Szalone Krakowianki pędzą dalej! - cz. XIV - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-10, 15:33   #631
gg22
Zakorzenienie

Dot.: Szalone Krakowianki pędzą dalej! - cz. XIV

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Jesteś świadoma konsekwencji. Nie masz rodziny, dla której źródłem utrzymania jest Twoje prawo jazdy. Jeśli ktoś jest w takiej sytuacji, niech nie prowadzi po pijaku, są inne rodzaje transportu. Po jednym piwku przy grillu po paru godzinach nie ma śladu, mówimy tu o sytuacjach, gdy po kimś widać, że jest po spożyciu. Odrobina nieuwagi i lekko spóźniona reakcja i wjeżdżasz komuś pod koła, niszcząc jego życie (bo swoje to na własne życzenie).
W naszym kraju nadużywa się alkoholu masowo i jestem za zaostrzeniem kar. Ostatnio znajomy zginął w wypadku prowadząc po spożyciu i nie mogę mu tego wybaczyć.
o to, to.
właśnie o to chodzi. jak nawalony typ wjeżdża pod koła niszczy moje życie, bo to ja jestem kierowcą samochodu. ale że on wjechał pod moje koła bo był na bance to co z tego? nie powinni tego łagodzić tylko właśnie jeszcze zaostrzyć.

Cytat:
Napisane przez szyrek Pokaż wiadomość
A ja się nie zgodzę Alkohol jest nie tylko w napojach. Co z lekami albo głupim płynem do płukania ust?
Ale jako pijus jestem nieobiektywna - ciężko mi wyobrazić sobie dobry obiad bez kieliszka wina (i deseru) albo grilla bez piwa.
ja też jestem pijusem ale jak mam prawko 7lat to ani razu nie zdarzyło mi się prowadzić po alko. 1 jedyny raz usiadłam po wypiciu 3łyków, 5h później, a miałam takiego stresa że dramat co oczywiście jest głupotą, ale mam tak mocno to wpojone, że nie przyjmuje żadnej dopuszczanej ilości.

jeśli chodzi o leki to jest wyraźne zalecenie po których nie można prowadzić, bo jego zażywanie obniża koncentrację więc co w tym dziwnego? chodzi Ci o to że za coś takiego nie zostanie zabrane prawko czy co?
a z płynem do ust to wydaje mi się śmieszne. trzeba by było to przetestować, ale wątpię żeby wyszło ponad 0,2promila jesli sobie przepłukasz usta

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
1. Jak my się czujemy to aż rzadko

2. Mnie zaskoczyło to, że mimo iż ponad 55% narodu nie ufa Tuskowi, i tak na niego głosowali

3. Na PSL głosowała ta część, która jest na KRUSie - bo dopóki PSL jest u władzy (w koalicji) to KRUSu nikt nie tknie A jest cholernie niesprawiedliwe że każdy nie tylko rolnik może na KRUS przejść, wystarczy że kupi działkę na wsi zabitej dechami i już. I że Ci najbogatsi rolnicy też na KRUS. To powinno być od dochodów uzależnione uzyskiwanych z rolnictwa, a nie od faktu posiadania działki.

4. Szyrek - możemy razem migdała w warunkach domowych robić, tak w ogóle
1. prawda?
dlatego z Tobą dyskusje o polityce są nudne

2. prawda? mnie też ale to wynika z tego, że tacy ludzie ponownie na niego zagłosowali bo nie mieli na niego, a głosowanie wg założenia "wybieram mniejsze zło" jest zmarnowaniem swojego głosu, bo tylko można sobie i innym zrobić krzywdę dlatego też ja na głosowaniu nie byłam.

3. i to jest kolejna bzdura dzięki której Pawlak jest jedynym człowiekiem, a PSL jedyną partią, która od 20lat zawsze, ale to zawsze jest w parlamencie

4. aj też chcę

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
A pijany pieszy nie stwarza zagrożenia?
stwarza

Cytat:

gg, czy ja Ci odpisałam w sprawie Pragi i zupy?
odpisałaś ale tak się zaangażowałam w dyskusję że jeszcze nie czytałam
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 15:41   #632
szyrek
Zadomowienie

No to jest właśnie smutne - ile osób w Polsce odróżnia homoseksualizm od pedofilii? Albo zna różnicę między transseksualnością a transwestytyzmen? Wszystko jest wrzucane do jednego worka podpisanego zboki :/

A propos alkoholu to we krwi raczej nie wyjdzie (chodzi mi o płyn, syrop czy opisany przez Blair batonik) ale w wydechu tak
Prawka chyba nie zabierają ale zawieszają czy jakoś tak
Bedę się tym dokładniej interesować jak już ujeżdżę mojego fordzika

A za jazdę po pijaku na rowerze na pewno zabierają prawko? Chyba tylko jednośladów przez jakiś czas nie można prowadzić (głowy nie dam, ale w dwóch przypadkach u znajomych tak właśnie było).

gg, na prv leci mój nr bo zaraz zmykam z netu

szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 15:46   #633
Malla
Nie depcze krokusów

gg22 - 0,2 promila to rozsądny próg, wykluczający stan po spożyciu jabłek lub odświeżacza oddechu
Stary 2011-10-10, 15:56   #634
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
ja też jestem pijusem ale jak mam prawko 7lat to ani razu nie zdarzyło mi się prowadzić po alko. 1 jedyny raz usiadłam po wypiciu 3łyków, 5h później, a miałam takiego stresa że dramat co oczywiście jest głupotą, ale mam tak mocno to wpojone, że nie przyjmuje żadnej dopuszczanej ilości.

jeśli chodzi o leki to jest wyraźne zalecenie po których nie można prowadzić, bo jego zażywanie obniża koncentrację więc co w tym dziwnego? chodzi Ci o to że za coś takiego nie zostanie zabrane prawko czy co?
a z płynem do ust to wydaje mi się śmieszne. trzeba by było to przetestować, ale wątpię żeby wyszło ponad 0,2promila jesli sobie przepłukasz usta

1. prawda?
dlatego z Tobą dyskusje o polityce są nudne

2. prawda? mnie też ale to wynika z tego, że tacy ludzie ponownie na niego zagłosowali bo nie mieli na niego, a głosowanie wg założenia "wybieram mniejsze zło" jest zmarnowaniem swojego głosu, bo tylko można sobie i innym zrobić krzywdę dlatego też ja na głosowaniu nie byłam.

3. i to jest kolejna bzdura dzięki której Pawlak jest jedynym człowiekiem, a PSL jedyną partią, która od 20lat zawsze, ale to zawsze jest w parlamencie

4. aj też chcę
W wydechu wyjdzie, we krwi nie W tym odcinku sprawdzali alkomatem na dmuchanko
Ja to nawet na drugi dzień po piciu mam opory wsiąść za kierownicę Nie rozumiem osób, które sobie golną piwko a potem wio do auta. U nas tacy spali - Niemcy. No i przyjeżdżali wieczorem, pili po 8 piw na łebka, 2 zostawało spać, a reszta wracała do siebie! I przyjeżdżali nawet ciężarówkami.... Szczerze mówiąc żałuję że ich policja nie cyknęła Bo przecież w Polsce to im wolno wszystko

1. Menda!
2. Też menda, jak mogłaś nie iść, blisko masz W moim bloku tam gdzie psychiatra i spotkania AA są był lokal
3. No i nikt tego nie zmieni, będą trzęśli tyłkami bo się PSL wycofa z koalicji. Chore.
4. Przyjdź do mnie w czwartek, zrobię Ci tonik, tydzień trzeba smarować przed pierwszym peelingiem, więc w piątek za tydzień przyjdziesz i będziemy peeling robić

Cytat:
No to jest właśnie smutne - ile osób w Polsce odróżnia homoseksualizm od pedofilii? Albo zna różnicę między transseksualnością a transwestytyzmen? Wszystko jest wrzucane do jednego worka podpisanego zboki :/

A propos alkoholu to we krwi raczej nie wyjdzie (chodzi mi o płyn, syrop czy opisany przez Blair batonik) ale w wydechu tak
Prawka chyba nie zabierają ale zawieszają czy jakoś tak
Bedę się tym dokładniej interesować jak już ujeżdżę mojego fordzika

A za jazdę po pijaku na rowerze na pewno zabierają prawko? Chyba tylko jednośladów przez jakiś czas nie można prowadzić (głowy nie dam, ale w dwóch przypadkach u znajomych tak właśnie było).

gg, na prv leci mój nr bo zaraz zmykam z netu
Ja nie porównuję do zboczeńców Miałam na celu pokazanie, że zboczeńcy zawsze idą tam, gdzie widzą szanse na walkę o swoje prawa. I za 10 lat będziemy musieli wykreślić pedofilię z listy chorób, bo każdy ma prawo kochać i żyć jak chce

Jestem tolerancyjna, ale do czasu jak się mnie nie zmusza do akceptacji Mam wielu znajomych homo i mam talent do rozpoznawania Co nie zmienia faktu że nie zagłosowałabym na tę osobę która z listy Palikota startowała pierwsza, bo uważam że nie będzie się zajmowała polityką, a przepychaniem ustaw dot. orientacji, tolerancji, itd., zamiast poważniejszych spraw i problemów, które teraz mamy. Już nie wspomnę o tym że finansowanie zabiegu zmiany płci przez nfz to dla mnie poroniony pomysł A - i jestem przeciwniczką adopcji

Jak chcesz się 'rozjeździć' to po całym Krakowie sobie jeździj w nocy - mały ruch i fajnie się jeździ Ja jak się przeprowadziłam do siebie to właśnie w nocy wyjeżdżałam na miasto i sobie objeżdżałam większą część tak ćwiczeniowo

Aaaaaa i jeszcze pytanie - czy po peelingu też mam tonik stosować, żeby móc kolejny peeling zrobić? Czy jeśli przejdę na same peelingi, to nie trzeba toniku?

Edytowane przez blair witch
Czas edycji: 2011-10-10 o 15:58
blair witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 15:56   #635
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co wiem to dają mandat 50zł

Cytat:
gg22 - 0,2 promila to rozsądny próg, wykluczający stan po spożyciu jabłek lub odświeżacza oddechu
też tak uważam
.
Stary 2011-10-10, 16:04   #636
szyrek
Zadomowienie

Cytat:
W wydechu wyjdzie, we krwi nie W tym odcinku sprawdzali alkomatem na dmuchanko
Ja to nawet na drugi dzień po piciu mam opory wsiąść za kierownicę Nie rozumiem osób, które sobie golną piwko a potem wio do auta. U nas tacy spali - Niemcy. No i przyjeżdżali wieczorem, pili po 8 piw na łebka, 2 zostawało spać, a reszta wracała do siebie! I przyjeżdżali nawet ciężarówkami.... Szczerze mówiąc żałuję że ich policja nie cyknęła Bo przecież w Polsce to im wolno wszystko

1. Menda!
2. Też menda, jak mogłaś nie iść, blisko masz W moim bloku tam gdzie psychiatra i spotkania AA są był lokal
3. No i nikt tego nie zmieni, będą trzęśli tyłkami bo się PSL wycofa z koalicji. Chore.
4. Przyjdź do mnie w czwartek, zrobię Ci tonik, tydzień trzeba smarować przed pierwszym peelingiem, więc w piątek za tydzień przyjdziesz i będziemy peeling robić

Ja nie porównuję do zboczeńców Miałam na celu pokazanie, że zboczeńcy zawsze idą tam, gdzie widzą szanse na walkę o swoje prawa. I za 10 lat będziemy musieli wykreślić pedofilię z listy chorób, bo każdy ma prawo kochać i żyć jak chce

Jestem tolerancyjna, ale do czasu jak się mnie nie zmusza do akceptacji Mam wielu znajomych homo i mam talent do rozpoznawania Co nie zmienia faktu że nie zagłosowałabym na tę osobę która z listy Palikota startowała pierwsza, bo uważam że nie będzie się zajmowała polityką, a przepychaniem ustaw dot. orientacji, tolerancji, itd., zamiast poważniejszych spraw i problemów, które teraz mamy. Już nie wspomnę o tym że finansowanie zabiegu zmiany płci przez nfz to dla mnie poroniony pomysł A - i jestem przeciwniczką adopcji

Jak chcesz się 'rozjeździć' to po całym Krakowie sobie jeździj w nocy - mały ruch i fajnie się jeździ Ja jak się przeprowadziłam do siebie to właśnie w nocy wyjeżdżałam na miasto i sobie objeżdżałam większą część tak ćwiczeniowo

Aaaaaa i jeszcze pytanie - czy po peelingu też mam tonik stosować, żeby móc kolejny peeling zrobić? Czy jeśli przejdę na same peelingi, to nie trzeba toniku?
Ale ja prawka nie mam!!!
EE, no nie, to tak jakby gwałty zalegalizować...

Robiłam dwa-trzy dni przerwy i znów do toniku - ale już raczej dla podtrzymania efektu niż przyzwyczajania cery.

gg, to migdał zbiorowy??

szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 16:05   #637
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
z tego co wiem to dają mandat 50zł
A dyskusja nie toczy się odnośnie planów wprowadzenia odebrania w takiej sytuacji prawka przez jakichś tam polityków?

Pogubiłam się, wolałam już abstrakcyjną dyskusję o imionach dla dzieci
Stary 2011-10-10, 16:09   #638
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja prawka nie mam!!!
EE, no nie, to tak jakby gwałty zalegalizować...

Robiłam dwa-trzy dni przerwy i znów do toniku - ale już raczej dla podtrzymania efektu niż przyzwyczajania cery.

gg, to migdał zbiorowy??
No właśnie I jak pisałam wcześniej to właśnie się boję że pójdzie jak w Holandii, gdzie pedofile normalnie stowarzyszenia mają, partie mogą zakładać (chociaż z niskim poparciem), no i są normalnie w telewizji... Przekonują, że tak naprawdę nic złego nie robią, że postęp idzie do przodu i że już 12letnie dzieci są gotowe do stosunków płciowych, w pełni rozwinięte seksualnie i z większą świadomością niż dawniej, dlatego próg 16 lat jest za wysoki (w H. można od 16 r.ż.).

Mi na razie schodzi i się złuszcza, więc tonik odstawiłam, na wieczór smaruję kremem złuszczającym (z glikolem), więc do kwasów i tak przyzwyczajenie będzie

Szyrek, to albo Ty nawiedzisz nas, albo my z gg nawiedzimy Ciebie Migdał party

Myślałam że masz prawko i chcesz doćwiczyć Ja koleżankę uczyłam przed jej egzaminem na placu awf'u, ruszania pod górkę, cofania, parkowania itd. ale na miasto nie wyjeżdżałyśmy
Stary 2011-10-10, 16:10   #639
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

cześć Myszko super że wróciłaś. zawirowania w życiu całkowite i wcale się nie dziwie, że zniknęłaś ale dla Ineso że Cię namówiła
gratuluję Ci tych zmian i życzę szczęścia i mam nadzieję że już nas nie zostawisz, przynajmniej do lutego
Do lutego będę się pokazywać, a i potem może uda się wejść raz na czas, jak dzieciątko pozwoli

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
szyrek - tylko się tonizuję migdalem. Ale nie wykluczam, że po tych trzech gabinetowych się odważę na domowy, to Cie wtedy zaproszę i będziemy się bjutować
nauka jazdy=> stare lotnisko w Czyżynach

myszka -

Zjadłam łososia, na którego miałam taką ochotę Wyszedł pyszny, soczysty, uwielbiam ryby pieczone w folii
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 16:15   #640
gg22
Zakorzenienie

Cytat:

1. Menda!

5. A - i jestem przeciwniczką adopcji
1. nie menda tylko jak mam z Tobą dyskutować jak mamy podobne/ bardzo podobne poglądy? to przecież jest nudne bo można tylko potwierdzać słowa drugiej osoby. dreszczyk jest jak słyszy się jakieś kontrargumenty poza tym uważam, że dzięki dyskusjom z osobą która ma inny pogląd staję się mądrzejsza

2. no blisko to ja nie miałam bo jakieś 180km ale długo się nad tym zastanawiałam i doszłam do wniosku że nie pójdę głosować "bo trzeba i wypada", bo "trzeba wybrać mniejsze zło". nie miałam na kogo głosować, bo PO bym odstrzeliła, nie chcę "wizerunkowych" rządów PiS bo uważam, ze Polska zasługuje na więcej, SLD podziękuję, że jeden komunizm w historii naszego kraju wystarczy, a PSL dla mnie to k*** polityczna, no i rolnikiem nie jestem no więc co? idąc drogą selekcji zostaje Palikot, o którym się wypowiedziałam albo mniej znacząca partia na którą nie było sensu głosować. Jedyną osobą bliską mi politycznie to JKM ale co z tego jak go w sposób koncertowy zablokowali?

3. i chociażby to świadczy że są koledzy i koleżki, że są ważni i ważniejsi a światem rządzą układy. tak jak 4lata temu Tusk z Pawlakiem handlowali polską sceną polityczną tak będzie i teraz. a krus jak istnieje tak istnieć będzie dopóki rządzącym będzie potrzebny Waldi.

4. nie wiem czy dam radę bo mój przyjaciel chyba przyjedzie

5. adopcji? dlaczego?
aaaaaaa! w sensie że adopcji przez homoseksualistów? bo to rozumiem. czy w ogóle? bo tego nie rozumiem.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
A dyskusja nie toczy się odnośnie planów wprowadzenia odebrania w takiej sytuacji prawka przez jakichś tam polityków?

Pogubiłam się, wolałam już abstrakcyjną dyskusję o imionach dla dzieci
nie, no właśnie złagodzenia tzn. żeby nie odbierali.
z praktyki wiem, że wlepiają mandat, ale trzeba by było sprawdzić przepisy bo wiadomo co policjant to inna decyzja.

a ja lubię takie dyskusje bo w końcu jest ciekawie
a imiona dzieci są dla mnie tak abstrakcyjne, że wolę politykę ale podoba mi się Tomek a dla dziewczynki Oliwka, Zuzia. i podoba mi się Marika choć wiem że brzmi trochę wydumanie
.
Stary 2011-10-10, 16:15   #641
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
1. nie menda tylko jak mam z Tobą dyskutować jak mamy podobne/ bardzo podobne poglądy? to przecież jest nudne bo można tylko potwierdzać słowa drugiej osoby. dreszczyk jest jak słyszy się jakieś kontrargumenty poza tym uważam, że dzięki dyskusjom z osobą która ma inny pogląd staję się mądrzejsza

2. no blisko to ja nie miałam bo jakieś 180km ale długo się nad tym zastanawiałam i doszłam do wniosku że nie pójdę głosować "bo trzeba i wypada", bo "trzeba wybrać mniejsze zło". nie miałam na kogo głosować, bo PO bym odstrzeliła, nie chcę "wizerunkowych" rządów PiS bo uważam, ze Polska zasługuje na więcej, SLD podziękuję, że jeden komunizm w historii naszego kraju wystarczy, a PSL dla mnie to k*** polityczna, no i rolnikiem nie jestem no więc co? idąc drogą selekcji zostaje Palikot, o którym się wypowiedziałam albo mniej znacząca partia na którą nie było sensu głosować. Jedyną osobą bliską mi politycznie to JKM ale co z tego jak go w sposób koncertowy zablokowali?

3. i chociażby to świadczy że są koledzy i koleżki, że są ważni i ważniejsi a światem rządzą układy. tak jak 4lata temu Tusk z Pawlakiem handlowali polską sceną polityczną tak będzie i teraz. a krus jak istnieje tak istnieć będzie dopóki rządzącym będzie potrzebny Waldi.

4. nie wiem czy dam radę bo mój przyjaciel chyba przyjedzie

5. adopcji? dlaczego?
aaaaaaa! w sensie że adopcji przez homoseksualistów? bo to rozumiem. czy w ogóle? bo tego nie rozumiem.
1. Wiem wiem, przecież żartowałam

2. Też najchętniej głos oddałabym na Korwina, ale tym razem glosowałam przeciwko PO

3. A w 1993 r. Tusk mówił, że z Pawlakiem w koalicję nigdy nie wejdzie

4. Bó? Ja po czwartku pewnie dopiero w niedzielę będę, w piątek dyżur, - w sobotę mamy 2 imprezy, na 100 ludziów Więc mimo że nie mam wtedy dyżuru, to zostaję do obsługi.

5. W sensie adopcji przez homoseksualistów
Stary 2011-10-10, 16:20   #642
cholernarejestracja
Copyraptor

Dzień dobry! Widzę, że szykują nam się wątkowe dzieci dobrze, dobrze, będę miała komu ciasteczka i drożdżówki piec, Babcia Cholerka gotowa do akcji!

Zobaczcie, co dostałam dziś urodzinowo od Pandy wręczył mi to po północy i oznajmił radośnie, że jestem teraz Pandzicą i możemy ratować ginący gatunek

http://i17.photobucket.com/albums/b8...bluza21of1.jpg
http://i17.photobucket.com/albums/b8...obluza1of1.jpg

A oprócz tego jestem przeziębiona jak jasny gwint, pogoda mnie zabija i wciąż zapominam na którą godzinę mam zajęcia. Muszę się ogarnąć i to prędko
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 16:25   #643
Malla
Nie depcze krokusów

Babciu Cholerko, czy obchodzisz dzisiaj urodziny?
Stary 2011-10-10, 16:25   #644
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Widzę, że szykują nam się wątkowe dzieci dobrze, dobrze, będę miała komu ciasteczka i drożdżówki piec, Babcia Cholerka gotowa do akcji!

Zobaczcie, co dostałam dziś urodzinowo od Pandy wręczył mi to po północy i oznajmił radośnie, że jestem teraz Pandzicą i możemy ratować ginący gatunek

A oprócz tego jestem przeziębiona jak jasny gwint, pogoda mnie zabija i wciąż zapominam na którą godzinę mam zajęcia. Muszę się ogarnąć i to prędko
Na przeziębienie najlepsze mleczko z miodem, masłem i czosnkiem, choć na uczelni czosnek niezbyt pożądany

Prezent boski Ratujcie pandy! Sto lat

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2011-10-10 o 16:27
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 16:53   #645
cholernarejestracja
Copyraptor

Uwielbiam mleko, uwielbiam masło, uwielbiam miód, uwielbiam czosnek. Połączenie wszystkiego działa na mnie megaodrzucająco

Wnusiu Mallo, na to wygląda. Moim starym kościom przybył kolejny rok, a ja wciąż nic nie osiągnęłam więc trochę się z tym kryję
Stary 2011-10-10, 16:56   #646
Soline
Zadomowienie

Cytat:
Wek to słoik, a nie weka
Mnie się przypomina reklama Łowicza: coś tam.. "..weki. Pyszne jak domowe"
Cytat:
A jaka jest różnica między bułką paryską a bagietką? (do jedzenia, nie bromową )
Jakie bagietki sprzedają w osiedlowym koło mnie

O! i jeszcze u mnie napoleonka to krakowska kremówka. Jak na pierwszym roku w cukierni o nią poprosiłam i pani położyła przede mną wielkie różowe coś to nie wiedziałam co powiedzieć
tutaj kiedyś nie mogli zrozumieć mojej siostry, jak poprosiła w sklepie o bułkę słodką, a oni "drożdżówkę?". A dla nas drożdżówka to takie ciasto drożdżowe, z rodzynkami np i z kruszonką. A bułka słodka to z nadzieniem itp

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Wracam do Was kochane Krakowianeczki, przekonała mnie Ineso

Miałam małe zawirowania w życiu, ale teraz jestem już na prostej - wzięłam ślub, a w brzuszku siedzi już Maleństwo - termin mam na walentynki 2012 To już 22 tydzień.

W środę mam usg połówkowe, więc może Skarbek pokaże, co ma między nóżkami Załączam zdjęcie z sierpnia, kiedy Maluszek miał 6,5 cm, teraz ma już pewnie około 20cm, wyczuwam już delikatne ruchy
łoł, gratulacje! trzymam kciuki za rosnącego Maluszka i Waszą Rodzinkę

Cytat:
Zamiast mnożyć DNA, możecie mnożyć imiona, np. José Antonio Miguel Lorenzo Ronaldo Primo de Myszko

Cytat:
A z tym "idę na nogach", "iść pieszo", "iść na piechotę" - to nie są pleonazmy? Jak "cofać się do tyłu"? Wiem, że niby można chodzić na rękach, ale jakieś pierwotne skojarzenie z chodzeniem jest . I raczej dotyczy nóg .
tak, to pleonazm
"dialog dwóch osób" też, jak się dowiedziałam na wykładzie z językoznawstwa bo dialog - dwie osoby, polilog - więcej

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Ej a co z 'pantoflami'?
u mnie bywają "kapcie", tudzież "chapcie" chociaż padłam, jak usłyszałam "laczki"

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
nie kij w mrowisko, tylko na studiach miałam tkaie krakowianki z krakowa co się chwaliły ze one na fora nie wchodzą, że się nie ko9legują z przyjezdnymi itp że nie będa kalać czystości krwi prawie że
och, arystokracja
ja mam mamę i rodzinę z tej strony z Krakowa i okolic..

EDIT:

Cholerka sto lat!

Dziewczyny, co do polityki - ja się kompletnie nie orientuję, no może minimalnie, ale np kogo byście wolały, jeśli nie Tuska? Bo na chwilę obecną, wydaje mi się, że PO to najmniejsze zło w tym kraju? Ciekawa jestem waszych opinii Ja chciałabym, żeby nadeszły czasy, kiedy jest na kogo głosować, a nie, że wybiera się na zasadzie eliminacji najmniej sensownych kandydatów.. Sama nie głosowałam w tym roku, nie byłam w miejscu zamieszkania, ani też nie wiedziałabym na kogo.

Do pracy rodacy!

I shoot photos not people

Edytowane przez Soline
Czas edycji: 2011-10-10 o 17:03
Soline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 16:59   #647
Malla
Nie depcze krokusów

Cholerna Babciu, życzę Ci zatem braku problemów z rejestracją i liczę na imprezę-parapetówkę-sesję, cokolwiek, byle z Tobą i duszeniem kota
Stary 2011-10-10, 17:07   #648
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, a wcale nie ulży posiadaczom nor...
Ale ma sprzyjac zwiekszeniu obrotu na rynku nieruchomosci. Wplywy podatkowe i te sprawy
Ja nie bronie podatku katastralnego, staram sie tylko dojrzec jego wady i zalety

Cytat:
Jeżeli to będzie to 0,1 to jest do przeżycia, ale 1,8?
Wyzsze stawki beda obowizywac dla nieruchomosci przemyslowych, handlowych itp. Obstawiam, ze podzial bedzie podobny jak w przypadku uzytkowania wieczystego-mieszkaniowka ma jedna z najnizszych stawek

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:

Cholerko bluza jest swietna!
Wszystkiego najlepszego dla Ciebie Taniej maki i cukru tez...
OneMoreDress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 17:16   #649
misior920127
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to misior920127

gdzie w Krakowie mogę znaleść koperty POKA POKA?
misior920127 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 17:24   #650
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
A u mnie już ustalone że jak się rozmnożymy to pomiot szyrowy będzie nosił imię po moim dziadku - Kazimierz.
Gorzej jak padnie na dziewczynkę
Kazimiera?

Cytat:
Najśmieszniej jest na peronie - "pociąg do Czebini odjeżdża z peronu czeciego" .

A z tym "idę na nogach", "iść pieszo", "iść na piechotę" - to nie są pleonazmy? Jak "cofać się do tyłu"? Wiem, że niby można chodzić na rękach, ale jakieś pierwotne skojarzenie z chodzeniem jest . I raczej dotyczy nóg .

A mnie się podoba Staś .
hihi

Za Stasiem obstawał mąż, ja za Wojtkiem, ale mi sie kojarzy tylko z wołaniem: Stachuuu... wiec byłby Antek. Ale pogodziła nas Helena

Cytat:
bo pewnie rdzenne krakowskie krakowianki z dziada pradziada nie kalają swego jestestwa czyms takim jak wizaz.pl
: cojest:

Cytat:
Napisane przez misior920127 Pokaż wiadomość
na pewno w Prowincji albo Nowej Prowincji, nie wiem która już nie działa.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 17:30   #651
cholernarejestracja
Copyraptor

Dziękujęęę

Nad jakąś imprezą faktycznie by można pomyśleć ale mam lepszy pomysł - jakiś czas temu pojawił się pomysł, żeby zorganizować u mnie kółeczka nauki gotowania. Czy dalej byłyby chętne na coś takiego? Powiedzmy raz w miesiącu, częściej, jeżeli będą chętne - danie wybierane metodą głosowania, nauka gotowania zupełnie od podstaw, dla zupełnych amatorów kulinarnych którzy by chcieli pierwsze kroki w kuchni stawiać

Gotowanie, wino, kobiety, jedzenie, ploty i śpiew (jeżeli będzie wystarczająco dużo wina)?
Stary 2011-10-10, 17:52   #652
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Myszko, gratuluję!

U mnie w pracy też dzisiaj koleżanka pochwaliła się, że jest w ciąży

Co do imion dla dzieci, ja chciałabym dla dziewczynki Lilia (Malla, Nel też jest śliczne ), a dla chłopca Igor.

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 18:02   #653
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Ale ma sprzyjac zwiekszeniu obrotu na rynku nieruchomosci. Wplywy podatkowe i te sprawy
Ja nie bronie podatku katastralnego, staram sie tylko dojrzec jego wady i zalety
A jest jakiś problem z obrotem nieruchomościami? W blokach mieszkalnych nie zauważyłam...
Pomysł wydaje się sprawiedliwy, ale mało realny do spełnienia... Te wyceny...
Cytat:
Pierwsze słyszę...
Cytat:
Nad jakąś imprezą faktycznie by można pomyśleć ale mam lepszy pomysł - jakiś czas temu pojawił się pomysł, żeby zorganizować u mnie kółeczka nauki gotowania. Czy dalej byłyby chętne na coś takiego? Powiedzmy raz w miesiącu, częściej, jeżeli będą chętne - danie wybierane metodą głosowania, nauka gotowania zupełnie od podstaw, dla zupełnych amatorów kulinarnych którzy by chcieli pierwsze kroki w kuchni stawiać
Niech się spełni!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 18:37   #654
Melka88
Zakorzenienie

Co do Pana JKM, to w życiu nie oddałabym głosu na kogoś, to uważa że kobiety nie powinny się zajmować polityką, bo to jak posyłanie dziecka niepełnosprawnego do normalnej szkoły Niby spec od wszystkiego, a spec od niczego, do tego istniejący chyba tylko głównie dzięki obrażaniu - kobiet i homoseksualistów. Tyle lat startować w wyborach i nie znać się na regulacjach prawnych dotyczących tej kwestii?
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno

Edytowane przez Melka88
Czas edycji: 2011-10-10 o 18:38
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:03   #655
kasiencja
Pani Buka

o matko, polityka to ja może pocytuję inne fragmenty...

Cytat:
Co najwyżej długością
Ale co ma polska bagietka z francuską wspólnego, to nie mam pojęcia :P
w sumie to całkiem sporo, nie zauważyłam jakiejś kolosalnej różnicy w smaku...i tu i tu długie i kruszące się

Cytat:
witaj! cieszę się, że się układa

Cytat:
O, jak miło, jak... normalnie, to rzadkość obecnie
to prawda. ja też jestem zwolenniczką bardziej tradycyjnych imion. podoba mi się Magdalena, Julia, Natalia, Ewa, Joanna... a z męskich nie wiem, ale też raczej zwyczajnie

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Mi się podoba dla dziewczynki Ludwika czyli Luka (bo ja bym tak chciała się nazywać ), a dla chłopca Kosma, Konstanty, Kajetan, Tymoteusz - jeszcze mam czas żeby zdecydować. Chociaż muszę się pospieszyć z prokreacją, bo mam ostatnio uderzenia gorąca, więc menopauza blisko
Kosma to takie dziwne, pomyśl że jako dzieciak mógłby mieć problemy wśród rówieśników bo imię ma żeńską końcówkę Ale Kajetan czy Tymoteusz całkiem ładne

Cytat:
OMD jak wprowadza katastralny to będziemy miec tyyle roboty i stałe zlecenie że nas na każda nieruchomość będzie stać
a właściwie o co chodzi z tym podatkiem? tak łopatologicznie?

Cytat:
Uwielbiam mleko, uwielbiam masło, uwielbiam miód, uwielbiam czosnek. Połączenie wszystkiego działa na mnie megaodrzucająco

Wnusiu Mallo, na to wygląda. Moim starym kościom przybył kolejny rok, a ja wciąż nic nie osiągnęłam więc trochę się z tym kryję
łohoho, wszystkiego najlepszego! boska bluza

Cytat:
jestem za

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:21   #656
Malla
Nie depcze krokusów

Panda to Cię musi jednak kochać musi
Stary 2011-10-10, 19:36   #657
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że się pokazałaś Gratulacje Maluszka Zazdraszczam Mam nadzieję, że wszystko się już dobrze ułożyło i tak dalej układać się będzie, dużo sił i dobrego samopoczucia szczególnie teraz życzę

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Moja kuzynka ma parkę: chłopak ma imię po tacie, a dziewczynka po mamie. To jedyny taki przypadek jaki znam, więc pewnie dlatego wydaje mi się to fajne, bo oryginalne
Ja obiecałam A., że jak będzie syn to dostanie jego imię, bo u niego w rodzinie to już taka mała tradycja jest... Ale córce to chciałabym chyba Beata (jak moja mama) albo Jagoda mi się podoba.

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Z dziewczęcych jestem na etapie Hani i Żanny
Hania też bardzo ładnie

Cytat:
Żanny? Pierwsze slysze...
Kolezanka nazwala ostatnio synka Fiodor-i jak to zdrobnic?
Nie mam pojęcia jak zdrobnić takie imię...
Ale przyjaciółka znajomych nazwała syna Makary i zdrobniają: Makaronek

Cytat:

To ratowanie gatunku to idealnie pasuje do tematu wątkowych dzieci Do dzieła zatem

Cytat:
Cholerna Babciu, życzę Ci zatem braku problemów z rejestracją i liczę na imprezę-parapetówkę-sesję, cokolwiek, byle z Tobą i duszeniem kota
i ze mną

Cytat:
Panda to Cię musi jednak kochać musi
Nie musi bo kocha

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 19:37   #658
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Dziękujęęę

Gotowanie, wino, kobiety, jedzenie, ploty i śpiew (jeżeli będzie wystarczająco dużo wina)?
Wszystkiego najlepszego!! Fajowa Bluza

Jestem za. Lubię gotować w kupie, zawsze z siostrami gotowałyśmy, co prawda chyba umiem pichcić ale chętnie się dołączę w razie możliwości.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:37   #659
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cholerka, najlepszego
Sama chciałabym taki prezent na urodziny, bo by mi się mordka ucieszyła chociaż. No cóż,z rozczarowaniami poczekamy do grudnia, chociaż ostatnio dostłam... magiczną różdżkę
Stary 2011-10-10, 20:01   #660
gg22
Zakorzenienie

jestem beznadziejna nie potrafię sobie kupić butów tyle sklepów już przeszłam i nie dość, że wszystko jest na jedno kożuszkowe kopyto to jeszcze sama nie wiem jakie chcę i podobają mi się same szpilki a muszę, ale to muszę mieć na płaskim

i jeszcze koniec z zakupami ciuchów przez internet- marynarka za duża a spodenki za małe
na plus jest tylko to, że kupiłam w zamian za za dużą marynarkę już dobrą. i to czerwoną i w tej samej cenie jak na all

Szyrku
- dziękuję za spotkanie i zupkę- była przepyszna koniecznie jeszcze musimy się spotkać na pogawędkę, bo bardzo miło mi się z Tobą rozmawiało

Cytat:

1. A w 1993 r. Tusk mówił, że z Pawlakiem w koalicję nigdy nie wejdzie

2. Bó? Ja po czwartku pewnie dopiero w niedzielę będę, w piątek dyżur, - w sobotę mamy 2 imprezy, na 100 ludziów Więc mimo że nie mam wtedy dyżuru, to zostaję do obsługi.
1. mówił wiele rzeczy i słowa nie dotrzymał...

2. jakoś się musimy zgrać czekam na termin audiencji

Cytat:

STO LAT! STO LAT!
wszystkiego najlepszego i napiękniejszego pandziątka
bluza mnie powaliła! po takim prezencie stwierdzam, że Panda musi być super a na 2gim zdjęciu wyszłaś ślicznie

i dużo zdrówka

Cytat:
tak, to pleonazm
"dialog dwóch osób" też, jak się dowiedziałam na wykładzie z językoznawstwa bo dialog - dwie osoby, polilog - więcej
1szy raz słyszę takie określenie a humanistka jestem

Cytat:
u mnie bywają "kapcie", tudzież "chapcie" chociaż padłam, jak usłyszałam "laczki"
u mnie laczki to męskie od garniaka

Cytat:
Dziewczyny, co do polityki - ja się kompletnie nie orientuję, no może minimalnie, ale np kogo byście wolały, jeśli nie Tuska? Bo na chwilę obecną, wydaje mi się, że PO to najmniejsze zło w tym kraju? Ciekawa jestem waszych opinii . Ja chciałabym, żeby nadeszły czasy, kiedy jest na kogo głosować, a nie, że wybiera się na zasadzie eliminacji najmniej sensownych kandydatów.. Sama nie głosowałam w tym roku, nie byłam w miejscu zamieszkania, ani też nie wiedziałabym na kogo.
moje zdanie jest takie:
1. jeśli w myśleniu Polaków nie zmieni się podejście "wybiorę mniejsze zło" to nigdy w tym kraju nie będzie dobrze. brak reakcji ze strony obywateli tzn. nieoddanie głosu jest najlepszym sposobem na sprzeciw. tylko tak, my obywatele możemy w widoczny sposób zaprotestować przeciwko tym ludziom którzy nie walczą o nas, ale o swoje koryto.
2. w zasadzie to co najważniejsze- powinno się tych wszystkich polityków spakować i wystrzelić w kosmos, a ich miejsce powinni zająć nowi, młodzi ludzie. co prawda nie wierzę, że nowi nie będą mieli w głowie tylko dopchania się do koryta i rozkradzenia co się tylko da, ale dopóki będą u władzy ludzie, którzy swoje korzenie mają w starym układzie i znajomości, zobowiązania i koleżków gdzie się tylko da to nic się nie ruszy.

ja nie glosowałam bo to był właśnie mój sprzeciw, bo nie chciałam wybierać na zasadzie eliminacji.

Cytat:
1. Ale ma sprzyjac zwiekszeniu obrotu na rynku nieruchomosci. Wplywy podatkowe i te sprawy

2. Wszystkiego najlepszego dla Ciebie Taniej maki i cukru tez...
1. skoro jest podatek za oddychanie to czemu nie od mieszkania?
właśnie czymś tą dziurę trzeba łatać:/

2. bardzo trafne życzenia

Cytat:
a co to?:

Cytat:
brzmi świetnie! może w końcu gotowanie rosołu przestanie być dla mnie tajemnicą

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Co do Pana JKM, to w życiu nie oddałabym głosu na kogoś, to uważa że kobiety nie powinny się zajmować polityką, bo to jak posyłanie dziecka niepełnosprawnego do normalnej szkoły . Niby spec od wszystkiego, a spec od niczego, do tego istniejący chyba tylko głównie dzięki obrażaniu - kobiet i homoseksualistów. Tyle lat startować w wyborach i nie znać się na regulacjach prawnych dotyczących tej kwestii?
a ja tam sobie tak myślę, że to nie jest mój problem tylko jego żony
ma bardzo szowinistyczne teksty, ale mimo wszystko mnie to od niego nie odstrasza, bo od 20lat mówi to samo, wytyka błędy i pokazuje w prosty i racjonalny sposób jak można je naprawić. jako jedyny polityk nie boi się mówić wprost o tym co się w Polsce dzieje. i za to go cenię.
poza tym swój program wyborczy opiera nie na frazesach, a na bardzo konkretnych sprawach.
a z homoseksualistami ma rację i ktoś powinien w końcu otwarcie o tym mówić a nie prowadzić tylko politykę wielkiej miłości.
niech sypiają z kim chcą, ale niech nie wymagają adopcji i jakiś chorych przywilejów.

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Ja obiecałam A., że jak będzie syn to dostanie jego imię, bo u niego w rodzinie to już taka mała tradycja jest... Ale córce to chciałabym chyba Beata (jak moja mama) albo Jagoda mi się podoba.

Nie mam pojęcia jak zdrobnić takie imię...
Ale przyjaciółka znajomych nazwała syna Makary i zdrobniają: Makaronek
a czemu taka tradycja? to ciekawe

Makaronek dopóki jest mały to ok, ale później- współczuję
.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości