Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-13, 12:01   #2011
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
nie dźwigaj niczego/nikogo innego poza dzidzią aaa..juz doczytałam że nie dźwigałaś
ja czegoś takiego nie miałam, mnie jedynie rwie/kłuje z jednej strony podbrzusze?blizna? wogóle to aż mną wzdryga jak przejeżdżam sobie palcem po bliźnie
i wogole czy to normlane że skóra w tym miejscu jest czasami gorąca?
gdzieś wyczytałam że tak, bo procesy gojenia będą jeszcze długo trwały...ale ile w tym prawdy...

dziewczyny po cc: po jakim czasie szłyście do gina na kontrolę? badał Was wtedy ginekologicznie? czy tylko brzuszek sprawdzał?
i wiecie co, jak połozna była u mnie to mówiła że będe musiała zagadać z ginem o sposobie zabezpieczania się i teraz ona radziła mi tabletki albo spiralę załozyć?
tez Wam połozne takie coś doradzały...?
ja spiralę sie boję załozyć a tabl antykoncepcyjne..hmm..kie dyś brałam i dosyć duzo przybierałam na wadzę po nich...
a nie nie chciałabym już tyć... chcę chudnąć
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
[/LEFT]
Kapka gratuluję determinacjize mnie straszny leń, więc nie wiem jak to będzie z ćwiczeniami
ale wielki szacuneczek

jeszcze kilka dni to trzeba się wyspać, bo później już mi to nie grozi
mnie też wzdryga jak dotykam blizny, ale ja na blizny jestem wrażliwa, na krew nie, na blizny tak. czasem mnie swędzi, czasem gorąca, zdrętwiała ogólnie

ja byłam wczoraj na wizycie - 5,5 tyg po cc, za tydzień mam jeszcze usg zrobić. badał mnie ginekologiczne i bliznę oglądał, ponoć wszystko OKI. za tydzień mamy właśnie o antykoncepcji pogadać, żeby przez dwa lata dziecka kolejnego nie było. mówię ginowi, ze nie planuje, ona na to ale natura planuje

martusia - no już z tym spaniem nie chciałam nic mówić

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 12:04   #2012
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
nie dźwigaj niczego/nikogo innego poza dzidzią aaa..juz doczytałam że nie dźwigałaś
ja czegoś takiego nie miałam, mnie jedynie rwie/kłuje z jednej strony podbrzusze?blizna? wogóle to aż mną wzdryga jak przejeżdżam sobie palcem po bliźnie
gdzieś wyczytałam że tak, bo procesy gojenia będą jeszcze długo trwały...ale ile w tym prawdy...

dziewczyny po cc: po jakim czasie szłyście do gina na kontrolę? badał Was wtedy ginekologicznie? czy tylko brzuszek sprawdzał?
i wiecie co, jak połozna była u mnie to mówiła że będe musiała zagadać z ginem o sposobie zabezpieczania się i teraz ona radziła mi tabletki albo spiralę załozyć?

ja spiralę sie boję załozyć a tabl antykoncepcyjne..hmm..kie dyś brałam i dosyć duzo przybierałam na wadzę po nich...
ja mam wizyte we wtorek....i to nie u ginekologa.... wiadomo UK...
czyli ide do lekarza pierwszego konatktu ( czytaj: od wszystkiego czyli od niczego ). polozna jak byla u mnie to mowla ze jeszcze ( a to bylo 3 tyg temu ) nie moge brac tabsow...poki co gumki........
Ja zamierzam brac tabsy tylko zastanawiam sie jak je zaczac bo nie wiem kiedy dostane @
Stary 2011-10-13, 12:06   #2013
danika
Zakorzenienie

mój żarłok właśnie opróżnił cyca i poprawił 50 ml modyfikowanego...nie wyrobię na nią a teraz u taty na rączkach leży

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Juhu! A ja wiem co u Anuski

"Przedstawiam Fabiana. Ur. 12.10.2011 o godz. 20:10 sn. Waga 3 050 g, 53 cm. Było ciężko, ale zakochaliśmy się w tej słodkiej istocie!"

Same zobaczcie jakie cudo urodziła
GRATULACJE ANUŚKA Fabi jest cudny

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Dzisiaj po południu idziemy na wizytę do ginka, pewnie już ostatnią...
Jak będziecie miały wolne ręce to pozaciskajcie trochę kciuki, coooo?

Cytat:
Oj, tak, zleciało jak nie wiem!
Dziś Berni świętuje miesiąc, a dopiero się urodził
dla Benia
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 12:08   #2014
MoniaZ82
Wtajemniczenie

To ja zmykam poki mala spi...bo mam sterte do prasowania....a nie powiem ze mnie jakis len ogarnal.... no coz ...cos trzeba wkoncu zrobic w domu....
Stary 2011-10-13, 12:10   #2015
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dobra to ja zmykam, ide trochę poprasować i chyba pozmieniać garderobę z letniej na jesienno-zimową w końcu

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 12:15   #2016
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się w szpitalu kazali zgłosić po 10-14 dniach od porodu na zdjęcie szwów, ale widzę, że u nas jakieś inne porządki niż w reszcie kraju. Oprócz tego gin zrobił mi szybkie usg, podotykał brzuch, ginekologicznie nie badał. Wspomniał też o tabletkach, mówił o tych dla mam karmiących (choć mnie to już nie dotyczy) i to niepytany. Ja myślę, że oni wychodzą z założenia, że tabletki czy spirala to najpewniejsza antykoncepcja, a jednak po cc jest zakaz przez jakiś czas zachodzenia w ciążę (mi powiedział, że minimum rok, zalecałby jeszcze dłużej, ale ja wspomniałam, że myślę o następnym dziecku, a już nie taka najmłodsza jestem, to powiedział, że ten rok też powinien wystarczyć ). No, chyba że z tymi środkami to chodzi o jakiś interes lekarza
Ja też sama nie wiem co zrobić Przez długi czas stosowaliśmy obserwacje + prezerwatywy w pewnym okresie, ale boję się, że teraz mogę mieć na początku dziwne cykle, mogło się coś pozmieniać tak, że się machnę. A jednak prezerwatyw aż tak nie lubię, żeby ciągle używać Spirali nawet nie rozważam. A jakie są Wasze przemyślenia, zdecydowałyście się już na jakąś antykoncepcję?

Caltea, Beni jest dość grzeczny w pewnych godzinach i wtedy albo śpi albo leży sobie spokojnie, a ja mogę zrobić co potrzeba. A odkurzanie on też lubi, więc korzyść obopólna Dziwne, jak nie miałam dziecka to tak sobie dbałam o porządek, nie przeszkadzało mi, że gary niepomyte, że stolik zawalony dużą ilością rzeczy, sterta prasowania czeka... A teraz wiem, że jak nie zrobię czegoś od razu, to potem mi się tyle nabiera, że już nie dam rady. I tak robię pomalutku na bieżąco i aż się sama sobie dziwię, bo mam teraz czyściej w domu niż jak nie było dziecka

Danika, zdradź nam co to był ten hegar, co nie jest wcale taki straszny!

I jeszcze mi się jedno przypomniało - Indygo, Tobie się łożysko odkleiło? A robiłaś coś forsownego, czy z jakiego powodu tak się stało?

Wiem wiem, jestem meeeega szyyybka z tymi pytaniami

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-10-13 o 12:26
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 12:27   #2017
kapka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny chciałam się tylko z wami przywitać i powiedzieć, że dopiero dzisiaj wypuścili nas ze szpitala.
hello!!to czekamy na relacje jak znajdziesz troszke czasu

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
chciałam się pochwalić.... oficjalnie dziś zarejstrowałam córcię ...dostaliśmy certyfikat,czekamy na coś w rodzaju peselu i będziemy mogli złożyć papiery o paszport irlandzki a potem bukować bilety do Polski

a to moja miesięczna - już oficjalnie - Sara Olivia
ślicznia niunia

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Muszę się pożalić mam wyrzuty sumienia
dobrze Cie rozumiem

Cytat:
Napisane przez OrangeJuice Pokaż wiadomość
Hej. Melduje sie Kochane, 10.10 urodziłam Oliwierka. Jestesmy od wczoraj w domku i uczymy sie siebie nawzajem. Własnie czekam na polozna i lekarza bo juz dzis maja przyjsc. Musze Was nadrobic bo tyle tu przydatnych inforacji. Pozdrawiam serdecznie.
gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Mam szybkie pytanie do mam po cc: od wczoraj delikatnie zaczelo mnoe bolec po prawej stronie pordbrzusze, bol jakby w trakcie owulacji bol jajnika-miala tak ktoras? bo po paru godz nie bylam w stanie za bardzo chodzic tak bolalo i nie wiem czy sie po prostu za duzo nadzwigalam wczoraj czegos czy to normalne
ja mam inny rodzaj bólu, inaczej umiejscowiony, może faktycznie przeciązyłas? a byłaś już na wizycie u ginka??

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
diete rozszerza się od 5 miesiąca ale od kiedy kaszki to nie wiem ale chyba tak ok. pół roczku miałam gdzieś fajną gazetke na ten temat, musze poszukać

Nie w formie wymądrzaniapisze z własnego doświadczenia:mozna od 4 miesiąca już wprowadzić bobovita mleczno ryżowe.
My po szczepieniu ... jako wyrodni niedobrzy rodzicie zdecydowaliśmy się na normalne szczepienia lekarka dziwnie na mnie popatrzała i powiedziała że będe tego żałować za 1,5 jak będzie znowu potrójna szczepionka. Aż jej chciałam powiedzieć że ja będe żałować a nie ona i że tyle dzieci to przeżyło to i moje dziekco przezyje no ale nic już sie nie denerwuje bo szkoda słów.
co za lekarkate uwagi mogła sobie zatrzymac dla siebie

Natalka była mega dzielna popłakała troszke po kadym wkłuciu ale szybko przestawało a w poczekalni jak się ubierałyśmy to już miała banana na buzi Ale ja się przyznam ze w gabinecie to miałam łezki w oczach jak natalka płakała jeszcze jak zoabczyłam ze ma pierwszy raz wilgotne oczy od łez (pierwszy raz) to dopiero mi sie chciało wyć ale też dzielna byłam
dla Natalci-dzielna kobietka..
Marcel już mnie szantażuje na łezki i jak na razie mu wychodzi

Cytat:

"Przedstawiam Fabiana. Ur. 12.10.2011 o godz. 20:10 sn. Waga 3 050 g, 53 cm. Było ciężko, ale zakochaliśmy się w tej słodkiej istocie!"

GRATULUJE MAMUSI, SYNEK PRZEŚLICZNY

Cytat:

też mam takie uczucie kłucia i jakby brak czucia tam gdzie jest blizna.

6 lat po pierwszej cesarce czasami odczuwałam swedzenie rany np. na zmiany pogodowe.Blizne smarowałam cepanem z 5 miesiecy codziennie regularnie i zrobila sie praktycznie niewidoczna.

dziewczyny po cc: po jakim czasie szłyście do gina na kontrolę? 4 tygodnie
badał Was wtedy ginekologicznie? czy tylko brzuszek sprawdzał?dotykał brzuch i sprawdzał podwozie.
nie, tego tematu połozna nie poruszała.
Miałam tak samo z tabletkami i tez chce chudnąć więc chyba jak na razie u nas skonczy sie na gumeczkach, a jak na razie abstynencja aż tz zmądrzeje

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 12:30   #2018
agnyska81
Zakorzenienie

Kapka, a co przeskrobał?

Stary 2011-10-13, 13:04   #2019
kapka
Zadomowienie

Cytat:
Kapka gratuluję determinacjize mnie straszny leń, więc nie wiem jak to będzie z ćwiczeniami
ale wielki szacuneczek
wystarczy ze popatrze do lustra i juz mam checi..chcialaby m by to co sobie zalozylam wprowadzic w zycie, jednak -ja swoje, a Marcel swoje, wczoraj mialam mozliwosc jednorazowo sie wysikac i zjesc jedna kanapke przez caly dzien, mam jednak cicha nadzieje ze w koncu- on bedzie wiecej przesypial a ja zabiore sie za siebie.

Agus-moze nie chcial lub robil to nieswiadomie, ale dal mi odczuc jaka to nieatrakcyjna bylam pod koniec ciazyi teraz po porodzie, na dodatek caly czas krytykuje wszystko co robie przy malym- a to glowke zle mu trzymam, w zlej pozycji karmie, zle ubralam itd.czuje presje i mam przez to wyrzuty sumienia zwizazane z karmienia piersia,co chwile slysze,ze za duzo daje mm zamiast sciagac pokarm, a dlaczego tak malo sciagnelam pokarmu-czemu tylko 40ml z obu piersi przez caly dzienbo mleko matki najlepsze itd.
..czuje sie jak w klatcewiec o igraszkach moze zapomniec.
to sie pozalilam
przepraszam za male literki malego karmie lewa reka i zle pisac

dziewczyny ile dawalyscie za szczepionke skojarzeniowa ta 5w1 , jak sie nazywala, bo pediatra mi przepisal nie taka tania bo 240zl jedna a pisalyscie cos o kwotach180 zl i sie zasatanawiam czym sie roznia od siebie??

LIVE,LOVE,LIFT.

Stary 2011-10-13, 13:07   #2020
stokrotka_
Zadomowienie

hello

orangejuice gratuluję synka Olivierku rośnij zdrowy

moja córcia od 9 odkąd wstałyśmy poznaje świat... śniadanie jadłam w kuchni przy włączonym okapie.. a teraz śpi na bujaczku-pierwszy raz usnęła..więc chociaż stronę może nadrobię...

Cytat:

śliczna Saruniajak słodko te dziewczynki wyglądają w sukieneczkach

też już chce miec mojego na świecie
dziękujemy

już niedługo będziesz tuliła swój skarb

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Ja chyba wiem już o co chodzi, też miałam twarde na początku, ale teraz już są normalne, ciut twardsze jak nie zje - dotykiem czuję, z której jadł ostatnio.
Ale tak się tym zeschizowałam, że dotykam i jakby mam oba flaczki.
Może od tycn stresów laktacja mi się zatrzymała

Ania..u Nas tak samo. czasem po nocy tylko twardsze..nie mam tak jak na początku..ale jak nacisnę.nawet flaczka to mleko leci..więc chyba się po prostu jakoś wyregulowało to.. sama nie wiem.

Ale cudna!!! Prześliczna królewna!

dzięki
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Stokrotko śliczna Sara jak ja bym chciała miec drugą dziewczynkęę
to nic tylko planować staranka na pare dni przed owulacją większe szanse na dziewczynkę

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Ale mi sie milo zrobilo..........No mysle ze trzeba bedzie sie jakos spotkac.....z Irlandii do Londynu blisko........co Ty na to ciociu.....??

Mi się imię Olivia od paru lat podoba.. i w sumie początkowo tak Sara miała mieć na imię.. ale wyszło innaczej
no blisko..kiedyś nawet byliśmy na 1 dzień..polecieliśmy z rańca i na noc wróciliśmy do Dublina. można pomyśleć jak Nasze gwiazdki ciut podrosną

ale jak to....to Sara bedzie miec paszport irlandzki?? Twoj TZ jest irlandczykiem czy jak??

mój mąż jest tu ponad 6lat i pracuje legalnie ten czas tu. a jest takie prawo,że jeśli rodzic 4 lata poprzedzające urodzenie dziecka mieszka i pracuje tu i ma to udokumentowane...to się należy. więc korzystamy z tego prawa. będzie mała Irolka.. póki w Pl nie zarejstrujemy

No i za certyfikat......u nas nie daja tego numeru Pesel....

tu to jest pps number.. to ten numer który podaje się w pracy i do rozliczeń itd. napewno coś takiego macie.. a akt urodzenia już dostaliśmy od ręki

No i jaka ta Wasza Sara Olivia jest sliczna....nic tylko zjesc.....

dziękujemy

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Czyli już oficjalne Śliczności

dzięki

Dzisiaj tak "mamusiowo" było na wątku, że zerknęłam na pierwszą stronę.
Kurcze, wiecie, że na palcach jednaj ręki można policzyć ile nas brzuchatych zostało (mówię o tych udzielających się tutaj...)
A niedawno piszczałyśmy ze szczęścia nad pierwszym forumowym dzidziusiem
o jej fakt....dawno nie zaglądałam...ale ten czas pędzi... już niedługo będziemy czekać na ostatnią dzidzię... )

Cytat:
za zarejestrowanie

ale ślicznotka i te sukienki jakie ma prześliczne, też chce takie dla Niuni

dzięki dzięki

przesłodkie!
Natalka jeszcze wykrzykuje a! guuuu! be! a najlepsze jak wyda dźwięk który brzmi ne! co brzmi jak nie

cudne takie dźwięki.. moja wczoraj pierwszy raz tak sobie "mówiła" gu gu jak w kuchni byłyśmy

ani się nie obejrzymy a będziemy dzieciaczki do przedszkola prowadzić

Zastanawiam się nad kupnem tego smoczka MAM Perfect któr niby jest taki super cienki i dobry dla zgryzu, tylko tak sobie myśle na ile on rzeczywiście jest taki super a na ile to tylko takie sobie gadanie dla reklamy
my mamy ten smoczek i Sara..jeśli ma ochotę na smoczka to ładnie ssie go. rzeczywiście jest płaski. mam porównanie z synkiem koleżanki..ona używa dla niego innego smoka i mały często ma go odbitego na buzi. po MAM Sara nie ma śladów na buzi ani czerwonygo wokól. i ma fajne wycięcie pod noskiem.

Cytat:
A co to, nocnej warty nie bylo

Moja ksiezniczka na pierwsze karmienie w nocy obudzila sie prawie po 5 h nie chcialam budzic bo sie znowu wymeczyla wieczorem ta nieszczesna kolka

Teraz je po 3 h...... Mogloby jej sie to wkoncu uregulowac

Od kiedy sie wprowadza kaszki dla maluszkow???
ooo to ładnie pospała

jakieś dodatkowe jedzonka co można kupić są najmniej od 4 miesiąca

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
[LEFT]dzień dobry no mówili, że ma być zimno ale słońce
a moja Agatka po raz pierwszy dziś w nocy obudziła się tylko po to, żeby sobie ze mną godzinkę pobyć, a nie tracić czas na takie głupotki jak jedzenie ale się cieszyłaaaaaaaaaaaaaaa,, cieszyłaaaaaaaaaam się

to córcia dała czadu

kto wczoraj oglądał "tap madl"? hmmm mam jakieś wrażenie, ze te lasencje wszystkie takie bez wyrazu, mdłe jestem fanką wersji amerykańskiej tego programu no i tam jakoś inaczej to wszystko wygląda, naturalnie.... u nas właśnie jest to za amerykańskie
też lubię amerykańską wersję..albo australijską.. oglądam na irlandzkiej kablówce..
a polską wczoraj obejrzałam... sama nie wiem..wybierają laski takie o któych z gory wiedzą,że się nie nadają na modelkę..i gdzie tu sens

Cytat:
Muszę się pożalić mam wyrzuty sumienia wieczorem przed spaniem po najedzeniu się cyca podaliśmy małej mleczko modyfikowane bo coś się nie najada moim mlekiem a po butelce dodatkowej śpi jak suseł pół nocy a nawet i więcej. Jak się obudziła o 3 to dałam jej cyca, pocycała 20 minut i odłożyłam do łóżeczka ale zamiast spać zaczęła marudzić, nie dojadła a ja zamiast wstać i dać drugiego cyca odwróciłam się dupą i usnęłam mąż musiał dać małej butelkę bo zwyczajnie była głodna
kochana... żadnych smutów!! mm to też jedzenie dobre i wartościowe!! a wyspana i szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko!! ja sama jutro idę do lekarza na kontrolę taką zaległą( powinnyśmy po 2 tyg iść) i poproszę o jakieś mleko by mieć w razie "w" ..momentami też bym się odwróciła..ale tż cyca nie da... a z butlą pomoże

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
moja córcia została dzis zarejestrowana w urzędzie dostała imiona Olga Anna (drugie imie po cioci - mamie chrzestnej )

tez nad nim myślalam, nawet widziałam w jednej aptece. Moja ma nosek strasznie blisko górnej wargi i pasuje jej na razie tylko jeden smoczek z NUKa ale ten MAM tez fajnie wygląda
to kolejna zarejstrowana śliczność

kochana pisałam wyżej o smoczku MAM. on ma takie wycięcie pod noskiem. Saruni wogóle on się nie odbija na buźce. ja polecam

noo...udało się ..później nadrobię dalej

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 13:16   #2021
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 13:17   #2022
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Agus-moze nie chcial lub robil to nieswiadomie, ale dal mi odczuc jaka to nieatrakcyjna bylam pod koniec ciazyi teraz po porodzie, na dodatek caly czas krytykuje wszystko co robie przy malym- a to glowke zle mu trzymam, w zlej pozycji karmie, zle ubralam itd.czuje presje i mam przez to wyrzuty sumienia zwizazane z karmienia piersia,co chwile slysze,ze za duzo daje mm zamiast sciagac pokarm, a dlaczego tak malo sciagnelam pokarmu-czemu tylko 40ml z obu piersi przez caly dzienbo mleko matki najlepsze itd.
..czuje sie jak w klatcewiec o igraszkach moze zapomniec.
to sie pozalilam
O jaaa, wcale Ci się nie dziwię, też bym na takiego gbura nie miała ochoty Ktoś by mu tak musiał przemówić do rozsądku, bo stanowczo przesadza, tylko niepotrzebnie Cię stresuje. A on tak świetnie zajmuje się dzieckiem, czy teoretyk? Pogadaj z nim na poważnie, bo on chyba nie widzi co robi

Kurczę, mój mąż nie dzwoni, to nie jest dobry znak

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Gdzie byłaś, jak Cię nie było? Nie mów, że spałaś

Stary 2011-10-13, 13:27   #2023
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

Gratuluję

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 13:41   #2024
martunia_199
Zakorzenienie

Dziewczyny ile czasu po porodzie byłyście na kontroli u gina? U mnie w niedzielę minie 6 tygodni i chciałam iść jutro ale chyba nici z tego bo coś się ze mnie nadal wydobywa a już miałam spokój od paru dobrych dni i nie wiem co robić ale chyba to odłożę na za dwa tygodnie

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 13:51   #2025
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Cytat:
Dziewczyny ile czasu po porodzie byłyście na kontroli u gina? U mnie w niedzielę minie 6 tygodni i chciałam iść jutro ale chyba nici z tego bo coś się ze mnie nadal wydobywa a już miałam spokój od paru dobrych dni i nie wiem co robić ale chyba to odłożę na za dwa tygodnie
Ja po pierwszym cc byłam na kontroli jakoś 2 m-ce po, teraz też tak mniej wiecej pójdę, przecież to równo 6 tygodni nie trzeba A tym bardziej jak coś jeszcze leci, to bym nie poszła, to prawie jak w okres pójść

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 13:53   #2026
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dziewczyny chyba się zaczęło

Wody mi odchodzą, ale tak po trochę czekać na rozwój sytuacji czy jechać??

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-13, 13:59   #2027
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

..... lepiej jechac kochana

trzymam
Stary 2011-10-13, 14:03   #2028
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
..... lepiej jechac kochana

trzymam
zadzwoniłam po męża do pracy, przyjechał właśnie i poszedł jeszcze z pieskiem. Ide się wykąpać i pojedziemy

ale emocje

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-13, 14:09   #2029
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
zadzwoniłam po męża do pracy, przyjechał właśnie i poszedł jeszcze z pieskiem. Ide się wykąpać i pojedziemy

ale emocje

ale super....normalnie ciesze sie jakbym ja miala rodzic....
Stary 2011-10-13, 14:11   #2030
acelinka
Zakorzenienie

martusia
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 14:12   #2031
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
ale super....normalnie ciesze sie jakbym ja miala rodzic....
ja tez

agnyska jak tam maz???

kapka, wkońu nie płaciłam, dostałam jedna szczepionke refundowana, a chciałam wziac skojarzona

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 14:13   #2032
spray
KWC

Anuska gratulacje!!

Agnysko czy Ty nie karmisz już piersią? Bo już w drugim Twoim poście o tym wspominasz, a jakoś przegapiłam widocznie jak o tym pisałaś

A co do igraszek i zabezpieczania się - w ogóle nie myślę o tym. Nadal lekko plamię i nie jestem do końca wygojona, bo jak kiedyś wspomniałam szew mi puścił i się tam paprało Małża nosi, codziennie próbuje mni podejść, ale na razie mowy nie ma, nie przekona mnie. Jeżeli zaś chodzi o zabezpieczanie się w przyszłości - musimy zużyć 10 paczek prezerwatyw o smaku truskawkowym Jak byłam w ciąży to trafiła nam się w tesco niezła gratka - była w systemie jakaś pomyłka i paczka gumek z terminem do 2013r. pewnej firmy była po 35groszy zamiast po 3,50. No więc wzięliśmy 10 opakowań i zapłaciliśmy jak za jedno.

Właśnie doczytałam - MARTUSIU, PO-WO-DZE-NIA obyś przeszła przez to szybko i w miarę bezboleśnie.

Edytowane przez spray
Czas edycji: 2011-10-13 o 14:14
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 14:15   #2033
kapka
Zadomowienie

Cytat:

AAAaa supertrzymam za Was kciuki

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Cytat:
O jaaa, wcale Ci się nie dziwię, też bym na takiego gbura nie miała ochoty Ktoś by mu tak musiał przemówić do rozsądku, bo stanowczo przesadza, tylko niepotrzebnie Cię stresuje. A on tak świetnie zajmuje się dzieckiem, czy teoretyk? Pogadaj z nim na poważnie, bo on chyba nie widzi co robi

rozmawialam.jak grochem o scianew potylice tez by nic nie zmieniło.
Poposci to mu sie rozum odswiezyalbo pojdzie na lewizne.

Kurczę, mój mąż nie dzwoni, to nie jest dobry znak
i jak z tz??

uciekam do recznego prania, do milego

LIVE,LOVE,LIFT.

Edytowane przez kapka
Czas edycji: 2011-10-13 o 14:18
Stary 2011-10-13, 14:18   #2034
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguu00 Pokaż wiadomość
Pozwolę sobie się wtarci mam nadzieje, ze się nie obrazicie. ;x ;p

Mam podobnie tyle, że nie tak boleśnie jedynie przy przekręcaniu się czy robieniu jakiś cudów z nogą.. powiedzieli mi, że to normalne bo się tam kurczy + dźwiganie i są efekty, więc pewnie i u Ciebie tak jest. Postaraj się nie dźwigać za bardzo chociaż przy małym dziecku to raczej niemożliwe. Oby szybko przeszło

pozdrawiam.
dz

Cytat:

może być to. A ja się zastanawiałam od czego mnie coś w podbrzuszu boli, być może tez od wciągania wózka po schodach
Slonce a moze bys tak uwazala na siebie, co?

Cytat:
Ta kolka mnie wykonczy....
Niby nie trwa to dlugo ale ten placz....serce mi za niedlugo wyskoczy.....jak ona sie przy tym meczy............Jes zcze zaczela plakac prawdziwymi lzami to juz wogole nie moge tego zniesc
A ten espumisan to do
Bede miec Sabsimplex....moze to pomoze....
A jakich kropelek probowalas? jesli cos pomylilam to wybacz ale staram sie ogarniac wiekszosc postow a czasami mi nie wychodzi..nie wiem czy to Tobie pisalam o boboticu? te kropelki maja praktycznie identyczny sklad jak sabsimplex. Moze pomoze? nam pomogl.

Cytat:

Ja czuje nadal lekkie odretwienie nad blizna, ale sama blizna w ogole nie boli, chociaz ja tez bardzo szybko zaczelam ja myc i wietrzyc, ale wiadomo, u kazdej inaczej sie to wszystko goi, za to boli mnie macic/jajnik ja jeszcze nie bylam na wizycie, poczekam az mi sie skonczy polog, w sumie juz mam koncowke ale jednak poczekam chwilke; co do antykoncepcji-ja myslalam nad spiralka ale Ł nie chce o tym slyszec, taki sam stosunek ma do plastrow i tabletek bo sie boi ze na skutek hormonow mi sie cos stanie, heh ale mysle o tej wkladce albo spiralce i przypuszczam ze na tym pewnie sie skonczy.

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
ja mam inny rodzaj bólu, inaczej umiejscowiony, może faktycznie przeciązyłas? a byłaś już na wizycie u ginka??
Miałam tak samo z tabletkami i tez chce chudnąć więc chyba jak na razie u nas skonczy sie na gumeczkach, a jak na razie abstynencja aż tz zmądrzeje
No jeszcze wlasnie nie, we wtorek minely 3 tyg, mam bardzo skapa wydzieline juz, pewnie koncowka ale poczekam az w ogole przestanie leciec a Ty i tak jestes szczypior wiec z czego chcesz chudnac

Cytat:

Aaaaaaaaaaa jedz kochana!!! dajesz Martus!!!!
Stary 2011-10-13, 14:19   #2035
minio1984
Zadomowienie

Hej

Dziewczyny ja tylko na chwilke, trzymajcie kciuki bo jedziemy na szczepieniesorki za brak pl liter ale pisze lewa reka wieczorkiem jak maly pozwoli to was nadrobie
A zauwazylam tylko, ze martusia rodzi, powodzenia i trzymamy z Adasiem

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 14:21   #2036
acelinka
Zakorzenienie

co do zabezpieczenia to ja na pewno będe chciała jakieś tabletki, albo zastrzyki. Gumkom po 1. nie ufam, a po 2. nie lubie straszliwie
Właciwie to powinnam zadzwonić do lekarza i sie umówić na wizyte ale jakoś nie umiem się zebrać do tego

kapka, podziwiam za to ręczne pranie, ja prania ręcznego nie wykonuje właściwie chyba ze coś trzeba na szybciora przepłukać

Natalka ma jakiś śpiący dzień, w nocy to mi się obudziła o 4 dopiero a potem o 8 (wiem, nienawidzicie mnie ), potem znowu spała w drodze do przychodni i w powrotnej i od powrotu właściwie śpi tylko z małymi przerwami na cyca az sie boje popołudnia i wieczoru
Stary 2011-10-13, 14:22   #2037
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość

A jakich kropelek probowalas? jesli cos pomylilam to wybacz ale staram sie ogarniac wiekszosc postow a czasami mi nie wychodzi..nie wiem czy to Tobie pisalam o boboticu? te kropelki maja praktycznie identyczny sklad jak sabsimplex. Moze pomoze? nam pomogl.

To nie mi pisalas o boboticu... ...ja teraz dawalam malej Espumisan, w zasadzie ma ten sam sklad co Infacol....a mam teraz dostac Sabsimplex i wiem ze zawiera ten sam sklad z tym ze dawka jest mocniejsza.....mam nadzieje, ze pomoze...
Stary 2011-10-13, 14:23   #2038
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dziewczyny sora ze ja znowu o sobie ale potrzebuje wsparcia psychicznego. Niedawno wyjechal od nas pediatra-w koncu ktos laskawie do nas przyjechal zbadal Mikiego, zapytal czy mam jakies pytania wiec ja oczywiscie zaczelam go pytac o skierowanie ktore dostalismy w szpitalu do neatologa, bo przez niedotlenienie Miki ma asymetryczny uklad komorowy nieposzerzony i tym samym zaokraglenie rogu czolowego; w szpitalu pediatra mowila ze generalnie dzieci z tego wyrastaja ale trzeba to sprawdzic. wiec zaczelam pytac tego naszego pediatry, a on pow ze generalnie w niektorych przypadkach dochodzi do paralizu nerwowego i ze wtedy maluszki jezdza na wozkach bo maja niedowlad i sie zeschizowalam jak cholera. Mamy miec to usg przeciemiaczkowe niedlugo, Mikus od 2 tyg podnosi glowke, potrafi sam sie przekrecic jak lezy, niby wszytsko jest ok ale denerwuje sie tym strasznie, niech mnie ktoras pocieszy
Stary 2011-10-13, 14:23   #2039
acelinka
Zakorzenienie

lulla, no przecież uważam

kochana wiem ze się martwisz i to jest normalne ale skoro Miki tak ładnie sie rozwija to raczej nie ma ku temu powodów nieługo pójdziecie na to usg i się przekonacie że wszystko jest ok, zobaczysz
a swoją drogą co za nietaktowny lekarz, drugi geniusz się znalazł jak ta nasz pani dotor

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-10-13 o 14:27
Stary 2011-10-13, 14:24   #2040
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
co do zabezpieczenia to ja na pewno będe chciała jakieś tabletki, albo zastrzyki. Gumkom po 1. nie ufam, a po 2. nie lubie straszliwie
Właciwie to powinnam zadzwonić do lekarza i sie umówić na wizyte ale jakoś nie umiem się zebrać do tego

Natalka ma jakiś śpiący dzień, w nocy to mi się obudziła o 4 dopiero a potem o 8 (wiem, nienawidzicie mnie ), potem znowu spała w drodze do przychodni i w powrotnej i od powrotu właściwie śpi tylko z małymi przerwami na cyca az sie boje popołudnia i wieczoru
Ja tez gumkom mowie NIE

To niech spi...a Ty korzystaj z chwili wolnego..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości