Nadeszła jesień, zbliża się zima, a naszych rozmów nikt nie zatrzyma!:D PM 2013 cz.6! - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-12, 17:07   #3301
meg22
Zakorzenienie

Dot.: Nadeszła jesień, zbliża się zima, a naszych rozmów nikt nie zatrzyma!:D PM 2013

witam nową PM
Stary 2011-10-12, 17:14   #3302
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Dot.: Nadeszła jesień, zbliża się zima, a naszych rozmów nikt nie zatrzyma!:D PM 2013

mia8544, cudna suknia

Cytat:
Napisane przez anuleczek19 Pokaż wiadomość
A teraz zwracam sie do dziewczyn które są w czasie pisania pracy licencjackiej lub przed.. Czy któraś z was myślała o zleceniu napisania pracy??? Kurcze ja mam małe obawy czy sobie z nią poradze..;/ i taka myśl mnie dziś naszła. Tylko chciałabym np. byc obecna przy pisaniu jej przez kogos, zeby byc w temacie. cos na zasadzie spotkan i pomocy.
może to Cię przeraża teraz, bo nie wiesz od czego zacząć. Ale na pewno poradzisz sobie sama kochana

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
A jeszcze Wam napisze co mnie spotkało z poniedziałek, ciągle jestem oburzona jak o tym pomyślę Byłam umówiona na korepetycje. Przygotowałam sie, wydrukowałam materiały i poszłam. Zapukałam, babka mi otworzyła drzwi, ja chce wchodzic a ona mi mówi tak: wie pani co, córka wróciła z Anglii i nie ma pracy więc teraz ona go będzie uczyć angielskiego, tak że dziękujemy, nie miałam jak zadzwonić.
Nosz kur..!
no brak szacunku

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Może my też sobie oddzielny wątek założymy? Albo w klubie temat oddzielny, bo już trudno się tutaj połapać która jaką suknię pokazuje [przynajmniej mi trudno jak nadrabiam po 10 stron , albo nagle wracamy do dyskusji sukniowej sprzed miesiąca ].
jestem za (mimo że może mnie to na razie nie dotyczy )

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny mogę się przyłączyć?? mamy już ustaloną datę na 13.04.2013
witam nową PM-kę

Cytat:
Jesteśmy ze soba trochę ponad 2 lata, dokładnie od lipca 2009, zaręczyliśmy się 18 września tego roku, ślub jak pisałam wyżej 13.04.2013. Oboje jesteśmy z Lublina, studiujemy, ja mam 24, a Tż 23 . Jeśli chodzi o ślub, to mamy wybraną salę, orkiestrę, fotografa, kościół ale jeszcze nie byliśmy uzgadniać i rezerwować. jeśli o czymś zapomniałam to pytajcie
to tak jak u mnie i TŻ-ta

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
hej piękne
nadal mnie dół nie opuszcza i nadal nie znajduję ani jednego plusa wyjazdu... Ale pogadałam z mamą chwilę i oznajmiłam, że jesli tylko będę miała okazję to rzucam szkołe i jadę do TŻta... jak sie domyślacie, nie było łatwo i mama nie zbyt szczęśliwa, ale poinformowana to chyba najważniejsze ... zdecydowałam i nie odpuszcze... teraz pewnie jeszcze mama ma nadzieję, że zdanie zmienię, ale moja granica "pół roku" dalej aktualna i żeby nie wiem co zdania nie zmienię..
i bardzo dobrze, że zaczęłaś o tym mówić. Od czegoś trzeba zacząć. Jakoś przygotowac rodziców

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Od tego jest promotor żeby czuwać nad twoją pracą mój mi wszystko wytłumaczył i dzięki temu łatwo mi się pisało, to nie jest żadna filozofia - czytasz literaturę i piszesz o tym własnymi słowami.
lub korzystasz ze słownika synonimów (bardzo przydatna rzecz w czasie pisania pracy dyplomowej)
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 17:14   #3303
meg22
Zakorzenienie

Co do licencjatu czy mgr... nie jest to wcale takie straszne na początku wydaje się, że jest to praktycznie niemożliwe do napisania. Jednak jak się już załapie wenę, to leeeeeeci
Stary 2011-10-12, 17:19   #3304
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

i TŻ wrocił z pracy, więc i nie posiedzę na wizażu dzisiaj zapewne
Stary 2011-10-12, 17:31   #3305
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
i bardzo dobrze, że zaczęłaś o tym mówić. Od czegoś trzeba zacząć. Jakoś przygotowac rodziców
no i przy okazji siebie.. bo nie ukrywam, że mimo, że tego chcę bardzo to będę sie bała wyjechać tak trochę i zacząć pracować... wiem, że to tylko strach taki bardziej może będzie przed długą drogą, ale wiem też, że będę wtedy najszczęśliwszą osobą na świecie, bo w końcu będę mogła mieszkać z nim żeby tylko tym razem nam plany wypaliły żeby była możliwość jakaś, a wtedy te pół roku żeby walił się świat z zaciśniętymi zębami wytrzymam.. chociaż wiem, że będzie cholernie trudno.. zresztą już jest
Stary 2011-10-12, 17:41   #3306
anuleczek19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meg22 Pokaż wiadomość
Co do licencjatu czy mgr... nie jest to wcale takie straszne na początku wydaje się, że jest to praktycznie niemożliwe do napisania. Jednak jak się już załapie wenę, to leeeeeeci

No własnie najgorsze początki, dzieki za słowa otuchy dam radę!

A.H

anuleczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 18:25   #3307
meg22
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie najgorsze początki, dzieki za słowa otuchy dam radę!
Nie ma się co spinać ale radzę nie zostawiać tego na miesiąc przed terminem oddania pracy, bo wtedy jest hard core wiem z własnego doświadczenia
Stary 2011-10-12, 18:27   #3308
tajeczka
Zadomowienie

Anuleczek ja jestem świeżo po pisaniu licencjatu i z własnego doświadczenia wiem jak to jest się zebrać do tego... ja musiałam w lecie pisać bo w roku akademickim mi sie nie chcialo... promotor miał nas w d*pie do tego stopnia, że nie przyjechał na 10 spotkań we wrześniu i sierpniu i nam promotora zmienili tydzień przed obroną i w 5 dni musiałam całą prace zmienić.....
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 19:41   #3309
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
i właśnie to mnie boli.. on wie o tym i będę mu to wielokrotnie przypominać, bo może wtedy szybciej coś będzie działał w kierunku mojego wyazdu... no ale to i tak nie zmieni faktu, że źle mi z tym, że ja zostaję tu całkiem sama z tymi wszystkimi problemami

mia pięknie wyglądasz w tej sukni

rodzice TŻta są bardziej pozytywnie do tego nastawieni.. nie ma większego problemu żebyśmy razem spali czy wyjeżdżali.. nawet jeśli mielibyśmy przed ślubem razem mieszkać oni nie sprzeciwią się temu...

wiem, że jemu też będzie ciężko, bo dla niego to będzie wiecej nowości niż dla mnie.. ale wiem, że on da radę.. on jest silniejszy ode mnie pod tym względem... mimo to zdaję sobie sprawę, że nie tylko ja będę cierpiała..

witamy

ooo to nie tak daleko ode mnie mieszkasz

hej piękne
nadal mnie dół nie opuszcza i nadal nie znajduję ani jednego plusa wyjazdu... Ale pogadałam z mamą chwilę i oznajmiłam, że jesli tylko będę miała okazję to rzucam szkołe i jadę do TŻta... jak sie domyślacie, nie było łatwo i mama nie zbyt szczęśliwa, ale poinformowana to chyba najważniejsze ... zdecydowałam i nie odpuszcze... teraz pewnie jeszcze mama ma nadzieję, że zdanie zmienię, ale moja granica "pół roku" dalej aktualna i żeby nie wiem co zdania nie zmienię..
Bardzo dobrze, że jestes taka konsekwentna i twarda w swoich przekonaniachA kiedy Tż będzie wiedział kiedy wyjeżdża?

Co się z Wami dzieje?Miałam tylko kilka postów do nadrobienia?
Byliśmy z Tż-tem po farbę a raczej emulsję i pigmenty bo taniej Nas to wyszłoBędę miała na ścianach ciemną czekoladę i jasną kawę z mlekiem i na tym brązowe wzoryAle malowanie chyba dopiero wśrodę bo Tż nie będzie miał teraz czasu
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 20:15   #3310
malinka_070190
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mu_minka1988 Pokaż wiadomość
O matko

anuleczek19 uważam tak samo jak Lin. Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś za mnie pracę pisał.

mia8544 jestem w szoku co do Twojej przyjaciółki. Chociaż może skoro ma problemy z facetem, to szukanie sukni ślubnej z Tobą jeszcze bardziej ją przytłoczyło. Czasem tak jest, że czegoś się pragnie, a jak słuchamy o tym od kogoś innego, kto to przeżywa, to nei mamy ochoty tego słuchać. Wtedy są takie ciężkie chwile.

Laski przez te 2 dni załatwiania się tak zaprawiłam. Nie dość, że mam problemy z tą krtanią, to z powrotem gardło zaprawiłam i wyrobić nie mogę, tak mnei boli

Z TŻ dzisiaj jedziemy z zespołem załatwić i chyba podpiszemy umowę.

Ostatnio jak TŻ w tym warsztacie dorabia to my praktycznie czasu razem nie spędzamy. On wraca taki padnięty, rano mu się wstać nie chce. Biedak nie przyzwyczajony do takiej pracy. Zamiast wypoczywać na urlopie to on... W przyszłym tygodniu remont pokoju u mnie musi zrobić.

Zdrowej szybko

3mam kciuki żeby z zespołem wszystko wypaliło

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Moim zdaniem nic jej nie tłumaczy. Ja byłam z siostrą oglądać suknie 2 razy - pierwszy raz cały dzień, od 11 do 18. Było to dzień po pierwszej rozmowie o ewentualnym rozstaniu z byłym. Za drugim razem byłyśmy na jakieś 2 godziny w centrum ślubnym, gdzie oglądałyśmy nie tylko suknie. Było to w dzień rozstania (decyzję podjęłam dzień wcześniej). I chociaż w pewnym momencie miałam łzy w oczach widząc suknie i te wszystkie dodatki. Ale zacisnęłam zęby i oglądałyśmy dalej. Bo dla mnie był to zaszczyt, że siostra liczy się z moim zdaniem i to ze mną chce suknię wybierać. A wierz mi, że dla mnie to było bardzo trudne. Ale starałam się zachować pozory, bo wiem jak dla niej było to ważne

Wczoraj wróciłam po 20 z uczelni, jak wyszłam z domu po 8 :/ Więc padłam jak mały miś Ale już mam weekend Dzisiaj babskie spotkanie, umówiłyśmy się na obiad - koleżanka ma urodziny Także powoli zaczynam się ogarniać

Napewno Twoja siostra to doceniła, bo wiedziała, ze było to dla Ciebie trudne

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Wiem że nie powinno sie to odbijać na mnie i to że ona sie rozstała z facetem to nie jest moja wina, żeby mi tak mówiła... Ale ona też kilka razy znosiła moje fochy Zobaczymy w ogóle jak to będzie teraz z nami, bo skonczyłysmy studia, ona idzie chyba do Krk tam gdzie miałyśmy iść razem. Zobaczymy czy sie ta przyjaźń nie rozwali, jak to było no z moją "przyjaciółką" z LO...

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

A jeszcze Wam napisze co mnie spotkało z poniedziałek, ciągle jestem oburzona jak o tym pomyślę Byłam umówiona na korepetycje. Przygotowałam sie, wydrukowałam materiały i poszłam. Zapukałam, babka mi otworzyła drzwi, ja chce wchodzic a ona mi mówi tak: wie pani co, córka wróciła z Anglii i nie ma pracy więc teraz ona go będzie uczyć angielskiego, tak że dziękujemy, nie miałam jak zadzwonić.
Nosz kur..!

Jaka baba wogóle i jeszcze powie, ze nie miała jak zadzwonic

30/30 shred
malinka_070190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 20:15   #3311
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

hej piękne
Cieszę się, że w końcu zebrałaś się na odwagę

TŻ zasypia, a i ja chyba długo dziś nie posiedzę po pobudce o 5:30 A poza tym prawie godzinę w nocy nie spałam, bo zje.bała się spłuczka jak spłukałam w nocy. Ciągle się spłukiwała woda... No i musiałam obmyśleć mechanizm, który to zatrzymał Czyli naprawiłam spłuczkę, ale tak po mojemu Prościej byłoby zakręcić główny zawór z wody, ale strasznie ciężko nam chodzi i nawet TŻowi go ciężko zakręcić

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 20:36   #3312
malinka_070190
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny mogę się przyłączyć?? mamy już ustaloną datę na 13.04.2013

Witaj pewnie, że możesz
napisz coś o Was

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
filozofie wiem, że dziwnie się kojarzy, ale nie jest takie złe . Mam już wprawę w szukaniu takich rzeczy, bo jestem po 1 odwołanym ślubie...

O kurcze... a co się stało?

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
jako copywriter, public relations i jakies tam inne rzeczy....
nooo.... odwołałam jakoś wczesniej, a 2 dni po planowanej dacie ślubu sie rozstalismy.... strasznie zamotana historia ogólnie

Hmm no z tego co naisałaś to pokręcone to było

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
no na pewno zamotanaNie wnikam

Dobra ja uciekam bo zaraz koniec pracy i jedziemy z Tż-tem po farbę
Dziewczyny czy wy też ostatnio takie zmęczone chodzicie i bez życia? Ja to dalej takie doły załapuję, że masakra

Ja też jakoś nie mam ochot do zycia chyba jesienna depresja...

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
i właśnie to mnie boli.. on wie o tym i będę mu to wielokrotnie przypominać, bo może wtedy szybciej coś będzie działał w kierunku mojego wyazdu... no ale to i tak nie zmieni faktu, że źle mi z tym, że ja zostaję tu całkiem sama z tymi wszystkimi problemami

mia pięknie wyglądasz w tej sukni

rodzice TŻta są bardziej pozytywnie do tego nastawieni.. nie ma większego problemu żebyśmy razem spali czy wyjeżdżali.. nawet jeśli mielibyśmy przed ślubem razem mieszkać oni nie sprzeciwią się temu...

wiem, że jemu też będzie ciężko, bo dla niego to będzie wiecej nowości niż dla mnie.. ale wiem, że on da radę.. on jest silniejszy ode mnie pod tym względem... mimo to zdaję sobie sprawę, że nie tylko ja będę cierpiała..

witamy

ooo to nie tak daleko ode mnie mieszkasz

hej piękne

i bardzo dobrze, ze postawiłaś sprawe jasno! Zobaczysz będzie dobrze

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Cieszę się, że w końcu zebrałaś się na odwagę

TŻ zasypia, a i ja chyba długo dziś nie posiedzę po pobudce o 5:30 A poza tym prawie godzinę w nocy nie spałam, bo zje.bała się spłuczka jak spłukałam w nocy. Ciągle się spłukiwała woda... No i musiałam obmyśleć mechanizm, który to zatrzymał Czyli naprawiłam spłuczkę, ale tak po mojemu Prościej byłoby zakręcić główny zawór z wody, ale strasznie ciężko nam chodzi i nawet TŻowi go ciężko zakręcić

hehe u mnie wczoraj wieczorem sie spłuczka rowaliła

No malina zaliczyła 3 dzień shreda

30/30 shred
malinka_070190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 21:15   #3313
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dobrze, że jestes taka konsekwentna i twarda w swoich przekonaniachA kiedy Tż będzie wiedział kiedy wyjeżdża?
już wiemy za tydzień w piątek ma wyjazd
Stary 2011-10-12, 21:22   #3314
aleksmaslanka
Raczkowanie

Hej dziewczyny.
Tak mi głupio bo nawet nie mam czasu nadrabiać wszystkich waszych postów i czesciej sie udzielac. Mam bardzo mało czasu i nawet nie codziennie widuje sie z TŻtem

Malinko bardzo mi przykro z powodu Twojej sytuacji i wyjazdu TŻta... rozumiem Twój żal i smutek.

Co do pisania pracy to nie mam w tym doświadczenia i również bardzo sie tego obawiam.

Niestety muszę juz spadać sie myć bo jestem wykończona a na jutro na 7.30 mam prawie do wieczora.
Trzymajcie sie kochane i wybaczcie mi tą częściową absencję
aleksmaslanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 21:22   #3315
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
malinka: ja w sumie rozumiem twojego tż, tzn moze nie tak - nie rozumiem ale wiem ze faceci tak maja. moj tez od jakiegos roku przebakiwal o wyjezdzie do mojego taty ale ja mu to skutecznie wyperswadowalam no a teraz ma firme wiec na pewno nie wyjedzie. na pewno bedzie bardzo bardzo ciezko... szczegolnie tobie bo on sie tam zajmie praca i bedzie mial taki przymus ze przyjechal po to zeby robic. musisz sie czyms zajac i jakos sobie ten czas wypelnic bo to idzie zwariowac. ja absolutnie nie jestem za rozlaka wsrod tak mlodych ludzi bo sama wiem ze bym na piechote do tż poszla gdyby wyjechal. faktycznie skorzystaj z rad dziewczyn odnosnie tych telefonow bo z tym na pewno nie bedzie tak zle koszt polaczen zalezy od strefy ale smsy sa chyba stale bo do niemiec placimy 0,64zl i jak pisalam z egiptu to tez tyle kosztowalo. i na pewno jak juz sie tam zaklimatyzuje to odkryje wiele innych mozliwosci tak zebyscie mogli miec lepszy kontakt
ja mam kolezanke ktora jak jej chlopak wyjechal zagranice to odetchnela z ulga i tylko utwierdzila sie w przekonaniu ze to nie to. no ale tam od poczatku bylo niefajnie
Mądrze dziewczyna prawi.

Cytat:
No widzisz Ty się wyprowadziłas a ja naprawdę nie mogę...

Kochana gdybym się uparła to mieszkałabym z TŻ. Ale moja siostra tak zrobiła i... wiem że ja tego nie chce. Cieżko zrozumieć poglądy i postępowanie mojej mamy, bo to o nią tutaj chodzi, dlatego... nie myślę nad tym, jest jak jest i już. W sumie jest też jedna kwestia, ale tego już naprawdę nie da się ogarnąć

nie no kochana udało mi się, ale fuksem :P Nie są też jakieś mega bo telefonem. Bo był pan który zastępował żonę, więc przyjaciółka pomagała mi ubierać suknię więc mam fotki z przymierzalni. Bo gdyby mi Pani pomagała to by fotek nie było
suknia jest w salonie Ona w Trn na Nowym Świecie. Kosztuje trochę więcej niż chciałam dac za suknię, bo 3tys, ale... jest tego warta, naprawdę Jak mi się nie odwidzi to ją zamówię za jakiś rok fotka w załączniku

Kochana nie pisz głupot Pamiętasz jak ja tu ciągle pisałam jak mi źle że TŻ pojechał? I nikt mnie nie wygonił Jesteśmy tu po to żebyś nam pisała jak Ci źle

jaa też ryczę dosłownie na każdym odcinku
Super suknia wprawdzie nie w moim stylu, ale super wyglądasz w niej

Cytat:

A teraz zwracam sie do dziewczyn które są w czasie pisania pracy licencjackiej lub przed.. Czy któraś z was myślała o zleceniu napisania pracy??? Kurcze ja mam małe obawy czy sobie z nią poradze..;/ i taka myśl mnie dziś naszła. Tylko chciałabym np. byc obecna przy pisaniu jej przez kogos, zeby byc w temacie. cos na zasadzie spotkan i pomocy.

Ja jestem właśnie w momencie wybierania tematu i nie mam pojęcia czy zdecydować się na cos praktycznego, gdzie mało się pisze czy właśnie na pisanie i to z pomoca kogoś.

Czeeeeeść Dziewczyny Jak mi wstyd, że zaniedbuję wątek Wracam i mam nadrabiania, a na to troche czasu schodzi. Ale nadrobiłam Was. Takie dni teraz mam, że pół dnia na uczelni, pół z TŻ'tem i nie mam chwili nawet sie przywitać. Wybaczycie ?
Piszecie sporo i nie wiem naweto co cytować więc od jutra postaram się być na czasie A a'propos sukni to byłam u znajomej i ona ma suknię do sprzedania. Taka, jak mi się podobają - czyli prosta, klasyczna. Niestety nie zrobiłam zdjęcia, ale mam jej zdjęcia w tej sukni. Więc pokażę. Najsmieszniejsze jest to, że ta kiecka jest idealna na mnie wzrostem, bo prawie na moje 158cm z obsacem 4-6cm Nawet nieskromnie mogę powiedzieć, że ja lepiej w niej wyglądam Tu na zdjęciu jest z kołem, ale bez sie nawet lepiej układa. Co myślicie ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0060.jpg (19,0 KB, 21 załadowań)

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019

Edytowane przez mala_biegaczka
Czas edycji: 2011-10-12 o 21:24
mala_biegaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 21:31   #3316
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra ja uciekam bo zaraz koniec pracy i jedziemy z Tż-tem po farbę
Dziewczyny czy wy też ostatnio takie zmęczone chodzicie i bez życia? Ja to dalej takie doły załapuję, że masakra
ja mam dokładnie tak jak napisałas. Chyba jakaś deprecha jezienna. Czasem mam ochotę siąść i płakać co w sumie zrobiłam wczoraj

Cytat:
Cytat:
Nie ma się co spinać ale radzę nie zostawiać tego na miesiąc przed terminem oddania pracy, bo wtedy jest hard core wiem z własnego doświadczenia
Noo jak też sobie nie wyobrażałam jak to napisać ale jakos poszło. Tylko pierwszy rozdział zaniedbałam i musiałam w weekend napisać, nie polecam

Cytat:
Napisane przez mala_biegaczka Pokaż wiadomość
Piszecie sporo i nie wiem naweto co cytować więc od jutra postaram się być na czasie A a'propos sukni to byłam u znajomej i ona ma suknię do sprzedania. Taka, jak mi się podobają - czyli prosta, klasyczna. Niestety nie zrobiłam zdjęcia, ale mam jej zdjęcia w tej sukni. Więc pokażę. Najsmieszniejsze jest to, że ta kiecka jest idealna na mnie wzrostem, bo prawie na moje 158cm z obsacem 4-6cm Nawet nieskromnie mogę powiedzieć, że ja lepiej w niej wyglądam Tu na zdjęciu jest z kołem, ale bez sie nawet lepiej układa. Co myślicie ?
bardzo ładna
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 21:31   #3317
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
już wiemy za tydzień w piątek ma wyjazd
ale będziecie mieli przynajmniej trochę czasu dla siebie...
Cytat:
Napisane przez aleksmaslanka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Tak mi głupio bo nawet nie mam czasu nadrabiać wszystkich waszych postów i czesciej sie udzielac. Mam bardzo mało czasu i nawet nie codziennie widuje sie z TŻtem

Malinko bardzo mi przykro z powodu Twojej sytuacji i wyjazdu TŻta... rozumiem Twój żal i smutek.

Co do pisania pracy to nie mam w tym doświadczenia i również bardzo sie tego obawiam.

Niestety muszę juz spadać sie myć bo jestem wykończona a na jutro na 7.30 mam prawie do wieczora.
Trzymajcie sie kochane i wybaczcie mi tą częściową absencję
ja wybaczam i rozumiem
Cytat:
Mądrze dziewczyna prawi.

Super suknia wprawdzie nie w moim stylu, ale super wyglądasz w niej

Ja jestem właśnie w momencie wybierania tematu i nie mam pojęcia czy zdecydować się na cos praktycznego, gdzie mało się pisze czy właśnie na pisanie i to z pomoca kogoś.

Czeeeeeść Dziewczyny Jak mi wstyd, że zaniedbuję wątek Wracam i mam nadrabiania, a na to troche czasu schodzi. Ale nadrobiłam Was. Takie dni teraz mam, że pół dnia na uczelni, pół z TŻ'tem i nie mam chwili nawet sie przywitać. Wybaczycie ?
wybaczamy wybaczamyA suknia bardzo ładna, naprawdęTylko te rękawiczki mnie odstraszająJak dla mnie już są niemodne

Dobra dziewczyki ja na dzisiaj już kończę. Obejrzę Top Model i lulu. Dobranoc, słodkich snów życze
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 21:39   #3318
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
ale będziecie mieli przynajmniej trochę czasu dla siebie...
mam taką nadzieje
Stary 2011-10-12, 21:44   #3319
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
wybaczamy wybaczamyA suknia bardzo ładna, naprawdęTylko te rękawiczki mnie odstraszająJak dla mnie już są niemodne
Dziękuję za wybaczenie
No rękawiczki tak.. ja nie zamierzam mieć rękawiczek ani welonu ... ani tipsów

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2011-10-12, 21:46   #3320
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
suknia ładna (chociaż zupełnie nie w moim stylu ). I rękawiczki z tym bolerkiem wg mnie powinny pójść out
Stary 2011-10-12, 21:47   #3321
malinka9191
Zakorzenienie

uciekam na dziś już...
jestem taka wykończona tym wszystkim, że czas się położyć...

dobranoc.
Stary 2011-10-12, 21:52   #3322
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

ale jestem wściekła na TŻ-ta. Jak tu spędzać wieczór jak on o 21 już się do życia nie nadaje . I tak już od *uja czasu
Stary 2011-10-12, 21:52   #3323
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
suknia ładna (chociaż zupełnie nie w moim stylu ). I rękawiczki z tym bolerkiem wg mnie powinny pójść out
Zdecydowanie O rękawiczkach już wyżej pisałam, a bolerko też... ale to zdjęcie sprzed 2 lat w ogóle i ogólnie suknia jest z kolekcji chyba 2008, ale no urzekła mnie - sama - bez tych dodatków. Ja bym sobie sama swoje dokupiła i normalnie zaczynam się nad nia zastanawiać, bo w sumie znajoma chce za nią 150zł - więc to za darmo. A i nawet jakbym znalazła coś innego to nie będzie mi żal

Cytat:
uciekam na dziś już...
jestem taka wykończona tym wszystkim, że czas się położyć...

dobranoc.
Trzymaj się i nie płacz już Ja pomimo tego, że się nie udzielam ostatnio to śledzę Twoją sytuację i naprawdę wspólczuję i możesz liczyć na wsparcie moje jak i każdej PM'ki tutaj

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2011-10-12, 21:55   #3324
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Zdecydowanie O rękawiczkach już wyżej pisałam, a bolerko też... ale to zdjęcie sprzed 2 lat w ogóle i ogólnie suknia jest z kolekcji chyba 2008, ale no urzekła mnie - sama - bez tych dodatków. Ja bym sobie sama swoje dokupiła i normalnie zaczynam się nad nia zastanawiać, bo w sumie znajoma chce za nią 150zł - więc to za darmo. A i nawet jakbym znalazła coś innego to nie będzie mi żal
no to rzeczywiście okazja
Stary 2011-10-12, 21:58   #3325
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
ale jestem wściekła na TŻ-ta. Jak tu spędzać wieczór jak on o 21 już się do życia nie nadaje . I tak już od *uja czasu
Czemu?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 22:02   #3326
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
no to rzeczywiście okazja

Powiedziałam TŻtowi o tej sukience, to powiedział, że jeśli mi sie podoba to możemy ja wziąć. Ogólnie jakoś nie przywiązuję wagi tak do końca do sukienki (przynajmniej na dzień dzisiejszy;p) - ładnemu we wszystkim ładnie A mogłabym ją trochę podpicować u cioci która jest krawcową Już by nam te 2tys z budżetu odpadło

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2011-10-12, 22:10   #3327
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Czemu?
czemu TŻ o 21 już nie nadaje się do życia? Nie wiem. Ciągle zasłania się pracą. Ja rozumiem że wstaje po 6, że pracuje na budowie i dużo i ciężko pracuje. Zero czasu na rozmowę, na przytulanie, na cokolwiek, bo zmęczony, jakby tylko on pracował i tylko on był zmęczony. Jak zmobilizuje go do obejrzenia jakiegoś filmu na kompie to po 10 min on już śpi, a ja wtedy jeszcze bardziej jestem zirytowana. A jak już rozmawiamy ostatnio to tylko o tym co w pracy i co dziś zjemy. No ile tak można. Przedwczoraj nieźle sie przez to pokłócilismy, ale jak widać nie przyniosło to efektów żadnych
Stary 2011-10-12, 22:15   #3328
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
czemu TŻ o 21 już nie nadaje się do życia? Nie wiem. Ciągle zasłania się pracą. Ja rozumiem że wstaje po 6, że pracuje na budowie i dużo i ciężko pracuje. Zero czasu na rozmowę, na przytulanie, na cokolwiek, bo zmęczony, jakby tylko on pracował i tylko on był zmęczony. Jak zmobilizuje go do obejrzenia jakiegoś filmu na kompie to po 10 min on już śpi, a ja wtedy jeszcze bardziej jestem zirytowana. A jak już rozmawiamy ostatnio to tylko o tym co w pracy i co dziś zjemy. No ile tak można. Przedwczoraj nieźle sie przez to pokłócilismy, ale jak widać nie przyniosło to efektów żadnych
My mamy jesienne depresje, może i on ma cos w tym stylu. Zawsze w tym okresie człowiek jest smętny i nie nadaje się do życia, a faceci są mniej odporni niż my na takie rzeczy chyba więc może daj mu trochę czasu I przede wszystkim nie kłóćcie się Ja sama ostatnio taka bywam dla mojego TŻ'ta i to zdecydowanie kwestia pogody i pory roku.

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2011-10-12, 22:16   #3329
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Ułaaa... To faktycznie nie za ciekawie... A kiedy ma najbliższe wolne? Może daj mu kilka dni na ogarnięcie się. Mój jak ma takie ciężkie dni jak teraz to też jak wraca do domu to tylko obiad i do łóżka najbliższego, jak ma luźniej to wtedy "nadrabiamy" te cięższe dni.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 22:20   #3330
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
nie no kochana udało mi się, ale fuksem :P Nie są też jakieś mega bo telefonem. Bo był pan który zastępował żonę, więc przyjaciółka pomagała mi ubierać suknię więc mam fotki z przymierzalni. Bo gdyby mi Pani pomagała to by fotek nie było
suknia jest w salonie Ona w Trn na Nowym Świecie. Kosztuje trochę więcej niż chciałam dac za suknię, bo 3tys, ale... jest tego warta, naprawdę Jak mi się nie odwidzi to ją zamówię za jakiś rok fotka w załączniku
jest....... BOSKA:l ove:
w Trn tzn w TARNOWIE????
przeciez ja mam do tarnowa godzine drogi! pisz gdzie to dokladnie

jest piekna, cudna, sliczna, no po prostu super!! i nawet ma bezowa szarfe do ktorej mozna idealnie dobrac cieliste buty i zloto-bezowe dodatki i oprawe calego wesela

rowne 3000
to akurat moj budzet

Edit: jesli to ten salon to juz weszlam na jego stronke suknie maja naprawde sliczne i ogromny wybor

Edytowane przez melleczka
Czas edycji: 2011-10-12 o 22:24
melleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości