|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#43921 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
ja po prostu kopiuję sobie treść posta i wklejam do pliku .txt, który zapisuję sobie na komputerze w katalogu "wiedza" (tak )---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#43922 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Nie udzielam się tu ostatnio często, ale nie mam czasu dosłownie na nic Dwie uczelnie, ciągłe integracje ( ) i jak wracam do domu to postojówki już mi gasną a uczyć się trzeba i jeszcze zrobić praktyki w liceum i coś wykombinować z WF... Wyśpię się chyba po śmierci ![]() Ajrisz kochana dzięki za namiar na fryzjerkę, byłam dziś. Jak siadłam na fotel i zaczęła mi rozczesywać włosy grzebieniem z gęstymi ząbkami to mnie zmroziło, ale później już było w miarę ok, ścinała dosłownie tylko tyle ile chciałam, bardzo ostrożna była żeby nie ściąć za dużo i na końcu sama powiedziałam że może nawet jeszcze trochę podciąć. Generalnie bardzo sympatyczna i słucha klienta - bardzo na plus ![]() No i niby fajnie, przy tym rozczesywaniu włosy się rozprostowały i wydawały mi się długie, ale jak zabrałam się już w domu do mycia to przeżyłam szok Zarzucam głową w dół a tu nie mam czym zamachnąć Mea culpa, sama chciałam Umyłam włosy, siedzę teraz w koszulce na łbie, realny efekt cięcia zobaczę dopiero rano. Strach się bać ![]() pati_bc zauważyłam że bardzo mi służy odżywka Isany z jedwabiem. A że mamy podobne włosy to zapytanko - próbowałaś? Jeśli tak to jak wrażenia? Jeśli nie to spróbuj koniecznie!
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2011-10-12 o 21:27 |
|
|
|
#43923 |
|
Zakorzenienie
|
Popelnilam dzis zamowienie na ZSK
i czekam teraz na druga juz paczke. Bedzie sie dzialoAjrisz - ogladalam skladniki rozne na ZSK i wpadl mi w oko alfa-bisabolol, ten z kwiatu rumianku rzymskiego. Przeciwzapalny, lagodzacy podraznienia, antybakteryjny, do skory wrazliwej, alergicznej, z luszczyca...Nie probowalas go na Twoj delikatny skalp? ![]() Juz mi sie oczy zamykaja....jeszcze dwa dni orki i weekend |
|
|
|
#43924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#43925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#43926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do grzebienia - przyniosę kiedyś swój rzadszy i spytam czy by nie mogła nim czesać. Kobietka fajna i myślę że chętnie spróbuje nowinek. Moich opowieści o naturalnych metodach słucha z ciekawością ![]() Co do długości - nie przejmuj się Pewnie nie spadło tak dużo, tylko włosom lżej to się uniosły ![]() Koniecznie daj zdjęcie, najlepiej przed i po ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#43927 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak już mam jej dość i mocno odrośnie to przypomina mi się, jak bardzo nie lubię chodzić z czołem na wierzchu i że z krótką prostą wyglądam jakoś młodziej (bo mi kurka zawsze dają więcej niż mam Cytat:
![]() Jestem po masce z jojobą i ciekawa jestem co będzie. Mam ochotę dołożyć jeszcze keratynę, ale miałam nie kombinować za dużo na raz.. Pytanie do Eloe, albo kogokolwiek kto też próbował/się orientuje. Czy NMF do żelu lnianego można dodać do całej porcji ugotowanej na tydzień- dwa, czy bezpośrednio przed nakładaniem? I ile go dodać? |
|||
|
|
|
#43928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdjęcia będą jutro, wstaję o 5 rano to cyknę
|
|
#43929 | |
|
Rozeznanie
|
paulownia, Ag Rafka, AjriszMarta - dziękuję za pomoc
![]() Cytat:
I nie, nie boję się, bo już "przez Was" zbiedniałam Podglądam to forum od jakiegoś czasu i z przerażeniem stwierdzam, że to straszzznie wciąga - co chwila mam ochotę myc głowę i testowac nowe rozwiązania A teraz znów rozochociłyście mnie tymi olejkami. Ehh, to już pod uzależnienie podpada... |
|
|
|
|
#43930 |
|
Zakorzenienie
|
To jest strasznie wciągający nałóg
|
#43931 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#43932 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Działam, działam. Chociaż TŻ zaczyna się dziwnie patrzeć na mnie ![]() Cytat:
). Kurcze, muszę kogoś zacząć szukać we Wrocławiu.Cytat:
![]() Dzisiaj włosy zrobiły mi kolejną miłą niespodziankę- 1/4 zwinęła się w piękny, gruby rulon
|
|||
|
|
|
#43933 | |
|
Wtajemniczenie
|
ciekawostka, niemal identycznie układały się moje włosy przed CG, kiedy wygniatałam je z gumą Joanny... hmmm
![]() http://www.hairstyles99.com/wp-conte...ds//104/10.jpg ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#43934 |
|
ma zielone pojęcie
|
Nie zrobiłam płukanki z kawy. Skręt włosó od razu mniejszy... Ale zobaczymy, co będzie rano.
Teraz myślę o zrobieniu sobie jakiegoś pryskadełka z kawy
|
#43935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#43936 |
|
Zadomowienie
|
moje włosy zawsze były podatne, miałam okres, że końcówki zawijały się w śliczne loczki
![]() postanowiała dołączyć i poczytać o waszej pielęgnacji i może uda mi się zaloczkować
|
|
|
|
#43937 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Dziś mi się wybitnie nic nie chce ![]() I mam delikatny rozgardiasz na głowie. Trochę skręcone, trochę rozprostowane, każdy w inną stronę. Obawiam się, co bedzie po całym dniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez Stefannia Czas edycji: 2011-10-13 o 09:06 |
|||
|
|
|
#43938 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecane fotki.
1,2 i 3 przed fryzjerem, reszta z dzisiaj. Przepraszam za kiepską jakość tych dzisiejszych z tyłu - kiepskie światło ![]() Co myślicie? ![]() Strasznie mało włosów mi zostało w porównaniu do tego ile ich było
|
#43939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta ;P Cytat:
Dobrze im jest ![]() Hot news, Ajrisz podczas pracy Pracownik umysłowy, yeah ![]() (zwróćcie uwagę na brak puszaka - lało, siąpiło, mżyło i wiało, potem słońce potem deszcz i wiało Magia shea ![]() a zamówienie na ZSK "zrealizowane" czekam oj czekam może zdąży dzisiaj bo mam myć
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-10-13 o 09:12 |
||
|
|
|
#43940 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() I piękny brak puszaka
|
||
|
|
|
#43941 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj:
M:szampon rumiankowy, O: odżywka, oliwa z oliwek, miód, żółtko, (siedziałam z tym na głowie 3h ) M: szampon rumiankowy, O: odżywka bez spłukiwania ziaja, do włosów cienkich i delikatnych( nie wiem czy to był dobry pomysł ale nie mam na razie żadnej odżywki B/S i szczerze mówiąc nie wiem, którą wybrać.
|
|
|
|
#43942 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
myszka, DZIEWCZYNKA - BOSKO!!! A u mnie kiepsko ze skalpem, bo chyba nie toleruje mycia odżywkami. Odpadają POTTERSy, HEGRONY, ISANY, bo po nich mam ogromne, bolące i sączące się (wybaczcie jeśli kogoś obrzydziłam) krosty na skórze głowy Czy któraś z Was miała podobne doświadczenia?
|
|||
|
|
|
#43943 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
, jak uzywasz shea?
|
||
|
|
|
#43944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#43945 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdjęcie bardzo zachęcające ![]() Cytat:
Śliczne są! Cudowne i przepiękne ![]() Moje włosy dzisiaj się wyprostowały i tylko same końców są delikatnie wywinięte. Nie reanimowałam ich rano, bo zaspałam, zimno i czeka mnie kilka godzin skakania po drzewach ![]() Mam do Was pytanie, pewnie z cyklu głupich, ale co tam Idzie zima, a ja muszę zaopatrzyć się w czapkę i nie wiem, co wybrać by moim włosom też podpasowała. Na co zwracać uwagę przy kupnie czapki, czy może to w ogóle nie ma znaczenia, jaka i z czego będzie?
|
||
|
|
|
#43946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#43947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zajmuję się budownictwem mostowym To był staruszek do przebudowy (piękna masakra )Z shea idę na łatwiznę i używam kremu do rąk z biedronki jako b/s. Samo shea używałam "na surowo" przed myciem i jako b/s, roztopionego w masce (śmiesznie zastyga) i kropelkę mieszanki (z olejem słonecznikowym = lżejsze) jako dodatek. - Przyznam że ciężko to zmyć i łatwo obciąża, prędzej sprawdzi się surowe jako b/s lub kropelka do b/s. Najlepiej sprawdza się krem do rąk Teraz zamówiłam masełko (mango) i emulgator więc takie rozmajone będzie się dobrze nakładaćNa zimę: luźne kaptury, luźne czapki, luźne berety, kominy. Ciasna czapa nie jest najszczęśliwszym wyborem
|
||
|
|
|
#43948 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
co nie zmienia faktu, że loczki wyglądają świetnie ![]() A ja dzisiaj po raz pierwszy zawinęłam włosy w chustkę. Nie moglam znaleźc niczego jedwabnego, więc użyłam satyny. Trzeci dzień (a właściwie drugi, bo myję włosy wieczorem) jest zawsze najgorszy i moja fryzura do niczego się nie nadaje. Dzisiaj niestety też tak jest - jakieś takie obciążone i... nieregularne - w niektórych miejscach są drobniutkie loki, a w innych ledwo co fale ;/ |
||
|
|
|
#43949 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślałam, że może coś pokrewnego, ale ja zajmuję się mniej przyjemną działką ![]() Czapka będzie luźna, ale ja nie znoszę zimna, więc gruba musi być. Nie ma innej opcji. Myślałam też o kominie. Muszę zacząć szukać czegoś. Dzisiaj siedzę w kurtce w biurze. Ogrzewanie mi wyłączyli ![]() Ja stawiam na wełnę. Obawiam się właśnie tego przetłuszczania, jak zacznę nosić czapkę, chociaż może tym razem będzie inaczej. |
|
|
|
|
#43950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba, że same nauszniki Jeżeli ci w głowę nie zimno Ja czasami nosze jak mam jakąś fryzurę i się boję, że mi się w czapce rozwali
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.

)
I dopiero przy porodzie się sprawdziło, bo była ustawiona pośladkowo i nie chciała nam pokazać na USG kim jest.
) i jak wracam do domu to postojówki już mi gasną a uczyć się trzeba i jeszcze zrobić praktyki w liceum i coś wykombinować z WF... 

Zarzucam głową w dół a tu nie mam czym zamachnąć

Działaj dalej.

Zdjęcie bardzo zachęcające