Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-12, 13:53   #1891
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Mamy nową Mamę - Malamutkę

Po cc o 12:50. Zuzia 3 630 g, 56 cm

Wielkie gratulacje i życzenia zdrowia dla Malamutki i jej córeczki
Biedna, musiała się długo męczyć, w nocy o 0:19 dostałam sms "Wody odeszły. Idę rodzić". Jak widać skończyło się cesarką, nie wiem czy z powodu braku postępu czy innego, na razie nie będę jej męczyć smsami. Chyba wyczaiłam, bo napisałam jej sms czy już po akurat w czasie jak chyba miała cięcie.

Byłam dziś z Benem na usg bioder i wyszło średnio, stawy na granicy normy i mam przykaz pieluchowania na żabę. Lekarz niezły gnom, przyczepił się do nazwiska mojego dziecka (dwuczłonowego, a jakie ma być, jak oboje rodzice mają takie ), jakby było tu co komentować

Pogoda piękna, więc wybaczycie, że skoczę na spacer jak tylko Beniu uśnie. Może w tym czasie coś ponadrabiam
dla Malamutki...

dla lekarza

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
A TERAZ WIADOMOŚCI OD IRMITH

" MOJE SERDUSZKO URODZIŁO SIĘ WCZORAJ O 17:50, 3450G, 55 CM. PORÓD SN, SUPER SPRAWA ALE MOCNO PĘKŁAM, SZYCIE PONAD GODZINĘ. POZDRAWIAM"

GRATULACJE WIELKIEDUŻO ZDRÓWKA DLA MAMUSI I CÓRUSI

buziaki dla Irmith i jej maluszka....
Stary 2011-10-12, 13:55   #1892
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

i jeszcze wiadomość od Archi: Pisze, że Piotruś wylądował pod lampami, a ona ledwo się ruszai pyta czy są nowe Mamusie. Oczywiście gratuluje wszystkim Mamuśkom i trzyma mocno kciuki za pozostałe. I jeszcze dodała, że mąż bardzo szczęśliwy iż Piotruś urodził się w jego urodziny

Oczywiście ucałowałam i pozdrowiłam ją od nas i zdałam relację, kto co jak i kiedy

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 14:01   #1893
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
robiłam zakupy w aptece dla małej- jak byłam jeszcze w ciąży i powiedziałam farmaceucie że to wszytko ma być dla noworodka i dałam mu kartkę z listą co chcę i dał mi herbatę koperkową i rumiankową ale taką normalną w saszetkach- można taką dawać maluchowi?
:
co miałaś na tej liście?
bo pytałam kiedyś na forum co kupujecie w aptece i żadna mi nie odpowiedziała
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 14:03   #1894
anciaahk
kosmitka

Monia - tak dokładnie się nie znam.

A mój Franek nie śpi od 7 rano, ja się wykończę.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 14:04   #1895
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Archi sie w koncu odezwala, napisze czesc esa: "dzis w koncu wrocilam do swiata zywych, ale zmeczona jestem dalej. Dzis w koncu udalo mi sie wstac i dojsc do zlewu ale wrocic to juz myslalam ze nie wroce. Piotrus dostal 10 pkt, wazyl 3650 g czyli nie tak malo jak nam w kolo prorokowano."
ooo to duży chłopczyk z Piotrusia

dużo sił ARCHI DLA CIEBIE

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość

A jak dzisiaj z Sarą?
Dzięki ze pytasz.. nocka ok. dziś też spokojna. śpi sobie...oby tak dalej... mam nadzieję,że to wczoraj to humor tylko

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
To troszkę się uspokoiłam skoro Twój synek też tak ma ale nie powiem za każdym razem jestem wystraszona na maxa jak tak robi jej się

Oczywiście moje dziecko już od jakiegoś kwadransa nie śpi. Wisi na cycku. Jak wczoraj tatuś był z nami cały dzień to dziecko było spokojne, ładnie spało nie za często jadło a dzisiaj totalna masakra chyba mąż weźmie tacierzyński a ja poszukam pracy
mi już parę osób mówiło..że dziecko nas po zapachu poznaje..i my matki to im się z jedzeniem kojarzymy... dlatego często u Taty spokojsze są. dlatego np.u nas jak Sara głodna to Tata zabawia czy przewija.. jest spokojniej..

[QUOTE=MoniaZ82;29918387]
1.Moja ma miec jakies szczepionki w 8 tyg.....a w szpitalu dostala tylko wit K

2.za skonczony miesiac....caluski dla Sary od wizazowej cioci i Olivki.....

3.Mam nadzieje ze to nie kolka u Was......chociaz u mnie tez bylo ciezko wczoraj...znowu z nia plakalam.....zaczelam dawac espumisan regularnie i zauwazylam ze wiecej sobie puszcza baczkow..........
dlatego kto wymyslil kolke....

/QUOTE]

1.wit.k też dostała Sara..widzę,że u Was innaczej..

2. dziękujemy

3. ojjj też mam nadzieję..
no i by u Was minęło

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Mam ochote na chuste ale boje sie ze ja zle zwiaze i mala mi wypadnie.......a wczoraj po tej akcji z placzem i noszeniem na rekach ide dzisiaj nabyc nosidelko.......ma ktoras ??
ja też się nad nosidełkiem zastanawiam.. chusta mnie nie przekonuje..to dziecko ja w worku jakimś bałabym się też

Cytat:

Ja posiadam elektryczny Tomme Tippe....i jak jeszcze sciagalam pokarm ( a bylo go nie wiele ) to go uzywalam pare razy...ogolnie jest dobry, nie halasuje, ma 3 sily ssania...i pewnie gdybym cos miala w cyckach to by pewnie szybko sciagal........t eraz musze sie go pozbyc....
a który masz?? byłaś zadowolona? nie bolało? bo ja się zastanawiam czy nie sprawić i nie ściągać..co by nocą wstawać na zmianę z tż-tem...

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

właśnie ja też mam ochotę któraś ma niech się wypowie

przymierzyłam dziś moją garderobę , mieszczę sie już we wszystko kg tylko został, ale spada tylko już wolniej
tylko pozazdrościć.. ja w większość ale nie wszystko jeszcze...

macie jakieś ćwiczenia na brzuch??czego używacie z kosmetyków??

ooo budzi się Sarunia... donadrabiam za trochę

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 14:05   #1896
anciaahk
kosmitka

Gratuluję Malamutce i Irmith!!!!

Stary 2011-10-12, 14:06   #1897
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

wspolczuje.....
Moja sie wlasnie obudzila....lezy na macie....ciekawe jak dluga da rade
Stary 2011-10-12, 14:08   #1898
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Gratuluje nowym mamusiom!

Cytat:
Aha i Acelinko pocieszające jest, że Natka rzucila się na cyca, to mnie najbardziej przeraża - że Franek nie będzie już chciał ssać.
Ale póki co i tak sobie nie wyobrażam zostawić Franka samego na tyle godzin, dlatego odwlekam szkołę w czasie. Wczoraj został z mamą na 2 godziny i już go ściskałam, nie myślałam, że tak można tęsknić.

I jeszcze jedno - jaki masz smoczek? Bo ja z najwolniejszym przepływem, aby imitował, że ciężko leci jak z piersi, nie wiem, czy słusznie.
Ancia 50ml z jednej? Zazdrszcze ja ok 30 czasami jak dlugo nie karmie to moze 40 ale rzadko.
Cytat:
i jeszcze wiadomość od Archi: Pisze, że Piotruś wylądował pod lampami, a ona ledwo się ruszai pyta czy są nowe Mamusie. Oczywiście gratuluje wszystkim Mamuśkom i trzyma mocno kciuki za pozostałe. I jeszcze dodała, że mąż bardzo szczęśliwy iż Piotruś urodził się w jego urodziny

Oczywiście ucałowałam i pozdrowiłam ją od nas i zdałam relację, kto co jak i kiedy
Biedna

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 14:09   #1899
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

a który masz?? byłaś zadowolona? nie bolało? bo ja się zastanawiam czy nie sprawić i nie ściągać..co by nocą wstawać na zmianę z tż-tem...

Nic nie bolalo....Mam z TT....mialam bardzo malo pokarmu ale bylam zadowolona....
Stary 2011-10-12, 14:13   #1900
81gosia
Zadomowienie

A ja mam pytanie o laktatory, bo to czy ręczny czy elektryczny o często kwestia kasy, ale chciała bym się dowiedzieć jakie macie te nasadki na pierś.
Twarde plastikowe czy takie miękkie gumowe?
Jak się sprawdzają jedne i drugie?
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 14:13   #1901
anciaahk
kosmitka

Wasze dzieci też nie śpią tyle godzin? Przecież to już 7 godzin bez snu.

Stary 2011-10-12, 14:17   #1902
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

Ancia moja nie spi codziennie od 16 do wieczora....tzn do 21-22
mimo ze widze jest spiaca i probuje ja jakos uspic to nic z tego nie wychodzi.....
Stary 2011-10-12, 14:20   #1903
MoniaZ82
Wtajemniczenie

A to moja dzisiejsza ksiezniczka....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02799.jpg (82,4 KB, 58 załadowań)
Stary 2011-10-12, 14:22   #1904
stokrotka_
Zadomowienie

Monia...a który model?? bo bym sobie oblukała na necie

81gosia... ja mam ale nie używałam.. wzięłam z aventu bo chwaliło mi parę osób je

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Stary 2011-10-12, 14:23   #1905
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Agnysko a karmicie zwykłym nanem? Bo ja kupiłam jakiś ha, na wszelki wypadek - ostatnio maluszek musiał kilka razy zostać sam, ale jednak się nie przydało. Pediatra zalecił na dokarmianie mi mleko gerbera, ale nie słyszałam o nim dobrych opinii.I teraz nie wiem, czy zostawić tego nana czy kupić gerbera.
Karmimy zwykłym Nanem Za pierwszym razem mąż kupił właśnie ten HA, ale potem poczytałam, że to dla dzieci zagrożonych skazą białkową (jak była w rodzinie) i po zużyciu tego jednego opakowania mamy zwykłe.

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
dziewczyny na sapke polecam KATAREK
http://allegro.pl/katarek-odciagacz-...850214844.html

u nas świetnie się sprawdził i przy sapce i później przy katarku podczas przeziębienia
A przy sapce też coś wyciągał z nosa? Bo w opisie wyczytałam, że oczyszcza też zatoki.

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
U mnie ciagle bez zmian..
Ooo, szkoda...
A za zdrówko Alana trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
Agnyska no widzisz nie wiedziałam że takie opakowania nanu są - my kupujemy w realu za niecałe 25 opakowanie w ktorym jest 2x300 gr
To u Ciebie jeszcze taniej wychodzi, chyba że źle liczę. U mnie niestety Reala nie ma, ale wyślę męża jeszcze do tej Biedronki na zwiad

Cytat:
Archi sie w koncu odezwala, napisze czesc esa: "dzis w koncu wrocilam do swiata zywych, ale zmeczona jestem dalej. Dzis w koncu udalo mi sie wstac i dojsc do zlewu ale wrocic to juz myslalam ze nie wroce. Piotrus dostal 10 pkt, wazyl 3650 g czyli nie tak malo jak nam w kolo prorokowano."
To duży Piotruś Archi współczuję, bo wiem jaki to ból, dobrze że co dzień jest dużo lepiej

Cytat:
I powielam pytanie odnośnie szczepień - jakie wybrałyście? skojarzone czy zwykłe? Ja się zastanawiam nad 5w1
Ja chyba wybiorę te bezpłatne, ale myślę, że ile nas tyle opinii na ten temat

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Masakra jakaś. Niby przechodzę przez to po raz kolejny, ale to cierpienie maleństwa i moja bezsilność są straszne.

Zaraz się zbieram, bo Benuś ładnie kima, ale najpierw NIESPODZIANKA

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 14:23   #1906
stokrotka_
Zadomowienie

Monia... ale cudna Olivcia widać,że mata się spodobała...bo taka szczęśliwa

Stary 2011-10-12, 14:25   #1907
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Monia...a który model?? bo bym sobie oblukała na necie

81gosia... ja mam ale nie używałam.. wzięłam z aventu bo chwaliło mi parę osób je

jest chyba tylko jeden....

http://www.argos.co.uk/static/Produc...s|14417597.htm

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Monia... ale cudna Olivcia widać,że mata się spodobała...bo taka szczęśliwa

.
.juz mi placze....
Stary 2011-10-12, 14:27   #1908
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:

" MOJE SERDUSZKO URODZIŁO SIĘ WCZORAJ O 17:50, 3450G, 55 CM. PORÓD SN, SUPER SPRAWA ALE MOCNO PĘKŁAM, SZYCIE PONAD GODZINĘ. POZDRAWIAM"

O kurczę, ale fajnie A ponoć mieli czekać
Irmith, wielkie gratulacje za poród "super sprawę"

Stary 2011-10-12, 14:41   #1909
agnyska81
Zakorzenienie

A teraz niespodzianka dla wizażowych cioć - Malamutka przedstawia nam Zuzię
No jak tak kwitnąco wyglądają po długim porodzie to ja nie mam pytań
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdj_cie0172.jpg (31,5 KB, 79 załadowań)

Stary 2011-10-12, 14:42   #1910
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
jaka zadowolona:lo ve:

A ja czekam na kuriera i jakoś się doczekać nie mogę, a psina mi zaczyna piszczeć że chce wyjść

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
jak słodko

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 14:44   #1911
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
jest chyba tylko jeden....

http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3769946/c_1/1|category_root|Nursery|1 4417537/c_2/2|14417537|Feeding+and+ba thing|14417596/c_3/3|cat_14417596|Baby+feedi ng+products|14417597.htm

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

.
.juz mi placze....
dzięki

IRMITH GRATULACJE SERDECZNEkl aski::roza :

Cytat:

ŚLICZNE DZIEWCZYNY

A Ja zmykam zarejstrować Sarę ...bo już miesiąc ma a dalej oficjalnie jej nie ma

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2011-10-12 o 14:46
Stary 2011-10-12, 14:49   #1912
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

No prosze jak pieknie wygladaja....
Stary 2011-10-12, 14:54   #1913
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Ci za te wszystkie wyjaśnienia, faktycznie woreczki dosyć drogo wychodzą. Stawiam jednak na pojemniki, ewentualnie kupię jakieś na all, żeby były wielorazowe.
Dobrze wiedzieć, jak to rozmrażać, chociaż nie mam pojęcia, ile tego przygotować, najwyżej jak będzie za mało, to zawsze będą mogli dokarmić mm. A Ty masz jakieś mm kupione?
Zapomoga mi nie przysługuje, a stypa miała być naukowa, a tak to .
Franek będzie zostawał z TŻ i mamą, bo tz sam nie chce się podjąć , Franek daje popalić.
ja mam mm z Hippa w razie potrzeby, czasami sie tez przydaje na dłuższych spacerkach mała je wcina aż miło
ja też na pewno będe zamawiać jakieś pojemniki wielorazowe

naukowe tez nie przysługuje na drugi kierunku? co za patafiany !!!

Cytat:
Aha i Acelinko pocieszające jest, że Natka rzucila się na cyca, to mnie najbardziej przeraża - że Franek nie będzie już chciał ssać.
Ale póki co i tak sobie nie wyobrażam zostawić Franka samego na tyle godzin, dlatego odwlekam szkołę w czasie. Wczoraj został z mamą na 2 godziny i już go ściskałam, nie myślałam, że tak można tęsknić.

I jeszcze jedno - jaki masz smoczek? Bo ja z najwolniejszym przepływem, aby imitował, że ciężko leci jak z piersi, nie wiem, czy słusznie.
ja tęskniłam, ale nie shcizowałam jakoś specjalnie, ot tak normalnie w sumie to nawet fajnie na troszke odpocząc od pieluszek

smoczek? A wiesz że nie mam pojęcia, mam dwie butelki obie z dr Browns'a i tam były jakieś smoczki od razu chyba są ok skoro natalka nadal uwielbia cyca
myśle że te smoczki z wolnym przepłwem jak nabardziej ok

Cytat:

Biedna, musiała się długo męczyć, w nocy o 0:19 dostałam sms "Wody odeszły. Idę rodzić". Jak widać skończyło się cesarką, nie wiem czy z powodu braku postępu czy innego, na razie nie będę jej męczyć smsami. Chyba wyczaiłam, bo napisałam jej sms czy już po akurat w czasie jak chyba miała cięcie.

Byłam dziś z Benem na usg bioder i wyszło średnio, stawy na granicy normy i mam przykaz pieluchowania na żabę. Lekarz niezły gnom, przyczepił się do nazwiska mojego dziecka (dwuczłonowego, a jakie ma być, jak oboje rodzice mają takie ), jakby było tu co komentować

Pogoda piękna, więc wybaczycie, że skoczę na spacer jak tylko Beniu uśnie. Może w tym czasie coś ponadrabiam

gratulacje! śliczną ma Zuzinke
Cytat:

kolejna mamusia, kolejny dzidziuś! gratulaaacje
[QUOTE=stokrotka_;29921549]ooo to duży chłopczyk z Piotrusia

dużo sił ARCHI DLA CIEBIE

Dzięki ze pytasz.. nocka ok. dziś też spokojna. śpi sobie...oby tak dalej... mam nadzieję,że to wczoraj to humor tylko

mi już parę osób mówiło..że dziecko nas po zapachu poznaje..i my matki to im się z jedzeniem kojarzymy... dlatego często u Taty spokojsze są. dlatego np.u nas jak Sara głodna to Tata zabawia czy przewija.. jest spokojniej..

Cytat:

macie jakieś ćwiczenia na brzuch??czego używacie z kosmetyków??
ja mój brzuch kompletnie olałam i chyba licze na cud
ostatnio rzuciła mi się w oczy okładka mausiowej gazetki, pisało że są jakieś ćwiczenia po porodzie w niej, odłozyłam na bok i nawet nie zajrzałam ale zajrze i jak będzie coś sensownego to dam znać
Cytat:
7 to duuużo, ale Natalce tez się zdarza
Cytat:
jaka happy ślicznotka!

Mamuśki jak któraś używa rossmanowskich wkladek laktacyjnych to sa w promocji po 4,99
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 15:16   #1914
mooonik
Zakorzenienie

Hello

Dzisiejszą noc spędziłyśmy na poznawaniu świata od 3 do 5 rano jak dla mnie to nic ciekawego się nie działo, ale Julik najwyraźniej była bardzo zaciekawiona nocą
teraz królewna śpi a ja sobie poczytuje Was

Cytat:
#Moja ma juz ponad miesiac i dalej roznie zjada......tez sie zastanawiam kiedy sie jej wyreguluje....
Cytat:

Mojemu się po tych czterech tygodniach jeszcze całkiem nie wyregulowało Ma dni, że je w miarę równo, a ma też takie że trudno zauważyć jakiś porządek.
dzięki czyli z moją wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
A słyszała któraś o naciąganiu dziecka? <łokieć do nóżki>
a po co to się robi??

Cytat:
Moonik niesamowity opis porodu. Mąż się abstynencji nie wystraszył?.
miło mi
jak usłyszał to minę miał niewyraźną, ale żartowali z położną, że do "jutra" mi przejdzie no i jak widać przeszło

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
U mnie ciagle bez zmian.. Czyli bole , opuchlizny i inne takie od 32 tyg. ale nic nie rusza...
Dzis u mnie na liczniku 10 10 dni do tp... zlecialo - fakt.. ale juz moglabym urodzic
trzymaj się Kochana, już niedługo i na Ciebie przyjdzie pora a dla synia zdrówka

Cytat:
nasza pierwsza kąpiel taka była.. a od 2 kąpiemy w łazience..przed kąpielą włączamy farelkę na chwilę. woda jest na styk..niemal za ciepła.. a jak mała w kąpieli to co chwilę moczę i kładę jej na brzuszek mokrą ciepła pieluszkę albo tą myjkę.. i działa nie ma płaczu.

aaa i głowę na koniec myjemy
my kąpiemy w pokoju bo mam cieplej, w łazience od wentylacji ciągnie... i też z pieluszką i główkę na koniec ja myślę,że musimy się przyzwyczaić pomalutku bo to dopiero pierwsze nasze kąpielki są

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
HA ! dziewczyny jest cała strona z różnymi dźwiękami, trzeba przetestować jak narazie suszara wymiata

http://pl.easysleep.info/
u nas tylko suszarka działa

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 15:30   #1915
minio1984
Zadomowienie

Heja

Cytat:
Witajcie

Gratki dla nowych mamusiek oczywiście

Podziwiam Was kobiety że macie czas na wizaż, ja mam czasem troszkę czasu żeby poczytać ale już na odpisanie go stanowczo brak. Teraz piszę z Zuzą na rękach i już wysiadam. Budzi mi się co 5 minut i nie mogę jej odłożyć

Mam ostatnio problem z odbiciem po piersi, mała się naje i odbicie wygląda w ten sposób że ją ciągnie na wymioty i zwykle uleje takim gęstym mlekiem z flegmą - przepraszam za bezpośredniość, ale martwi mnie to bo to chyba nie jest normalne mają Wasze dzieci podobnie nie zdarza się to często ale jest to przerażające jak dziecko dławi się pokarmem matki

I powielam pytanie odnośnie szczepień - jakie wybrałyście? skojarzone czy zwykłe? Ja się zastanawiam nad 5w1
Martunia mój Adaś też prawie wcale nie odbija po piersi i też bardzo często ulewa,nawet ostatnio w czasie ssania piersi uleje sporo i potem znowu chce jeść, nieraz po godz uleje, różnie nawet czasami wymiotuje:frown: i czasami też za łapczywie je i się krztusi, a i też młodego ciągnie na wymiony, nawet ma tak że go cofa, ale nic nie wylatuje
A i ja jutro idę na szczepienie i wybrałam skojarzone podstawowe, bez pneumo i rota

Cytat:
dziewczyny przed chwila wyjechala ode mnie polozna i moze ta informacja bedzie przydatna dla dzieciatek ktore maja sapke-polozna mowila zeby nawilzac nosek wacikiem albo patyczkiem do uszu bo mowila ze to zadna alergia na mleko jesli dzidzia chetnie pije i nic sie nie dzieje tylko suche powietrze i jak sie ulewa maluszkowi to gdzies tam czesci pokarmu tez moga zalegac w nozdrzach i mowila zeby nawilzac i smarowac kremem dla dzieci okolice noska i powinno pomoc, ja dzisiaj sprobuje.
Dzięki llula za info. jak była u mnie położna to też powiedziała, że to charczenie to mogą być resztki pokarmu jak dziecku się uleje, ale nic nie popwiedziała o nawilżaniu noska, w ogólne nic nie poradziła na to

Cytat:
U nas był spokojniejszy, ale nie wiem, czy od tego. Myślę, że można dawać więcej, ale właśnie chyba trzeba rozłożyć proporcje w ciągu dnia. A herbatki masz hippa?
Tak herbatki z hippa, i tak będę robić, że rozłożę te 100ml na cały dzień
U nas też maakra nie jest co noc, ale niestety osattnio była dość często.

Gerda a ja słyszałam, że to gerbera właśnie jakieś słabe jest i dlatego tak mnie zaskoczyło polecenie lekarza , ale jak stosujecie i jest ok, to mnie uspokoiłaś. Może na dokarmianie jest ok. Mi w sumie jest i tak potrzebne tylko na wszelki wypadek.
Ja kupiłam Bebilon 1 i dawałam parę razy i było wszystko ok

Biedna Archi, współczuję samopoczucia, mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie.

A ja Was od chyba 3 godzin usiłuję nadrobic, aż w końcu mały padł.
Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Napisz na jaka sie zdecydujesz. Sama rozważam zakup

Wczoraj Leosiek krzyczał prawie godzinę z krótkimi przerwami. Aż ochrypł biedak.
1. Różnie, raczej poza bólami brzuszka nie płacze. Chyba, że zachce mi sie przebierać pampka na głodniaka
2. nie bardzo, pręży się, ciągnie cyca, chwyta, puszcza, ulewa i tak w kółko, aż stwierdzę, że nie ma sensu
Caltea od jakiegoś tyg popołudniami i wieczorami mój zachowuje się identycznie!!! i nie wiedziałam co robić, bo noszenie czy kołysanie nie pomagało i dawałam mm, nie wiem czy dobrze robię:frown:

Cytat:

Ancia ja dawałam parę razy mm i Adaś nie miał później problemu ze ssaniem cyca, a smoczek mam z najwolniejszym przepływem

Cytat:

Malamutka gratulacjeAle się biedna wymęczyłaś, dobrze że masz już swoją dzidzię przy sobie
Agnyska co do lekarza do szkoda słów, kurczę ja się boję tego badania, a mam za tyg wizytę, boję się tego pieluchowania

Cytat:

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

O I KOLEJNA MAMUŚKA GRATULACJE WIELKIE ALE MAMY WYSYP
to się biedna rzeczywiscie musiała namęczyć
Gratulacje dla Irmith

Cytat:

Biedna Archi. Ja miałam poród sn i bolało niesamowicie ale nawet nie wiem jaki to może być ból przy cc, ale współczuję bardzo i życzę szybkiego powrotu do zdrowia
A ja dziś poleciałam na szybko z mamą do sklepu odzieżowego po sukienkę na chrzciny, ale niestety nic ciekawego nie było, a jak mi się spodobało to nie było rozmiaru, a w ogóle załamałam sie w przymierzalni, wcześniej nosiłam rozmiar 36/38 a nie mogłam się zmieścić w 42, chociaż już sporo schudłam i zostało mi 4 kg do wcześniejszej wagi, to dupa i uda niestety się nic nie zmniejszyły ( a w ciąży sporo mi się rozszerzyły). Już zrezygnowana że nici z zakupów dojrzałam tatą ładna bluzkę i pomyślałam, że jak będzie dobra to kupię i założę do niej spudnicę i będzie git i na szczęście bluzka akurat. Więc strój na chrzciny już jest. I zamówilismy na all szatkę i świecę i już wszystko kupione

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 15:54   #1916
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

cześć dziewczynki

ale sie dzieje poród za porodem.

wielkie gratulacje dla nowych Mamuś

u nas chyba skok rozwojowy w 6 tygodniu Młoda je bez końca zwłaszcza w nocy i generalnie ma jakby kiepawy humor. co nie zminia faktu, że śpi jakl spała, tylko tzw. międzyczas bywa ciężki. ale aż sibie podziwiam za pokąłdy cierpliwości

a ja dziś na przegląd podwozia do gina lecę

biegne was ponadrabiac, póki młoda na balkonie śpi opatulona w wózeczku ( u nas dziś co chwilę pada, a balkon mam w połowie zabudowany więc idealne miejsce na spanie).

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 16:04   #1917
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
samo sie to nie ureguluje polozna mowila, zeby przetrzymywac dziecko i starac sie dawac co 3h to wtedy zje odpowiednią ilośc tyle w teorii
hehe, no właśnie to jest teoria też mi położna mówiła, żeby przetrzymać, ale jak mi sie drze w niebogłosy z głodu to mi żal biedactwa się robi i daję porcję...

Cytat:
W aptece ostatnie pierdołki zakupione, spirytus w monopolowym również, także teraz to już moge na 100% rodzić
no to do boju Martuś

Cytat:

Gratulacje wyglądacie super
ja to cały tydzień zeszły wyglądałam jak 7nieszczęść, blada jak ściana i zmęczona

Cytat:

za poprawę bioderek a lekarz brak słów

Cytat:

oooo proszę się sypnęły mamuśki
Gratulacje!!!

pęknięcia współczuję, mnie po nacięciu jeszcze mocno boli...

Cytat:
Biedna ona mam nadzieję, że lampy pomogą i Archi będzie mogła wyjść do domu, całkiem inaczej się dochodzi do siebie w domu niż w szpitalu..

Cytat:
o jejku, strasznie długo, współczuję ja mam dość jak nasza 2h nie śpi
a jak teraz - zasnął już może?

Cytat:
hah, jaka zadowolona fajna ta mata, taka żywa, kolorowa

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 16:36   #1918
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:

GRATULACJE!!!!!! klask i:Pięknie dziewczyny wyglądacie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

O I KOLEJNA MAMUŚKA GRATULACJE WIELKIE ALE MAMY WYSYP
to się biedna rzeczywiscie musiała namęczyć

I BRAWA DLA KOLEJNEJ DZIELNEJ MAMUSI: oklaski:

A ja byłam dziś na ważeniu.... szału nie ma Młody w zasadzie osiągnął wagę urodzeniową a dziś kończymy 3 tydzień... Martwi mnie ten mały przyrost...
Kolejne ważenie w poniedziałek.

SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 16:37   #1919
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Jędza .
ale na brzuchu mam flaczek także wiesz nie wszystkoo wróciło do normy

Cytat:

o matulu .... a masz może leżaczek ? U mnie cudownie się sprawdza, w ciągu dnia minimu 4-5 drzemek prawie do godziny czasu
a jak już Staś bardzo oporny a mamusia zmęczona to kładę się obok niego i karmię , zasypia po 10-15 minutach
zresztą moje dziecid domaga się snu od kilku dni , poprostu chce spać i koniec, w nocy się budzi często boo max 2 -2,5 godziny, ale naet oczek nie otwiera, zje i z powrotem śpi. Może wosk podziałał

Gratuluję Malamutce i Irmith!!!!

My Po wizycie i szczepieniu. Mały ma wysypkę na ciele niewiadomego pochodzenia, dlatego dostał tylko jedną szczepionkę w udo, a za mc ma dostać wszystkie, o ile wysypka się nie pojawi ...

no i troche przytyl pani doktor nie chciała uwierzyć że nie dokarmiam
uwaga urodził sie z waga 3300 a wazy teraz 5500 po 7 tygodniach mój klocuś jest od dziś
Nie dziwne że 2 pampersy są za małe

aa co do noska, możliwe że sapka, wiotkość krtani itp mamy czekać jak to się rozwinie bardziej, bo podobno niemowlęta często z tego wyrastają.
Mam jak najwięcej zakraplać, solą bądź wodą morska (zakupiłam dziś, zobaczymy jaki efekt będzie)

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami

Edytowane przez MalgosiaM8
Czas edycji: 2011-10-12 o 16:40
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 16:50   #1920
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Ancia moja nie spi codziennie od 16 do wieczora....tzn do 21-22
mimo ze widze jest spiaca i probuje ja jakos uspic to nic z tego nie wychodzi.....
Współczuję, u nas różnie, ale tak długo to dawno nie było, podejrzewam, że to przez brak spaceru, bo jestem podziębiona i boję się wyjść.
Cytat:
Piękna .
Cytat:
Karmimy zwykłym Nanem Za pierwszym razem mąż kupił właśnie ten HA, ale potem poczytałam, że to dla dzieci zagrożonych skazą białkową (jak była w rodzinie) i po zużyciu tego jednego opakowania mamy zwykłe.
Ale zjadł i nic mu nie było?
Cytat:
Rzeczywiście mama kwitnąca!!
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ja mam mm z Hippa w razie potrzeby, czasami sie tez przydaje na dłuższych spacerkach mała je wcina aż miło
ja też na pewno będe zamawiać jakieś pojemniki wielorazowe

naukowe tez nie przysługuje na drugi kierunku? co za patafiany !!!

Dobrze wiedzieć, bo ja tak się bronię przed tym mm, a chyba niepotrzebnie, stresuję się, że nie ściągnę odpowiedniej ilości, że potem Franek oleje mego cyca itd. A mam zalecenie karmić rok, dlatego tak przeżywam.
Na spacerki bierzesz w termosie? Ja mam jakieś buteleczki aventu, ale muszę dokupić 1 większą.
I czy jak dokarmiasz to podajesz też wit K? Bo słyszałam, że przy mm nie trzeba podawać tej witaminy, tylko D.
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
miło mi
jak usłyszał to minę miał niewyraźną, ale żartowali z położną, że do "jutra" mi przejdzie no i jak widać przeszło

A ja zaczynam kąpiel od główki, ze względów higienicznych, pupkę zostawiam na koniec, ale może rzeczywiście zrobię jak Wy... chociaż te kąpiele ostatnio nie są najgorsze.
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Ancia ja dawałam parę razy mm i Adaś nie miał później problemu ze ssaniem cyca, a smoczek mam z najwolniejszym przepływem
Dzięki za informację i pocieszenie. Ten bebilon 1 też właśnie podobno fajny.
Z rozmiarami to weź nic nie mów, ja weszłam tylko w spodnie 44 , niby schudłam 25 kg, ale ciągle jeszcze z 15 kg mi zostało . Było się w końcu wątkowym wielorybem nie na darmo.
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
hehe, no właśnie to jest teoria też mi położna mówiła, żeby przetrzymać, ale jak mi sie drze w niebogłosy z głodu to mi żal biedactwa się robi i daję porcję...
U nas w nocy obowiązkowo co 2 h, 3 h to maks, nie wyobrażam sobie przetrzymać Franka, wczoraj pomogła herbatka, ale normalnie to potrafi jeść co 1,5h.

Franek zasnął , ale znów na rękach i tym razem go nie odkładam, to wreszcie śpi już prawie godzinę.

Co mam zrobić z tym mm Nan Ha - zużyć czy kupić gerbera jak zaleciła pediatra? Poradźcie. Bo tak czy inaczej mm będzie pewnie potrzebne najwcześniej w listopadzie jak pojadę do szkoły.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości