|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
rojku tak tak, dlatego pytam czy taka pepowinowa mozna wczesniej bo aniolina pisze ze sie wybierze....a ja sie nie zaglebialam nigdy w ten temat.
Ja jak najbardziej o normalnym pobieraniu pisalam, ze to wiem ze rok po porodzie.
![]() |
#4772 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Ja chodze co 4 tygodnie, wizyta 80 zl. Plus platne badania ( co 4 tygodnie krew i mocz), i platne usg. Nastepna wizyta 17-ego i to bedzie chyba juz ostatani.
Tak czy siak- nigdy wiecej prywatnie! Ide spac,kolorowych.
#4773 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z reguły dzidzie są przekorne, więc kto wie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
" ja to przynajmniej w ciąży jestem" i się uśmiechnąĆ ![]() ale ogólnie to taką ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a taką"zwykłą" rok po, tak jak napisałaŚ wczoraj przyszły mi koszulki do karmienia ![]() dzisiaj jeszcze gorsza pogoda niż wczoraj, bo cały czas leje... pisałyście o spaniu- d-o-k-ł-a-d-n-i-e ja tez bym spała i spała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no teraz nie śpię, ale to przez tżta bo wstaje b.rano do pracy i mnie budzi ![]() aaaa a najlepiej jest jak jestem w sklepie/poczcie/tramwaju/autobusie i zacznę ziewaĆ i ziewaĆ i ziewaĆ, to wszyscy mnie przepuszczają- nagle zauważają mój brzucholek ![]() Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-10-11 o 06:22 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! Dziś jestem rannym ptaszkiem, przespałam całą noc więc wstałam wcześniej...
od 2 dni malec rusza się troszke mniej - taka zmniejszona aktywność zawsze mnie przeraża ![]() zaczęłam pisać tego posta ale w połowie usłyszałam ze tata wybiera się zawieźć mamę do pracy więc wskoczyłam z nim do autka i do przychodni, oddałam wymaz i pani pielęgniarka zrobila mi ten pierwszy zastrzyk na krzepliwość.... będę dostawała w udo bo gdzie indziej nie da się złapac skóry nawet na tym udzie ciężko.... wbijanie igiełki nie boli, później troszkę szczypie ale to pikuś ![]()
#4775 |
Wtajemniczenie
|
truscafka
mój dzidziuś też ma słabszą teraz aktywnoŚĆ ![]() ![]() p.s. masz zbyt gęsta krew, ze podają p/zakrzepowe zastrzyki? no i oczywiscie gratuluję pierwszego zastrzyku- teraz już z górki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A chcialabym jeszcze upolowac takie 56/62 ![]() Myszeczko czy sie opuscil to nie wiem ale na pewno sporo urosl ![]() ![]() Truscafko dzielna jestes! ja boje sie zastrzykow, w sensie, ze nie moge patrzec na wbijana igle. Bo bolec to nie boli przeciez ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak sie oddaje za darmo to ta krew jest w bazie ogolnokrajowej i kazdy moze z niej skorzystac. Niestety takie darmowe oddawania bardzo zadko jest mozliwe w Polsce. Kobieta z banku krwi mowila, ze teraz dostali jakis grant na taki pobor i to jest na razie jednorazowa akcja, mowila tylko o warszawie i wroclawiu. Moze kiedys panstwo zdecyduje sie w to zainwestowac, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4778 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Dziewczyny te, które juz sa spakowane do szpitala, mozecie napisac co pakowalyscie>??? Mamm takie dziwne przeczucie, ze czegos zapomnialam zamówic, a przydaloby sie spakowac ![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Sozaa prosze mi sie nie wpychac w kolejke, bo nie chce byc przeterminowana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() właśnie kupiłam sobie fasolkę z motherhood ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- molaa a napisz co wzięłaś, taka lista mi się przyda ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2x podklady poporodowe absorgyn 2szt majek wielorazowych 7szt majtek jednorazowych 2x recznik wkladki laktacyjne 2x stanik do karmienia szczoteczka do zebow bepanthen szampon gumki do wlosow i wsuwki bialy jelen - mydlo w plynie koszula do karmienia brakuje mi: 2x woda niegazowana z dziubkiem kapcie klapki pod prysznic koszula do porodu jeszcze jedna koszula do karmienia szczotka do wlosow wiecej na razie nie pamietam bo z glowy jade ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
ja wylicytowalam otulaczek za 10zl kilka dni temu, z wysylka wyszlo mnie 15 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4782 |
Wtajemniczenie
|
no ja bym wzięła:
2 koszule szlafrok ręcznik kąpielowy kapcioszki pod prysznic buty szare mydło tantum rosa parę wkłądek lakt. ręczniki jednorazowe 3 butelki z dziubkiem z wodą min. niegazowaną balsam do ust szczoteczka do zeób+pasta krem na brodawki- będę miała Lansinoh gumki do włosów krem dla mnie karta ciąży ubezpieczenie dowód wyniki ciążowe skarpetki 3x biustonosz do karmienia podkłady poporodowe ewentualnie skierowanie do szpitala ![]() a dla dziecka 2 komplety ciuszków+łapki,skarpetki+ czapeczka pare pieluszek 1xrazowych i tetrowych krem dla dziecka oliwka mydełko Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-10-11 o 07:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Zadomowienie
|
Moja mama jest kochana, na ta paskudna pogode przywiozla mi cieplutkie paczki i drozdzowki z serem.
Chetnie sie podziele, bo tyle tego przywiozla, ze pol druzyny pilkarskiej by sie wykarmilo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() aaaleee bym zjadła ![]() faktycznie mamusia kochana ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
http://motherhood.pl no ja nowy za 29zł i fasolka za 49zł(u mnie w sklepie fasoli były po 80zł ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zadomowienie
|
A wieczorem bede Wam marudzic, ze mam dodatkowe 3 kg na plusie
![]() ale nie moge sie oprzec tym cieplym paczusiom ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Tz kupil wczoraj ocenisept (czy jakos tak) do pepka, czy któras z Was to uzywala dla maluszka?? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4786 |
Zadomowienie
|
Cześć moje kochane
![]() Myszeczko mi się wydaje ze brzuch i urósł i opadł ![]() Truskafko takie teksty to tylko nieokrzesani i zazdrośni ludzie potrafią gadać, olej to ![]() Dziewczyny ja dziś w nocy przeżyłam horror, podobnie jak chyba Basiula niedawno. tyle co usnęłam około 23ciej i obudził mnie skurcz, narastający, mocny. Poszłam do wc, usiadłam na klopku i czekałam. Było tych skurczy około 5, jeden malał, 10s przerwy i znów narastał, a długie były przeokropnie, na dodatek miałam biegunkę i wymioty. Byłam tak słaba ze siedziałam na płytkach z głową opartą na ścianie i nie mogłam się podnieść! Takie bóle to ja miałam godzinę przed wyparciem syna więc bardzo bardzo się bałam ze to już mi się zaczęło. A nie byłam w stanie umyć się, ubrać, wogle wstać na nogi!!! To miałam przedsmak porodu ![]() Póki co spokój. |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja z tej okazji piję od wczoraj fante ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Rozeznanie
|
cześć Dziewczyny,
jakieś rady na bolący kręgosłup? Bo juz niewyrabiam, a tu jeszcze 6 tygodni zostało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4790 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja widziałam w biedrze tylko te 68/74 mniejszych nie było u nas... ale te rajtuzki są dość małe - rozciągliwe więc będą na długo ale tak jak się na nie patrzy to są małe dzielna nie dzieeeelna - jak mus to mus ![]() nikaaa - teraz z rana się troszkę pogimnastykował to jestem spokojniejsza ![]() w badaniach wyszedł mi poziom d-dimerów 3 krotnie przekroczony co moze świadczyć o obecności zakrzepów we krwi, dlatego musze brać zastrzyki na rozrzedzenie.... ja juz wczesniej ( dokłądnie w okresie studiów licencjackich) miałam problemy z żyłami, ale oczywiście nigdy nie bylo czasu zeby iść z tym do lekarza.... na fotce to dopiero 1/5 tego co muszę sobie wbić , aaaaaa ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4791 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Zadomowienie
|
Dobry
![]() Czy u Was też taka brzydka pogoda jak u mnie? Zimno i deszcz kropi. Truscafko, jak mus to mus. Chociaż sporo tego masz ![]() Nie lubię zastrzyków. mol_aa fajnie masz. Tylko ja pączków i innych słodkości nie mogę ![]() ![]()
#4793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogole panikuje bo od niedzieli mam intensywne skurcze ale bezbolesne poki co. Mola dawaj paczki ![]() Nika dzieki za linka ![]() ![]() A jutro jedziemy odebrac mate rainforest ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Zadomowienie
|
Ona ja w ciazy za slodkosciami nie przepadam, ale te cieplutkie paczki robia swoje, a teraz ja mam za swoje, bo zjadlam jednego i od razu ZDAGA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Zakorzenienie
|
Truscafko
![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Ona u mnie brzydko ale nie wiem czy kropi. Lubie brzydka pogode ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
oo niezła okazja! Cytat:
wczoraj kupiłam sobie zapas podpasek poporodowych mamma, wyciągnęłam jedną żeby zobaczyć - ale Snowboard!! ![]()
![]() |
#4797 |
Zadomowienie
|
Goldika chetnie sie podziele
![]() no i ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4798 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajny wózeczek wybrałaś - z nową, mniejszą budką, czy używany z większą? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Będzie się niedługo działo, tylko wszystkie na Anię czekamy ![]() Wam się chce Fanty, za mną Coca cola chodzi...ale nie mogę, a wersji light i zero nie trawię...Wczoraj zjadłam 4 kostki czekolady milka takiej trzykolorowej - a potem cukier miałam 170 i strasznie źle się czułam ![]() Wiecie co, ja to do szpitala pakuję jeszcze jakąś książkę do czytania. Mi się strasznie nudziło, bo mąż wpadał tylko na godzinę dziennie, nikt inny mnie nie odwiedzał, bo mieszkaliśmy 300 km od rodziny. Teraz zresztą też tak daleko jesteśmy, ale w innym miejscu ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jakbyś zastosowała maśĆ homeopatyczną np.Traumeel? Cytat:
![]() nigdy nei miałam tego badanego- ciekawe jak by to było u mnie? dobrze, ze lekarz dmucha na zimne ciekawe czy drogie takie badanie ![]() 3maj się, jesteśmy z tobą ![]() Cytat:
![]() taaak! u mnie pogoda okrrrropna, zimno, leje, wieje ![]() z tej okazji gorącym kakao się zapijam i ide przymierzaĆ koszulki do karmienia, które zamóiłam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Rozeznanie
|
dzieńdoberek
ledwo wstałam dzisiaj - spałabym cały dzień- ale widze ze nie tylko ja tak mam ![]() Ja też powoli chce zakończyc torbe do szpitala- i już nie myśleć o tym. W domu jeszcze tyle do zrobienia-moj tz ma tak grafik ustawiony że nie ma kiedy-a ja sama -to cio -porasuje ,troche ogarne coś tam ugotuje -i tak potem jestem padnieta jak nie wiem ... Niemoge sie doczekac jak tz złoży łóżeczko ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.