|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Hej Lejdis
![]() Wczoraj narzekałam na noc ale dziś to już nie wiem co powiedzieć. Maja od wczoraj nie zrobiła kupy. W nocy strasznie się męczyła żeby puścić bąka. Praktycznie w ogóle nie spałam, może z 2 godziny. i tu mam pytanie do mam karmiących tylko piersią: czy jak zaczęłyście rozszerzać dietę to też były problemy z kupką? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurka tż dał Mai spróbować na czubku łyżki jogurtu truskawkowego i wyskoczyły jej 3 krostki. 2 na poliku i 1 na karku. Teraz zrobiły się takie ropne, ale tak jakby zasuszone. No i teraz nie wiem czy to po tym nieszczęsnym jogurcie czy nie ![]()
![]() |
#3452 | ||||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że warzywka smakują ![]() A nocki współczuję, ale miałam podobną ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Będziecie zmieniać mieszkanie? nooo a na pewno jak pomyślisz o zakupach to humor się poprawia:PP Mnie też by się przydał jakiś wypadzik do galerii ![]() Tajka, fajne fotki w albumie ![]() Witajcie U Nas noc z jedną pobudką na jedzenie po 2, ale od 5.15 do 6 się bawiliśmy, poźniej mały usnął i spał do 7.40 ale ja jakoś nie mogłam zasnąć;/ Dzis rano u nas w sypialni było 16 stopni ![]() Będziemy musieli kupić jakiś grzejnik chyba ![]() A w ogóle muszę się pochwalić, że moje dziecko nauczyło się dawać cześć ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś w miarę ciepło ale póki co pada, więc spacerek owszem, ale czekamy aż deszcz przestanie padać. Miłego dnia wszystkim!!! Zdrówka dla Wszystkich chorowitków i ich mam ![]() Buziaczki dla Anastazji Natki z okazji 7 miesięcy oraz Kalinki z okazji pół roczku!!! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aguchaw1 Czas edycji: 2011-10-11 o 09:09 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3453 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my jesteśmy właśnie w trakcie przechodzenia na 2. pierwsze dwa dni dawałam 4miarki pierwszego mleka + 1 miarkę drugiego, kolejne 2 dni 3miarki 1ki i 2miarki 2ki, teraz daję 2miarki 1ki i 3miarki 2ki i tak aż dojdziemy do 5 miarek 2ki Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() dziewczyny czytacie swoim dzieciaczkom? jak tak to co? słuchają tego czy raczej nie? ja czytam Mateuszowi wiersze Brzechwy ale chciałabym też coś innego. myślałam nad Kubusiem Puchatkiem ale czy on nie jest za mały na takie opowieści?? Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2011-10-11 o 09:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3454 | |||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() dziecię mi dzis dało pospać do 9 ![]() oczywiście w nocy co chwilę smoka musiałam podawać królewiczowi no ale juz się przyzwyczaiłam ![]() Cytat:
![]() hehe spróbuj ![]() Cytat:
haha ![]() ![]() Cytat:
zagłosowane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja też juz miałam taki pomysł przykleić smoczek taśmą ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja robiłam tak jak Czarna jednego dnia 4miarki 1 i1 miarka 2 kolejny dzień 3 miarki i 2 dwójki trzeciego dnia 2 miarki i 3miarki dwójki itd ![]() Cytat:
![]() może to i jogurt kurcze no następna co mię nie rozumie i nie docenia ![]() idę bo buczek buczy
![]() |
#3455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każde dziecko ma inaczej i pewnie niektóre etapy omijają nie bez powodu ![]() Gratulacje spóźnione, sto lat ![]() Doczytałam Was wreszcie, mała ciągle mama, tata gada, a rano jak ją wzięłam kilka razy pod rząd się słodko przytuliła, z tym że potem mi w oko palca włożyła ![]() Marta 27 ja czytam bajki Kopciuszek, Cynowy żołnierzyk albo Karolcię Kruger, bajek mam wiele tomiszczy więc zawsze się coś znajdzie, zeby ona jeszcze zechciała usiedzieć ![]() ![]() ![]() Bajki słucha bo może też oglądać obrazki, Karolcia jest chyba dla niej za poważna Edytowane przez żurawinka Czas edycji: 2011-10-11 o 10:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiałam kiedyś po co w smoczkach te dwa otworki po bokach i już teraz wiem - na zawiązanie gumki żeby zakładać na noc
![]()
#3457 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() muszę kupić trochę bajek bo wszystkie u rodziców gdzieś zaginęły. obiecują poszukać ale jakoś marnie im to idzie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3458 |
Zakorzenienie
|
Eirenenie,nie...broń Boże!
jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej własnej twórczości ![]() ![]() ![]() ![]() mały chyba odziedziczy po Tobie talent poetycki ![]()
![]() |
#3459 | ||
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=maggol111;29893409s zybciej usypia przy pozytywce, którą mu puszczam z liska ikeowskiego albo przy koniku morskim
a mnie chyba wczoraj na spacerze znowu przewiało i dzisiaj na spacerze sie doprawiłam, znowu jestem przeziebiona ![]() ![]() ![]() Ja przyznaje, ze nie spiewam synkowi wieczorem, bo on sie wtedy rozbudza i mysli, ze bedzie zabawa, bo my duzo spiewamy i przy tym pokazujemy wszystko raczkami jak chodzimy do baby Center no i w domu, w ciagu dnia. Dlatego konik morski to cudowna sprawa, Nino sie uspakaja, wycisza i ladnie zasypia a co za tym idzie kazdy moze go uspic, bo nie slyszy mojego glosu tylko ![]() Zdrowa zyczymy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Eirene - podziwiam talen i chwale sie, ze mam podobny ![]() ![]() ![]() Dzien dobry ![]() Czytam, ze u wszystkich nocki srednio-kiepskie i az mi glupio pisac, ze nasza bardzo dobra ![]() ![]() Nino chyba wraca do swojego rytmu sprzed choroby ![]() Niestety kolejna sprawa ze zdrowiem Nino mi spac nie daje ![]() ![]() ![]() Ja czuje sie juz owiele lepiej, miod dziala blyskawicznie i widze roznice miedzy faktorem 10 a 15 ![]() ![]() ![]() Powoli zaczynam sie szykowac do PL i przeraza mnie ile ja rzeczy bede musiala ze soba zabrac ![]() ![]()
![]() |
#3460 |
Zakorzenienie
|
agaaga
hahaha,możliwe ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Anessa TY lepiej sie kuruj,a nie pielgrzymuj po dworze :P ja to kiedyś z takiej niedoleczonej choroby miałam przez pól roku zapalenie oskrzeli i 3 zmieniane antybiotyki ![]()
![]() |
#3461 | |||||||
Raczkowanie
|
witam się z poranną kawą
![]() wyspałam się ![]() Łucja wreszcie w nocy postanowiła spać a nie bawić się i od razu na twarzy mamy zagościł uśmiech ![]() wymyśliłam sobie wczoraj plan 3 drzemek Lusi w ciągu dnia ehh...te moje plany ![]() wczoraj usnęła trzeci raz po 18, obudziła się na chwilę na jedzenie i...znów usnęła, spała tak do 20:30 potem trochę się pobawiłyśmy, kąpiel, przy piersi już prawie zamknęła oczęta... niestety prawie robi jednak dużą różnicę bo za chwilę otworzyła je szeroko i tak robiła swoje ćwiczenia do 22 ![]() no ale wstałyśmy dzięki temu o 8 plan trzeba jednak zmodyfikować ![]() dziewczyny mam pytanie: ile razy Wasze maluszki śpią w ciągu dnia i o której zasypiają wieczorem? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ehh ta jesień większości z nas daje w kość może jeszcze ta opcja z ryżem od Castii pomoże Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a głos oddany Cytat:
Łucja je warzywa od 3 dni, dawałam jej na razie tak 3-4 łyżeczki jedzonka, stopniowo będę zwiększać no i obowiązkowo pije wtedy soczek pierś jak zwykle nie wiem czy te krostki to po jogurcie, ale moim zdaniem to chyba jeszcze dla niej za wcześnie na takie przysmaki raczej zalecane są po roku poza tym dopiero jej zaczęliście wprowadzać nowe rzeczy... Cytat:
![]() z tego co widzę to Łucja nie skupia jeszcze uwagi na tym co czytam, ale pewnie w główce coś jej z tego zostanie raczej ogląda obrazki i najchętniej zjadłaby książki ![]()
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-10-11 o 10:52 |
|||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3462 |
Zakorzenienie
|
moje dziecko zazwyczaj spi od 11 przez 30-60min czasami dluzej
pozniej tak 13.30-14 30-60min lub dluzej okolo 16.30-17 30-60 min lub dluzej:P ale ostatnio spi mniej:P
#3463 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() trzy razy i po godzince to ma siły do zabawy potem dzięki za błyskawiczną odpowiedź ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Zakorzenienie
|
Ja na szybko.
izunia u nas po kilka dni nie było kupki, po 4 nawet, a potem sadził takie bobki, później zaczęłam mu 2 porcje owocków dawać zamiast jednej i znowu zrobiła się ciastolina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3465 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ok. 8, 11, 14, 18. wszystkie drzemki po ok. godzinę, półtorej. czasem jedna drzemka w ciągu dnia trwa 2-2,5h. ostatnia drzemka jest jak jesteśmy na spacerze i zaśnie w wózku, albo jak u znajomych jesteśmy i wracamy później. jak zostajemy w domu to tej drzemki o 18 już nie ma, tylko kąpiemy po 19 i po 20-20 idzie spać. w nocy śpi od 20-21 do 6-7, czasem do 5 Mateusz też skupiony na czytaniu nie jest ale mam nadzieję że coś tam zostanie w tej kochanej główce ![]() z ryżem już próbowałam. cały wczorajszy dzień leżał i nic. chyba posklejało się tam wszystko Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2011-10-11 o 11:24 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3466 |
Zakorzenienie
|
Izunia może pomóż Małej połową czopka glicerynowego jak będzie się dalej tak męczyła, czasem pójdzie ta pierwsza kupka i później już wszystko powoli wraca do normy
![]() Filip codzień je o 6:30 (budzik w żołądku ![]() ![]()
#3467 |
Zakorzenienie
|
Dziołszki,dodałam kilka zdjęć Mai jak z leżenia podniosła się do pionu na leżaczku
![]()
![]() |
#3468 | ||
Rozeznanie
|
Witam, po wczorajszej strasznej nocce dzisiejsza była bardzo fajna. Anastazja obudziła się dopiero o 5.30 zjadła i spałyśmy do 9
![]() Tak to może być ![]() Właśnie dzisiaj Moja Córeczka kończy 7 miesięcy jak ten czas szaleńczo pędzi do przodu. Dużą już mam córkę - nie? ![]() Cytat:
Sto lat dla Kalinki ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3469 | |||||||
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ja dziś spałam 6h ciągiem łałłłl ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() przyklej taśmą ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() więc często ją przystawiałam i ciumkała cyca. i dawałam dużo jabłuszek na deser ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dobrze że pasy bo byłby krzyk jak nie wiem. no i leżaczek dzięki tym blokadom się nie przechyla. moja to już strasznie cuduje w tym leżaczku. wczesniej ja położyłam i robiłam co miałam robić a teraz non stop musze zerkac czy czasem nie obróciła się nie wychyla masakra ![]() no i chwalę się!!!!! moja córcia raczkuje ![]() Malwinka właśnie przeszła na czworaczkach cały pokój!!!!! ![]() no i tak jej się spodobało ze nic innego już nie robi ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ja nauczylas raczkowac:P:P:P???¿¿¿:brz ydal: ![]() ![]()
![]() |
#3471 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() nie no, ja ją do niczego nie zmuszałam, nawet nie pokazywałam jak się chodzi na czworaczkach ![]() do tej pory tylko do tyłu pełzała albo obracała się wokół własnej osi. nic więcej ![]() dzieci nas zaskakują niesamowicie. pełzać jej się nie chciało a dzisiaj se przyszła po dezodorant który je pokaząłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3472 |
Raczkowanie
|
Kwaratalinka - Szymon jak wstaje ok 7 to ma drzemki ok 9 (godzinke) ok 12(godzinke,połtorej) ok 16(godzinke) - czasami to jest 40 min czasami 1.5h ale te 3 drzemki w ciągu dnia są. później kąpiel o 20 i spanie
![]() CZarna Majka ładnie się podnosi, silna dziewczynka ![]() ![]() Castia - gratulacje dla MAlwinki!! super! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
Zakorzenienie
|
aguchaw,castia ja to dziś mojej nie zapięłam...byłby ryk,gdyby spadła na buzię :/
![]() |
#3474 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() marta szkoda że się nie udało uratować tel. ![]() powiem ci ze sporo twój Mati spi ![]() moja spi ostatnio raz dziennie tak 2h. idzie spać zazwyczaj o 20-21. wstaje o 7 do 8 się bawi i spowrotem zasypia i wstaje 9-10. czasem jak wstanie o 8 to już nie spimy rzecz jasna ![]() ale to zdarzyło się jak narazie raz ![]() wczesniej miała dwie drzemki tak około 11 i potem około 16-17. teraz jakoś z tej drugiej zrezygnowała. jak już po 17 nie zaśnie to już nie usypiam jej. bawimy się do 19 i kąpiel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anessa , dobrze że nie próbowałaś 30 manuki, mnie zemdliło po jednej łyżce tego specyfiku ![]() ![]() U mnie już po drzemce, nie ma pisania bo mi dziecko po laptopie skacvze ![]() Natka gratki z okazji 7 miesiąca ![]() Dziękujemy za życzenia zdrówka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3476 | |
Zakorzenienie
|
Hej laski,
u nas noc w miare ok, niestety katar dalej jest i kaszelek również :/ QUOTE=izunia233;29897512]Hej Lejdis ![]() Wczoraj narzekałam na noc ale dziś to już nie wiem co powiedzieć. Maja od wczoraj nie zrobiła kupy. W nocy strasznie się męczyła żeby puścić bąka. Praktycznie w ogóle nie spałam, może z 2 godziny. i tu mam pytanie do mam karmiących tylko piersią: czy jak zaczęłyście rozszerzać dietę to też były problemy z kupką? [/QUOTE] izunia, u nas był mega problem z kupką :/ a że moje dziecko nie chciało nic pić, to juz w ogóle, w końcu dawałam Jej pić łyżeczką, różne herbatki i poszło, a kupy nie było 4 dni, ale jak sie bidulka męczyła wtedy, ojjjjjjj ![]() Cytat:
![]() ale dzień zaczynamy 6-7 ![]() my juz po obiadku, dzis w związku z leniem mamuśki (czyli moim) był zupa krem z dyni z żółtkiem i mojemu dziecku nie smakowało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3477 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Gratulacje dla Malwinki za raczkowanie!!!! ![]() Moj wlasnie znowu padl na drzemke ![]() Przynajmniej mam czas fotki porobic kolejnych rzeczy na sprzedaz ![]() I moze uda mi sie cos zjesc ![]()
![]() |
#3478 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
no i brawa wielkie dla Malwinki ![]() Cytat:
![]() wiem, że sporo śpi i nie narzekam z tego powodu ![]() jak był młodszy to spał jeszcze więcej bo jadł, 30min zabawy i spał 2-2,5h i tak 3-4 razy na dzień. teraz przeważnie śpi po godzinę Malwinka tak z dnia na dzień w czworaki poszła i zaczęła raczkować? bo Mati jest teraz na etapie pełzania do tyłu i obracania się w kółko. i z tego etapu może tak po prostu pójść w czworaki i zacząć raczkować?? w szoku jestem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3479 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Zanim zacznę nadrabiać to chciałabym Was dopytac o kilka rzeczy ![]() ![]() ![]() - jeszcze nie badaliśmy do tej pory moczu, lepiej kupić te woreczki przyklejane czy łapać w pojemnik?? - żółtko dajecie co drugi dzień po pół? i do zupek z mięsem też, prawda? bo ten lekarz tak mi napisał na kartce, że wyglada jakby albo mięso albo żółtko ![]() - kurczaki czy inne mięso macie jakieś wiejskie, prawda? ja nie mam póki co dostępu więc chyba muszę się słoiczkami ratować? - jaką rybkę dajecie do zupek? - jak robić ten kleik na wodzie? tak samo jak tam jest opisane na mleku? ile tych owoców dodawać? czy to ma być jako deser czy jako osobne danie? Jestm zielona w tym, a nie dopytałam lekarza, bo ciągle ktoś go wołał i wychodził od nas kilka razy. Od jutra bym chciała zacząć nową dietę na całego. |
![]() ![]() |
![]() |
#3480 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() właśnie u mnie stoi już bardzo dawno słoiczek z dynią. nie otwieram go bo zauwazyłam ze moja mała nie lubi mdłych rzeczy a dynia pewnie do nich nalezy ![]() i nie wiem co z nim zrobić...jestem pewna ze go nie zje. wczoraj ladnie zjadła pomidorówkę z ryzem z bobovity. pół tego duzego słoiczka. na nią i tak niezle bo ostatnio gardzi wszystkim. dziś będziemy go konczyć więc obiad z głowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.