|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
wszystkie mnie tu opuszczają![]() a tak poważnie to trzymam kochana mocno , na pewno szybko pójdzie i jutro będziesz miała małego już na świeciea swoją droga gdzie Kellyss, miałyśmy się wspierać i co ![]() Cytat:
GRATULACJE WIELKIE DUŻO ZDRÓWKA![]() I PIERWSZE DZIECIĄTKO W TERMINIE ![]() Monik opis porodu super, 3 godz i po wszystkim same pozytywne emocje, aż się wzruszyłam a Juleczka prześliczna
|
|
|
#1772 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
mój mały rekinek cycożerca śpi
ja się też zdrzemnełam pół godzinki z nią i mi lepiej ![]() Cytat:
a dla Benia ![]() moja Gunia dziś kończy tydzień ale ten czas zasuwaCytat:
Cytat:
Cytat:
aaaa....przyszła kryska na Anuśkę powodzenia trzymam mocno masz fajnego lekarza wiec na pewno ci duzo pomoże Cytat:
noska tez nie lubi czyścić i szyjki sobie nie da wymyć tak główkę ciągnie do klatki - może ją to łaskocze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla jedynej chyba terminowej mamuśki ![]() też pierwsze słysze, ale wydaje mi sie, ze jakoś wykrzywić chyba ( z tego co Mucka pisze wywnioskowałam |
|||||||
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
co do kąpania, a próbowałyście szum farelki, wentylatora ? U mnie mały ani razu nie kweknął przy kąpaniu/ubieraniu
a przy zmianie pieluchy wogóle gdziekolwiek uspokaja się i jest szczęśliwy
|
|
#1774 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby wszystko poszlo pomyslnie....Cytat:
Gratulacje dla Was..... Zgadzam sie ze Spray , ze nagroda sie nalezy temu kto wrzucil suszarke na youtuba....wlasnie mala uspilam..... , dziwne bo jak chce wylaczyc suszare to ona sie powoli wybudza....a chce ja zmusic do spania chociaz 2 godz bo mi malo je....teraz zjadla 50..... .....Zakupilam dzisiaj mate.....ciekawe czy sie zainteresuje ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
Moonik wzruszylam sie czytajac Twoj opis porodu....
|
|
#1775 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba 1sze dzieciątko w terminie Cytat:
![]() i dziękujemy cioci za przekazanie info Cytat:
choć mam już trochę dość tego nagrania, ale co się nie robi dla chwili spokoju ![]() miło mi, że opis się podoba Małgosia, wczoraj pisałaś o przelaniu wosku nad Stasiem, mi mam opowiadała, że nade mną jak miałam 3m przelewały z babcią jajko w tym samym celu Jak widać stary, może trochę zabobonny sposób nadal jest skuteczny. Mamusie karmiące mm powiedzcie mi, czy Wasze dzieci od początku jadły regularnie taką ilość jak zalecają na opakowaniu? Moja mi raz zje 60ml, raz 40ml, a raz 90ml nie wiem ile się jeszcze to będzie regulować
|
|
#1776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
#Moja ma juz ponad miesiac i dalej roznie zjada... ...tez sie zastanawiam kiedy sie jej wyreguluje....
|
|
#1777 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratulacje mamuśki ![]() ![]() dużo zdrowia!
|
|
#1778 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziemy jutro trzymać kciuki Wow, rzeczywiście ![]() To podobnie, tylko u nas jedno marudzenie więcej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Serdeczne gratulacje dla nowej mamy i życzenia zdrowia dla Hani Cytat:
Ma dni, że je w miarę równo, a ma też takie że trudno zauważyć jakiś porządek.Danika, moja ciocia mówiła do mnie Gunia ![]() Uczciliśmy z mężem małą rocznicę naszego synka i nie było tak źle, a nawet powiem, że było bardzo fajnie
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-10-11 o 16:54 |
||||
|
|
|
#1779 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oby było szybko i lekkoCytat:
![]() Cytat:
a mówić jej można, ona nie słyszy jak się tak do niej mówi tak mi dobrze było jak się nie odzywała do mnie spokój miałam a ona teraz przychodzi jak gdyby nic ![]() właśnie miałyśmy gości i dostałyśmy ubranko- takie fajne na teraz, a nie jak inne 6-9m, 9-12m, półtora roku i chusteczki do pupci ![]() a chciałam się spytać ![]() ile taki dzidziuś robi kupek? bo moja Izunia to multum zrobiła jedną, czekałam bo czasem sobie "dorabia" :brzydal, usnęła, więc ją przewinęłam, zdążyłam założyć pieluchę walnęła drugą kupkę, znów przebrałam a teraz znów robi...
Edytowane przez mucka21 Czas edycji: 2011-10-11 o 17:01 |
|||
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
mucka
Potrafi chyba nawe do 10 dziennie. Mój też walił wcześniej masę. A teraz jak jest na mieszanym to raz na dwa dni albo rzedziej i przy dwóch ostatnich to się nastękał aż mnie rozczulił takie minki walił Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-11 o 17:43 |
|
|
|
#1781 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla kolejnej mamusi, Rabarbar83
co do kupek, to ja też mam ten problem że martwie się że Leoś za duzo kupka, jego kupki są rzadkie z takimi grudkami? ![]() teściowa mówiła ze to normalne. ale moj tak się spina przy karmieniu i prawie za każdym razem strzeli kupę. Nie za dużo? a ja dzisiaj przespałam ładnie nockę od 23 do 7ej rano prawie, mężul drzemał i wstawał do małego ![]() wklejam zdjątka młodego ![]() dziś kończy 2 tygodnie
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
weź mnie w deprechę nie wprowadzaj bożesz tyle snu i jeszcze mąż wstawał... mój to jedynie się przekręci z jednego boku na drugi ....
|
|
|
#1783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Za to teraz zmienia pieluszkę z mega kupalem
|
|
#1784 |
|
Zadomowienie
|
1. Mama, mama ale co ty robisz?
2. Aaaaaaaaaaaa przestań .....
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#1785 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje mamuśki za kciukasy i słowa otuchy, jestescie kochane
Własnie wrociłam z cmentarza, bo dzis 10-rocznica smierci mojej kochanej babci ![]() A teraz nie wiem co mam robic zeby nie myslec...chyba sobie zrobie paznokcie u stop, a co ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Rabarbar gratulacje!!!!!!!!!!:jupi : ![]() ![]() BordAna Leonek śliczny
|
#1786 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do wody wkłada powoli, potem jak ją myje i pluska wodą to cały czas do Natalci mówi, potem jeszcze tak nią "jeździ" po wodzie w przód i tył niunia to uwielbia jak ją wyciąga z wody to zazwyczaj jest płacz dopóki nie owine ją w ręczniczek, potem wycieranie itd to już moja działka i z tym tez jest ok ale musze pilnować żeby była opatulona tym ręcznikiem.Niestety co do noska to niecierpi zakrapiania i czyszczenia i tez zawsze płacze i przy przecieraniu oczek ![]() Cytat:
ślicznotka Cytat:
![]() czemu tle? sama nie wiem, może dlaego ze to jest taka jedna porcja, ale mało kiedy wypija całość ![]() Cytat:
![]() jaką kupiłaś? ![]() Cytat:
![]() przystojniak!
|
|||||
|
|
|
#1787 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje =)))
|
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinka a nie boisz sie o laktacje? Czy to tak w formie zapchania? Bo niby przy kp sie nie powinno dopajac. chociaz ja tez dopajam
|
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
cotka, raz dziennie jak wypija z butelki i to jeszcze na raty to na Natalce to wrażenia nie robi i cyca się domaga normalnie
ssie też ładnie więc całe to gadanie o zaburzaniu laktacji przy butelce to dla mnie jakaś bajka
|
|
|
|
#1790 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej
Cytat:
za pierwszy uśmiechCytat:
I za jutrzejsze szczepienie, my idziemy w czwartek![]() U mnie tak samo , nie wiem, czy dobrze robię ale częściej właśnie z prawej karmię bo szybciej się robi twarda![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Mój też zaraz po zjedzeniu ulewa albo zwymiotuje, nawet jeszcze czasami w czasie karmienia mu sie sporo ulewa i też się za każdym razem rzuca na pierś jakby nigdy nie jadł i też chyba za szybko je, bo się zaczyna krztusić?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
:ro za:A Hania urodziła się z taką samą wagą i wzrostem jak mój Adaś![]() Cytat:
W ogóle dziś dzień do d...Miałam z mamą jechać kupić sobie sukienkę na chrzciny, ale deszcze u nas cały dzień pada i niestety nigdzie nie wychodziłam. Mały cały dzień marudny, od 14 nie chce spać, coś płacze, stęka, usnął o 18.00 ja zadowolona, że mam chwilę, to o 18.30 już oczy otwarte i już kwęka, to go wsadziłam do bujaczka i bujam nogą i coś przysypia a ja siedze na necie . Już się boję wieczoru, bo wtedy mały daje czadu, a ja cały tydz do 23.00 sama, kurcze a tu dopiero wtorek, a gdzie do piątku![]() Wczoraj jak trochę po południu i wieczorem przysnął, to potem do prawie 1 nie spał. I nie wiem czy nie za dużo zjada bo wieczorem ciągle na cyckach, potem dostał 100 ml herbatki, wypił całą i potem znowu cycki, tylko z nerwami a jak przyszedł tz to już wymiękłam i dostał 90 ml mm, wypił całe, i jeszcze doprawił troszkę moim cyckiem i dopiero usnął koło 1 ![]() Dziewczyny wróciła reklama Calzedonii
|
|
#1791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nowym mamusiom SERDECZNE GRATULACJE!! A dla wszystkich brzuchatek powodzenia - trzymam kciuki!! Cytat:
Cytat:
tzn. przełamać dziecko A słyszała któraś o naciąganiu dziecka? <łokieć do nóżki> i aż się łezka pojawia jak ją widzę... wracają wspomnienia, kiedy dowiedziałam sie, że jestem w ciąży i miałam nadzieję, że TO BĘDZIE DZIEWCZYNKA kąpanie - nasza rybka uwielbia kąpiele, oczy jak 5 zł i się pluska ![]() Dziewczyny - śliczne te Wasze maluszki, każdy dzieciaczek przepiękny, zakochać sie można |
||
|
|
|
#1792 |
|
Wtajemniczenie
|
sliczny ten Twoj mlody
http://www.mothercare.com/Baby-Einst..._rd_s=center-7
|
#1793 |
|
Rozeznanie
|
mamuśki jak myślicie brac cała torbę, razem z rzeczami do porodu i dla małego??? bo ja mysałam zeby dzis na noc to tylko dla siebie piżama klapki i kosmetyki, a jutro rano reszte TŻ przywiezie. Jak myślicie, bo juz mam mętlik????
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli dzis juz nic ci nie bedą robić to ja bym wzieła tylko dla siebie
|
|
|
|
#1795 | |||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Jak z 3 wypływa, to co brać 4?? A Stanisław przecudny!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzymamy!Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1796 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję wszystkim rozpakowanym a za kolejne trzymam kciuki
|
|
|
|
#1797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie wczoraj dałam tej uspakajającej i wypił całe 100ml, ale nie zauważyłam żeby zjadł mniej, nawet mogę powiedzieć że więcej bo musiałam dać mm i na cyckach też wisiał długo, ale właśnie nie wiem czy to nie za dużo na raz te 100 ml?
|
|
#1798 | |||
|
kosmitka
|
Indygo gratuluję uśmiechu
, u nas dzisiaj chyba pierwszy świadomy się pokazał, bo wcześniej takie nieświadome.Moonik niesamowity opis porodu Cytat:
Cytat:
.Cytat:
|
|
|
#1799 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wszystkiego najlepszego duuuuuuużo uśmiechu i szczęścia dla malutkiego łobuziaka miss chodzi mi o częstość i ilość karmień na dobę, o to czy wybudzacie dzieciaczki i jak one się zachowują po jedzonku? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() aha no i wiesz, nie umiem wziąć małego tak przewiesić przez ramię - raczej się boję bo nie widzę wtedy jego buźki i do odbicia biorę go tak w pion i jego bużka/policzek oparta jest o mój. zazwyczaj szybko odbije jak dość szybko go do tej pozycji po karmieniu wezmę. jaką butelką karmisz? a czyli te bobotic pomagają w pierdziochach ?? z tym ZUSem to mnie załamałaś ![]() agnyska81 sapka to masakra ![]() my też karmimy nanem mucka masakra, masakra, masakra ... ja bym nie wyrobiła - szczerze---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]() Anciahk mój też mi się wydaje w pionie lepiej główkę trzyma niż na brzuszku. lekarka na kontroli główki pokazywała mi ostatnio żeby kładąc na brzuszku rączki do tyłu wzdłuż tułowia odchylać ale ja mam schizę że zrobię małemu krzywdę i ma rączki raczej podkurczone. a może to przez to tak jest że gorzej mu z główką idzie a ty jak kładziesz ?? |
||||||
|
|
|
#1800 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
jezu dziewczyny...nie wiem co się dzieje
wszystko było ok...byłysmy na spacerze..mała spała...wróciłyśmy i obudziła się..a za parę minut płacz jakby ktoś ze skóry ją obdzierał... nie wiem czy to kolki...bo kupsko było na całego pampka..pierdki też szły. dałam jej espumisanu małą dawkę..na zapas.. nie prężyła nóżek ani rączek...tylko (aż) krzyk.. jeść nie chciała piersi. teraz śpi mi na piesiach...ehh...aż się boje co dalej... teraz już wiem co przeżywałyście..u nas to pierwszy raz.a ja ryczałam razem z Sarą a dziś KOŃCZYMY MIESIĄC Cytat:
GRATULACJE KOCHANA!! DOCZEKAŁAŚ SIĘ PIOTRUSIA Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() śliczności nooo kawał przystojniaka ![]() Cytat:
GRATULACJE!! ZDRÓWKA DLA MAJECZKI Cytat:
w szpitalu zaszczepili na tężec. Cytat:
zaraz może coś dalej ponadrabiam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:09.

Rozwarcie na palec, mały ju8z elegancko w kanale i jutro bedziemy rodzic
dzis wieczorem mam juz sie zgłosic do szpitala, a jutro do boju
, na pewno szybko pójdzie i jutro będziesz miała małego już na świecie
DUŻO ZDRÓWKA
Nie wiem o co chodzi, próbujemy wszystkiego, ostatecznie jak się Benuś zmęczy, napije troszkę ciepłego mleka (ale to dopiero chce pić, jak się umęczy, wcześniej nie chce wziąć smoczka do ust) to pada jak mucha. Potem na zmianę modelowo śpi i je aż do popołudnia/wieczora, kiedy znowu lubi sobie trochę pomarudzić. Potem noc ok, aż do porannego karmienia (które wypada między 3cią a 5tą) i marudzenie do rana.
ale ten czas zasuwa
powodzenia 

i przy dwóch ostatnich to się nastękał aż mnie rozczulił takie minki walił