|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Grupę krwi trzeba mieć zrobione i zawsze ten wynik miej przy sobie.
|
|
|
#1412 |
|
Zadomowienie
|
Ja kotom nie ufam. Wylizują sobie tyłki to i mogą na sierści paskudztwo zostawić. Jeśli któreś z moich dzieci poprosi mnie kiedyś o kotka to chyba strzelę sobie w głowę
|
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas dziś wizyta na 15. Trzymajcie proszę kciuki aby było serduszko.
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tak kotów nie muszę unikać bo w rodzinie tylko rodzice mają papugę Wacka terrorystę który jeszcze się nie oswoił
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przygotowując posiłki zachowuj higienę, ale bez przesady. Moje koty chodzą po szafkach i po stole, tego nie uniknę. W życiu bym nie pomyślała, że przez to mogę coś złapać. Po prostu wszystko przed zjedzeniem myję i tyle. ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Przy sobie trzeba nosić kartę ciąży, a tam grupę krwi lekarz powinien wpisać.
|
|
|
#1416 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odpowiedzi
Ja już po porannej herbatce i bananie. Zaraz zrobię kanapkę z serkiem żółtym i dziś odpuszczę jogurt, bo wczoraj chyba przez niego miałam mdłości (albo dodam rodzynki i płatki do niego). Wieczorem wciągnęłam gotową lasagne (taką miałam ochotę na sos beszamelowy ).A na obiad spaghetti, pewnie znów tylko oczy będą chciały, bo wczoraj miałam ochotę na pomidorówkę, a jak sobie nalałam, to zjadłam 3 łyżki i odstawiłam.
|
#1417 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam koty, sama nie mam żadnego w domu, ale juz u babci mojej są i zawsze z nimi bawiłam sie. I nie zamierzam ich unikac
![]() Ja wczoraj byłam bardzo senna, dzis juz mam sie lepiej, wstawiłam pranie, zaraz cos posprzatam. |
|
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie panikuje bardzo ale trochę tak... To moja 4 ciąża, a tydzień temu było plamienie... Więc wiem, że ogólnie wszystko może się zdarzyć... brzuch mnie boli ze strachu....
Cytat:
![]() My jeszcze zrobiliśmy grupe krwi męża i dobrze bo przy porodzie też to chcieli.
|
|
|
#1420 |
|
Wtajemniczenie
|
Raczej nie, bo mięso jednak jest surowe, a wędzenie nie zabija bakterii i w moim przypadku to pewnie się przyczyniło do toxo.
Ja wczoraj trochę posprzątałam i dziś znów pranie wrzucę, bo się trochę nazbierało.
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Wędzony na zimno odpada, ale myślę, że możesz się skusić na wędzonego na ciepło.
Tak samo jak nie można surowej kiełbasy, ale przecież wędzi się kiełbasę i taką się je. Cytat:
Zawieszka to zupełnie inna bajka, bo to na pęczki można w Internecie kupować.
|
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam krwawienie TŻ już nie chce mnie pocieszać bo co zrobi, powiedział że co ma być to będzie nie zmienimy tego, powiedział że to już jest z góry zapisane, ale jesteśmy dobrej myśli w sobotę zaczniemy 13 tydzień
|
|
#1423 |
|
Raczkowanie
|
Nie panikujcie z tą toxoplazmozą i kotami. Prawda jest taka, że prędzej zarazicie się nią jedząc niedomyte warzywa i owoce. Żeby od kota złapać, to: kot musi być nosicielem, jego kupa musi leżeć co najmniej 2 dni, trzeba ją dotknąć dłonią, potem bez mycia dłoni, trzeba wziąć ją (dłoń, nie kupę
)do buzi lub przygotować sobie coś do zjedzenia. Ile z Was coś takiego robi
Edytowane przez Freya_85 Czas edycji: 2011-10-13 o 11:45 Powód: dopisek |
|
|
|
#1424 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzeba się mocno postarać, żeby się zarazić Teraz też mam kota w domu, nic się nie zmieniło, oprócz tego, że teraz tylko mąż sprząta kuwetę także bez paniki ![]() Może popytam ginkę, czy mogę przejść na luteinę, bo 35 zł na tydzień za duphaston do 17 tygodnia jeszcze mnie pociągnie sporo za portfel...
|
|
|
|
|
#1425 |
|
Zadomowienie
|
Duphaston i luteina to nie to samo. Można się choćby o tym przekonać pytając o zamiennik w aptece i one nimi nie są. Luteina to czysty hormon a dupaston ma jeszcze jakiś składnik co powoduje, że działa lepiej więc warto porozmawiać z lekarzem. Kiedyś były dwie luteiny: jedna doustna refundowana, druga dopochwowa nierefundowana w cenie duphastonu, jak teraz wygląda nie wiem, słyszałam tylko, że są lekarze którzy zapisują dousutną i karzą stosować dopochwowo. .
Edytowane przez martita_891 Czas edycji: 2011-10-13 o 12:12 |
|
|
|
#1426 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy mówisz o tym co było wcześniej? a krwiaczek Ci się zmniejszył?---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
zobaczymy co powie 2 listopada, wtedy mam wizytę |
||
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tym wcześniejszym piszę a czy się zmniejszył idę w pon na usg zjadłam chrupki bekonowe, pół czekolady , kupiłam śledzie i czytam teraz m jak mama gdzie piszą o zachciankach ciążowych
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
znam kobiety w ciąży które miały i psy i koty w domu i urodziły cudne dzieci, a także osoby które maniakalnie przestrzegały wszystkiego i po narodzinach dziecka też a potem okazało się że czyszcząc cały czas zarazki i bakterie dookoła i dzieci nabawiły się alergii
zatem bez paniki - ja też jestem zdania że co ma być to będzie a najlepszy jest spokój i podstawy higienya tak w ogóle dzień dobry ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
to trzymam kciuki - za usg w poniedziałek, też lubię tą gazetę - jest w niej dużo cennych informacji
|
|
|
|
|
#1429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() też mam usg w pon 3D mnie odrzuca totalnie od słodkiego, w niedzielę zmusiłam się, żeby zjeść kawałek ciasta u Teściowej ![]() mamy dosłownie 2-3 dni różnicy w wieku ciąży, tp na 28 kwietnia masz z OM? Mi położna wyliczyła na 1-2 maja. Ciekawe jak mi wyliczy ze wzrostu temp w cyklu, bo mam też przynieść następny raz (sama o to zapytała, co mnie zdziwiło), tylko coś ten portal nie działa Edytowane przez slimaczek19 Czas edycji: 2011-10-13 o 12:29 |
|
|
|
|
#1430 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczynki
jestem juz po 1 oficjalnej wizycie u ginekologa. wczoraj sie wkoncu udało dostac do lekarza, który mnie prowadził jak byłam w szpitalu. dzieki Bogu wszystko narazie dobrze, krwiak sie wchłonął, dzidzius rosnie, ma juz 1,5 cm w 7tc6d cały czas mam brac jeszcze duphaston 3 razy dziennie. przez te dwa tygodnie co sie dostałam z plamieniem do szpitala schudłam juz 4 kg![]() normalnie juz nic nie jem, zadnych warzyw, owoców kompletnie nic!! takie mam mdłosci przez cały dzien
|
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to gratuluję, bo ja niestety mam straszną ochotę na słodkie szczególnie na lody, ale ponieważ jestem z rodziny "grubasków" i wszyscy u mnie wciąży tyli tak że nie mogli potem wrócić do wagi więc staram się jak mogę unikać słodkości...chociaż czasami nie mogę się oprzeć |
|
|
|
|
#1432 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
![]() Ja dzisiaj dałam sobie upuścić krwi za całe 130 zł Wyniki we wtorek, a w środę idę po L4, bo już nie wyrabiam i mam nadzieję że zobaczę fasolkę i serduszko. Trochę sie stresuje. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Mnie na szczęście w ogóle nie ciągnie do słodkiego. Mogły by dla mnie przestać istnieć. |
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to niezłe badania chyba już wszystkie możliwe za tą cenę? |
|
|
|
|
#1434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No wiesz co nie wiem czy wszystkie możliwe, bo grupę krwi, TSH, cytomegalię i różyczkę już miałam robioną przed staraniami. |
|
|
|
|
#1435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno drugą po nieumytym jedzeniu przyczyną zarażeń toxo są prace ogródkowe. Zalecają nawet, żeby w ziemi grzebać w rękawiczkach. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1436 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1437 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Pamiętacie mnie jeszcze? ![]() Nie pisałam ostatnio bo doła miałam i nie chciałam schizować tutaj ![]() kism dobrze pamiętałaś że miałam wczoraj wizytę u gina, maluch ma się dobrze, ma 28mm (według mnie trochę mało) machał rączkami i nóżkami, serduszko mocno biło lekarz uspokoił mnie że wszystko w porządku. To ja plamiłam od kilku tygodni niewiadomo dlaczego, ale już na szczęście przestałam ![]() Odnośnie kremów to zaczęłam używać musteli bo słyszałam ze jest najlepsza, zamówiłam na allegro 2 szt za 130 zł
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#1439 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam juz pociągu takiego do słodyczy jem bo jem ale kiedyś potrafiłam czekoladę wciągnąć całą albo ptasie mleczko z milki niby mam na słone ochotę to wg przesądów ma być chłopiec a zdaniem koleżanki będzie dziewczynka bo mam już oznaki hormonów czyli włosy ciemniejsze na brzuchu Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1440 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, że wszystko w porządku z maleństwem Już dwie godziny leżę w wyrku, tak mi niedobrze się zrobiło, że jedyne, co chwyciłam to wafle ryżowe i cukierki - na szczęście dały radę i zaraz pójdę obiad przygotować ![]() Mąż już ugadał się z kierownikiem, że może wcześniej godzinę wyjść, więc spokojnie tym razem wizytę odbędziemy razem, bo poprzednio utknęliśmy w korku i musiałam sama iść na pierwszą wizytę. Tej mąż przyrzekł, że nie opuści, bo przecież już serducho będzie biło i on musi koniecznie to zobaczyć i uwiecznić w filmie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

Pewnie za tydzien po wizycie to sie zmieni.

Moja babcia ma koty (mieszka obok nas, koty mieszkają w bud. gospodarczym, nie w domu, ale do domu przychodzą w dzień), a mama uprawia warzywnik i te koty sobie wszędzie łażą (u nas po podwórku też), a ja nieraz jem owoce prosto z krzaka 

TŻ już nie chce mnie pocieszać bo co zrobi, powiedział że co ma być to będzie nie zmienimy tego, powiedział że to już jest z góry zapisane, ale jesteśmy dobrej myśli w sobotę zaczniemy 13 tydzień
Czy mówisz o tym co było wcześniej? a krwiaczek Ci się zmniejszył?