|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
tak naprawdę to wam tych mdłości trochę zazdroszczę, bo nim mi wykryli ciążę to leczyli mnie na kamień w woreczku - więc dostawałam lekki na mdłości - okazało się na kolejnej wizycie, że nie tylko od kamienia te mdłości mogłybyć ale też od tego co mam jeszcze w brzuchu.... i tak mdłości przeszłam na tabletkach
|
|
|
|
#1172 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusi zwłaszcza te nowe i oczywiście gratułuję.
Z tego co czytałam to wątek trochę się rozbudował pisałyście o allegr i lumkach . Z tego co przeczytałam to kism coś tam na allegro zamówiła sobie jak bedziesz już miała to koniecznie napisz czy jesteś zadowolona z tego sprzedawcy z góry dzieki za info. Ja mam problem z kupieniem sobie bo nie mam za wysokiego zwrostu 160 a z S-kami to w sklepach zawsze mam problem wiec na lumeksy sie nie obrażam bo moge takm coś kupic czasem .
|
|
|
|
#1173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Smak jest "nie miętowy" więc nie będzie powodować mdłości (jeśli masz)
|
|
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję przy następnej wizycje w aptece znajdę i kupię, bo tak mnie ta krew wkurza że nawet nie masz pojęcia
|
|
|
|
#1175 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
Cytat:
na parę godzin. Nie wiem też jak długo będę karmić i kiedy do pracy wrócę. Gdybym nadal karmiła to laktator się przyda. Zobaczymy jak wyjdzie jeszcze z tym "jak chcesz to Ci dam" dużo czasu jeszcze
|
|||
|
|
|
#1176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
obym tylko nie wykrakała ![]() Cytat:
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
bo jak to mówią u nas- jak dają to bierz jak biją to uciekaj
|
|
|
|
#1178 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja ostatnio nie mam żadnych dolegliwości i w ogóle wcale się nie czuję jakbym była w ciąży. Jedyne co to trochę mnie spodnie gniotą w pasie jak siedzę, bo już mi trochę wypchnęło brzuch do przodu. A tak to świetnie się czuję
Acha, mdłości (których i tak było tyle co kot napłakał - z całym szacunkiem dla Waszych kotków ) też mi jakoś przeszły i nawet wrócił mi smak na słodkie Zrobiłam sobie wczoraj słoik takiej domowej czekolady (lekko płynnej) i wtryniam łyżkami ![]() Jutro mam wizytę u gina, pewnie będzie coś więcej widać, bo ostatnio (2 tyg. temu) był tylko pęcherzyk. Trochę mam stresa, ale mam nadzieję, że wszystko będzie OK. Na szczęście wizytę mam o 9 rano, więc nie będę się cały dzień stresować. Niestety potem muszę wracać do pracy, a nie wiem czy dam radę się skupić na robocie ![]() Ja w ogóle nie robię jeszcze żadnych zakupów dla dziecka. Pomijam już to, że w tych kwestiach jestem kompletnie zielona i nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego jak sterylizator i laktator
|
|
|
|
#1179 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuje za ciepłe przyjęcie. Wizyta u lekarza super, dzidzia ślicznie urosła tak więc mamy 5t6d w/g wielkości i tp na 06.06.2012 więc trochę się różni od tego z miesiączki, ale wiedzialam, że przy tak nieregularnych cyklach tak będzie. Następna wizyta za 2 tygodnie. Ja już na L4 jestem bo prace mam mega stresującą i wole nie ryzykować. rinco napewno będzie wszystko dobrze i już coś zobaczysz. Pozdrawiam wszystkie mamusie
|
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy od gina. Fasola rośnie jak na drożdżach. Z USG wyszło 8t5d 19,5mm od pupy do czubka głowy. Cudowne uczucie widzieć pikające serduszko. Kolejna wizyta za 2 tygodnie.
Edytowane przez mala77 Czas edycji: 2011-10-10 o 20:59 |
|
|
|
#1181 |
|
Rozeznanie
|
mala77
To dobrze ze maluszek rośnie sobie i wszystko ok. Zgadzam się z Tobą kiedy widzi się to małe serduszko które tak bije to cudowne uczycie taki mały cud
|
|
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
Kapukat ja przy pierwszym łzę uroniłam
Każde kolejne cieszy nas coraz bardziej /TZ dzielnie ze mną do gabinetu się wprasza /
|
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
mój R nie odpuścił - powiedział że teraz mam się tak umówić żeby zdążył bo inaczej nigdzie nie pójdę - to niech idzie i zdaje sobie sprawę co zrobił
![]() Mala77 a Ty co bierzesz swojego? |
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, jak najbardziej. Zrobił sobie to niech wie co się dzieje
Jeszcze żaden lekarz nie miał sprzeciwów /nawet w szpitalu/
|
|
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie - niech winowajcy wiedzą jak to jest kiedy widzi się niespodziewnie "obce ciało" w swoim i ma się świadomość że będzie rosło aż wyjdzie po 9 miesiącach....
|
|
|
|
#1187 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczynki
Dziękuję za gratulacje ![]() Mam do Was pytanie. Kiedy mogę iść do lekarza tak żeby nie było za szybko?? W/g ostatniej @ wychodzi że to 5 tydzień Męczy mnie dziś okropny ból głowy |
|
|
|
#1188 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny
Jestem w 7 tyg. byłąm w sobotę u gina wszystko ok, serduszko bije, mam lekkie zapalenie pochwy i distałam leki dopochwowe, wczoraj zauważyłąm przepraszam że tak obrazowo to przedstawię: takie brązowawe grudki w normalnym białym śluzie i nie wiem czy mam się martwić czy po tych globulkach dodam że jeszcze miałam cytologię w sobotę więc jestem trochę podrażniona, nie wiem czy iść do gina czy po prostu panikuję . |
|
|
|
#1189 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Oczywiście już kazałam mężowi wyjść 30 min wcześniej z pracy, bo ostatnim razem to takie korki były, że na środku drogi wysiadłam z samochodu i prędzej pieszo doszłam niż mąż dojechał. Teraz powinno być widać serce, więc mąż musi być obecny - nagra pamiątkowy filmik ![]() Jestem już po pobraniu krwi. Tak się zezłościłam, że szok. Brakło nam kasy i babka w okienku nawet nie powiedziała, że można płacić kartą, a mąż leciał do bankomatu wypłacić brakującą kwotę Jutro pojadę po wyniki, bo znając ich, to dziś może być połowa albo nawet nie. Prawie całą noc nie spałam z nerwów (nie lubię kłucia ) Normalnie jestem tak zła, że szok
|
|
#1190 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1191 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja idę na kontrolę w pon też mam nadzieję że krwiaczka wykurzyłam bo nie krwawię i nie plamię Cytat:
Cytat:
Cytat:
dlatego ja powiedziałam że TŻ będzie przy porodzie niech zobaczy jaki to ból, bo z wymiotami twierdzi że koloryzuje Cytat:
|
|
#1192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1193 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny.
PatkaM84 dzięki za odpowiedź. Ja własnie poznaję się dziś z panem sedesem Zajrzę później bo nie do życia jestem. Pisałyście coś wcześniej co na mdłości dobre muszę poczytać..... |
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie mdłości skończyły się w 9tygodniu i kilka dni po tym miałam krwawienie
więc myślę że spadł mi poziom hormonów mdłości się skończyły ale dobrze że ciąża się utrzymała, teraz mdli mnie po duphastoniewczoraj z TŻ byliśmy w sklepie z ciuchami jak wracaliśmy od alergologa bo się odczulam i kończę w końcu po 4 latach już niedługo, przymierzyłam sweter za pupę do legginsów i brzuch zrobił się a w nim duży piersi ogromiaste mówię do TŻ że za bardzo się rzuca w oczy a on to chyba ci chodzi o to myślałam że padnę, przymierzyłam jeszcze jedna spodnie na gumce ale nie mieli większych rozmiarów a do drugiego sklepu tego właściciela nie miałam już siły jechać bo myślałam że pęcherz i rozsadzi ale będę chyba musiała odwiedzić H&M i C&A, akurat jak brzuch mi wywali w styczniu to będą wyprzedaże w H&M w lato były spodnie ciążowe za 40zł
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słyszałam że na mdłości dobra jest też herbata Roibos z miodem o ile ktoś lubi ten smak...ja ją polubiłam ostanio |
|
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- to jest chyba czerwona herbata??z tego co wiem nie jest wskazana
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę że zbieranie garderoby jest w jak najlepszym pożądku? mi zostało jeszcze dwanaście dni do wyprowadzki, więc na razie nie kupuje niczego z ubrań bo próbuję ogarnąć śmieci żeby nie taszczyć ich do nowego domu. Z resztą znalazłam jakieś większe bluzki - brakuje mi tylko spodni, bo te już zaczynają nie wchodzić jak powiedziała ostanio R że mam mleczarnie dwie a nie biust - to powiedział ze połowa jego kolegów mu teraz zazdrości - bo nie wiedzą dlaczego nagle biust mi się powiększył - haha---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- jak najbardziej wskazana w ciąży nie jest czerwona i nie zawiera kofeinyhttp://herbatka.bloog.pl/id,706408,t...l?ticaid=6d2e1 a to są wszystkie jej właściwości |
|
|
|
|
#1198 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny na prawdę zabieracie się już za wymianę garderoby? Czy tylko ja (przynajmniej w pierwszej ciąży) nie kupiłam niczego ciążowego a na brzuszek musiałam czekać, że hoho?
|
|
|
|
#1199 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bardzo lubię czerwoną herbatkę i zieloną, ale teraz nie piję. Kupiłam wczoraj Earl Grey - mam nadzieję, że tą wolno pić Tak ją uwielbiam, że mogłabym ją ciągle pić, a na razie wykańczam zapasy Sagi owocowej ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Aneczka240 - ja uwielbiam zieloną herbatę - czy aż tak szkodliwa jest w ciązy? czy ktoś wie dlaczego? bo mi z trudem przychodzi ją odstawić..... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

bo moge takm coś kupic czasem .

i zostawić mleczarnię
Musisz sobie na spokojnie przemyśleć i zaplanować to tak, żeby Tobie było wygodnie
dużo czasu jeszcze

Jutro pojadę po wyniki, bo znając ich, to dziś może być połowa albo nawet nie. 

myślicie, że to się przyda?