|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Dziewczyny jesteście okropne!
Siedzę w pracy o suchej bułce, a tutaj jedna przez drugą o pysznościach pisze :P |
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1233 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wie że alkoholu i kawy choć wczoraj wypiłam z nim na pół małą pepsi bo tak mnie głowa bolała i słaba byłam a kawy to nie przetrawię blee, to jeszcze o tym wie no ale też wie że mi na mdłości pomogą więc szklankę na miesiąc coli albo pepsi wypiłam jak na razie
|
|
#1235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Olik23 ja też siedzę w pracy ale zawsze mam zdrowe śniadanko ze sobą i problemu nie ma
|
|
|
|
|
#1236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
:P A ja dziś rano na czczo na badania krwi. Nie zrobiłam wszystkich bo jak mi Pani 8 probówek wyciągnęła to stwierdziłam, że sobie chyba żartuje. W końcu na 5 probówkach stanęło, resztę w sobotę zrobię. |
|
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
mi jedną pobrała i na tym był koniec aż się zdziwiłam
dobrze że jest k. Ten wątek obecnie przeglądają: 15 (9 użytkowników i 6 gości)
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pozytywnie zakręcony Ale nastukałyście od wczoraj. Ja właśnie wstałam drugi raz. Od jakiegoś tygodnia tak mam, że budzę się o 6 na tabletkę i za chiny nie zasnę do 8. Potem idę spać i tak do 10-11. A dzisiaj dodatkowo o 6 TZ musiał mi suchy chleb dawać, bo mnie takie mdłości wzięły, że myślałam, że pobiegnę sie witać z WC/ Udało się i przeleżałam. Temat ciuchów widzę ciągle żywy Z racji tego, że brzucha mi nie widać i że z domu nie wychodzę to wystarczą mi na razie legginsy i tuniki, które mam. Zakupy zimowe później zrobię.A pani doktor pozwoliła mi już nie tylko leżeć, ale nawet obiad ugotować
|
|
|
|
|
#1239 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No weźźźźźźźźźźźź!!!! Cytat:
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
wybaczcie dziewczyny ale się teraz wkurzyłam i musze się wyrzalić... moja mama mnie zamęcza że dlaczego nie przylecę do POlski że jestem niewdzięczna bo ona jest chora a w drugim trymestrze kobiety mogą latać - tak jakbym miała za mało na głowie - nie dość że jestem w ciży za chwilę się przeprowadzam a od dwóch miesięcy jestem na bezrobotnym to ona myśli ze ja sram pieniedzmi?
więc aktualnie siedzę i ryczę... |
|
|
|
#1241 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że teraz nagle mnie nie wywali ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1242 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
Nie sposób dogonić Was tak piszecie
![]() Ja narazie nie kupuje żadnych ciuszków ciążowych, ale w spodnie mam tylko jedne w których moge chodzic, bo reszta to są bardzo opięte i mnie bardzo uciskaja w brzuch, nie przytyłam nic, wiec to chyba mojej jakies wyobrażenie i to w mojej głowie siedzi. Ja w tamtym tyg. miałam ochote na rózne pyszności a w tym juz nie. Drażni mnie zapach jedzenia. |
|
|
|
#1244 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Osz Ty niedobra ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Rosołek mruga, kocica szaleje - pogryzła moją teczkę z USG i badaniami Wczoraj kupiliśmy jej serca indycze i kurze, jak kroiłam to normalnie łapką mnie ciągle łapała, żebym jej dała pilnie, bo kicia głodna (nie ważne, że jest na diecie i to nie była pora karmienia )Idę wstawić pranie, troszkę posprzątać. Mąż wróci z pracy to odkurzy włości
|
|
#1245 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was
![]() Dzięki za miłe przyjęcie ![]() Czy u Was też tak strasznie zimno? Brrrr.... JUż w pracy wysiedzieć nie mogę - własnie powiedzcie mi czy będąc w ciąży pracujecie czy jesteście na zwolnieniu?
|
#1246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierwsza ciąża do 8 miesiąca, teraz zobaczymy jak będzie a wierzę, że znowu do końca
|
|
|
|
|
#1247 |
|
Rozeznanie
|
U mnie tez jest strasznie ponuro i zimno na dodatek pada lepiej nie zagladac za okno
Jeśli chodzi o zwolnienie to ja jeszcze nie idę chodź plecy dają mi się trochę już we pytałam lekarza to powiedział ze to normalne bo miednica coś zmienia i dlatego te bóle. Jak będą mi dalej tak dokuczac to pewnie pójdę.---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- martita_891 O to bardzo długo pracowałaś ale pewnie dobrze się czułaś |
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
kapukat, przykro, że własna mama tak ci mówi. Wytłumacz jej, że jesteś teraz pod specjalnym nadzorem.
Napisałaś, że 2 miesiące bez pracy jesteś. A w ciąże zaszłaś jeszcze pracując? Nie byłaś chroniona przed zwolnieniem? |
|
|
|
#1249 |
|
Raczkowanie
|
Ja w pierwszej ciąży prawie do 8 miesiąca pracowałam. Teraz prawdę mówiąc mam nadzieje, że w sobotę dostanę L4 i już do pracy nie wrócę. Strasznie niefajna atmosfera mi się zrobiła w pracy i mam w nosie siedzenie i denerwowanie się. Wolę ten czas poświęcić synkowi w domu.
|
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
ironio losu - zwolniłam się 4 sierpnia - a o ciąży dowiedziałam się - 30 września - niestety nie. Tak napisałam wszystko i wszystko jej mówiłam, ale to i tak jak widać nie pomogło - moja mama jest trochę despotyczna. Ma być tak jak ona powie, no cóż, te czasy się zmieniły, szczególnie wtedy kiedy kumpluje się z moim byłym - który mnie oszukał, okradł i zniszczył życie - a ona mi na to - że mnie ostrzegała przed nim.... co jak widać nie zmienia faktu że można się z nim nadal kumplować
|
|
|
|
#1251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1252 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie umie pojąć że dość nie umiem jeść niektórych rzeczy to są jeszcze inne których nie mogę jeść ja na razie jestem na zwolnieniu a chciałam pracować jak najdłużej ale chęci mnie przerosły, a zimno u mnie też jest w końcu padać przestało
|
|
#1253 |
|
Zadomowienie
|
I lekarz bez problemu wystawi L4 bez 'podkładki'? Wiem, że prywatnie można wszystko załatwić bo u mnie lekarka też mówiła, że skoro chodzę do niej prywatnie to może mi L4 pisać kiedy chce a siostra chodząc na NFZ nie mogła się doprosić (w konsekwencji przeszła do mojej lekarki) bo zwolnienia bez zagrożenia ciąży nie wystawia bo to naciąganie odmiennego stanu.
|
|
|
|
#1254 |
|
Rozeznanie
|
katka_19
Jeśli mogę coś ci doradzic to najważniejsze jest Twoje zdrowie ciągły stres nie jest dobry dla dziecka ani dla Ciebie jak będziesz miała możliwosc to pomyśl o zwolnieniu myślę ze lekarza nie będzie Ci robił problemów |
|
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
ale przecież jest że jeśli masz pracę stojącą - lub stresującą a ciąża nie jest zagrożona to i tak na zwolnienie masz iść od 24 tygodnia najpóźniej. Więc jak masz stresującą to wcześniej
|
|
|
|
#1256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przypomniał mi się lekarz do którego chodziła siostra koleżanki, dość że pracowała do 7 albo 8 miesiąca w biurze przed komputerem to na 2 tyg przed porodem gin na NFZ nie chciał dać jej zwolnienia bo pow że może już na macierzyńskie iść bo on jej nie wystawi bo już ma gdzieś sprawę za to---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
|
|
#1257 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1258 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1259 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam pracę siedzącą, ale ze względu na szefostwo narażeni jesteśmy na ciągły stres, zostawanie po godzinach.
Organizujemy wyjazdy dla korporacji 200-300 osób więc jesteś tak naprawdę odpowiedzialny za tą grupę, nawet nie możesz pomylić się, zrobić literówki w żadnym nazwisku, bo np dana osoba może nie wylecieć. Nie wiem czy moja Pani doktor będzie robiła czy też nie problem o zwolnienie, ale myślę że za jakiś czas z nią o tym porozmawiam.
|
#1260 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
długo szukałam takiego watku gdzie będe mogła się poradzić to moja pierwsza ciąża obecnie 8 tydzień juz słyszeliśmy z moim Tż -em serduszko a nasze maleństwo ma 2 cm.. troszke jestem przerażona tym co będzie czy sobie damy rade w końcu maluszek przewraca całe życie o 360 stopni Piszecie tu o kremach na ciało ..ja obecnie uzywam Musteli czytałam że ma najlepsze opinie i mój lekarz tez mi pwoiedział ze jest bardzo dobra i kazał juz używac ..co prawda tania nie jest bo ja dałam ok 80zł no ale jak mam nie mieć rozstepów lub miec malutkie to moge dać i więcej..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

nie umie pojąć że dość nie umiem jeść niektórych rzeczy to są jeszcze inne których nie mogę jeść
przypomniał mi się lekarz do którego chodziła siostra koleżanki, dość że pracowała do 7 albo 8 miesiąca w biurze przed komputerem to na 2 tyg przed porodem gin na NFZ nie chciał dać jej zwolnienia bo pow że może już na macierzyńskie iść