|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1412 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
zaaaabcia - kombinuj coś
![]() mam kolejnego sms'a od Patisii : Dostałam właśnie zastrzyk bo mam bóle jak na okres i spać nie mogę.. lekarka stwierdziła,że skurcze po porodowe się zaczynają. Obym jutro urodziła... ![]() ja uciekam spać. zmęczona jestem dzisiaj strasznie... jak będę wiedzieć co i jak z Patisia to napiszę rano dobranoc
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-10-10 o 22:44 |
|
|
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
bo u nas jest taki glupi system lekarze wybieraja jakie ubezpieczenia przyjmuja jest ich wsumie peeelno i my mamy akurat ten ktory moj lekarz nie przyjmuje .. juz raz zaplacilam za wizyte 700$
![]() a teraz jak bym chcialam to za pierwsza wizyte jest pnad 4 tysiace .. a za kolejne co miesiac 250$ ![]() Mam do wyboru albo zmienic ubezpieczenie ( na to ktore przyjmuje moj lekarz ) co bedzie troche ciezkie bo mamy je z pracy meza , albo placic za kazda wizyte co oczywiscie odpada .. lub ... wziasc ubezpieczenie od panstwa tylko na okres ciazy ![]() ale jestem zla !!!!!!!!!! ale to jest jedyny polski gin w moim miescie .. ma super opinie wszystkie kolezanki do niego chodza/rodzia .. ![]() Cytat:
super , to Filip juz prawie na swiecie
|
|
|
#1414 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Oby Pati szybko urodziła ![]() Cytat:
Z Miłkiem też byłam w okolicach 5-6 tyg. i było widać najpierw pęcherzyk a po 2 albo 3 dniach byłam ponownie i było serduszko |
|
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
myslalam, ze jakies nowiny beda martita jutro masz ginka? bo chyba mialas tak jak ja
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro idziemy zobaczyć nasze maleństwo |
|
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
noooo
mam jutro ten wymaz na paciora, zastanawiam sie ile sie czeka na wynik pewnie jak cos sie pojawi, to dluzej...
|
|
|
|
#1418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
uhum, dzieki
ciekawa jestem jak tam szyjka sie trzyma, moj ginek jest z tych, co nie uznaja grzebania ''tam'' w ciazy jesli nic sie nie dzieje (typu skorcze czy czeste twardnienia), mialam tylko 3 badania na fotelu od poczatku ciazy (i zadne u mojego, 2x w szpitalu, raz jak byl inny ginek aha i raz u mojej dawnej lekarki, ale mnie denerwowala i zmienilam). |
|
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też dołączam do Was jutro. Wczoraj byłam robić ten test na obciążenie glukozą i na czczo miałam 81 a po wypiciu 75g i po 2 godz spadło mi na 57. Teraz nie wiem co jest grane. Zaczęłam czytać sobie na necie o tym i piszą o jakiejś hipoglikemii. Dobrze, że jutro ta wizyta ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Ciekawe co tam u Patisy, bo doczytałam, że jest w szpitalu już |
|
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
siacha dziekuje
tz uparl sie na baldachim, ale raczej nie bedzie, ja uwazam ze to zbieracz kurzu, a i tak po rozstawieniu lozeczka jest graciarnia bez niego, wiec sobie raczej odpuscimytroche niski ten wynik mam nadzieje, ze nie znaczy niczego zlego... a jak glukoza smakowala? ![]() to jutro bedzie dzien wiadomosci ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- mamuska miala siedziec w Niemczech do konca miesiaca, ale wraca juz w niedziele, mam nadzieje, ze przestanie juz tak panikowac ![]() Kathe widze cie |
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dzewczyny!
Ciesze sie ze Wasze maluszki rozwijaja sie prawidlowo ![]() jakies wiesci od Patiisi? Wstawiam zdjecie mojego maluszka
|
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
My też nie będziemy tego baldachimu kupować. Jak leżałam w szpitalu to kobitki, które mają już dzieci opowiadały, że niektóre dzieciaki to boją się tych baldachimów.
Jeszcze mnie dopadł katar, mam nadzieje, że szybko się z niego wyleczę. A glukoza Może ten niski poziom dlatego, ze dosyć długo to piłam, a dzisiaj przeczytałam, że w ciągu 5 minut należy ją wypić. Nikt mi tego nie powiedział. A dlaczego jednym dają po 1h a drugim po 2h?Ja to mam takiego pecha, że pewnie będę musiała powtarzać ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Jaka słodziutka psinka Uwielbiam takie |
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
ale psinka-kruszynka
siacha raczej nie kaza powtarzac, tylko jak cos nie tak, to do szpitala na krzywa cukrowa . Nie martw sie na zapas, jutro sie wszystkiego dowiesz ![]() a z ta 1h, to jak sie pije 50g, a 2h jak 75g. Jak dostaniesz 50g i jest cos nie tak to powtarzasz z wieksza dawka, a jak na tej wiekszej cos nie tak, to szpital z tego co ja wiem, ale jak sie myle, to naprostujcie
|
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny wyszło mi ostatnio, że mam mało płytek, co za tym idzie, odrzucili mi wniosek o ubezpieczenie na życie z powodu małopłytkowości pod koniec sierpnia jak miałam badania robione miałam [90], a pod koniec września jak robiłam wyszło mi [113] gdzie norma (140-440). Ginka mi powiedziała na te pierwsze badania jak odczytywała, że zdrowe babsko, a tu się mnie uczepili, że mam małopłytkowość. Już nie rozumiem, czy faktycznie jest w czymś problem czy się czepiają po prostu.
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
ja mialam glukoze 75g w 14tc i w 25tc, nie pytaj czemu dwa razy
wyniki mialam dobre za kazdym razem, ta pierwsza nawet mi poszla, ale po drugiej to nawet na nastepny dzien, jak mi sie przypomnialo to mnie mdlilo fuuuu...---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Karo nie mam pojecia ale te normy sa dla ''normalnych'' ludzi, kobity w ciazy maja prawo do odchylen, wiec nie rozumiem czego sie czepiaja, tez mam troche za malo plytek, ale gin nie mowil, ze to cos nie tak.
|
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę po kiwi, ktoś chce?
|
|
#1428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Martita, to ja Ci życzę od razu udanej wizyty. ![]() ha, ja tez jak przeczytałam to myślałam że Pati już urodziła. Pati i obyś już miała Filipa przy sobie ![]() Karo, a robiłaś te badania w ciąży? to może jak mówi Muffinka dlatego tak jest poczekaj i zrób po. :x ale to śmieszne, że odmówili Ci z takiego powodu..jakby nie było się czego czepiać. Zabcia, dziwnie tam macie z tym systemem. I za jedną wizytę jak coś aż tyle musiałabyś płacić? o.O masakra!
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-10-11 o 14:06 |
|
|
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Aguu Twoja odpowiedź ma być do mnie czy do Karli?
![]() Jeśli do mnie, to tak robiłam w ciąży. Muszę mieć jakieś ubezpieczenie na życie, więc nie mogę czekać aż urodzę Czekam co powiedzą, bo agent z którym podpisywałam wstępną umowę, pisał odwołanie od tej decyzji, czekam na wiadomości od niego. Jak nie, pójdę do konkurencji heh, ale fakt taki, że zaczęłam się martwić, czy wszystko na pewno jest dobrze...
|
#1431 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Wam
przepraszam,że wcześniej nie dałam Wam znać, ale nie mieliśmy neta napisała o 10 rano : dziś rano miałam plamienie połączone ze śluzem, to prawdopodobnie czop. Podczas porannej wizyty lekarka sie pytała czy się wyspałam na poród :P ogólem jest ok, atmosfera w porządku, jestem z fajną dziewczyną na sali. Pozdrowienia dla dziewczyn Oby dzisiaj szczęśliwie urodziła Do tej pory nie mam wieści. Jak tylko będę coś wiedzieć i bedę w domu, to Wam napiszę. Martita - Pewnie nie możesz się doczekać, co? udanej wizyty w takim razie Karo - zrobiłaś mi smaka na kiwi Chce_być_mamą - piesek jest cudny!! Wybraliście już imię?
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-10-11 o 13:01 |
|
|
|
#1433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a no tak w sumie racja musisz..;x
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
Aguu zdarza się
![]() No fajną Filipek miałby datę urodzin
|
#1436 |
|
Wtajemniczenie
|
na razie Patisia się nie odzywa, więc może rodzi
ja pędzę na zakupy. trzeba jakiś obiad zrobić
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie, przydalby sie jakis obiadek, a tu len w
|
|
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pierogi za mną chodzą od paru miesięcy i na tym się skończyło bo miałam lenia i nie chciało mi się robić. No może rodzi.. co do lenia to mi się chce tyle robić a szlak mnie trafia jak nie mogę bo mały marudzi albo coś. ;x to dziwne bo wcześniej mi się nigdy nic nie chciało.
|
|
#1440 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na kiedy Ci wychodzi tp?? Cytat:
Cytat:
![]() dzisiaj jade do gabinetu moze sie pomylili bo przeciez jak dzwonilam sie umowic na wizyte to podawalam moje ubezpieczenie i babka mowila ze przyjmuja a teraz dzwoni ze nie ... A jak nie to mam jeszcze pare innych wyjsc ( poczytalam troche na necie wczoraj ) ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

pewnie jak cos sie pojawi, to dluzej...

pierogi za mną chodzą od paru miesięcy i na tym się skończyło bo miałam lenia i nie chciało mi się robić.