Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009) - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-11, 20:49   #4651
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was może doradzić mi jaki jest dobry korektor pod oczy??

Ale taki kryjacy czy rozswietlajacy? Bo z kryjacych najlepszy jest Magic Helenki Rubinstein

Cytat:
Napisane przez jo@śka Pokaż wiadomość
No i jeszcze pytanie o prezenty urodzinowe. Co kupujecie swoim dzieciakom?

Mysle, ze my malemu nie kupimy nic...bo naprawde nie widze potrzeby na sile czegos kupowac, zeby tylko kupic...moim zdaniem André ma wszystko a i tak dostanie teraz od gosci mase prezentow, ktore nawiasem mowiac ja sama przeciez wybieralam do jego Kosza Urodzinowego - rozne gry na jesienne i zimowe dni, puzzle, ksiazeczki, ciastoline, farbki do malowania palcami, pieczatki, korale do nawlekania, autka, kolejki itp.
Wiec od nas bedzie mial przyjecie urodzinowe...

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
Mamy w tym miesiącu straszny skok-nocnik na maksa i nakładka woła ładnie raz tu raz tu,kąpanie w dużej wannie,dużo mówienia -fajnie śpiewa kółko graniaste

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

a co do nocnikowania, to ja wam sie nie pochwalilam ostatnimi nowosciami.
Otoz moje dziecie chce koniecznie byc odpieluchowane calkowicie. Na noc dostaje pieluszke i raz na jakis czas jest pelna, ale ostatnio mloda potrafi obudzic nas w sridku nocy, bo chce "pipi"

Cytat:
ale moja ma to samona dzień i drzemke pieluchy nie zakładam ale na noc tak.Czasem zdarza się że coś tak siknie,ale przewaznie jest sucha,bo albo obudzi się w nocy i woła albo wytrzymuje do ranaA jaka mama szczęśliwa -tyle zaoszczędzone na pieluchach-ale za to woda i prąd popłynę w tym miesiącu i to grubo hmm

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
A to się ranny ptaszek z Andrusia zrobił... A czy mi sie wydaje czy tam na avku to był u fryzjera w końcu?

U fryzjera nie, tylko tatus zajal sie grzywka jednym cieciem...

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Pediatra powiedział wczoraj, że młody oskrzela ma czyste i że dziecko chodzące do przedszkola czy żłobka od września do kwietnia raczej nigdy nie ma tak, żeby nie miało w ogóle kataru czy kaszlu
Filon dostał zaświadczenie, że może iść i dzisiaj pojechał z Tatą a ja się kuruję
Także Kareninko chyba nie musisz się specjalnie tym kaszelkiem martwić.

Dzieki kochana i ciesze sie, ze Filus tez zdrowy

Hej dziewczynki

bylismy dzisiaj w Osnabrücku w konsulacie portugalskim, malz musial zalatwic cos z papierami...
Pogoda nas nie rozpiescila, ale André cala podroz byl super grzeczny i zadowolony.

W restauracji pieknie siedzial i samodzielnie zjadl swoj posilek a my w spokoju jedlismy swoj, malz byl taaaaaki dumny z syna, ze myslalam, ze doslawnie zaraz peknie z tej dumy...

Za to usmialam sie dzisiaj znow z tej rozmiarowki ubran dzieciecych - zalozylam dzisiaj malemu ta kurtke, ktora kupilam ostatnio w rozmiarze 98 i jest...dobra, tylko rekawki lekko przydlugie... a inna, ktora ma rozmiar 92 jest na niego za duza...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2011-10-11 o 20:50
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 22:09   #4652
katevalley
Rozeznanie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Hej LASKI!!!

Jakby któraś nie wiedziała ŻYJĘ i mam się ok.
nie mam za dużo czasu żeby wpadać na główny wątek i chyba szybko się to nie zmieni więcej informacji znajdziecie o mnie w klubie chociaż kto tam zagląda to wie a tym które nie wiedzą, to właśnie piszę że jestem

Kareninka - z tymi numerami to norma moja ma kurtkę na 104 i jest dobra a płaszczyk na 122 :O to jest dopiero rozmiar i rękaw ma ściągać bo tylko rękawy troszkę za duże ale nie jakoś strasznie i ja się pytam jak w taki płaszczyk na 122 ma wejść ok. 7 letnie dziecko??? jak chodzi w tym dwulatka Moja akurat normalnie nosi ubranka 98 tak urosła, że praktycznie przeskoczyła rozmiar 92. Bo 92 jest takie na styk, że bardziej już się nie da ;p

Amelcia rośnie jak na drożdżach mówić mówi trochę po swojemu trochę po naszemu. Siu siu woła jak już nasika w pieluchę XD ale przychodzi i przytula się sama i mówi że "ko" - kocha
typowa dziewczynka - najlepsza zabawa kosmetykami i lalkami

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

Edytowane przez katevalley
Czas edycji: 2011-10-11 o 22:18
katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 22:29   #4653
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
a ja wlasnie mam uraz do tych na podczerwien a to tylko i wylacznie przez to, ze kiedys musialam takim termometrem dobic pomiary analityczne i niestety wyniki mialy duzy odchyl od termometrow kontaktowych, albo pomiary trzeba bylo robic z wielka dokladnoscia i odpowiednim katem. A dodam, ze byl to aparat specjalistyczny i naukowy

dlatego mam wieksze zaufanie do termometru elektronicznego, wynik w kilka sekund (i nie mowie o tym termometrze dotykowym do czola, czy ucha)
To o jakie chodzi? Przeciez do czoął czy ucha też są elektroniczne
Ja tam chce taki, jakim strzela nasza pedi

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Ide wstawiać pranie bo Wojtek wczoraj w nocy zażygał całe łóżeczko :/
Co się stało?

Cytat:
Byliśmy jeszcze wczoraj u okulisty, bo nam się wydaje że Filusiowi jedno oczko troszkę ucieka, ale lekarka tego nie widziała. Mimo to, dla upewnienia się mamy termin na kolejną wizytę i na szczegółowe badania, przed którymi trza mu zakraplać oczy przez 5 dni atropiną.
Nie wiem, jak ja mu te oczy zakroplę
A wiesz na czym polega badanie? Bo u nas było tak, że po atropinie dziecko musi spojrzeć w taki aparacik.... Staś oczywiście 3 razy na próbę patrzył chętnie, a po atropinie - ani mu się śniło i nie zrobiliśmy badania. Na razie mamy poczekać z pół roku

Cytat:

Studia mam dofinansowane przez miasto, poszłam na socjoterapię, bo takie zapotrzebowanie teraz jest na to w szkołach. A w przyszłym roku chyba się wybiorę jeszcze na coś, ale niezwiązane ze szkołą i za własną kasę
To super!

Cytat:
Co do żłobka, to nie cud
Mam pierwszeństwo jako pracownik oświaty, a i tak musiałam ruszyć wszystkie znajomości.
A już myślałam
Podwójne super, że wcześniej odbierzesz Filusia

Cytat:
Napisane przez AlwaysPerfect Pokaż wiadomość
a wlasnie wasze dzieci spia jeszcze w lozeczkach czy juz zwyklych lozkach?
W łóżeczku. I jeszcze mam nadzieję troszkę tak pośpi

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

bylismy dzisiaj w Osnabrücku w konsulacie portugalskim, malz musial zalatwic cos z papierami...
Pogoda nas nie rozpiescila, ale André cala podroz byl super grzeczny i zadowolony.

W restauracji pieknie siedzial i samodzielnie zjadl swoj posilek a my w spokoju jedlismy swoj, malz byl taaaaaki dumny z syna, ze myslalam, ze doslawnie zaraz peknie z tej dumy...

Za to usmialam sie dzisiaj znow z tej rozmiarowki ubran dzieciecych - zalozylam dzisiaj malemu ta kurtke, ktora kupilam ostatnio w rozmiarze 98 i jest...dobra, tylko rekawki lekko przydlugie... a inna, ktora ma rozmiar 92 jest na niego za duza...
To fajny dzionek mieliście
A z tymi rozmiarami to tak jest...

W "ekspresie reporterów" jest teraz reportaż o chłopczyku bez rączek i nóżek....
U nas wszystko ok, uciekam, pa

Ela co z Wami?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 22:39   #4654
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
To o jakie chodzi? Przeciez do czoął czy ucha też są elektroniczne
Ja tam chce taki, jakim strzela nasza pedi
mi chodzi mniej wiecej o cos takiego http://allegro.pl/termometr-elektron...842643964.html
i temp mierzymy zwykle w pupci lub pod pacha

Stary 2011-10-11, 23:10   #4655
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

karenina19 potrzebuje kryjący mam wiecznie opuchnięte i podkrążone oczy Korektor pewnie super ale ta cena hehehe może jakiś tańszy

joasia potrzebuje kryjący jak wyżej napisałam

gocha jak tam Wojtuś
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 07:25   #4656
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

a ja na zwolnieniu na Ize - ma zapalenie ucha
Grześ kaszle - czysty osłuchowo

mały dalej mowi po chinsku - choc sie dogadujemy to TZ mu powtarza - Grzes maszprawie 2 lata zacznij mowić po naszemu bawi mnie to
ale Wam zazdroszczę tego gadania nocnikowania
maly nir chce pieluchy ale nie chce tez nocnika
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 08:49   #4657
asioczka
Zadomowienie

witam w ten paskudny dzien;/

Gosia, jak tam Wojtus??
widzialam na fotach, ze byliscie na szalenstwach w basenie. gdzie to bylo?
Konspi brawo za wierszyki- synus zdolniacha! moja na razie po swojemu spiewa piosenki. melodia ok, ale slowa po chinsku

a na Jaworowicz mam uczulenie ;] i programow o krzywdzie dzieci nie moge ogladac ;(
Kareninka mozesz cos powklejac co Andre mniej wiecej dostanie? bo mam wymyslic i ciezkoooo... no i brawa dla synka za zachowanie w restauracji
Madzia duuuzo zdrowka!

widzialam, ze byl temat kolczykow moja dostala na chrzest, ale chcemy zaczekac, az sama zdecyduje, czy chce miec uszka przebite. przy jej szalonym usposobieniu balabym sie, ze cos wykombinuje z nimi.

aa Vitreus, widzialam, ze masz problem z energia Oskarka. innych rad niz dziewczyny nie mam- musi sie wyszalec. ale co do rzeczy, ktore moze rozsypac lub zniszczyc- ja na proszek mam pudelko z solidnym zamknieciem, a plyny itp. rzeczy chowam do szafki nad kibelkiem. i jest spokoj ja nadal walcze (od ponad pol roku) z wchodzeniem na stol. ale moja robi to ewidentnie, kiedy jestem zajeta.lub kiedy jest w domu tz i zadne z nas nie zwraca na nią uwagi. wtedy szukamy jej zajecia-ostatnio hitem sa ksiazeczki z naklejkami, i nawet pomaga.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2011-10-12 o 08:53
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 09:11   #4658
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

Co się stało?
kaszle, i od kaszlu wymiotuje
w dzień jest ok, rzadko kiedy zakasła, ale jak tylko się kładzie do łóżka - to nie ma zmiłuj
Wczoraj w dzień nie spał wogóle bo jak zasypiał to go kaszel złapał i uciekł z łóżka. Wieczorem padł o 19 ale ciągle się budził

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
Gosia, jak tam Wojtus??
widzialam na fotach, ze byliscie na szalenstwach w basenie. gdzie to bylo?
.
Aqua Park Tarnowskie Góry
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 10:43   #4659
asioczka
Zadomowienie

Gocha, duzo zdrowia dla Malego! biedactwo

Przypomnialo mi sie, ze Marta i Gucia pisaly o tym, ze ich duze dziewczynki budza sie na siku w nocy. tesciowa mowila mi, ze wysadzala swoje dzieci, zanim sama poszla spac (tak okolo 23ej), na półśpiąco. latwiej im bylo dospac do rana. bez pobudki na siku moze sprobujecie takiego sposobu?

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 11:56   #4660
kachula27
Zakorzenienie

duzo zdrowka dla chorowitków

My mamy remont w domu wiec jeden wielki plac budowy

Zajrze jak juz troche sie z tym wszystkim ogarniemy

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 12:58   #4661
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
Gocha, duzo zdrowia dla Malego! biedactwo

Przypomnialo mi sie, ze Marta i Gucia pisaly o tym, ze ich duze dziewczynki budza sie na siku w nocy. tesciowa mowila mi, ze wysadzala swoje dzieci, zanim sama poszla spac (tak okolo 23ej), na półśpiąco. latwiej im bylo dospac do rana. bez pobudki na siku moze sprobujecie takiego sposobu?
oj to u nas nie przejdzie, jak Sandra jest przebudzona z glebokiego snu, albo nie chce, to jest tragedia... a potem doszlo by jeszcze usypianie

osobiscie wole wstac w nocy, co tez nieczesto sie zdarza... poza tym musze sie zaczac przyzwyczajac do nocnego wstawania
Stary 2011-10-12, 13:16   #4662
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
oj to u nas nie przejdzie, jak Sandra jest przebudzona z glebokiego snu, albo nie chce, to jest tragedia... a potem doszlo by jeszcze usypianie

osobiscie wole wstac w nocy, co tez nieczesto sie zdarza... poza tym musze sie zaczac przyzwyczajac do nocnego wstawania
u nas też chyba by to nie przeszło
zresztą moja dziś odstawiła mega cyrk w nocy-nie chciała spać u siebie tylko ze mną hmm może i bym ją wzięła,ale za te wrzaski i kłamanie z sikaniem musiała zostać u siebie.Taka ze mnie wyrodna matka 2 godziny wariowała i bek -także czuję się super.
Przegladam marketowe gazetki-zaczynają się wyprzedaze zabawkowe,tylko jakie ceny maja kosmiczne to szok
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 13:17   #4663
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
u nas też chyba by to nie przeszło
zresztą moja dziś odstawiła mega cyrk w nocy-nie chciała spać u siebie tylko ze mną hmm może i bym ją wzięła,ale za te wrzaski i kłamanie z sikaniem musiała zostać u siebie.Taka ze mnie wyrodna matka 2 godziny wariowała i bek -także czuję się super.
Przegladam marketowe gazetki-zaczynają się wyprzedaze zabawkowe,tylko jakie ceny maja kosmiczne to szok
nam Sandra tez czasami robi cyrki przed spaniem i wola o pipi, bo doskonale wie, ze to juz pora spania
Stary 2011-10-12, 13:54   #4664
gochaa_p
Zakorzenienie

mnie Wojtek dziś właśnie taki cyrk przed spaniem robił. Teraz śpi z przerwami na kaszel :/ ale zasnął oglądając bajki na moim łóżku :/ No trudno, chory jest, niech mu będzie
Stary 2011-10-12, 15:41   #4665
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

oj też zazdroszcze nocnikowania nie wiem może to ja jej nie umie nauczyć sama już nie wiem może powinnam ją sadzać co 30 min, ale tyle mam na głowie, że czasem brak czasu żeby z nią siedzieć i pilnować żeby na nim siedziała

Na spacerze my były tylko 30 min tak wiało,że pochodziłyśmy chwile i do domu.

Gocha oja to się Wojtuś na męczy biedny

asioczka witaj
Stary 2011-10-12, 20:46   #4666
gochaa_p
Zakorzenienie

ja sadzam Wojtka ale on nocnik traktuje jak krzesło :/ Nic nie robi :/
Stary 2011-10-12, 20:53   #4667
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ja sadzam Wojtka ale on nocnik traktuje jak krzesło :/ Nic nie robi :/
Moj Mati to znowu misia sadza i krzyczy ze ma si si tam robic ,sam nie raczy usiasc a jak juz siedzi to nocnik bardziej traktuje jak zabawke a nie jak nocnik
Gada nadal po chinsku i po swojemu

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 23:09   #4668
jo@śka
Rozeznanie

gucia - ja mam jeszcze kasę z roczku od moich rodziców na kolczyki dla Mi ale jakoś nie przepadam za złotem i zainwestuję chyba w takie stare srebro... Może zamiast kolczyków taki otwierany wisior. Zazdraszczam kolejny raz odpieluchowania
marta - tak, prezenty, to zmora, bo niby tyle by się kupiło a jak przyjdzie co do czego... No i gratuluję skoku tak pozytywnego. U nas z kibelkiem kicha...
konspiracja - rtęciowym mierzę pod pachą. Oczywiście często się nie udaje więc wtedy albo intuicja albo elektroniczny...
Co do tablicy magnetycznej,to niestety mam po Leonie...
pietrusia - Jak impra? My mamy w piątek pasowanie na ucznia i z tej okazji, że matki kombinują ile mogą i zamawiają jakieś torty dla klasy itd, muszę iść w czwartek klasę przygotować.
brombusia - przepraszam za pomyłkę. To wszystko przez pośpiech
Mnie też czasem wydaje się, że Millka zezuje ale ostatnio słyszałam, że do trzech lat może... Nie wiem w końcu jak to jest naprawdę
Always Perfect - wspominałam tutaj kiedyś, ze moja Mi śpi na materacach z łóżeczka, bo w łóżeczku uderzała się o szczebelki i wybudzała. Teraz jestem na etapie zakupu łóżka. Chyba to będzie Minnen z Ikei. Oklepane dość ale przynajmniej długo posłuży. Tylko muszę ochraniacze na boki uszyć...
karenina - Millka też w sumie nic nie potrzebuje i my raczej też nic nie kupujemy. No, powiedzmy że łóżko może być prezentem ale i tak by było kupione. Dziadkowie i ciotki będą się tylko składać na drewnianą kuchnię. Nie chcę miliona zabawek od każdej babci i cioci osobno. Od dzieciaków, to już inna sprawa ale ja w tym roku sobie jeszcze daruję. Fajny pomysł z tym koszem
katevalley - muszę zatem do klubu zajrzeć, żeby sprawdzić co u Ciebie. Tylko kurcze ten czas gdzieś znaleźć. Może ma ktoś na byciu z godzinkę, dwie??? U nas lalki i kosmetyki też mają wzięcie.
Maria - spróbuj może Dermacolu. Nie jest drogi a generalnie sprawdza się bardzo dobrze, szczególnie jeśli chodzi o krycie, tylko trzeba go umiejętnie i oszczędnie nakładać. Świetne korektory ma też Bobbi Brown ale ceny z kosmosu... Co do nocnika, to nie wiem czy wysadzanie co 30minut ma sens. Moim zdaniem najlepiej ubrać majty i czekać co się wydarzy, gonić ze ścierą itd. Czasem tak robię i chyba wtedy Mi najbardziej jarzy, że coś się dzieje. Jak sadzam ją na nocnik, to nigdy nic nie zrobi...
magda - mam nadzieję, że zapalenie ucha nie będzie bolesne...
gochaa - no to zdrówka życzę...
asioczka - myślę, że lepiej wysadzać dziecko wtedy, kiedy samo chce niż wtedy, kiedy nam to bardziej pasuje. Wtedy rzeczywiście wiemy, że dziecko kontroluje pęcherz. Tylko kiedy ja tego doczekam...
kachula - remont... ja to kredensu skończyć malować nie mogę... Ale zmobilizowałaś mnie i jutro jadę po farbę!!!

Padam na twarz więc ewakuuję się powoli do łoża mego... Do jutra
jo@śka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 23:10   #4669
zebra666
Zakorzenienie

Cześć

Nocnik... super się na nim siedzi- zwłaszcza w ubraniu i jeździ po pokoju dopychając nogami

Mówi... tyle co i pare msc temu- czyli niewiele...

Śpi z mamą w łóżku:P

Brombi miło Cie widziec- mówisz szczęście Cie spotkało i załapaliście się do żłobka Gratuluje zapału do ksztłcenia!
I o zapomnianą fotke nowej fryzury proszę

Karenina dobrze, że to nie choroba

Madzia, a Wam zdrówka życzę!

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 00:09   #4670
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Joasia ten Bobbi Brown korektor świetny ale te ceny też ma fajne
Weszłam na all i ceny Dermacolu są ok tylko teraz jaki mam wybrać?

http://allegro.pl/dermacol-extremaln...860576155.html
jaki mam wybrać? kurde nie znam się kompletnie wiem że żółty ale są też różne odcienie nr.1? może nr.4 ja mam śniadą cerę

Co do nocnikowania to masz racje sadzanie dziecka co poł godziny może nie ma sensu jak i tak jak piszesz raz mi zrobi drugi raz nasika obok.
Moja to też nocnik traktuje jako jeździk
Stary 2011-10-13, 10:19   #4671
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

No nie ja pierwsza to chyba coś nie tak

Miłego Dnia Mamusie
Stary 2011-10-13, 13:30   #4672
jo@śka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Joasia ten Bobbi Brown korektor świetny ale te ceny też ma fajne
Weszłam na all i ceny Dermacolu są ok tylko teraz jaki mam wybrać?

http://allegro.pl/dermacol-extremaln...860576155.html
jaki mam wybrać? kurde nie znam się kompletnie wiem że żółty ale są też różne odcienie nr.1? może nr.4 ja mam śniadą cerę

Co do nocnikowania to masz racje sadzanie dziecka co poł godziny może nie ma sensu jak i tak jak piszesz raz mi zrobi drugi raz nasika obok.
Moja to też nocnik traktuje jako jeździk
Co do odcienia, to ciężko doradzać na odległość niestety... No 4 jeśli masz śniadą cerę, to chyba nie, bo wygląda na różową... Może 2??? Zresztą zależy jaka ta śniada cera ma temperaturę - w sensie chłodna, ciepła... Musisz sama zdecydować, bo ja tylko mogę zgadywać...

Edytowane przez jo@śka
Czas edycji: 2011-10-13 o 13:32
jo@śka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 14:29   #4673
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Cytat:
Napisane przez jo@śka Pokaż wiadomość
Co do odcienia, to ciężko doradzać na odległość niestety... No 4 jeśli masz śniadą cerę, to chyba nie, bo wygląda na różową... Może 2??? Zresztą zależy jaka ta śniada cera ma temperaturę - w sensie chłodna, ciepła... Musisz sama zdecydować, bo ja tylko mogę zgadywać...

joasia no i tu jest pies pogrzebany nie mam pojęcia jaką ja mam cere ciepłą czy zimną jak to sprawdzić
Stary 2011-10-13, 15:51   #4674
AlwaysPerfect
Raczkowanie

czesc

u nas z nocnikiem tez porazka,,,,nawet Olimpia nie chce nam nim siedziec,,,,tzn. jak jest ubrana to moze i posiedzi ale jak zdejme jej pileluszke to nie ma szans....posiedzi 10 sekund i ucieka,,,nocknik sluzy jako pudlo na klocki w czasie zabawy

dziewczyny jakie kaszki ( bo wiem ze niektore z was podaja kaszki jeszcze) n dajeciec waszym pociechom tak pytam w ciekawosci bo moja lubi te z bobovity i nestle...innych u nas raczej nie ma....a nie sorki widzialam w polskim sklepie jakaas Hepa....probowal to ktos?
AlwaysPerfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 16:53   #4675
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
czesc

u nas z nocnikiem tez porazka,,,,nawet Olimpia nie chce nam nim siedziec,,,,tzn. jak jest ubrana to moze i posiedzi ale jak zdejme jej pileluszke to nie ma szans....posiedzi 10 sekund i ucieka,,,nocknik sluzy jako pudlo na klocki w czasie zabawy

dziewczyny jakie kaszki ( bo wiem ze niektore z was podaja kaszki jeszcze) n dajeciec waszym pociechom tak pytam w ciekawosci bo moja lubi te z bobovity i nestle...innych u nas raczej nie ma....a nie sorki widzialam w polskim sklepie jakaas Hepa....probowal to ktos?
u nas tylko Bobovita

a co do nocnika, to siedzi na nim, ale nic nie robi :/ I tez uwielboa się nim bawić
to z dziś

Edytowane przez gochaa_p
Czas edycji: 2011-10-20 o 15:30
Stary 2011-10-13, 19:00   #4676
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
dziewczyny jakie kaszki ( bo wiem ze niektore z was podaja kaszki jeszcze) n dajeciec waszym pociechom tak pytam w ciekawosci bo moja lubi te z bobovity
ja daje dwa razy dziennie manne z bobovity

nocnik - no własnie Grześ tez posiedzi w ubraniu bez to go chyba w pupinę gryzie i wstaje szybciej niż siądzie
a pielucha mu nie pasi - woli bez - tylko co z tego jak nie wołą
mały jest oszczędny w słowach - nawet nie chce powtarzac tego co potrafi tylko się śmieje
zresztą mama to u niego jest tylko jak coś chce
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 20:48   #4677
elalank
Zadomowienie

heloł

Konspi jestem jestem, tyle, że zabieram się za pisanie pracy dyplomowej. Do końca miesiąca muszę ją napisać. Idzie mi to jak krew z nosa. Za tydzień mamy chrzciny, potem jeszcze ostatni zjazd, na którym mamy 4 zaliczenia i zaczynam się stresować..

u nas wszytsko ok, Olka chodzi do żłoba, juz bez płaczu, ładnie się bawi, śpi, je- także ulga ogromna. Panie ją chwalą więc mama dumna

Marta- ja Oli nie będę przebijać uszu, Też uważam, że zostawię to na przyszłość, kiedy sama zechce mieć kolczyki. I mi osobiście nie podobają się takie malutkie dziewczynki z kolczykami.

Nie kupuję prezentu dla Olci- ma tyle zabawek, że nawet nie zauważy nowej, albo pobawi się 5 min, a my toniemy w zabawkach i już powoli zaczynam je sortować i rozdawać.

to na tyle, wracam do intensywnego myślenia

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2011-10-13 o 20:50
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 22:29   #4678
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Nie kupuję prezentu dla Olci- ma tyle zabawek, że nawet nie zauważy nowej, albo pobawi się 5 min, a my toniemy w zabawkach i już powoli zaczynam je sortować i rozdawać.
a ja się włanie zastanawiam co kupic nili bo dawno nic jej nie kupowaliśmy

Brombi w szkole ok nikt sie mnie nie czepia więc da się żyć

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 09:17   #4679
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

hello

My też nie kupimy Blance chyba prezentu urodzinowego,non stop jej coś kupujemy do jej kuchni i na razie wystarczy ale bawi się nią non stop
Chorujemy troszke od poniedziałku ale mam nadzieje, że już od przyszłego tyg wszystko wróci do normy

Nocnikowanie pełna para od kilku dni, nagle zaczela zdejmowac pieluszke i kazde siku robi do nocnika,nawet po nocy tylko kupe robi w majty i nie wiem co z tym zrobic
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 12:14   #4680
aniulka8204
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

wpadłam powiedzieć że u nas wszystko ok

Agusia już długo długo chodzi bez pampersów, nawet jak idziemy do sklepu czy na dwór czy jedziemy do kogoś to jest bez pampersa, za każdą potrzebą woła jedynie w nocy ma pampersa, którego rano sama juz ściąga i idzie do łazienki. nie siusia do nocnika tylko chodzi na kibelek
ale jest za to strasznie niedobra nie do zniesienia normalnie. wszystko robi na złość, nie słucha stwora jedna. i nadal mało je. dalej waży 10kg. śniadania prawie wcale nie je,
no i pozbyliśmy sie wkońcu butelki do herbaty tą starą ze smokiem wymieniliśmy na niekapek z aventu.

a Pawełek rosnie jak na drożdżach nawet nie wiem ile już waży.
Elalank zazdroszcze Ci jednego karmienia w nocy.
ja to wstaje tak koło 2 w nocy i koło 6 nad ranem. w między czasie czasem budzi sie na herbatke czyli ze 3 razy wstaje ale nie zawsze.
bardzo mocno sie już kręci

a najlepsze w nocy jak zmieniam mu pampersa to jak go ściągnę to Pawełek fik na boczek i śpi wypnie tą małą pupulkę i nie mogę mu ubrać pampersa to ja znów na plecka go kładę a on znów fik na boczek i tak by spał z gołą dupcią

pokażę znów moje pociechy

życzę miłego dnia i zdrówka chorowitkom
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0195.jpg (96,2 KB, 41 załadowań)
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości