Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-11, 12:52   #1741
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Dzień doberek
Ja drugi dzień w łóżku, próbuję wygrzać i wypędzić to choróbsko co mi się przyplątało
wyganiamy choróbsko, a Tobie zdrówka

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 12:58   #1742
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dużo zdrówka
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
wyganiamy choróbsko, a Tobie zdrówka
Dziękuję
Stary 2011-10-11, 13:00   #1743
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
A za Rabarbar?
Pisałam do niej wczoraj wieczorem, ale nie odpisała... Albo rodziła, albo już po...
Więc jednak kogoś pominęłam Mam nadzieję, że Rabarbar już po szczęśliwie zakończonej akcji

Madzialena, a Tobie szybkiego wyzdrowienia

Dziś zgodnie z tradycją zaliczyliśmy poranne serenady Nie wiem o co chodzi, próbujemy wszystkiego, ostatecznie jak się Benuś zmęczy, napije troszkę ciepłego mleka (ale to dopiero chce pić, jak się umęczy, wcześniej nie chce wziąć smoczka do ust) to pada jak mucha. Potem na zmianę modelowo śpi i je aż do popołudnia/wieczora, kiedy znowu lubi sobie trochę pomarudzić. Potem noc ok, aż do porannego karmienia (które wypada między 3cią a 5tą) i marudzenie do rana.

Dziś mijają 4 tygodnie odkąd Benek jest na tym świecie

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 13:03   #1744
mooonik
Zakorzenienie

Hej Mamusie i Brzuchatki

ale małe dziecię jest absorbujące heh może i dużo (jeszcze) nie trzeba przy niej zrobić ale jak już śpi to ja wtedy nadrabiam albo spanie, albo sprzątanie, albo po prostu siedzę i patrzę na nią do wczoraj była moja mama u nas troszkę nam pomóc, no ale pojechała i mieliśmy wieczorem kąpielowy chrzest bojowy -daliśmy radę, nic, że pół pokoju zalane teraz Julik zasnęła u męża na rękach a ja sobie dopijam kawkę spokojnie
kurcze tak bym chciała być na bieżąco co u Was ale nie dam rady
widzę tylko po 1szej stronie, że przybywa mamuś, za to kurczy się lista oczekujących.... a pomyśleć, że nie tak dawno dopiero co się poznawałyśmy

Gratuluję nowym Mamusiom i Dzidziusiom

a Brzuchatki mocno ściskam i całuję i trzymam kciuki za potrzebujące

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 13:04   #1745
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Więc jednak kogoś pominęłam Mam nadzieję, że Rabarbar już po szczęśliwie zakończonej akcji

Dziś zgodnie z tradycją zaliczyliśmy poranne serenady Nie wiem o co chodzi, próbujemy wszystkiego, ostatecznie jak się Benuś zmęczy, napije troszkę ciepłego mleka (ale to dopiero chce pić, jak się umęczy, wcześniej nie chce wziąć smoczka do ust) to pada jak mucha. Potem na zmianę modelowo śpi i je aż do popołudnia/wieczora, kiedy znowu lubi sobie trochę pomarudzić. Potem noc ok, aż do porannego karmienia (które wypada między 3cią a 5tą) i marudzenie do rana.

każdy ma prawo wstać lewą nogą

za 4 tygodnie

jakim mleczkiem karmisz Benusia?

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 13:14   #1746
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Archinta, wielkie gratulacje I dużo zdrówka dla Was

Gratuluję dorodnej córci
Wieści od Malamutki:
"Założyli mi cewnik Foleya. Do tego zastrzyk z prostaglandyną. Wszystko boli. Wczasy się skończyły... Trzymajcie kciuki, bo zaczynają się skurcze..."
A potem pytała jeszcze co u Archi i Irmith
No to trzymamy mocno żeby szybko i lajtowo poszło
Malamutka trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiazanie....

Cytat:

Przed porodem mowilam do TZ-a ze taki maluszek tylko spi i je........a tu prosze jakie numery nam robia nasze skarby.....ja moja wlasnie uspilam w foteliku samochodowym....w kuchni przy wlaczonym okapie.............

Madzialena
duzo zdrowka zycze

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Hej Mamusie i Brzuchatki

ale małe dziecię jest absorbujące heh może i dużo (jeszcze) nie trzeba przy niej zrobić ale jak już śpi to ja wtedy nadrabiam albo spanie, albo sprzątanie, albo po prostu siedzę i patrzę na nią do wczoraj była moja mama u nas troszkę nam pomóc, no ale pojechała i mieliśmy wieczorem kąpielowy chrzest bojowy -daliśmy radę, nic, że pół pokoju zalane teraz Julik zasnęła u męża na rękach a ja sobie dopijam kawkę spokojnie
widzę tylko po 1szej stronie, że przybywa mamuś, za to kurczy się lista oczekujących.... a pomyśleć, że nie tak dawno dopiero co się poznawałyśmy

Hej moonik wlasnie sobie przypomnialam pierwsza kapiel mojej Olivki.....po rozebraniu jej wlozylam ja od razu do wody a ona w ryk.....i nie dalo jej sie uspokoic.....potem zaczelismy z TZ-em powoli ja zanurzac...a ona zaczela sie trzymac palcow TZ-a ....teraz sie usmiecha podczas kazdej kapieli a tatus do niej mowi "gugaga".

Trzymaj sie kochana i dopijaj kawke..
Stary 2011-10-11, 13:27   #1747
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
W niedzielę małż zainstalował nad łóżkiem naszego dziecięcia karuzelkę(rainforest FP) i powiem Wam, że to jest czad. Eryk gapi się na to jak zaczarowany, oczki mu latają to w jedną to w drugą stronę, łapki wyciąga, mruczy i popiskuje. Mam spokój i chwilę dla siebie
Poza tym ta karuzela jest śliczna, bardzo kolorowa i ładnie wykonana. Mogę szczerze polecić ten model.
my też mamy - strasznie mi się podoba
mąż wymyślił, ze jeszcze ja przerobi
na tym górnym panelu co zamocowane sa listki chce wywiercić bardzo cieniutkim wiertełkiem (takim jubilerskim) kilka otworków od spodu, a w środku zamontować kawałek taśmy led - pewnie max 3 oczka, żeby stworzyć imitacje gwiazdek.

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Z tym, że jak odsłuchiwałam to demo to melodyjki wydały mi się kiczowate, ale na żywo brzmi to fajnie. Dzwięk 'lasu' super, nawet mnie to wycisza.
ja sobie czasem puszczam Mozarta
dźwięki lasu mam strasznie ciche i jak komputer chodzi to ich nie słychać prawie
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 13:29   #1748
AneczkaJ
Rozeznanie

Thumbs down Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
(...)

Jeszcze chcialam napisac ze jestem zla i ciagle czekam na kase z zusu..na L4 jestem od 1 sierpnia, od wrzesnia przejal mnie zus a tu ani widu ani slychu, nie dosc ze mi nie przelali na macierzynskie to jescze czekam na kase z L4, nienawidze tej instytucji
Mojej znajomej ZUS wypłacał macierzyński z 4-ro miesięcznym opóźnieniem
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 13:30   #1749
agnyska81
Zakorzenienie

Moonik

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
MAMUSIE KARMIĄCE MM JAK WYGLĄDA WASZE KARMIENIE?
i czy dzidziolki mają jeszcze sapkę?
Nie zdarzyło mi sie wybudzać Benia, ale też takiej przerwy nie miał. Może rzeczywiście był zmęczony i dlatego tak długo spał?
Sapka niestety obecna, ale i lekki katar ciągle jest. Wczoraj robiliśmy mu inhalację, dziś też,będzie, bo chyba coś daje. A zresztą jakoś trzeba działać
Ciekawe czy to dlatego tyle dzieci u nas sapie, że zaczął się sezon grzewczy, a one takie malutkie i jeszcze to wszystko nie działa jak powinno?

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Dziś mój synek kończy 2 latka, omg ależ to zleciało, dopiero co jechałam do szpitala, a tu już łobuz codziennie gotowy z nowymi pomysłami
Za dwa latka Grzesia

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
sama niedawno tak wyczekiwałam, a dni ciągnęły się jak flaki... a teraz... mam wrażenie, ze niedawno wstałam a tu już wieczór
A myślałam, że to tylko mi tak czas leci szybko

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Ależ deszczowy dzień. A my zaraz idziemy na szczepienia
trzymajcie kciuki
Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
my tez dzis idziemy i zastanawiam się jak to będzie po...

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Franek w ciągu 3 tygodni utył 1 kg i waży 5850.
Jaki duży

Cytat:
każdy ma prawo wstać lewą nogą

za 4 tygodnie

jakim mleczkiem karmisz Benusia?
Ale czemu codziennie?
Od początku karmię Nanem, chyba dobrze wchodzi

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 13:39   #1750
mucka21
Rozeznanie

hej
odpisze trochę nie po kolei bo tż w czasie odpisywania wygonił mnie z jednego kompa na lapka
Cytat:
dziękuję za opinię zamierzamy nabyć

dzielny Franio

aha, zapomniałam się pochwalić....
dziś, o 5:30 moja Agatka obdarzyła mnie pierwszym, świadomym, bezzębnym uśmiechem cudne uczucie
czasem śpimy tak

MalgosiaM8 słodziak

Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Ja Jak zwykle ni z gruszki ni z pietruszki...

Chcialam sie tez pochwalic, ze 03.10 moja mala Maja powitala swiat po tej stronie brzuszka. Z waga 3840 g i 53 cm.
Porod naturalny, UFFF..!
od soboty jestesmy w domu i jak narazie w miare wszystko funkcjonuje.Mala spi, albo wisi na cycu...
Zobaczymy Co dalej...
Moje Kochanie....

Moze uda mi sie troche was ponadrabiac, a poki co wszystkiego dobrego dla was i waszych slodkich dzieciaczkow, a czekajacym mamusiom cierpliwosci!!
gratuluję córeczki z ładną wagą
Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
śliczny śpioszek

o jacie jaki słodziak napatrzec sie nie mozna na te śliczne mordeczki

Ja zaraz uciekam pod prysznic, wyszykować się i na kolejną wizytę u gin, zobaczymy co dzis powie ciekawego
Oby tylko dzis Fabi nie zechciał wyjść, bo TŻ daleko jest na egzamnie z medyka
za tż

Cytat:
Celtus kochana kurcze widze ze mnostwo maluszkow ma problem z ta sapka? masakra jakas..co do wzdec i problemow brzuszkowych-u nas to samo, czytalam juz mnostwo rzeczy na ten temat i chyba jedyna przyczyna tego to jeszcze zbyt malo rozwiniety uklad pokarmowy albo rezczyiwscie jakas alergia, ale jest to upierdliwe, tym bardziej kiedy czlowiek widzi jak to maciupkie dzidzi sie meczy i cierpi.
a jak wygląda ta sapka? Bo Izunia jakoś tak dziwnie oddycha, tak właśnie jakby miała katar, albo coś w nosku a nosek czysty. biorę trochę wodą morską tą do noska ale ona tego nie lubi, nie wiem czy jej to jakoś do buzi nie wlatuje bo pluje i się krzywi po tym. pomaga ta maść? może też bym małej posmarowała

Cytat:
Archinta, wielkie gratulacje I dużo zdrówka dla Was

Gratuluję dorodnej córci
Wieści od Malamutki:
"Założyli mi cewnik Foleya. Do tego zastrzyk z prostaglandyną. Wszystko boli. Wczasy się skończyły... Trzymajcie kciuki, bo zaczynają się skurcze..."
A potem pytała jeszcze co u Archi i Irmith
No to trzymamy mocno żeby szybko i lajtowo poszło

Cytat:
Mam zaszczyt poinformowac ze Archi urodzila Piotrulka napisala mi tylko ze bylo jednak cc i strasznie ich wymeczyli narazie nie mam wiecej szczegolow ale wazne ze maja juz siebie

Gratulacje!!!
Szkoda że was wymęczyli :glaszcze:
Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Hej
U nas w końcu wczoraj zaczęli grzać
Dziś mój synek kończy 2 latka, omg ależ to zleciało, dopiero co jechałam do szpitala, a tu już łobuz codziennie gotowy z nowymi pomysłami

Gratulacje !!!!!!
W końcu się doczekała

Madzia o co konkretnie pytasz ?
dla Grzesia

Cytat:
Kurcze... moja lewa pierś produkuje więcej mleka niż prawa; jest większa i po dłuższej przerwie robi się twardsza... wiem, że powinnam wyrównać tą laktację i częściej przystawiać do prawej piersi, ale jak ta lewa taka twarda to chcę trochę ulżyć. Ciekawe czy to będzie miało potem jakieś znaczenie jak już skończę karmić... Wiecie coś na ten temat?
Moje dziecię dziś pięknie przespało noc.... od 21 do 7.30 z jedną dwugodzinną przerwą koło 2.... dostało syska...i dalej śpiocha
ja też mam tak z piersiami, a pod bluzką to wygląda śmiesznie -jedna ładna pierś i flaczek myślałam Izunię częściej przystawiać do prawej piersi, ale jak jest głodna to się denerwuje bo nie może jej złapać i kończy się na lewej piersi, czasem je z prawej

Cytat:

współczuję serenad
za 4 tyg

u nas wczoraj teściowa przyszła na kontrol jak tż kąpie małą- miała się tylko przyglądać, ale bez komentarzy się nie obeszło. Ja mało szału nie dostałam jak ją słyszałam, a widziałam że tz też sie jej obecnością stresował i gadaniem, zwrócił jej uwagę żeby się nie wtrącała ale ona to olała... a jak tż przekręcił małą żeby jej plecki umyć to się rzuciła dziecko ratować i powiedziała że dziecko uchyniemy jak będziemy tak kąpać, a przecież w szpitalu tez tak kąpali. i kazała nam podkładać coś pod wanienkę żeby była lekko na skos i wtedy ma się obie ręce wolne dziecka nie trzeba trzymać- ja tam wole trzymać, jedna ręka też dobrze się myje.

i dzisiaj rano przyszła jak tż małą przewijał i akurat zrobiła ulubiony nr tatusiowi (bo tatuś jest kupkopędny )- zrobiła kupkę między zdjęciem brudnego pampka a założeniem czystego i ubrudziła koc- i znów teściowa musiała sie po mądrzyć, zabrała Izunię żeby ją ubrać - i stwierdziła że jakieś dziwne są te ubranka za jej czasów były inne i pampersa nie założy bo nie umie. Mała się rozglądała to ona stwierdziła że dziecko jest głodne- a jadła godzinę wcześniej i zabrała brudne ubranka i koc do prania.

Jak tż pojechał zameldować małą i dowiedzieć się o becikowe i zapomogę to przyszła mnie jeszcze doszkalać jak kąpać małą, jak przewijać, co robić, jak prać ciuszki i się odzywała tak jakby mnie nigdy nie wyzwała i wchodzi sobie do naszego pokoju jak gdyby nic- nie zwracając uwagi że karmię znów mam zero prywatności we własnym pokoju

kurcze i znów się rozpisałam... ale wk*** mnie, traktuje nas jakbyśmy własnemu dziecku krzywdę robili, a jakby Izuni coś się złego działo to by przecież płakała, a nie płacze. I ciągle słyszę: uchyniecie ją i będzie krzywa, nie będzie chodzić albo będzie kuśtykać

idę zupę robić, póki mała śpi
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 13:41   #1751
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

[
Cytat:

dla Benka za 4 tygodnie
Cytat:
Napisane przez moonik Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Przed porodem mowilam do TZ-a ze taki maluszek tylko spi i je........a tu prosze jakie numery nam robia nasze skarby.....ja moja wlasnie uspilam w foteliku samochodowym....w kuchni przy wlaczonym okapie.............

każdy sposób jest dobry jak się sprawdza

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 13:45   #1752
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
hej
odpisze trochę nie po kolei bo tż w czasie odpisywania wygonił mnie z jednego kompa na lapka

MalgosiaM8 słodziak

gratuluję córeczki z ładną wagą

za tż

a jak wygląda ta sapka? Bo Izunia jakoś tak dziwnie oddycha, tak właśnie jakby miała katar, albo coś w nosku a nosek czysty. biorę trochę wodą morską tą do noska ale ona tego nie lubi, nie wiem czy jej to jakoś do buzi nie wlatuje bo pluje i się krzywi po tym. pomaga ta maść? może też bym małej posmarowała

Gratulacje!!!
Szkoda że was wymęczyli :glaszcze:

dla Grzesia

ja też mam tak z piersiami, a pod bluzką to wygląda śmiesznie -jedna ładna pierś i flaczek myślałam Izunię częściej przystawiać do prawej piersi, ale jak jest głodna to się denerwuje bo nie może jej złapać i kończy się na lewej piersi, czasem je z prawej

współczuję serenad
za 4 tyg

u nas wczoraj teściowa przyszła na kontrol jak tż kąpie małą- miała się tylko przyglądać, ale bez komentarzy się nie obeszło. Ja mało szału nie dostałam jak ją słyszałam, a widziałam że tz też sie jej obecnością stresował i gadaniem, zwrócił jej uwagę żeby się nie wtrącała ale ona to olała... a jak tż przekręcił małą żeby jej plecki umyć to się rzuciła dziecko ratować i powiedziała że dziecko uchyniemy jak będziemy tak kąpać, a przecież w szpitalu tez tak kąpali. i kazała nam podkładać coś pod wanienkę żeby była lekko na skos i wtedy ma się obie ręce wolne dziecka nie trzeba trzymać- ja tam wole trzymać, jedna ręka też dobrze się myje.

i dzisiaj rano przyszła jak tż małą przewijał i akurat zrobiła ulubiony nr tatusiowi (bo tatuś jest kupkopędny )- zrobiła kupkę między zdjęciem brudnego pampka a założeniem czystego i ubrudziła koc- i znów teściowa musiała sie po mądrzyć, zabrała Izunię żeby ją ubrać - i stwierdziła że jakieś dziwne są te ubranka za jej czasów były inne i pampersa nie założy bo nie umie. Mała się rozglądała to ona stwierdziła że dziecko jest głodne- a jadła godzinę wcześniej i zabrała brudne ubranka i koc do prania.

Jak tż pojechał zameldować małą i dowiedzieć się o becikowe i zapomogę to przyszła mnie jeszcze doszkalać jak kąpać małą, jak przewijać, co robić, jak prać ciuszki i się odzywała tak jakby mnie nigdy nie wyzwała i wchodzi sobie do naszego pokoju jak gdyby nic- nie zwracając uwagi że karmię znów mam zero prywatności we własnym pokoju

kurcze i znów się rozpisałam... ale wk*** mnie, traktuje nas jakbyśmy własnemu dziecku krzywdę robili, a jakby Izuni coś się złego działo to by przecież płakała, a nie płacze. I ciągle słyszę: uchyniecie ją i będzie krzywa, nie będzie chodzić albo będzie kuśtykać

O matko ale masz tesciowa....ja bym ja .....ona mieszka z Wami czy gdzies blisko...? Zwroc jej uwage zeby Ci nie wchodzila jak karmisz dziecko....a poza tym jak sie malenstwo karmi to maluszek musi miec spokoj...nie wazne czy jest karmione piersia czy butelka....!!
Ja tez trzymam mala jedna reka podczas kapania
Stary 2011-10-11, 13:51   #1753
AneczkaJ
Rozeznanie

Cytat:
(...)

(...)
Co za pomysł nie wyobrażam sobie nie trzymać dziecka podczas kąpieli...
Dużo cierpliwości życzę. Nie przejmuj się jej gadaniem, bo bzdury opowiada
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 14:02   #1754
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Dziewczyny dopajacie maluszki herbatkami? Jak tak to ile dajecie na dzien takiej herbatki?? Ja mojej daje koperkowa i zaczelam dawac espumisan. Po herbatce ladnie sobie pryka...
Stary 2011-10-11, 14:07   #1755
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość

a z czego żyć przez ten czas? nie każdy śpi na kasie i ma odłożone.
co jak mąż np nie pracuje? Jacyś nienormalni.
Ja to bym awanturę zrobiła od razu.
Chyba gdzieś w przepisach mają, że pierwsze powinni wypłacić do 30 dni od złożenia wszystkich dokumentów.

Ja jeszcze w tym tygodniu podjadę do ZUS bo nie bardzo wiem, który druk mnie dotyczy i jak to pisać, to dopytam. Żeby potem szybko wszystko złożyć.

Mam na FB odpaloną grę Monster World i tam są dźwięki jak z lasu i przyznam, że mnie usypia chyba sobie zrobię drzemkę
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-10-11 o 14:08
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 14:07   #1756
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Mamusie i Brzuchatki

Kochana, wypoczywaj spokojnie i nie nadrabiaj tylko skrobnij co u was jak bedziesz miala chwilke

Cytat:
Malamutka trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiazanie....

Madzialena
duzo zdrowka zycze

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Hej moonik wlasnie sobie przypomnialam pierwsza kapiel mojej Olivki.....po rozebraniu jej wlozylam ja od razu do wody a ona w ryk.....i nie dalo jej sie uspokoic.....potem zaczelismy z TZ-em powoli ja zanurzac...a ona zaczela sie trzymac palcow TZ-a ....teraz sie usmiecha podczas kazdej kapieli a tatus do niej mowi "gugaga".

Taaa, foteliki samochodowe sa the best

Cytat:
nie mow mi takich rzeczy..

Cytat:
hej
Bo to jest cos jakby byl mega wielki katarek ale go nie ma, ja probowalam frida, patyczkami i wszystkim co jest dostepne ale nic nie wychodzi z noska, mmadzia mi podsunela ze to moze byc sapka a nie zwykly katar. A mascia majerankowa mozesz jak najbardziej smarowac

Cytat:
Dziewczyny dopajacie maluszki herbatkami? Jak tak to ile dajecie na dzien takiej herbatki?? Ja mojej daje koperkowa i zaczelam dawac espumisan. Po herbatce ladnie sobie pryka...
Ja dopajam narazie woda z cukrem, jakos nie mam przekonania do tej herbatki
Stary 2011-10-11, 14:28   #1757
anuska_s
Rozeznanie

Mamuśki ja juz po wizycie, do domu wróciłam ze skierowaniem do szpitala Rozwarcie na palec, mały ju8z elegancko w kanale i jutro bedziemy rodzic Mamusiu tak bardzo czekałam na ta chwile, a teraz jestem lekko przerazona. Dobrze ze poród bedzie odbierał moj gin, nudno nie bedzie dzis wieczorem mam juz sie zgłosic do szpitala, a jutro do boju TŻ juz wraca do domku, egazamin zdany. Jutro od rana bedzie przy mnie
Stary 2011-10-11, 14:33   #1758
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Mamuśki ja juz po wizycie, do domu wróciłam ze skierowaniem do szpitala Rozwarcie na palec, mały ju8z elegancko w kanale i jutro bedziemy rodzic Mamusiu tak bardzo czekałam na ta chwile, a teraz jestem lekko przerazona. Dobrze ze poród bedzie odbierał moj gin, nudno nie bedzie dzis wieczorem mam juz sie zgłosic do szpitala, a jutro do boju TŻ juz wraca do domku, egazamin zdany. Jutro od rana bedzie przy mnie
Aaaaaaaaaaaa, masakra!!!! to trzymamy kciukasy!!!!!!!!!
Stary 2011-10-11, 14:36   #1759
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Ja Jak zwykle ni z gruszki ni z pietruszki...

Chcialam sie tez pochwalic, ze 03.10 moja mala Maja powitala swiat po tej stronie brzuszka. Z waga 3840 g i 53 cm.
Porod naturalny, UFFF..!
od soboty jestesmy w domu i jak narazie w miare wszystko funkcjonuje.Mala spi, albo wisi na cycu...
Zobaczymy Co dalej...
Moje Kochanie....

Moze uda mi sie troche was ponadrabiac, a poki co wszystkiego dobrego dla was i waszych slodkich dzieciaczkow, a czekajacym mamusiom cierpliwosci!!
hej kochana gratulacje!
Cytat:

Jeszcze chcialam napisac ze jestem zla i ciagle czekam na kase z zusu..na L4 jestem od 1 sierpnia, od wrzesnia przejal mnie zus a tu ani widu ani slychu, nie dosc ze mi nie przelali na macierzynskie to jescze czekam na kase z L4, nienawidze tej instytucji
jak słysze ZUS to mi zołądkiem skręca
Cytat:
dzisiaj Natalka wstała w takim dobrym humorze, ja do niej mówiłam i a ona się tak pięknie śmiała to już chyba to
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
kurde człowiek czeka na kasę, tymbardziej że co miesiąc terminowo była a tu dupa
to fajnie że Ł. się odnalazł, najważniejsze, że jest zadowolony i chce mu się iść do takiej pracy. Niestety trzeba się z tym pogodzić że więcej tych naszych Tż-tów nie ma w domu niż sąale ktoś musi zarabiać na utrzymanie rodzinki
no własnie ktoś zarabiać musi, szkoda że tyle czasu to zajmuje ja ta lubie jak tż jest z nami w domu, a Natalka jaka zadowolona jak jest tatuś
Cytat:

na 4 tygodnie u nas dziś 7, jak ten czas leci!

Widze ze każde dzieciątko ma swoje rytuały, u Natalki nocki i poranki cudowne, a późne popołudnia i wieczory marudne i płaczliwe, aż do kąpieli po kąpielu znowu mam aniołka w domu, tż to się śmieje że ona od popołudnia już się tej kąpieli domaga
Cytat:

podziwiam Was za spokó, ja to bym nie wytrzymała z taką kobitą w domu
Cytat:
ja się staram żeby Natalka wypiła 100 ml dziennie herbatki
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 14:38   #1760
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Aaaaaaaaaaaa, masakra!!!! to trzymamy kciukasy!!!!!!!!!
masakra. właśnie teraz tak się czuje Boże ściska mnie ze stresu, a pomyslec ze jeszcze godz temu byłam taki chojrak hihihih
ale dziekuje bardzo, kciukasy napewno sie przydadzą
Stary 2011-10-11, 14:49   #1761
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
masakra. właśnie teraz tak się czuje Boże ściska mnie ze stresu, a pomyslec ze jeszcze godz temu byłam taki chojrak hihihih

Wiem, ta ekscytacja i podniecenie, cudowne uczucia dasz rade, koko dżambo i do przodu
Stary 2011-10-11, 14:55   #1762
SONIA004
Zadomowienie

anuska:kc iuki:...pomyśl...jeszcze chwilka i przytulisz swój Największy Skarb
dasz radę!!!

Dawno Aiszka się nie odzywała... Ciekawe co tam u niej? Jak z tą zakrzepicą...

Acelinko zdradź sekret radosnej kąpieli... bo u nas sama kąpiel jeszcze jako tako przejdzie, ale już te wszystkie zabiegi pielęgnacyjne po... to prawdziwa masakra!! Jakby ktoś mi syna ze sory obdzierał...a czyszczenie noska to już w ogóle jakaś gehenna
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 15:20   #1763
mooonik
Zakorzenienie

Korzystając z tego, że mała zasnęła w końcu( swoją drogą chwała temu kto nagrał suszarkę na YT i udostępnił ) mam dla Was opis porodu

Jak wiecie skurcze zaczęły mi się w sobotę ok. południa ale dopiero koło 20-21 nabrały na sile i regularności, jednak do konca nie wierzyłam, że to już TO i w efekcie do szpitala zajechaliśmy o 6 rano z rozwarciem na małą dłoń i skurczami co 1-2min Na IP pani ginekolog się baardzo zdziwiła podczas badania, że mimo sporego rozwarcia szyjka moja nadal twarda i wszystko nadal b.wysoko . Zaprowadzili mnie na porodówkę, gdzie się okazało, że nie ma wolnej sali bo mają jakiś boom urodzeniowy tamtej nocy więc koło pół godz spędziliśmy na korytarzu czekając aż skończą na szykować salę(jakąś dziewczynę po prostu szybciej zabrali na oddział poporodowy)Na sali miałam wszystkie te udogodnienia- krzesełko, piłkę, sako, drabinki, prysznic ale nie korzystałam z niczego poza krzesełkiem, które naprawdę było rewelacyjne! O 8 odeszły mi wody - zielone( i tych wód była taka ilość, że jakby mi to się stało na ulicy to bym się spaliła ze wstydu chyba ) i wtedy położna powiedziała, że musimy szybko rodzić ze względu na małą- dostałam OXY do kroplówki i się zaczęła jazda już nie bardzo wiedziałam gdzie się kończy a gdzie zaczyna skurcz, do tego miałam wrażenie, że mnie rozrywa w pupie gdzieś w tym wszystkim mój mąż usłyszał, że do konca zycia ma abstynencję za to co mi zrobił ostatnią fazę musiałam być na fotelu ze względu na pomiary tętna małej ale nie było źle a nawet pomagało mi że się mogłam zapierać o te podstawki na stopy i o 9.35 wrzucili mi Malutką na brzuch- to jest tak niesamowite uczucie, że do tej pory jestem w szoku i chce mi się ryczeć jak o tym myślę. Mężowi dali pępowinę do przecięcia Juliś wzięli do badania i przetarcia, mnie zaczęli zszywać i obmywać, a potem dostałam ją na klatkę i tak sobie leżeliśmy i się patrzyliśmy na siebie nawzajem
Ponieważ mała była duża zostałam nacięta, a do tego lekarz pięścią nacisnął mi brzuch, żeby mi pomóc. Miałam rewelacyjną położną- w ogóle cały zespół, który się przewinął przez tę salę był super Bardzo jestem zadowolona, że pojechaliśmy tam do nich rodzić a nie na Ujastek jak początkowo zakładałam..
Strasznie się cieszę, że mąż był ze mną- pare razy go wyklęłam, przeklęłam ale nie wyobrażam sobie żeby go nie było ze mną- żebyście dziewczyny słyszały jak on mi mówił jak i kiedy oddychać, jak mnie podtrzymywał, podawał wodę... i jak mi cały czas powtarzał, że jestem dzielna, że już niedługo, że mnie kocha, powiem Wam, że mam mln % pewności, że dobrze wybrałam faceta, któremu mam rodzić dzieci......
Poród to naprawdę niesamowita sprawa, myślę, że bardzo dużo zależy od naszego nastawienia- jako, że mi gin powiedział, że jak nie urodzę przez weekend to będziemy wywoływać( a tego się panicznie bałam), jak mi się zaczęły skurcze to się ucieszyłam- chodziłam z bananem na twarzy z każdym kolejnym bólem mąż patrzył jak na wariatkę..
A teraz..... patrzę na małą i cały czas nie wierzę, że to ja ją urodziłam, że ta malutka istotka była w moim brzuchu tyle czasu a teraz już jest z nami i każdego dnia zachwyca czymś innym
Każdemu życzę takiego porodu jak miałam. Już następnego dnia wiedziałam, że na pewno będziemy kombinować rodzeństwo dla Julika

i nasza Gwiazda co wywraca każdy dzień do góry nogami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg j1.jpg (38,6 KB, 38 załadowań)

Julitka

Stary 2011-10-11, 15:20   #1764
kapka
Zadomowienie

Cytat:

super
i czekamy na czerwonego posta

Moonika- po Twoim opisie porodu, prawie zapragnełam 3 dziecka ja też się często zastanawiam gdzie taka kruszynka uchowła się w brzuchu Gwiazdke masz prześliczną

LIVE,LOVE,LIFT.

:5

Edytowane przez kapka
Czas edycji: 2011-10-11 o 15:26
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 15:32   #1765
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

hej kochana gratulacje!

jak słysze ZUS to mi zołądkiem skręca

dzisiaj Natalka wstała w takim dobrym humorze, ja do niej mówiłam i a ona się tak pięknie śmiała to już chyba to

no własnie ktoś zarabiać musi, szkoda że tyle czasu to zajmuje ja ta lubie jak tż jest z nami w domu, a Natalka jaka zadowolona jak jest tatuś

na 4 tygodnie u nas dziś 7, jak ten czas leci!

Widze ze każde dzieciątko ma swoje rytuały, u Natalki nocki i poranki cudowne, a późne popołudnia i wieczory marudne i płaczliwe, aż do kąpieli po kąpielu znowu mam aniołka w domu, tż to się śmieje że ona od popołudnia już się tej kąpieli domaga

podziwiam Was za spokó, ja to bym nie wytrzymała z taką kobitą w domu

ja się staram żeby Natalka wypiła 100 ml dziennie herbatki

a czemu tyle?

Cytat:
aaaa super trzymam kciuki!

Cytat:
anuska:kc iuki:...pomyśl...jeszcze chwilka i przytulisz swój Największy Skarb
dasz radę!!!

Dawno Aiszka się nie odzywała... Ciekawe co tam u niej? Jak z tą zakrzepicą...

Acelinko zdradź sekret radosnej kąpieli... bo u nas sama kąpiel jeszcze jako tako przejdzie, ale już te wszystkie zabiegi pielęgnacyjne po... to prawdziwa masakra!! Jakby ktoś mi syna ze sory obdzierał...a czyszczenie noska to już w ogóle jakaś gehenna
MOJ tez ;D

W ogóle małemu zrobiły się jakieś czerwone krostki koło buźki, na brodzie i w okolicach. I zastanawiam się czy to wysypało go od czegoś co ja zjadłam czy od śliny, mleka i skóry mojej np?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 15:39   #1766
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:

noo nasza kąpiel właśnie tak wygląda, że mała się drze w niebogłosy dopiero w ręczniku opatulona się uspokaja, kombinujemy z temp wody bo coś mi się wydaje, że Julik jak i mama ciepłolubna jest

Cytat:
u nas wczoraj teściowa przyszła na kontrol jak tż kąpie małą- miała się tylko przyglądać, ale bez komentarzy się nie obeszło
OMG nie wyobrażam sobie, żeby ktoś tak stał nade mną i komentował wszystko
moja mama teraz co była u nas, ale nawet jednym słowem nie powiedziała, że coś robimy nie tak, ew. nakierowała nas w dobrą stronę....współczuję teściowej...

Cytat:
Kochana, wypoczywaj spokojnie i nie nadrabiaj tylko skrobnij co u was jak bedziesz miala chwilke
Ja dopajam narazie woda z cukrem, jakos nie mam przekonania do tej herbatki
Luluś ale masz kawalera w avku
mi powiedziano, żeby nie dawać cukru, lepsza glukoza do przepajania...

Cytat:
powodzenia!! ale Ci fajnie hahaha, zazdroszczę tej ekscytacji przedporodowej (tak wiem, wariatka ze mnie )

Cytat:
ooo to nie jesteśmy same widzę w tych krzykach kąpielowych

w ogóle pozmieniałyście avki i muszę się od nowa uczyć która to która jest

Julitka

Stary 2011-10-11, 15:57   #1767
spray
KWC

Cytat:
Boże słodki, zaczęłam się bać. Teraz wszystkie na łasce Zusu jesteśmy...

Cytat:
Hipp rumiankowy i koperkowy. Młody pije, ale niechętnie, 5-10ml max i zaczyna grymasić.

Cytat:
Rany, ale złeciało! Powodzenia!

Cytat:
Korzystając z tego, że mała zasnęła w końcu( swoją drogą chwała temu kto nagrał suszarkę na YT i udostępnił ) mam dla Was opis porodu

Jak wiecie skurcze zaczęły mi się w sobotę ok. południa ale dopiero koło 20-21 nabrały na sile i regularności, jednak do konca nie wierzyłam, że to już TO i w efekcie do szpitala zajechaliśmy o 6 rano z rozwarciem na małą dłoń i skurczami co 1-2min Na IP pani ginekolog się baardzo zdziwiła podczas badania, że mimo sporego rozwarcia szyjka moja nadal twarda i wszystko nadal b.wysoko . Zaprowadzili mnie na porodówkę, gdzie się okazało, że nie ma wolnej sali bo mają jakiś boom urodzeniowy tamtej nocy więc koło pół godz spędziliśmy na korytarzu czekając aż skończą na szykować salę(jakąś dziewczynę po prostu szybciej zabrali na oddział poporodowy)Na sali miałam wszystkie te udogodnienia- krzesełko, piłkę, sako, drabinki, prysznic ale nie korzystałam z niczego poza krzesełkiem, które naprawdę było rewelacyjne! O 8 odeszły mi wody - zielone( i tych wód była taka ilość, że jakby mi to się stało na ulicy to bym się spaliła ze wstydu chyba ) i wtedy położna powiedziała, że musimy szybko rodzić ze względu na małą- dostałam OXY do kroplówki i się zaczęła jazda już nie bardzo wiedziałam gdzie się kończy a gdzie zaczyna skurcz, do tego miałam wrażenie, że mnie rozrywa w pupie gdzieś w tym wszystkim mój mąż usłyszał, że do konca zycia ma abstynencję za to co mi zrobił ostatnią fazę musiałam być na fotelu ze względu na pomiary tętna małej ale nie było źle a nawet pomagało mi że się mogłam zapierać o te podstawki na stopy i o 9.35 wrzucili mi Malutką na brzuch- to jest tak niesamowite uczucie, że do tej pory jestem w szoku i chce mi się ryczeć jak o tym myślę. Mężowi dali pępowinę do przecięcia Juliś wzięli do badania i przetarcia, mnie zaczęli zszywać i obmywać, a potem dostałam ją na klatkę i tak sobie leżeliśmy i się patrzyliśmy na siebie nawzajem
Ponieważ mała była duża zostałam nacięta, a do tego lekarz pięścią nacisnął mi brzuch, żeby mi pomóc. Miałam rewelacyjną położną- w ogóle cały zespół, który się przewinął przez tę salę był super Bardzo jestem zadowolona, że pojechaliśmy tam do nich rodzić a nie na Ujastek jak początkowo zakładałam..
Strasznie się cieszę, że mąż był ze mną- pare razy go wyklęłam, przeklęłam ale nie wyobrażam sobie żeby go nie było ze mną- żebyście dziewczyny słyszały jak on mi mówił jak i kiedy oddychać, jak mnie podtrzymywał, podawał wodę... i jak mi cały czas powtarzał, że jestem dzielna, że już niedługo, że mnie kocha, powiem Wam, że mam mln % pewności, że dobrze wybrałam faceta, któremu mam rodzić dzieci......
Poród to naprawdę niesamowita sprawa, myślę, że bardzo dużo zależy od naszego nastawienia- jako, że mi gin powiedział, że jak nie urodzę przez weekend to będziemy wywoływać( a tego się panicznie bałam), jak mi się zaczęły skurcze to się ucieszyłam- chodziłam z bananem na twarzy z każdym kolejnym bólem mąż patrzył jak na wariatkę..
A teraz..... patrzę na małą i cały czas nie wierzę, że to ja ją urodziłam, że ta malutka istotka była w moim brzuchu tyle czasu a teraz już jest z nami i każdego dnia zachwyca czymś innym
Każdemu życzę takiego porodu jak miałam. Już następnego dnia wiedziałam, że na pewno będziemy kombinować rodzeństwo dla Julika

i nasza Gwiazda co wywraca każdy dzień do góry nogami
Dobra kobieto, dziekuję za info o nagraniu suszarki Młody padł jak kafka

Śliczną masz córeczkę, taki uroczy pulpecik.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 15:59   #1768
madzialena-lublin
Rozeznanie

UWAGA! UWAGA!
MAM PRZYJEMNOŚĆ PRZEKAZAĆ, ŻE RABARBAR URODZIŁA!!!!!!!!!

"Hania swój pierwszy krzyk wydała o 20.45. Waga 2890, 53 cm Walczyliśmy do 8 cm skończyło się cc. Kruszynka zdrowa, urodziłam w terminie "

Stary 2011-10-11, 16:03   #1769
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
W ogóle małemu zrobiły się jakieś czerwone krostki koło buźki, na brodzie i w okolicach. I zastanawiam się czy to wysypało go od czegoś co ja zjadłam czy od śliny, mleka i skóry mojej np?
właśnie moj też ma i zastanawiam się od czego ? ZObaczymy jutro co pediatra powie
chyba musze sobie pytania na kartce spisać

anuska_S powodzenia jutro!

młody dziś mój marudny strasznie, aż sobie meliski wypiłam na uspokojenie, bo ani leżeć, ani jeść itp. Śpi teraz przy kanale Disco Polo ważne że działa, tatus go tak usypia

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 16:04   #1770
madzialena-lublin
Rozeznanie

Za życzenia zdrówka dziękuję

Cytat:
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
u nas dziś 7, jak ten czas leci!

Ale ten czas leci

Cytat:
Mamuśki ja juz po wizycie, do domu wróciłam ze skierowaniem do szpitalaRozwarcie na palec, mały ju8z elegancko w kanale i jutro bedziemy rodzic Mamusiu tak bardzo czekałam na ta chwile, a teraz jestem lekko przerazona. Dobrze ze poród bedzie odbierał moj gin, nudno nie bedzie dzis wieczorem mam juz sie zgłosic do szpitala, a jutro do boju TŻ juz wraca do domku, egazamin zdany. Jutro od rana bedzie przy mnie
WOW!! No to zaciskamy wieczorem kciuki i trzymamy aż dasz znać że juz po

Cytat:
hej
Matko, taką teściową to bym psem poszczuła
Ciebie pewnie nie posłucha, ale może tż by jej powiedział, że sobie nie życzycie takiego wtrącania się?

Acha... Co znaczy "uchynić" dziecko?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości