2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-11, 19:56   #4681
emigra
Zakorzenienie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na badaniach i piłam glukoze, oooochyyyydaaa po godzinie wszystko zwymiotowałam.
A tak poza tym to od soboty czyje ruchy dziecka takie fajne kopanie w brzuchu
ale ktory tydzien, kochana, bo 4 miesiac jest dlugi
gratuluje ruchow

Ja stwierdzam, ze jadam stanowczo za duzo slodkiego i chyba bede musiala cos z tym zrobic
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 19:59   #4682
ivonka7
Rozeznanie

Aaa dziewczyny...właśnie rozmawiałam ze świeżo upieczona mamą!!!
Napisze to co najlepsze: wczoraj ułożyła starsze dziecko do snu, wykąpała się, zjadła kolacje i powiedziała że w sumie to chętnie by pojechała do szpitala bo tak dziwne się czuje a to już 2 dni po terminie.
Wyjechali z mężem o 21 do szpitala. Jadąc poczuła że wypływają wody płodowe.... o 23:10 trzymała synka!!!
Ja jestem w szoku a lekarze podobno już widzieli tysiące kobiet które nie czuły skurczy... ona przy pierwszym porodzie czuła aż nazbyt wyraźnie. A po tym porodzie czuła się rewelacyjnie, a chłopiec rodził się z rączką przy główce. Ale historia
Mam nadzieje że my też będziemy rodziły bezboleśnie siłą woli
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 20:10   #4683
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Napisze to co najlepsze: wczoraj ułożyła starsze dziecko do snu, wykąpała się, zjadła kolacje i powiedziała że w sumie to chętnie by pojechała do szpitala bo tak dziwne się czuje a to już 2 dni po terminie.
Wyjechali z mężem o 21 do szpitala. Jadąc poczuła że wypływają wody płodowe.... o 23:10 trzymała synka!!!
Ja jestem w szoku a lekarze podobno już widzieli tysiące kobiet które nie czuły skurczy... ona przy pierwszym porodzie czuła aż nazbyt wyraźnie. A po tym porodzie czuła się rewelacyjnie, a chłopiec rodził się z rączką przy główce. Ale historia
wooooow

Mi jedna klientka opowiadala ze swoje drugie dziecko malo by nie urodzila na ulicy - zadnych skurczy nie czula ani nic, a juz glowke bylo widac
3270g, 47 cm
Stary 2011-10-11, 20:11   #4684
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

o matko ja też bym tak chciała chociaż?... jak nie zauważę to może zacznę w domu rodzić i co wtedy?

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 20:12   #4685
Mała!
Zakorzenienie

Kurcze ja jakoś uwierzyć nie mogę, że w już w marcu będę rodzić...Ja jeszcze nie wiem gdzie, ale bedziemy z Mężem oglądać dwa szpitale (oddziały) jeden w moim mieście ...tu maja ten GAZ dla rodzących...słyszałam, że fajna sprawa...

na kolacje były naleśniki

Wiecie co ja przeczytałam dzisiaj raz jeszcze listę wyprawki dla maluszka z pierwszej str. i jestem w szoku ile tego jest...a wszystko praktycznie niezbędne... nie wyobrażam sobie kupowania wszystkiego w ostatnim miesiącu...bo gdybym zaczeła rodzić wcześniej z dwa tyg...i mężowi zostawiła taką listę to by się chyba powiesił

My już pomalowaliśmy pokoik...w tym miesiącu kupimy mebelki ale bez łóżeczka... bo to chyba później nie?? szukam inspiracji na ten pokoik chociaż łóżeczko bedzie u Nas w sypialni na początku... nie wiem kiedy i od czego zacząć tą wyprawkę...ciągle myślę że za wcześnie jest...i pewnie po Świętach zaczne... a Wy???

PS: kiedyś wklejałyście linka na próbki kosmetyków...poproszę jeśli jeszcze macie

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 20:14   #4686
Furczak
Raczkowanie

moja mama zapytala ostatnio gdzie chce rodzic... zazartowalam ze w domu... obyście widziały jej mine :O była przerażona
Furczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 20:16   #4687
Mała!
Zakorzenienie

Ja też...szybko i bezboleśnie... a najważniejsze szybko a nie 36h!!! jak moja Teściowa:/

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 20:16   #4688
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
ale ktory tydzien, kochana, bo 4 miesiac jest dlugi
gratuluje ruchow

Ja stwierdzam, ze jadam stanowczo za duzo slodkiego i chyba bede musiala cos z tym zrobic
18 tydzień

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 20:41   #4689
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Kurcze ja jakoś uwierzyć nie mogę, że w już w marcu będę rodzić...Ja jeszcze nie wiem gdzie, ale bedziemy z Mężem oglądać dwa szpitale (oddziały) jeden w moim mieście ...tu maja ten GAZ dla rodzących...słyszałam, że fajna sprawa...

na kolacje były naleśniki

Wiecie co ja przeczytałam dzisiaj raz jeszcze listę wyprawki dla maluszka z pierwszej str. i jestem w szoku ile tego jest...a wszystko praktycznie niezbędne... nie wyobrażam sobie kupowania wszystkiego w ostatnim miesiącu...bo gdybym zaczeła rodzić wcześniej z dwa tyg...i mężowi zostawiła taką listę to by się chyba powiesił

My już pomalowaliśmy pokoik...w tym miesiącu kupimy mebelki ale bez łóżeczka... bo to chyba później nie?? szukam inspiracji na ten pokoik chociaż łóżeczko bedzie u Nas w sypialni na początku... nie wiem kiedy i od czego zacząć tą wyprawkę...ciągle myślę że za wcześnie jest...i pewnie po Świętach zaczne... a Wy???

PS: kiedyś wklejałyście linka na próbki kosmetyków...poproszę jeśli jeszcze macie
Ja to jeszcze nawet nie myślę o takich rzeczach jakoś termin porodu wydaje mi się odległy i uważam, że nie ma co się śpieszyć chociaż może po Nowym Roku już pewnie się zepnę i zacznie się szaleństwo

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 20:41   #4690
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej kochane

Ja na chwilke doslownie bo zamieszanie w domku z powodu remontu straszne....
Sufit podwieszany zrobiony
Do piatku Pan ma sie wyrobic, ale ja juz mam dzis dosc tego syfu, krzataniny, garow w pudlach i Filipa ktory wyjatkowo broi
Przez to wszystko tez latam jak szalona i pobolewa brzuch i bardzo kregoslup. Juz tak bola mnie plecy ze bez pomocy nie moge wstac z lozka sama masakra ;/
Basenisko po remoncie pojdzie w ruch bo tak byc nie moze, no ale fakt ze teraz sie przeforsowalam.
Wybaczcie, ale nie dam rady was poczytac, dopiero mysle ze w sobote jak juz ogarne chalupe, poczytam co u Was,mam nadzieje ze wszystko ok.
Teraz ide sie kapac a jutro od rana znow pobor
Jeszcze w tym wszystkim jutro mam wizyte, TRZYMAJCIE kciuki blagam, bo boje sie znow jak glupia
Postaram sie wejsc na minutke jutro wieczorkiem zeby dac Wam znac co u mego maluszka w brzuszku, bo bardzo sie martwie czy wszystko ok.
Buziaczki kochane i nakrecajcie sie dalej porodami
Pamietajcie ze kazdy jest inny, wyjatkowy, niepowtarzalny
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 20:51   #4691
MoniaHan
Wtajemniczenie

Powodzonka jutro Aguska!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 20:52   #4692
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

za wizytę,Aguśka

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2011-10-11, 20:53   #4693
tikki85
Zakorzenienie

Aguśka
Stary 2011-10-11, 20:53   #4694
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Monika, ja probuję wyplenić z mojej rodziny ( mama i mąż) zwyczaj trzymania wszystkiego na przyszłość, podczas , gdy totalnie nie masz na dane sprzęty miejsca. Moja mama trzyma wanienkę, po mojej siostrze(lat 20) , a mój mąż trzymałby wszystko.
Nie wiem, kiedy zdecydujemy się na drugie dziecko, nie wiem , gdzie wtedy będę mieszkała. Wolę kupić używany, pojeździć, odsprzedać, oddać , ew. wyrzucić. A jak będzie potrzeba, to kupię nowy.
hehe, ja też jestem zwolenniczką nie trzymania niepotrzebnych rzeczy i w sumie to wywal co popadnie, zwłaszcza teraz w ciąży. Ale wózek to co innego, bo ja bym chciała mieć dzieci w niedużym odstępie, więc patrzę, żeby dwójkę dzieci przetrzymał

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
No tak tylko teraz odwołam i zapisze się gdzieś indziej z polecenia siostry TŻta i jej teściów oraz męża. Mam nadzieję, że będzie ok tylko na wstępie zapytam czy cholercia da mi znieczulenie bo bez znieczulenia to ja dziękuję bardzo takiej tragedii jeszcze w życiu nie przeżyłam jak dziś.
pytałam się o znieczulenie lekarza, bo szłam ostatnio do dentysty i powiedział, że nie ma przeciwskazań. Na szczęście na kontroli wszystkie ząbki zdrowe

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Witaj w klubie ja ryczę nawet jak mąż mnie przytula i mówi coś miłego lub jak ja to robie hehehe...
Mnie wzrusza zwłaszcza reklama Calzedonii ten brzuszek i tekst na końcu... widziałyście ją?

Cytat:
P.S. dziewczyny okularnice Jakie macie wady wzroku>>? Ja krótkowzroczność i mały astygmatyzm.

Na jedno oko mam 6.5 D, na drugie dużo mniej, nie mam zamiaru się badać przed porodem.
ja mam minus 2 i noszę soczewki

Cytat:
Moja znajoma poleciła mi to miejsce w Krakowie: http://www.koala.krakow.pl/ jest fajna opcja finansowa za szkołe rodzenia + nieograniczone ćwiczenia aż do porodu. Miałam straszną ochotę tam chodzić, ale na razie lekarz nie wyraża zgody- a jest tam wymagane zaświadczenie. Myślę że przy kolejnej wizycie przekonam go-bo od kiedy zażywam mega dawkę magnezu nie mam żadnych pobolewań brzuszka
dzięki, obczaję

Cytat:
no pięknie jej poszło
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 20:55   #4695
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
Mnie wzrusza zwłaszcza reklama Calzedonii ten brzuszek i tekst na końcu... widziałyście ją?
wlasnie widzialam ja dzisiaj i rozkminiam o co chodzi
3270g, 47 cm
Stary 2011-10-11, 21:04   #4696
anagat
Zadomowienie

Pilates było baaardzo spokojne, dla mnie zbyt spokojne. Ale zawsze to lepsze niż nic Prawie zasnęłam przy ćwiczeniach relaksacyjnych.

Monia, ja sobie na dzieci w małym odstępie czasu raczej nie będę mogła pozwolić. Mam tyle nierozwiązanych spraw na głowie, totalny bałagan w moim życiu obecnie. I na drugie maleństwo dopóki wszystkiego nei uporządkujemy, na pewno się nie zdecydujemy. Chociaż sama idea posiadania dwójki dziecki np. rok po roku lub co dwa lata podoba mi się

Aguśka, babo jedna, wszystko dobrze będzie!!!!!!!!!!!
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 21:08   #4697
Zia_
Zadomowienie

Cytat:

w ogole to dzisiaj zostalam zwolniona z tej dorywczej pracy w salonie kosmetycznym - szefowa mi napisala sms ze lepiej bedzie jak przestane pracowac.... klocic sie nie bede, bo i tak po porodzie nie chcialam pracowac, a wiem ze ona nie zniesie mojej obecnosci ze wzgledu na ciaze - z reszta tydzien temu pisalysmy i zaproponowalam spotkanie to odpisala mi dzisiaj dopiero z tym zwolnieniem wiec ewidentnie jej ciezko mnie widywac. Trudno. Choc nie powiem, ze nie jest mi smutno ...
Emigra, w Bootsie pracowalas weekendami tak? Czy mialas jakis konflikt z szefowa? Jakos malo sympatycznie tak kogos smsem zwolnic

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
ja nawet w dzień czuje, dziś miałam pierwszy raz w pracy dżinsy ciążowe ubrane i trochę mnie cisły w podburzsze i mały całe dopołudnie kopał
Ja tez dzis pierwszy raz zalowylam swoje spodnie z guma Zacieszalam sie, choc mnie jeszcze nikt nie kopie (tzn kopie ale nie czuje )

Anagat, napisz jak na Pilatesie! Ja mam zle doswiadczenia z Pilatesu ktory bardziej przypomnial czwiczenia rehabilitacyjne dla ludzi gleboko chorych, marzlam tam. Dzis po zakupach zauwazylam caly tlumek ciezarnych z matami pod pacha, wiec podejrzewam ze gdzies nad sklepem jest takis klub gdzie sa zajecia dla brzuchaczy. Musze sie wywiedziec

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Anagat, doczytalam. Jak wlasnie tak samo odbeiram pilates, albo oni to tu jakos zle robia.
Agusia, bedzie dobrze!
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 21:11   #4698
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
wlasnie widzialam ja dzisiaj i rozkminiam o co chodzi
to mnie oświeć,bo ja jakaś ciemna jestem

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2011-10-11, 21:16   #4699
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Pilates było baaardzo spokojne, dla mnie zbyt spokojne. Ale zawsze to lepsze niż nic Prawie zasnęłam przy ćwiczeniach relaksacyjnych.

Monia, ja sobie na dzieci w małym odstępie czasu raczej nie będę mogła pozwolić. Mam tyle nierozwiązanych spraw na głowie, totalny bałagan w moim życiu obecnie. I na drugie maleństwo dopóki wszystkiego nei uporządkujemy, na pewno się nie zdecydujemy. Chociaż sama idea posiadania dwójki dziecki np. rok po roku lub co dwa lata podoba mi się

Aguśka, babo jedna, wszystko dobrze będzie!!!!!!!!!!!
ja mam brata 14 lat młodszego więc chcę mieć mniejszą różnicę

aha, bo zapomniałam napisać, że byłam dziś u lekarza, niestety bez USG. Natomiast lekarz miał takie urządzonko co wyglądało jak powiedzmy pistolet i posmarował brzuch jak przed USG, a potem to przyłożył i wysluchiwał. Coś tam plumknęło i mówił, że to dziecko się rusza, a potem chyba serduszka słuchał. Miałyście z tym do czynienia? To urządzenie było bezprzewodowe chyba i zapomniał zapytać o nazwę, ale to chyba ten cały detektor, tylko jakiś lepsiejszy niż na Allegro,co?
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 21:19   #4700
anagat
Zadomowienie

Zia, wiesz, ja jeszcze brzuszka nie mam .. Ale tam dziewczyny były z duzymi brzucholkami.. Chyba bardziej to wszystko było nastawione na ułożenie prawidłowe ciała, relaksacje, rozciągnięcie, oddychanie..

Ale to były zajęcia dla ciężarnych.
Mają tu też pilates dla hihi 'normalnych'.

Ja się najpierw odrobinę rozgrzałam, na tyle że bluzę ściągnęłam, a potem zrobiło mi się zimno..

Dzisiaj mi jakoś tak brzuszek wypsnęło.. Hmm Aż dziwnie, bo wczoraj nie bylo, a dziś już był
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 21:45   #4701
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Aguśka : kciuki:
Stary 2011-10-11, 21:45   #4702
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Emigra, w Bootsie pracowalas weekendami tak? Czy mialas jakis konflikt z szefowa? Jakos malo sympatycznie tak kogos smsem zwolnic
Ja mieszkam i pracuje w Niemczech ... to byla praca dorywcza, na zasadzie jak mnie szefowa potrzebowala to dzwonila i mowila kiedy by chciala zebym ja zastapila.. z szefowa mialam bardzo dobry - kolezenski- kontakt ... ona miesiac temu stracila dziecko w 26 tc i nie widzialysmy sie, unika mnie.
Mysle, ze gdyby nie to to dalej bym pracowala. Nie bylo z tego wielkiej kasy - ledwie kieszonkowe, ale zawsze to wyjscie do ludzi. Nie mam zamiaru sie klocic ani walczyc o te pracee, bo po porodzie i tak chcialam z niej zrezygnowac, ale odejdzie mi troche kasy po prostu. Jakos sobie poradzimy
Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
to mnie oświeć,bo ja jakaś ciemna jestem
ale ja nadal nie wiem o co chodzi hehe
3270g, 47 cm
Stary 2011-10-11, 21:50   #4703
julliczka
Rozeznanie

Właśnie wróciliśmy od mojej mamy, dziś urodzinki ma, podjechaliśmy więc do niej złożyć życzonka i pogadać.
Jakaś taka zmęczona jestem

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 21:59   #4704
desia888
Wtajemniczenie

Uciekam spac dziewczyny, dobranoc
Aguska trzymam kciuki, bedzie dobrze

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 22:45   #4705
rybka13
Zakorzenienie

Dziewczęta ja was oświecę o co caman z reklamą calzedonii
otóż jest to reklama rajstop, pończoch, itp i one są takie cudowne i wspaniałe... że rodzice chcą dziewczynkę, żeby ona takie mogła nosić
Myślę że o to chodzi, dla mnie bezsens, ale są i głupsze reklamy...

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Ivonka koleżanka miała super poród, pewnie teraz powie, że może tak ciągle za to ja mogę być cały czas w ciąży
Aguśka trzymam kciukasy za wizytę
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 22:50   #4706
Zia_
Zadomowienie

Cytat:

Dzisiaj mi jakoś tak brzuszek wypsnęło.. Hmm Aż dziwnie, bo wczoraj nie bylo, a dziś już był
No mi tak wlasnie w ostatnich dniach troche wyskoczylo, zalezy od pory dnia ale juz do plaskosci nie wciagne.

Cytat:
Ja mieszkam i pracuje w Niemczech ... to byla praca dorywcza, na zasadzie jak mnie szefowa potrzebowala to dzwonila i mowila kiedy by chciala zebym ja zastapila.. z szefowa mialam bardzo dobry - kolezenski- kontakt ... ona miesiac temu stracila dziecko w 26 tc i nie widzialysmy sie, unika mnie.
Mysle, ze gdyby nie to to dalej bym pracowala. Nie bylo z tego wielkiej kasy - ledwie kieszonkowe, ale zawsze to wyjscie do ludzi. Nie mam zamiaru sie klocic ani walczyc o te pracee, bo po porodzie i tak chcialam z niej zrezygnowac, ale odejdzie mi troche kasy po prostu. Jakos sobie poradzimy
A to cos pomieszalam. Chyba pisalas o stracie szefowej bo tez mi swita. Szkoda twojej pracy ale sytuacja byles szefowej tez okopnie smutna
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 22:52   #4707
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Dziewczęta ja was oświecę o co caman z reklamą calzedonii
otóż jest to reklama rajstop, pończoch, itp i one są takie cudowne i wspaniałe... że rodzice chcą dziewczynkę, żeby ona takie mogła nosić
Myślę że o to chodzi, dla mnie bezsens, ale są i głupsze reklamy...

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Ivonka koleżanka miała super poród, pewnie teraz powie, że może tak ciągle za to ja mogę być cały czas w ciąży
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... ! to dlatego ona się tak podnieca tym zakładaniem pończochy przed weselem....

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2011-10-11, 22:54   #4708
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... ! to dlatego ona się tak podnieca tym zakładaniem pończochy przed weselem....

Odpisali mi z innego klubu fitness, zaproponowali mi bez problemu Pilates. Czekam na info w jakich terminach mają wolne miejsca. Mam nadzieję, że nie zasnę na tych zajęciach

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 22:59   #4709
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
wow, gratuluje

ja mam nadzieje, ze tym razem tez pojdzie mi gladko, chociaz z cora to trafilam do szpitala z przypadku (bol nerek), ale jechalam tez juz z despperacja i nie pozwolilabym sie odeslac (10 dni po terminie).
na szczescie okazalo sie, ze rodze i chociaz bylam na porodowce jakies 8 godzin, ot wody mi odeszly doslownie 5 minut przed pojawieniem sie corki na swiecie... wrecz polozna sie obawiala, ze bedzie musiala przebijac pecherz plodowy

Cytat:
Napisane przez Furczak Pokaż wiadomość
moja mama zapytala ostatnio gdzie chce rodzic... zazartowalam ze w domu... obyście widziały jej mine :O była przerażona
pod tym wzgledem jest wlasnie fajnie w DE, ze jak chcesz to mozesz rodzic we wlasnym domu... i sporo jest chetnych

i to by bylo na tyle z nadrabianiem, bo za wami nie nadazam i juz sie pogubilam calkowicie

zmykam spac
dobrej nocki
Stary 2011-10-11, 22:59   #4710
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość

Oj, żebyś nie zmieniła zdania po jakimś czasie

Aguśka
Na pewno z dzidzią wszystko ok. Może poznasz płeć maluszka

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości