2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-11, 18:23   #4651
anagat
Zadomowienie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Ale ja chce zrobić zęby, ale zdecydowanie raczej nie u niej.
Nie wyobrażam sobie robienia bez znieczulenia, ona mi nie chciała dać bo w ciąży jestem, ale przecież to już 2trymestr to można.
Jolka, ale to Ty sobie masz prawo wybrać, czy z czy bez znieczulenia. Ona nie ma prawa o tym zadecydować. Ja bym do niej zadzwoniła i wprost powiedziała, że przyjdziesz tylko pod warunkiem, że da Ci znieczulenie.
No chyba, że ona fatalnie te zęby robi i plomba wypada następnego dnia.

Ja tego kurcze nie rozumiem.. Ty jesteś klientem, a ona sprzedaje swoje usługi dentystyczne. Ty decydujesz.
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 18:24   #4652
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Jejka... ja nawet o tym nie pomyślałam i muszę o tym poczytać,ale w szpitalu w którym będę rodziła sala porodowa nie jest jakoś szczególnie zaopatrzona,a poród w wodzie trzeba sobie zarezerwować i dopłacić. zastanawia mnie tylko jak ktoś miałby sobie zarezerwować wannę z wodą,skoro tak do końca nie wiadomo kiedy urodzimy - niby jest termin,ale wiadomo ...
Moja siostra rodziła 2,5 roku temu w Niemczech. Porodówka była super zaopatrzona, położne bardzo miłe i usłużne, nie nacianli krocza rutynowo, dbali o właściwą pozycję...Moja siostra nie rodziła więc płasko na plecach, mimo, że nawet nie zastanawiała się nad tym wcześniej...Miała zarezerwowaną wannę, lecz z uwagi na szybki-2h ok poród, nie było sensu z niej korzystać, tak samo ze znieczulenia, bo za duże rozwarcie, ale i ból, jak twierdzi siostra, do wytrzymania...Na sali, w której rodziła, były przygaszone światła, intymna atmosfera....w ogóle bardzo zachwalała, i żartowałyśmy sobie, że na poród przyjadę do niej, hahha A tu w ie, ponoć chronią krocze, są też mili, ale piłkę wyciągną Ci o ile w ogóle jedynie na Twoją prośbę, więc chyba zabiorę swoją No i nie ma żadnych udogodnień....Ja już myślę o porodzie, w końcu czas szybko zleci, a chciałabym mieć wyobrażenie, choć ogólne, na co mogę czy nie mogę liczyć, powolutku psychicznie się przygotować...

Aganat, zazdroszczę pilatesu! My tu w miasteczku mamy już wyśledziłam, jogę dla ciężąrncyh, ale że z czasem u mnie krucho, to pewnie za 2 mieś jakoś się wybiorę...Na razie staram się ćwiczyć w domu, mam też książkę do jogi i kilka płyt, ale za to małą mobilizację....

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2011-10-11 o 18:25
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 18:24   #4653
agabi
Rozeznanie

a u mnie na kolację kotleciki z jajek
agabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 18:26   #4654
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
A ja bylam w polskim sklepie (mam 2 minutki do niego ) i kupilam sobie prince polo i michalki

w ogole to dzisiaj zostalam zwolniona z tej dorywczej pracy w salonie kosmetycznym - szefowa mi napisala sms ze lepiej bedzie jak przestane pracowac.... klocic sie nie bede, bo i tak po porodzie nie chcialam pracowac, a wiem ze ona nie zniesie mojej obecnosci ze wzgledu na ciaze - z reszta tydzien temu pisalysmy i zaproponowalam spotkanie to odpisala mi dzisiaj dopiero z tym zwolnieniem wiec ewidentnie jej ciezko mnie widywac. Trudno. Choc nie powiem, ze nie jest mi smutno ...
Przykro mi z powodu pracy, ale za te michalki to Ci sie dostanietaki apetyt robic

To zarezerwowanie wanny to faktycznie jakis zart chyba

MegMakeUp , mnie olulista tez czeka, rowniez mam wade wzroku i bede konsultowac i sprawdzac siatkowke itd, ale to chyba (tak czytalam) najlepiej zrobic juz tak pod koniec ciazy, wiesz cos o tym?
Bo czytalam wypowiedzi lasek na forum ze na poczatku ciazy nie bylo zadnych przeciwwskazan do porodu naturalnego ale juz na wizycie w tygodniach 33 i wzwyz zaczynaly sie juz pojawiac zmiany i wtedy bylo juz wskazanie na cesarke!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 18:27   #4655
ewelajna25
Zadomowienie

[QUOTE=agabi;29907204]a u mnie na kolację kotleciki z jajek [QUOTE=agabi;29907204]

A u mnie na kolację też dietetycznie, brokuł w sosie, brązowy ryż i rybka na parze...Za dużo dziś zjadłam krakersów i żelek, jakoś mi ostatnio zdrowa dieta nie wychodzi
Stary 2011-10-11, 18:28   #4656
karolca
Zakorzenienie

w przyszłym tygodniu dostanę świeży filet z dorsza!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 18:28   #4657
anagat
Zadomowienie

Emigra.. trzymaj się!

Desia i Karolca.. uduszę - Wy paskudy jedne Ja już nawet ogórkowej nie mam, bo zeżarłam

Meg, niezłe z tą rezerwacją wanny hehe...Przychodzisz 2 dni po terminie, a woda zimna..haha

Ale zjadłam kawałek jakiegoś wafelka też Chyba princessa to była

P.S. dziewczyny okularnice Jakie macie wady wzroku>>? Ja krótkowzroczność i mały astygmatyzm.

Na jedno oko mam 6.5 D, na drugie dużo mniej, nie mam zamiaru się badać przed porodem.

Edytowane przez anagat
Czas edycji: 2011-10-11 o 18:30
Stary 2011-10-11, 18:31   #4658
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Pelusia jest superladne juz ma zabki..moze jeszcze troche brakuje ale sa sliczne. my kupujemy swojemu dentystyczne kostki do gryzienia, dzieki temu nie smierdzi mu z pyska (a lubi wszelkie kupy) i zawe ladnie pachnie czyms w rodzaju miety w pokoju wieczorem jak Ivor ''myje swoje zeby'', no i moze ma to wplyw na jego dziasla i zabki
Pelusia dostaje też takie coś do zębów, ale bezzapachowe .

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Może też uda mi sie znaleźć filmik
Znalazłam Mam nadzieję, że uda mi się załączyć

http://www.youtube.com/watch?v=9f1wgaKf-FI

Tikki, jak dodałaś plik, że filmi jest widoczny>>>???
Anagat super filmiki . A filmiki z YT dodaje się tak
Przykład:
http://www.youtube.com/watch?v=9f1wgaKf-FI
[youtube]9f1wgaKf-FI[/ youtube] (oczywiście bez spacji i kolorów )

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Emigra przykro mi z powodu pracy...ale to może i lepiej. Nie wdychasz lakierów itp.

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Chce mi się jeść ale nie wiem co
Stary 2011-10-11, 18:32   #4659
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Przykro mi z powodu pracy, ale za te michalki to Ci sie dostanietaki apetyt robic

To zarezerwowanie wanny to faktycznie jakis zart chyba

MegMakeUp , mnie olulista tez czeka, rowniez mam wade wzroku i bede konsultowac i sprawdzac siatkowke itd, ale to chyba (tak czytalam) najlepiej zrobic juz tak pod koniec ciazy, wiesz cos o tym?
Bo czytalam wypowiedzi lasek na forum ze na poczatku ciazy nie bylo zadnych przeciwwskazan do porodu naturalnego ale juz na wizycie w tygodniach 33 i wzwyz zaczynaly sie juz pojawiac zmiany i wtedy bylo juz wskazanie na cesarke!
Dlaczego żart???? Przecież wstępnie trzeba określić, czy chcesz rodzić tak czy siak, bo muszą wiedzieć w szpitalu na zapas....A ostatecznie i tak różnie może wyjść niejako "w praniu"...Od kilku osób słyszałam, że czasem szpital i to w Pl wymaga uiszczenia za wannę opłaty wstępnej, nie wiem, czy zwrotnej czy bezzwrotnej...Osobiście chciałabym mieć tylko możliwość, aby skorzystać z ciepłego prysznica, jeśli będę odczuwała potrzebę, pogibania się na piłce, i rodzenia w pozycji, która w momencie porodu uznam za najwygodniejszą....Reasum ując, chciałabym mieć wybór
Stary 2011-10-11, 18:33   #4660
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Moja siostra rodziła 2,5 roku temu w Niemczech. Porodówka była super zaopatrzona, położne bardzo miłe i usłużne, nie nacianli krocza rutynowo, dbali o właściwą pozycję...Moja siostra nie rodziła więc płasko na plecach, mimo, że nawet nie zastanawiała się nad tym wcześniej...Miała zarezerwowaną wannę, lecz z uwagi na szybki-2h ok poród, nie było sensu z niej korzystać, tak samo ze znieczulenia, bo za duże rozwarcie, ale i ból, jak twierdzi siostra, do wytrzymania...Na sali, w której rodziła, były przygaszone światła, intymna atmosfera....w ogóle bardzo zachwalała, i żartowałyśmy sobie, że na poród przyjadę do niej, hahha A tu w ie, ponoć chronią krocze, są też mili, ale piłkę wyciągną Ci o ile w ogóle jedynie na Twoją prośbę, więc chyba zabiorę swoją No i nie ma żadnych udogodnień....Ja już myślę o porodzie, w końcu czas szybko zleci, a chciałabym mieć wyobrażenie, choć ogólne, na co mogę czy nie mogę liczyć, powolutku psychicznie się przygotować...

Aganat, zazdroszczę pilatesu! My tu w miasteczku mamy już wyśledziłam, jogę dla ciężąrncyh, ale że z czasem u mnie krucho, to pewnie za 2 mieś jakoś się wybiorę...Na razie staram się ćwiczyć w domu, mam też książkę do jogi i kilka płyt, ale za to małą mobilizację....
Ewelajna, a gdzie rodzisz?
U mnie w Sligo są piłki. Wiem, że w Cork nie dają
Ja mam swoją i pewnie też ją wezmę , o ile nie zapomnę
Sporo robią epistotomii.. Szczególnie jak są epidurale. Ale opieka jest naprawdę dobra. Swiatło w nocy przygaszone, muzyczka gra, tatuś ma wygodny fotelik obok łóżka
Jakoś to będzie..

Tikki , dzięki CI dobra kobieto

Edytowane przez anagat
Czas edycji: 2011-10-11 o 18:35
Stary 2011-10-11, 18:36   #4661
cziqua
Zadomowienie

to moja kolacja mniej dietetyczna
fasolka po bretońsku

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 18:37   #4662
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Z tego co wiem to mozna nawet w I trymestrze bo sa jakies tam bezpieczne znieczulenia dla kobiet w ciazy, a w drugim trymestrze to juz napewno!

A mnie dzisiaj naszlo na pieczarki i placki takie tortilla z serkiem zoltym stopionym , mniam, bedzie pyszna kolacyjka
Dzisiejsza dentystka powiedziała mi, że w pierwszym i trzecim się nie daje znieczulenia moim zdaniem to chyba nie prawda, poza tym i tak ja jestem w II więc powinna dać mi to cholerne znieczulenie.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Jolka, ale to Ty sobie masz prawo wybrać, czy z czy bez znieczulenia. Ona nie ma prawa o tym zadecydować. Ja bym do niej zadzwoniła i wprost powiedziała, że przyjdziesz tylko pod warunkiem, że da Ci znieczulenie.
No chyba, że ona fatalnie te zęby robi i plomba wypada następnego dnia.

Ja tego kurcze nie rozumiem.. Ty jesteś klientem, a ona sprzedaje swoje usługi dentystyczne. Ty decydujesz.

No dokładnie mam prawo, ale jak powiedziałam o ciąży to ta mi nie chciała dać jędza wredna.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

a u mnie na kolacje sama nie wiem co jeszcze albo parówki albo bułeczki z wędlinką, serem, majonezem i pomidorem

poza tym zjadłam dziś zupę węgierską i strasznie mi po niej ;/

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 18:39   #4663
anagat
Zadomowienie

Jolka, to jakaś głupia baba jest i tyle!

Ja zaraz wychodzę.. boję się!!!!!!!!!!! Pilatesu się boję!!!!!!!!!
Stary 2011-10-11, 18:42   #4664
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Dlaczego żart???? Przecież wstępnie trzeba określić, czy chcesz rodzić tak czy siak, bo muszą wiedzieć w szpitalu na zapas....A ostatecznie i tak różnie może wyjść niejako "w praniu"...Od kilku osób słyszałam, że czasem szpital i to w Pl wymaga uiszczenia za wannę opłaty wstępnej, nie wiem, czy zwrotnej czy bezzwrotnej...Osobiście chciałabym mieć tylko możliwość, aby skorzystać z ciepłego prysznica, jeśli będę odczuwała potrzebę, pogibania się na piłce, i rodzenia w pozycji, która w momencie porodu uznam za najwygodniejszą....Reasum ując, chciałabym mieć wybór
Nie no, ja sie w 100% zgadzam, jak najbardziej!!! Chodzilo o to ze wanne trzeba bylo zarezerwowac na konkretny termin, ale kto wie w jakim dniu urodzi? Dlategp uwazam ze to zart jakis!
A zeby miec wybor co do pozycji przy porodzie itd to jak najbardziej, ja tez chce

Viki 28.04.2012
Stary 2011-10-11, 18:43   #4665
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Jolka, to jakaś głupia baba jest i tyle!

Ja zaraz wychodzę.. boję się!!!!!!!!!!! Pilatesu się boję!!!!!!!!!

TŻ twierdzi tak samo, żebym nie szła jutro do Niej tylko dzwoniła umówić się gdzieś indziej.

Nie bój się będzie dobrze

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 18:48   #4666
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
Ewelajna, a gdzie rodzisz?
U mnie w Sligo są piłki. Wiem, że w Cork nie dają
Ja mam swoją i pewnie też ją wezmę , o ile nie zapomnę
Sporo robią epistotomii.. Szczególnie jak są epidurale. Ale opieka jest naprawdę dobra. Swiatło w nocy przygaszone, muzyczka gra, tatuś ma wygodny fotelik obok łóżka
Jakoś to będzie..

Tikki , dzięki CI dobra kobieto
Kochana, rodzę w Limerick, to z godzina jazdy od Cork. Słyszałaś coś o tutejszej porodówce???Ciekawe, czy jak wezmę swoją piłkę, to nie będzie to problem? Chciałabym w ogóle urodzić naturalnie, ale też mam wadę wzroku( minusową plus astygmatyzm)...Nikt na razie nic mi na ten temat nie mówił, więc nie wiem, czy tu na to w ogóle jakąkolwiek uwagę zwracają???I czy jak zaleci mi powiedzmy cesarkę(oby nie) polski gin, to uwzględnią to wskazanie??? Wybieram się do GP na wizytę bodajże jutro, i postaram się zasięgnąć języka.

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Nie no, ja sie w 100% zgadzam, jak najbardziej!!! Chodzilo o to ze wanne trzeba bylo zarezerwowac na konkretny termin, ale kto wie w jakim dniu urodzi? Dlategp uwazam ze to zart jakis!
A zeby miec wybor co do pozycji przy porodzie itd to jak najbardziej, ja tez chce
Aaaa, tak, załapałam... Żart w sensie sarkastycznym.. No masz rację! A najśmieszniejsze jest żądanie opłat za rezerwację z góry, jakby to miało jakikolwiek sens! Dziwne, że kobiety rodzą od stuleci, a w tej kwestii-porodu znaczy się, sytuacja poprawia się tak wolno...A w końcu to dzięki naszym wysiłkom przychodzą na świat kolejne pokolenia, więc powinnyśmy mieć zapewnione wszelkie udogodnienia
Stary 2011-10-11, 18:58   #4667
ania20m
Wtajemniczenie

Byłam wczoraj na badaniach i piłam glukoze, oooochyyyydaaa po godzinie wszystko zwymiotowałam.
A tak poza tym to od soboty czyje ruchy dziecka takie fajne kopanie w brzuchu

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 19:14   #4668
desia888
Wtajemniczenie

Ewelajna nie wiem jak to jest u Was, natomiast ja rodzilam I dziecko w szwecji i mialam skierowanie na cc od polskiej okulistki, niestety nie uznali tego i wyslali na konsultacje do szwedzkiego okulisty no i zrobili mi przedewszystkim szczegolowe badania siatkowki i dna oka, nie znalezli przeciwwskazan do porodu sn i tak tez rodzilam bez uszczerbku dla oczu.
Ale tym razem bede rowniez oczy kontrolowac i dowiadywac sie w jaki sposob mam rodzic, oczy sa dla mnie niezmiernie wazne.

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na badaniach i piłam glukoze, oooochyyyydaaa po godzinie wszystko zwymiotowałam.
Wow, GRATULUJE
Super przezycie, ja juz sie nie moge doczekac!

Viki 28.04.2012
Stary 2011-10-11, 19:21   #4669
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Chorujące mamusie, czy w razie potrzeby chodzicie do internisty czy swojego gina? Mnie cos wczoraj zaczelo rozkladac i dzis zdycham. Mam goraczke, nie moge polknac sliny, kapie mi z nosa. Zastanawiam sie czy przeczekac to ze dwa dni w domu, czy lepiej od razu leciec do lekarza?
Hej! niestety zaliczam sie od dzisiaj do chorujących -wczoraj przed snem poczułam niepokojace pieczenie w gardle, płukanie woda utlenioną zadziałało na 5 minut, więc z racji mojego zawodu poleciałam do internisty -oczywiście zapalenie gardła- z leków: tantum verde i milczenie Jeżeli gardło bolało by nie do zniesienia-mogę zażyć apap.Niestety lista leków w naszym stanie jest baaardzo ograniczona-ale to dobrze. Organizm poradzi sobie jeśli da się mu szanse. Poleciałam do szkoły na 4 godziny, uprzedziłam dzieciaki że wrócę w czwartek... niepocieszone były bo nie będzie mnie w dzień nauczyciela a szkraby widocznie cos knuły na ten dzień.
Więc mam wolne do poniedziałku. Będę się kurowała, może zakupie herbatkę nagietkową z miodem -bo podobno można.

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
mi nie dali płytki cd żadnej zdjęć mnóstwo za to
jestem w takiej samej sytuacji, w klubie fitness, gdzie chodziłam były kiedyś fajne zajęcia Aktywne9miesięcy, nawet prowadziła je dziewczyna co ledwo dzidzię urodziła, ale teraz ich już nie ma- podobno nie ma dużo chętnych a na gimnastyke zwykłą też się boję, że za nudna, choć myślę, że prędzej czy później spróbuje, bo ruchu to mi bardzo brakuje, mimo basenu
Moja znajoma poleciła mi to miejsce w Krakowie: http://www.koala.krakow.pl/ jest fajna opcja finansowa za szkołe rodzenia + nieograniczone ćwiczenia aż do porodu. Miałam straszną ochotę tam chodzić, ale na razie lekarz nie wyraża zgody- a jest tam wymagane zaświadczenie. Myślę że przy kolejnej wizycie przekonam go-bo od kiedy zażywam mega dawkę magnezu nie mam żadnych pobolewań brzuszka

Odnośnie wózka to u nas sprawa chyba jest już zaklepana Maż zakochał się w jednym modelu który mu podsunęłam, teraz tylko w centrach handlowych albo na ulicy wyszukuje go i porównuje z innymi "czołgami" -jak nazywa masywne i niefunkcjonalne wózki.(Straszny jest) Ostatnio śmiał się z Pani że żeby skręcić musiała podnieść przednie koła do góry. No ma racje chłopak -ale nie każdy miał pojęcie o wózku przed zakupem. To ten wózeczek: http://allegro.pl/leo-wozek-symbio-g...845373137.html
Mi się bardzo podoba i jest chyba najlżejszy na rynku -a jak niektóre z was zauważyły olbrzymem nie jestem i dla mnie to duuzy atut
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 19:29   #4670
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie glukoza smakowała jak oranżada pomarańczowo cytrynowa więc nie było problemu z jej wypiciem
za ruchy
Stary 2011-10-11, 19:30   #4671
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
ja chyba tez od kilku dni czuje brzdąca, a w którym tc jesteś? ja w 19. Wam też lekarz zalecił wpisanie daty kiedy czułyście ruchy pierwszy raz? Bo mi moja lekarka kazała na karcie ciaży wpisać datę, ale ja nie jestem jakoś pewna czy to na pewno to
Stary 2011-10-11, 19:32   #4672
tikki85
Zakorzenienie

Aalegna ja jak powiem mojej gin, że ruchy czułam w 12tc to mnie wyśmieje . Więc wolę jeszcze nie wspominać o ruchach.
Dziecięcie mnie kopie jak się śmieję .
Stary 2011-10-11, 19:34   #4673
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
P.S. dziewczyny okularnice Jakie macie wady wzroku>>? Ja krótkowzroczność i mały astygmatyzm.

Na jedno oko mam 6.5 D, na drugie dużo mniej, nie mam zamiaru się badać przed porodem.
Ja też mam astygmatyzm krótkowzroczny, w granicach - 5,0. Dno oczu na pewno sobie będe kazała zbadać, jakby nie było pracuje u okulisty
Powiem wam że pracuje już prawie 10 lat i przez ten czas tylko jednej osobie lekarz zalecił cc, a to dlatego ze babka była po odwarstwieniu siatkówki.
Stary 2011-10-11, 19:40   #4674
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
U mnie glukoza smakowała jak oranżada pomarańczowo cytrynowa więc nie było problemu z jej wypiciem
za ruchy
W ktorym tygodniu mialas to badanie w hiszpanii?
pozatym chodzilam dzis po sklepie i patrzylam na pieluchy, i niegdzie nie widze pampersow
Czy oni ich tutaj nie maja!?

Viki 28.04.2012
Stary 2011-10-11, 19:41   #4675
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
ja chyba tez od kilku dni czuje brzdąca, a w którym tc jesteś? ja w 19. Wam też lekarz zalecił wpisanie daty kiedy czułyście ruchy pierwszy raz? Bo mi moja lekarka kazała na karcie ciaży wpisać datę, ale ja nie jestem jakoś pewna czy to na pewno to
w 4 miesiącu jestem. mi nic mój lekarz nie mówił żebym zapisała kiedy poczuje ruchy ale mam w piątek wizyte to mu powiem. w dzień jak coś robie to nie czuje tylko teraz jak spokojnie siedze albo jak sie położe do spania to wtedy nawet mocno czuje jak sie tam wierci

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 19:45   #4676
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
W ktorym tygodniu mialas to badanie w hiszpanii?
pozatym chodzilam dzis po sklepie i patrzylam na pieluchy, i niegdzie nie widze pampersow
Czy oni ich tutaj nie maja!?
Hmmm...nawet nie sprawdzałam czy są Pampersy , ale jak Always'ów nie ma to Pampersów może też nie?? .

Ja miałam krzywą Sullivana na pierwszych badaniach krwi, bo mój tata ma cukrzycę.

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Ooo...Desia Pampersy w Hiszpanii nazywają się Dodots mogłam się spodziewać, że będzie nazwa zmieniona
Stary 2011-10-11, 19:47   #4677
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
w 4 miesiącu jestem. mi nic mój lekarz nie mówił żebym zapisała kiedy poczuje ruchy ale mam w piątek wizyte to mu powiem. w dzień jak coś robie to nie czuje tylko teraz jak spokojnie siedze albo jak sie położe do spania to wtedy nawet mocno czuje jak sie tam wierci
ja nawet w dzień czuje, dziś miałam pierwszy raz w pracy dżinsy ciążowe ubrane i trochę mnie cisły w podburzsze i mały całe dopołudnie kopał
Stary 2011-10-11, 19:52   #4678
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmmm...nawet nie sprawdzałam czy są Pampersy , ale jak Always'ów nie ma to Pampersów może też nie?? .

Ja miałam krzywą Sullivana na pierwszych badaniach krwi, bo mój tata ma cukrzycę.

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Ooo...Desia Pampersy w Hiszpanii nazywają się Dodots mogłam się spodziewać, że będzie nazwa zmieniona
Nio niektore produkty w roznych krajach maja rozne nazwy, w UK np. Rexona to jest Sure.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 19:53   #4679
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:

Wow, ale bezsens! Wlasnie o to chodzi z dana marka zeby ja wszedzie znalezc przeciez

A wlasnie moj ojciec tez cukrzyk, wiec musialabym sobie zrobic. Do PL dopiero w 26 tygodniu wiec mysle ze tutaj zrobie

Viki 28.04.2012
Stary 2011-10-11, 19:54   #4680
negila
Rozeznanie

jak zwykle dwa dni nie zajrzeć i jest się w lesie.... ale nic postaram się nadrobić.
Jestem po mega maratonie wyborczym- tak sie aktywnie aktywizowałam że wczorajszy dzień musiałam odchorować, do tej pory boli kręgosłup ale już przynajmniej mogę się ruszać.
I po 30 h bez snu wielki szacunek dla Anagat i Aguśki i waszej pracy i dyżurów, nie wiem jak można się przyzwyczaić do tego

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości