Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1463 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-11, 19:44   #43861
sailormaary
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość

mam to samo czasem... biedny TZ bogu ducha winny... ale jestem wtedy strasznie zla jak mi się paznokiec zlamie, mani popsuje, włosy nie ułożą albo na twarzy zrobi się jesien srediowiecza (cos jak teraz np...)
.
Ach te biedne TŻetyco oni z nami mają

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
zaczęło się, sezon grzewczy
czas się gotować do walki z suszą włosową
A ja już akademiku siedzę, Cieplutko tu a pro po sezonu grzewczego, bo u mnie w domu jeszcze nie pal zimnica;/ Nie wiem czy się dzisiaj męczyć z tymi włosami,,, bo i tak cały czas pada i wariacji dostają... ale z drugiej strony jutro wykłady... No i tak myślę.
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 19:49   #43862
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Ostatnio nauczyciel sprawdzał obecność, ja miałam wtedy włosy po garnierze w kucyku i z wyprostowaną grzywką, czyta moje nazwisko, mówię, ze jestem, a on tak szuka i pyta się gdzie. ja na to, że tutaj i podnoszę rękę. A on na to " no popatrz, a ja twoich włosów szukałem" jedyna lokowana w klasie jestem...

Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość
Co prawda po kilku napisanych tutaj postach zamilkłam jednak sukcesywnie czytam relacje z waszych włosowych zmagań. Skoro jednak Ajrisz wyciągnęła na światło dzienne perełkę którą dla mnie jest naturalna pielęgnacja postanowiłam rzucić na nią jeszcze dodatkowo trochę światła.
Ave!
Cytat:
Zrobienie takiego szamponu jest banalnie proste. Zajmuje tylko kilka minut. Ja robie porcje jednorazowe ponieważ nie lubię używać konserwantów
Post zapisany!
Cytat:
Ajrisz, piszesz, że wystraszyłaś się wysokiego PH detergentów. Zmiana PH ogranicza się do wkapania kilku kropel kwasu mlekowego.
Wielu rzeczy się boję, panikara ze mnie Wymyśliłam sobie, że coś o skrajnym pH zawsze już będzie agresywne, jak alkohol ;] Widać niesłusznie. Czuję się uspokojona i nawrócona
Cytat:
Dodatkowo załączam zdjęcie mojego zbioru półproduktow, trochę okrojony ponieważ akurat robiłam remament i częsc trafiła do kuzynki Dodatkowo zdjęcia włoskow. Obecny skręt + dwa kolejne to włosy rozczesane na sucho jedno w świetle dziennym drugie w świetle lampy.
Wow niezły zbiór!
Włoski ładne Tylko te rozczesane takie dziwne
Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Watek wymiankowy dla kreconowlosych bedzie przymierzam sie do zalozenia.

Moja mama zapuściła włosy na chciny wnuka! O! I troszkę mi szkoda że obcięła, miałabym na kim eksperymentować, bo ma skrajnie grube, skrajnie niską porowatość, skrajnie suche i skrajnie mocne
Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Jutro USG, ciekawe, czy Maleństwo dobrze się obróci
Daj znać
Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Obcięłam grzywkę. Po prostu musiałam coś zmienic, jak nie mogę kupowac kosmetyków to chociaż to Nawet mi się podoba
Ale fajnie I połysk
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
A zniszczone włosy to ja bardzo często widzę u nastolatek. Nie tylko zniszczone, ale też po prostu brudne, niestety.
Jak się cieszę że niedowidzę :P
Cytat:
Ale wcześniej nigdy bym nie wpadła na to, że wiedza włókiennicza może się przydać do pielęgnacji włosów.
A że budownictwo?
Cytat:
Wiesz, wg niektórych młodych gniewnych po 30 to już wypada trumnę sobie zakupić a nie o włosach myśleć... a 40 lat? Jak to powiedziała (ironicznie) moja koleżanka (rocznik 75) "bez jaj, ludzie tyle nie żyją!"

Cytat:
Fotka będzie pewnie późnym wieczorem
Czekam niecierpliwie Fajnie że fajnie
Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
No co Ty, kawa do zUo Wprawdzie wg kuchni chińskiej taka gotowana z cynamonem, imbirem i gałką przeciwnie - całkiem zdrowa. Ale oczywiście bez mleka, a ja nie lubię be mleka. Cały czas usiłuję nie pić mleka.
Sojowe z biedronki, polecam
Cytat:
Myślałam nawet o tym, żeby myć tak całe ciało, ale na razie mam w zapasie olejek isany na bazie oleju słonecznikowego
Myłam głowę Isanowym olejkiem i daje radę. Uwaga na hardkorowy konserwant, pokrewny z SLS
Cytat:
Swoją drogą - czemu przeważnie te olejki do mycia są na bazie oleju słonecznikowego?
Tani i uniwersalny plus nie zmydla się całkiem

Umyłam (kosmetykami Organicum wygranymi dzięki Wam ) i schnę

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 19:54   #43863
myszka2020
Zakorzenienie

Miss - bardzo ładnie obcięte masz takie proste po bingo i mleku? Mi bingo właśnie skręca mocniej

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
od ponad tygodnia nie miałam na głowie ani jednego loka ani jednej fali ;(
ciągle spięte nie mam pojęcia jak reanimować rano i co z nimi robić
A czego próbowałaś już kochana? Ja rano moczę nad wanną połowę dolnych włosów i potem ruchem ugniatającym żel i suszę z 10minut ciepłym nawiewem, potem odgniatam i falki są znowu. Kiedyś próbowałam reanimować psikadełkami, ale przeważnie puch mi lubiły robić - moje włosy lubią ewidentnie żele

A na 3 dzień przeważnie spinam, albo myję
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 19:57   #43864
Elaen
Raczkowanie

Cytat:
Ja dopiero zaczynam z kosmetykami samorobionymi i póki co jestem zachwycona. Dla mnie kosmetyk handmade oznacza całkowitą kontrolę nad składem i możliwość unikania podrażniających składników. Zrobiłam krem do buzi i poza zapachem działa fantastycznie (a to mój pierwszy krem!). Teraz czekam na przesyłkę z ZSK, mam zamiar robić nawilżającą wcierkę do skalpu z mocznikiem i kofeiną
Przechodzilam ten okres jakies 3 lata temu..zostal mi notes pelen przepisow, pomyslow i patentow. Niespecjalnie wlosowe kosmetyki mi wychodzily, owszem, psikadla, mleczka, wzbogacanie wcierek, szamponow czy odzywek, ale nigdy nie udalo mi sie wyprodukowac na tyle fantastycznego produktu, by sie nim zachwycac. No i te zapachy kosmetykow...Ja mam dosc kiepski wech, wiec w miare to znosilam, ale moj TZ jest jakims hiperwechowcem, i zwyczajnie nie mogl tolerowac moich mazidel, ktore najczesciej ladnie nie pachnialy.Juz nie wiedzialam co lepiej-miec meza i kupowac kosmetyki, czy produkowac wlasne mazidla i meza w osobnej sypialni
Elaen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 20:16   #43865
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Aa ja o masce. W emulsji faktycznie jest szałwia
To dziwne, że emulsja mi nie prostuje włosów. Bo płukanka z szałwii je rewelacyjnie wygładziła...
Stary 2011-10-11, 21:03   #43866
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bryzejda Pokaż wiadomość
Hej lokaski
Mnie znowu nie było, przez tydzień grzalam się w hiszpańskim słońcu

Nie dało to nic dobrego moim lokom, po pierwsze głowa się tłusciła, po drugie nie miałam ze sobą dyfuzora (za ciężki był), po trzecie chyba woda była za twarda.
Jakos tak nie dały się okiełznać te loki

Ale już wróciłam i pielęgnację kontynuuję pełną parą
I tak Ci zazdroszczę hiszpańskiego słońca...zwłaszcza dziś i przez kolejne miesiące... brrr, nie cierpię zimna. A ponoć ma być zima stulecia. Ciekawe, jak to możliwe: trzy zimy stulecia w jednym dziesięcioleciu (a nawet pięcioleciu)...Wrr idźcie precz deszcze , wiatry, śniegi, mrozy. Moze chociaż moim nowo odkrytym falom będzie służyła zima, choć wątpię-prostowane zwykle na mrozie się elektryzowały.

Cytat:
Napisane przez Elaen Pokaż wiadomość
Ty sie chwalisz cyferkami 72, a ja mam dumniejsze 69 stad i bagaz doswiadczen wiekszy...
eksperymenty to moja specjalnosc...Krecenie kosmetykow daje duzo satysfakcji, ale jest jedno duze ALE, przez ktore porzucilam krecenie-to zapach wlasnorobionych kosmetykow, ktory kompletnie nie odpowiadal mojej lepszej polowie..a na eksperymenty z tworzeniem zapachow zabraklo mi weny i "nosa". Nie mowiac o tym, ze zanim niektore skladniki wykorzystalam, zdazyly sie przeterminowac, bo ilosci zuzywane byly minimalne. W przypadku wlasnorobionych kosmetykow sprawdzaja sie gotowe zestawy, gdzie wykorzystuje sie wszystko-ale to zupelnie inny temat...Ewentualnie wzbogacanie gotowcow w poszczegolne skladniki-keratyne, jedwab czy aloes..ale ja w to juz wchodzic nie chce na nowo...
Ooooo, super, wreszcie jakaś prawie rówieśniczka
Ech, to chyba kręcenie nie dla mnie, strasznie wrażliwam na zapachy. Ale z tych gotowców kusi mnie jakieś serum do twarzy z retinolem na noc.
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
gUpie studia, nie mam czasu na wątku siedzieć
Rzucaj, nie skazuj nas na tesknotę!

Cytat:
W tajemnicy powiem, że siebie też lubię w prostych włosach, czasem bardziej niż w kręconych.
O, no to siedźmy sobie tu cichutko i wzdychajmy w tajemnicy raz po raz do prostych. Ale tylko raz po raz, w końcu mamy pokochac nasze fale
Cytat:
KOCHAM CIĘ

Wiesz, wg niektórych młodych gniewnych po 30 to już wypada trumnę sobie zakupić a nie o włosach myśleć... a 40 lat? Jak to powiedziała (ironicznie) moja koleżanka (rocznik 75) "bez jaj, ludzie tyle nie żyją!"
Moja siostra rocznik 73 jest właśnie w trakcie zapuszczania włosów
A ja kocham Ciebie (choć pewnieś trzydziestka-świeżynka), a jeszcze bardziej siostrę Życz powodzenia w zapuszczaniu, na pewno będą śliczne (jak to u trzydziestek przed czterdziestką)
Cytat:
A więc jednak było lepiej niż myślałam
Zrobiłam najlepsze loki na jakie mnie było stać i poleciałam do salonu modląc się w duchu, żeby mżawka nie zrobiła ze mnie króla lwa. :P Wpadłam do środka i w obawie, gdyby przekaz wizualny nie zadziałał, od razu zapodałam przekaz werbalny "ekhem, wie pan, mam kręcone włosy i chcę je dalej takie nosić" Okazało się, że jednak p. Maciek loki zauważył i kiedy poprosiłam o zrobienie warstw, od razu wiedział o co chodzi a na koniec strzyżenia SAM zapytał, jak modelować. A mnie diabeł podkusił i poprosiłam o prostowanie Jednak to była moja wolna wola i gdybym chciała, to prostowania by nie było, więc naprawdę nie mam nic do zarzucenia.
Aha, byłam ścinana na mokro, pytałam o ścinanie na sucho (ale już podczas strzyżenia), ale ponoć lepiej robić to na mokro, bo włosy kręcone i tak się za każdym razem inaczej układają, a na sucho ewentualnie robić poprawki. Przyjęłam tłumaczenie, bo u mnie loki faktycznie nie są ustabilizowane.
Ogólnie jestem zadowolona i nie mam poczucia, że p. Maciek zadziałał wbrew naturze, cięcie jest super, dolna warstwa nie jest zbyt cienka, więc nie będzie smętnych ogonków. I znów mam grzywkę Póki co nacieszę się prostą fryzurą a po myciu zobaczymy. To już 3 raz u tego fryzjera i po raz 3 jestem naprawdę zadowolona. Inni fryzjerzy nigdy za dobrze sobie nie radzili z cieniowaniem moich kłaczków.

Fotka będzie pewnie późnym wieczorem
No to czekam niecierpliwie. Dobrze, że zadowolona jesteś, uff. Po doswiadczeniach Malinki normalnie się boję, jak któraś z Was mówi, ze do fryzjera idzie. Jutro znów kciuki za Ajrisz, ale ona chyba ma sprawdzonego, co krzywdy nie robi.
Cytat:
Już pokazuję. Wybaczcie, że bez twarzy, ale na własnoręcznie robionych zdjęciach zawsze wyglądam jak przecpana

A, włosów nie prostowałam, to właśnie efekt zastosowania maski bingo i dodania do niej mleka
Świetnie! I kolor mniam ( kasztan pięknie przenika), wypłukał się trochę ten indygo czy tylko w świetle lampy taki efekt?
Nie dawajcie takich ładnych zdjęć, bo mi się zaraz chce mieć to co u Was widzę.
Cytat:
Po włosach wyglądasz na 20 lat, więc co tu się przejmować :P
Ja w sumie też do nastolatek nie należę, ech.
Dzięki, w ogóle od tyłu tak wygladam przy moich 152cm wzrostu Jak to mówią "z tyłu liceum, z przodu muzeum", ale tak naprawdę to się nie przejmuję. Staram się mieć dystans do wieku, choć owszem-rosnąca liczba zmarszczek może lekko przygnębiać.

Cytat:
Cóż, ta poza odzwierciedla moje uczucia na myśl o jutrzejszym zaliczeniu z psychologii
Sama

Popadnę przez was w samozachwyt

Popadaj, całkiem słusznie!
Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
od ponad tygodnia nie miałam na głowie ani jednego loka ani jednej fali ;(
ciągle spięte nie mam pojęcia jak reanimować rano i co z nimi robić
Ojejku, Twoje śliczne loki zastrajkowały? Czy po prostu nie masz warunków do pielęgnacji i musisz nosić spięte?
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 21:05   #43867
Chatul
ma zielone pojęcie

Miałam dzisiaj ładną fryzurę. Odżywka i płukanka z kawy spisały się świetnie. Choć dzisiaj dam jeszcze żel lniany.
Za to w kwestii przetłuszczania płukanka kawowa niewiele dała, już koło 20.00 miałam tłustą grzywkę...
Stary 2011-10-11, 21:31   #43868
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
chcę albo nie, boję się...

mam strupki w głowie
Ty daj lepiej swoim odpocząc
Kciuki się przydadzą, nie cierpię zaliczeń z nudnych przedmiotów bo ciężko mi się nauczyc tak żeby za 5min nie wyleciało...
Może to od tego farbowania intensywnego? Albo masz uczulenie na płukankę?
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Ale fajnie I połysk
No, jestem zadowolona ze zmiany
Cytat:
Miss - bardzo ładnie obcięte masz takie proste po bingo i mleku? Mi bingo właśnie skręca mocniej
Dziękuję Mi Bingo z kaszmirem i kolagenem też skręca mocniej, a to z shea właśnie tak prostuje. Tzn po dodaniu mleka, bo bez mleka nie robi nic
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Świetnie! I kolor mniam ( kasztan pięknie przenika), wypłukał się trochę ten indygo czy tylko w świetle lampy taki efekt?
Nie dawajcie takich ładnych zdjęć, bo mi się zaraz chce mieć to co u Was widzę.

Dzięki, w ogóle od tyłu tak wygladam przy moich 152cm wzrostu Jak to mówią "z tyłu liceum, z przodu muzeum", ale tak naprawdę to się nie przejmuję. Staram się mieć dystans do wieku, choć owszem-rosnąca liczba zmarszczek może lekko przygnębiać.
Wypłukało się indygo, ale przewidziałam to i zafarbowałam na ciemniej więc teraz jestem zadowolona
O, jak miło, ktoś moich gabarytów wzrostowych

Chatul, szkoda że u ciebie płukanka nie pomogła. Ale przynajmniej się ułożyły

Właśnie dostałam sari. Przymierzyłam i stwierdzam, że urodziłam się nie tu gdzie trzeba pod względem urody. Od razu wyglądałam niebo lepiej niż w dżinsach i bluzce. Dlaczego nie mogę nosic takich rzeczy na co dzień

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 21:38   #43869
Maliniarka
Zakorzenienie

łomatko, nadrobiłam z 10 stron (poczucie obowiązku silniejszym od braku czasu jest), ale już nie cytuję, musicie wybaczyć

jedno muszę rzec: Sensi, zabiłaś mnie swoimi zbiorami mazidłowymi

włoski dzisiaj cacy rano zreanimowane psikadłem, loki wróciły, mimo, że w nocy się rozprostowały
jednak nie na mżawkę wodniste psikadła, oj nie Malyna odstawaczy masa, trochę spuszenia (wiadomo, ja nie mam puchu, ale takie włoski fruwające były)

idę myć, będzie płukanie kawą
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-10-11 o 21:39
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 21:41   #43870
yarrowia
Zadomowienie

Nie mam siły po całym dniu na uczelni na cytowanie
Zazdroszczę sezonu grzewczego, chyba się nigdy tego nie doczekam

Miss T, jaki fajny ten kolor! Taką już mam ochotę spróbować henny a jak na złość farba się trzyma dobrze ;/

Coś jeszcze miałam i zapomniałam,buu, idę paść..

Dostałam maila, że moje zamówienie z mazideł już zostało wysłane, to był miły akcent na koniec dnia!

----
O właśnie, Sensualitka, jaaaki zbiór!

Edytowane przez yarrowia
Czas edycji: 2011-10-11 o 21:43
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 21:43   #43871
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chatul, szkoda że u ciebie płukanka nie pomogła. Ale przynajmniej się ułożyły
No jasne, świetnie się ułożyły. I płukanka nie przetłuściła włosów, więc źle nie jest.

Cytat:
Właśnie dostałam sari. Przymierzyłam i stwierdzam, że urodziłam się nie tu gdzie trzeba pod względem urody. Od razu wyglądałam niebo lepiej niż w dżinsach i bluzce. Dlaczego nie mogę nosic takich rzeczy na co dzień
Noś takie rzeczy na co dzień
Stary 2011-10-11, 21:55   #43872
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez Elaen Pokaż wiadomość
Przechodzilam ten okres jakies 3 lata temu..zostal mi notes pelen przepisow, pomyslow i patentow. Niespecjalnie wlosowe kosmetyki mi wychodzily, owszem, psikadla, mleczka, wzbogacanie wcierek, szamponow czy odzywek, ale nigdy nie udalo mi sie wyprodukowac na tyle fantastycznego produktu, by sie nim zachwycac. No i te zapachy kosmetykow...Ja mam dosc kiepski wech, wiec w miare to znosilam, ale moj TZ jest jakims hiperwechowcem, i zwyczajnie nie mogl tolerowac moich mazidel, ktore najczesciej ladnie nie pachnialy.Juz nie wiedzialam co lepiej-miec meza i kupowac kosmetyki, czy produkowac wlasne mazidla i meza w osobnej sypialni
Mój mąż na razie nie protestuje, więc hulaj dusza, ale jak zgłosi protest, to też wolę mieć go przy boku niż samotnie się cieszyć z supermazidła.

Cytat:
O, no to siedźmy sobie tu cichutko i wzdychajmy w tajemnicy raz po raz do prostych. Ale tylko raz po raz, w końcu mamy pokochac nasze fale

Cytat:
A ja kocham Ciebie (choć pewnieś trzydziestka-świeżynka), a jeszcze bardziej siostrę Życz powodzenia w zapuszczaniu, na pewno będą śliczne (jak to u trzydziestek przed czterdziestką)
Jestem trzydziestka z ponad rocznym doświadczeniem Miałam włosy do pasa i ścięłam je nie z powodu wieku, tylko dla wygody. I żałuję.
Siostrze przekażę Ona ma włosy grube, proste i nic nie musi z nimi robić (odżywkę nakłada "jak jej się przypomni" )

Cytat:
No to czekam niecierpliwie. Dobrze, że zadowolona jesteś, uff. Po doswiadczeniach Malinki normalnie się boję, jak któraś z Was mówi, ze do fryzjera idzie. Jutro znów kciuki za Ajrisz, ale ona chyba ma sprawdzonego, co krzywdy nie robi.
Mam fotki. Po kilku godzinach ewidentnie wykazują już chęć kręcenia, tego zawijasa z przodu nie było po wyjściu z salonu
Kolor włosów wyszedł jakiś taki ładny, nie mam takiego na żywo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy1.jpg (35,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy2.jpg (41,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy3.jpg (42,1 KB, 25 załadowań)
Stary 2011-10-11, 22:07   #43873
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro znów kciuki za Ajrisz, ale ona chyba ma sprawdzonego, co krzywdy nie robi.
Wróciłam, zadowolonam Fryzjerka sprawdzona U mnie tylko kolor nie wychodzi ;]
Cytat:
Właściwie to możesz Tylko Ci zimno będzie

Relacja: Pani Basia jak zwykle niezawodna szybciutko, chyba z kwadrans. Bez mycia bo się boję cudzych szamponów. Bez moczenia żebym się nie przeziębiła, tylko psiknięcie. Zgodnie z zamówieniem "same końcówki na dole i ciut więcej na górze i coś z tyłem zrobić bo już przyciężki". Bez degażowania i bez ruszania grzywki

Biblu - pomyśl dokładnie czego chcesz od strzyżenia, jak będziesz się tam wybierać. Czy cieniować i ile, dokąd mają być jak wyschną naturalnie itd

Mycie za to lekko eksperymentalne Najpierw Artiste keratynowa, sporo. Szamponik i odżywka z Organicum potem płukanka żelowo-aloesowa, krem do rąk biedr i balsam Nivea FC.
Efekt jest bomba Zdecydowanie faliście
Aż się wzruszyłam - grzywka mi się zrulonowała po obu stronach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (32,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22.jpg (35,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 33.jpg (35,3 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 44.jpg (38,2 KB, 40 załadowań)

Stary 2011-10-11, 22:41   #43874
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta

Może odstaw na chwilkę? Skład nie jest niestety anielski i tam ma co uczulić chociaż podrażnić raczej nie. Albo tak bardziej przed myciem wcieraj, kilka godzin powinno już coś dać
jeszcze na razie wcieram, poczekam może to coś innego bo wystąpiła u mnie jakaś masowa ilość niespodzianek na twarzy, szyji i może to co na skalpie się dzieje to jakieś odsrodkowe nie wiem co... (tak sobie tłumaczę na razie...)

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość

tak mi się przypomniał jakiś artykuł chyba z papilota, kiedyś było info jak można sobie poradzić w domu TŻta i pomysły typu - nie masz kredki do oczu? użyj osmalonej końcówki zapałki! problem z prostowaniem? świetnie sprawdzi się żelazko na włosach przykrytych ściereczką do naczyń... itp. i to miały być rady "na poważnie"
jednak Twoja opcja z kosmetykami awaryjnymi jest zdecydowanie lepsza
o matko, jak z horroru.... ja u TZ rzadko coś robie poza zmyciem makijazu jak zostaje na noc, tylko na drugi dzien wracam na drugi koniec miasta jak wypłosz

Cytat:
Mgiełko
pamiętasz może tę odlewkę kallosa mlecznego od Orchidka?
używałaś? bo ja dzisiaj pierwszy raz i jakieś włosy przyprostowane
to ma silikon? nie wiem jaka to jest, maska czy co?
ojoj zapomniałam tego użyc nawet... jak ty uzyłaś? jak odzywkę? Dopiero co SLSem myłam więc nie bede ryzykowac bo chyba któryś ma silikon z tych kallosów...

Cytat:
no oby sie ładnie ułożyło pochwal się

Cytat:
A dziś mam kolejny dzień włosowego niewypału. Wieczorem prosto, ale obleci, rano znośnie, niestety, po deszczu końce się spuszyły Miałam wziąć coś ze sobą do ewentualnego przygładzenia, ale zapomniałam. Postęp jest taki, że wcześniej spuszyłabym się na całej długości, ale teraz tylko końce. Natomiast przy skalpie kłaki mi się przykleiły do. skóry. Grrr...
miałam dzisiaj dokładnie to samo na mżawce... wyszłam z domu z super włosami a potem bleee przyklejone do skalpu i puszak ze hej... nawet mam zdjecia...

Cytat:
mam strupki w głowie
o masz... od czego?

Cytat:
Mycie za to lekko eksperymentalne Najpierw Artiste keratynowa, sporo. Szamponik i odżywka z Organicum potem płukanka żelowo-aloesowa, krem do rąk biedr i balsam Nivea FC.
Efekt jest bomba Zdecydowanie faliście
Aż się wzruszyłam - grzywka mi się zrulonowała po obu stronach
super wyszło

No i moje włoski z dzisiaj w domu było super fajnie z tyłu... z przodu mniej fajnie... ale potem była mżawka i po ładnych włosach. Ostatnie zdjecie to ukazany mój puszak po powrocie do domu... no paskuda ze hej...
wiecznie mam puszaka prawie, ze takiego jak ze zdjęcia

jutro znów czeka mnie mycie a teraz idę spaciu, kolorowych dziewczyny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09583.jpg (34,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09585.jpg (46,5 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09587.jpg (25,5 KB, 49 załadowań)

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-10-11 o 22:43
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 22:41   #43875
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
To shea bardzo fajne jest na usta. Akurat w malutkim pudełeczku Przyda się na chłodne dni
O, dobrze wiedzieć, może zużyję ten słoik co mam w lodówce (bo na włosy mi nie służy )

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 22:45   #43876
Ag Rafka
Rozeznanie

No, pięknie laski wyglądacie po tych fryzjerach(eiri nie pobyłaś sobie długo prosta, ale podobają mi się te zawijasy). A rulonik Ajrisz na grzywce to w ogóle fajne cacko!(mnie się dziś z przodu zrobił, ale nie zdążyłam zdjecia, zmokłam i się rozrolował trochę)
A prosiłam, zeby mi takich ładnych zdjęć nie pokazywać... Teraz znów będzie mnie ciągnęło do nożyczek
Mgiełko, ślicznie rano. Mnie sie też puszak po deszczu zrobił :beczy:

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2011-10-11 o 22:48
Stary 2011-10-11, 22:49   #43877
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
No i moje włoski z dzisiaj w domu było super fajnie z tyłu...
piękne, takie nawilzone
Cytat:
ale potem była mżawka i po ładnych włosach. Ostatnie zdjecie to ukazany mój puszak po powrocie do domu...
znam to, wkurzające na maxa

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 23:06   #43878
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:

No i moje włoski z dzisiaj w domu było super fajnie z tyłu... z przodu mniej fajnie... ale potem była mżawka i po ładnych włosach. Ostatnie zdjecie to ukazany mój puszak po powrocie do domu... no paskuda ze hej...
Też tak mam...
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 23:10   #43879
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam fotki. Po kilku godzinach ewidentnie wykazują już chęć kręcenia, tego zawijasa z przodu nie było po wyjściu z salonu
ale masz grube/dużo włosów, strasznie zazdroszczę wywijas nie dadzą się, kochane lokaski
Cytat:
Wróciłam, zadowolonam Fryzjerka sprawdzona U mnie tylko kolor nie wychodzi ;]
możesz powiedzieć Pani Basi, że kocham ja miłością platoniczną za to jak się obchodzi z włoskami
ale się ślicznie wywijają
Cytat:
ojoj zapomniałam tego użyc nawet... jak ty uzyłaś? jak odzywkę? Dopiero co SLSem myłam więc nie bede ryzykowac bo chyba któryś ma silikon z tych kallosów...
wczoraj jako d/s na jakieś 10 min
dzisiaj kubeczkowo z hippem do mycia (ok, ale wolę pottersy chyba)
to chyba taka, ale muszę orchidka spytać https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-al-latte.html

alem namodziła dzisiaj ciekawe co to będzie
wszystko inaczej niż zwykle:
1. na suche różne rzeczy
2. mycie kallosem i hipem kubeczkowo 1:1
3. duuuużo Bingo + 10 kropel alterry oliwki granat (pod ręcznik, 10 min)
4. czesanie, płukanie
5. płukanie kawą
6. joaśka len
7. płuknie lnianym

na razie schnę, włosy bardzo sztywne w dotyku, ale nie będę ruszać
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-10-11, 23:12   #43880
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Też tak mam...
Dziewczyny, a tak po prawdzie, to kto nie ma?
Jak tak patrzę to mało która nie ma puchu jak jest tak mokro..
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 00:19   #43881
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też rocznik 80 Dumna trzydziestka
A propos, przeczytałam jakiś czas temu na innym forum, że po 30 włosy są kiepskie i należy je ściąć... trzydziestolatki nie mogą mieć ładnych włosów

Zaraz, ale skoro nie masz żadnej DOBREJ odżywki, to koniecznie MUSISZ kupić choć jedną dobrą Bez przesady, nie uprawiajmy masochizmu
o ja głupia to po co zapuszczam, jak za 1,5 roku będę musiała ściąć na chłopaka i przywdziać habit żałobny...

POPIERAM w 100% dobra odżywka musi być, nie wolno tak siebie dręczyć

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Cytat:
Coś czuję że zakręcone wizażanki masowo zaczną kupować komórki z dobrymi aparatami

Kciuki
Ja też, ale podejrzewam że wrócę conajwyżej rozczochrana
Nie wiem jak wy trafiacie, mi w całym życiu fryzjerka prostowała włosy RAZ
ja wszystkie (prawie) foty na forum robię komórką oddaje co ma oddać całkiem nieźle

hmm no ostatnio fryzjer przecież chciał uzyskać loki, tylko jakoś to czesanie grzebieniem o rozstawie 1mm weszło mu w drogę (i wcale nie musiał używać prostownicy... )

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny, nie nadążam z czytaniem was przez to diabelne liceum... Ale przybyłam po poradę i się pochwalić
Moje włosy po dwóch miesiącach pielęgnacji wyglądają lepiej, bardziej nawilżone są i skręt coraz bardziej przewidywalny. Ale zaczęły się diabelnie przetlłuszczać... myslałam, ze to przez headshoudersa na skalp stosowanego, ale odstawiłam i nic lepiej... teraz podejrzewam pluking na noc. Próbowałam umyć Granier Naturals z kwiatem lipy, szampon do przetłuszczających się, podział, ale za to nie było loków... sypkie, pięknie puszyste i wyprostowane włosy z po wywijanymi końcówkami... Poradzicie coś na to? Do tego przy takiej deszczowej pogodzie jak dziś moje loki w połowie dnia się prostują i przykalp się robi. Może dać w taki dzień odzywki b/s z dimethicone?
Ostatnio nauczyciel sprawdzał obecność, ja miałam wtedy włosy po garnierze w kucyku i z wyprostowaną grzywką, czyta moje nazwisko, mówię, ze jestem, a on tak szuka i pyta się gdzie. ja na to, że tutaj i podnoszę rękę. A on na to " no popatrz, a ja twoich włosów szukałem" jedyna lokowana w klasie jestem...
to takie życiowe

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość

Zapisuję sobie ten post w całości dziękować
ha! właśnie zrobiłam to samo, a teraz widzę, że nie byłam oryginalna z moim pomysłem
ja również dziękuję za obszerne uchylenie rąbka tajemnicy

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:
miałam dzisiaj dokładnie to samo na mżawce... wyszłam z domu z super włosami a potem bleee przyklejone do skalpu i puszak ze hej... nawet mam zdjecia...

ale potem była mżawka i po ładnych włosach. Ostatnie zdjecie to ukazany mój puszak po powrocie do domu... no paskuda ze hej...
bosh nawet nie wiesz, jak mnie pocieszyłaś tymi fotami, że nie tylko moje włosy tak w tej pogodzie strajkują, rano w miarę okej, ale tylko wyjdę na dwór...
Stary 2011-10-12, 00:20   #43882
Chatul
ma zielone pojęcie

No. Zmyłam odżywkę szamponem, potem dałam ją jeszcze na chwilę jako d/s. Na to płukanka z kawy, odciśnięcie wody z włosów, żel lniany i żel w spreju Marca Anthony'ego. Na razie włosy są naprawdę miękkie i ładnie skręcone.
Stary 2011-10-12, 00:23   #43883
Maliniarka
Zakorzenienie

Mgiełko no rzeczywiście puszek okruszek , może trzeba czymś mocniej zabezpieczyć?

Chatul i kawy nie spłukiwałaś wodą potem?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-10-12, 00:37   #43884
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chatul i kawy nie spłukiwałaś wodą potem?
Nie A powinnam była?
Stary 2011-10-12, 00:48   #43885
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie A powinnam była?
chyba niekoniecznie tylko ja się zastanawiam czy dobrze zrobiłam
spłukałam, bo trochę fusów się dostało przez sitko
kiedy te kudły wyschną życzę sobie dyfuzora!
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-10-12 o 00:49
Stary 2011-10-12, 06:14   #43886
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Noś takie rzeczy na co dzień
Nie bardzo klimat do tego
Poza tym prawdopodobnie wyrzuciliby mnie ze szkoły, u nas nie można nawet ubrac bluzki na ramiączkach czy krótkich spodenek więc...
Cytat:
Właściwie to możesz Tylko Ci zimno będzie
No właśnie
Fajny efekt po tym fryzjerze, ale w sumie nie różni się dużo od tego co było.

Dobra, zużywania resztek ciąg dalszy, idę myc łeb.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 07:12   #43887
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny efekt po tym fryzjerze, ale w sumie nie różni się dużo od tego co było.
Dzięki Ja czuję dużą różnicę, już się nie chciały układać, takie było martwe zwierze ;]

Popatrzcie za okno i pomyślcie sobie, że Ajrisz dzisiaj pracuje w terenie, na wiaterku

Stary 2011-10-12, 08:08   #43888
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
chyba niekoniecznie tylko ja się zastanawiam czy dobrze zrobiłam
spłukałam, bo trochę fusów się dostało przez sitko
To zobaczysz jakie będą efekty. Następnym razem możesz nie spłukiwać

Cytat:
Nie bardzo klimat do tego
Poza tym prawdopodobnie wyrzuciliby mnie ze szkoły, u nas nie można nawet ubrac bluzki na ramiączkach czy krótkich spodenek więc...
Straszne
To może ubieraj po prostu coś, co jest podobne do sari?
Stary 2011-10-12, 08:38   #43889
Ag Rafka
Rozeznanie

Hej, kręciołki. Wpadłam życzyć miłego dnia, choć w tym zimnie trudno będzie (Ajrisz, współczuję brrrr).
Jutro mam firmową imprezę, jak znam życie włosy odmówią posłuszeństwa. Przygotowałam turniej drużyn ściągnięty trochę z "Kocham Cię, Polsko" i muszę go teraz poprowadzić. Planowałam koralową sukienkę z krótkim rękawkiem, ale przecież zamarznę! Ratunku, ja chcę lato!!!

Jak Wy zapisujecie sobie te posty? Dodajecie po prostu link do ulubionych w przeglądarce czy jest jakaś opcja tu na wizażu, aby to zrobić. Szukałam, ale nie znalazłam.

Chciałam zrobić foty, ale bateria padła.

Stary 2011-10-12, 08:46   #43890
Stefannia
Wtajemniczenie

Dzień dobry,

Sensualitko, ale zbiór i jaki skręt

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
zaczęło się, sezon grzewczy
czas się gotować do walki z suszą włosową
No właśnie, wczoraj po pracy wszystko miałam napuszone i rozprostowane. W domu jeszcze nie grzeją, ale chwila moment.

Cytat:
:kciukam:

Cytat:
gUpie studia, nie mam czasu na wątku siedzieć
Po studiach pamiętaj, żeby szukać pracy, gdzie nie blokują wizażu

Cytat:
Już pokazuję. Wybaczcie, że bez twarzy, ale na własnoręcznie robionych zdjęciach zawsze wyglądam jak przecpana

A, włosów nie prostowałam, to właśnie efekt zastosowania maski bingo i dodania do niej mleka
Wow, jakie proste i lśniące. Aż mi się zachciało moje podprostować

Cytat:
Jestem trzydziestka z ponad rocznym doświadczeniem Miałam włosy do pasa i ścięłam je nie z powodu wieku, tylko dla wygody. I żałuję.
Siostrze przekażę Ona ma włosy grube, proste i nic nie musi z nimi robić (odżywkę nakłada "jak jej się przypomni" )

Ja jestem trzydziestka z tygodniowym doświadczeniem I właśnie zaczynam zapuszczać włosy, wcześniej ściełam też dla wygody i bo mi się nudziło. I też żałuję. I bardzo ładne włoski

Cytat:
Relacja: Pani Basia jak zwykle niezawodna szybciutko, chyba z kwadrans. Bez mycia bo się boję cudzych szamponów. Bez moczenia żebym się nie przeziębiła, tylko psiknięcie. Zgodnie z zamówieniem "same końcówki na dole i ciut więcej na górze i coś z tyłem zrobić bo już przyciężki". Bez degażowania i bez ruszania grzywki
Ajrisz, pani Basia nie przyjmuje w stolicy? Dobrze, że fryzura się odświeżyła i że się lepiej układają

Cytat:
Twoimi włosami się zachwycam niebywale. Bym chciała mieć już taką długość i taki skręt Coś wymyślimy przeciw puszakowi

Cytat:
Popatrzcie za okno i pomyślcie sobie, że Ajrisz dzisiaj pracuje w terenie, na wiaterku
Powodzenia

Ja dziś tragedia. Zaspaliśmy, budzik sam mi się wyłączył, w związku z tym miałam 20 minut na ogarnięcie się. Więc nie było reanimacji, tylko przeczesanie i podpięcie. Ogólnie mówiąc trochę straszę Jeszcze jak mi się spuszy pod koniec dnia, to będzie miodzio
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości