|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
Cytat:
A masz jakieś dolegliwości?
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bola mnie cyce dalej co jakis czas kuje w brzuchu , kreci mi sie w glowie jak za szybko wstane z krzesla ... a i troche mnie mdli z rana
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
zabcia czyli norma
przed chwila dzwonil mamuski brat i pyta jak sie czuje, mowie ze plecy i zgaga, bla, bla, a on: ''czyli dobrze sie czujesz'' no ale lepiej juz nie bedzie, a niedlugo koniec (na co moja babcia ostatnio: ''a nie powiedziane, ze potem bedzie cudnie ) jak to rodzinka potrafi pocieszyc![]() mam nadzieje, ze Pati ma juz porod za soba, mysle o niej caly dzien
|
|
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrocilam ... z aplikacja musze dzisiaj wieczorem wszystko wypelnic i jutro jechac spowrotem oby wszystko dobrze sie skonczylo ... Bo nie wyobrazam sobie szukac innego lekarza ...
|
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrocilam ... z aplikacja musze dzisiaj wieczorem wszystko wypelnic i jutro jechac spowrotem oby wszystko dobrze sie skonczylo ... Bo nie wyobrazam sobie szukac innego lekarza ...
|
|
|
#1447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piersi to była masakra Nicolas przez 2 tygodnie przytył 600 g To dopiero 4kg co to będzie jak będzie 8 okazało się że położna zabrała mi papierki do rejestracji małego i zostałam z niczym a do końca dygotania mam czas normalnie chce mi się ją ale zobaczmy jutro maja do mnie dzwonić oby szybko mi to podrzuciły. ;x
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
aguu a jak nie zdazysz zarejestrowac, to jakas kara jest czy jak? czy upomnienie?
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- a powiedz aguu jak ojciec malego? zainteresowal sie chociaz, czy sie urodzil? podajesz go o alimenty? |
|
|
|
#1449 |
|
Zadomowienie
|
yaaa o alimenty, zainteresowania brak. co do kary to nie wiem :x mam zamiar zdążyć
|
#1450 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
pisałam niedawno do Patisi jak się czuję, czy urodziła itp. odpisała tak: hej na razie luz, skurczy coś niewiele może w nocy się coś rozkręci i to rozwarcie jakieś będzie... Obiady mają dobre. Dzisiaj się męczyłam bo brzuch mnie bolał i dalej trochę boli... ehh czyli dalej nic zamęczy się Nam dziewczyna...
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, juz myslalam, ze urodzila bidulka
sie nalezy tam i nameczy, wredota mala z tego Filipka
|
|
|
|
#1452 |
|
Wtajemniczenie
|
noo... też tak myślałam
no cóż, pozostaje Nam dalej czekać znikam oglądać przepis na życie. Jak będę coś wiedzieć, to napiszę dobranoc
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
Ach myślałam, że Fifi już z nami, a tu Pati nam jeszcze nie urodziła.
Ale gagatek z tego Filipka
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1456 |
|
Zadomowienie
|
Według ostatniej @ na 9 czerwca
![]() Dla mnie to dziwne, że wzięli Patisię do szpitala skoro nic się nie dzieje. Niepotrzebnie się dziewczyna stresuje szpitalem i nastawia, że już czas na poród. Nie jest przecież mocno przeterminowana
|
|
|
|
#1457 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślałam, że jak tu wejde to usłyszę radosną nowinę, że Fifik z nami, a tu ciszaaaa.
A w piątek jadę na jakies zakupy Aż sie doczekać nie miem, głupio mi tylko, że wyciagnęłam kasę od mamy na to, ah męczy mnie ten brak niezależności finansowej.
|
|
|
|
#1458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zakupy to świetna sprawa, ja już nie mogę się doczekać kiedy ja będę mogła je robić
|
|
|
|
|
#1459 |
|
Wtajemniczenie
|
Ah sprawa finansowa to nie jest rozmowa na tutaj, bardziej na klub, nie chce o tym nawet gadać. Byle rodzice chociaż mi troche pomogą..
|
|
|
|
#1460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że dostałaś sporo rzeczy od znajomych czy rodziny i odpadnie Ci trochę wydatków. Myślę, że twoi czy jego rodzice chętnie się dorzucą bo to w końcu zakupy dla wnuka/wnuczki A czego konkretnie Ci brakuje?
|
|
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wpadlam do nowiny ale dalej cisza...
jestem normalnie tak wkur... ze nie wiem a teraz najlepsze, tak bedzie do 20.10 ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- chyba sie bedziemy chusteczkami Filipa myc |
|
|
|
#1462 |
|
Wtajemniczenie
|
Cięzko powiedziec. Pewnie materac, posciel, rożek, jakies kocyki, czy spiworki. Napewno jeszcze jakies cieplejsze ubranka. Przejdę się w piatek po sklepach czy po lumpach i zobacze co tam mają.
Wnerwia mnie , ze sytuacja tak sie potoczyła z moim stażem, jak psa w każdej chwili można wyrzucić kobietę w ciąży ze stazu . |
|
|
|
#1463 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Bez wody ciężko sobie poradzić
|
||
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
kurna zeby jeszcze tego ginka nie bylo, to bym sie przemeczyla jakos, ale jak ja mam sie do niego wybrac? Nieumyta i z tlustymi wlosami??
|
|
|
|
#1465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przerąbane tak nie mieć wody Zajrzałam, żeby sprawdzić czy Pati już urodziła, ale jak widać nie. Jak leżałam w szpitalu to była taka jedna dziewczyna co 2 razy szła na OCT i wracała |
|
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
martita nie bardzo:/ skorzystalam z 5 minut, gdzie byla akurat troche jasniejsza i umylam wlosy chociaz... mam nadzieje, ze do wieczora ludzie troche tych brudow spuszcza, zeby sie umyc chociaz i nalapac wody na nastepny dzien... wrrrr...
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-10-12 o 10:54 |
|
|
|
#1469 |
|
Wtajemniczenie
|
Przejrzałam ubranka , które już mamy, co radzicie jeszcze dokupić?
A więc: 15 par skarpet 2 pary kapci 1 para butów, ale juz na takie starsze dziecko, bardziej 2 letnie 56 bluzka z krótkim rękawem x3 bluzka z długim rękawem x4 spodnie długie x1 pajac b/z x6 kaftanik x6 body z długim rękawem x1 body b/r x2 62/68 bluzka z dł. rękawem x14 pajac b/r x8 pajac z rękawem x5 spodnie długie x5 body z długim rękawem x3 body z krótkim rękawem x8 1 bluza polarowa x1 1 bluza jeansowa x1 kurtka zimowa x1 74 ogrodniczki długie x2 ogrodniczki krótkie x1 pajac z długim rękawem x6 body z krótkim rękawem x7 pajac b/r x6 sweterek x2 bluzka z krótkim rękawem x1 zimowy kombinezon x1 80 body b/r x7 sweterek z dlugim rękawem x2 ogrodniczki bez rękawa x2 pajac z długim rękawkiem x2 3 komplety spodnie plus bluza spodnie długie x7 spodnie krótkie x1 kombinezon polarowy czapeczki x3 2 śliniaki 1 śpiworek do wózka 1 śpiworek normalny Sporo osób się zdeklarowało dać ubranka jeszcze, ale to napewno jak sie dziecko urodzi, wiec nie bardzo wiem co tam będzie. W większości ubranka sa rózowe.. miejmy nadzieje, ze lekarz sie tez nie pomylił co do płci
Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-10-12 o 11:56 |
|
|
|
#1470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na początku zakładałam body, jak body krótkie to bluzeczka lub kaftanik na to śpiocha albo krótkie body i pajacyk i tak mniej więcej w domu. Na wyjścia spodnie i bluzę na to
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

A jak nie to mam jeszcze pare innych wyjsc ( poczytalam troche na necie wczoraj ) 
A masz jakieś dolegliwości?

przed chwila dzwonil mamuski brat i pyta jak sie czuje, mowie ze plecy i zgaga, bla, bla, a on: ''czyli dobrze sie czujesz'' 

na razie luz, skurczy coś niewiele