|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=patik87;29919716]zamawiam dzisiaj tego mopa, po porannym sprzątaniu starym ( tez vileda, ale zwykły wyciskany) szlak mnie trafił. Ciekawam tego odkurzacza ![]() /QUOTE] ja czekam na mopa dziś wysłali ![]()
![]() |
#1112 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
@ chyba dostałam...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Za to moja mama, mając mnie wiecznie chorą, nie śpiącą, nie jedzącą powiedziała do taty, że albo od razu drugie, albo w ogóle. No i zrobili drugie a tam bliźniaki ![]() ![]() A ja mam w ogóle głupiego stracha, że w razie jakbym zaszła teraz, to bym nie donosiła. Mam wrażenie, że moja macica by rady nie dała ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Zakorzenienie
|
a ja uwazam ze im mniejsza różnica wieku tym lepiej
![]() U nas jest rok i 5 miesięcy (chyba najmniej na wątku) i cieszę się że tak szybko się uwinęliśmy ![]() Fakt Filip jeszcze lata w pampersie, trzeba na niego uważać. Ale sporo nam tez osób mówi że jak na swój wiek jest bardzo dojrzały, zaczyna mówić pełnymi zdaniami, rozumie wszystko, spokojnie można się z nim dogadać. Lilka zaś rośnie w oczach, czas tak szybko leci i ani się obejrzymy aż będą sie razem bawić, a rodzice będą mieli luz ![]() ![]() Juz teraz są bardzo zżyci, Filip ją obcałowuje, a Lilka jak go zobaczy to się śmieje od ucha do ucha ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- iustyna u moich rodziców było podobnie ![]() ![]() Mieli lekki sajgon, a do tego tata był wtedy w wojsku
#1115 |
Wtajemniczenie
|
youyou Filip był wymagający jak był mały? Kolki, nie przespane noce, wstawanie po 15 razy, dieta bezmleczna, usypianie na rękach itp? Bo po takich atrakcjach z Kubą na prawdę drugiego mi się nie chciało.
Dobrze, że później mi się zachciało, bo dzięki temu poznałam ok 60 fajnych dziewuch ![]() youyou a mój tata wtedy pracował na kopalni ![]() ![]()
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-10-12 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No i zdrówka życzę. Dziękujemy Masakra. Współczuję. U nas ze spaniem w nocy różnie. Od czasu gdy Ida zaczeła chodzić spać 20-21 to śpi do 2-3, budzi się na jedzenie, a potem to już ok 7 następna pobudka. Wczoraj zależało mi, żeby się wyspać, bo dziś na rano miałyśmy tego ortopedę, więc jak nigdy zrobiłam co musiałam wcześniej, do obsługi zmywarki oddelegowałam męża i w łóżku byłam już o 23. I co? Ledwo się położyłam a z łóżeczka dobiegł płacz. Oczywiście, szybko nie dało się temu zaradzić, skończyło się wspólnym spaniem we 3 (już dawno tego nie robiliśmy), a mój plan wyspania się spalił na panewce. Ale przynajmniej dziś spała do 5.40. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Rozeznanie
|
Stronczek jestem
![]() ![]() Teraz moja dziewczynka juz jest taka rozumna , ze nie moge sie nadziwic ze tak szybko , dziecko rosnie. Bylismy dwa dni temu na szczepionce , masakra , plakala , a ja wyszlam z. Gabinetu cala mokra z nerwow. W domu nozki ja bolaly , wiec podalam capol,naszczescie nie miala goraczki. Zalatwiamy chrzciny , nie wiem ale u nas to idzie tak mozolnie ze normalnie mam ochote zrezygnowac , caly czas jakies problemy , zobaczymy w niedziele czy to wypali. Poprzedni weekend spedzilismy nad morzem pogoda byla super, tz sobie plecy spalil.Sophie troche jodu sie nawdychala , no I byla bardzo grzeczna. No wiec jak czytacie u mnie nic nowego . Dziekuje Wam wszystkim za to ze opisujecie swoje problemy , Bo przyznam sie ze korzystam z Waszych rad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miałam tylko masakrę poporodową i przez pół roku dochodziłam do siebie.wtedy mówiłam że na razie drugiego nie bedzie ale zawsze chciałam mieć co najmniej dwójkę..jak doszlam do siebie to już myslalam ze w sumie czemu nie? no i życie nam samo przynioslo rozwiązanie, bo Lilka to wpadka, poczęliśmy ją 2 miesiące przed planowanymi starankami ![]() Obecnie status jest taki że na dwójce poprzestajemy ![]()
![]() |
#1119 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak to możliwe, że ja nic nie wiem o tym że byłyśmy sąsiadkami?? gdzie na sląsku mieszkałaś ?? podobało Ci się?? długo tu mieszkaliście ?? ciekwaska jestem ![]() Cytat:
bo dzieki nim mam kilka godzin "odpoczynku"przy moim non stop aktywnym dziecku i nie musze kombinowac jak go zniechęcić do siedzenia na rękach mamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja padam na dziób, mój syn (chyba wiedząc jaka matka słaba z powodu choroby) miał ciągłą ochotę na zabawę, na wygłupy przed lustrem, na tarmoszenie się i wygłupy na macie i tak od 11:40 do 13 :40 a matka cały czas w maseczce i nie mogłam dychać ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
Madziaranew fajnie ze Jestes i ze wsio w porządku u Was. My Wlasnie sie z Wiki spacerujemy. Dziubku a ile podajesz tego soczku? Ja daje pomaranczowy do każdego posiłku lyzeczke ale szału nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 | |||||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Julka już ok, kupki robi 2-3 na dzień ale za to takie solidne - dziś przed południem walnęłą taaaką że body okupkane, pajac przemókł bo nogawką poleciało spod pampa, pół pleców i na brzuch poszło też - a jaką minę miała zadowoloną to byście nie uwierzyły jak się tak obs*ała ![]() ![]() suchości na buzi jej zeszły, sluz w kupce tylko czasem się pojawi, kupki juz normalne, lepiej śpi, mniej płacze - a więc pepti pomogło ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wracamy do normalności - ja już drugiej @ wypatruje niebawem bo była 19 września pierwsza - a mam pytanie czy kolejne okresy (2-3 )miałyście już regularne od razu z takimi przerwami jak przed ciążą czy coś się zmieniło? czy drugi okres po porodzie może się przeciągnąć, że np organizm się jeszcze normuje czy od razu regularne powracały u Was? Cytat:
![]() ![]() ja też na razie o kolejnym nie myśle - teraz mamy na głowie pójście "na swoje" a drugie może jak już będziemy naprawdę "u siebie" ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1122 |
Zadomowienie
|
AgaGuersney,mi się też niestety wydaje, że to może być skaza.
![]() Babonik, trzymam mocno kciuki, żeby z Nikosiem było wszystko w porządku- czekamy na wieści od lekarza. ![]() Brumek, u mojego bratanka świetnie sprawdzają się klocki Duplo- więc polecam. ![]() Moje dziecko nie jadło już trochę ponad 4,5 godziny (śpi od ponad dwóch )! ![]() ![]() Co do żłobka to spędza mi to sen z powiek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Paticzku - współczuje wstawania w nocy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1124 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A czy to mleko bez laktozowe można pić przy skazie??? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dziewczynki zapraszam do klubu, wątek :nasz dzieciaczkowy album ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1126 |
Zakorzenienie
|
karolineee, to mleczko to przy nietolerancji laktozy. Skaza to inna bajka.
moje dziecko nauczyło się, że jak matkę za włosy złapie to można fajnie szarpać, i dziś z tego chętnie korzysta ![]() A btw, czy wam po porodzie też włosy wypadają? ![]()
![]() |
#1127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziubku to sporo dajesz. No ale Twoj synus sporo starszy. Dostałas mojego meila? Moze tak byc? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Rozeznanie
|
http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=13484495
ta dziewczyna ma fajne chusty i dorze się sprawdzają. ja mam od niej ten polar i teraz kupiłam zimową kurtkę. my praktycznie wózka nie używamy - wszędzie z chustą chodzę ![]() dzięki za porady odnośnie ubezpieczeń. niestety nigdzie nie jedziemy bo mąż ma kupę pracy. Wściekła jestem jak niewiem. i tak ciągle go nie ma więc miałam nadzieję że choć tydzień będzie mnie wyręczał z małą ![]() babonik trzymam kciuki! brumek - ja karmię piersią i Zuzanka często je - co 2-3h. w nocy też i jakoś nie widzę żeby mi się te okresy zwiększały. co do pigułek to miałam Azalie i porzuciłam po 2 tygodniach. strasznie się czułam psychicznie i bardzo krwawiłam- bez sensu |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Zakorzenienie
|
znalazlam na innym forum :"Mleko jesli lubicie pic mozna zastapic takim mlekiem bez laktozy bo podobna to ona wlasnie wywoluje skaze bialkowa" i u nas sie to sprawdza. szkoda ze nie ma nigdzie jogurta bezlaktozowego albo sera bezlaktozowego bo bym kupila... wystarczylo ze zabielilam zupe smietana albo zrobilam sos serowy (ostatnio po pizzy też) i mala wykroscilo. mleko bez laktozy i, o dziwo, masło mogę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1130 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Zakorzenienie
|
justyna
ja też po pierwszym porodzie miałam traume ![]() ![]() u mnie nie jest lekko Olivier ciagle biega chyba nie umie chodzić ![]() Bruno jest o wiele bardziej wymagajacy niz Olivier w jego wieku.B.lubi płakać i panikuje ![]() co do 3 baby to świadomie się nie zdecydujemy chyba że się przytrafi ![]() you you a który kupiliście materac? czym one się różnią oprócz ceny? dziewczyny współczuje że musicie dawać dzieci do złobka. Ja siedze z chlopakami w domu w przyszłym roku może Olivier pójdzie do klubu malucha albo przedszkola żeby mógł z dziecmi przebywać. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-10-12 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Zakorzenienie
|
karolone - u nas w sumie poza lukrowymi i łuszczacymi sie wysypanymi policzkami (wczesniej nawet kark i ramiona) nie ma wiec nie jest to tak masakryczne. nie ma kolek, nie ma wzdęc, gazów, rzadkich sluzowatych kupek. tylko wysypka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1133 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Za maila dziękuję, doszedł, wsio ok no i ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo masło to już bardziej przerobione mleko niż jogurt. Wiele kobiet mleka nie może a masło właśnie tak ![]()
![]() |
#1135 |
Zakorzenienie
|
bella - a to nie wiedzialam, to super. tylko dlaczego sera nie moge, to chyba tez dosc przetworzone (a moze za duzo jednak i dlatego? poczatkowo jej nie uczulał, dospiero ostatnio wykroscilo po pizzy - wprawdzie nie za mocno ale jednak)
blondynka - a ja tam ciesze sie ze do zlobka idzie. wprawdzie wolalabym np. na pol dnia zostawiac a nie na cale 8h, wtedy i czas dla siebie, i dla dziecka, no ale tak sie nie da (jakbym przeszla na 1/2 etatu to nigdy nie wroce na cały i jestem pierwsza na liscie do ew zwolnienia...). bo bedac w domu nie nauczylabym artura takiej troski do dzieci, tylku piosenek, jak bawic sie w grupie... nawet piaskownica go tego nie nauczy. mam o tyle dobrze ze to prywatny zlobek, naprawde czuje sie tamjak w domu, panie nosza dzieci na rekach do snu, nawet jak artur zrobil pierwszy krok to dzwonily (dwa dni wczesniej zrobila w domu wiec i tak bylam pierwsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Zakorzenienie
|
tak, a już się cieszyłam że mnie to ominie, a niedawno mi zaczęły strasznie lecieć - dobrze że z natury mam gęstę więc może nie wyłysieję szybko - od fryzjerki dowiedziałam się że po 3 miesiącach po porodzie najbardziej wypadają i pomaga łykanie żelaza. Teraz to już moje włosy wszędzie znajduje
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ostatnio bylam podciąc koncowki, myslalam ze coś da ale nic ![]() ![]() niedlugo wylysieje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny położyłam małego na łóżko, chwilkę się odwróciłam, a on spadł na podłogę na dywan
![]() ![]() To chyba wszystko przez to moje przemęczenie ![]()
#1140 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.