2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-10, 19:20   #4411
Furczak
Raczkowanie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

Ja to dlugo jako niania pracowalam i tez ciagle do pracy trzeba bylo cos na przebranie wziac bo inaczej potem nie bylo jak do domu wrocic przez miasto a teraz mieszkam na wsi, daleeeko od cywilizacji i tylko jak gdzies jade to trzeba sie jakos "ubrac" a stroic to i tak sie nie lubie :-P
Furczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:35   #4412
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Najdebilniejsze były nauki przedmałżeńskie.. grrr.. w Ire robiliśmy..
Głupie babsko mi wmawiało, że kobieta może sobie sama wymacać szyjkę macicy i sprawdzić w jakiej fazie cyklu jest obecnie

Bardzo szczerze poprosiłam ją, żeby mi zademonstrowała na sobie.
Prosiłam się również, żeby pokazała mi badania, które rzekomo cytowała,
Oba pytania pominęła milczeniem..
Typowe zachowanie Pisiakowców;/
Takiego zakłamania i ciemnoty po prostu nie trawię:/

Aaaa żeby było jasne.. były to POLSKIE nauki przedmałż. w Irlandii.
Bardzo Cie przepraszam, ale myślałam że nie spotkam się na tym forum z takim zachowaniem. Jestem osoba wykształconą, która ukończyła 2 letnie studia specjalizujące właśnie w metodzie Roetzera(uczestniczyły w nich osoby rożnych wyznań) o której uczyłaś się na kursie -który zrobiłaś zresztą z własnej hipokryzji.
Sama metodę stosuje od wielu lat ze świetnym skutkiem i mogę podesłać Ci badania naukowe świadczące o jej skuteczności.

Ale nie będę znosiła szkalowania ludzi stosujących tą metodę i określania ich jako zachowania pisiakowców (bo nie mam nic przeciwko nim) oraz przyrównywania takich postaw do zakłamania i ciemnoty.
Przemyśl swoje wypowiedzi. Podobno wszyscy tacy tolerancyjni -ale tylko wobec tego co im odpowiada.
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:42   #4413
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Emigra, pytałaś się czemu żałujemy ślubu kościelnego.
Z prostego powodu, że kościół katolicki obecnie budzi w nas jedynie negatywne odczucia. Coś na kształt głębokiego niesmaku, rzekłabym wręcz obrzydzenia.
To było jedyny ukłon w stronę rodziców, wszystko inne było załatwione nietradycyjnie- noc przedślubna w hotelu, brak błogosławieństwa.

I chyba po prostu oboje czujemy niesmak wobec swojej własnej postawy.
Zrobiliśmy coś wbrew swoim przekonaniom i teraz żałujemy, ale jest za późno.
Trudno sie mówi. Kościół wymazaliśmy z pamięci, a cała reszta była po prostu rewelacyjna

Najdebilniejsze były nauki przedmałżeńskie.. grrr.. w Ire robiliśmy..
Głupie babsko mi wmawiało, że kobieta może sobie sama wymacać szyjkę macicy i sprawdzić w jakiej fazie cyklu jest obecnie

Bardzo szczerze poprosiłam ją, żeby mi zademonstrowała na sobie.
Prosiłam się również, żeby pokazała mi badania, które rzekomo cytowała,
Oba pytania pominęła milczeniem..
Typowe zachowanie Pisiakowców;/
Takiego zakłamania i ciemnoty po prostu nie trawię:/

Aaaa żeby było jasne.. były to POLSKIE nauki przedmałż. w Irlandii.
Ale to jest prawda Ja podczas staran o malutka badalam sobie szyjke macicy i mimo ze mialam problem z jej okresleniem, to uwazam ze jak ktos robi to z cyklu na cykl to jest w stanie poznac po tych obserwacjach co sie dzieje w organizmie. Tak samo jak uwazam, ze mierzenie temperatury jest podczas staran pomocne - nie uwazam tej metody za jakakolwiek antykoncepcje, ale w wyznaczaniu faz cyklu jest bardzo pomocne. A laczac obserwacje temperatury, szyjki i sluzu mozna otrzymac dosyc przejrzysty obraz swojego cyklu.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:44   #4414
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Bardzo Cie przepraszam, ale myślałam że nie spotkam się na tym forum z takim zachowaniem. Jestem osoba wykształconą, która ukończyła 2 letnie studia specjalizujące właśnie w metodzie Roetzera(uczestniczyły w nich osoby rożnych wyznań) o której uczyłaś się na kursie -który zrobiłaś zresztą z własnej hipokryzji.
Sama metodę stosuje od wielu lat ze świetnym skutkiem i mogę podesłać Ci badania naukowe świadczące o jej skuteczności.

Ale nie będę znosiła szkalowania ludzi stosujących tą metodę i określania ich jako zachowania pisiakowców (bo nie mam nic przeciwko nim) oraz przyrównywania takich postaw do zakłamania i ciemnoty.
Przemyśl swoje wypowiedzi. Podobno wszyscy tacy tolerancyjni -ale tylko wobec tego co im odpowiada.
Bardzo chętnie przeczytam o tej metodzie i jeśli mozesz przesłać badania na naszego maila, będę wdzięczna . Pani na kursie nie podała nazwy metody, a pytania zbyła.
Ja badałam pacjentki ginekologicznie na praktykach w czasie studiów i wiem, że bardzo trudno jest wyczuć szyjkę macicy.

No i nigdy nie pisałam , że jestem tolerancyjna wobec wszystkiego i wszystkich. Nie jestem. I uważam, że nie można być wobec wszystkiego tolerancyjnym. Nie jestem też wierząca.
A kurs zrobiłam , bo musiałam, był to totalnie zmarnowany czas.
Hipokryzją było wziącie ślubu kościelnego.I tego jak pisałam wcześniej wstydzę się i żałuję.
Z drugiej strony , odrobinę hipokryzji, żeby zadowolić całą czwórkę naszych rodziców? Może jednak było warto.

P.S. Moje wypowiedzi wyrażające poglądy, są przemyślane. Jestem otwarta na dyskusję, ale mówienie mi ,że to działa, bo działa, mnie nie przekonuje.

Edytowane przez anagat
Czas edycji: 2011-10-10 o 19:47
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:51   #4415
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ale to jest prawda Ja podczas staran o malutka badalam sobie szyjke macicy i mimo ze mialam problem z jej okresleniem, to uwazam ze jak ktos robi to z cyklu na cykl to jest w stanie poznac po tych obserwacjach co sie dzieje w organizmie. Tak samo jak uwazam, ze mierzenie temperatury jest podczas staran pomocne - nie uwazam tej metody za jakakolwiek antykoncepcje, ale w wyznaczaniu faz cyklu jest bardzo pomocne. A laczac obserwacje temperatury, szyjki i sluzu mozna otrzymac dosyc przejrzysty obraz swojego cyklu.
Szczególnie jeśli ktoś stosuje obserwacje wiele miesięcy i lat.
Mi metody NPR także pomogły w staraniach W pewnym momencie zrezygnowałam z obserwacji szyjki, bo nic mi z tego nie wynikało, ale zapewne jakbym miała więcej samozaparcia albo faktycznie dłużej byśmy się starali, to pewnie lepiej bym zrozumiała zależności szyjkowe i śluzowe z fazą cyklu.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:52   #4416
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
To podobnie jak ja. Ale chyba ja cię źle zrozumiałam. Zrozumiałam że w twoim mieście jest tylko 2 ginków... i że jeszcze łatwo się do nich dostać. To pomyslałam ze albo w twoim mieście mieszkaja sami faceci albo to jakies małe miasteczko...

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

nie w mojej przychodni do której chodzę jednej z wielu w mieście jest 2 ginów

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Cześć!!!
ivonka jaka Ty malutka i śliczniutka jesteś Ty i cziqua na tych zdjęciach wyglądacie jakbyście mialy po 15lat (nie obrażajcie się oto). Cziqua a Twój facet wygląda na młodszego od mojego Tżta
W ogóle wszystkie wyglądacie uroczo. I bardzo zazdroszcze Wam, bo my swój ślub odłożyliśmy na niewiadomo kiedy
karolca niech zgadnę-w 1z10 usłyszałas tę nutkę,hę? bo ja tam ją sobie przypomniałam i już setny raz ją słucham
26 lat stuknęło a mnie się jeszcze o dowód często pytają ale uważam to za komplement także dziękuję co do męża to w styczniu 28 mu stuknie i nie tylko nie wygląda zbyt staro ale i czasami zachowuje się jak 15 latek taki rozrabiaka z niego zgrywus

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:53   #4417
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
W jakiej pozycji badałaś sobie szyjkę? Pani na to pytanie nie potrafiła mi odpowiedzieć.
A metoda sprawdzania śluzu i temp. w moim przypadku i charakterze pracy jest totalnie nietrafiona.
Śluz się w ogóle nie zmieniał, wiele cykli było bezowulacyjnych(USG ) . Cykle o długości od 21 do 90 dni (tak okres co 3 miesiące). Plus sprawdzanie sobie temperatury na dyżurze po nieprzespanej nocy mija się z celem.
Ale dobrze, że są ludzie, którym to pomaga.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 20:06   #4418
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
W jakiej pozycji badałaś sobie szyjkę? Pani na to pytanie nie potrafiła mi odpowiedzieć.
A metoda sprawdzania śluzu i temp. w moim przypadku i charakterze pracy jest totalnie nietrafiona.
Śluz się w ogóle nie zmieniał, wiele cykli było bezowulacyjnych(USG ) . Cykle o długości od 21 do 90 dni (tak okres co 3 miesiące). Plus sprawdzanie sobie temperatury na dyżurze po nieprzespanej nocy mija się z celem.
Ale dobrze, że są ludzie, którym to pomaga.
W takich sytuacjach badanie siebie jest totalnie nietrafione i mija się z celem. Czasem takie obserwacje pomagają wykryć cykle bezowulacyjne lub inne zaburzenia (zbyt krótka faza lutealna). Ale jak sama piszesz - potrzebna jest systematyczność i regularność. Przy "typowym" trybie życia.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-10, 20:13   #4419
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
W takich sytuacjach badanie siebie jest totalnie nietrafione i mija się z celem. Czasem takie obserwacje pomagają wykryć cykle bezowulacyjne lub inne zaburzenia (zbyt krótka faza lutealna). Ale jak sama piszesz - potrzebna jest systematyczność i regularność. Przy "typowym" trybie życia.
Dokładnie. Przecież nie ma złotego środka dla każdego człowieka i dla każdej sytuacji. Metody (bo jest ich kilka) pełnią niejednokrotnie rewelacyjną funkcję diagnostyczną -kiedy mój lekarz dowiedział się że znam metodę- kazał przynieść swoje obserwacje i skontrolował wszystkie cykle przed ciążą-byłam w szkoku kiedy potwierdził moje obserwacje odnośnie wahań progesteronu w II fazie cyklu.
Naprotechnologia jako młoda dziedzina medycyny-tez bazuje na podobnej metodzie i osiąga świetne wyniki.
Stary 2011-10-10, 20:15   #4420
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na przykład badałam szyjkę na kucaka najczęściej przed kąpcianiem i autentycznie wyczuwalne są zmiany anagat w czasie cyklu, tylko że ważne jest żeby mniej więcej to robic o podobnej porze dnia bo zaraz po przebudzeniu rano szyjka jest inna niż wieczorem. Wieczorem badanie jest najbardziej miarodajne moim zdaniem
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 20:17   #4421
karolca
Zakorzenienie

ivonka, tak.
Koleżanka niedawno poprosiła mnie o pomoc w wyjaśnieniu jak człowiek człowiekowi jak się badać itp. Pokazała mi pierwszy wykres i wysłałam ją do lekarza, bo okazało się, że faza lutealna jest za krótka (9 dni) a od 6 dnia wyższych temperatur pojawiały się plamienia. Lekarz powiedział, że to wina progesteronu - niedomaga ciałko żółte pomimo owulacji.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-10, 20:19   #4422
anagat
Zadomowienie

Słuchajcie, może my zrobimy listę tematów tabu.
Czyli o polityce i religii nie rozmawiamy.
Bo się w sumie trochę zdenerwowałam.

Wyrażam swoje zdanie. Na otwartym forum.
Chyba każdy może, co?

Ivonka, gdybyś obok mojego posta , napisała o metodzie i swoim poparciu dla niej, byłabym zaciekawiona.
A Ty piszesz , że jestem hipokrytkę( ja przyznaję się , że zgrzeszyłam, Ty mi mówisz:'okropnie zgrzeszyłaś', i że nei będziesz tolerowała takiego zachowania, i że się nie spodziewałaś takiego zachowania.
Na forum na którym są tysiące różnych ludzi, należy się chyba spodziewać wszelakich zachowań i poglądów

P.S. Czy jest tu ktoś , kto zaszedł w ciążę naturalnie? Uprawiając często sex? Bo może ja jestem jakimś totalnym wyjątkiem?

Edytowane przez anagat
Czas edycji: 2011-10-10 o 20:21
Stary 2011-10-10, 20:23   #4423
tikki85
Zakorzenienie

Anagat na każdym wątku są te same tematy tabu . No...są to jedne z najbardziej drażliwych tematów.
Stary 2011-10-10, 20:26   #4424
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
P.S. Czy jest tu ktoś , kto zaszedł w ciążę naturalnie? Uprawiając często sex? Bo może ja jestem jakimś totalnym wyjątkiem?
Jakby udało się nam przy staraniach zajść w ciążę przez pierwsze 4 cykle, to mogłabym ci przytaknąć
Ale potem włączyła mi się lampka "poprowadzę obserwację, poznam się lepiej, bo może coś jest nie tak?".
Nie trzeba się często kochać aby zajść w ciążę trzeba po prostu trafić w odpowiedni dzień (tak w uproszczeniu oczywiście).

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

ja o polityce NIE ROZMAWIAM bo mnie to kompletnie nie interesuje. a od dyskusji religijnych są odpowiednie tematy. I te dyskusje i tak do niczego nie prowadzą.

Dzieć mi się obudził i wierci mi dziurę w brzuchu

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-10, 20:31   #4425
anagat
Zadomowienie

Karolca, wiem, że nie trzeba często
Ale na nas zadziałało... plus sex wtedy, kiedy naprawdę miałam na to ochotę
Hehe muszę jeszcze odebrać wyniki spermy mojego męża Bo zrobił w tym samym cyklu , co nam się udało hehe

Kurcze tak się cieszę, że ominęło mnie USG dopochwowe co drugi dzień w celu 'trafienia' na owulację. I wtedy zawody- do startu gotowi

Już było blisko..

Tikki... dawaj kolejne zdjęcia psiulkiJaki Ty jej tam wypasiony kocyk dałaś;p
Stary 2011-10-10, 20:35   #4426
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:

Chyba każdy może, co?

Ivonka, gdybyś obok mojego posta , napisała o metodzie i swoim poparciu dla niej, byłabym zaciekawiona.
A Ty piszesz , że jestem hipokrytkę( ja przyznaję się , że zgrzeszyłam, Ty mi mówisz:'okropnie zgrzeszyłaś', i że nei będziesz tolerowała takiego zachowania, i że się nie spodziewałaś takiego zachowania.
Na forum na którym są tysiące różnych ludzi, należy się chyba spodziewać wszelakich zachowań i poglądów

Anagat, ale chyba Ty zaczęłaś użyłaś słów typu głupie babsko, zakłamanie, ciemnota itp i się dziewczyny używające tej metody poczuły urażone i tyle :P Tu nie chodzi o rozmowy na dane tematy tylko o rzucanie takimi wyzwiskami właśnie, totalnie bez sensu. Zresztą tak jak któraś z dziewczyn napisała, na dyskusje o polityce i religii są osobne tematy a tu spokojnie chcemy posiedziec i pogadac, w naszym stanie nie są potrzebne nerwy i nakręcanie się

A poza tym to raczej większośc z nas zaszła w ciąże naturalnie, bez żadnych zabiegów typu inseminacja czy in vitro, zresztą te metody ogólnie nazywa się naturalnym planowaniem rodziny. Po prostu nie wszyscy są superpłodni, nie wszyscy mają ekstra śluz i ekstra nasienie, czasem trzeba naprawdę się wstrzelic w dobry moment żeby mogło dojśc do zapłodnienia, czasem trzeba pooszczędzac nasienie do okresu okołoowulacyjnego i takie tam. Zrozum po prostu anagat że mnóstwo ludzi ma problemy związane z płodnością...
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 20:46   #4427
tikki85
Zakorzenienie

Anagat nie miałam innego kocyka . A była niedziela więc nie było gdzie kupić posłania dla "małej".
101020111083.jpg

I ja nie mierzyłam nic..tylko po prostu nie zabezpieczaliśmy się i nam się udało

Edytowane przez tikki85
Czas edycji: 2011-10-10 o 20:47
tikki85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 20:48   #4428
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Anagat nie użyłam słowa grzech w swojej wypowiedzi i nie rób takich insynuacji wobec mnie. Sama napisałaś że ślub kościelny wzięłaś wbrew swoim przekonaniom, aby zadowolić swoich bliskich... jak to się nazywa w języku polskim to już napisałam.
Bardzo Cie lubię i chętnie czytam twoje posty, fascynuje mnie to co piszesz o swojej pracy i jedynie do czego jestem wrogo nastawiona to bezpodstawne szkalowanie innych.

Ja zaszłam w ciąże naturalnie przy pierwszym podejściu kiedy wiedzieliśmy że mam owulacje i byliśmy gotowi na poczęcie. Wcześniej ( i obecnie) sex uprawialiśmy bardzo często, ale to chyba nie ma nic do rzeczy.
Pozdrawiam i nie psujmy miłego nastroju forum, po prostu szanujmy wolność innych...
"wolność słowa kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka."
Stary 2011-10-10, 20:50   #4429
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Anagat nie miałam innego kocyka . A była niedziela więc nie było gdzie kupić posłania dla "małej".
Załącznik 4275531

I ja nie mierzyłam nic..tylko po prostu nie zabezpieczaliśmy się i nam się udało
nam też
ale jakby się nie udawało przez kilka miesiecy to zaczęłabym obserwować cykl.

no uwielbiam tego wilczurka. Jakie śliczne uszka

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 20:52   #4430
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Anagat, ale chyba Ty zaczęłaś użyłaś słów typu głupie babsko, zakłamanie, ciemnota itp i się dziewczyny używające tej metody poczuły urażone i tyle :P Tu nie chodzi o rozmowy na dane tematy tylko o rzucanie takimi wyzwiskami właśnie, totalnie bez sensu. Zresztą tak jak któraś z dziewczyn napisała, na dyskusje o polityce i religii są osobne tematy a tu spokojnie chcemy posiedziec i pogadac, w naszym stanie nie są potrzebne nerwy i nakręcanie się

A poza tym to raczej większośc z nas zaszła w ciąże naturalnie, bez żadnych zabiegów typu inseminacja czy in vitro, zresztą te metody ogólnie nazywa się naturalnym planowaniem rodziny. Po prostu nie wszyscy są superpłodni, nie wszyscy mają ekstra śluz i ekstra nasienie, czasem trzeba naprawdę się wstrzelic w dobry moment żeby mogło dojśc do zapłodnienia, czasem trzeba pooszczędzac nasienie do okresu okołoowulacyjnego i takie tam. Zrozum po prostu anagat że mnóstwo ludzi ma problemy związane z płodnością...

Kurcze , ja nie pisałam o żadnej z Was. Nie pisałam też o metodzie- wróc do postu . Pisałam o badaniu szyjki. Które pani bardzo polecała, ale w ogóle nie umiała powiedzieć jak to robić i co z tym robić. Zresztą pani nei potrafiła niczego poprzeć dowodami. Jako jedyny dowód miała swoje dwie córki.
Ja nie jestem w stanie zbadać swojej szyjki. Podziwiam, że Wy potraficie.

A jeżeli chodzi o płodność, to faktycznie.. jestem super hiper płodna najwyraźniej. Z moim PCO i z cyklami trwającymi 90 dni .

A naturalnie chodzi mi o NIEUŻYWANIE żadnej metody.

P.S. Ty możesz uważać, że pan X jest głupi, a ja że jest mądry. Ale nie napiszę Ci wtedy, że Ty jesteś głupia, bo uważasz pana X za głupiego.
Na tym chyba polega szacunek wobec poglądów drugiej osoby. Nawet jak się z nimi totalnie nie zgadzamy.
Stary 2011-10-10, 20:59   #4431
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba każdy może, co?

Ja zaszłam bez żadnej obserwacji, tzn wiem kiedy mam płodne i to mi wystarczyło, zaszłam w drugim cyklu. Ale wiem że to nie jest takie proste, na innych wątkach dziewczyny opisuja swoje starania i jestem pełna podziwu, normalnie szacun... za to co robią, te wyliczenia, mierzenia, mnie to na szczeście ominęło. Ale wielu dziewczynom na wątku sie to udało z pozytywnym skutkiem, a na dodatek wiedziały zanim zrobiły test, że są w ciąży, bo się super znały na tych pomiarach. Np. emigra i dla niej brawa
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 21:02   #4432
julliczka
Rozeznanie

Cześć!

Ciekawe historie macie ze swoimi TŻtami, chyba każda para ma coś ciekawego do opowiedzenia..my też mieliśmy niezłe przeboje hyhyhy
no ale się kochamy

My to bardzo naturalnie dzidzia planowana była, ale nie teraz, wiecie co mam na myśli ale i tak bardzo się cieszymy

No dobrze to teraz dobre wieści - bo wróciliśmy z Usg i po prostu jestem w totalnym szoku i pełna wzruszeń Coś niesamowitego, widać główkę, nóżki, rączki, żołądek, jak serduszko bije, rrany jak usłyszałam bicie serca to łzy mi poleciały.. Wszystko lekarz pomierzył, pokazał, kość nosową, główkę, półkule mózgowe, tułów, rączki i nóżki i jeszcze wiele rzeczy, a jakie to ruchliwe, strasznie się małe kręciło, podskakiwało i to buzi rączkę wkładało to był dla mnie największy szok! żeby 6 centymetrowe dzidzi było tak ruchliwe, aż nie mogę przeboleć, że jeszcze tego nie czuję
Wszystkie parametry w normie, nawet lekarz powiedział, że dzidziuś jest bardzo ładny ale happy jesteśmy. TŻ tak się śmiał i wpatrywał w monitor i kiwał głową, ledwo się powstrzymywałam od śmiechu

To poniżej foteczka główki - strzałka wskazuje na kość nosową.
A w lewym dolnym rogu miniatura dzidzi i rączkę widać.
W ogóle super teraz jest ta technika medyczna, mamy nagranie na dvd całego USG, od razu po powrocie jeszcze raz obejrzeliśmy cały film, normalnie cudooo te dzidzi. Ale w 3d to jeszcze jak ufoludek wygląda hehehe

Ah, ale się rozpisałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img046.jpg (105,5 KB, 30 załadowań)

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 21:03   #4433
anagat
Zadomowienie

Ivonka, słowo grzech miało być hmm metaforą, ja chyba marnie tłumaczę.... Dobra, koniec z tematem

Bo się wszystkie tylko niepotrzebnie denerwujemy.

Tikki, mała jest boska No i jak na Was patrzy..
Fajny przyjaciel Wam się szykuje

A tak skoro było o sexie...
Kurcze jak mi przytulanek brakuje Cholerka, mogę a męża nie ma
Mam tylko nadzieję, że mi za te 5 tygodni w jakiś magiczny sposób nie przejdzie ochota...

A poza tym, to się zdenerwowałam, bo coraz więcej wprowadzają do mojego treningu(specjalizacji) roboty'papierkowej' , w cudzyslowie papierkowej, bo wszystko on line jest.

Ale ja nie wiem o co chodzi. Znowu te irlandzkie systemy. Albo one są strasznie mało klarowne, no albo ja taka tępa.
Wprowadzają coś, co jest obowiązkowe. DOstaję jakiegoś niejasnego w treści maila ( a że dostaję takowych z Anaesthetic college z 10 tygodniowo, to już powoli zaczynam je ignorować), a po kilku miesiącach okazuje się, że ja przez te ostatnie ileś miesięcy byłam zobligowana coś tam (bo nadal nie wiem co) wypełniać.
No i się denerwuje. Bo nadal nie wiem co i jak

Julliczka.. super wieści Ja też się nei mogę nadziwić, jaki to mały cudzik udało nam się stworzyć. I że takie 13 tygodniowe, a kopie i boksuje.
Ale jak już pisałam, ja przy prawie każdej cesarce mam stale łzy wzruszenia w oczach.. A byłam przy dobrych kilkuset

Edytowane przez anagat
Czas edycji: 2011-10-10 o 21:09

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 21:08   #4434
karolca
Zakorzenienie

juliczka, super
a maluszek ma taki ładny, zadarty zgrabny nosek

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-10, 21:15   #4435
rybka13
Zakorzenienie

julliczka sweet baby super że wszystko ok
Stary 2011-10-10, 21:16   #4436
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Julliczka.. super wieści Ja też się nei mogę nadziwić, jaki to mały cudzik udało nam się stworzyć. I że takie 13 tygodniowe, a kopie i boksuje.
Ale jak już pisałam, ja przy prawie każdej cesarce mam stale łzy wzruszenia w oczach.. A byłam przy dobrych kilkuset

To musi być niesamowite, być przy tylu tylu urodzinach dzieciaczków

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
juliczka, super
a maluszek ma taki ładny, zadarty zgrabny nosek

Hihihi, też mi się nosek podoba

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
julliczka sweet baby super że wszystko ok

Jeju cały czas jestem w szoku, chyba to do mnie w końcu dotarło, że jest ktoś kto w moim brzuszku buszuje

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 21:27   #4437
MoniaHan
Wtajemniczenie

Julliczka super wiesci....ja to tak plakalam na USG ze wzruszenia a Tz to patrzyl jak zaczarowany normalnie na dzidzie nasza
anagat ja tez sie raz zdenerwowalam na forum, a ze mam ciety jezyk to aby nie psuc atmosfery przemilczalam, co nie przychodzi mi latwo
tikki piesia jest sliczna, proponuje zakupic jakies zabawki do gryzienia i zabawy - ale w sumie ona nie bedzie sama w domu chyba prawda? nasz ma mnostwo zabawek, bo my oboje pracujemy i od 8 do 12 jest sam i pozniej od 12:30 do 15. Ivor ma faze na gryzienie kapci i butow no i oczywiscie zjadanie skarpetek.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 21:27   #4438
rybka13
Zakorzenienie

julliczka ja też dopiero uwierzyłam, jak zobaczyłam na usg, ale teraz juz zapomniałam o tym i chce nowych dowodów w postaci kopniaka bo na razie to takie niepewne smyranko i wciąż takie magiczne, czuje się wyróżniona że to ja mogę nosić w brzuszku naszą dzidzię
Stary 2011-10-10, 21:29   #4439
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Jak patrzę na inne Polki w Ire, to one się wyróżniają ładnymi ciuchami.. a ja jak jakiś oberwaniec.
Ja mam to samo. Niby wiem co mi sie podoba i czesto mi sie podobaja jakies stylizacje innych dziewczyn ale jak sie sama ubiore to efekt nie powala. Mysle ze to tego trzeba miec jakis specjalny talent...

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość

No dobrze to teraz dobre wieści - bo wróciliśmy z Usg i po prostu jestem w totalnym szoku i pełna wzruszeń Coś niesamowitego, widać główkę, nóżki, rączki, żołądek, jak serduszko bije, rrany jak usłyszałam bicie serca to łzy mi poleciały.. Wszystko lekarz pomierzył, pokazał, kość nosową, główkę, półkule mózgowe, tułów, rączki i nóżki i jeszcze wiele rzeczy, a jakie to ruchliwe, strasznie się małe kręciło, podskakiwało i to buzi rączkę wkładało to był dla mnie największy szok! żeby 6 centymetrowe dzidzi było tak ruchliwe, aż nie mogę przeboleć, że jeszcze tego nie czuję
Wszystkie parametry w normie, nawet lekarz powiedział, że dzidziuś jest bardzo ładny ale happy jesteśmy. TŻ tak się śmiał i wpatrywał w monitor i kiwał głową, ledwo się powstrzymywałam od śmiechu
Julliczka, ale piekne bobo. To jest takie super uczucie zobaczyc juz te wszystkie szczegoly, ale dla mnie najbardziej wzruszajace bylo jak widzialam jak sie maluch rusza, przebiera nogami itp

Wogole dzis zebralam resztki sil i po rpacy pognalam do sklepow. Kupilam witaminki ciazowe i uwaga uwaga - ciazowe dzinsy z niska guma. Dopiero 8-me ktore przymierzalam pasowaly, ale ja mam teorie ze nie kupuje spodni w ktorych bym sie od pierwszej sekundy dobrze nie czula. A te jak spodnie od pizamy leza Wklejam zdjecia tu bo jeszcze dostepu to skrzynki nie mam. Brzuch juz taki popoludniowy, wywalony. Rano mam mniejszy ale juz do plaskosci do wciagne. Dla przypomnienia, jestem w 15 tygodniu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przod.jpg (12,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bok.jpg (12,2 KB, 31 załadowań)
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 21:30   #4440
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
my zaszlismy naturalnie po odstawieniu gumek, tyle ze ja juz kiedys dawno temu stosowalam ta metode termiczno-objawowa... na niewiele mi sie to zdawalo, bo cykle i tak mialam nieregularne, ale przynajmniej z badania szyjki i sluzu moglam okreslic okolice owulacji- Jednak bylo to bardziej na zasadzie tego, ze wiedzialam i teraz zanim zaczelismy sie starac o malenstwo przez kilka cykli widzialam, ze jestem juz po owulce i sobie wtedy odpuszczalismy zabezpieczenia z tztem

takze jak widzisz przylaczam sie do dziewczyn, ktore znaja, stosuja i w moim przypadku okazala sie rowniez skuteczna... i przynajmniej dzieki niej udalo mi sie poznac swoje cialo lepiej

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość

Ah, ale się rozpisałam
sliczna dzidzia

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości