|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
|
|
|
#1862 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
2. A moja mala tez sie troche denerwuje podczas karmienia....ale sie nigdy nie prezy.... ![]() Cytat:
Zazdroszcze ze sie miescisz w swoja garderobe... .....ja jeszcze w moje dziny sie nie moge wkleic... za duza
|
|
#1863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Raczej o to, że nigdy tak na prawdę nie da się jednoznacznie określić, które szczepionki są lepsze. Nigdy też nie możemy nikogo oskarżyć jeśli podamy jakąś szczepionkę, a dziecko zareaguje na nią np. alergicznie. Na tą nie podaną mogło by zareagować lepiej lub jeszcze gorzej, ale tego nie wiemy. Z Twoją teorią się zgadzam.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#1865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
nie , czasem coo dwa dni, a czasem dwa dni pod rząd, otej samej porze.
czy obczaja się ktoś z forum, jak jest z rodzinnym w krusie ? Macierzyński już mamy przyznany (tatuś złożył) a to wcale nie małe pieniadze bo 3 tys zł, drugie becikowe z krusu też złożył (1000zł) (normalne becikowe z państwa już dostaliśmy) a jeszcze rodzinne mnie interesi ?
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz należę do innej przychodni i tu mają na stanie, po prostu idzie się płaci i kują dziecko
|
|
#1868 | ||||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
A potem bez problemu przystawiłaś N. do piersi? Chętnie ssała? Z tymi pojemnikami na mocz tak tylko myślę, czy one nadają się do przechowywania mleka .Zamiast woreczków wolałabym buteleczki wielorazowe, ale na necie kosztują po ok 5 zł, a trzeba byłoby pewnie z 10 sztuk kupić. A woreczki kupujesz w aptece? I jak to potem rozmrażasz? Cytat:
Cytat:
O chuście myślałam na chusta.pl, a Ty gdzie planujesz zakup? Cytat:
1. Różnie, zależy od dnia, ale podczas płaczu popłacze - przestaje - popłacze itd, nie trwa ten płacz non stop. 2. Nie próbowałam. 2. Codziennie, dnia bez płaczu nie pamiętam. Cytat:
Nasz Franio przy tacie niegrzeczny, najlepiej uspokaja mama i babcie - czasem w nocy tak z wrzaskiem zareaguje na tatę, że masakra, muszę wtedy ja się zrywać. Cytat:
A mam ręczny z medeli. Cytat:
A o stypendiach nic nie mów, ja się nastawiłam, a zmieniła się ustawa i mi się nie nalezy, bo skończyłam już jedne studia Cytat:
|
|
|
#1869 | ||
|
Zadomowienie
|
thx
Cytat:
kupek robi mniej niz np. dwa tyg temu, ale nadal jest to jajecznica. nie twarda. dawniej to co pampek to kupka nie wiadomo kiedy a teraz kupka o tej samej konsyst. kosztuje nas duzo wysiłku. zwłaszcz w nocy. przepraszam za brak duzych i pol. liter ale klepie jedna reka, w drugiej trzymam leoska. a purczki sa, ida gazy i płacze rownoczsnie Cytat:
|
||
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaa, Miki tez duzo prutal i puszczal gazy zwlaszcza po jedzeniu i od razu byla wlasnie taka jajecznica. My kupilismy Bobotic i narazie jest ok
|
|
|
#1871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie to by mnie t tak nie irytowała, ale wszystko przez jesień :brzydal Cytat:
![]() z tej co Nati jadła też tylko kropelki lecą, ale ze zazwyczaj je tylko z jednej to z drugiej mam szanse odciągnąć chociaż wieczorem jak zaśnie i później w nocy ![]() woreczki kupiłam z BabyOno w sklepie dziecięcym kosztowały 25 zł za 20 sztuk, więc tak czy siak pojemniczki bardziej opłaca się kupić wieczorem wyciągnęłam mleko z zamrażalnika do lodówki bo tak pisało w ulotce, ale zaglądnęłam o 4 rano do lodówki i były nadal zamrożone wiec wyciągnęłam na 2 godzinki i sie rozmroziły, potem spowrotem do lodówki i tż podgrzewał na bieżąco ![]() a Ty kochana z kim będziesz Frania zostawiać, też z tż? z tymi stypendiami to masakra jakaś wymyślają jak idzie żeby tylko jak najmniej osób je dostało a może chociaż na jakąś zapomoge jednorazową byś sie załapała? Czy to też się nie należy na drugim kierunku? |
||
|
|
|
#1872 |
|
Zadomowienie
|
ulało nam sie
calosc do przebrania---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- jak bez recepty, to pod koniec tyg. zmienie, chyba ze esputicon sie sprawdzi |
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
bez bez i kosztuje 13 zl.
|
|
#1874 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
helooo..
Natrafilam na cos takiego : http://wiadomosci.wp.tv/i,Koszmar-de...=6d2fc#m887077 W PL bardzo malo sie o tym mowi... Na wyspach jest to naglasniane...
|
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje
|
|
|
#1877 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale myślę że wtedy by pukała aż by się ją wpuściło niestety jestem zbyt grzeczna nie umiem coś powiedzieć obcej osobie w dodatku tyle starszej - kultura mi nie pozwala, tak samo nie umiem nie odpowiedzieć jak coś pyta to że jej powiedziałam że wolę trzymać Izunię przy kąpieli dużo mnie kosztowało- sprzeciwienie się starszej osobie a wtedy mnie wyzwała i tak byłam zła że jej kazałam wyjść z pokoju i nie pozwoliłam jej wchodzić tu, co ona uznała za wzniesione jak tylko Iza się urodziła ![]() Cytat:
a dziewczyny czy jest jakiś sposób na szybko lecące te pierwsze mleko? bo szkoda mi Izuni jak musi czekać aż je ściągne i się denerwuje moja Izunia się czasem pręży, ma twardy brzuszek ale pomaga jej przystawienie do piersi -chyba tak jak pisała jedna z dziewczyn- pomaga ciepłe mleczko. Wczoraj mała męczyła się przy robieniu kupki i aż zapłakała - mogę jej jakoś pomóc? herbatką np koperkową? (chociaż w szpitalu jak o koperku wspomniałam to mówili coś o wzdęciach- ale nie pamiętam) i kurcze- robiłam zakupy w aptece dla małej- jak byłam jeszcze w ciąży i powiedziałam farmaceucie że to wszytko ma być dla noworodka i dałam mu kartkę z listą co chcę i dał mi herbatę koperkową i rumiankową ale taką normalną w saszetkach- można taką dawać maluchowi? i nie zdążyłam wczoraj napisać bo musiałam Izunię nakarmić- odpadła nam pępowinka |
|||
|
|
|
#1878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie sie za kazdym razem lekarz/polozna pytaja jak z moim samopoczuciem? Czy mam jakies leki zwiazane z macierzynstwem i takie tam....
|
|
#1879 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Dobrze wiedzieć, jak to rozmrażać, chociaż nie mam pojęcia, ile tego przygotować, najwyżej jak będzie za mało, to zawsze będą mogli dokarmić mm. A Ty masz jakieś mm kupione? Zapomoga mi nie przysługuje, a stypa miała być naukowa, a tak to Franek będzie zostawał z TŻ i mamą, bo tz sam nie chce się podjąć , Franek daje popalić.
|
|
|
#1880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mojej daje codziennie herbatke koperkowa ..ta w granulkach... i wlasnie po niej sobie ladnie puszcza baczki i robi kupke....jak jej nie daje to wogle nie pryka... ....jes li chodzi o rodzaj herbatki to musisz po prostu wyprobowac ktora bedzie lepiej smakowala maluszkowi.....A rumiankowa jest na co ?? za pepowinke...
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-10-12 o 13:03 |
|
|
|
|
#1881 |
|
kosmitka
|
Aha i Acelinko pocieszające jest, że Natka rzucila się na cyca, to mnie najbardziej przeraża - że Franek nie będzie już chciał ssać.
Ale póki co i tak sobie nie wyobrażam zostawić Franka samego na tyle godzin, dlatego odwlekam szkołę w czasie. Wczoraj został z mamą na 2 godziny i już go ściskałam, nie myślałam, że tak można tęsknić. I jeszcze jedno - jaki masz smoczek? Bo ja z najwolniejszym przepływem, aby imitował, że ciężko leci jak z piersi, nie wiem, czy słusznie.
|
|
#1883 |
|
kosmitka
|
Monia w pl płacisz tylko za skojarzone oraz za dodatkowe - jak rota czy pneumo. Te podstawowe są za darmo.
|
|
#1884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aha... .....ale warto chyba szczepic te dodatkowe....?? swoja droga moglyby byc tez za free.... .....
|
|
#1885 |
|
kosmitka
|
Nie wiem, czy warto, my nie zdecydowaliśmy się na dodatkowe, wśród moich znajomych i rodziny nikt się nie zdecydowal, więc też odpuściliśmy - wzięliśmy skojarzoną podstawową, ze względu na podobno lepszą jakość leku.
|
|
#1886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo moja ma za 2 tyg 2 szczepionki....:
i jestem ciekawa czy one sa dobre.... czy nie ma jakis skutkow ubocznych?? W tym temacie jestem zielona
|
|
#1887 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() ![]() Byłam w lumpku, ale nic ciekawego nie było, pełno rzeczy nawalane i śmierdziało jakoś, a do innego nie chciało mi się jechać może jeszcze zdążę się któryś dzień wybrać![]() W aptece ostatnie pierdołki zakupione, spirytus w monopolowym również, także teraz to już moge na 100% rodzić
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy nową Mamę - Malamutkę Po cc o 12:50. Zuzia 3 630 g, 56 cm Wielkie gratulacje i życzenia zdrowia dla Malamutki i jej córeczki Biedna, musiała się długo męczyć, w nocy o 0:19 dostałam sms "Wody odeszły. Idę rodzić". Jak widać skończyło się cesarką, nie wiem czy z powodu braku postępu czy innego, na razie nie będę jej męczyć smsami. Chyba wyczaiłam, bo napisałam jej sms czy już po akurat w czasie jak chyba miała cięcie.
Byłam dziś z Benem na usg bioder i wyszło średnio, stawy na granicy normy i mam przykaz pieluchowania na żabę. Lekarz niezły gnom, przyczepił się do nazwiska mojego dziecka (dwuczłonowego, a jakie ma być, jak oboje rodzice mają takie ), jakby było tu co komentować ![]() Pogoda piękna, więc wybaczycie, że skoczę na spacer jak tylko Beniu uśnie. Może w tym czasie coś ponadrabiam ![]()
|
#1889 | |
|
Wtajemniczenie
|
A TERAZ WIADOMOŚCI OD IRMITH
" MOJE SERDUSZKO URODZIŁO SIĘ WCZORAJ O 17:50, 3450G, 55 CM. PORÓD SN, SUPER SPRAWA ALE MOCNO PĘKŁAM, SZYCIE PONAD GODZINĘ. POZDRAWIAM" GRATULACJE WIELKIE ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
GRATULACJE WIELKIE ALE MAMY WYSYPto się biedna rzeczywiscie musiała namęczyć
|
|
|
#1890 |
|
Zadomowienie
|
o rany ale ceny 350zł za kawałek materiału???
Ja myślałam o HALTEX http://www.modaciazowa.com/categoryi...er=&&perpage=0 kupowałam u nich ubrania i były też dużo tańsze jak gdzie indziej, a super się noszą Ja zastanawiałam się nad zakupem na wiosnę, ale teraz nie wiem, bo koleżanka swoją małą często po domu nosi jak nie chce zasnąć, a ręce ma wolne i jej nie bolą. Chyba wyśle męża żeby kupił jak by mała nie chciała zasypiać.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

...t eraz musze sie go pozbyc....

.....ja jeszcze w moje dziny sie nie moge wkleic...
17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię
jakbym wiedziala wcześniej co i jak to wcześniej bym polazła bo ta recepte a tak to klops.

tylko jaką one mają pojemność?

calosc do przebrania

klask i:
), jakby było tu co komentować
ALE MAMY WYSYP