantami i powiedzial ze inaczej sie nie dalo. Jesli do niego pojdziesz to popelnisz najwiekszy bląd w swoim zyciu ...

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 -------
alicja_8_8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 18:53   #4195
a_sydney
Raczkowanie

magduś2 super suknia!!
Stary 2011-10-10, 18:53   #4196
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
suknia piekna

Pani Mgr
Stary 2011-10-10, 18:59   #4197
Lowczyni
Zakorzenienie

[QUOTE=paulinaa8989;298778 13]
Cytat:
Napisane przez Lowczyni Pokaż wiadomość
Ja polecam Sylwie z salonu Awangarda.
Dzięki, zanotuję w moim weselnym kajecie
a ta Pani Sylwia pracuje w salonie na sienkiewicza (wejscie od wesołej), czy na warszawskiej??
Aktualnie jest na Wesołej ale jak zadzwonisz to na pewno ci powiedzą czy sie nie przeniosła na Warszawską.

Cytat:
Dziewczyny!!!
Jak Was czytam to zaczynam wpadać w panikę!!!
Suknie macie kupione, kursy porobion, kupujecie obrączki a ja ma wesele w czerwcu i jeszcze nie mam zespołu

Wybieracie się na targi slubne?

Macie juz zaproszenia?
Bez paniki, jak koś ma do śłuu np 10 miesięcy: salę, zespół, fotografa i filmowanie zamówione to może spokojnie spać. Na prawdę jest dużo czasu, oczywiście jak ktoś wcześniej coś chce załatwić to niech załatwia ale bez Panikowania

Co do targów, to od wielu lat są bardzo kiepskie więc nie nastawiajcie się na niewiadomo co. Iść można jak macie za darmo zaproszenia ale .... same zresztą zobaczycie.

Cytat:
Witam,
ja mam ślub 18 sierpnia 2012r. Załatwione sprawy to sala, kucharki, dj, nauki.
Ale suknia, obrączki? jejku ja nawet jeszcze o tym nie myślałam, muszę się ogarnąć)
A alkohol Drogie Panie kupujecie jeszcze w tym roku kalendarzowym ( słyszałam że ceny mają wzrosnąć znacząco)??
Z alkoholem jest tak że co roku się słyszy pod koniec że ma zdrożeć. My tak kupiliśmy swój alkohol na dobre 9 miesięcy przed i wcale nie zdrożał. Fakt że mieliśmy już to z głowy i spokojnie sobie czekał na ważną chwilę u teściów. Ale jak ktoś nie ma gdzie przechować, nie chce zamrażać kasy to niech poczeka z zakupem.

Warto dziewczyny robić obrączki. My mieliśmy własne złoto prawie 15 gram ale zabrakło, bo nasze obrączki ważą 20. Więc nie jest prawdą że jak ktoś uzbiera 10 g o mu starczy, wszystko zależy jakie są te obrączki

Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi, które spinki są ładniejsze i wstawiam krawat, który mi się podoba
Wszystkie są ładne, ale chyba najbardziej podobają mi się trzecie, krawat fajny
Cytat:
Bardzo ładna

Jeśli wybieracie zaproszenia na allegro to koniecznie przed zamówieniem ostatecznym niech prześlą wam jedną na próbę. W tym sezonie i poprzednim wieeele dziewczyn się przejechało: na zdjęciach pięknie wyglądały a jak przyszły to wymiar nie taki, jakoś beznadziejna, gramatura papieru jak toaletowego ect. Więc lepiej zamówić próbkę aby w ostatniej chwili nie szukać na łapu capu czegoś innego. Ja polecam stronę wizażanki która robi piękne zaproszenia, winietki, menu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=329534 Sama zamawiałam u niej cały zestaw "zaproszenia, winietki, menu, tablice z rozsadzeniem gości"

Fryzurę na ślub ja wybrałam koka, bo jak będzie upał to można się upiec jak coś ma się na plecach, ale to moje indywidualne odczucie

Edytowane przez Lowczyni
Czas edycji: 2011-10-10 o 19:05
Lowczyni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:17   #4198
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Piękna sukieneczka

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2011-10-10, 19:53   #4199
paulinaa8989
Raczkowanie

magduś2 - super suknia
paulinaa8989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:54   #4200
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
A masz jakieś zdjęcia swoich inspiracji ślubnych?? jak tak to pokaż
Trochę mam. Powstawiam zaraz na spokojnie, teraz jestem z doskoku zupę gotuję.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości