|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#43861 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
co oni z nami mają![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- A ja już akademiku siedzę, Cieplutko tu a pro po sezonu grzewczego, bo u mnie w domu jeszcze nie pal zimnica;/ Nie wiem czy się dzisiaj męczyć z tymi włosami,,, bo i tak cały czas pada i wariacji dostają... ale z drugiej strony jutro wykłady... No i tak myślę.
|
|
|
|
|
#43862 | ||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wymyśliłam sobie, że coś o skrajnym pH zawsze już będzie agresywne, jak alkohol ;] Widać niesłusznie. Czuję się uspokojona i nawrócona ![]() Cytat:
Włoski ładne Tylko te rozczesane takie dziwne ![]() Cytat:
Moja mama zapuściła włosy na chciny wnuka! O! I troszkę mi szkoda że obcięła, miałabym na kim eksperymentować, bo ma skrajnie grube, skrajnie niską porowatość, skrajnie suche i skrajnie mocne Daj znać ![]() Cytat:
I połysk Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fajnie że fajnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Umyłam (kosmetykami Organicum wygranymi dzięki Wam ) i schnę
|
||||||||||||||
|
|
|
#43863 | |
|
Zakorzenienie
|
Miss - bardzo ładnie obcięte
![]() Cytat:
A na 3 dzień przeważnie spinam, albo myję
|
|
|
|
|
#43864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#43865 |
|
ma zielone pojęcie
|
To dziwne, że emulsja mi nie prostuje włosów. Bo płukanka z szałwii je rewelacyjnie wygładziła...
|
#43866 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ech, to chyba kręcenie nie dla mnie, strasznie wrażliwam na zapachy. Ale z tych gotowców kusi mnie jakieś serum do twarzy z retinolem na noc. Rzucaj, nie skazuj nas na tesknotę! Cytat:
![]() Cytat:
Życz powodzenia w zapuszczaniu, na pewno będą śliczne (jak to u trzydziestek przed czterdziestką )Cytat:
Cytat:
Nie dawajcie takich ładnych zdjęć, bo mi się zaraz chce mieć to co u Was widzę. Cytat:
Jak to mówią "z tyłu liceum, z przodu muzeum", ale tak naprawdę to się nie przejmuję. Staram się mieć dystans do wieku, choć owszem-rosnąca liczba zmarszczek może lekko przygnębiać.Cytat:
![]() Popadaj, całkiem słusznie! Ojejku, Twoje śliczne loki zastrajkowały? Czy po prostu nie masz warunków do pielęgnacji i musisz nosić spięte?
|
|
#43867 |
|
ma zielone pojęcie
|
Miałam dzisiaj ładną fryzurę. Odżywka i płukanka z kawy spisały się świetnie. Choć dzisiaj dam jeszcze żel lniany.
Za to w kwestii przetłuszczania płukanka kawowa niewiele dała, już koło 20.00 miałam tłustą grzywkę...
|
#43868 | ||
|
Zadomowienie
|
Ty daj lepiej swoim odpocząc
Kciuki się przydadzą, nie cierpię zaliczeń z nudnych przedmiotów bo ciężko mi się nauczyc tak żeby za 5min nie wyleciało... Może to od tego farbowania intensywnego? Albo masz uczulenie na płukankę? No, jestem zadowolona ze zmiany ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O, jak miło, ktoś moich gabarytów wzrostowych ![]() Chatul, szkoda że u ciebie płukanka nie pomogła. Ale przynajmniej się ułożyły ![]() Właśnie dostałam sari. Przymierzyłam i stwierdzam, że urodziłam się nie tu gdzie trzeba pod względem urody. Od razu wyglądałam niebo lepiej niż w dżinsach i bluzce. Dlaczego nie mogę nosic takich rzeczy na co dzień
|
|
#43869 |
|
Zakorzenienie
|
łomatko, nadrobiłam z 10 stron (poczucie obowiązku silniejszym od braku czasu jest), ale już nie cytuję, musicie wybaczyć
jedno muszę rzec: Sensi, zabiłaś mnie swoimi zbiorami mazidłowymi ![]() włoski dzisiaj cacy rano zreanimowane psikadłem, loki wróciły, mimo, że w nocy się rozprostowałyjednak nie na mżawkę wodniste psikadła, oj nie Malyna odstawaczy masa, trochę spuszenia (wiadomo, ja nie mam puchu, ale takie włoski fruwające były)idę myć, będzie płukanie kawą
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-10-11 o 21:39 |
|
|
|
#43870 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam siły po całym dniu na uczelni na cytowanie
![]() Zazdroszczę sezonu grzewczego, chyba się nigdy tego nie doczekam Miss T, jaki fajny ten kolor! Taką już mam ochotę spróbować henny a jak na złość farba się trzyma dobrze ;/ Coś jeszcze miałam i zapomniałam,buu, idę paść.. Dostałam maila, że moje zamówienie z mazideł już zostało wysłane, to był miły akcent na koniec dnia! ---- O właśnie, Sensualitka, jaaaki zbiór!
Edytowane przez yarrowia Czas edycji: 2011-10-11 o 21:43 |
|
|
|
#43871 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#43872 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Miałam włosy do pasa i ścięłam je nie z powodu wieku, tylko dla wygody. I żałuję.Siostrze przekażę Ona ma włosy grube, proste i nic nie musi z nimi robić (odżywkę nakłada "jak jej się przypomni" )Cytat:
![]() Kolor włosów wyszedł jakiś taki ładny, nie mam takiego na żywo
|
|
#43873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fryzjerka sprawdzona U mnie tylko kolor nie wychodzi ;]Cytat:
Tylko Ci zimno będzie ![]() Relacja: Pani Basia jak zwykle niezawodna szybciutko, chyba z kwadrans. Bez mycia bo się boję cudzych szamponów. Bez moczenia żebym się nie przeziębiła, tylko psiknięcie. Zgodnie z zamówieniem "same końcówki na dole i ciut więcej na górze i coś z tyłem zrobić bo już przyciężki". Bez degażowania i bez ruszania grzywkiBiblu - pomyśl dokładnie czego chcesz od strzyżenia, jak będziesz się tam wybierać. Czy cieniować i ile, dokąd mają być jak wyschną naturalnie itd Mycie za to lekko eksperymentalne Najpierw Artiste keratynowa, sporo. Szamponik i odżywka z Organicum potem płukanka żelowo-aloesowa, krem do rąk biedr i balsam Nivea FC.Efekt jest bomba Zdecydowanie faliście ![]() Aż się wzruszyłam - grzywka mi się zrulonowała po obu stronach
|
||
|
|
|
#43874 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no oby sie ładnie ułożyło pochwal się ![]() Cytat:
o masz... od czego? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No i moje włoski z dzisiaj w domu było super fajnie z tyłu... z przodu mniej fajnie... ale potem była mżawka i po ładnych włosach. Ostatnie zdjecie to ukazany mój puszak po powrocie do domu... no paskuda ze hej... wiecznie mam puszaka prawie, ze takiego jak ze zdjęcia ![]() jutro znów czeka mnie mycie a teraz idę spaciu, kolorowych dziewczyny
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-10-11 o 22:43 |
|||||
|
|
|
#43875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#43876 |
|
Rozeznanie
|
No, pięknie laski wyglądacie po tych fryzjerach(eiri nie pobyłaś sobie długo prosta, ale podobają mi się te zawijasy). A rulonik Ajrisz na grzywce to w ogóle fajne cacko!(mnie się dziś z przodu zrobił, ale nie zdążyłam zdjecia, zmokłam i się rozrolował trochę)
A prosiłam, zeby mi takich ładnych zdjęć nie pokazywać... Teraz znów będzie mnie ciągnęło do nożyczek ![]() Mgiełko, ślicznie rano. Mnie sie też puszak po deszczu zrobił :beczy:
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-10-11 o 22:48 |
|
|
|
#43877 | |
|
Rozeznanie
|
piękne, takie nawilzone
Cytat:
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#43878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#43879 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wywijas Cytat:
![]() ale się ślicznie wywijają ![]() Cytat:
dzisiaj kubeczkowo z hippem do mycia (ok, ale wolę pottersy chyba) to chyba taka, ale muszę orchidka spytać https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-al-latte.html alem namodziła dzisiaj ciekawe co to będziewszystko inaczej niż zwykle: 1. na suche różne rzeczy 2. mycie kallosem i hipem kubeczkowo 1:1 3. duuuużo Bingo + 10 kropel alterry oliwki granat (pod ręcznik, 10 min) 4. czesanie, płukanie 5. płukanie kawą 6. joaśka len 7. płuknie lnianym na razie schnę, włosy bardzo sztywne w dotyku, ale nie będę ruszać
|
|
|
#43880 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#43881 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
POPIERAM w 100% dobra odżywka musi być, nie wolno tak siebie dręczyć ![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
hmm no ostatnio fryzjer przecież chciał uzyskać loki, tylko jakoś to czesanie grzebieniem o rozstawie 1mm weszło mu w drogę (i wcale nie musiał używać prostownicy... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- ha! właśnie zrobiłam to samo, a teraz widzę, że nie byłam oryginalna z moim pomysłem ![]() ja również dziękuję za obszerne uchylenie rąbka tajemnicy ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#43882 |
|
ma zielone pojęcie
|
No. Zmyłam odżywkę szamponem, potem dałam ją jeszcze na chwilę jako d/s. Na to płukanka z kawy, odciśnięcie wody z włosów, żel lniany i żel w spreju Marca Anthony'ego. Na razie włosy są naprawdę miękkie i ładnie skręcone.
|
#43883 |
|
Zakorzenienie
|
Mgiełko no rzeczywiście puszek okruszek
, może trzeba czymś mocniej zabezpieczyć?Chatul i kawy nie spłukiwałaś wodą potem?
|
|
#43884 |
|
ma zielone pojęcie
|
|
#43885 |
|
Zakorzenienie
|
chyba niekoniecznie
spłukałam, bo trochę fusów się dostało przez sitko ![]() kiedy te kudły wyschną
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-10-12 o 00:49 |
|
|
|
#43886 |
|
Zadomowienie
|
Nie bardzo klimat do tego
Poza tym prawdopodobnie wyrzuciliby mnie ze szkoły, u nas nie można nawet ubrac bluzki na ramiączkach czy krótkich spodenek więc... No właśnie ![]() Fajny efekt po tym fryzjerze, ale w sumie nie różni się dużo od tego co było. Dobra, zużywania resztek ciąg dalszy, idę myc łeb.
|
#43887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czuję dużą różnicę, już się nie chciały układać, takie było martwe zwierze ;]Popatrzcie za okno i pomyślcie sobie, że Ajrisz dzisiaj pracuje w terenie, na wiaterku
|
|
|
|
|
#43888 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To może ubieraj po prostu coś, co jest podobne do sari?
|
|
#43889 |
|
Rozeznanie
|
Hej, kręciołki. Wpadłam życzyć miłego dnia, choć w tym zimnie trudno będzie (Ajrisz, współczuję brrrr).
Jutro mam firmową imprezę, jak znam życie włosy odmówią posłuszeństwa. Przygotowałam turniej drużyn ściągnięty trochę z "Kocham Cię, Polsko" i muszę go teraz poprowadzić. Planowałam koralową sukienkę z krótkim rękawkiem, ale przecież zamarznę! Ratunku, ja chcę lato!!! Jak Wy zapisujecie sobie te posty? Dodajecie po prostu link do ulubionych w przeglądarce czy jest jakaś opcja tu na wizażu, aby to zrobić. Szukałam, ale nie znalazłam. Chciałam zrobić foty, ale bateria padła.
|
#43890 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Sensualitko, ale zbiór i jaki skręt No właśnie, wczoraj po pracy wszystko miałam napuszone i rozprostowane. W domu jeszcze nie grzeją, ale chwila moment. :kciukam: Po studiach pamiętaj, żeby szukać pracy, gdzie nie blokują wizażu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I właśnie zaczynam zapuszczać włosy, wcześniej ściełam też dla wygody i bo mi się nudziło. I też żałuję. I bardzo ładne włoski![]() Cytat:
Dobrze, że fryzura się odświeżyła i że się lepiej układają![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja dziś tragedia. Zaspaliśmy, budzik sam mi się wyłączył , w związku z tym miałam 20 minut na ogarnięcie się. Więc nie było reanimacji, tylko przeczesanie i podpięcie. Ogólnie mówiąc trochę straszę Jeszcze jak mi się spuszy pod koniec dnia, to będzie miodzio
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

co oni z nami mają

Dodatkowo zdjęcia włoskow. Obecny skręt + dwa kolejne to włosy rozczesane na sucho jedno w świetle dziennym drugie w świetle lampy.
) i schnę

Miałam wziąć coś ze sobą do ewentualnego przygładzenia, ale zapomniałam. Postęp jest taki, że wcześniej spuszyłabym się na całej długości, ale teraz tylko końce. Natomiast przy skalpie kłaki mi się przykleiły do. skóry. Grrr... 

A powinnam była?