|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Ale doktor powiedzial, ze bardzo ruchliwe dziecie o jej mam nadzieje ze bedzie spokojne po porodzie, wyszaleje sie w brzusiu a potem bedzie tylko spac i spac
![]() MAcie racje, najwazniejsze jest ze dzidziorek jest zdrowy ale musialam Wam napisac ze ryczalam i ze sie troszke rozczarowalam. Ale oczywiscie kocham ponad wszystko tak samo jak Filipka i bede kochac zawsze zawsze ![]() ![]() ![]() A wychowywac bede tak, zeby mi duzo pomagali, no niestety beda musieli nauczyc sie sprzatac ![]() Ide teraz juz luli kochane ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() ja tez nie raz widze na oddziale jak synowie siedza przy chorych mamach i bardzo czule sie nimi opiekuja, wszystko zalezy od tego jak sie ich wychowa i ja bede ich uczyc troski i opiekunczosci. A poza tym jakies pielegniarskie umiejetnosci po mamusi beda mieli. Filip strzykawe juz zna, stetoskop tez
|
|
#4922 |
|
Zadomowienie
|
Aguska, roumiem twoie uczucia. Ja sie nastawiam chyba za bardzo na chlopca, boje sie ze jak bedzie dziewczynka to sie moge chwilowo rozczarowac. Trzeba chyba myslec ze bedzie co ma byc, co nam w gwiazdach zapisane
![]() U mnie w kolo mnostwo przykladow ze prawa statystyki nie zawsze dzialaja. Mam znajomego ktory ma juz 3 synow (i 4 bobo w drodze, zgadnij na jaka plec licza Ja dzis mam jakas zmule, po pracy zalegam w lozku i ogladam wozki na niemieckim ebayu (uzywki z fotelikami maxi cosi w komplecie). Chyba sie zwloke i zmikuje sobie soczek z owocow i odbebnie moja codzienna gimmnastyke rozciagajaca na dywanie. Trzymajcie sie cieplutko |
|
|
|
#4923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
się wzruszyłam Tacy synowie to są wspaniali, kobiety szkoda, młoda była i chyba co najgorsze trzeba było się nią właśnie tak bardzo opiekować, nikt chyba by sobie takiej śmierci nie życzył...Ale prawda jest taka, że nie raz to i córka się nie zajmie, tylko odda gdzieś albo kogoś wynajmie, tak więc widać że i syn może sie sprawdzić w trudnych chwilach, a ona miała takich trzech... |
|
|
|
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja nie mowie o oddawaniu nikogo z rodziny, tylko o sobie
![]() bo przeciez nie wiem tez gdzie dzieci beda mieszkac, a "robic" dzieci, zeby miec opieke na starosc, to dla mnie dosc egoistyczne. Wiadomo, ze jesli beda mogly i chcialy, to bede sie cieszyc, ale na pewno nie bede od nich tego wymagac, tylko dlatego, ze jestem ich matka ale oczywiscie jesli moi rodzice by zaniemogli, to w miare mozliwosci bede starala sie im pomoc ![]()
|
#4925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli mnie dzieci by oddały do domu starców, to tak jak ja bym oddała swoja mamę, bo one będą miały takie zachowania jakich je nauczono, więc mi by było wstyd za nich nawet. Wiem że niektórzy z własnej woli tam idą, ale wola ta polega tylko na tym aby ulżyć dzieciom, a nie sobie. |
|
|
|
|
#4926 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, ja tu w Ire pracowałam przez 9 pierwszych miesięcy w domu opieki. No i jestem tu już 3.5 roku. Co się rzuca w oczy to to, że oni tu są bardzo mało rodzinni. Młodzi nigdy nie mieszkają z rodzicami, a rzadko bardzo mieszkają niedaleko. Starzy ludzie po śmierci współmałżonka mieszkają sami, nie z dziećmi. W domu opieki dużo było osób z różnymi demencjami, ale byli też tacy, którzy tylko fizycznie byli 'upośledzeni'.
I mimo że Irlandczycy mają styl 'I m OK thx' , lub Everything is great', to w rozmowie z nimi wyraźnie czuło się wielkie rozżalenie tym, że zostali odstawieni na bok, jak stare śmieci. Dla mnie to było straszne, ja się do ludzi bardzo mocno przywiązuję i po jakimś czasie po prostu cierpiałam razem z nimi.. Dzieci (lub rodzina)przychodziły ich odwiedzić w weekendy (oczywiśnie niektórzy codziennie, a inni raz na rok) i było widać, jak Ci starsi ludzie 'rosną' radością. Jak się cieszą i jak czekają. Echh starość jest straszna. A starość w samotnosci jest tragiczna! Ja się tylko 'modlę' , żeby umrzeć przed mężem, bo nie chcę już nigdy musieć żyć sama. |
|
|
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
moze zadna z nas, ale niestety spotkalam sie z ludzmi i z opiniami, ze chca miec dzieci, zeby mial sie nimi kto opiekowac na starosc
Cytat:
ja wlasnie poszlabym tam ze wzgledu na siebie, bo wolalabym miec towarzystwo, niz samotnie siedziec w domu ![]() a jesli nie to, to chiciaz poszukalabym jakiegos klubu wesolego staruszka, zeby miec z kim poplotkowac i pojsc na spacer ![]()
|
|
#4928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam zamiar umrzeć przed mężem Albo żeby chociaż nie być "warzywkiem" przed śmiercią... to jest chyba bardzo upokarzające No ale nie nam o tym decydować...
|
|
|
|
|
#4929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja osobiscie chcialabym umrzec razem z mezem, zeby nie musiec go skazywac na ta samotnosc ![]()
|
|
#4930 |
|
Zadomowienie
|
Aaa jeszcze dodam, że tu w Irlandii jest sporo pielęgniarzy mężczyzn. Na oddziałam, na sali op. , na intensywnej.. I oni są naprawdę troskliwi dobrzy , w tym co robią.
To u nas się tak utarło, że od czynności pielęgnacyjnych jest kobieta. Zobaczcie jaki jeszcze ten podział na 'babskie' i 'męskie' czynności jest ogromny.. Mi naprawdę obojętne. Z jednej strony chciałabym synka , a z innych pobudek córkę Czekam tylko na to , kiedy ta tajemnica przestanie byc już tajemnicą![]() 25 paźdz. idę do antenatal clinic.. Położna będzie znowu wywiad ze mną zbierała;/ Ale powiedzieli mi , że skan (USG) muszę mieć między 16 a 21 tygodniem.. Mi się 26 zacznie 17 tydzień..Więc powinnam mieć jeszcze USG zanim do Polski pojadę
|
|
|
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas połówkowe robią między 18 a 22tc.anagat a Ty na ile jedziesz do mężula?? I czy wracacie już razem?? |
|
|
|
|
#4933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem egoistką i przynajmniej mam tego świadomość. Mnie przeraża życie w samotności, bez bliskich. Czy to teraz , czy na starość. I to jest powód , dla którego chcę mieć dzieci. Może egoistyczny.. Bo ten świat jest tak paskudny, że może to grzech nowego człowieka na niego sprowadzać. Ale ja tylko tak widzę swoje życie. Może uda mi się urodzić i wychować czlowieka bardziej umiejącego doceniać życie i świat niż ja sama? Nie masz rodziny, nic po sobie nie zostawiasz.. takie życie dla mnie nie ma sensu. hmm taka analiza mojego JA. Proszę nie krytykować ![]() Wiem, że są ludzie, którzy wybrali inną drogę. Szanuję ich, ale nie rozumiem
|
|
|
|
|
#4934 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam i co widzę? Nie posłuchałyście się mnie, tyyyyle stron mieć do nadrobienia, ach
![]() Hehehe, wiem, wiem droczę się tylko z Tobą wiesz kto się czubi ten się lubi ![]() Widzę, że sporo się działo. Kolejny piesek się pojawił w towarzystwie, dawne koleżanki do nas zajrzały, oglądanie brzuszków (a propos brzuszka - cieszę się, że mój się coś zaokrągla, ale jeszcze maciupki jest )O raju, a ja myślałam, ze Inflancka i Bielański to ten sam szpital Aguśkaa super, że z dzidziusiem wszystko w porządku i jest zdrowiutki. , ja np myślałam mieć samych chłopaków, nawet kiedyś koleżanka mi wywróżyła, że będe mieć 4 synów o niee. A czytam własnie teraz taką jedną książkę i napisane było, że matki "bardziej" kochają synów i się bardziej emocjonalnie związane z synami niż z córkami (tak jak i synowie do matek bardzo są przywiązani) - może tego nie widać na zewnątrz ale tak jest i poniekąd w tym dużo prawdy - np przykład który podała anagat, no i patrząc na moją mamę i braciszka A, przyszła spódnica jeansowa z pasem ciążowym - jest genialna! i babka dodała gratis przecudniasty śpioszek dla maluszka i 2 pary maciupeńkich rękawiczek albo skarpeteczek dla niemowlaczków |
|
|
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
ooo julliczka to podaj nick tej dobrodusznej pani
|
|
|
|
#4936 |
|
Zadomowienie
|
Guciu, paskudo jedna. Będę Cię od dziś nazywać: Gucia cięty jęzorek
![]() ![]() Żebyś Ty wiedziała, jakie ja czarne scenariusze od razu widzę, jak ty mi to napisałaś.. Jeny... ja się przez tę medycynę tragiczną panikarą zrobię..Rybeczko, u mnie ten skan , na który czekam, to w sumie oficjalnie powinien być JEDYNYM w ciążY ![]() ![]() A ja jadę na całe 3 tygodnie 2 pełne weekendy, plus pół soboty i niedziela jak przyjadę i prawie cała sobota- bo odlatuję późno.Wracam 3 grudnia, a mąż do 20 grudnia ma wrócić. Dokładnie nie wiemy jeszcze kiedy Więc po powrocie, to już tylko dom posprzątam i mąż będzie![]() Jeny już nei mogę się doczekać.. Dowiedziałam się dzisiaj, że w poniedziałek( mam dyżur) będzie inspekcja. Sam szef szpitala ma nas( oncall team) obserwować cały dzień.. Zapowiedziano mi , że mam przyjść w 200% formy..grrrr Kurcze nie dość, że ogólnie mi ciężko, to jeszcze ktoś mi na łapy będzie cały dzień patrzył ![]() A poniedziałki na ogół bardzo pracowite są |
|
|
|
#4937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstydu nie mająTo dobrze że na święta razem, bo byłoby Ci bardzo ciężko. OO to u was jedno usg w ciąży? Ja pierdziu... gorzej jak u nas, no szok. Mojej koleżance ostatnio położna powiedziała że muszą jej zrobić skan ( nie jest w ciąży), ale na list musi poczekać ze 2-3tyg., ta sie pyta czemu aż tyle. A położna na to bo usg to bardzo drogie badanie... |
|
|
|
|
#4938 |
|
Zadomowienie
|
Julliczka, to super wiadomość o spódniczce.. Bo z tego co pamiętam, Ty kupowałaś tę , co czeka na mnei w domu
![]() Jeny muszę się po te ciążowe spodnie do nexta wybrać. Zia super sobie portki sprawiła Co prawda brzuszek jeszcze nie przeszkadza i się w każdych przedciężarnych spodniach dopinam, ale szczególnie w aucie jak siedzę, to mnie'pije'.
|
|
|
|
#4939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem , gdzie jest. A H&M nie. Może go tu nie ma? To bidne w sklepy miasto... A że ja zakupów nie lubię, to prosto do nexta, zaliczę po drodze polski sklep i wsio
|
|
|
|
|
#4941 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4942 |
|
Rozeznanie
|
Aguśka gratuluję chłopaka!! I nie smuć się z tego powodu,bo dzidziusiowi się przykro pewnie w brzuszku robi....
No,my już po filmie. Tłumów nie był-raptem 10osób na sali. Ale co poniektorzy nadrabiac próbowali,więc momentami się frustrowałam. Po prostu ja wolę w ciszy oglądać filmy,echhhhhh -np motyw obcinania ręki brzeszczotem,brrrrr I po raz kolejny stwierdzam,ze Urbańska nie ma za grosz talentu aktorskiego i powinna zająć się tym co,potrafi-czyli tańcem. Bo tylko w tych scenach mogłam ją znieść To tyle osobiście nie żałuję,że go obejrzałam. I był po polsku,z angielskimi napisami. a ja idiotka myślałam,że będzie dubbingowany ok lecem spac. trzymajcie się!!
|
#4943 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz bede polowac na leginsy i rajstopy 'z golfem' bo cos czuje ze w sukienkach/tunikach mi najwygodniej bedzie. Ja mam prace siedzaca i nawet mini ucisk zaczyna wkurzac po paru godzinach.
|
||
|
|
|
#4944 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny.. zajrzyjcie
![]() Może też tak zrobimy ??http://deser.pl/deser/1,111857,10448...la_niemal.html Balbinka, na filmie, który widziałam ostatnio , było nas 6-oro ![]() A ja Szyca nie trawię. Jest dla mnie totalnie zniewieściały bez względu w jakim filmie gra. A przy tym nawet przyjemności nie mam, jak go widzę, bo totalnie nie mój typ faceta;/ Ciekawe, u mnie nie grają tego filmu.. |
|
|
|
#4945 |
|
Zakorzenienie
|
mam pomysł na tytuł
Rosną nasze brzuszki a w nich chłopcy i dziewuszki Co Wy na to? Bo jutro rano zakładam nową część, ale proszę, zaczekajcie aż wstanę wyspana ![]()
|
#4946 | |
|
Rozeznanie
|
Być może grali ale okazał się niewypałem i przestali. Coś czuję,że u nas bedzie to samo,bo dziś była premiera i jakoś tłumów nie było ani na nasz seans ani na kolejny... Zagrają przez tydzien i koniec.
---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
ale Cię natchnęło!! Ja już myślałam,że śpisz a tu bach! Czyżby pomysł Cię ze snu wybudził
|
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca chyba juz jest watek z bardzo podobnym tytulem :/
|
|
|
|
#4948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- nie załamuj mnie ![]() ale ile można tytułów o ciąży wymyślać? ![]() Chciałam coś o zabarwieniu kulinarnym, ale nie mam do tego głowy
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
Co raz wieksze nasze brzuszki w nich chlopczyki i dziewuszki-mamusie styczen- luty 2012, niestety nas uprzedzily
|
|
|
|
#4950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale chwila chwila... Apetyt mamy bez miary i dla naszych dzieci dużo zjadamy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

się wzruszyłam
Tacy synowie to są wspaniali, kobiety szkoda, młoda była i chyba co najgorsze trzeba było się nią właśnie tak bardzo opiekować, nikt chyba by sobie takiej śmierci nie życzył...

Albo żeby chociaż nie być "warzywkiem" przed śmiercią... to jest chyba bardzo upokarzające
No ale nie nam o tym decydować...

o niee. A czytam własnie teraz taką jedną książkę i napisane było, że matki "bardziej" kochają synów i się bardziej emocjonalnie związane z synami niż z córkami (tak jak i synowie do matek bardzo są przywiązani) - może tego nie widać na zewnątrz ale tak jest i poniekąd w tym dużo prawdy - np przykład który podała anagat, no i patrząc na moją mamę i braciszka 

-np motyw obcinania ręki brzeszczotem,brrrrr