|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
A może i śpiochy. Pierwszy raz mam z takim czymś stycznośc i dopiero się uczę te ubranka odrózniać.
|
|
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Oj biedna ta Pati, męczy się tam, denerwuje nie potrzebnie zamiast rodzić, no chyba, że Fifi w nocy nam się urodził Muffinka współczuję brudnej wody, u nas czasem też się zdarzyła brudna lecieć, w tedy najlepiej ją wziąć i przelać, ale jak u Was to tak cały czas ma trwać to ja nie wiem czy takie odkręcanie wody i lanie coś da ![]() Ja też się nie mogę doczekać kupowania, jeszcze się delikatnie wstrzymuję, ale pewnie za jakieś 2-3tyg, to zacznę kupować, żeby potem na raz nie oszaleć zresztą też nie wiem co kupować, bo brat mamy nam mówił, że dadzą nam ciuchów trochę, ale nie mam pojęcia jakich, dlatego też się ograniczam. ![]() u mnie leje ;/ przed chwilą słońce świeciło, a teraz wiatr i deszcz mocny zwariować z tą pogodą można
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
no i jestem back
sie nasiedzialam, bo nie ma tej poloznej i lekarz musi sam wszystkie papsiurki wypelniac, do tego dzisiaj same ciezarne, a on na kazdej wizycie robi usg, wiec sie zeszlo. No ale sie doczekalam, maly dalej zlozony jak scyzoryk- nozki na glowce, rozmiarami troszke wiekszy niz z terminu, ale to juz bez roznicy, lozysko dalej I st, a wod lekarz stwierdzil, ze w miare moze byc: mierzyl z 4 stron i wyszlo 7.28, 4.48, 4.17 i 4.61, wiec faktycznie w miare. Wymaz na paciora pobral, nic o szyjce nie mowil, wiec chyba trzyma. Umowilam sie na 31.10 na co pielegniarki stwierdzily, ze pewnie juz nie przyjde i jeszcze sie tak wstepnie umowilismy po porodzie te 6 tyg na usg dowcipne, w sumie jestem zadowolona![]() siacha no wisialo, nawet wczoraj czytalam, ale nie zajarzylam, zeby wody sobie w miski napuscic narazie leci, nawet w miare czysta, wiec nie jest zle![]() zoska ja bym jakis kombinezon na 62/68 kupila, do w tym co masz sie utopi, a jak do niego dorosnie, to bedzie juz cieplo. I jakas czape i rekawiczki cieple, pare pieluch tetrowych... |
|
|
|
#1474 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Wam
Nie miałam jak rano Wam napisać co i jak, bo byłam na wizycie u ginka a później u mamy na śniadaniu. Oliwka waży 3043g. Sprawdził ile jest wód płodowych i jest ich całkiem sporo Malutka jest zdrowa, leży pozwijana w kłębek i jakoś nie zamierza wychodzić :P chyba dobrze jej się tam zrobiło hehe dobrze, niech przybierze na wadze jeszcze z 300, 400g i wtedy niech wychodzi. Widziałam buźkę w 3d i normalnie jakbym widziała Tża Na usg zabrałam mamę, która jak usłyszała bicie serce, to się popłakała ![]() A co do Patisi, rano napisała : dzisiaj rano miałam przepowiadacze, ale dalej nic. Oby to była kwestia czasu. Zamęczy się Nam biedna... a ja przed chwilą zrobiłam krokiety z serem i pieczarkami i zaraz będe się objadać ![]() Muffinko - super,że wizyta się udała Wybaczcie,że musiałyście tyle czekać na informacje odnośnie Pati...
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
agnesuk
za wizyte, tak sie mloda spieszyla, a teraz popatrz jak sie zagniezdzila![]() tez bym chciala zabrac kogos bliskiego na usg, a nie mam tu nikogo ![]() jeden plus z mojego pobytu w szpitalu to to, ze tata zalapal sie na ktg, nie mogl sie nasluchac ja to bym chyba na miejscu Pati sie wypisala na zadanie, bo tak to moze lezec i lezec, dopiero 3 czy 4 dni po terminie jest |
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
no to wychodzi na to ze mamy termin tego samego dnia
![]() ![]() jak tam po wizycie? bo chyba dzisiaj mialas jak dobrze pamietam? Cytat:
![]() a masz to zdjecie 3D? ![]() no biedna ta nasa patisia
|
|
|
#1477 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym dziewczynki podobne do taty są śliczne Cytat:
oby mały wreszcie wyszedł! A ja właśnie wróciłam ze szpitala i za 3 razem dopiero udało się ukończyć. Mały słyszy mam już pewność więc się nie schizuje. ![]() 1. Jakiś grymas przed wyjściem ![]() 2. Aniołek w drodze do szpitala.
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
ale slodziak z niego
![]()
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
aguu brawa dla Nikosia za badania i ze byl grzeczny i dal mamie porobic troszke
fajniutki ten twoj synek a czujesz sie juz mama czy nie do konca jeszcze? |
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jest swiatelko w tunelu ..
bylam w gabinecie dostalam liste ubezpieczen ktore moj gin przyjmuje i musze wybrac najtansze zalatwic i problem z glowy
|
|
#1482 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no dokładnie! tak bardzo chciała wyjść dwa tygodnie temu, a teraz nagle jej się w brzuchu spodobało hihih jak byłam w szpitalu i miałam robione ktg, to Tż był zachwycony też się cieszę ufff zdjęcie mam, ale nie mam jak wstawić, bo nie mam skanera Cytat:
hehe a co do Pati, w szpitalu ma opiekę na miejscu, nie musi się martwić, czy nie zdąrzy itp. Szkoda tylko,że Filipek taki uparty Brawa dla Małego dzielny chłopak! a zdjęcia - cudowne! a mnie złapały jakieś dziwne bóle w dole brzucha, tuż nad samą kością łonową. nie wiem czy to skurcze, czy co? do dochodzi okropny ból pleców, nie mogę chodzić, siedzieć, ani leżeć a jakby tego było mało ciągle jest mi nie dobrze...mam mdłości jak z początku ciąży ja już sama nie wiem co ten mój organizm wyrabia. zaraz wezmę ciepły prysznic, to może mi przejdzie... chyba nawet nie dam rady obejrzeć Top Model. czuję się okropnie... chyba tylko sen pomoże. znikam pod prysznic i jutro jak będę mieć jakieś wieści od razu dam znać zaaabcia - super wiadomości
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda mi Patisi że musi tyle tam siedzieć i nic. oby szybko nam urodziła! Fifiemu to bardzo dobrze musi być w brzuszku u niej że wyjść nie chce :P
mały gagatek :P Aguu ale ta Twoja kruszynka jest kochana! ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Zabcia to dobrze, że udało sięcoś zdziałać z tym ubezpieczeniem.
|
#1485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też po wizycie Będzie DZIEWCZYNKA Wszystko jest w porządku, z małej straszna wiercipięta. Rozwija się zgodnie z wiekiem ciąży. Ja jestem 8 kg na plusie. Tą glukozą nie muszę się martwić, gin powiedział, że widocznie tak musiało być, że spadła mi po wypiciu. Przepisał mi żelazo, bo mam za niski poziom hemoglobiny. Następna wizyta 9.11 |
|||
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Siacha ale super, gratulacje córci
![]()
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Dwonilam dzisiaj sie dowiedziec ile kosztuje ubezpieczenie i az mi sie slabo zrobilo... postanowlam ze pojde najpierw na wizyte do kliniki a tam powiem ze nie mam ubezpieczenia i oni sie wszystkim zajma tak zrobila moja najoma i w ciagu 2 miesiecy dostalam ubezpieczenie ktore przyjmuje moj gin takze mysle ze to najlepsze wyjscie ....
Cytat:
|
|
|
#1488 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Wizytę miałam wieczorem więc piszę dopiero teraz. Na usg było widać fasolinkę Martwi mnie tylko to serduszko ale z drugiej strony z Miłoszem też na pierwszej wizycie nie było go w ogóle widać a tutaj widok rozmazany Ma czas, to dopiero był 5 tydz. 5 d. Aguu ale masz piękniastego Nikosia Śliczny chłopak ! Edytowane przez martita_891 Czas edycji: 2011-10-13 o 07:52 |
|
|
|
#1489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze ze prawidłowo się rozwija a 8kg to nie dużo, łatwo schodzi Martita, będzie dobrze, to bardzo wcześnie więc nie ma się co dziwić Teraz masz już pewność, że tam jest a za 8 miesięcy będziesz miała obok zdrową i piękną córeczkę ( ) ![]() Zabcia, kurcze beznadziejny ten system.. ale obyś wreszcie się z tym uporała. ![]() Agnes, współczuje Ci mdłości.. yhy może to skurcze.. a jak się dziś czujesz? pomogło Ci to wczoraj? ![]() a, nu taki mały z niego jest śliczny i kochany jak śpi.
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-10-13 o 10:21 |
|
|
|
|
#1490 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
zaczynamy dzisiaj 37 tydzien co raz blizej godziny zero ![]() Cytat:
powodzenia w zalatwianiu![]() Cytat:
![]() a co do tzta to mu sie nie dziwie- coreczka tatusia i jeszcze jakby skore zdarl ![]() ciekawa jestem jak bedzie nasz szkrab wygladal, bo u tzta maja takie geny silne, ze jego dziadek, ojciec i on wygladaja jak trzy klony tylko na innych etapach zaaansowania babcie zawsze na tzta wolaja imieniem jego ojca, tesciowej tez sie zdarzylo![]() Cytat:
gratuluje coreczki fajnie, ze wyniki masz dobre, a kilogramami sie nie przejmuj, to nie jest duzo, a glodzic sie przeciez nie bedziesz, zeby mniej przytyc ![]() Cytat:
![]() oj tam, nie przesadzaj, jak sie drze to na pewno tez kochanany ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- siacha a jakies imie macie juz na oku? |
||||
|
|
|
#1491 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Siacha - gratuluję dziewczynki!! Cytat:
a serduszko na pewno zobaczysz w poniedziałek. Ja serduszko zobaczyłam dopiero w 8tyg. Cytat:
wczorajsza kąpiel pomogła, ale tylko na chwilę... jak się położyłam czułam się jeszcze gorzej... Mała zaczęła się jeszcze strasznie wiercić, więc przy okazji skopała moje wnętrzności dzisiaj jest trochę lepiej. rano brzuch bolał jak na @, ale nic więcej się nie dzieje. zjadłam śniadanko i co chwilę czuję jak mały łobuz wypycha mi pupkę i nóżki Cytat:
już blisko... ![]() ja muszę znaleźć aparat i też zrobić zdjęcia ![]() ja też jestem baardzo podobna do mojego taty a może Wasz Filipek będzie podobny do Ciebie?
|
|
#1493 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawe co się dzieje u Pati
|
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mnie dzisiaj czeka wizyta u dentysty :/
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieje, ze sie dzieje, niechby juz sie mlody ewakuowal i mamuski nie meczyl
![]() Karo powodzenia ja to chyba wole gina od dentysty
|
|
|
|
#1497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w poniedzialek napewno bedzie bilo jak dzwon Cytat:
![]() ![]() wlasnie tez o niej myslalam .. mialam nadzieje ze bedzie pisalo ze juz urodzila Czesc dziewczyny ![]() Bylam dzisiaj rano w tej klinicie i ... pielegniarka zrobila mi test ciazowy pokazaly sie od razu dwie kreski jestem mniej wiecej w 6 tyg na 20 ktoregos mam wizyte ... ale chyba tam nie pojde .. jakos tak dziwnie sie czulam , napewno nie komfortowe ![]() Dostalam dzisiaj sms od tesciowej jak tam dzidzius sie ma i ze jest bardzo szczesliwa ze bedzie babcia ![]() Wieczorkiem maz porywa mnie na obiad do chinczyka ![]() no ale sushi odpada a wiecie moze czy moge jesc owoce morza? tzn kraby i krewetki?
|
|
|
#1498 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
jestem tutaj nowa ale mam pytanie bo nie wiem jak to obliczyć: mialam bete: 15829,0 a mam 18370,0 tzn. ze o ile procent wzrosła? bo sie martwie
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim
![]() Cytat:
![]() Nie mamy konkretnego imienia jeszcze Ja tak samo, nawet po wczorajszej cytologii , która strasznie bolała. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

zwariować z tą pogodą można
i jeszcze sie tak wstepnie umowilismy po porodzie te 6 tyg na usg dowcipne, w sumie jestem zadowolona
narazie leci, nawet w miare czysta, wiec nie jest zle

oby mały wreszcie wyszedł!

do dochodzi okropny ból pleców, nie mogę chodzić, siedzieć, ani leżeć 
co raz blizej godziny zero