|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() przepraszam że nie odpiszę na posty ale nadrabiam pobieżnie bo nie mam siły zbytnio przy lapku siedzieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1292 |
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Nie bylo mnie kilka dni. Okropnie zajeta jestem przy Malwince, niewiele spi w dzien. Wczoraj wyskoczylam na zakupy, nic ciekawego nie ma, albo ja nie potrafilam sie skupic-chcialam jak najszyciej do domu. Jutro pierwszy zjazd, ciekawa jestem jak bedzie. Maz juz pojechal, testuje auto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tą igłą straszne... Dobrze, że macie zabieg już za sobą, oby pomogło ![]() Cytat:
a widziałam, że Bella polecała kilogram soli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Youyou gdzie masz ten tatuaż? I co to miało być? Dziewczyny dzięki za gratulacje! ![]() Jeszcze trochę drogi przed nim, muszą sprawdzić, czy się nadaje. Także naprawdę pracować zaczął by dopiero po nowym roku.
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Wtajemniczenie
|
Szymon nakarmiony, wykąpany i śpi, a mamusia ma czas nadrobić wizaż
![]()
#1295 |
Zakorzenienie
|
Jestem.
Czytam cały dzień, ale jakoś specjalnie czasu mi brakowało. Carmela nie szczepiłam Emi na pneumo. Zaszczepię dopiero jak będzie miała skończone 6 miesięcy, będzie już wtedy 1 miesiąc w żłobku. Nie wiem czemu ale jakoś nie specjalnie przemawia do mnie ta szczepionka ![]() Patik i co upolowałaś coś na szafka.pl ? Jestem ciekawa co Ci powiedzą o rota. Jak Ja byłam z Emi na 1 szczepieniu to babka się mnie pyta czy na rota też, Ja mówię że nie, że ewentualnie potem, a ona powiedziała, że rota się robi teraz że potem za późno,ale nie pamiętam czy mówiła że do 3 miesięcy czy do 4 ![]() ![]() Miałam pytać jeszcze pisalaś że podajesz Sarce witaminki Cebionmulti czy coś takiego 5 kroplek, czemu aż 5 ? i wogóle na co są te kropelki? Jacieee Ja wiedziałam, jakie to jest okrutne te kanaliki ![]() ![]() Kajool jak wizyta u laryngologa ? Cookie a potem się dziwią, że kobiety nie chcą mieć dzieci do 30stki ! osły! beznadziejne podejście, ale tłumacz sobie to tak, widocznie tak miało być pisane. To Ty pisałaś o firmie NG2 ? mnie zdobyte doświadczenie pozwoliło znaleźć lepszą pracę tzn za większe pieniądze, bo doświadczenie które miałam u nich pozwoliło mi szybciej wejść w nową pracę też w sieciówkę, bo prawie każda sieciówka ma ten sam schemat, tylko materiał się zmienia np nie buty a ciuchy ![]() Aniaa miałam pytać kupiłaś coś w Orsay ?z tym rabatem ? Scio jak mnie złapało przeziębienie to nie wiem czemu ale robiłam wszystko przy Emi, mój mąż też mimo że także był przeziębiony. Doszłam do wniosku, że im bardziej będę uważała aby się nie zaraziła to się zarazi, a jak ma się zarazić to i się zarazi nawet jak Ja bym koło niej nie robiła.No i nie załapała przeziębienia.Wracaj do zdrowia ![]() Crazy to jest niesamowite, że ludzie nie pamiętają co robili i co mówili gdy się budzą ![]() Nerolka Ty to jesteś perfum-mama ![]() Beatko komin to taki szal. bardzo fajny patent i bardzo fajnie wygląda. Ja uwielbiam szale do marynarki ![]() Wypadające włosy - u mnie się póki co nic nie dzieje, ale zauważyłam że pod pachami i gdzie indziej rosną mi takie śmieszne pojedyncze i z dużymi odstępami ![]() ![]() Tatuaż - nie mam i nie będę mieć, należę do osób które lubią zmiany, wiem że jeżeli bym zrobiła sobie tatuaż to za 2-3 miesiące mi się zwyczajnie znudzi. Myślałam kiedyś o imieniu męża na palcu jako forma obrączki, ale jakoś mi to wylecialo i się tego nei trzymałam. Podoba mi się u kogoś, ale dla mnie zdecydowanie odpada. |
![]() ![]() |
![]() |
#1296 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zaznaczylam tyle cytatow, ktore pisalyscie do mnie, ale oczywiscie bylo tego z duzo i nic mi nie zacytowalo, wiec nie podziekuje kazdej z Was osobno, ale razem: jestescie kochane, dziekuje za wsparcie, bo to bardzo ciezkie dla mnie ta butelka. Na cale szczescie Antos zachowuje sie normalnie i pije z butli tez normalnie. Wielkie ilosci to nie sa, ale widac tyle mu wystarcza. Zobaczymy jak nocka.
No i kilka pytan do mam butelkowych: czy jestem bardzo wyrodna, ze nie daje wody butelkowej, tylko z kranu i nie gotuje jej 5 minut, jak pisze na mm? Czy ktoras tez tak robi? Czy mleko, ktore zaczal jesc, np o 19, ale nie chcial za wiele, trzeba wylac, czy moge podac po kapaniu o 20? A do mam karmiacych piersia: jak dlugo mozna przechowywac pokarm w zamrazalce lodowki? Ale takiej zamrazalce, co ma osobne drzwi? Tylko 2 tyg? Pytam, bo ten odciagniety pokarm mroze, ale jak tylko 2 tyg, to mi sie nie oplaca tyle mrozic, bo i tak tego nie wykorzystam. Gratulacje! Cytat:
Cytat:
Kuruj sie kochana i wracaj do coreczki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ufff czytam i odpisuje juz pare godzin, bo zawsze cos. Ale dalam rade, teraz ide prasowac, bo troche sie nazbieralo. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy z pobudkami? Moja wstała o 4:30 potem o6 i wstałyśmy o 7:30 w sumie ona wstała i tak "gadała" że nie dała pospać, uspokoiła się dopiero z gadaniem jak otworzyłam oczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1298 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
KLIK_TUTAJ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1299 | |
Zakorzenienie
|
Ten tatuaż to był na wagarach a nie na wargach
![]() iustyna mam to coś na ramieniu -to była literka "A" w kółeczku czyli punkowy symbol anarchii ![]() beatko - a za pomocą struny włożonej do długopisu do tego mały silniczek który poruszał struną i gotowa maszynka do tatuażu Chyba jem za dużo jabłek bo dziś znowu coś Lilkę brzuch bolał i puszczała takie bąki że szok. Jutro odstawię i zobaczymy, ech a ja tak uwielbiam jabłka ![]() Cytat:
Dziś była taka zimnica ze musiałm rękawiczki założyć, bo ręce mi marzły.
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-10-13 o 20:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Zakorzenienie
|
Aga według mnie woda z kranu jest ok, tym bardziej przegotowana. Czemu ma się gotować 5 min? jak w czajniku robi się raz dwa? wydaje mi się że trzeba zwrócić uwagę tylko na kamień w czajniku, który się lubi osiadać, aby nie wpadł sobie do butli. Jakie mleko podajesz?
Co do mleka, ma znaczenie zamrażalka ? Ja mam w lodówce i 3mam sobie - szczerze to nawet jak długo mam tam mleko zamrożone ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- You you Ja właśnie też myślę, że Emi po jabłku boli brzuszek, bo przedwczoraj zjadłam takie pyszne z Biedronki twarde,soczyste a potem miała bąki za bąkami, a do tego jeszcze uczulenie swędzące chyba z nabiału. |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Zadomowienie
|
Iustyna gratulacje dla meza, na pewno czuje sie dowartosciowany
![]() AgaG dasz rade odstawiajac Antosia, wyjdzie mu to na zdrowie. Wiem co czujesz-piersi pelne, a malemu musisz podac butle. Zawsze czuje sie beznadziejnie, gdy mi mocno zbiera, a Malwinki nie mam przy sobie. Odstawienie wyjdzie mu na zdrowie. I zobacz, to juz nie 72h tylko mniej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Zakorzenienie
|
no właśnie... a ja uwielbiam takie mega twarde i soczyste, o tej porze roku są idealne
#1305 |
Zadomowienie
|
zanetko nie bylam u laryngologa. stwierdzilam, ze wmawiam cos swojemu dziecku i okazalo sie, ze mlody calkiem niezle slyszy, bo zareagowl na glos tz.
co do rotawirusow to dzisiaj w mam dziecko czytalam, ze mozna szczepic nawet siedmiomiesieczne dziecko tylko z mniejsza skutecznoscia. agag jak masz dobra wode z kranu to dlaczego nie, bakterie tez sawskazane.a sterylnosc to tylko z noworodkiem. nie pisalam wam szymekwazy tylko 5900 troche malo przybral ![]()
![]() |
#1306 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spódniczkę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1308 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa
![]() Cytat:
![]() ![]() Zanetko w sumie racja, ale Twoja EMi piersiowa, to przeciwciała dostaje w mleczku, a moja Agulka na butli. Zresztą byłam u lekarza, mam antybiotyk. ![]() Śpie dziś sama, mąż z Agatką w drugim pokoju ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
BAN stały
|
Te gryzaczki TT są swietne.Mam jeszcze po Krystku wszystkie etapy a Iza zaczyna je już pochłaniać
![]() Żanetko-ja nie kupuję całych flakoników a jedynie uzywki,końcówki.odlewki(t u na wizażu). Na całe flachy mnie nie stać. Ale jabyś chciała kupić przez net,to podam Ci stronki sprawdzonych perfumerii. Bolą mnie cholernie nadgarstki!!Dlaczego? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamrażalnik, tyle że z osobnymi drzwiami. W zamrażarce jednak jest niższa temperatura niż w takim... Zmykam do spania. Dobranoc!
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobranoc ![]()
![]() |
#1312 | |||||||
Zakorzenienie
|
Ojj ja dzisiaj zalatana cały dzień...
![]() Jeszcze zaczął mi się angielski już, więc Domek został z tatusiem. Później kuzyn męża z żoną przyjechali-Domcio dostał fajną matę z FP. VANILIOVA, CRAZY ![]() ![]() Cytat:
![]() 72h szybko zlecą ![]() To dla dobra Antosia ![]() Vaniliova a wiesz, że coś w tym jest ![]() Cytat:
![]() Spokojnie przy bólu porodowym to pikuś. Najgorsze było pierwsze kilka wkłóć, a potem już się przyzwyczaja do bólu ![]() Następne chcę na plecach (wzór mam już wybrany od roku) i chyba nadgarstek lub z tyłu szyji ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szybkiego powrotu do zdrowia :prztul: Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co na to lekarz? Patik, Zaneta kupiłam dwie czapki tę szarą i tę co ma Domek na główce, kombinezon, golfik, rękawiczki ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Ufff, nadrobiłam Was po całym dniu nieobecności
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zapomniałabym się pochwalić - dziś w kąpieli Tymuś powiedział swoje pierwsze "A-GU" ![]() ![]() ![]() ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-10-13 o 22:03 |
|||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1315 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Teraz będzie już coraz więcej, Domek to teraz gaworzy jak najęty, a jak się żalić potrafi! ohhoooo! Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Wtajemniczenie
|
AgaG, Natka, Brumek dziekuje za kciuki. Na pewno sie przydadzą.
Dzis moja Wiki pobiła rekord w zasypianiu. W ciagu minuty odleciala. Ledwo położylam ja do lozeczka a zamknęła oczka i Zasnela. Te gryzaczki widziałam Wlasnie w sklepie ostatnio i postanowiłam Juz wtedy ze jak przyjdzie pora to kupię dla Wici. A i Musze sie pochwalić jaka okazje upolowalam. Używam pieluch firmy Tesco. Są naprawdę swietnie. Nic sie nie przelewa, pupa sucha i sie nie odparza. A najwazniejsze ze są tanie. Zwykle paczka 44 szt dwojek kosztuje 3,55Ł a ja upolowalam po 1Ł ![]() Agni, Madziaranew polecam te pieluchy. Nie wiem czy w polskim Tesco są, widział ktos? |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Zadomowienie
|
Dziękujemy.
Fajowe zakupki. Myślałam właśnie o czymś takim jak ten golf. ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Słyszałam dawno temu od koleżanki, że są OK, więc musiały być, ale szczerze, to zapomniałam o nich i nawet nie szukałam. Kupuję głównie Dady. |
![]() ![]() |
![]() |
#1318 |
Zadomowienie
|
natka wlasnie ze lekarka nic nie powiedziala, na razie nie panikuje, bo jednak przybral. zobaczymy na kolejnej wizycie. a domek w czzapie rewelka.
bruku gratuluje a gu. a co do tesco, to polecam ich pajacyki. sa najlepsze, swietna bawelna.
![]() |
#1319 |
Zakorzenienie
|
#1320 |
Zadomowienie
|
Wyglada na to, ze jestem pierwsza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.