|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
|
|
|
#2042 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- wybaczam... ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Zeby maluszek nie plakal ![]() Wlasnie usypiam mala przy suszarce....i wpadlam na pomysl zeby suszare nagrac na telefon....zebym nie musialam biegac z lapkiem... ![]() I tak tym sposobem mala spi z telefonem przy glowie..... Swoja droga jak suszara sie konczy to ona sie budzi .....tez tak macie....
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
no nie zacytowało mi dziadostwo
![]() też nie lubie gumek, a tabletek nie chce, bo różnie po nich było, także nie wiem jak to będzie u mnie , narazie jest bez , bez finiszu w środku ale na dłuższą mete to strach ![]() acelinka ja się dołącze do ciebie, mój dziś też jakieś rekordy spania pobija, od rana jadł, spał i kupkę robił no i dwa razy się rozgladał ciekawe co będzie dalej albo w nocy
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2045 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mam wyrzuty sumienia i bo chyba powinnam porobić coś w domu już nie mówiąc o rzeczach na uczelnie ![]() Cytat:
ale już przynajmniej była spokojna ![]() Cytat:
![]() nom ciekawe ciekawe
|
|||
|
|
|
#2046 |
|
KWC
|
lulcia Takie badanie jest rutynowe, a w Waszym przypadku na pewno Mikuś jest zdrowy. Sama napisałaś, że rozwija się elegancko.
|
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2048 | |||||
|
Zakorzenienie
|
kobity czy to moje dziecko moze się najeść z cyca jak je tylko 15-20 minut? bo tak mi jadła juz pare razy i zasypia potem tak mocno ze amen, nie da sobie cyca włożyć do buzi przez sen...
Cytat:
Martusia powodzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() teraz znowu kwęka ale moze uśnie Cytat:
pojdziecie do specjalisty to on sie wypowie - ale jak Miki ładnie podnosi główkę to na pewno wszystko jest ok olać pediatrę albo w potylicę go ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
Stokrotka dzieki za polecenie tego MAM smoka...wysle TZ albo mame po niego w takim razie
|
|||||
|
|
|
#2049 | ||||
|
Raczkowanie
|
Po pierwsze - chciałam błagać o wybaczenie opóźnienia i pogratulować wszystkim nowym mamusiom!!
Rabarbarku, OrangeJuice, Irmith, Malamutka, Anuska OGROMNE GRATUALACJE!! JESTEŚCIE SUPERMENKAMI!! CAŁUSY DLA MALUSZKÓW Cytat:
A tak serio -trzymam kciuki kochana!! Mało nas brzuchatek zostało i musimy się wspierać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2050 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kicha Cytat:
Właściwie to mi się nawet chyba laktacja nie rozkręciła na dobre i szybko zanikła. A co? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To te co działają 3 miesiące? 2. Że równowaga w przyrodzie musi być, to Bernard dziś głównie czuwa ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u natalki 20 minut przy cycu to absolutne maksimum jednorazowo, a w nocy to w ogóle jak z 5 minut possie to jest dobrze jedynie co to czasami przed snem troszke dłużej się cycem pobawi, ale to mało kiedy ![]() oj oby nie za szybko
|
|
|
|
|
#2052 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mowisz ze juz by bylo cos nie tak? bo ten pediatra powiedzial ze takie zmiany to sa widoczne jak dzidzi ma 2-3 mc, wiec sie jeszcze bardziej zeschizowalam..Aaaa dlaczego lekarz stanowczo odradza? ale w ogole kochanie sie? i jak dlugo po cc trzeba "poscic"? bo jeszcze nie bylam na przegladzie i mnie to ciekawi.
Edytowane przez lullaby_ml Czas edycji: 2011-10-13 o 15:00 |
|||
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() są jakieś ale nie wiem dokładnie jakie i ile działają, trzeba się dopytać ![]() to pewnie wieczorem nastąpi zmiana warty ![]() nom po cc to rzeczywiście trzeba uważać, jejć nawet nie straszcie jakbym teraz znowu tak szybko była w ciąży to zwariowałabym już całkowicie ![]() ale u mnie dziś pogoda, na zmiane wychodiz piękne słonko i pada i tak w kółko, anie na spacer wyjśc ani nic, klops całkowity Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-10-13 o 15:02 |
|
|
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
Asik napisala; lezy narazie w szpitalu i jest zla bo bez sensu ja tam trzymaja, zreszta tez bym sie wsciekla; jutro ma dostac kroplowke i prosi o kciukasy
|
|
#2055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za szybki rozwoj akcji..
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki za cynk odnośnie Boboticu, poczytam sobie co to za jeden ![]() Ale to już był ten następny raz Karla, a co Ty tu robisz? Nie miałaś Ty rodzić?
|
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2058 |
|
Raczkowanie
|
A no kurczę miałam... po 7h super regularnych skurczy... zaniknęły
![]() Męczy mnie teraz co noc przez kilka godzin ale z porodu nici. Koleżanka powiedziała, że gdybym pojechała w poniedziałek to by mi dali oksytocynę i po sprawie a tak... mały Miś dalej bryka w brzuszku. Chyba koniecznie chce się urodzić w urodziny babci (20 X). Jak połaziłam po schodach to się pojawił taki różowy śluz i się przestraszyłam. Teraz tylko piłka i spacerki... może pomoże. Więc siedzę tu i podczytuję o kupkach, karmieniu i suszarkach na usypianie... i smutno mi troszkę
|
|
|
|
#2059 | |||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
.Cytat:
Po cc też mam zakaz zachodzenia w ciążę przez rok, a zabezpieczanie to tylko gumki, na tabletki też mam zakaz. Przez 3 miesiące podobno nie można zajść w ciążę, a od 4 miesiąca już się trzeba zabezpieczać. Do tego kazał odczekać 6 miesięcy po zakończeniu karmienia piersią. Cytat:
.Cytat:
Cytat:
!! Za szybki i bezbolesny poród p- wracaj szybko do nas.Cytat:
Smoczka mam też używamy i polecamy. Cytat:
![]() Gdzie Natka i Aga?
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Mi po pierwszej cc ginka zaleciła odczekać min. 1,5 roku do zajścia, po roku poszłam do kontroli i pogadać o ewentualnych staraniach o kolejne dziecko i dała mi zielone światło, 2 m-ce później byłam w ciąży
Różne są przypadki, bo znam dziewczynę, która 3 m-ce po cc (ciąża z in vitro) zaszła w kolejną już naturalnie - po prostu skoro tyle lat nie mogli to nie myśleli już o zabezpieczeniu, a tu hop i zaskoczyło Wszystko dobrze się skończyło, ale ciąża była wysokiego ryzyka jednak, w III trymestrze dziewczyna musiała często na USG sprawdzać jak trzyma blizna, zresztą bóle miała w tym miejscu całą ciążę
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mój Staś sie chyba wyspał, oczka jak 5 i świruje, nawet okap w kuchni go tylko uspokił ale nie uśpił ![]() pytanie, mam jakąś niestrawność, brzuch mnie boli nie wiadomo po czym, czy małego też w takim razie będzie bolał brzuszek przeze mnie ?
|
|
|
#2063 |
|
kosmitka
|
Lulla - na pewno Mikiemu nic nie jest, nie martw się kochana!! To rutynowe badania, które tylko mają pomóc wykluczyć nieprawidlowości! Nasz Franio przez moje ciśnienie też miał usg główki i wszystko wyszło w porządku.
A właśnie - BordAna jak Twoje ciśnienie? Bierzesz leki? miał Twój Leoś też usg główki? ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Małgosia miałam kilka razy silny ból brzucha i biegunkę, w tym przez ten stres ostatni, małemu nic nie było.
|
|
#2064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
Ps. okap jednak uśpił, teraz dylemat wyłączać czy nie, jak już ziemniaki mi się ugotowały ![]()
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-10-13 o 15:40 |
||
|
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2066 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie...
Lula..Nic sie nie mart.. Alan tez dosc dlugo byl w kanale.. Porod tez byl dlugi a skonczyl sie sn z vacum bo juz zagleboko wepchal glowke ![]() i tez sie balam o niedotlenienie.. na szczescie wszystko jest w porzadku.. U Was tez na pewno tak bedzie... Nie martw sie na zapas...... Martusiu... zazdroszcze... A mialysmy razem rodzic ![]() Karla...Ty tez juz widze coraz blizej... Od wczoraj mam bole wszystkiego.(kregoslup tak w krzyzu i caly brzuch) .tzn wszystkie bole sa mocniejsze ze juz powoli nie wyrabiam... Ryczec mi sie ciagle chce wiec dlatego nie pisze tutaj zeby nie smucic..... ![]() Gratuluje Wszystkim nowym mamusia No i oczywiscie wszystkie nasze dzieciaczki sa przeslodkie i przepiekne |
|
|
|
#2068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szybki rozwój akcji jutroCytat:
śpij ile mozesz na zapas Acelinko, Małgoś, Anciu dzieki za pocieszenie z tym karmieniem krótkim no własnie mnie sie tez wydaje ze zwykle sie najada bo spi potem po 2h nawet 3. A czasem jak jej mało to sie jaźwi i daje mm ![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Kellys ale ciebie biedaku umęczy ta końcówka.... |
||
|
|
|
#2069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana Ty juz lepiej nic nie czytaj na necie.... po co sobie wkrecac najgorsze .... Malgos ja tez bym zostawila okap wlaczony ![]() Dziewczyny slyszalyscie o kropelkach Colief??? U mnie takie sa ale sklad jest zupelnie inny od innych preparatow na kolki. I cena tez jest inna.....za 7 ml....dalam prawie 60 zl Moze ktoras mamuska z wysp je uzywala...
|
|
#2070 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:30.

...ja teraz dawalam malej Espumisan, w zasadzie ma ten sam sklad co Infacol....a mam teraz dostac Sabsimplex i wiem ze zawiera ten sam sklad z tym ze dawka jest mocniejsza.....mam nadzieje, ze pomoze...

zbadal Mikiego, zapytal czy mam jakies pytania wiec ja oczywiscie zaczelam go pytac o skierowanie ktore dostalismy w szpitalu do neatologa, bo przez niedotlenienie Miki ma asymetryczny uklad komorowy nieposzerzony i tym samym zaokraglenie rogu czolowego; w szpitalu pediatra mowila ze generalnie dzieci z tego wyrastaja ale trzeba to sprawdzic. wiec zaczelam pytac tego naszego pediatry, a on pow ze generalnie w niektorych przypadkach dochodzi do paralizu nerwowego i ze wtedy maluszki jezdza na wozkach bo maja niedowlad i sie zeschizowalam jak cholera. Mamy miec to usg przeciemiaczkowe niedlugo, Mikus od 2 tyg podnosi glowke, potrafi sam sie przekrecic jak lezy, niby wszytsko jest ok ale denerwuje sie tym strasznie, niech mnie ktoras pocieszy
sorki za brak pl liter ale pisze lewa reka
z Adasiem
.....tez tak macie....