2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-12, 21:49   #4921
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

Ale doktor powiedzial, ze bardzo ruchliwe dziecie o jej mam nadzieje ze bedzie spokojne po porodzie, wyszaleje sie w brzusiu a potem bedzie tylko spac i spac

MAcie racje, najwazniejsze jest ze dzidziorek jest zdrowy ale musialam Wam napisac ze ryczalam i ze sie troszke rozczarowalam.
Ale oczywiscie kocham ponad wszystko tak samo jak Filipka i bede kochac zawsze zawsze
A wychowywac bede tak, zeby mi duzo pomagali, no niestety beda musieli nauczyc sie sprzatac na razie Filip pranie i odkurzanie ze mna robi wiec mysle ze drugie sie szybko nauczy ze mamie trzeba pomagac

Ide teraz juz luli kochane

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Aguś, moja koleżanka ma męża. A u niego w domu 3 chłopa było
Tata zmarł młodo, matka wychowywała całą trójkę. Jak umierała na raka w wieku 55 lat, chłopaki na zmianę ją myli , pielęgnowali, podnosili, karmili.
Robili przy niej absolutnie wszystko. Wszelkie pielęgnacyjno higieniczne procedury. Miała już wtedy 2 synowe, ale chłopacy powiedzieli, że oni się mamą sami będą opiekować.
Dla nas-'obcych' było to wzruszające, a oni o tym nie rozmawiali w ogóle, bo i o czym? Przecież to było dla nich naturalne zachowanie. To w końcu ich MATKA była.
cos niesamowitego, naprawde cos pieknego
ja tez nie raz widze na oddziale jak synowie siedza przy chorych mamach i bardzo czule sie nimi opiekuja, wszystko zalezy od tego jak sie ich wychowa i ja bede ich uczyc troski i opiekunczosci.
A poza tym jakies pielegniarskie umiejetnosci po mamusi beda mieli.
Filip strzykawe juz zna, stetoskop tez
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 21:52   #4922
Zia_
Zadomowienie

Aguska, roumiem twoie uczucia. Ja sie nastawiam chyba za bardzo na chlopca, boje sie ze jak bedzie dziewczynka to sie moge chwilowo rozczarowac. Trzeba chyba myslec ze bedzie co ma byc, co nam w gwiazdach zapisane
U mnie w kolo mnostwo przykladow ze prawa statystyki nie zawsze dzialaja. Mam znajomego ktory ma juz 3 synow (i 4 bobo w drodze, zgadnij na jaka plec licza ), moja byla szefowa miala dwie dziewczynki i chciala jeszcze raz sprobowac a tu bach - blizniaczki - wiec teraz ma juz 4 corki

Ja dzis mam jakas zmule, po pracy zalegam w lozku i ogladam wozki na niemieckim ebayu (uzywki z fotelikami maxi cosi w komplecie). Chyba sie zwloke i zmikuje sobie soczek z owocow i odbebnie moja codzienna gimmnastyke rozciagajaca na dywanie. Trzymajcie sie cieplutko
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 21:54   #4923
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Aguś, moja koleżanka ma męża. A u niego w domu 3 chłopa było
Tata zmarł młodo, matka wychowywała całą trójkę. Jak umierała na raka w wieku 55 lat, chłopaki na zmianę ją myli , pielęgnowali, podnosili, karmili.
Robili przy niej absolutnie wszystko. Wszelkie pielęgnacyjno higieniczne procedury. Miała już wtedy 2 synowe, ale chłopacy powiedzieli, że oni się mamą sami będą opiekować.
Dla nas-'obcych' było to wzruszające, a oni o tym nie rozmawiali w ogóle, bo i o czym? Przecież to było dla nich naturalne zachowanie. To w końcu ich MATKA była.
się wzruszyłam Tacy synowie to są wspaniali, kobiety szkoda, młoda była i chyba co najgorsze trzeba było się nią właśnie tak bardzo opiekować, nikt chyba by sobie takiej śmierci nie życzył...
Ale prawda jest taka, że nie raz to i córka się nie zajmie, tylko odda gdzieś albo kogoś wynajmie, tak więc widać że i syn może sie sprawdzić w trudnych chwilach, a ona miała takich trzech...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 21:55   #4924
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Ja nie mogłabym oddać nikogo z rodziny do takiego domu
ale ja nie mowie o oddawaniu nikogo z rodziny, tylko o sobie

bo przeciez nie wiem tez gdzie dzieci beda mieszkac, a "robic" dzieci, zeby miec opieke na starosc, to dla mnie dosc egoistyczne. Wiadomo, ze jesli beda mogly i chcialy, to bede sie cieszyc, ale na pewno nie bede od nich tego wymagac, tylko dlatego, ze jestem ich matka

ale oczywiscie jesli moi rodzice by zaniemogli, to w miare mozliwosci bede starala sie im pomoc
Stary 2011-10-12, 22:01   #4925
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
ale ja nie mowie o oddawaniu nikogo z rodziny, tylko o sobie

bo przeciez nie wiem tez gdzie dzieci beda mieszkac, a "robic" dzieci, zeby miec opieke na starosc, to dla mnie dosc egoistyczne. Wiadomo, ze jesli beda mogly i chcialy, to bede sie cieszyc, ale na pewno nie bede od nich tego wymagac, tylko dlatego, ze jestem ich matka

ale oczywiscie jesli moi rodzice by zaniemogli, to w miare mozliwosci bede starala sie im pomoc
Myślę że żadna z nas nie robi po to dzieci aby mieć na starość opiekę
A jeśli mnie dzieci by oddały do domu starców, to tak jak ja bym oddała swoja mamę, bo one będą miały takie zachowania jakich je nauczono, więc mi by było wstyd za nich nawet. Wiem że niektórzy z własnej woli tam idą, ale wola ta polega tylko na tym aby ulżyć dzieciom, a nie sobie.
Stary 2011-10-12, 22:02   #4926
anagat
Zadomowienie

Dziewczynki, ja tu w Ire pracowałam przez 9 pierwszych miesięcy w domu opieki. No i jestem tu już 3.5 roku. Co się rzuca w oczy to to, że oni tu są bardzo mało rodzinni. Młodzi nigdy nie mieszkają z rodzicami, a rzadko bardzo mieszkają niedaleko. Starzy ludzie po śmierci współmałżonka mieszkają sami, nie z dziećmi. W domu opieki dużo było osób z różnymi demencjami, ale byli też tacy, którzy tylko fizycznie byli 'upośledzeni'.
I mimo że Irlandczycy mają styl 'I m OK thx' , lub Everything is great', to w rozmowie z nimi wyraźnie czuło się wielkie rozżalenie tym, że zostali odstawieni na bok, jak stare śmieci.

Dla mnie to było straszne, ja się do ludzi bardzo mocno przywiązuję i po jakimś czasie po prostu cierpiałam razem z nimi.. Dzieci (lub rodzina)przychodziły ich odwiedzić w weekendy (oczywiśnie niektórzy codziennie, a inni raz na rok) i było widać, jak Ci starsi ludzie 'rosną' radością. Jak się cieszą i jak czekają. Echh starość jest straszna. A starość w samotnosci jest tragiczna!
Ja się tylko 'modlę' , żeby umrzeć przed mężem, bo nie chcę już nigdy musieć żyć sama.
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 22:05   #4927
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę że żadna z nas nie robi po to dzieci aby mieć na starość opiekę
moze zadna z nas, ale niestety spotkalam sie z ludzmi i z opiniami, ze chca miec dzieci, zeby mial sie nimi kto opiekowac na starosc
Cytat:
A jeśli mnie dzieci by oddały do domu starców, to tak jak ja bym oddała swoja mamę, bo one będą miały takie zachowania jakich je nauczono, więc mi by było wstyd za nich nawet. Wiem że niektórzy z własnej woli tam idą, ale wola ta polega tylko na tym aby ulżyć dzieciom, a nie sobie.
to akurat mysle, ze jest sprawa indywidualna
ja wlasnie poszlabym tam ze wzgledu na siebie, bo wolalabym miec towarzystwo, niz samotnie siedziec w domu
a jesli nie to, to chiciaz poszukalabym jakiegos klubu wesolego staruszka, zeby miec z kim poplotkowac i pojsc na spacer
Stary 2011-10-12, 22:07   #4928
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki, ja tu w Ire pracowałam przez 9 pierwszych miesięcy w domu opieki. No i jestem tu już 3.5 roku. Co się rzuca w oczy to to, że oni tu są bardzo mało rodzinni. Młodzi nigdy nie mieszkają z rodzicami, a rzadko bardzo mieszkają niedaleko. Starzy ludzie po śmierci współmałżonka mieszkają sami, nie z dziećmi. W domu opieki dużo było osób z różnymi demencjami, ale byli też tacy, którzy tylko fizycznie byli 'upośledzeni'.
I mimo że Irlandczycy mają styl 'I m OK thx' , lub Everything is great', to w rozmowie z nimi wyraźnie czuło się wielkie rozżalenie tym, że zostali odstawieni na bok, jak stare śmieci.

Dla mnie to było straszne, ja się do ludzi bardzo mocno przywiązuję i po jakimś czasie po prostu cierpiałam razem z nimi.. Dzieci (lub rodzina)przychodziły ich odwiedzić w weekendy (oczywiśnie niektórzy codziennie, a inni raz na rok) i było widać, jak Ci starsi ludzie 'rosną' radością. Jak się cieszą i jak czekają. Echh starość jest straszna. A starość w samotnosci jest tragiczna!
Ja się tylko 'modlę' , żeby umrzeć przed mężem, bo nie chcę już nigdy musieć żyć sama.
No smutne to jest, w Anglii też jest bardzo dużo takich domów.
Też mam zamiar umrzeć przed mężem Albo żeby chociaż nie być "warzywkiem" przed śmiercią... to jest chyba bardzo upokarzające No ale nie nam o tym decydować...
Stary 2011-10-12, 22:09   #4929
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

dosc okrutna jestes...

ja osobiscie chcialabym umrzec razem z mezem, zeby nie musiec go skazywac na ta samotnosc
Stary 2011-10-12, 22:09   #4930
anagat
Zadomowienie

Aaa jeszcze dodam, że tu w Irlandii jest sporo pielęgniarzy mężczyzn. Na oddziałam, na sali op. , na intensywnej.. I oni są naprawdę troskliwi dobrzy , w tym co robią.

To u nas się tak utarło, że od czynności pielęgnacyjnych jest kobieta. Zobaczcie jaki jeszcze ten podział na 'babskie' i 'męskie' czynności jest ogromny..

Mi naprawdę obojętne. Z jednej strony chciałabym synka , a z innych pobudek córkę Czekam tylko na to , kiedy ta tajemnica przestanie byc już tajemnicą

25 paźdz. idę do antenatal clinic.. Położna będzie znowu wywiad ze mną zbierała;/ Ale powiedzieli mi , że skan (USG) muszę mieć między 16 a 21 tygodniem..
Mi się 26 zacznie 17 tydzień..Więc powinnam mieć jeszcze USG zanim do Polski pojadę
Stary 2011-10-12, 22:12   #4931
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Mi naprawdę obojętne. Z jednej strony chciałabym synka , a z innych pobudek córkę Czekam tylko na to , kiedy ta tajemnica przestanie byc już tajemnicą
nooo... obiecuje ci, ze najpozniej w dniu porodu sie dowiesz
Stary 2011-10-12, 22:13   #4932
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa jeszcze dodam, że tu w Irlandii jest sporo pielęgniarzy mężczyzn. Na oddziałam, na sali op. , na intensywnej.. I oni są naprawdę troskliwi dobrzy , w tym co robią.

To u nas się tak utarło, że od czynności pielęgnacyjnych jest kobieta. Zobaczcie jaki jeszcze ten podział na 'babskie' i 'męskie' czynności jest ogromny..

25 paźdz. idę do antenatal clinic.. Położna będzie znowu wywiad ze mną zbierała;/ Ale powiedzieli mi , że skan (USG) muszę mieć między 16 a 21 tygodniem..
Mi się 26 zacznie 17 tydzień..Więc powinnam mieć jeszcze USG zanim do Polski pojadę
Może Ci sie uda U nas połówkowe robią między 18 a 22tc.
anagat a Ty na ile jedziesz do mężula?? I czy wracacie już razem??
Stary 2011-10-12, 22:17   #4933
anagat
Zadomowienie

Cytat:
dosc okrutna jestes...

ja osobiscie chcialabym umrzec razem z mezem, zeby nie musiec go skazywac na ta samotnosc
Guciu, to to byłoby idealnie.. Ale marzenia rzadko sie spełniają Ja jestem egoistką i przynajmniej mam tego świadomość.

Mnie przeraża życie w samotności, bez bliskich. Czy to teraz , czy na starość. I to jest powód , dla którego chcę mieć dzieci.
Może egoistyczny.. Bo ten świat jest tak paskudny, że może to grzech nowego człowieka na niego sprowadzać. Ale ja tylko tak widzę swoje życie. Może uda mi się urodzić i wychować czlowieka bardziej umiejącego doceniać życie i świat niż ja sama? Nie masz rodziny, nic po sobie nie zostawiasz.. takie życie dla mnie nie ma sensu.

hmm taka analiza mojego JA. Proszę nie krytykować

Wiem, że są ludzie, którzy wybrali inną drogę. Szanuję ich, ale nie rozumiem
Stary 2011-10-12, 22:18   #4934
julliczka
Rozeznanie

Wróciłam i co widzę? Nie posłuchałyście się mnie, tyyyyle stron mieć do nadrobienia, ach

Cytat:
no ale tam tam to ty nie musisz sie tak mocno schylac jak do butow
Hehehe, wiem, wiem droczę się tylko z Tobą wiesz kto się czubi ten się lubi

Widzę, że sporo się działo. Kolejny piesek się pojawił w towarzystwie, dawne koleżanki do nas zajrzały, oglądanie brzuszków (a propos brzuszka - cieszę się, że mój się coś zaokrągla, ale jeszcze maciupki jest )

O raju, a ja myślałam, ze Inflancka i Bielański to ten sam szpital

Aguśkaa super, że z dzidziusiem wszystko w porządku i jest zdrowiutki. A tam chłopaki są fajne , ja np myślałam mieć samych chłopaków, nawet kiedyś koleżanka mi wywróżyła, że będe mieć 4 synów o niee. A czytam własnie teraz taką jedną książkę i napisane było, że matki "bardziej" kochają synów i się bardziej emocjonalnie związane z synami niż z córkami (tak jak i synowie do matek bardzo są przywiązani) - może tego nie widać na zewnątrz ale tak jest i poniekąd w tym dużo prawdy - np przykład który podała anagat, no i patrząc na moją mamę i braciszka

A, przyszła spódnica jeansowa z pasem ciążowym - jest genialna! i babka dodała gratis przecudniasty śpioszek dla maluszka i 2 pary maciupeńkich rękawiczek albo skarpeteczek dla niemowlaczków

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 22:22   #4935
rybka13
Zakorzenienie

ooo julliczka to podaj nick tej dobrodusznej pani
Stary 2011-10-12, 22:23   #4936
anagat
Zadomowienie

Cytat:
nooo... obiecuje ci, ze najpozniej w dniu porodu sie dowiesz
Guciu, paskudo jedna. Będę Cię od dziś nazywać: Gucia cięty jęzorek Żebyś Ty wiedziała, jakie ja czarne scenariusze od razu widzę, jak ty mi to napisałaś.. Jeny... ja się przez tę medycynę tragiczną panikarą zrobię..

Rybeczko, u mnie ten skan , na który czekam, to w sumie oficjalnie powinien być JEDYNYM w ciążY

A ja jadę na całe 3 tygodnie 2 pełne weekendy, plus pół soboty i niedziela jak przyjadę i prawie cała sobota- bo odlatuję późno.

Wracam 3 grudnia, a mąż do 20 grudnia ma wrócić. Dokładnie nie wiemy jeszcze kiedy Więc po powrocie, to już tylko dom posprzątam i mąż będzie

Jeny już nei mogę się doczekać..

Dowiedziałam się dzisiaj, że w poniedziałek( mam dyżur) będzie inspekcja. Sam szef szpitala ma nas( oncall team) obserwować cały dzień.. Zapowiedziano mi , że mam przyjść w 200% formy..grrrr

Kurcze nie dość, że ogólnie mi ciężko, to jeszcze ktoś mi na łapy będzie cały dzień patrzył
A poniedziałki na ogół bardzo pracowite są
Stary 2011-10-12, 22:29   #4937
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Guciu, paskudo jedna. Będę Cię od dziś nazywać: Gucia cięty jęzorek Żebyś Ty wiedziała, jakie ja czarne scenariusze od razu widzę, jak ty mi to napisałaś.. Jeny... ja się przez tę medycynę tragiczną panikarą zrobię..

Rybeczko, u mnie ten skan , na który czekam, to w sumie oficjalnie powinien być JEDYNYM w ciążY

A ja jadę na całe 3 tygodnie 2 pełne weekendy, plus pół soboty i niedziela jak przyjadę i prawie cała sobota- bo odlatuję późno.

Wracam 3 grudnia, a mąż do 20 grudnia ma wrócić. Dokładnie nie wiemy jeszcze kiedy Więc po powrocie, to już tylko dom posprzątam i mąż będzie

Jeny już nei mogę się doczekać..

Dowiedziałam się dzisiaj, że w poniedziałek( mam dyżur) będzie inspekcja. Sam szef szpitala ma nas( oncall team) obserwować cały dzień.. Zapowiedziano mi , że mam przyjść w 200% formy..grrrr

Kurcze nie dość, że ogólnie mi ciężko, to jeszcze ktoś mi na łapy będzie cały dzień patrzył
A poniedziałki na ogół bardzo pracowite są
200% formy kobiecie ciężarnej wstydu nie mają
To dobrze że na święta razem, bo byłoby Ci bardzo ciężko.
OO to u was jedno usg w ciąży? Ja pierdziu... gorzej jak u nas, no szok. Mojej koleżance ostatnio położna powiedziała że muszą jej zrobić skan ( nie jest w ciąży), ale na list musi poczekać ze 2-3tyg., ta sie pyta czemu aż tyle. A położna na to bo usg to bardzo drogie badanie...
Stary 2011-10-12, 22:32   #4938
anagat
Zadomowienie

Julliczka, to super wiadomość o spódniczce.. Bo z tego co pamiętam, Ty kupowałaś tę , co czeka na mnei w domu

Jeny muszę się po te ciążowe spodnie do nexta wybrać. Zia super sobie portki sprawiła Co prawda brzuszek jeszcze nie przeszkadza i się w każdych przedciężarnych spodniach dopinam, ale szczególnie w aucie jak siedzę, to mnie'pije'.
Stary 2011-10-12, 22:38   #4939
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Julliczka, to super wiadomość o spódniczce.. Bo z tego co pamiętam, Ty kupowałaś tę , co czeka na mnei w domu

Jeny muszę się po te ciążowe spodnie do nexta wybrać. Zia super sobie portki sprawiła Co prawda brzuszek jeszcze nie przeszkadza i się w każdych przedciężarnych spodniach dopinam, ale szczególnie w aucie jak siedzę, to mnie'pije'.
Jeszcze w H&M są super spodenki, ja sobie sprawiłam świetne rurki, ceny 20-35f za te lepsze, ale są i tańsze nawet. Jak nie lubisz rurek, to są też proste. A Zia też fajne sobie kupiła, też zajrzę do nexta
Stary 2011-10-12, 23:02   #4940
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze w H&M są super spodenki, ja sobie sprawiłam świetne rurki, ceny 20-35f za te lepsze, ale są i tańsze nawet. Jak nie lubisz rurek, to są też proste. A Zia też fajne sobie kupiła, też zajrzę do nexta
Rybka, ja nexta kojarzę w tym mieście Wiem , gdzie jest. A H&M nie. Może go tu nie ma? To bidne w sklepy miasto... A że ja zakupów nie lubię, to prosto do nexta, zaliczę po drodze polski sklep i wsio
Stary 2011-10-12, 23:05   #4941
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
W Syrence tylko pasem na przednim fotelu a matka będzie na tylnej kanapie smigać bez pasów
ja jeżdżę Lanosem, on też nie ma żadnego Isofix, więc pozostanie mi szukanie fotelika na pasy...
mój mąż miał kiedyś Trabanta

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Kochane czy wy nie macie litosci dla tych z co musza pracowac?
Siedze w pracy i tlyko patrze jak od rana naroslo 5 nowych stron. Bede was do polnocy nadrabiac
hehe, no chyba nie mają

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
moja siostra rodziła tam w lipcu tego roku, więc info mam z pierwszej ręki
wypytam sie jej dokładnie, co jest płatne (na pewno znieczulenie kosztuje, ale nie pamietam ile) i jak ona ocenia wszystko, a że jest wrażliwa na punkcie czystości itp. to nie bedzie owijała w bawełnę
porodówka jest po generalnym remoncie, moja siostra prosiła młodego, zeby poczekał do zakończenia remontu pchaniem sie na świat i sie udało (remont zakończył sie 30 czerwca), wiem że była bardzo zadowolona z opieki poporodowej, pielęgniarki były w wiekszości na każde zawołanie
fajnie, że masz siostrę co niedawno rodziła, zawsze raźniej

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki

Probowalam Was rano nadrobic, poczytalam pare stron i musialam zamknac kompa bo musielismy jechac.

A teraz weszlam bo chcialam zdac relacje z wizyty.

A wiec wszystko jest dobrze, bobasek zdrowiutki, ma 12 cm i wazy 200 gr. Jest bardzo ruchliwy, posladkowo ulozony, ale to jeszcze nie ma znaczenia.
Akcja serca 144 ( w normie), a moja szyjka dluga, pozamykana wiec jest dobrze
No dr rozpoznal plec. Dzidzia jest chlopczykiem
Wiec Filipek bedzie mial braciszka.
Z jednej strony jestem troszke rozczarowana, ale tylko dlatego ze zawsze bardzo marzylam o dziewczynce, a wiecej starac sie nie bede, bo nie mam juz sily, ciaze sa dla mnie ciezkie, szczegolnie przez bole kregoslupa.
Z drugiej strony bede miala ciuszki, zabawki chlopiece i wlasciwie malo co musze kupic. No i najwazniejsze ze zdrowe
Ale nie ukrywam ze poryczalam sie jak nienormalna, bo czuje maly niedosyt. No i chlopcow ciezej sie chowa, moja tesciowa procz mojego meza ma jeszcze syna tez i widze czasem jej bezradnosc, zawsze jej wspolczulam, widze po niej ze marzyla o corce....
No coz. Widocznie tak mialo byc, trzeba bedzie dobrze wychowac chlopcow, choc nie jest to latwe zeby wyrosli na porzadnych mezczyzn i zeby potem bronili mamusi
wiec Karolca koloruj mnie na niebiesko
Stwierdzilam tylko, ze dla meskich genitaliow chce rodzic w znieczuleniu, bo czy dla faceta warto tak cierpiec?
Oczywiscie zartuje, ehh moze lekarz sie pomylil?
najważniejsze, że zdrowy chłopak. Rozumiem, że wolałabyś dziewczynkę, zresztą pewnie większość marzy o parce (ja oczywiście też), no ale nie można mieć wszystkiego
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 23:30   #4942
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Aguśka gratuluję chłopaka!! I nie smuć się z tego powodu,bo dzidziusiowi się przykro pewnie w brzuszku robi....
No,my już po filmie. Tłumów nie był-raptem 10osób na sali. Ale co poniektorzy nadrabiac próbowali,więc momentami się frustrowałam. Po prostu ja wolę w ciszy oglądać filmy,echhhhhh Film był niezły. efekty 3d mnie trochę zawiodły... Nawet siedzenie w centrum sali nie pomogło. momentami oglądało się go jak film normalnie nakręcony. Tż mówi,że to pierwszy polski film w ten sposób zrobiony i dlatego. Że nasi jeszcze się uczą.Cóż,lepiej żeby się nauczyli,bo inaczej to będzie marnowanie kasy i tyle. Zeby nie bylo,że marudzę.bo np musze pochwalić aktorów (nie aktorki!!).Szyc jak to Szyc-nie zawiódł mnie po raz kolejny... Olbrychski bardzo autentycznie wyszedł... Mięsiście i krwiście momentami było,ale mnie to nie przeszkadzało.Sceny niekiedy poruszały dogłębnie-np motyw obcinania ręki brzeszczotem,brrrrr I po raz kolejny stwierdzam,ze Urbańska nie ma za grosz talentu aktorskiego i powinna zająć się tym co,potrafi-czyli tańcem. Bo tylko w tych scenach mogłam ją znieść To tyle osobiście nie żałuję,że go obejrzałam. I był po polsku,z angielskimi napisami. a ja idiotka myślałam,że będzie dubbingowany
ok lecem spac. trzymajcie się!!

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 23:41   #4943
Zia_
Zadomowienie

Cytat:

Mojej koleżance ostatnio położna powiedziała że muszą jej zrobić skan ( nie jest w ciąży), ale na list musi poczekać ze 2-3tyg., ta sie pyta czemu aż tyle. A położna na to bo usg to bardzo drogie badanie...

Cytat:
A mnie juz nie pije Teraz bede polowac na leginsy i rajstopy 'z golfem' bo cos czuje ze w sukienkach/tunikach mi najwygodniej bedzie. Ja mam prace siedzaca i nawet mini ucisk zaczyna wkurzac po paru godzinach.
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 23:42   #4944
anagat
Zadomowienie

Dziewczyny.. zajrzyjcie Może też tak zrobimy??
http://deser.pl/deser/1,111857,10448...la_niemal.html

Balbinka, na filmie, który widziałam ostatnio , było nas 6-oro

A ja Szyca nie trawię. Jest dla mnie totalnie zniewieściały bez względu w jakim filmie gra. A przy tym nawet przyjemności nie mam, jak go widzę, bo totalnie nie mój typ faceta;/

Ciekawe, u mnie nie grają tego filmu..
Stary 2011-10-13, 00:02   #4945
karolca
Zakorzenienie

mam pomysł na tytuł

Rosną nasze brzuszki a w nich chłopcy i dziewuszki

Co Wy na to?
Bo jutro rano zakładam nową część, ale proszę, zaczekajcie aż wstanę wyspana

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 00:05   #4946
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Być może grali ale okazał się niewypałem i przestali. Coś czuję,że u nas bedzie to samo,bo dziś była premiera i jakoś tłumów nie było ani na nasz seans ani na kolejny... Zagrają przez tydzien i koniec.

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
mam pomysł na tytuł

Rosną nasze brzuszki a w nich chłopcy i dziewuszki

Co Wy na to?
Bo jutro rano zakładam nową część, ale proszę, zaczekajcie aż wstanę wyspana

ale Cię natchnęło!! Ja już myślałam,że śpisz a tu bach! Czyżby pomysł Cię ze snu wybudził

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 00:13   #4947
rybka13
Zakorzenienie

Karolca chyba juz jest watek z bardzo podobnym tytulem :/
Stary 2011-10-13, 00:15   #4948
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Być może grali ale okazał się niewypałem i przestali. Coś czuję,że u nas bedzie to samo,bo dziś była premiera i jakoś tłumów nie było ani na nasz seans ani na kolejny... Zagrają przez tydzien i koniec.

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

ale Cię natchnęło!! Ja już myślałam,że śpisz a tu bach! Czyżby pomysł Cię ze snu wybudził
Oglądałam coś w tv do snu. Ale z zasypiania wyrwało mnie burczenie w brzuchu więc poszłam zrobić sobie kanapki. I tak mnie w kuchni natchnęło

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
Karolca chyba juz jest watek z bardzo podobnym tytulem :/
nie załamuj mnie
ale ile można tytułów o ciąży wymyślać?

Chciałam coś o zabarwieniu kulinarnym, ale nie mam do tego głowy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-13, 00:20   #4949
rybka13
Zakorzenienie

Co raz wieksze nasze brzuszki w nich chlopczyki i dziewuszki-mamusie styczen- luty 2012, niestety nas uprzedzily
Stary 2011-10-13, 00:25   #4950
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Co raz wieksze nasze brzuszki w nich chlopczyki i dziewuszki-mamusie styczen- luty 2012, niestety nas uprzedzily
a to małpy

ale chwila chwila...
Apetyt mamy bez miary i dla naszych dzieci dużo zjadamy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości