|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
BordAna
dla małego, jak ładnie spał, a zdjęcia superAnuska ja bym wzięła tylko dla siebie, skoro jutro rano tż już będzie z Toba, bez sensu to przenosić z jednej sali do drugiej Pestka ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() za miesiąc małej, jak ten czas szybko leci
|
|
|
#1802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
Cytat:
2. Gratuluję A myślałam, że jak kolka się u nas nie ujawniła, to już jesteśmy raczej bezpieczni, a tu niekoniecznie ![]() Malamutka pisze: " Bóle 100 % co 2 minuty, ale szyjka nie puszcza. Zaraz umrę. Nie wiem co ze mną zrobią..." Zapytałam co jeszcze mają w zanadrzu i czy cewnik na szyjkę nie pomógł, odpisała: " No właśnie czekam co wymyślą. Cewnik nie skrócił jej wcale. Prostaglandyny w zastrzykach też nie. No uparła się i dupa. Nadal ma 1,5 cm... Ja już tracę nadzieję na sn..." Kurczę, ciężko to idzie, szkoda mi jej, bo chyba jeszcze to potrwa i poboli solidnie ![]() Na dziś się żegnam, gdybym miała od niej jakieś info to dam znać
|
|
#1803 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
może po prostu humorek nie taki, ja też płakałam z Natalką jak mi pierwszy raz arie odśpiewała właściwie bez powodu, wszystko trzeba przeżyć ![]() Malamutka
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-10-11 o 20:10 |
|||
|
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1805 |
|
Rozeznanie
|
Mamalutka
trzymaj się tam! współczuję Ci bóluStokrotka za roczniczkę dla Sary Dzisiaj ja Izunię kąpałam bo tż wsadził ją do wody i się wystraszył bo pępowina wisiała na nitce i mi ja oddał ![]() teściowa przyszła zobaczyć jak podkładamy coś pod wanienkę, wkurzyłam się że znów przyszła i powiedziałam że ja wolę ją trzymać i myc jedną ręką |
|
|
|
#1806 | ||||
|
kosmitka
|
Zazdroszczę wam tych przespanych nocek, u nas ze spaniem jest masakra - ostatnio potrafi nie spać np. od 1 do 5 w nocy.
![]() Cytat:
. A jak po tej uspokajającej się czuł/zachowywał?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Malamutka - dużo siły!! Podziwiam Was za te naturalne porody, ciekawe czy ja bym dała radę. Acelinko - byłaś już w szkole na zajęciach? Starczyło ściągniętego mleka czy dokarmiałaś mm? Ja z jednej piersi ściągam max 60 ml, Franek na 1 raz zjada 100 ml, więc nie wiem ile przygotować na pierwszy zjazd . Czytałam, że dziewczyny mrożą pokarm w sterylnych pojemniczkach na mocz, może coś wiecie o tym?
|
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny po porodzie naturalnym, po jakim czasie się kąpałyście, albo planujecie kąpać? U mnie 3 tydzień i kilka dni, dalej trochę krwawię od czasu do czasu a tak mi się marzy ciepła kąpiel
![]()
|
|
|
|
#1808 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zeby coś zaczęło się dziaćCytat:
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa
I znowu pójdzie kasa na doradcę laktacyjnego Jak mnie to karmienie wkurza. Jeszcze otstanio mój biust nie współpracuje. Mały chwilę possie i mi się robi taki flak że nie umiem mu tego dobrze wsadzić do buzi jak wypluje w trakcie ostatnio też robi jakieś akrobacje i wykręca mi sutki na wszystkie strony. ał.I tym sposobem mimo siedzenia na obu cyckach mój królewicz mały wypił jezcze 90ml z butli. I jest dalej głodny... Więc albo mam mało pokarmu , albo źle ssie, albo źle go przystawiam... albo albo albo. Jak ja wam zazdroszczę, że wy karmicie normalnie piersią ( tzn. wiecie, mamy które karmią) Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-11 o 22:01 |
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny na sapke polecam KATAREK
http://allegro.pl/katarek-odciagacz-...850214844.html u nas świetnie się sprawdził i przy sapce i później przy katarku podczas przeziębienia |
|
|
|
#1811 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja też obieywałam smsy pomiedzy partymi, ale te bóle.. to już nie dałam rady pisac
![]() Cytat:
chociaż szwymi zaczeły puszczać i jakoś czyściej się czułam, a i kąpiel mi nie powodowała większego krwawienia czy coś Cytat:
Mój żarł by cały czas jak by mógł dość często krzykiem wymusza cyca ale mm nie karmiłam, pomimo że cycek flaczek się robi, to mleko dalej jest czy wy też dzieci swoje usypiacie po kąpieli tak długo ? Ja to walcze z 1,5-2 godziny.. spał ostatnio ze mną w łóżku ale jestem przy nim zgięta nienaturalnie i dziś go za 5 razem położyłam do łóżeczka ![]() wcześniej sobie meslisę na uspokojenie walnełam, co by się nie denerwować przy tym
|
|
|
#1812 |
|
Zadomowienie
|
Ancia no właśnie mi też się wydaje, że za dużo mu dałam, no ale tak ciągnął, że pozwoliłam do końca wypić
. Wczoraj to wyjątkowo marudny, płaczliwy był, brzuszek go męczył i jakoś nie zauważyłam żadnej różnicy po tej herbatce . Dziś zrobiłam herbatkę na trawienie, bo cały dzień kupki nie zrobił, i dałam wypić 20 ml, pewnie by wypił więcej, ale nie będę przesadzać, ale chyba mu ta na uspokojenie bardziej smakowałaCotka mi też się szybko flaczek robi, ale mleczko w piersi nadal na pewno jest. ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Mi po kąpieli to różnie usypia, ale też tak dopiero po co najmniej godz, w ogóle ostatnio późno usypia, ale za to w nocy o jedno wstawanie mniej ![]() A ja od jakiś 2 tyg kładę Adaśka do naszego łóżka, ale muszę do z powrotem odkładać do jego, bo się pieronek za bardzo przyzwyczai i będzie kłopot, ale w sumie ja się z nim wysypiam i jak coś się dzieje nie muszę się podnosić do łóżeczka
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie...
Nie odzywam sie bo w sumie nie mam co pisac... U mnie ciagle bez zmian.. Czyli bole , opuchlizny i inne takie od 32 tyg. ale nic nie rusza... Dzis u mnie na liczniku 10 10 dni do tp... zlecialo - fakt.. ale juz moglabym urodzic![]() Poza tym Alan ostatnio zaczal znowu kaszlec-dusic sie po nocach... Zaczyna sie to co w tmtym roku czyli inhalatory i ciagle antybiotyki...![]() Alan ma astme alergiczna... prawdopodobnie jest to alergia na roztocza a w okresie zimowym - grzewczym , przy uzywaniu kaloryferow niestety ale tego dziadostwa jest pelno ... ![]() Jakby tego bylo malo to od wczoraj ma goraczke 39-40 stopni Jutro zaliczymy lekarza i pewnie bedzie znowu ten antybiotyk... ![]() Niedajboze zaczalabym teraz rodzic ![]() Nowym mamusia gratuluje ![]() Za rodzace i te co wkrotce przytula maluszki rowniez trzymam kciuki... i to tyle narazie.... Sorki ze nie cytyuje ale naprawde nie mam weny... Postaram sie poprawic ale sama niewiem kiedy.... ![]() Buziaczki dla Was |
|
|
|
#1814 |
|
Zadomowienie
|
czy dobrze rozumiem?
masz wtedy pierś miedzy palcem wskazującym a środkowym? takie niby nożyczki? Jeśli tak, to położna nam tłumaczyła żeby tego nie robić, bo wtedy się blokuje przepływ mleka. I koleżance w poradni laktacyjnej też odradzili takiego łapania piersi. Powiedzieli, że trzeba podtrzymywać pierś cała dłonią, a kciuk od góry i można nim wtedy jak by wyciskać mleko.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#1815 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ma płaczu. aaa i głowę na koniec myjemy Cytat:
![]() gratuluję terminowej mamusi ... dużo zdrówka dla Hani Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale nie kazała się martwić położna Cytat:
![]() ojjj leci niesamowicie... o 21.53...o aż mi łezki stanęły w oczach... Cytat:
malamutka widzę daje czadu... ojj miałam podobnie .. mam nadzieję,że już się nie męczy tylko tuli swój skarb Cytat:
![]() ojj mam nadzieję,że to humor... pierwszy raz tak miała. narazie...odpukać odkąd się przespała jest ok Cytat:
kurcze.. współczuje tych nocek.. moja nieraz daje czadu w poznawaniu świata ale max 2h.. dzięki ciężko....szczególnie 1 raz.. mam nadzieję,że to jednorazowe byłotak jak pisałam dziewczyną..u nas po drzemce już był spokój. mam nadzieję,że nocka też taka będzie.. małgosia...moja też się wybudza po kąpieli kellysss...dziś myślałam o Tobie. buziaki dla Alanka a Ty tam Kiarę poganiaj do wyjścia
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-10-12 o 00:02 |
|||||||||
|
|
|
#1816 |
|
Rozeznanie
|
Agnyska no widzisz nie wiedziałam że takie opakowania nanu są - my kupujemy w realu za niecałe 25 opakowanie w ktorym jest 2x300 gr
Anciaahk za dobry humor i "brzuszki" ![]() dziewczyny dzięki za info o nagraniu suszarki na YT słyszałam o tej metodzie ale nie chciało mi się wierzyć i komkbinować z suszarką, super że ktoś to udostępnił, rzeczywście działa ![]() ---------- Dopisano o 03:43 ---------- Poprzedni post napisano o 03:35 ---------- HA ! dziewczyny jest cała strona z różnymi dźwiękami, trzeba przetestować jak narazie suszara wymiata ![]() http://pl.easysleep.info/ |
|
|
|
#1817 | |||
|
Zadomowienie
|
Rabarbra gratuluję
![]() Anuska ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
) wrociłam do gerbera a połozna powiedziała, że najlepssze jest to melko, ktore dziecko toleruje i nie ma skutkow ubocznych
|
|||
|
|
|
#1818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
!!GRATULACJE DLA MAMUSI![]() Agnyska- dzieki za info z tym kauflandem kellyss- zycze duzo zdrowka dla synka mmadzia- dzieki za link z dzwiekami trzymam kciuki za nasze szpitalne brzuchatki , jeszcze chwilka i bedziemy sie z watkiem przenosic do odchowalni
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Archi sie w koncu odezwala, napisze czesc esa: "dzis w koncu wrocilam do swiata zywych, ale zmeczona jestem dalej. Dzis w koncu udalo mi sie wstac i dojsc do zlewu ale wrocic to juz myslalam ze nie wroce. Piotrus dostal 10 pkt, wazyl 3650 g czyli nie tak malo jak nam w kolo prorokowano."
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Gratki dla nowych mamusiek oczywiście ![]() Podziwiam Was kobiety że macie czas na wizaż, ja mam czasem troszkę czasu żeby poczytać ale już na odpisanie go stanowczo brak. Teraz piszę z Zuzą na rękach i już wysiadam. Budzi mi się co 5 minut i nie mogę jej odłożyć ![]() Mam ostatnio problem z odbiciem po piersi, mała się naje i odbicie wygląda w ten sposób że ją ciągnie na wymioty i zwykle uleje takim gęstym mlekiem z flegmą - przepraszam za bezpośredniość, ale martwi mnie to bo to chyba nie jest normalne mają Wasze dzieci podobnie nie zdarza się to często ale jest to przerażające jak dziecko dławi się pokarmem matki ![]() I powielam pytanie odnośnie szczepień - jakie wybrałyście? skojarzone czy zwykłe? Ja się zastanawiam nad 5w1
|
|
|
|
#1822 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Byłam już w szkole, miałam zamrożone 6 woreczków tak po ok. 110-120 ml bo leje ponad tą miarke na woreczku (Swoją drogą to te miarki na woreczkach są zaniżone) wychodziłam o 7, przed wyjściem jeszcze nakarmiłam małą, wróciłam ok 16 to znowu karmiłam, ale potem wieczorem znowu wychodziłam na nauki przed chrztem. Ogólnie został 1 woreczek ale Natalka w ten dzień dosyć dużo spała, do tego porcja herbatki i mleka nam starczyło ciekawe jak będzie za 1,5 tygodnia bo będe w szkole i w sobote i w niedziele, wczoraj zamroziłam pierwszy woreczek zobaczmy ile się nazbiera.ja jak na jeden raz odciągne za mało to wkładam do lodówki potem dolewam i jak sie nazbiera to do zamrażalnika oczywiscie w ciągu 1 dnia to robie ![]() co do pojemniczków to ciekawe nie słyszałam o tym. Ogólnie to przymierzałam się do kupienia pojemników do mrożenia bo na tych woreczkach zbankrutuje ale może rzeczywiście takie pojemniczki na mocz byłyby bardziej higieniczne niż takie wielokrotnego użytku nawet po wygotowaniu tylko jaką one mają pojemność?Cytat:
![]() Cytat:
a gdybyś po takim jedzeniu spróbowała go jeszcze "oszukać" herbatką? Kurcze nie wiem czy to dobrze że on chce tyle naraz zjeść mi sie wydaje że jak dziecko sie za dużo naje to potem boli brzusio, ale z drugiej stroy weź i nie daj jak dziecko chce ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jejć wstawanie po porodzie, ja sie na leżąco tak super czułam a nikt mi nie powiedział żeby nie wstawać no i miałam spotkanie z podłogą ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() o to odbicie to spytaj lekarza skoro to aż tak wgląda, natalci sie ulewa często ale samym mlekiem. Właśnie szczepienie, my utro idziemy a ja nadal nie wiem zy skojarzone czy nie kiedyś mi sie obiło o usyz że po tych skojarzonych mogą być jakieś choróbska i sie boje, ale nie wiem ile w tym prawdy
|
||||||||
|
|
|
#1823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Uff usnęła ale na jak długo oto jest pytanie
![]() Mam wrażenie że z tym odbiciem dziwnym dzieje się tak jak się za dużo naje ale nie jestem do końca pewna. Za tydzień idziemy na szczepienie to się zapytam lekarza. Co do szczepienie też słyszałam o tych skojarzonych dziwne rzeczy ale lekarka na wizycie stwierdziła że po tych zwykłych szczepionkach dziecko może różnie reagować, może mieć gorączkę być marudne a niby te skojarzone są nowszej generacji że tak powiem i nie ma po nich takich rzeczy ale kto wie jak to jest pewnie ten kto już szczepił więc czekamy na wieści od mam które mają już za sobą pierwsze szczepienia
|
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
a ile płaciłaś ?
Ja wstępnie na dziś się na skojarzone zdecydowałam
|
|
#1826 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam za słowa otuchy. Powiem Wam, że łapię dola. Wczoraj wieczorem to już była kolka gigant. Płakaliśmy razem Leoś i ja. Dziś od rana też buczę jak sobię przypomne jego cierpienie. Zrobiłabym wszystko, żeby synuś sie tak nie męczył, a nie mogę mu pomóc. Do tego strasznie ulewa (trochę uspokoił mnie post Małgosi, widzę, że u Was też zwracanie jest normą.). Wydaje mi się, że je po prostu za dużo czasem nawet co pół godziny, ale tylko tak mogę go uspokoić. A on je chętnie...
Lula, też się boję, że może to jakaś alergia...chociaż staram sobie na razie nic nie wkręcać. Jak sie nie polepszy, to pod koniec tyg. idę do lekarza. Te kropelki na kolkę chyba nie działają. I tak jak Benuś Agnyskowy, moje dziecię budzi się ok.4-5 i praktycznie do 7 się męczy z kupką, po czym na chwilkę zasypia. Masakra jakaś. Niby przechodzę przez to po raz kolejny, ale to cierpienie maleństwa i moja bezsilność są straszne. Hania okazala się bardzo punktualną dziewczynką |
|
|
|
#1827 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Ja się dzisiaj juz wygruzowałam z łóżka, koniec tego wylegiwania ![]() A zmobilizowało mnie to, że musiałam pojechać do laboratorium oddać trochę płynów do badania
|
|
|
|
#1828 |
|
Zadomowienie
|
180zł i to jest 3 razy co 6 tygodni
|
|
|
|
#1829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Malamuto ![]() Dziewczyny, a szczepicie/szczepiłyście p. pneumokokom na 6 tyg.? I którą szczepionką tą z 13 czy 10 szczepami? |
|
|
|
|
#1830 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jak dzisiaj z Sarą? Cytat:
Tak sobie pomyślałam- a nie możesz zamknąć drzwi na klucz, żeby do Was nie przyłaziła? Chociażby na czas kąpieli czy karmienia... Albo da jej to cos do myślenia, albo znowu sie obrazi i przestanie się odzywać
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

dla małego, jak ładnie spał, a zdjęcia super

. A jak po tej uspokajającej się czuł/zachowywał?

chociaż szwymi zaczeły puszczać i jakoś czyściej się czułam, a i kąpiel mi nie powodowała większego krwawienia czy coś 

ciężko....szczególnie 1 raz.. mam nadzieję,że to jednorazowe było
) wrociłam do gerbera a połozna powiedziała, że najlepssze jest to melko, ktore dziecko toleruje i nie ma skutkow ubocznych