|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | ||||||
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie spania maluchów
![]() większość ma jednak 3 drzemki ![]() u nas dziś były dwie, a teraz już Łucja śpi, ale jeszcze czujnie więc biegam co jakiś czas do niej Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no i gratulacje dla Malwinki za raczkowanie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Łucja leżąc na brzuchu odrywała jednocześnie nogi i ręce, trochę to przypominało samolot, ale nie było w tym nic nieprawidłowego
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-10-11 o 21:40 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3512 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3514 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie schemat jest taki: miedzy 3 a 4 rano - 130ml mm pobudka o 8 (usrednione ![]() 11 - 165 ml mm 14 - zupka jarzynowa, tak na oko moze wepchne mu 50g + 130ml mm 16 - deserek wciaga jak ta lala okolo 150g lub czasem 200g (swieze owoce+kaszka na mm) + 100ml mm 19 - po kapieli 200ml mm + 3 lyzeczki kleiku ryzowego Dzis pieknie zjadl deserek z przetartych malin i jagod ![]() ![]() ![]() Nie mam na nic apetytu ![]() ![]()
![]() |
#3515 | ||||||
Zakorzenienie
|
ciężko was nadrobić przy małym terroryście
![]() tak pobieżnie... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurcze a ja dalej o tym żółtku zapominam raz dałam tylko ale do zupki z mięskiem. muszę teraz tak na zmianę robić. raz mięsko raz żóltko tylko jak to zrobić skoro ja na 2 dni gotuję zupę???
![]() |
#3516 | |
Zadomowienie
|
kwartalinka Tity iweczka maggol111 kasiuni_a szymelka dziękuję dziewczyny za odpowiedzi odnośnie kupy
![]() Cytat:
![]() Natka3008 Wszystkiego Najlepszego ![]() Castia dzięki za odpowiedź odnośnie kupy i gratuluję raczkowania ![]() No i w końcu dostałam krzesełko do karmienia. Zarówno ja jak i Maja jesteśmy zadowolone. Skubana ciągle zrzuca zabawki na ziemię i czeka aż podniosę hehe. Jutro idę do endokrynologa po południu i zobaczę co mi powie.
![]() |
#3517 |
Raczkowanie
|
Coralady jeśli chodzi Ci o jednoczesne odrywanie rączek i nóg to mój też tak robi i też lekarka nie widziała w tym nic nieprawidłowego
![]() Szymelka jak pięknie Lenka siedzi - siada już sama? super ![]() ![]() Montii gratuluje 3 ząbka ![]() Kasiunia - Słyszałam,ze z tymi woreczkami to duzy problem u dziewczynek, u chłopców chyba lepiej ale sama nie probowałam bo nie badaliśmy moczu - żóltko zaczynam dawać - tak również do zupek z mięsem ![]() - jeśli robie sama zupkę to mięso ze sprawdzonego źródła - kurczak, gołąb, królik - podobno królik dla dzieci jest bardzo zdrowy ![]() - rybkę to robiłam łososia i w słoiczkach też chyba najczęściej widywałam na półce łososia. - do co kleiku nie pomogę bo nie robiłam ![]() Dziewczyny mam pytanie, czy Wy w samochodzie jeździcie z dzieciakami z tyłu? (oczywiście jeśli nie jesteście kierowcą w danym momencie) ![]() I czy bywały momenty, że np dzieciaczek Wam zaczął bardzo płakać w foteliku, że nie dało się go uspokoić nie wyciągając go? Jeśli tak to co wtedy? Patrzycie jak płacze i probujecie uspokoic, czy bierzecie na ręce??? Bo ja dziś miałam taką syt. z reguły zawsze siedział spokojnie a dziś wracaliśmy jak było ciemno (ale nie pierwszy raz) i tak płakał, że nie wiedziałam zupełnie jak mam się zachować, spiewałam,głaskałam,pokaz wałam zabawki,smok i nic.. Wypijemy z mężem winko i zmykam spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3519 |
Wtajemniczenie
|
napisałam długiego posta w ciągu dnia i mi wcięło, więc teraz tak w skrócie, bo znów idę wcześniej spać
![]() Castia gratulacje dla Malwinki za raczkowanie! Czy też Ci się może budziła z tego powodu w nocy na czworakach? ![]() Super, że mogłaś się wyspać wreszcie ![]() Montii gratuluję ząbków! Fajnie, że się Fabian przystosował, i to szybko, do nowego planu dnia ![]() tajka gratulacje dla Lenki za pierwsze kroczki na czworaka ![]() aguchaw1 współczuję tych temperatur w domu... i gratulacje dla Szymka za nową umiejętność ![]() ja dziecka z fotelika absolutnie nie wyjmuję w czasie jazdy, jak jest tragedia, to zjeżdżam gdzieś na pobocze, na stację benzynową itp wyjmuję tulę i uspokajam, a w czasie jazdy trzymam go za rączkę, głaszczę po buźce, szepczę coś do ucha (mocno się pochylić trzeba ![]() Muszę i ja Krzysia czegoś zacząć uczyć, tzn uczymy się papa ale jeszcze nie załapał ![]() Buziaki dla Anastazjiz okazji 7 miesięcy i Kalinki z okazji pół roczku!!! ![]() Anessa to daj znać może jak będziesz w Warszawie ![]() i co lekarz powie na temat oczek Nina- mam nadzieję, że to się da poprawić bezboleśnie i szybko ![]() Edytowane przez prunelle Czas edycji: 2011-10-11 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3520 |
Raczkowanie
|
izunia - moj robi tak samo jak siedzi w krzesełku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3521 |
Zakorzenienie
|
O mamo! nie nadrobię, bo usypiam, ale z grubsza co pamiętam to odpiszę
![]() aguchaw no ja jeżdżę z Leonkiem z tyłu. Ale jak prowadzę to przeważnie nie ma problemu, no tyle, że ja mam w swoim wielkim mieście wszędzie max 5 minut ![]() Jak nam się Leoś po ciemku rozpłakał, to nie dało się go uspokoić. Dopiero w domu się uspokoił....po 1,5 h..... ![]() kwartalinka no Leoś też ma tak 2-3 drzemki. Godzinę-dwie po nocy, potem ok obiadu i czasami ok 16-17. Ale nie zawsze. Ale zdarza się, że nie śpi prawie wcale. Natka ![]() ![]() Castia ![]() ![]() Dziewczyny jak czytam jak macie uregulowane posiłki i Wasze dzieci jedzą kilka razy tylko w ciągu doby to się załamuję. Dzisiaj tyle razy był cyc, że przestałam liczyć....na dodatek coś mamy bunt przeciwko słoiczkom.... ![]() Co dajecie do popicia dzieciom? Wodę? Czy herbatki? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3522 |
Zakorzenienie
|
aguchaw - cieżko mi odpowiedziec..Fabian w 90% śpi w aucie
![]() prunelle dziekuej ![]() ![]()
#3523 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odp co do jazdy samochodem
![]() Co do posiłków to u Nas wygląda to tak: - 20-20:30 - 180mm plus kaszka - między 2 a 5 rano (różnie się budzi) 180mm - 7-8 180 mm - 12:00 zupka - 16:00 180 mm Czasami gdzieś tam deserek wcisne jeśli nie zje całej porcji mleka o 16. Do picia daje herbatki z hipp lub soczki (jabłkowy,śliwka,banan) |
![]() ![]() |
![]() |
#3524 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dziękuje za odpowiedż odnośnie tego nieszczęsnego samolotu.Tak,dokładnie chodziło mi o to,że ona odrywa jednocześnie ręce i nogi i nie byłoby w tym nic dziwnego jakby jej sie to czasami zdarzało,ale ona teraz robi tak prawie cały czas i jak sie ją weźmie na ręce to też te ręce odgina do tyłu
![]() nika nie chodzimy juz na rehabilitacje,ale za miesiąc idziemy do neurologa na kontrolę. Mam prośbę do Ciebie-mogłabys sie zapytac rehabilitantki jesli chodzicie- o taką sytuacje kiedy dziecko robi to bardzo często,czy powinnam sie wybrac wczesniej do neurologa czy to może jest normalne i nie ma się czym martwić?Moze to wstep do raczkowania czy coś? ![]() ![]() Wszystkiego dobrego dla Anastazji i Kalinki za skończone miesiące ![]() Brawa dla Malwinki za raczkowanie! ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-10-11 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3525 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3526 |
Raczkowanie
|
Cora wydaje mi się, że nie masz czym się martwić
![]() Dziewczyny przeglądałam sobie fotki Szymonka i wstawiłam kilka do albumu (od urodzenia) nie są po kolei, ale jesli któraś ma ochotę zobaczyć to zapraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3528 |
Zadomowienie
|
Montii mam taką nadzieję
![]() ![]() coralady zapytam, zapytam ![]() My neurologa mamy w czwartek ale to ze względu na to podejrzenie "efektu zachodzącego słońca" co prawda już to konsultowałam prywatnie i wszystko jest ok ale jak uzłyszałam diagnozę to zapisałam się jeszcsze do innego na fundusz...i stąd ten termin...zobaczę co ta babka powie o rozwoju mojej Małej, bo co lekarz to inna opinia. Mam jednak nadzieję, że jest ok bo od jej urodzenia nic tylko włóczymy sie po lekarzach ![]()
![]() |
#3529 |
Raczkowanie
|
Tity ojj tak
![]() ![]() ![]() Edit ![]() ![]() Edytowane przez aguchaw1 Czas edycji: 2011-10-11 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3530 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki ![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() Dzięki ![]() Dziękuję innym których przypadkowo ominęłam ![]() A chciałabym Wam powiedzieć, że Anastazja ma już w sumie 5 ząbków Dzisiaj dopiero co zauważyłam, że ma ledwo co przekłute górne jedynki i górną dwójkę To przez to przez ostatnie dni była taka marudna i nie chciała pić mleczka - napewno bolały ją dziąsełka ![]() Jutro jedziemy na kontrolę do lekarza odnośnie przeciągającego się katarku, trochę się martwię, bo niby jej już tak nie leci z noska, ale słyszę jak ma taki zapchany nosek. Zobaczymy co lekarz powie ![]() Lecę spać Dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Oj tak tak i to bardzo- moje włosy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3531 | ||
Zadomowienie
|
herbatkę koperkową z hipp albo wodę przegotowaną, ale znacznie częściej herbatkę
gdyby miał to pewnie by się ciągnął ![]() Cytat:
skonsultuj ten efekt zachodzącego słońca. będziesz spokojniejsza. a utrzymuje się jeszcze? często Kalince oczka lecą? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3532 | |||
Zadomowienie
|
[QUOTE=izunia233;29897512]Hej Lejdis
![]() Wczoraj narzekałam na noc ale dziś to już nie wiem co powiedzieć. Maja od wczoraj nie zrobiła kupy. W nocy strasznie się męczyła żeby puścić bąka. Praktycznie w ogóle nie spałam, może z 2 godziny. i tu mam pytanie do mam karmiących tylko piersią: czy jak zaczęłyście rozszerzać dietę to też były problemy z kupką? u nas nigdy nie było problemów z kupkami [QUOTE=marta_ dziewczyny czytacie swoim dzieciaczkom? jak tak to co? słuchają tego czy raczej nie? ja czytam Mateuszowi wiersze Brzechwy ale chciałabym też coś innego. myślałam nad Kubusiem Puchatkiem ale czy on nie jest za mały na takie opowieści??[/QUOTE] czytamy ... Oliwia czasami patrzy na ilustrację a czasami chce zjeść książkę, raczej nie słucha [QUOTE=kwartalinka; dziewczyny mam pytanie: [U]ile razy Wasze maluszki śpią w ciągu dnia i o której zasypiają wieczorem?[/U] Oliwia śpi 11 - 12:30 i 16 - 17:30, zasypia różnie między 19 a 21:30, budzi sie po 7:00 [QUOTE=Natka3008;29900731]Witam, po wczorajszej strasznej nocce dzisiejsza była bardzo fajna. Anastazja obudziła się dopiero o 5.30 zjadła i spałyśmy do 9 ![]() Tak to może być ![]() Właśnie dzisiaj Moja Córeczka kończy 7 miesięcy jak ten czas szaleńczo pędzi do przodu. Dużą już mam córkę - nie? ![]() Gratulacje dla Anastazji!!! ![]() [QUOTE=tajka Dalam mojemu dziecku sloiczek z grudkami i zjadla tylko 80g i to z grymasem i udawaniem ze zwymiotuje ![]() Dwa razy próbowałam dać Oliwi te zupki z grudkami i nie chciała jeść. Miała odruch wymiotny. Musialam zmiksować na papkę i zjadła. Cytat:
Cytat:
[QUOTE=aguchaw1; Dziewczyny mam pytanie, czy Wy w samochodzie jeździcie z dzieciakami z tyłu? (oczywiście jeśli nie jesteście kierowcą w danym momencie) ![]() I czy bywały momenty, że np dzieciaczek Wam zaczął bardzo płakać w foteliku, że nie dało się go uspokoić nie wyciągając go? Jeśli tak to co wtedy? Patrzycie jak płacze i probujecie uspokoic, czy bierzecie na ręce??? Bo ja dziś miałam taką syt. z reguły zawsze siedział spokojnie a dziś wracaliśmy jak było ciemno (ale nie pierwszy raz) i tak płakał, że nie wiedziałam zupełnie jak mam się zachować, spiewałam,głaskałam,pokaz wałam zabawki,smok i nic.. Wypijemy z mężem winko i zmykam spać ![]() Jak jest ciemno to też włącza syrenę, ale znalazłam patent... włączam światło i jest ok ![]() Cytat:
wypija 120-150 ml na raz tak. rano jak leży przy mnie i jak tylko ją na ręce biorę. Czasami to aż krzyknę na nią ale i tak już trzyma pęk moich włosów w ręce. To co jeszcze nie wypadło to mi dziecko wyrwie. ![]() Castia - super, że mała ruszyła i raczkuje. Ja się cieszę bo moja dziś trochę dłużej na brzuszku leżała. Leży sobie i puka stópkami w parkiet i się cieszy. Albo z całym kocem i zabawkami się przemieszcza, w tył oczywiście. iza - moja też tak rzuca zabawkami. Niedługo sąsiadka na skargi zacznie przychodzić ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Swoje włosy Oliwka też codziennie dokładnie bada łapkami, czasem się pociągnie ale swoich nie wyrywa ![]()
![]() |
#3533 |
Zadomowienie
|
marta_27 ciężko powiedzieć ale zdaje mi się, że już mniej. Widać to gdy Mała patrzy na wprost...ale nie zawsze. Mam stresa jak sobie pomyślę o tej kolejnej kontroli...brrrr
Martuś a przypomnij mi czemu tak często jeździsz z Małym do szpitala? kochane moja też szarpie za włosy ale uczę ją, że nie wolno....jak złapie mówię, że boli i proszę, żeby puściła...chyba rozumie bo zaraz puszcza. Dziś moja Niunia załapała "przybijanie piątki" ![]()
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2011-10-11 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3534 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przepraszam że tak ciągnę temat ale ja jestem przewrażliwiona na tym punkcie i uważam że lepiej sprawdzić wszystko i spokojnie cieszyć się macierzyństwem. 3mam kciuki żeby było wszystko ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3535 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ktore z was kochane bylyby rowniez chetne na spotkanie? ![]() Wizyte u GP mam w czwartek, zobaczymy co wymysli, zeby nie dac mi skierowania do okulisty ![]() Ide spac ![]()
![]() |
#3536 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() gratulacje dla Fabianka za ząbki ![]() ![]() Cytat:
nie wyjmuję jej podczas jazdy ![]() jak zaczyna marudzić to ją zabawiam raz tylko ją wyjęłam bo była głodna, staliśmy w wielgachnym korku, zanim ruszyliśmy zdążyłam nakarmić i włożyć z powrotem do fotelika u nas soczki Cytat:
Łucja też robiła to na pewnym etapie bardzo często, a teraz już nie moja nie ma za co się ciągać ![]() Cytat:
![]() i ![]() Cytat:
![]() ![]() lecę spać kobietki przespanej nocki dla wszystkich ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3537 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny i dzieciaki
![]() Jak tam nocki? My poszlismy spać o 20 Wiola 20.30 ja z mężem ![]() Któraś pytała o odginanie się dzieciaczków do tyłu ala samolot, chociaż u nas mąż to nazwał skok bez spadochronu ![]() Tity my podajemy soki albo wodę, herbatki bardzo rzadko jak mam jakąś próbkę do zużycia ![]() Aguchaw1 w aucie zawsze siedzę z tyłu więc mam zabawkę dla małej, bawimy się w akuku, albo daję jej pustą butelkę po wodzie mineralnej i jest zabawa, oczywiście w razie ataku głodu butelka mm lub smok na smutki n.ik.a u nas też jest dawanie piątki, robienie papa, tuli tuli i brawo się jeszcze uczymy. Ale mąż miał minę wczoraj po powrocie z pracy jak córcia do niego pomachała i przybiła mu piątkę, taki był dumny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3538 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mój królewicz dziś od 3.30 spał z nami... płakał nie chciał zasnąć ale jakoś go ululałam i spał do 5. o 5 zjadł i pół godziny nie spał... w ogóle marudny ostatnio ciągle by tylko na rękach chciał gdyby nie ten "termin" pomyslałabym oczywiście że to SKOK ![]() teraz próbuje usnąć sam w bujaku ciekawe czy mu się uda do tej pory 2 razy mu sie zdarzyło ![]()
![]() |
#3539 | |||||
Wtajemniczenie
|
Czeeeść
![]() Super noc za nami, Dawid spał od 21 do 6.30 czyli 9,5h bez pobudki ![]() ![]() ![]() szkoda tylko, że ja poszłam bardzo późno spać, bo się nie mogłam oderwać od książki ![]() no i o tej 6.30 jedną pierś miałam jak kamień i cieszyłam się bardzo z tego, bo coś tam się jeszcze produkuje ![]() A rano dostał kleik kukurydziany - 3 łyżki na 100ml wody + 3 łyżeczki gruszki i zjadł wszystko, pewnie nie powinnam mu tyle pozwolić, ale tak ładnie jadł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() napisz koniecznie co powiedział, trzymam kciuki za dobre wiadomości ![]() Cytat:
![]() ja jeżdżę z małym z tyłu, ale on bardzo lubi być w aucie i przeważnie śpi, więc nie muszę się jakoś mocno wysilać, a jak już marudzi to daję mu zabawkę albo gadam do niego, no i zawsze ma smoczek wtedy przypięty, więc jak potrzebuje to sobie wkłada do buzi ![]() ja do tej pory rzadko dopajałam, ale podawałam zazwyczaj wodę, moze 2-3 razy soczek, ale od dziś już codziennie będę poic na zmianę wodą i soczkiem się już nie, wcześniej bardzo się ciagnął i wyrywał sobie całe kosmyki, ale teraz mnie ciągnie niesamowicie ![]() super ![]() no to pieknie, gratulacje ![]() Cytat:
![]() szymelka u nas do tej pory był tylko cyc, więc rano po przebudzeniu dostawał ok. 8.30 ![]() ![]() a właśnie zgodnie z Waszymi radami ułożyłam sobie plan dnia i zobaczymy jak to się dziś sprawdzi 8.30 kleik z owocami 11.30 pierś 14.30 obiadek 16.30 deserek 17.30 pierś 20.30 pierś w nocy oczywiście cyc zgodnie z życzeniem, do tego woda albo soczek do picia ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-10-12 o 09:11 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3540 |
Zakorzenienie
|
Witam wsród żywych
![]() Mam nadzieję ,że ktoś mnie jeszcze pamięta ![]() Chyba wkońcu wyszliśmy na prostą - prywatnie i mały też ![]() Za dużo pisania/ za dużo nadrabiania - mam nadzieję, że pokumam o co komu chodzi na forum i kto w jakiej sytuacji i co jakie Dzieciaczki potrafią. Mój mały jeszcze sam nie umie siedziec, zębów narazie zero a już prawie 6 mcy ![]() ![]() Co do Karolcia to ostatnie 2 miesiące jeździliśmy po lekarzach - zrobiliśmy testy na nietolerancje pokarmowe bo małego ciągle wysypywało+kupki zielone i wyszło nieciekawie - ze zbóż może jesc - hmm nic - została więc kukurydza i kasza jaglanna - nie moze nawet ziemniaków więc wszystko gotuję sama a to trochę czasu zabiera - ryżu też nie może więc hmmm - ostatni miesiąc to był masakra - non stop w sklepie ekologicznym i czytanie etykiet. Także jak ktoś ma z jedzeniem problemy to chyba już jestem specjalistką w tej branży. tylko gdzie te zęby?:P Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie ![]()
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-10-13 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.