Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-11, 13:21   #1261
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Cytat:
Napisane przez martita_891 Pokaż wiadomość
Mojej siostrze powiedział, że stresująca praca nie jest żadną podstawą do L4 bo stres towarzyszy nam na co dzień a w kwestii np. 'stojącej' pracy to pracodawca musi Ci zagwarantować stanowisko 'siedzące' a lekarz ma Cię gdzieś. Co innego jak przyjdziesz prywatnie.

Z tym braniem macierzyńskiego przed porodem już słyszałam. A siedzenie przed monitorem - tu kwestia przedstawienia sprawy szefowi i musi Ci zmniejszyć czas przed komputerem.
u mnie w pracy nawet nie ma co mi znaleźć żebym przed komputerem nie siedziała 8h tylko max do 4h

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez lijuana Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny długo szukałam takiego watku gdzie będe mogła się poradzić to moja pierwsza ciąża obecnie 8 tydzień juz słyszeliśmy z moim Tż -em serduszko a nasze maleństwo ma 2 cm.. troszke jestem przerażona tym co będzie czy sobie damy rade w końcu maluszek przewraca całe życie o 360 stopni
Piszecie tu o kremach na ciało ..ja obecnie uzywam Musteli czytałam że ma najlepsze opinie i mój lekarz tez mi pwoiedział ze jest bardzo dobra i kazał juz używac ..co prawda tania nie jest bo ja dałam ok 80zł no ale jak mam nie mieć rozstepów lub miec malutkie to moge dać i więcej..
musisz sama zobaczyć jaki krem będzie ci odpowiadał bo jedna narzekają na mustele a inni chwalą wystarczy poczytać na KWC

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 13:25   #1262
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny długo szukałam takiego watku gdzie będe mogła się poradzić to moja pierwsza ciąża obecnie 8 tydzień juz słyszeliśmy z moim Tż -em serduszko a nasze maleństwo ma 2 cm.. troszke jestem przerażona tym co będzie czy sobie damy rade w końcu maluszek przewraca całe życie o 360 stopni
Piszecie tu o kremach na ciało ..ja obecnie uzywam Musteli czytałam że ma najlepsze opinie i mój lekarz tez mi pwoiedział ze jest bardzo dobra i kazał juz używac ..co prawda tania nie jest bo ja dałam ok 80zł no ale jak mam nie mieć rozstepów lub miec malutkie to moge dać i więcej..
Mi z pierwszej ciąży została mustella - użyłam jej dwa czy trzy razy i kompletnie nie odpowiadał mi jej zapach

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
u mnie w pracy nawet nie ma co mi znaleźć żebym przed komputerem nie siedziała 8h tylko max do 4h
Koleżanka pracowała w punkcie poboru opłat - monitor non stop i siedziała 4 godziny na stanowisku a przez 4 nie robiła nic i siedziała w budynku administracji.

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 13:29   #1263
mala77
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam stresującą i stojącą , 8h przy komputerze
z tego co pamiętam z przepisów prawa pracy, to nie wolno Ci stać dłużej niż 4h i przy komputerze też są jakieś ograniczenia. Pracodawca ma obowiązek zmienić Ci warunki lub pościć do domu
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 13:31   #1264
Efijy
Rozeznanie

Z tymi kremami , emulsjami, olejkami to zgodzę sie z wami że to sprawa indywidualna jednemu będzie pasowac to drugiemu tamto nie ma reguły najlepiej metoda prób i błędów ja ciągle zamierzam coś kupi i wypróbowac i zapominam kupic przypominam sobie jak wracam do domu
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 13:32   #1265
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala77 Pokaż wiadomość
z tego co pamiętam z przepisów prawa pracy, to nie wolno Ci stać dłużej niż 4h i przy komputerze też są jakieś ograniczenia. Pracodawca ma obowiązek zmienić Ci warunki lub pościć do domu

wiem jakie mam prawa bo skończyłam bhp a poza tym sądzę że wolałby żebym nie wracała i zniknęła z jego listu płac bo zus by zaczął mi płacić

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2011-10-11 o 13:33
Stary 2011-10-11, 13:34   #1266
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
wiem jakie mam prawa bo skończyłam bhp
W takim razie powinnaś wiedzieć, że guzik Cię obchodzi fakt, że nie ma innego stanowiska pracy - siedzącego czy bez komputera.

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 13:34   #1267
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie powinnaś wiedzieć, że guzik Cię obchodzi fakt, że nie ma innego stanowiska pracy - siedzącego czy bez komputera.
wiem bardzo dobrze i czekam jak on sobie z tym poradzi jak wrócę

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-11, 13:47   #1268
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
wybaczcie dziewczyny ale się teraz wkurzyłam i musze się wyrzalić... moja mama mnie zamęcza że dlaczego nie przylecę do POlski że jestem niewdzięczna bo ona jest chora a w drugim trymestrze kobiety mogą latać - tak jakbym miała za mało na głowie - nie dość że jestem w ciży za chwilę się przeprowadzam a od dwóch miesięcy jestem na bezrobotnym to ona myśli ze ja sram pieniedzmi?

więc aktualnie siedzę i ryczę...
Trzeba było powiedzieć, że jak Ci fundnie bilet w obie strony to proszę bardzo. Ja zawsze tak załatwiam sprawy i zawsze kończy się gadka.

Cytat:
Skóra nie jest tłusta, jest taka aksamitna, gładka - uwielbiam ten olejek
No to jak mi się te mleczko skończy (a mam 2 opakowanie) to kupię olejek

Cytat:
Mi na Mustelę szkoda kasy bo akurat w moim przypadku wiem, że i tak rozstępy się pojawią i mustela nic tu nie pomoże

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 14:23   #1269
Magma_
Przyczajenie

Witam się po południowo
Lepiej się już czuję ale co jakiś czas muszę coś zjeść
Zrobiłam dzisiaj drugi test i piękne II krechy. Pierwszy zrobiłam 3 dni po terminie @.
Teraz czekam tylko na wizytę aby dowiedzieć się który to tydzień i czy wszystko dobrze.
Przy pierwszej ciąży rozstępy zrobiły mi się mimo smarowania, ale wyszły dopiero pod koniec 8 m-ca.
Uciekam posprzątać a potem może położę sie troszkę.
Miłego dzionka
Magma_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 14:23   #1270
lijuana
Raczkowanie

Mi narazie zapach Musteli nie przeszkadza..ale perfumy i jedzenie co niektóre aż mi sie czasami słabo robi i się każdy na mnie denerwuje że nie można sie przy mnie wyperfumować
a mam takie pytanie czy wy też macie lubi miałyscie pobolewania jajnika?? bo nie wiem czy to normalne(rozciąganie macicy) czy mam się zacząc martwić
Stary 2011-10-11, 14:26   #1271
mala77
Zakorzenienie

mnie jajniki bolały od początku, teraz rzadziej. Podobno tak może być. Ale i tak zawsze jak masz wątpliwości możesz skontaktować się z lekarzem. To najpewniejsza metoda, bo każda z nas jest inna
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 14:27   #1272
natusiakac21
Raczkowanie

ja wcieram codziennie, jeszcze przed ciążą olejek do ciała z nivea i jestem zadowolona. Jeśli chodzi o zwolnienie to ja do lekarza chodzę na nfz i nie mialam problemu, na pierwszej wizycie mowiłam, że wymiotuje to sam mi powiedział, że albo na L4 albo do szpitala, a wczoraj to sam zapytał czy chce dalej zwolnienie wiec ja nie mam z tym problemu. Do pracy nie planuje wracac teraz, dopiero po macierzynskim.
natusiakac21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 14:31   #1273
Ewunia_1984
Zadomowienie

Ja już od miesiąca używam mustelli chociaż zaczęłam dopiero 9tc Czytałam o niej najwięcej pozytywnych opinii. Ja w aptece za 2opakowania zapłaciłam 90zl ale można przez internet kupić znacznie taniej. Z drugiej strony tak pomyślałam, że jeżeli będę uważać i dbać o siebie to jeżeli nie przytyje więcej niż 11kg to rozstępy nie powinny się pojawić???

Wczoraj nie wytrzymałam i poszłam do fryzjera na farbowanie odrostów. Pytałam kilku fryzjerów zanim się zdecydowałam i każdy mówił, że te farby może kiedyś były szkodliwe, ale teraz to nie ma problemu.

No to w końcu jak z tą herbatą??? W każdym artykule na necie piszą zupełnie co innego. Mój lekarz powiedział, że tylko słaba zielona, a teraz przyszła jesień a ja lubię taka cieplutka herbatę z cytrynką...

Na razie nie przytyłam (9tc), ale za to brzuch mam tak wielki, że jak mnie mama zobaczyła to powiedziała, że widać już po mnie ciążę.

Co do informacji z netu to ostatnio przeczytałam, że kobieta w trakcie sexu nie powinna dochodzić do pełnej satysfakcji ponieważ skurcze macicy tym wywołane mogą być niebezpieczne dla płodu!!! Nie dość, że zostałam odcięta od sexu od pierwszych dni ciąży to jeszcze takimi rzeczami mnie straszą, ale to chyba jakaś bzdura???
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 14:44   #1274
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi narazie zapach Musteli nie przeszkadza..ale perfumy i jedzenie co niektóre aż mi sie czasami słabo robi i się każdy na mnie denerwuje że nie można sie przy mnie wyperfumować
a mam takie pytanie czy wy też macie lubi miałyscie pobolewania jajnika?? bo nie wiem czy to normalne(rozciąganie macicy) czy mam się zacząc martwić
Mnie też pobolewały jajniki, ale teraz już coraz rzadziej.
Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Ja już od miesiąca używam mustelli chociaż zaczęłam dopiero 9tc Czytałam o niej najwięcej pozytywnych opinii. Ja w aptece za 2opakowania zapłaciłam 90zl ale można przez internet kupić znacznie taniej. Z drugiej strony tak pomyślałam, że jeżeli będę uważać i dbać o siebie to jeżeli nie przytyje więcej niż 11kg to rozstępy nie powinny się pojawić???

Wczoraj nie wytrzymałam i poszłam do fryzjera na farbowanie odrostów. Pytałam kilku fryzjerów zanim się zdecydowałam i każdy mówił, że te farby może kiedyś były szkodliwe, ale teraz to nie ma problemu.

No to w końcu jak z tą herbatą??? W każdym artykule na necie piszą zupełnie co innego. Mój lekarz powiedział, że tylko słaba zielona, a teraz przyszła jesień a ja lubię taka cieplutka herbatę z cytrynką...

Na razie nie przytyłam (9tc), ale za to brzuch mam tak wielki, że jak mnie mama zobaczyła to powiedziała, że widać już po mnie ciążę.

Co do informacji z netu to ostatnio przeczytałam, że kobieta w trakcie sexu nie powinna dochodzić do pełnej satysfakcji ponieważ skurcze macicy tym wywołane mogą być niebezpieczne dla płodu!!! Nie dość, że zostałam odcięta od sexu od pierwszych dni ciąży to jeszcze takimi rzeczami mnie straszą, ale to chyba jakaś bzdura???
Co do orgazmu w ciąży, to się zgadza, zwłaszcza gdy były poronienia. Natomiast skurcze macicy pomagają w wywołaniu porodu

Dziewczyny podglądające - jeżeli dowiedziałyście się, że będziecie mamusiami majowo-czerwcowymi, to zapraszamy do wątku

15

Edytowane przez aneczka240
Czas edycji: 2011-10-11 o 14:45
aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 14:51   #1275
śliweńka
Zakorzenienie

jak lekarz nie zakaże czyli nie ma krwiaka, ale nie było poronień, albo szyjka się nie skraca to można się kochać , najważniejsze jak gin oceni sytuację

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-11, 14:54   #1276
Maloka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Mnie też pobolewały jajniki, ale teraz już coraz rzadziej.

Co do orgazmu w ciąży, to się zgadza, zwłaszcza gdy były poronienia. Natomiast skurcze macicy pomagają w wywołaniu porodu

Dziewczyny podglądające - jeżeli dowiedziałyście się, że będziecie mamusiami majowo-czerwcowymi, to zapraszamy do wątku
To ja skorzystam z zaproszenia i przyłączę się do Was.

Teraz trochę o mnie.
Maloka
Mam 29 lat

Wczoraj zrobiłam test i pojawiła się cienka blada kreska, dzisiaj powtórzyłam i już jest dużo ciemniejsza i grubsza.

Do lekarza wybieram się w przyszłym tygodniu, a w czwartek chcę zrobić betę.
Maloka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 15:00   #1277
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maloka Pokaż wiadomość
To ja skorzystam z zaproszenia i przyłączę się do Was.

Teraz trochę o mnie.
Maloka
Mam 29 lat

Wczoraj zrobiłam test i pojawiła się cienka blada kreska, dzisiaj powtórzyłam i już jest dużo ciemniejsza i grubsza.

Do lekarza wybieram się w przyszłym tygodniu, a w czwartek chcę zrobić betę.
I tak od razu lepiej Cześć
W którym tygodniu jesteś ?

U mnie rosołek już gotowy Nie mogłam się opanować i chapnęłam kilka chipsów bekonowych, ale nie mam już takich dziwnych odchyłów jak tydzień i dwa temu
Tak mówiłyśmy o brzuszkach i jednak zauważyłam, że mój się zwiększył (wzdęcia jakie, czy co ), niedużo, ale jednak od dołu jest bardziej piłkowy
Zaraz dryndnę do mamy i się poskarżę na te brzydkie baby w przychodni

15

Stary 2011-10-11, 15:03   #1278
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie rosołek już gotowy Nie mogłam się opanować i chapnęłam kilka chipsów bekonowych, ale nie mam już takich dziwnych odchyłów jak tydzień i dwa temu
Tak mówiłyśmy o brzuszkach i jednak zauważyłam, że mój się zwiększył (wzdęcia jakie, czy co ), niedużo, ale jednak od dołu jest bardziej piłkowy
chipsy bekonowe daj kilka

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-11, 15:17   #1279
_agata
Zakorzenienie

I ja się ujawnię w 10 tygodniu.
Termin mam na 9 maja 2012.
Płód w ubiegłą środę podczas USG miał 16 mm i wszystko rozwija się prawidłowo.

Póki co rewelacja, poza mdłościami, które minęły jakiś tydzień temu, i tylko od czasu do czasu wracają, bolącymi jak cholera piersiami, ssaniem w żołądku, tak że mogłabym zjeść konia z kopytami, jest całkiem fajnie.
A, przytyłam 2 kg. Jakoś przeżyję.

Widzę, że od pewnego czasu dyskutujecie o kremach na rozstępy.
Używam emulsji (nie olejku) Babydream z Rossmana (na wizażu ma dobre opinie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,32226,fur-mama-emulsja-dla-kobiet-w-ciazy.html - widzę, że i śliweńka się dopisała). Ma fajną, dość lekką konsystencję, dobrze się wchłania i zostawia tylko delikatny film na ciele, który niespecjalnie przeszkadza. Skóra po emulsji jest przyjemnie gładka.
A zapach? Cóż, faktycznie może drażnić, mnie nie przeszkadza.

Spodni i ubrań ciążowych jeszcze nie potrzebuję, ale czuję, że to już niedługo nastąpi, bo normalne zaczynają mnie opinać, a koszule w biuście (swoją drogą całkiem sporym i powiększającym się z dnia na dzień) zaczynają się rozchodzić.

Na zwolnieniu nie jestem, zamierzam pracować co najmniej do końca roku, z jak wyjdzie... zobaczymy.

Póki co jedyną inwestycją w ciążę, poza badaniami i kremem na rozstępy, jest poduszka-kojec dla ciężarnych. Śpi mi się na niej rewelacyjnie, całą no mogę na jednym boku bez przewracania się.
I trochę pomaga mi w odzwyczajeniu się od spania na brzuchu, bo uwieeeeeeeeeeelbiam. A już czytać książki najbardziej. Ale robi się to niewskazane, więc się uczę na boku
W bardziej zaawansowanej ciąży pomaga utrzymać brzuch na miejscu, a później świetnie się sprawuje do karmienia dzieciaka czy jako zagroda jak zaczyna pełzać.
O taka poducha http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 15:25   #1280
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
chipsy bekonowe daj kilka
Nie mam, bo ostatnie kilka zostało

15

Stary 2011-10-11, 15:25   #1281
lijuana
Raczkowanie

Cytat:
No to w końcu jak z tą herbatą??? W każdym artykule na necie piszą zupełnie co innego. Mój lekarz powiedział, że tylko słaba zielona, a teraz przyszła jesień a ja lubię taka cieplutka herbatę z cytrynką.?
Z tego co wiem herbata zawiera kofeine i dlatego nie jest polecana..lepiej dmuchać na zimne i kupic sobie herbatke owocową
Stary 2011-10-11, 15:28   #1282
Olik23
Raczkowanie

GG do Olik23

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

Póki co jedyną inwestycją w ciążę, poza badaniami i kremem na rozstępy, jest poduszka-kojec dla ciężarnych. Śpi mi się na niej rewelacyjnie, całą no mogę na jednym boku bez przewracania się.
I trochę pomaga mi w odzwyczajeniu się od spania na brzuchu, bo uwieeeeeeeeeeelbiam. A już czytać książki najbardziej. Ale robi się to niewskazane, więc się uczę na boku
W bardziej zaawansowanej ciąży pomaga utrzymać brzuch na miejscu, a później świetnie się sprawuje do karmienia dzieciaka czy jako zagroda jak zaczyna pełzać.
Oooo tak! Mój mąż jest zazdrosny o poduszkę Nawet jak nie byłam w ciąży to z nią spałam Każdy wyjazd i żulek (tak mój mąż nazywa poduszkę) jedzie z nami. Nie usnę bez
Olik23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 15:28   #1283
lijuana
Raczkowanie

Cytat:
Ja już od miesiąca używam mustelli chociaż zaczęłam dopiero 9tc Czytałam o niej najwięcej pozytywnych opinii. Ja w aptece za 2opakowania zapłaciłam 90zl
No to ładnie mnie @#$%%^ w tej aptece skoro ja za jedno dałam 80.....
Stary 2011-10-11, 15:32   #1284
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co wiem herbata zawiera kofeine i dlatego nie jest polecana..lepiej dmuchać na zimne i kupic sobie herbatke owocową
Jeśli jest wyraźne przeciwwskazanie lekarza co do picia herbaty czarnej, czerwonej czy zielonej to faktycznie nie można pić. To samo dotyczy kawy.
Jedna słaba dziennie nie powinna zaszkodzić, chyba że lekarz stwierdzi inaczej.
Mój pozwala mi na jeżdżenie na rowerze czy chodzenie na pływalnię, bo nie ma przeciwwskazań. Ale wiem, że czasami są przypadki kiedy nie wolno.

Cytat:
Napisane przez Olik23 Pokaż wiadomość
Oooo tak! Mój mąż jest zazdrosny o poduszkę Nawet jak nie byłam w ciąży to z nią spałam Każdy wyjazd i żulek (tak mój mąż nazywa poduszkę) jedzie z nami. Nie usnę bez
No... przytulić się nie może... cóż.

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
No to ładnie mnie @#$%%^ w tej aptece skoro ja za jedno dałam 80.....
Spokojnie, są różne pojemności i różne kremy. Może akurat masz inny niż Ewunia.

o
Stary 2011-10-11, 15:39   #1285
Maloka
Raczkowanie

Cytat:

Wg kalkulatorów to 5-ty tydzień, więc nic jeszcze pewnie nie widać.
Stary 2011-10-11, 15:40   #1286
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
czasami i ból podbrzusza, ale nie cały czas. Powiedz na wizycie o tym lekarzowi a on oceni to.

Cytat:
o tak! Ta poduszka jest rewelacyjna! Jeszcze jej nie wyciągnęłam, ale mam i w odpowiednim czasie wyciągnę I mój mąż też chętnie się na niej wylegiwał kiedy ja nie chciałam

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 15:45   #1287
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
I ja się ujawnię w 10 tygodniu.
Termin mam na 9 maja 2012.
Płód w ubiegłą środę podczas USG miał 16 mm i wszystko rozwija się prawidłowo.

Póki co rewelacja, poza mdłościami, które minęły jakiś tydzień temu, i tylko od czasu do czasu wracają, bolącymi jak cholera piersiami, ssaniem w żołądku, tak że mogłabym zjeść konia z kopytami, jest całkiem fajnie.
A, przytyłam 2 kg. Jakoś przeżyję.

Widzę, że od pewnego czasu dyskutujecie o kremach na rozstępy.
Używam emulsji (nie olejku) Babydream z Rossmana (na wizażu ma dobre opinie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,32226,fur-mama-emulsja-dla-kobiet-w-ciazy.html - widzę, że i śliweńka się dopisała). Ma fajną, dość lekką konsystencję, dobrze się wchłania i zostawia tylko delikatny film na ciele, który niespecjalnie przeszkadza. Skóra po emulsji jest przyjemnie gładka.
A zapach? Cóż, faktycznie może drażnić, mnie nie przeszkadza.

Spodni i ubrań ciążowych jeszcze nie potrzebuję, ale czuję, że to już niedługo nastąpi, bo normalne zaczynają mnie opinać, a koszule w biuście (swoją drogą całkiem sporym i powiększającym się z dnia na dzień) zaczynają się rozchodzić.

Na zwolnieniu nie jestem, zamierzam pracować co najmniej do końca roku, z jak wyjdzie... zobaczymy.

widziałam na allegro te poduszki ale drogie są, a pamiętam ją z filmu "Plan B"

Cytat:
Nie mam, bo ostatnie kilka zostało
chyba będę musiała TŻ wysłać zapewne zbuntuje się bo pow że niezdrowe są chipsy teraz dla mnie

Cytat:
zwykłą można pić ale słabą

Cytat:
Napisane przez Olik23 Pokaż wiadomość

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-11, 15:49   #1288
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maloka Pokaż wiadomość
Wg kalkulatorów to 5-ty tydzień, więc nic jeszcze pewnie nie widać.
U mnie było widać pęcherzyk i przy powiększeniu maluśką fasolkę Mam nadzieję, że jak w piątek pójdę, to już maleństwo będzie większe i serduszko też będzie biło

15

Stary 2011-10-11, 15:52   #1289
Maloka
Raczkowanie

Cytat:
U mnie było widać pęcherzyk i przy powiększeniu maluśką fasolkę Mam nadzieję, że jak w piątek pójdę, to już maleństwo będzie większe i serduszko też będzie biło
Właśnie się umówiłam na poniedziałek po pracy

W czwartek idę zrobić betę, bo i tak mnie wyśle.

Trzymam kciuki za serduszko.
Stary 2011-10-11, 15:56   #1290
_agata
Zakorzenienie

Na allegro poduszka kosztuje 119 zł wysyłką. Czy to dużo? Zależy dla kogo... a komfort nieporównywalny ze spaniem bez niej.

o
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości