|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Gratulacje =)))
|
|
|
|
#1712 |
|
kosmitka
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Gerda, Kailelight - trzymam kciuki za szczepienia, my już po -obyło się bez atrakcji.
Aha pisałyście o tej zmianie po szczepieniu p/gruźlicy - u nas też jest bąbel, smaruję to altacetem w żelu na polecenie lekarza. Chyba małemu to nie przeszkadza.
|
|
#1713 |
|
KWC
|
|
|
|
|
#1714 | |
|
kosmitka
|
Płakał w momencie ukłucia, a w domu było ok, nie był marudny, nie było gorączki.
Ta karuzela rainforest ma meldyjki normalne czy ma te uspokajające? ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
.Franek w ciągu 3 tygodni utył 1 kg i waży 5850.
|
|
|
#1715 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() aha, zapomniałam się pochwalić.... dziś, o 5:30 moja Agatka obdarzyła mnie pierwszym, świadomym, bezzębnym uśmiechem ![]() czasem śpimy tak
|
|
#1716 | |
|
KWC
|
Cytat:
Z tym, że jak odsłuchiwałam to demo to melodyjki wydały mi się kiczowate, ale na żywo brzmi to fajnie. Dzwięk 'lasu' super, nawet mnie to wycisza. Z Frania niezły grubasek, bardzo zazdroszczę, bo Eryczek ledwo 3700 teraz. Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-10-11 o 10:12 |
|
|
|
|
#1717 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja mam jutro , a bierzecie zwykłe czy skojarzone ?
Cytat:
Cytat:
![]() aż się boję jutrzejszego ważenia, nie był ważony od porodu, a sporo przytył ![]() ![]() a to mój Stanisław ![]() zdjęcie bonus gdzie indziej
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-10-11 o 10:25 |
||
|
|
|
#1718 |
|
KWC
|
|
|
|
|
#1719 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tozdarty najlepszy, ledwo co weszliśmy do domu i już jej za gorąco było. Ja nie wiem skąd te dzieci wydobywają tyle decybeli jak płaczą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zdrówka dla irmith i oby szybciej poszło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobrze że jakieś dziecko jeszcze tak śpi w noc i rano bo już myślałam że Natalka jest jakaś inna ![]() Cytat:
na pewno lepiej będzie jak zacznie się interesowac grzehcotkami to mu pomachasz i pewnie będzie pięknie główke podnosił ![]() za szczepienie. My idziemy w czwartekCytat:
Cytat:
![]() ja też chce tą karuzelke ale idzie jej przymocowac do turystycznego dołanczam się do pytania odnośnie szczepienia. tez jestem ciekawa ile nasz klocuszek przytył
|
|||||||||
|
|
|
#1720 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie
![]() Ja Jak zwykle ni z gruszki ni z pietruszki... Chcialam sie tez pochwalic, ze 03.10 moja mala Maja powitala swiat po tej stronie brzuszka. Z waga 3840 g i 53 cm. Porod naturalny, UFFF..! od soboty jestesmy w domu i jak narazie w miare wszystko funkcjonuje.Mala spi, albo wisi na cycu... Zobaczymy Co dalej... ![]() Moje Kochanie.... Moze uda mi sie troche was ponadrabiac, a poki co wszystkiego dobrego dla was i waszych slodkich dzieciaczkow, a czekajacym mamusiom cierpliwosci!!
|
#1721 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o jacie jaki słodziak ![]() Ja zaraz uciekam pod prysznic, wyszykować się i na kolejną wizytę u gin, zobaczymy co dzis powie ciekawego ![]() Oby tylko dzis Fabi nie zechciał wyjść, bo TŻ daleko jest na egzamnie z medyka
|
|
#1722 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() u nas dzis nocka znowu w porządku ale wieczorem się młoda strasznie wściekała...nie wiem czy jej sie jakies kolki nie zaczynają Teraz rano znowu coś nie mogła usnąć ale w końcu dostała cyca do poprawki i padła ![]() Cytat:
Cytat:
pewnie jestes juz na oddziale i nie przeczytasz tego ale mocno trzymam niedługo zobaczymy Marcelka ![]() Cytat:
oby szybko przeszło przeziębienieCytat:
powodzenia ![]() Cytat:
witamy Piotrusia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() uroczy Indygo twoja niunia też cudna
|
|||||||
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy
![]() właśnie Stasiek zjadł , no i oczywiście wszystko zwrócił co zjadł na mamusie ![]() morał jest jeden za dużo jemy ale jak rzuca się na cyca to chyba głodny jest nie ?
|
|
#1724 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() Ale miłe wiesci od rana ![]() Cytat:
BARDZO SIĘ CIESZĘ I ZYCZĘ ZDRÓWKA ALE ICH WYMĘCZYLICytat:
idź idź na zakupy może coś się rozkręci![]() Cytat:
wszystkiego najlepszego dla GrzesiaCytat:
![]() Cytat:
współczuję Caltea![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#1725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() klaski : Danika ja podawałam raz sab simplex Matiemu pod koniec 2 tyg...ale wcześniej konsultowałam się z położną... Na razie odpukać nic się nie dzieje. Też radzilabym się kogoś podpytać...bo na regularne kolki to chyba jeszcze za wcześnie. Polecam picie przez mamy, rumianku i koperku (po 1 tytce w szklance)..ja to piję już 2 tydzień i chyba jest lepiej z brzusiem indygo śliczna niunia Malgosia duży już ten Twój przystojniak
|
|
|
|
|
#1726 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla dzielnego Franusia i jaką ma już wagę![]() Cytat:
Stasiu cudny Cytat:
WPADNAJ CZASEM I OPISZ PORÓD, MOŻE JAKIEŚ ZDJĘCIE BOBASKA??Cytat:
za wizytę i czekamy na wieści
|
|
|
#1727 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My idziemy na szczepienia za niecale 3 tyg.....ciekawe jakie tu daja .. ...a w PL placicie za szczepienia...??malamutka trzymam za Ciebie kochanaAncia za wage Frania..... i milo Cie znowu widziec na wizazu..Ellabailaosla gratulacjedla Was i odzywaj sie czesciej mamuska...![]() mamuski, ktore podaja sabsimplex.... jak czesto i ile kropli powinno sie dawac zeby zadzialaly ?? Misshot 100 lat i duzo ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- A ja wlasnie sie powoli nauczylam jak mala usypiac ..... ...wczoraj mi znowu marudzila.....dalam jej Espumisan....ale chyba nie podzialal... . Chociaz nie bylo zle ale cos tam jej w tym brzuszku przeszkadza......na kolke mi to nie wyglada....Hell Viburcol czopki ==> slyszalyscie o tych czopkach??Wyczytalam ze niektore mamy to daja na dolegliwosci ukladu pokarmowego....
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry maminki
|
|
#1729 |
|
Zadomowienie
|
my bierzemy skojarzone 6w1 i na pneumokoki
a Stanisław cudoAncia witaj ![]() Ellabailasola gratulacje
|
|
|
|
#1730 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do karmienia i sapki-Miki ciagle ma sapke, staram sie mu smarowac nosek mascia majerankowa, czasami mi sie wydaje ze lepiej oddycha ale sa momenty ze nie moze zlapac oddechu bo to dziadostwo jest strasznie uciazliwe i upierdliwe, czekam az sie laskawie zjawi pediatra i bedziemy z tym walczyc co do karmienia mm-staram sie zeby odsteoy byly min 3 godz, jesli dzidzi spi to ja go nie budze, dzisiaj np dostal papu ok 23:30 i spal do 4:15, jesli maluszek sie nie domaga a ten czas 3 godz zlecial to nie masz sie co martwic, byc moze Bartus byl padniety po nieprzespanych dniach, tak tez moze byc. Co do prezenia sie-dzidzi przestaje sie prezyc i plakac jak go bierzesz na rece? bo u nas jest tak, ze po jedzeniu przewieszam Mikulencje na ramie zeby mu sie odbilo-oczywiscie trwa to parenascie minut, pozniej go jakos lulamy i kladziemy do lozka ale sa momenty ze zaczyna plakac i dopiero jak sie go bierze na rece to przestaje-a robi tak jak zaczyna mu sie np ulewac po godz albo nawet dwoch od jedzenia, nie jest to jakies duze ulewanie, jeden raz ale jednak i cos mu tam przeszkadza; gdyby maluszek mial kolke to chyba lulanie samo w sobie by nie pomoglo, przynajmniej Miki tak ma, drapie, szarpie mnie za szyje i jak go biore na rece to zawsze w pozycji na zabke zeby delikatnie przycisnac jego brzuszek do mojego zeby sie uwolnily te gazy, aaaaa zaczelismy stosowac te kropelki bobotic i sa super, polecam![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]() klaski:![]() czekamy na fotencje
|
|
|
#1731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas też pada, zimno i buro a u nas nudy, nudy, nudy i czekanie na maluszka![]() ach jak ja Wam zazdroszczę, że macie już swoje Skarby przy sobie
|
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jest paskudnie po prostu, nie wychodze z nim na spacer bo autentycznie sie boje ze sie przeziebi![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Jeszcze chcialam napisac ze jestem zla i ciagle czekam na kase z zusu..na L4 jestem od 1 sierpnia, od wrzesnia przejal mnie zus a tu ani widu ani slychu, nie dosc ze mi nie przelali na macierzynskie to jescze czekam na kase z L4, nienawidze tej instytucji
|
|
|
#1733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i spodziewam się, że wtedy to juz na nudę nie bedzie czasu Wy już tak wszystkie prawie z dzieciaczkami i mi się dłuży ale co zrobić, musze poczekać aż szanowny Bartłomiej zechce nas powitać na świeciea co do kasy to jacyś niepoważni są u mnie wszystko prawidłowo przelewane jest, nawet szybciej niz wypłatę dostawałam, nie wiem od czego to zalezy
|
|
|
#1734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Archi gratuluję !! Cytat:
I chwilę nawet pospał przy dźwiękach - ale ja mam tę z misiami
|
||
|
|
|
#1735 |
|
Wtajemniczenie
|
a jak tam Ł. w nowej pracy?? odnalazł się??
|
|
#1736 | ||
|
Zadomowienie
|
ale przystojniak
Cytat:
![]() Cytat:
a co do uśmiechu .. http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...7,4289609.html
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bartłomieju wychodz wychodz bo ciocie chca Cie zobaczyc juz ![]() Ł jest bardzo zadowolony, odnalazl sie, ale wiadomo cos kosztem czegos-jest go o wiele, wiele mniej teraz.
|
|
|
#1738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Archinta, wielkie gratulacje Cytat:
Gratuluję dorodnej córci Wieści od Malamutki:
"Założyli mi cewnik Foleya. Do tego zastrzyk z prostaglandyną. Wszystko boli. Wczasy się skończyły... Trzymajcie kciuki, bo zaczynają się skurcze..." A potem pytała jeszcze co u Archi i Irmith ![]() No to trzymamy mocno żeby szybko i lajtowo poszło
|
|
#1739 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek
![]() Ja drugi dzień w łóżku, próbuję wygrzać i wypędzić to choróbsko co mi się przyplątało ![]() Cytat:
![]() Pozdrów ich i ucałuj Cytat:
![]() Pisałam do niej wczoraj wieczorem, ale nie odpisała... Albo rodziła, albo już po... Cytat:
![]() Cytat:
Przystojniak |
||||
|
|
|
#1740 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to fajnie że Ł. się odnalazł, najważniejsze, że jest zadowolony i chce mu się iść do takiej pracy. Niestety trzeba się z tym pogodzić że więcej tych naszych Tż-tów nie ma w domu niż są ale ktoś musi zarabiać na utrzymanie rodzinki![]() Cytat:
mocno, żeby szybko poszłociekawe jak tam Asia? czy cos już jej dziś robią?? ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

Skoro Stasiowi pomogło...

No ale do akcji porodowej jeszcze mi daleko.

oby szybko przeszło przeziębienie

idź idź na zakupy może coś się rozkręci
klaski :
a u nas nudy, nudy, nudy i czekanie na maluszka
ale ktoś musi zarabiać na utrzymanie rodzinki