Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-12, 12:19   #1111
Shira_83
Zadomowienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Babonik

Ech... widziałam przystojniejszych
No ale fakt brzydki nie jest
skromna

[QUOTE=patik87;29919716]zamawiam dzisiaj tego mopa, po porannym sprzątaniu starym ( tez vileda, ale zwykły wyciskany) szlak mnie trafił.
Ciekawam tego odkurzacza

/QUOTE]

ja czekam na mopa dziś wysłali
Stary 2011-10-12, 12:27   #1112
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

@ chyba dostałam... a tak pięknie było bez

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 12:31   #1113
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
iustyna - a to soe nie zgodze (co do drugiego dziecka) bo ja mimo naprawde kolkowego, problematycznego zdrowotnie i charakternego dziecka twierdzilam ze chce miec 3 dziecci i do tego dążę i wydaje mi sie ze mam nawet fajna przerwe bo 3 lata to moze i duzo ale na tyle malo ze razem sie jednak pobawia, duzemu moge cos czytac jak karmie mala bo juz posiedzi, mam tylko 1 pampersiaka, drugie odpieluchowane, maly sam sie juz bawi, sam je, poleci siku zorbic (no tylka nie podciera), w miare sam sie nawet ubierze, sam (tez w miare) zasypia, noski przesypia (poza przerwa na siku - zanim maz idzie spac to go odsikuje). no i młody jednak juz rozumie że np. siostry nie bijemy, nie tarmosimy itd (ale to bardziej chyab wpływ zlobka - tam maja dzieci polroczne i babki ucza te starsze ze malych sie nie zabija...). tyle ze porod mioalam lajtowy i balam sie wlasnie ze tym razem bedzie rzeznia i co zrobie sama przy 2 dzieci jak bede nie do zycia? ale obylo sie bez problemow...

klubik musze przeprosic, tyle ze ja sie tam jakos odnalezc nei moge, ale w koncu sie znajde....
Ty to chyba wyjątek jesteś
Za to moja mama, mając mnie wiecznie chorą, nie śpiącą, nie jedzącą powiedziała do taty, że albo od razu drugie, albo w ogóle. No i zrobili drugie a tam bliźniaki . Mama tydzień się ogarnąć nie mogła. Oni się urodzili jak ja miałam 1,5 roku.

A ja mam w ogóle głupiego stracha, że w razie jakbym zaszła teraz, to bym nie donosiła. Mam wrażenie, że moja macica by rady nie dała . Ale ja nie planuję trzeciego, nawet do Tż mówiłam, że gdybym za 2 lata zaczęła coś wspominać o trzecim, to żeby mnie porządnie trzepnął czymś ciężkim .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 12:37   #1114
youyou
Zakorzenienie

a ja uwazam ze im mniejsza różnica wieku tym lepiej

U nas jest rok i 5 miesięcy (chyba najmniej na wątku) i cieszę się że tak szybko się uwinęliśmy
Fakt Filip jeszcze lata w pampersie, trzeba na niego uważać.
Ale sporo nam tez osób mówi że jak na swój wiek jest bardzo dojrzały, zaczyna mówić pełnymi zdaniami, rozumie wszystko, spokojnie można się z nim dogadać.
Lilka zaś rośnie w oczach, czas tak szybko leci i ani się obejrzymy aż będą sie razem bawić, a rodzice będą mieli luz

Juz teraz są bardzo zżyci, Filip ją obcałowuje, a Lilka jak go zobaczy to się śmieje od ucha do ucha

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

iustyna u moich rodziców było podobnie mieli naszą starszą siostrę i jak ona miała niecałe 2 latka to na świat miał przyjść braciszek, a przy porodzie okazało się że zamiast braciszka są dwie siostrzyczki
Mieli lekki sajgon, a do tego tata był wtedy w wojsku
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 12:38   #1115
iustyna1
Wtajemniczenie

youyou Filip był wymagający jak był mały? Kolki, nie przespane noce, wstawanie po 15 razy, dieta bezmleczna, usypianie na rękach itp? Bo po takich atrakcjach z Kubą na prawdę drugiego mi się nie chciało.

Dobrze, że później mi się zachciało, bo dzięki temu poznałam ok 60 fajnych dziewuch

youyou a mój tata wtedy pracował na kopalni i mieszkaliśmy na Śląsku. A i jeszcze pytanie do Ciebie: planujesz kolejne, czy kończycie na 2?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-10-12 o 12:44
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 12:47   #1116
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a wiesz że nasz łobuz też ma taki etap , ręce ok a leżaczek albo mata to płacz i to czasem się zanosi ale to ewidentnie histeria że nie jest tak jak on chce. Też nie ulegam zajmuje czym innym i jakoś się uspokaja.
Od razu mi lepiej, że nie jestem z tym problemem sama. Już się mocno zastanawiam czy nie kupić bujaczka-leżaczka, może by lepiej było, ale piszesz, że u was to też nie pomaga.
No i zdrówka życzę.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
to super!
Dziękujemy

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj wstawałam 12 razy
Masakra. Współczuję.

U nas ze spaniem w nocy różnie. Od czasu gdy Ida zaczeła chodzić spać 20-21 to śpi do 2-3, budzi się na jedzenie, a potem to już ok 7 następna pobudka.
Wczoraj zależało mi, żeby się wyspać, bo dziś na rano miałyśmy tego ortopedę, więc jak nigdy zrobiłam co musiałam wcześniej, do obsługi zmywarki oddelegowałam męża i w łóżku byłam już o 23. I co? Ledwo się położyłam a z łóżeczka dobiegł płacz. Oczywiście, szybko nie dało się temu zaradzić, skończyło się wspólnym spaniem we 3 (już dawno tego nie robiliśmy), a mój plan wyspania się spalił na panewce. Ale przynajmniej dziś spała do 5.40.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 12:54   #1117
madziaranew
Rozeznanie

Stronczek jestem podczytuje Was ale na piscine jakos zawsze brakuje czasu. Sophie uwielbia jak sie do niej mowi , spiewa , nawet tanczy , trzy godz spi w dzien a reszte dnia ja nadaje jak katarynka korzystamy z pagoda , spacery dwa razy razy dziennie , obiad jakies sprzatanie I dzien caly zajety.
Teraz moja dziewczynka juz jest taka rozumna , ze nie moge sie nadziwic ze tak szybko , dziecko rosnie.
Bylismy dwa dni temu na szczepionce , masakra , plakala , a ja wyszlam z. Gabinetu cala mokra z nerwow. W domu nozki ja bolaly , wiec podalam capol,naszczescie nie miala goraczki.
Zalatwiamy chrzciny , nie wiem ale u nas to idzie tak mozolnie ze normalnie mam ochote zrezygnowac , caly czas jakies problemy , zobaczymy w niedziele czy to wypali.
Poprzedni weekend spedzilismy nad morzem pogoda byla super, tz sobie plecy spalil.Sophie troche jodu sie nawdychala , no I byla bardzo grzeczna.
No wiec jak czytacie u mnie nic nowego .
Dziekuje Wam wszystkim za to ze opisujecie swoje problemy , Bo przyznam sie ze korzystam z Waszych rad
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 13:02   #1118
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
youyou Filip był wymagający jak był mały? Kolki, nie przespane noce, wstawanie po 15 razy, dieta bezmleczna, usypianie na rękach itp? Bo po takich atrakcjach z Kubą na prawdę drugiego mi się nie chciało.

Dobrze, że później mi się zachciało, bo dzięki temu poznałam ok 60 fajnych dziewuch

youyou a mój tata wtedy pracował na kopalni i mieszkaliśmy na Śląsku. A i jeszcze pytanie do Ciebie: planujesz kolejne, czy kończycie na 2?
Filip w sumie był bezproblemowy, nie chorował, bez kolek, alergii, usypial przy cycu lub na rękach ale to wynikalo z naszej chęci wyprzytulania go
miałam tylko masakrę poporodową i przez pół roku dochodziłam do siebie.wtedy mówiłam że na razie drugiego nie bedzie ale zawsze chciałam mieć co najmniej dwójkę..jak doszlam do siebie to już myslalam ze w sumie czemu nie? no i życie nam samo przynioslo rozwiązanie, bo Lilka to wpadka, poczęliśmy ją 2 miesiące przed planowanymi starankami

Obecnie status jest taki że na dwójce poprzestajemy jeśli bedzie 3 to za parę ładnych lat jak już wybudujemy dom i nam się zachce do pieluch wracać (choć nie sądzę by to nastąpiło).
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 13:12   #1119
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

no widzisz jakie plusy z kolejnego macierzyństwa

a jak to możliwe, że ja nic nie wiem o tym że byłyśmy sąsiadkami?? gdzie na sląsku mieszkałaś ?? podobało Ci się?? długo tu mieszkaliście ??
ciekwaska jestem

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Od razu mi lepiej, że nie jestem z tym problemem sama. Już się mocno zastanawiam czy nie kupić bujaczka-leżaczka, może by lepiej było, ale piszesz, że u was to też nie pomaga.
No i zdrówka życzę.
kochana ja jednak mimo wszystko polecam leżaczek i taka zabawkę http://allegro.pl/muzyczny-przyrzad-...843074417.html
bo dzieki nim mam kilka godzin "odpoczynku"przy moim non stop aktywnym dziecku i nie musze kombinowac jak go zniechęcić do siedzenia na rękach mamy

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Babonik

Ech... widziałam przystojniejszych
No ale fakt brzydki nie jest

Kurcze popytam moją lekarkę, bo to naprawdę męczące, dla mnie i dla Dominika. Sprawdzimy czy przybiera od razu.
boję się tylko tych zaparć, a soczku jeszcze za wcześnie dać
u nas kilka dni zageszczałam mleczko a koopka szła bez problemów, może to nie jest standardowe, że są jakieś problemy brzuszkowe

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Witam.
Trochę zazdroszczę pięknie przespanych nocek, ale z drugiej strony przyzwyczaiłam się już do wstawania w nocy, tym bardziej, że już w miarę regularnie (1:30, 4) i pobudka ok. 7. Czasem pośpimy jeszcze do 9

Wiem, że temat chust był już omawiany kilka razy, ale może ktoś mi poleci jakąś fajną, w miarę tanią chustę (ewentualnie nosidełko). To 4. piętro mnie dobija... Niby wózek mamy w wózkowni, ale i tak ktoś zawsze musi mi pomóc go wyjąć, bo mając małego w gondolce, nie pokonam tych kilku schodów sama. Po prostu cała wyprawa z tymi spacerami W dodatku z tym wielkim wózkiem nie wszędzie uda się wjechać i taka chusta/nosidełko byłaby dla mnie dobrym rozwiązaniem.
jak ja Cie dobrze rozumiem, całą radość ze spacerów mi to odbiera. Wózek trzymam w aucie , ale musze małego wpakować do gondoli(ryk), rozłożyć stelaż, załadować na stelaż gondolę i niby spacer, a powrót , mały w gondoli do auta , składam stelaż, mały ryczy bo wybudzony, jego na ręce i na 4 piętro . A gdybym miała windę to wjechałabym z nim w wózku i pewnie dosypiałby jeszcze godzine albo dwie w wózku na balkonie (u moich rodziców tak sie udaje).

a ja padam na dziób, mój syn (chyba wiedząc jaka matka słaba z powodu choroby) miał ciągłą ochotę na zabawę, na wygłupy przed lustrem, na tarmoszenie się i wygłupy na macie i tak od 11:40 do 13 :40 a matka cały czas w maseczce i nie mogłam dychać on teraz spi a ja nie wiem co ze sobą zrobić więc przyszłam do Was
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 13:21   #1120
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Hej dziewczynki

Madziaranew fajnie ze Jestes i ze wsio w porządku u Was.
My Wlasnie sie z Wiki spacerujemy.
Dziubku a ile podajesz tego soczku? Ja daje pomaranczowy do każdego posiłku lyzeczke ale szału nie ma.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 13:28   #1121
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Przyjmiecie marnotrawną z powrotem?
witaj - i juz nie znikaj
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Tu i tam
Ogólnie mówiąc musialam poskładac swoje życie z powrotem....(
kurcze, to widzę że coś poważnego u Ciebie się działo, skoro tak piszesz....

Cytat:

Mogą i dwa na raz. Kiedyś w sklepie obok mnie dwie babki rozmawiały i jedna do drugiej mówi, że jej dziecku w ciągu weekendu wszystkie ząbki wyszły...
w sumie może i lepiej bo obyło się "na jednym płaczu" a nie na raty przez kilka tygodni/miesięcy

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Tak , Beatko, chcemy mieć jak najszybciej drugie dziecko, więc chyba nie ma sensu zaczynać ich brać... Przez te pare miesięcy poradzimy sobie ... gumkami
no fakt, nie widzę sensu
Cytat:
nie, ona sie obraca tak ze lezy wpoprzek lozeczka. tez umie czasem z brzuszka na plecy.
aaa teraz już rozumiem
Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
BEATKO - co u Was? Julka już ok?
więcej nie pamiętam
Julka już ok, kupki robi 2-3 na dzień ale za to takie solidne - dziś przed południem walnęłą taaaką że body okupkane, pajac przemókł bo nogawką poleciało spod pampa, pół pleców i na brzuch poszło też - a jaką minę miała zadowoloną to byście nie uwierzyły jak się tak obs*ała

suchości na buzi jej zeszły, sluz w kupce tylko czasem się pojawi, kupki juz normalne, lepiej śpi, mniej płacze - a więc pepti pomogło

Cytat:
tak jak ty bez kawy ja bez mleka zyc nie moge! szklanka dziennie to wrecz mus i umieralam z braku mleka na diecie bezlaktozowej - bo to ani jogurta, ani maslanki, kefiru, sera, no i MLEKA... ;( a tu w biedrze bezlaktozowe i malej nie wysypywalo wiec korzystam, robie sobie budynie, kakao...
że mleczko Ci służy u mnie też ma tę samą ważność co u Ciebie w Kołobrzegu

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ja brałam zwykłe pigułki przez parę łądnych lat bez przerwy i bardzo dobrze znosiłam Teraz nie chcę tylko i wyłącznie ze względu na plany prokreacyjne
dobrze powiedziane
Cytat:
@ chyba dostałam... a tak pięknie było bez
wracamy do normalności - ja już drugiej @ wypatruje niebawem bo była 19 września pierwsza -

a mam pytanie czy kolejne okresy (2-3 )miałyście już regularne od razu z takimi przerwami jak przed ciążą czy coś się zmieniło? czy drugi okres po porodzie może się przeciągnąć, że np organizm się jeszcze normuje czy od razu regularne powracały u Was?

Cytat:
Ale ja nie planuję trzeciego, nawet do Tż mówiłam, że gdybym za 2 lata zaczęła coś wspominać o trzecim, to żeby mnie porządnie trzepnął czymś ciężkim .

ja też na razie o kolejnym nie myśle - teraz mamy na głowie pójście "na swoje" a drugie może jak już będziemy naprawdę "u siebie"

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 13:30   #1122
marzena_S
Zadomowienie

AgaGuersney,mi się też niestety wydaje, że to może być skaza. (załączam zdjęcie bratanka, który jako niemowlak miał skazę)

Babonik, trzymam mocno kciuki, żeby z Nikosiem było wszystko w porządku- czekamy na wieści od lekarza.

Brumek
, u mojego bratanka świetnie sprawdzają się klocki Duplo- więc polecam.

Moje dziecko nie jadło już trochę ponad 4,5 godziny (śpi od ponad dwóch )! W dzień nigdy się to nie zdarzało- dotychczas domagała się co 2, góra 3 godziny- chyba dziewczyna dorasta.

Co do żłobka to spędza mi to sen z powiek bo nie wiem jak to u nas będzie. Złożyliśmy podanie, ale szanse marne żeby nas przyjęli ( w Poznaniu czas oczekiwania to podobno 1,5 roku...). Prywatne są strasznie drogie 1200-1500 zł więc raczej pozostanie nam opiekunka, chyba że będę mogła pracować w domu tak jak robiłam to będąc w ciąży, choć boję się że nie będzie to efektywne przy małym dziecku.. W dodatku chciałabym, żeby mała była co najmniej do 6 miesiąca na moim mleku, a oddając ją do żłobka, czy zostawiając z nianią to się raczej nie uda i będzie trzeba wprowadzić MM. Do tej pory wydawało mi się, że macierzyński to kupa czasu, a teraz widzę, że to jednak niewiele (według mnie powinien to być rok czasu ).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tymek.jpg (37,0 KB, 30 załadowań)
Stary 2011-10-12, 13:31   #1123
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Dziubku a ile podajesz tego soczku? Ja daje pomaranczowy do każdego posiłku lyzeczke ale szału nie ma.
kurcze u Was w UK widać zupełnie inne praktyki mają pediatrzy - u nas chyba by się za głowę złapali gdyby ktoś chciał podać półtora miesięcznemu dziecku sok pomarańczowy nie boją się u Was że to może uczulić? bo nawet karmiącym mamom nie zaleca się na początku cytrusów bo mają skłonności alergizujące...

Paticzku - współczuje wstawania w nocy
trzymam kciuki żeby Sarcia niebawem zaczęła przesypiać większą częśc nocek.

Stary 2011-10-12, 13:35   #1124
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
tak jak ty bez kawy ja bez mleka zyc nie moge! szklanka dziennie to wrecz mus i umieralam z braku mleka na diecie bezlaktozowej - bo to ani jogurta, ani maslanki, kefiru, sera, no i MLEKA... ;( a tu w biedrze bezlaktozowe i malej nie wysypywalo wiec korzystam, robie sobie budynie, kakao...

A czy to mleko bez laktozowe można pić przy skazie??? Czy to inna para kaloszy jest? Pytam bom laik

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Co do anty to ja wykupiłam te Cerazette ale jakoś nie mogę sie zmobilizować żeby zacząć brać
I tak moje libido jest zerowe, a po pigułach to już pewnie będzie masakra
U mnie to samo opakowanie cerazette leży w szafce, a mnie jakoś do niego nie po drodze ciągle

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 13:41   #1125
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczynki

wczoraj wypił 60ml soczku z 60ml wody

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
witaj - i juz nie znikaj
kurcze, to widzę że coś poważnego u Ciebie się działo, skoro tak piszesz....

w sumie może i lepiej bo obyło się "na jednym płaczu" a nie na raty przez kilka tygodni/miesięcy

no fakt, nie widzę sensu

aaa teraz już rozumiem

Julka już ok, kupki robi 2-3 na dzień ale za to takie solidne - dziś przed południem walnęłą taaaką że body okupkane, pajac przemókł bo nogawką poleciało spod pampa, pół pleców i na brzuch poszło też - a jaką minę miała zadowoloną to byście nie uwierzyły jak się tak obs*ała

suchości na buzi jej zeszły, sluz w kupce tylko czasem się pojawi, kupki juz normalne, lepiej śpi, mniej płacze - a więc pepti pomogło

że mleczko Ci służy u mnie też ma tę samą ważność co u Ciebie w Kołobrzegu

dobrze powiedziane
wracamy do normalności - ja już drugiej @ wypatruje niebawem bo była 19 września pierwsza -

a mam pytanie czy kolejne okresy (2-3 )miałyście już regularne od razu z takimi przerwami jak przed ciążą czy coś się zmieniło? czy drugi okres po porodzie może się przeciągnąć, że np organizm się jeszcze normuje czy od razu regularne powracały u Was?

ja też na razie o kolejnym nie myśle - teraz mamy na głowie pójście "na swoje" a drugie może jak już będziemy naprawdę "u siebie"
mój drugi przyszedł 8 dni później

dziewczynki zapraszam do klubu, wątek :nasz dzieciaczkowy album
Stary 2011-10-12, 13:42   #1126
aania_20
Zakorzenienie

karolineee, to mleczko to przy nietolerancji laktozy. Skaza to inna bajka.

moje dziecko nauczyło się, że jak matkę za włosy złapie to można fajnie szarpać, i dziś z tego chętnie korzysta

A btw, czy wam po porodzie też włosy wypadają?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 13:44   #1127
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
kurcze u Was w UK widać zupełnie inne praktyki mają pediatrzy - u nas chyba by się za głowę złapali gdyby ktoś chciał podać półtora miesięcznemu dziecku sok pomarańczowy nie boją się u Was że to może uczulić? bo nawet karmiącym mamom nie zaleca się na początku cytrusów bo mają skłonności alergizujące...

Paticzku - współczuje wstawania w nocy
trzymam kciuki żeby Sarcia niebawem zaczęła przesypiać większą częśc nocek.
Najwidoczniej sie nie boja. Ja po podaniu kilku dawek obserwowałam Wicię czy nie ma uczulenia. No i nie ma. Dobrze to znosi a i mleczko ma lepszy smak bo ten comfort jest okropny w smaku ( jak dla mnie)

Dziubku to sporo dajesz. No ale Twoj synus sporo starszy. Dostałas mojego meila? Moze tak byc?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 13:45   #1128
Stapelka
Rozeznanie

http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=13484495

ta dziewczyna ma fajne chusty i dorze się sprawdzają. ja mam od niej ten polar i teraz kupiłam zimową kurtkę.

my praktycznie wózka nie używamy - wszędzie z chustą chodzę

dzięki za porady odnośnie ubezpieczeń. niestety nigdzie nie jedziemy bo mąż ma kupę pracy. Wściekła jestem jak niewiem. i tak ciągle go nie ma więc miałam nadzieję że choć tydzień będzie mnie wyręczał z małą

babonik trzymam kciuki!

brumek
- ja karmię piersią i Zuzanka często je - co 2-3h. w nocy też i jakoś nie widzę żeby mi się te okresy zwiększały.

co do pigułek to miałam Azalie i porzuciłam po 2 tygodniach. strasznie się czułam psychicznie i bardzo krwawiłam- bez sensu
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 13:46   #1129
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
A czy to mleko bez laktozowe można pić przy skazie??? Czy to inna para kaloszy jest? Pytam bom laik
znalazlam na innym forum :"Mleko jesli lubicie pic mozna zastapic takim mlekiem bez laktozy bo podobna to ona wlasnie wywoluje skaze bialkowa" i u nas sie to sprawdza. szkoda ze nie ma nigdzie jogurta bezlaktozowego albo sera bezlaktozowego bo bym kupila... wystarczylo ze zabielilam zupe smietana albo zrobilam sos serowy (ostatnio po pizzy też) i mala wykroscilo. mleko bez laktozy i, o dziwo, masło mogę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 13:47   #1130
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Szkoda, bo myślałam, że chociaż takie mleko będę mogła pić

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
znalazlam na innym forum :"Mleko jesli lubicie pic mozna zastapic takim mlekiem bez laktozy bo podobna to ona wlasnie wywoluje skaze bialkowa" i u nas sie to sprawdza. szkoda ze nie ma nigdzie jogurta bezlaktozowego albo sera bezlaktozowego bo bym kupila... wystarczylo ze zabielilam zupe smietana albo zrobilam sos serowy (ostatnio po pizzy też) i mala wykroscilo. mleko bez laktozy i, o dziwo, masło mogę.
Czyli jakaś nadzieja jest

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 13:51   #1131
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

justyna
ja też po pierwszym porodzie miałam traume nie chciałam 2 baby.Ale po 1,5 roku doszłam do siebie i chciałam aby Olivier miał rodzeństwo.Sama jestem jedynaczką
u mnie nie jest lekko Olivier ciagle biega chyba nie umie chodzić jest strasznym niejadkiem praktycznie nic nie chce jeść trzeba się nabiegać aby chociaż 2 łyżki zjadł.
Bruno jest o wiele bardziej wymagajacy niz Olivier w jego wieku.B.lubi płakać i panikuje
co do 3 baby to świadomie się nie zdecydujemy chyba że się przytrafi

you you a który kupiliście materac? czym one się różnią oprócz ceny?

dziewczyny współczuje że musicie dawać dzieci do złobka.
Ja siedze z chlopakami w domu w przyszłym roku może Olivier pójdzie do klubu malucha albo przedszkola żeby mógł z dziecmi przebywać.

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-10-12 o 13:56
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 13:57   #1132
83monia
Zakorzenienie

karolone - u nas w sumie poza lukrowymi i łuszczacymi sie wysypanymi policzkami (wczesniej nawet kark i ramiona) nie ma wiec nie jest to tak masakryczne. nie ma kolek, nie ma wzdęc, gazów, rzadkich sluzowatych kupek. tylko wysypka.

Stary 2011-10-12, 13:59   #1133
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

moje dziecko nauczyło się, że jak matkę za włosy złapie to można fajnie szarpać, i dziś z tego chętnie korzysta

ja już nie mam połowy, a gdzie się nie obrócę wszedzie je znajduję, co 5 bym musiała sprzątać a i tak bym znajdowała nowe. Po myciu to dopiero jest masakra!!

Cytat:
Najwidoczniej sie nie boja. Ja po podaniu kilku dawek obserwowałam Wicię czy nie ma uczulenia. No i nie ma. Dobrze to znosi a i mleczko ma lepszy smak bo ten comfort jest okropny w smaku ( jak dla mnie)

Dziubku to sporo dajesz. No ale Twoj synus sporo starszy. Dostałas mojego meila? Moze tak byc?
zaczynalismy od 30 ml ale tak jak mówisz , my za niecałe 3 tygodnie zaczniemy rozszerzać dietę więc myślę, że mu soczkiem nie zaszkodzę.
Za maila dziękuję, doszedł, wsio ok no i że zaglądnęłaś do wątku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 14:07   #1134
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Monia a wiesz dlaczego masło?
Bo masło to już bardziej przerobione mleko niż jogurt. Wiele kobiet mleka nie może a masło właśnie tak
Stary 2011-10-12, 14:25   #1135
83monia
Zakorzenienie

bella - a to nie wiedzialam, to super. tylko dlaczego sera nie moge, to chyba tez dosc przetworzone (a moze za duzo jednak i dlatego? poczatkowo jej nie uczulał, dospiero ostatnio wykroscilo po pizzy - wprawdzie nie za mocno ale jednak)

blondynka - a ja tam ciesze sie ze do zlobka idzie. wprawdzie wolalabym np. na pol dnia zostawiac a nie na cale 8h, wtedy i czas dla siebie, i dla dziecka, no ale tak sie nie da (jakbym przeszla na 1/2 etatu to nigdy nie wroce na cały i jestem pierwsza na liscie do ew zwolnienia...). bo bedac w domu nie nauczylabym artura takiej troski do dzieci, tylku piosenek, jak bawic sie w grupie... nawet piaskownica go tego nie nauczy. mam o tyle dobrze ze to prywatny zlobek, naprawde czuje sie tamjak w domu, panie nosza dzieci na rekach do snu, nawet jak artur zrobil pierwszy krok to dzwonily (dwa dni wczesniej zrobila w domu wiec i tak bylam pierwsza ). teraz czekaja z utesknieniem na kinge. no i w tym zlobku moge wejsc, pobyc z dzieckiem,a nie jak w miejskich - odbieraja i wydaja, nawet nie wiadomo jak sala wyglada, jak dziecmi sie opiekuja itd. co znajoma mi mowi o corce chodzacej od miesiaca do miejskiego to szok (odparzony tylek bo pieluchy sie skonczyly rano wiec caly dzien w jedej byla, nie chce jesć, płacze... a wczesniej chodzila do mojego zlobka i nie bylo nic takiego)

Stary 2011-10-12, 14:30   #1136
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
oj biedna ty a paczkę dostałaś już czy jeszcze nie doszła? zdrówka zdrówka zdrówka

A jaką paczke??
nic nie mam

Ale mnie zęby bolą
jutro dentysta, moze pomoze
od kilku juz lat wychodzi mi 8zab i wyjsc nie moze, spuchnięte pol gęby mam.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 14:38   #1137
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

tak, a już się cieszyłam że mnie to ominie, a niedawno mi zaczęły strasznie lecieć - dobrze że z natury mam gęstę więc może nie wyłysieję szybko - od fryzjerki dowiedziałam się że po 3 miesiącach po porodzie najbardziej wypadają i pomaga łykanie żelaza. Teraz to już moje włosy wszędzie znajduje

Cytat:
ja już nie mam połowy, a gdzie się nie obrócę wszedzie je znajduję, co 5 bym musiała sprzątać a i tak bym znajdowała nowe. Po myciu to dopiero jest masakra!!
dokładnie - w kuchni i łazience mam jasne płytki i jak ciągle widzę na podłodze to mnie to do szału doprowadza i zamiatam 5 razy dziennie dobrze że na dywanie ich nie widać

Stary 2011-10-12, 14:43   #1138
Bartessa
BAN stały

Cytat:
tak, a już się cieszyłam że mnie to ominie, a niedawno mi zaczęły strasznie lecieć - dobrze że z natury mam gęstę więc może nie wyłysieję szybko - od fryzjerki dowiedziałam się że po 3 miesiącach po porodzie najbardziej wypadają i pomaga łykanie żelaza. Teraz to już moje włosy wszędzie znajduje

dokładnie - w kuchni i łazience mam jasne płytki i jak ciągle widzę na podłodze to mnie to do szału doprowadza i zamiatam 5 razy dziennie dobrze że na dywanie ich nie widać
no ja tez mam ten problem, jakies 2 i pol msc bylo ok, a teraz to wogole jakas masakra, w zyciu nie mialam takiego wypadania wlosów...
Ostatnio bylam podciąc koncowki, myslalam ze coś da ale nic a witaminy nie skutkują
niedlugo wylysieje.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 14:44   #1139
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dziewczyny położyłam małego na łóżko, chwilkę się odwróciłam, a on spadł na podłogę na dywan Spadł na brzuszek. Płakał, ale jak go wzięłam na ręce to od razu przestał, rozebrałam go całego i obejrzałam. Ma tylko lekko zaczerwienione czółko - posmarowałam altacetem junior. Teraz przysnął, ale cały czas go obserwuje... Jak myślicie powinnam jechać z Nim do szpitala? Boże co ze mnie za matka, a jak mu się coś stało?
To chyba wszystko przez to moje przemęczenie

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 14:47   #1140
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie co, widać u nas na wątku pewną prawidłowość. Te które mają mniej płaczące, lepiej śpiące dzieci, myślą o drugim. Te które mają bardziej wymagające dzieciaki, mówią że w życiu drugie .

Ja po moim baaardzo wymagającym synu przez prawie 2 lata mówiłam, że nie chcę kolejnego dziecka. Mówiłam to śmiertelnie poważnie. Na szczęście Tż na tyle inteligentny, że nie próbował mnie namawiać. Jak mały zaczął ładnie spać w nocy i odżyłam, to się dopiero zdecydowałam na drugie . I to ja wyszłam z propozycją do Tż, że jestem już gotowa i chcę drugiego malucha .

A po pierwszym porodzie miałam taką traumę, że dopiero po roku obejrzałam zdjęcia i filmik z porodówki....
Moje dziecko bezproblemowym bym nie nazwała, ale chętnie bym się zdecydowała na drugie. W tej chwili największa przeszkoda to brak własnego lokum. W jednym pokoiku u teściów ledwo w trójkę się mieścimy. Aczkolwiek ciągle przestrzegam męża, żeby uważał, bo może się okazać, że szybko będzie musiał coś dla nas znaleźć

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
a ja uwazam ze im mniejsza różnica wieku tym lepiej

U nas jest rok i 5 miesięcy (chyba najmniej na wątku) i cieszę się że tak szybko się uwinęliśmy
Fakt Filip jeszcze lata w pampersie, trzeba na niego uważać.
Ale sporo nam tez osób mówi że jak na swój wiek jest bardzo dojrzały, zaczyna mówić pełnymi zdaniami, rozumie wszystko, spokojnie można się z nim dogadać.
Lilka zaś rośnie w oczach, czas tak szybko leci i ani się obejrzymy aż będą sie razem bawić, a rodzice będą mieli luz

Juz teraz są bardzo zżyci, Filip ją obcałowuje, a Lilka jak go zobaczy to się śmieje od ucha do ucha

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

iustyna u moich rodziców było podobnie mieli naszą starszą siostrę i jak ona miała niecałe 2 latka to na świat miał przyjść braciszek, a przy porodzie okazało się że zamiast braciszka są dwie siostrzyczki
Mieli lekki sajgon, a do tego tata był wtedy w wojsku
Ja też się zgadzam, że mała róznica wieku jest lepsza. Nas była trójka co 16 miesięcy i mama jakoś sobie poradziła

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
jak ja Cie dobrze rozumiem, całą radość ze spacerów mi to odbiera. Wózek trzymam w aucie , ale musze małego wpakować do gondoli(ryk), rozłożyć stelaż, załadować na stelaż gondolę i niby spacer, a powrót , mały w gondoli do auta , składam stelaż, mały ryczy bo wybudzony, jego na ręce i na 4 piętro . A gdybym miała windę to wjechałabym z nim w wózku i pewnie dosypiałby jeszcze godzine albo dwie w wózku na balkonie (u moich rodziców tak sie udaje).
Dokładnie
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości