|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Melduje sie zdechlaczka i depresantka Pearl.
Probowalam sie uczyc i przez caly dzien nie zapamietalam ani jednego zdania. Do tego co chwila usypialam i non stop mi bylo zimno. Napisac tez nic nie napisalam, jedynie troche poprawilam to,co juz wczesniej sklecilam. Nie widze tej obrony, oj nie widze. No ale sms od Agatka tak mnie jakos "strzelil po mordzie", ze czym ja sie tu przejmuje, ze najwazniejsze zdrowko i dzidzia. Magister nie zajac Daje sobie na luz i zobacze, moze jutro sie lepiej poczuje, jak nie to pojutrze, za dwa dni, za trzy...![]() Babyjagi pogonily vixen, a taka madra byla!!! ![]() A tak powaznie, to na poczatku podobaly mi sie jej wypowiedzi, ale w ktoryms momencie zaczelo mnie irytowac podejscie "ja mam zawsze racje". ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Dziewczynki, dziekuje i obdarowuje kazda Nietoperek fika jak szalony i az mialam wyrzuty sumienia,ze sie nim nie zajmuje, bo tak sie zestresowalam ta obrona i kiepskim samopoczuciem. No wiec teraz go wyglaszcze, wypukam, wytule i (o zgrozo) pospiewam mu kolysnaki. Tz nagral nam bajeczki na dobranoc, zeby Nietoperek znal jego glos. Slodziak Ja niestety nie kupilam dzisiaj sobie nic , bo nawet nie wyszlam z domu, ale za to zjadlam za✂✂✂iste jabluszko w ciescie i leczo z dodatkowa porcja wolowiny, zeby wyploszyc anemie. Nic nie pomoglo Wiem tylko, ze jakos teraz w lidlu maja byc te wielkie pilki do cwiczen, jakby ktoras byla zainteresowana. Buzi buzi
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-10-11 o 23:48 |
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Lasunie
Kochane jesteście, naprawdę Muszę wierzyć, że będzie dobrze, oby coś 'zadziałali' ... ![]() Najgorszy jest fakt z tego wszystkiego, że dziś 12.10 obchodzimy równe 7 lat ojj coś czuję, że doła będę miała w dzisiejszym dniu... ![]() Pearl nie chciałam Cię tak mocno trzasnąć po mordce, wybacz ja dziś też jadłam coś podobnego do Twojego jabłka w cieście- francuskie ciastko z jagodą w środku ale to była mega bomba!! ![]() ciekawe czy macie mnie również dość jak vixen za przemądrzałki
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-10-12 o 00:05 |
|
|
|
#3453 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
rozwalają mnie ludzie którzy nie mają dzieci a się wymądrzają ja też zanim urodziłam córkę byłam "bardzo mądra" i zapewniałam że to będę robić tak tamto siak a co innego jeszcze inaczej ale życie jest życiem i to ono weryfikuje nasze zachowanie w stosunku do tematuCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pomyśl sobie że w szpitalu porobią Ci badania i sprawdzą konkretnie przyczynę i coś poradzą a to tylko kilka dni, musisz być dzielna dla Zajączka ja potwierdzam tą teorię ze stopami mi urosły o jeden rozmiar po pierwszej ciąży mam nadzieję że w tej mi już nie urosną ![]() uuufffffffffffffffff w końcu Was nadrobiłam nie było mnie tu 3 dni i chyba z 12 stron miałam do nadrabiania ale grzecznie nadrobiłam a teraz zmykam spać bo oczy mi się same kleją dobranoc
|
|
#3454 |
|
Zadomowienie
|
bry
nadrobilam was ale nie mam czasu odpisywać bo jedziemy na uczelnie...bede w czwartek wieczorkiem pewnie całuski duuużżżżęeee całusy dla Agatka zobaczysz bedzie dobrze
|
#3455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ______________________ Bry ![]() Mąż wyprawiony do pracy, ja już po śniadanku i zaraz idę do lumpka na polowanie tym razem głównie dla mnie, bo moja szafa świeci pustkami po ostatnich czystkach... i jeszcze dzisiaj ten pogrzeb, a ja nie mam żadnych przyzwoitych ciemnych spodni Dzisiaj idę oglądać leżaczek-bujaczek co prawda nie Fisher Price, ale za 40 zł z wszystkimi bajerami, to chyba warto?---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Taki o bujaczek http://allegro.pl/arti-lezaczek-bujaczek-relax-la36-muzyka-masaz-i1866982563.html kolor niebieski
|
|
#3456 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry Mamusie
|
|
|
|
#3457 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry kochane mamusie! dzień oczywiście paskudny
właśnie kupiłam sobie kurtkę na zimę bo jak dla mnie już jest zimno http://allegro.pl/zimowy-cieply-plas...871116630.html szału nie ma ale jest cieplutka
|
#3458 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie się podoba takie jak było wczoraj w przepisie na życie pokazane, fajne bo miało inaczej pająki z zabawkami i nie przeszkadzają przy wkładaniu malucha - ale nie wiem co to za firma, poszukam dziś na all to puszcze link. |
|
|
|
|
#3459 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
![]() Śniadanko zjedzone, tż pojechał do "fabryki", a ja dziś robię sobie poranek relaksu Umówiłam się do kosmetyczki,będę leżeć i czerpać przyjemności z jej umiejętności![]() Życzę Wam miłego dnia kochane , w szczególności dla Ciebie Agatku
|
#3460 | ||
|
BAN stały
|
Dzien dobry
![]() Agatek bedzie dobrze . Ale my jestesmy![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3461 |
|
Zadomowienie
|
czesc mamunie ja tylko na chwile
![]() dzis mam szkolenie z opieki nad dzieckiem fakt 21 mc ale i tak male ![]() szwagierka mi chrzesniaka przywiozla;p i slysze tylko mniam i mniam
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
Co do nalewki to nie mam konkretnego przepisu, sama jeszcze nie robiłam. Znajomy robi tak ze do połowy butelki 0,5l wódki dosypuje do pełna kukułek i juz. Co jakis czas trzeba wstrzasac, i czekac do całkowitego rozpuszczenia sie cukierków. Z landrynkami tak samo ![]() Ja dzis z rana znowu mam beżowe plamienie, i jak sie rano podcierałam to byl taki malutki skrzep brazowej krwi . Jak głowka od szpilki dosłownie. Dzwonilam do lekarza ale nie odbieral. Za chwile napisal sms ze jest za granica do piatku i jak moze pomoc, opisałam mu sytuacje to napisał ze jak nie przejdzie to jechac na patlogie ciazy ![]() odmówilam wizyte u fryzjera i leze plackiem ale sie boje strasznie Myslicie zeby profilatycznie wziac nospe?
|
|
|
|
#3463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3464 |
|
Rozeznanie
|
Hej
ja dzisiaj wstałam z bólem głowy, ale ciśnienie mam normalne. Zjadłam małe śniadanko i znowu leżę w łóżku. Dzisiaj zaczęli grzać, to mogę coś poprać dla córci, bo przynajmniej szybciej wyschnie. Ogólnie jest mi trochę smutno, bo mój tż nie wykazuje specjalnej radości i troski o swoje dziecko w moim brzuchu. Jest taki obojetny, na wszystko ma jeszcze czas. Jak chce coś kupić dla dzidzi, to mi nie pozwala, bo po co teraz jak można wszystko w styczniu kupić. Ale on tego nie rozumie jaka to jest radość dla matki kupić jakiś śpioszek czy smoczek. Niestety mamy wspólne konto, a raczej to ja jestem narazie na jego utrzymaniu i każdy wydatek muszę z nim skonsultowac. Z tego powodu jest mi często smutno i bardzo przykro. Bo na fajki z łatwością codziennie 10 zł wydaje, ale żeby dziecku coś kupić to nie. ;( ohh musiałam sie wyżalić. W listopadzie idę do szkoły rodzenia
|
#3465 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Jeju, jak czytam te wszystkie posty to aż mnie ciary przechodzą, bo non stop się u kogoś z nas źle dzieje. Pamiętam jak mi kiedys tż ciastka upiekł, wczoraj mu to przypomniałam i powiedziałam jakie to piękne wtedy było, mam nadzieję, że połknął haczyk i zacznie mnie traktować jak kiedyś. Chociaż nie wiem kiedy by miał te ciastka piec... chyba w nocy A i mu przypomniałam, że kiedys potrafił nawet kupić kwiatka :P Teraz tylko czekać, hehe. Kupiłam sobie sałatę, ale nie wiem co z niej zrobić, fajnie wyglądała, taka zieloniutka to wzięłam :P |
|
|
|
#3466 |
|
Zadomowienie
|
Haniula spróbuj się wbić do jakiegoś lekarza na nfz albo jedź do tego szpitala to już dość długo trwa a nie warto ryzykować dodatkowo stresując się nie pomagasz maleństwu wiem co przeżywasz
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że z bybelli ok Agatku... Co jeszcze miałam napisać? dziura w mózgu
|
|
|
|
#3468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na szczęście mój chłop potrafi sobie czegoś odmówić i przeznaczyć tą kasę na dzidka lub jego mamę ja też jestem na jego utrzymaniu ale umówiliśmy się że co miesiąc będzie mi przesyłał na moje prywatne konto po 30-50zł dzięki temu mam kaskę na boku
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Haniula ja bym jechała na izbę, lepiej pięć razy spanikować i pojechać niż później żałować
BebiBebi to może zrób listę z cenami wszystkimi i mu pokaż. Faceci nie zdają sobie sprawy ile tego trzeba mieć i ile to kosztuje. Może jak mu wytłumaczysz, że wygodniej (dla portfela) będzie kupować po trochu to zrozumie. A tłumaczenie, że to przyjemność... faceci chyba tego nie kumają zoskasamoska hmm, sałata |
|
|
|
#3470 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie wczoraj oglądałam ją na all i zastanawiałam się nad nią lub tym płaszczem: http://moda.allegro.pl/piekny-welnia...869296923.html ale jakos jestem niezdecydowana . TŻ obiecał, że w niedzielę pojedziemy porozglądać się za takimi cudami bo na żywo oglądałam tylko kurtkę w HM i wyglądałam w niej jak w worku |
|
|
|
|
#3471 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
czesc lasencje
![]() normalnie jakies słońce dziś nawet prześwituje
|
|
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak bedzie leciec to pojade popoludniu, teraz itak nie ma mnie kto zawiesc
|
|
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga Twoja kurtała tez fajna na pewno ciepła z tym misiakiem w środku ![]() a leżaczek -bujaczek tez widziałąm wczoraj w tym filmie fajny byl tylko ja sie zastanawiam jak te pałąki na których stoi są takie cienkie to one się nie połamią? ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- no ja bym wolała sprawdzic...moze to nic groźnego ale przynajmniej będziesz wiedziec co i jak |
|
|
|
|
#3475 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Tż pojechał na basen(dzisiaj ma wolne), ja wsunęłam metodę na głoda i przygotowałam do śniadanka przysmak tżta( i mój z resztą też), pomidorki z mozarellą i bazylią. Teraz sie przegryza w lodówce. Zrobiłam zdjęcie i wrzucę przepis do klubu bo naprawdę polecam na śniadanko albo imprezkę ![]() Zapomniałam Wam napisać, szefowie wypisali mi ten list o który tak się stresowałam Zobaczymy może moja sprawa teraz sie szybciej posunie i w końcu zaczną mi wypłacać kasiurkę.Haniula jak Cię brzuch nie boli to nospa raczej nic nie da, w takich przypadkach to predzej duphaston czy luteina ale wiadomo to lekarz Ci musi powiedzieć i przepisać. Cytat:
Cytat:
|
|
#3476 |
|
Zadomowienie
|
Haniula jedź nie marudź ja też miałam tylko rano taki śluz a mimo to mój gin sprawdził wszystko
poz tym po to jesteś ubezpieczona żeby zawracać im głowę!
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3478 | |||||
|
Zadomowienie
|
hej ho hello Mamusie
Jestem już po śniadanku (sama musiałam iść po bułki nikt mnie nie przewitał szarlotką z rana Cytat:
![]() Cytat:
ja dziś umówiłam sie do fryzjera ale dop na 26.10 więc jeszcze trochę ![]() Cytat:
Cytat:
Może porozmawiaj z nim delikatnie, że chciałabyś teraz powoli coś kupić, powiedz mu że później będzie ci cięzko, do tego zima, łażenie po śniegu jak zimno i mróz nie jest wskazane dla kobiet w ciązy itp. zagraj na jego uczuciach skoro nic do niego nie dociera ![]() Cytat:
albo zrobiła sałatę z dodatkami jak kurczak pieczony, pomidorki cherry, kukurydza i papryka, do tego sosik czosnkowy albo ziołowy normalnie
|
|
|
#3479 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry, Brzuchatki
Cytat:
![]() Straznie szkoda,ze mieszkasz tak daleko od mojego grajdolka, bo zrobilabym Ci niespodzianke i odwiedzila w tym szpitalu. Oczywiscie z zapasem ciastek francuskich i jabluszek w ciescie Cytat:
. Co innego szczerze dobrze radzic, a co innego sie madrzyc,jakby pozjadalo sie wszystkie rozumy swiata.Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak sie bedzie pieknila super ![]() Cytat:
Jedz, sprawdz,uspokoj sie i nie przejmuj sie tym,co powiedza na ip placisz skladki to masz prawo skorzystac z pomocy i moga Ci naskoczyc... Cytat:
oj, znamy to, znamy... ![]() to ta ciaza, Kochana Cytat:
no widzisz! a tyle sie nadenerwowalasno wiec teraz trzymamy, zeby zaczeli wyplacac,cobys mogla poszalec n jesiennych wyprzedazach ![]() Sniadanko zjedzone (jak zwykle w najlepszym (Waszym) towarzystwie), kakao wypite, ide sobie zrobic goraca kapiel i moze uda mi sie wywalic moj bezustannie rosnacy tylek, zeby poszedl sie przejsc w koncu po wyniki glukozy Cmokasy w brzuchasy
|
|
#3480 |
|
BAN stały
|
Ale jestem dzis slaba
. Nie mam nic do roboty wiec czas bedzie mi sie dluzyl w nieskonczonosc. Zastanawiam sie czy nie zerwac sie godzinke wczesniej . Oczy mi sie kleja, slabo mi i zasypiam nam kompem. A na dodatek kolega z biura mnie wkurza . Tzn. zagaduje a mi sie gadac nie chce. Znalazlam fajny sklep online z polskimi rzeczami wyprawkowymi dla dzidzi w UK . Nawet fajny wozek wyczailam. No ale chyba zostane wierna baby-mercowiPearl trzymam kciuki za wyniki glukozy. Dobrze ze dzis juz jestes w lepszym humorku |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.

Daje sobie na luz i zobacze, moze jutro sie lepiej poczuje, jak nie to pojutrze, za dwa dni, za trzy...

, bo nawet nie wyszlam z domu, ale za to zjadlam za✂✂✂iste jabluszko w ciescie i leczo z dodatkowa porcja wolowiny, zeby wyploszyc anemie. Nic nie pomoglo

Kochane jesteście, naprawdę
Muszę wierzyć, że będzie dobrze, oby coś 'zadziałali' ... 
ojj coś czuję, że doła będę miała w dzisiejszym dniu... 
ja dziś też jadłam coś podobnego do Twojego jabłka w cieście- francuskie ciastko z jagodą w środku
ale to była mega bomba!!

ja też zanim urodziłam córkę byłam "bardzo mądra" i zapewniałam że to będę robić tak tamto siak a co innego jeszcze inaczej ale życie jest życiem i to ono weryfikuje nasze zachowanie w stosunku do tematu

Gabrysia - 09.02.2012 

dziura w mózgu

Może porozmawiaj z nim delikatnie, że chciałabyś teraz powoli coś kupić, powiedz mu że później będzie ci cięzko, do tego zima, łażenie po śniegu jak zimno i mróz nie jest wskazane dla kobiet w ciązy itp. zagraj na jego uczuciach skoro nic do niego nie dociera
. Co innego szczerze dobrze radzic, a co innego sie madrzyc,jakby pozjadalo sie wszystkie rozumy swiata.
. Nie mam nic do roboty wiec czas bedzie mi sie dluzyl w nieskonczonosc. Zastanawiam sie czy nie zerwac sie godzinke wczesniej
. Oczy mi sie kleja, slabo mi i zasypiam nam kompem. A na dodatek kolega z biura mnie wkurza